Az Univerzum lázadói - 1. fejezet: A kárhozott

Go down

Az Univerzum lázadói - 1. fejezet: A kárhozott Empty Az Univerzum lázadói - 1. fejezet: A kárhozott

Témanyitás by Adam Taylor Kedd 08 Nov. 2011, 19:27

Három hatalmas hajó suhan az űr sötétje előtt. A flotta büszkeségei Árész osztályú rombolók. A 3,7 kilométer hosszú törzsek különleges polarizációja miatt nem csillan meg a napfény. Mindhárom hajó lassan halad alig pár száz kilométert tesznek meg másodpercenként. Az egyik hajó hídján megszólal egy férfi.
- Admirális. 60 másodperc az árnyékhatár széléig. - jelenti a tiszt.
- Értettem készüljenek a megbeszélt manőverekre. Értesítse a Gorgont és a Hóruszt, hogy pozícióban vagyunk. Készüljenek a támadásra. - mondja a férfi nyugodtan. Nem idegeskedik. Már elég régen nem izgatja egy-egy ütközet tudja, hogy ki ő és mire képes. A hatalmas hajók megállnak a bolygó árnyékának határán. Hajtóműveik erőlködnek, hogy pontosan ott tartsák őket ahol vannak. Újabb kijelzés villan fel.
- Uram válaszüzenetek jöttek. Minden egység készen áll. A támadó manőver betáplálva uram. Csak a parancsra várunk. - mondja az elsőtiszt.
- Harci üzemmód! Ugrásra felkészülni! Ugrás szinkronizációt megkezdeni! Jelezzenek a Golgomathnak, hogy mi bemegyünk. A jelzésre az ő egysége is jön. - adja ki a parancsokat a kapitány. Hangja nyugodt mély és megnyugtató. A földről kikerült tisztek egyik legjobbika. Az intergalaktikus szövetség egyik legjobb parancsnoka újra akcióban. A hatalmas hajótörzsön mozgolódás támad. A lövegállásokat, pajzssugárzókat és taktikai szenzorokat elzáró lemezek felnyílnak. A 8 hatalmas hajóműgondolát a hajótörzsbe süllyesztik. Aztán felizzik a kékes energiamező ami a hajó fő védelmi vonalát jelenti.
- Uram navigációs rendszerek szinkronizálva. A flotta harckész. - jelenti ki az elsőtiszt.
- Értem. Ugrást végrehajtani! - mormolja a kapitány félhangosan. A három hatalmas hajón vöröses-zöld hullámzás fut végig, ahogy elkezdik széttépni maguk körül a tér szövetét. aztán egyszer csak véget ér. A vöröses energia eltűnik a hajókkal együtt. A bolygórendszer egyetlen lakható bolygója körül kilenc hajó robban ki a semmiből. A pajzsaik kéken izzanak és hatalmas szikrákat vetnek az előbb rájuk rótt terheléstől. Egy pillanatig csend van a hídon. Az Admirális elkezdi nézni a főképernyőt. Vörös pötty jelenik meg a hajót ábrázoló holografikus ábra körüli buborékon.
- Uram tüzelnek! - szólal meg a fedélzeti mérnök kétségbeesett hangon.
- Látom Squrri, látom. Tűzviszonzást megkezdeni! Vigyázzanak az orbitális hangárokra! Indítsák a vadászokat! - adja a ki a parancsokat. Aztán feláll és az imént kitörőhöz lép. - Squrri fedélzeti mérnök milyen hajón szolgál maga? - teszi fel a triviális kérdést.
- Egy rombolón uram. - feleli a megszólított.
- Lát ön nehéz fegyverzetű ellenséges hajókról szóló jelentést? - kérdez ismét az admirális.
- Nem uram.
- Rendben. Én sem. - mosolyodik el a férfi. - Ezek szerint nem lőnek minket komolyabban igaz?
- Igaz uram!
- Akkor kérem ne keltsen pánikot. Már majdnem megijesztett. - fejezi be a társalgást mosolyogva majd visszalép a székéhez, és leül. Közben az űrben több száz vadász indult útjára, hogy felszámolja az ellenséges ellenállást. A bolygót értékessége ellenére védtelenül hagyták. Az ellenség nem tehetett mást ha túl akart élni. Egy vesztes háborút vívott, és itt kezdték megfizetni az árát. A rombolók nem ritkán magányosan is elláttak komoly feladatokat. Hiszen készleteik lehetővé tették, hogy a fő flottától távol hajtsanak végre harci feladatokat. Ám egész kötelékeket bevetni eddig nem sokaknak sikerült. Hiszen ki az-az aki a biztos túlerőbe vezetné a seregét. Ám most kivételes lehetőség adódott. Egy hajógyár üresen. Legalábbis a jelentések alapján. Ezért tart ott a csata ahol tart. Már az űrvédelmi fegyvereket is elvitték innen, hogy főbb frontot tartani tudják el sem képzelték, hogy ebből mi lehet. Az admirális tudta ez az utolsó ilyen könnyű győzelmük. Ezután az ellenség visszavonul és elbújik. Nem fogja még egyszer védtelenül hagyni magát. A csata jól állt az ellenséges járőrhajók és vadászok nem tudtak kárt tenni a hatalmas rombolókban. Aztán furcsa dolog történt.
- Érkező torpedó 230, 324-ről 70-egységre. Becsapódásig 13 másodperc. - jelenti izgatottan a szenzortiszt.
- Energiát a pajzsokba, becsapadásra felkészülni! - emeli fel a hangját az admirális. Közben magában már számol is vissza.
- Az elhárítók nem tudják leszedni a lövedék szétesett. Még 5 másodperc energia a pajzsokban. Rekeszek elzárva fegyverzet behúzva. - adja a jelentést az elsőtiszt. Aztán jön a becsapódás alighogy befejezte amit mondott. A hajó megrázkódott ahogy a kinetikus fegyverek egy része átjutott a pajzsokon.
- Uram többszörös találat. Nincs súlyos sérülés de nem szívesen állnék itt amíg ez a valami szarrá lövi a hajót. Egy aszteroidamezőben van ezért nem érzékeltük eddig. - mondja a fedélzeti mérnök.
- Én sem. Hajtóműveket beindítani teljes támadó sebesség. Irány a támadás forrása. Jelezzenek a Golgomath-nak induljanak a támadás forrása felé. A többi hajó tartsa a helyzetét és folytassák a támadást. Nem oldhatjuk fel az ostromot különben bajban leszünk. - fejezi be. A hajók elindulnak a megadott irányba.

2 fényével távolabb a Golgomath hídján:
- Uram megjött a jelzés az Argensről és a koordináták. - szólal meg a kommunikációs tiszt.
- Értettem indulás! Harci üzemmód, ugrást végrehajtani! - válaszol a kapitány. A hatalmas hajó nekilendül a térugrásnak. A következő pillanatban már a megadott koordináták felé tart. Alig 170000km\s-os sebességgel. Még senki nem tudja mi bújt meg az aszteroida mezőben ami felé tartanak.
- Reynolds admirális pozícióban vagyunk. - szól a kommunikátorba.

Az Argens hídján:
- Értem küldje előre a vadászait. Töltse fel a fegyvereit és kezdje meg a támadást ha a célpontot bemérte. - adja ki a parancsokat az admirális a flottája legerősebb hajójának.
- Admirális baj van. Kontakt 3 darab. A Golgomath felé tartanak. A jelzések alapján szövetséges hajók. 3 Sargen osztályú csillagvadász. Uram ezek tüzelnek. - ad jelentés a szenzortiszt.
- Látom a kijelzőt hadnagy. Magyarázatot akarok. - mondja nyugodtan az admirális.
- Uram bejövő üzenet. - szól közbe a kommunikációs tiszt.
- Főképernyőre! - morogja az admirális. A főképernyőn egy sargil férfi kopasz nyálkás feje jelent meg. Az admirális nem értette miről van szó.
- Edward Reynolds admirális. Letartóztatom parancsszegésért és illegális parancsok kiadásáért. Azonnal vonja le a zászlóshajó pajzsait és deaktiválja a fegyverzetet. Valamint hívja vissza az Argenst, és készüljön fel a fogadásunkra. Nálunk van a hivatalos parancs. - fejezte be az idegen. A főképernyő visszaállt a hajó környezetét, védőpajzsát és állapotát jelző képernyőre.
- Uram továbbra is tüzelnek. A Golgomath nem tudja levonni a pajzsait ha megteszik darabokra hullik a hajó. - folytatja a szenzortiszt.
- Látom. Kommunikációs csatornát az ellenséges hajókhoz. - mondja az admirális.
- Uram zavarják az adást. A Golgomath zavar minden adást. - mondja a kommunikációs tiszt.
- Teljes erővel támad uram nem nagyon hagyja magát. - folytatja a szenzortiszt.
- Fő lövegeket élesíteni teljes tűzerő. - adja ki a parancsot.
- Uram a többi romboló is felénk tart minden hajó tüzet nyit a Golgomath támadóira. - mondja a szenzortiszt.
- Fúziós torpedókat a vetőcsövekbe! 1-6-ig! Élesíteni a fegyvereket tűz! Engedélykód: 45 delta 62aris 29 charlie 39 alfa 73gamma. - fejezi be a kapitány.
- Uram a kód helyes. - mondja fegyverkezelőtiszt. Mindenki tudja, hogy ez mit jelent. A hajó orrán felnyíltak a vetőcsövek a hat lövedék elhagyta a hajót. Az ellenséges hajók kékesen izzó plazma csóvákal, rakétákkal és vörös sugarakkal bombázza a Golgomath törzsét. Aztán a lövedékek sorban elérték a hajók kéken szikrázó pajzsait. A becsapódások nyomán egyre növekvő sárgásfehér gömbök kezdtek dagadni elsöpörve a három csillagvadászt. A hajók után csak csillagközi por maradt.
- Uram megnyíltak a csatornák. - mondja a kommunikációs tiszt kicsit sokkolva.
- Értettem. - feleli az admirális. Még nem tudja mit tegyen igazából semmit nem ért. Ki akarja deríteni mi miért történt.

Folyt köv...

_________________
Adam Taylor
Arisawa Mugurama
Adam Taylor
Adam Taylor
7. szint - 16 kredit

Hozzászólások száma : 561
Hozzászólások régi : 47
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Adam Taylor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Az Univerzum lázadói - 1. fejezet: A kárhozott Empty Re: Az Univerzum lázadói - 1. fejezet: A kárhozott

Témanyitás by Borzalmino Szer. 09 Nov. 2011, 11:58

Érdekes lett a történet hogy egyből egy csatával indítottál. Csak anyít mondok tetszett és érdeklödve várom a folytatását.
Borzalmino
Borzalmino
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 139
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 21.

Karakteradatok
Főkarakter: Vipra Phertelmer
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.