Faj: Shi'ar

Go down

Faj: Shi'ar Empty Faj: Shi'ar

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 21 Feb. 2011, 15:05

Faj: Shi'ar 440px-Shi%27ar_Head

Játéktechnikailag
A shi'ar nem különbözik az embertől, rendszert nézve hasonlóan képes fejlődni és kell őt játszani. Viszont a shi'arok gyakran szolgálnak, mint novák és rendelkeznek azzal az előnnyel, hogy bizonyos képességek nekik olcsóbbak:
- 2 kreditbe kerül nekik  szárny, amivel képesek repülni. Mindezt 60 km/h maximum sebességgel.
- 2 kreditért rendelkezhetnek állatias karmokkal, körmök helyén, amik képesek sebet ejteni a könnyű acélon.
- 4 kreditbe kerül nekik ha telepatikus erőt akarnak venni. (a megszokott  emberi 5 kredit helyett)

Biológia
A Shi’ar faj sokban hasonlít az emberhez. Legalábbis testfelépítésükben, de az embertől eltérően a shi'arok hidegvérűek, így hőre van szükségük a túléléshez.
Hajuk sok esetben nincs, vagy ha van, az különös formákra van alakítva.
Szakálluk, bajuszuk üreges belsejű.  Fejükön olykor toll/kicsi szárny helyezkedik el, csak úgy, mint alkarjukon. Alkarjukon gyakoribb.
Egy átlag Shi’ar akár 1 tonnát is képes megemelni, ugyanis anyabolygójuk tömegvonzása nagyobb mint a Földé. Néhányuknak van egy különös képességük, mely eltér a társaiktól. Sok esetben viszont nem adatik meg ez a jutalom. Viszont repülni a Shi’ar-ok 80% képes.

Ami meglepő, hogy a Shi’ar faj, tojásból kel ki, mint egy hüllő. Nevelésük egy különös szobában zajlik, ahol mindegyikük kap egy azonosítót. Az azonosító egy szám, majd ha elérték a nagykorúságot, kiengedik őket és saját nevet választhatnak maguknak. Egy Shi’ar 14 életévét betöltve nagykorúnak számít.

Lakosság

Anyabolygójuk az Aerie az Androméda-galaxisban. Lakosságuk gyarapodó volt már a kezdetek óta. Nem egy háborút éltető faj, de seregeik nem kis létszámúak. Nem történt történelmük során drasztikus népességcsökkenés vagy járvány, ami tizedelte volna életüket. Mindig is egy aránylag békés, de azért ha kellet könnyű szerrel megvédett faj voltak.
Jelenleg az Armada háború után akár könnyű szerrel eltörölhetnék a Kree vagy Skrull birodalmat, mivel népességük sokszorosa a gyengélkedő birodalmaknak.

Kultúra

Az agressziót elítélik, de nem vetik meg. Ha kell háborúznak, ha nem akkor békét kötnek. Világukban Királyi rendszer működik.
Házasság  is működik. Ám a törvények akár más fajjal való összekötést is engedélyez.

Vannak agresszív és erőszakos hagyományok is kultúrájukban. Ilyen például a szertartás, ami mind máig elfogadott. Sajnos olykor életek feláldozásával jár. Kik a szertartást megzavarják, vagy becsmérlik azonnali halállal lakolnak.

Kormány

Noha a birodalmat egyértelműen megismerték a többi galxisok, még nem változtatták meg nézeteiket. A Shi’ar faj a megszokást nem váltja le. Biztos a bizonytalanra.
Nem hódító faj, bár az erőt a központban tartják.
A birodalom vezetője Majestor és Majestrix. Ők a birodalom örökösei (testvérek). Világukban a királyi - alattvalók rendszere működik.
Csere kereskedelemmel tartják fenn ismertségüket a többi egyed között. Nem versenyeznek a más fajokkal, csupán mellettük akarnak haladni. Nem szeretnének lemaradni semelyik bolygótól sem. Lépést tartanak a világgal. Nem befolyásolható nép és elítélik azokat, kik hátulról támadnak. Egyenesek és becsületesek.
A gazdasági helyzetüket egy 6 fős Shi’ar vénekből álló tanács kíséri figyelemmel. A tanács vénei majd hogy nem magasabb és nagyobb erővel bírnak, mint a király. Bár nem ismerik el.

Mivel nem egy támadó faj, hanem inkább egy határait őrző birodalom, nem indítanak önkéntes hadjáratokat, de katonai seregeik erőteljesek. Olykor képesek hábrúba keveredni, de ha nem muszáj kerülik azt.

Technológia

A világok kezdete óta jeleskedtek a találmányok, terén ám nem voltak olyannyira elismert tudósokkal megáldva mint a Kree faj. De találmányuk még is jelentős súlyal bírt fejlődésük során.

-Képesek átlépni a fénysebességet hajóikkal és csillagrombolóikkal.
-Energikus töltetek a hajóikban és fegyvereikben.
-Energia mező feltalálása védelmi célokra.
-Fény sebességű hírközlés.
- Teleportáló technológia, mellyel a galaxis nyíltan elismerte tudásukat. Úgymond ezzel tették fel magukat a térképre.

Azok a technológiák, melyeket más fajok tervei alapján készítettek el, vagy vettek tőlük, de sajátjukként hírdetik továbbfejlesztésük miatt:

-Tolmács technológia, mivel megértetik magukat a galaxis minden nyelvén
-Láthatatlanság a hajóikra (X-Manà Fekete Rigó)
-Holografikus ellenség (X-Manà Veszélyterem)
-Csillagkapu, aminek a segítségével óriási űrugrásokat képesek tenni és ha egy Alternatív Világnak meg van a kódja, oda is képesek átugrani.

Egyéni grandiózus találmány, aminek hála mindenki tudomást szrzett a Shi’ar fajról az egész Univerzumban:

-Végső Fegyver (Csillagzúzó) Ez a fegyver egy óriási bomba, melyet más világokba, bolygókra átjuttatva képesek SUPERNOVA robbanást létrehozni. Eddig összesen egyszer tudták használni. Azóta ismét ujjá akarják építeni.

Katonák

Császári gárda
A királyi kastély örző haderő. Edzett harcművészek és repülni képes katonák, kik mind-mind egy-egy speciális fejlődésük által megjelent képesség birtokában vannak.

Roham Gárda
Az egyértelmű hadsereg. Van köztük navigátor, harcművész, lőmester és spec. Erőkkel bíró egység. Létszámuk hatalmas. Csak edzett és repülni képes Shi’ar fajok találhatók a gárdában.

Személyi Őr/ Kémek
Őrzők, kik felbérelt fontos embereket védnek. Repülni képes, kiváló fizikai erővel bíró csapatok, kik mesterien képesek rejtőzködni.

Nő:
Faj: Shi'ar Lilandra_Neramani_(Earth-616)_004

Férfi:
Faj: Shi'ar Shi%27ar1


A hozzászólást Thorhalla összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 21 Aug. 2013, 12:12-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Shi'ar Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Faj: Shi'ar Empty Re: Faj: Shi'ar

Témanyitás by Morsus Vas. 07 Aug. 2011, 12:43

Foglalkozások
- Politikus
Az njk nekik fele kreditbe kerül. Az idős és sokat bizonyított (legalább 10-es szintű) karakterek a Vének tanácsába kerülhetnek, ezek a shi'arok, akik vezetik a birodalmat.
- Tudós
Ingyen labor (2 kredites helyszín), felszerelés. (Űrhajót nem kapnak)
- Katona
Shi'ar fegyverek fele áron.
- Pilóták
Az űrhajóknál minden fele kreditbe kerül.

Fegyverek, űrhajók, minden, ami kreditbe kerül

Shi'ar fegyverek:
- Lándzsa/Kard/Egyéb vívó fegyver ingyen (teljes erővel használva eltörnek) (2 kredit az ellenálló anyagból, teljes erővel használva sem törnek el)
- Lézerpisztoly 4 kredit (az első ingyenes!)
- Lézerpuska 6 kredit
Ez a fegyver pusztító, egy űrhajó falát könnyedén lyukasztja ki.

Shi'ar vértek:
- Shi'ar vér 5 kredit
Lézerfegyverek és durvább nagyobb földi fegyverek ellen is kivalló, különböző bolygókról származó fémek ötvözetéből készült vért.
- Erőterek 4 kredit
Övre és csuklóra rakható gépezet. Bekapcsolva ez egy erőteret teremt auraként a Shi'ar testére. Ez a karakter szintjével egyező körig állja a támadásokat, de nem lehet benne ellentámadni és fél óra kell, hogy a generátor újra működő képes legyen.

Általános dolgok:
- Lebegő 3 kredit
Ezek a speciális székek, cipők, platformok egyszerű irányítóval vagy távirányítóval (vagy telepátiával) működhetnek és túlsúlyos, vagy mozogni nem tudó/akaró shi'arok használják. A gépezet csak egy méterrel a  föld fölött tud lebegni. Minden más fajnak 4 kredit.
- Lakhely 2 kredit
Űrhajón, bolygón vagy bárhol a shi'ar otthona. Három szobás lakások.
- Labor 2 kredit
- Teleport platform 3 kredit
Ezek a platformok nem túl mozdíthatóak. A ráállok képesek kijelölt "közeli" (egy kontinensen belül) helyre eljutni, ha ismeretlen a helyszín vagy változott akkor a teleportált személy akár a falban is végezheti.
- Csillagkapuk 3 kredit/darab
Két csillagkapu között bármekkora távolság lehet, belépve a teleportáló azonnal megjelenik a másik oldalon.
- Tolmácsgép 0 kredit
Apró gépezet, ami bekapcsolva azonnal értelmez (egy körön belül ismer fel egy új nyelvet) és fordít minden nyelvet, amivel kapcsolatba lép. Ruhán is könnyedén elhelyezhető karóra méretű kis szerkezet. Real time időben fordít, így olyan, mintha azon a nyelven beszélnél, amelyikre ez be van állítva és a használónak a fülébe fordítja a másik nyelvét azonnal, ha az nem értené.
Ez főleg kommunikátornak van kezelve, amin hívásokat is lehet intézni, illetve a kozmikus internetre is fel lehet mászni, applikációk tölthetőek le rá, stb. mint egy ultramodern okostelefon. Szóval ez mostantól ingyenes!

A lehetséges shi'ar képességek:
- 2 kreditbe kerül nekik szárny, amivel képesek repülni. Mindezt 60 km/h maximum sebességgel.
- 2 kreditért rendelkezhetnek állatias karmokkal, körmök helyén, amik képesek sebet ejteni a könnyű acélon.
- 4 kreditbe kerül nekik ha telepatikus erőt akarnak venni. (a megszokott emberi 5 kredit helyett)

NJK:
Az njk-k ugyanannyiba kerülnek nekik, mint a többi játékosnak, de ők vehetnek idegen lényeket és robotokat is.
- Kicsi idegen lény 1 kredit
Macska, kutya, stb méretű lények, amik nem képesek komolyan ártani egy harcra kész személynek. Plusz egy kreditért már már lehetnek veszélyesek. (lásd Lockheed, Kitty Pryde sárkánya)
- Közepes lények 2 kredit
Emberi vagy ló méretű lények, intelligensek lehetnek, de csak parancs értésig. Ezek hátasok vagy segítők. Ugyanúgy egy még kreditért lehetnek veszélyesek.
- Hatalmas lények 3 kredit
nagy elefánt vagy akár dinóméretű űrbeli rémek. Ismét egy kreditért lehetnek veszedelmesek.
- Kicsi robotok 1 kredit
maximum kutyaméretű gépezetek, segíatők lehallgatók, szállítók, stb. Egy plusz kredittel már lehetnek harcra készek.
- Közepes robotok 2 kredit
Maximum ember méretű gépek. Egy plusz kredittel már lehetnek harcra készek.
- Hatalmas robotok 3 kredit
Akár kisebb űrhajó, tank méretű robotok. Egy plusz kredittel már lehetnek harcra készek.

Űrhajók: (csak shi'arnak!)
A hajókat lehet fejleszteni természetesen csillagkapukkal és teleport platformokkal. Minden hajót fejleszteni lehet lopakodó, láthatatlanságot generáló mezővel ez 2 kredit hajótól függetlenül.
- Személyes hajó 2 kredit
Két személyes áruszállításra is alkalmas hajók. Plusz 1 kredit/két embernek elég hely.
- Szállító hajó 6 kredit
Hadi hajó méretű fegyvertelen gép vagy diplomáciai hajó. Plusz 1 kredit minimális fegyverzet
- Vadászgépek 4 kredit
Egy-két üléses lézer fegyverekkel felszerelt űrhajó. Plusz egy kreditért képes már nagy rakétákat is lőni.
- Cirkálók 5 kredit
Több fős (kb 10) irányításával működő csatahajó. Négy nagyobb ágyúval és hellyel két vadász gépnek.
- Csatahajó 10 kredit
Méretűkben Anglia szigetéhez hasonló méretű. Két cirkálónak/szállító hajónak, és 10 vadász/személyes hajónak van hely ezen. 10 lézer löveg van, amik automatikusan vagy lövésszel működnek. Ezek a hajók képesek lebombázni egy bolygót. Plusz 1 kredit/ágyú. A hajóhoz jár az alap legénység, ami kezeli azt (nem a fegyvereket csak a hajtóművet, irányítást és egyebeket, ezek az njk-k csak a hajó vezetésére használhatóak)
- Anyahajó 10 kredit
Csatahajó méretű gépezetek, amiket úgy készítettek, hogy akár egy életet is letudjanak rajta élni a kreek. Plusz 1 kredit/ágyú, ha valaki fel akarja fegyverezni a hajóját. A legénységre ugyanaz vonatkozik, mint a csatahajónál.
Morsus
Morsus
Főnök

Hozzászólások száma : 3218
Hozzászólások régi : 7460
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 20.szint - 70 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Morsus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.