Faj: Dwalendek

Go down

Faj: Dwalendek Empty Faj: Dwalendek

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 21 Feb. 2011, 15:07

Dwalendek
A faj biológia:
Testi felépítésük hasonlít az emberekére. De ez csontozatuk felépítésére és külsőjükre igaz. Bár az emberekkel ellentétben nem 10 hanem 20%-át teszi ki csontozatuk tömege. (Dwalend: Ca 210.0 mg.Míg az emberi Ca 184.5 mg)
Mivel mint vastagabb és masszívabb csontozattal rendelkeznek és magasabbak is mint egy átlagos ember Dwalend-eknél 190-230 cm az átlagos(embereknél 170-190 cm). Persze lehetnek alacsonyabbak és magasabbak is. Izomzatuk fejlettebb és e következtében nagyobb erőkifejtésre képesek. De nem születésüktől kezdve. Nem úgy születnek, hogy erővel rendelkeznek, hanem fizikai korlátaikat edzéssel képesek kitolni akár 6-900 kilóig.
De ez a katonáknál jellemző, nem a hétköznapi embereknél vagy tudósoknál. Szervezetüknek nincs szüksége szilárd tápanyag felvételre. Csupán folyadékot visznek be szervezetükbe ,amiből minden szükséges tápanyagot fel tudnak venni. Idegrendszerük bonyolultabb, mint az embereké. Gyorsan gondolkoznak, és logikus érvekkel rendelkeznek. A logikát tartják mindig szem előtt.
Élettartamuk maximuma a 140 év. Átlagosan viszont 60-64 évig élnek. Katonáknál ez gyakran kevesebb.
Lakosság:
A lakosságot több réteg alkotja:
Faj: Dwalendek Hierarchiaf

A Robotok állnak a sor végén. A robot szinte minden háztartásban és szervizben megtalálhatóak.

Felettük állnak a munkások. Ők dolgoznak gyárakban a futószalagok mellett. Raktárakban pakolásra és minden egyéb munkát ők végeztek el, amiket el kellett végezni a hétköznapokban. Már csak a katonai és vegyi gyárakban dolgoznak a munkások a háborúnak köszönhetően a többi megsemmisült és szükségtelenné váltak.

Őket követik a szerelők. A szerelők két részre osztódnak. A katonai és civil szerelők. A Civil szerelők a robotok szervízelésével, karbantartásával, javításával és készítésével foglalkoznak. A Katonai szerelők a katonák felszereléséért felelősek. Egy-egy harc után a sérült felszerelést kell javítaniuk, vagy ha ez lehetetlen, akkor a még működő alkatrészek kimentését kell elvégezniük. A meghibásodásokat is ők javítják. Karbantartásokat nem végeznek a szerelők a katonák felszerelésein, mert azt mindig az adott katona végzi el akié a felszerelés.

A szerelők felett a Katonák és a tudósok állnak egyenrangúként.

Két fajta tudós van:
- Orvoslással foglalkozó
- Fejlesztéssel foglalkozó

Kutatók szervezete: F.K.F.

Több fajta katona van:

- Kém
- Közkatona
- Könnyű páncélzatú gyalogos
- Nehéz páncélzatú gyalogos
- Specialista :
o földi, légi, vízi járműirányító
o robbantó
o mesterlövész

Katonai rangok:

Ezredes
Alezredes
őrnagy
Főtiszt
Százados
Főhadnagy
Hadnagy
Tiszt
Főtörzszászlós
Törzszászlós
Zászlós
Főtörzsőrmerster
Törzsőrmester
őrmester
Tisztes:
- Szakaszvezető
- Tizedes
- Első őrvezető
- Fő őrvezető
- őrvezető
Tiszthelyettes
Rang nélküli katona

Katonaság szervezete: K.A.O.S.

Felettük a Kormányzó és a vezető réteg áll. Az egész úgy működik, mint egy ülés. A vezetősség tagjai felvetéseket tesznek, amit a Kormányzó elfogad, vagy elutasít. Kormányzót 5 évre választanak. 5 év után újat választanak, vagy ismét megválasztják azt, aki addig is volt.
A vezetősség 30 főből áll. Köztük magas rangú katonákkal, tudósokkal és munkásokkal.

A Dwalend faj és a bolygó történelme:

Hajdan virágzó bolygó volt Dwalend. Hatalmas erdőkkel, virágzó élővilággal és csodaszép tájakkal. A bolygó 70%-át víz borította. A maradék 30% pedig csodaszép zöld füves és élővilágban gazdag területek voltak. A hatalmas víz bolygó tengerének tetején lebegő városokat hoztak létre. A bolygólyuknak egy holdja és egy Nap-ja van. Több közeli csillag is kering még a bolygó körül, melyeket először csak távcsöveken keresztül fürkésztek a Dwalendek. Ám ahogy egyre jobban vágytak a csillagokra át, úgy kezdték el pusztítani saját világukat is. Mikorra olyan fejlettségi szintre érkeztek, hogy könnyedén átjussanak egy csillagra, és ott kolóniát alapíthassanak addigra anyabolygójuk vízterülete elkezdett apadni. Mindez a balszerencsés és sok felesleges kísérletek következte. Az egyik csillagon viszont találtak valamit, ami hasonlított egy létformának kezdeményére. Hát elhozták. A Tudományos fejlődésük nagy léptékekkel haladt. Mikor visszatértek a kutatók az ismeretlen létformával rögtön laborba vetették és elkezdték vizsgálni. Elkezdett fejlődni a létforma. Napok alatt elért pár éves kort. Hasonlítottak a Dwalendek-re ám csak addig, míg nem fejlődött tovább. Csontkinövések könyöknél, térdnél. A háton tüskék. És a napok elteltével egyre gyíkszerűbbé vált. Bőrük megszilárdult és egyre agresszívabbak lettek, farka nőtt és hosszú karmai lettek a lénynek. Eljött az incidens napja. Mikor a lény elszabadult a kutató bázison. Több Dwalend-et megölve szökött meg a szárazföldre. Egy hét után fel akarták adni a keresést, amikor végre rátaláltak a levedlett bőrére. Majd felbukkant három olyan gyíkszerű lény. A kereső csapatot szétszedték, és ezzel megkezdődött a két faj között a háború. Egy év alatt a három lényből több ezer lett.

Folytonos harc telítette meg a bolygót az agresszív lényeknek hála. Megkezdődött az életjogért vívott harc. Eddig nem volt szükséges a Dwarendek számára a fegyverek fejlesztése ám a fenyegetettség miatt kénytelenek lettek fegyverkezésbe kezdeni. Minden kutató így a fegyverek és páncélok első Hi-tech generációjának kifejlesztésébe kezdtek.

Mire a 6. generációs fegyverek és páncélok kifejlesztődtek a hatalmas vízbolygó a csatározás miatt teljesen kicsavarodott. Az arány megfordult és alig 30%-nyi vízterülete maradt meg. A többi régió hatalmas sivataggá vált. Egyre hátrébb kényszerültek a Dwalend-ek. Régi városaikat elhagyásra és újak építésére kényszerültek. De a csaták csak egyre rosszabbak lettek. A 6. generációs felszerelések hibával készültek el. A páncélokból egy elkészült prototípus volt, és mint az elődeit is ezt is éles bevetésben tesztelték. Sajnálatos módon nem maradt meg sok a páncélzatból sem az emberből, aki viselte, mert olyan műszaki hiba lépett fel amit még az első generációs páncéloknál voltak. Így csupán a némileg hibás 6.1 –es fegyvereket kezdték el gyártani kevés példányban.Kormány szervezete: Imperium Transcen. Irányítója a Kormányzó. Irányítja a K.A.O.S. –t és az F.K.F. –t.

Faji képességek:

- Magasabb tűrőképesség. Az emberekhez képest 4x nagyobb nyomást képesek elviselni.
- Fejlettebb izomzat. Akár 2-3x nagyobb erőkifejtés és 3-4x gyorsabb mozgás.
- Némely Dwalend képes víz alatt lélegezni.
- Tápanyag szükségletük a folyadékra korlátozódik.

Faji átlagok:

súly: 90-110 kg
magasság: 190-230 cm
szem: kék, barna, fekete, zöld
haj: barna, fekete, vörös, szőke, ősz, fehér(utóbbi kettő idősebb korban vagy stressztől)


Közemberek:
fizikai képességek: 80-100 kg, 190-230kg, 50-100 kg fej fölé emelés, 40-60kg mozgatás. 6-7g nyomás kibírása.


Katonák:
fizikai képességek: 90-110kg, 190-230cm, 6-900 kg fej fölé emelése, 5-600kg mozgatása 9-11g nyomás kibírása.
betöltött posztok:
- Kém
- Közkatona
- Könnyű páncélzatú gyalogos
- Nehéz páncélzatú gyalogos
- Specialista :
o Járműirányító
o Robbantó szakértő
o Mesterlövész


Tudósok:
fizikai képességek: 80-100kg, 190-230cm, 50-100 kg fej fölé emelése, 40-60kg mozgatása 9-11g nyomás kibírása.
betöltött posztok: Gyógyszer-, Fegyverfejlesztő
Kutatószervezet: F.K.F.
Orvoslás tudományával foglakozó részleg:
A részleg a gyógyszerek fejlesztésével foglalkozik. Mottójuk "sosem lehet egy szer elég hatékony". Ennek nevében fejlesztik a gyógyszereket, melyet főként a katonaság használ. Pár balsiker után de kitartó munkával kifejlesztettek egy elég hatásos szert. Állaga leginkább a zselére hasonlít, de tökéletesen ellátja a feladatát. A sebre kenve először a vérzést állítja meg, majd lassan összehúzza a sebet. Ez a szer viszont csak a nyílt sebekre jó. REnalin-nak nevezték el. Ezért további fejlesztésekbe kezdtek. Hosszas évek kutatása és pár mérgező anyag előállítása után de végül sikerült előállítaniuk egy neon zöld színű, folyékony szert, melyet injekció formájában kellett beadni. A szer célja a belső sérülések ellátása volt. Nem gyógyított, csupán adott pár órát a katonának, hogy eljusson a legközelebbi orvoshoz, aki talán tudott segíteni. Ezt a gyógyszert Remort ként tartják nyílván. Ezek mellett a katonák elsősegély csomagjába fájdalomcsillapítókat, a sav marta sebek ellátására szolgáló kenőcsöket és a hétköznapi emberek számára gyógyszereket fejlesztettek és fejlesztenek.
A fő problémát viszont nem csak a harcmezőn történő minél hatékonyabb ellátás jelentette, hanem ellenségeik képessége okozta: a sav. Bár a páncél sokat elbírt de közel sem volt tökéletesen ellenálló. És ha egyszer már elkezdte emészteni a páncélt a katonáknak, akkor a lehető leggyorsabb módon kellett megszabadulniuk a páncéljuktól. De ez általában nem volt elég hiszen a páncélt levenni épp oly halálos döntés volt mint fennhagyni. A tudósok összefogva, azon fáradoznak évtizedek óta, hogy egy olyan szert, gyógyszert vagy krémet fejlesszenek ki, amely a katonát megvédi a sav által okozott károkkal szemben. Nem egy egyszerű, rövid távú védelmet akartak, hanem egy, akár életre szólót, hogy ne kelljen tartania egyetlen egy Dwalendnek sem ettől a támadástól soha többé. De mint minden nagy álom, ez is már túlélt pár tudóst, pár jó elmét de a hit, hogy a szer egyszer elkészüljön nem tűnt el.

Fejlesztéssel foglalkozó részleg:
Ez a terület több kisebb, de fontos területből áll össze. A hétköznapi tárgyaktól a tudósok felszerelésein át egész a katonákig határolódik.
Az első részlege ennek a hétköznapi dolgok, vagyis a civil fejlesztések. A második részleg a tudósok felszerelései, vagyis a tudományos fejlesztések. Végül de nem utolsó sorban a katonaság felszerelése, páncélzata, fegyverzete és szállítása, egyszóval a katonai fejlesztések. És ezek mellett egy speciális kutatócsoport is működik mely arra hivatott, hogy megtalálja annak módját mellyel gyorsan, biztonságosan és épségben utazhassanak az emberek más bolygókra vagy akár messzebbre, ez a részleg a Scenyz Reponze [Szkeniz Repóz] (S.R.) névre hallgat.

Civil fejlesztések:
-hétköznapi gépek, járművek, életszínvonal növelésére szolgáló eszközök.
Ezek a fejlesztések nyitottak, bárki érdeklődhet utánuk, fő célközönsége a közember.

Tudományos fejlesztések:
-védőruhák, tárolók, a biztonság növelésére szolgáló eszközök.
Ezek a fejlesztések csupán a tudósoknak és a kormánynak nyitottak, célközönsége a kutatók.

Katonai fejlesztések:
-Fegyverek, felszerelések, páncélok, járművek.
Ezek a fejlesztések a tudósoknak és a kormánynak nyitottak, célközönsége a katonák.

S.R. fejlesztés:
Először a fejlesztés a légi járművek felgyorsításának végett kezdődtek meg. Viszont olyasfajta eredményt hozott melyet még a tudósok sem vártak. Az első pár fejlesztés 30 illetve 45%-al dobta meg a hajók teljesítményét, viszont a kitartó és rendületlen munkájuknak hála vagy csupán egy elszámolt képlet végett de egy teszt során a repülőgép hajtóművei akkora teljesítményt nyújtottak, hogy a tesztet figyelő tudósok szem elől tévesztették a járművet és megszakadt a kapcsolat. Pár órás kínos csönd után a rádió zaja megtörte a csendet, segítségkérő üzenet érkezett. Bemérve azt rájöttek, hogy a repülőgép 30km-rel a tesztpályától van. Mikor odaértek a forrásához az adásnak viszont nem találtak semmit. A katona leírása szerint sötét volt. Pár percbe beletelt mire rájöttek, hogy a helyszín jó viszont a mélység nem. 30 méter mélységben volt a repülőgép. Órák alatt kiásták de megérte. A katona elmondásai szerint mikor beindította a hajtóműveket hirtelen energiaugrás volt, és egy nagy rázkódás volt, amitől beverte a fejét, és elvesztette az eszméletét. Mikor kinyitotta a szemét, már ez fogadta. Nem tudta hol van csupán az érzékelők szerint.
Ezen tovább indultak a tudósok, fellelkesülve egy nem várt sikertől. A kísérletek már nem az egyszerű repülők gyorsítása volt, hanem az eshetőség arra, hogy percek alatt akár más bolygókra, esetleg másik rendszerbe tudjanak ugrani.
A kísérletben résztvevő katona után nevezték el az egészet Scenyz Reponze vagyis S.R.-nek. És végül tiszteletből maradt a szerkezeten rajta mikor a kísérletben résztvevő katona bevetés során elhunyt.
Évek teltek el, se a katonát, se a kísérletet nem feledték. Ám mégis évek távlatában nézve, szinte alig haladtak a tudósok. Annyit tudtak csupán elérni, hogy a bolygó felszínén 80%-os biztonsággal tudjanak ekképp utazni. Távolabb csupán 10% eséllyel indulnak a vállalkozók arra, hogy esetleg élhető területre érkezzenek meg.


Robotok:
generáció: 1.0-5.1
fizikai képességek: Szervíz és ellátó robot 100-150 kg-ot képes elvinni. A Szállító robotokat 1-2 tonna cipelésére szánták és fejlesztettek.
betöltött posztok:
-Szerviz robot: A járművek, páncélok, fegyverek javítására használják őket fel. Mivel nincs szükségük, csupán ezeróránkénti karbantartásra mellett is hasznosak a dwalend szerelők mellett.
-Ellátó robot: Kórházakban találkozhatunk velük. Mind a katonai, mind a közembereknek fenntartott kórházakban jelen vannak. Dwalend orvosok mellett segédkeznek főként. Nem ritka, hogy nagyobb támadások során két vagy három ellátó robotot is visznek magukkal a sebesültek ellátásáért.
-Szállító robot: Pakolásra használják ezeket a robotokat. Járművek feltöltésére egy-egy kiküldés előtt vagy városon belüli szállításokra.

Alap felszerelés katonáknak:
- Páncélzatok (1-5.9 generáció. 5.1-5.9 gen. használatban): A páncélzat nem csupán védelmet nyújt az ellenséges fegyverekkel szemben, hanem a legszárazabb terepen is képes ellátni a katona víz szükségletét. A páncél fő részét alkotja a „vízgenerátor” mely a levegőből kivonva egy tartályba elraktároz a katonának vizet. A páncél sisakjában egy mozgásérzékelő radar illetve kommunikátor(mellyel társaival beszélhet) és egy kijelző mely a páncélzat épségét, sérülés esetén annak helyét és súlyosságát jelzi a katonának.
A katona posztjától függően a következőkben térnek el az alap verziótól:
- Kém: csak mellkast véd, könnyű mozgást biztosít és álcázó berendezést a könnyebb bejutások miatt.
- Közkatona: alap páncélt kap
- Könnyű páncélzatú gyalogos: csak felsőtestét és fejét védi a páncél. Nincsen speciális kiegészítője.
- Nehéz páncélzatú gyalogos: nehéz páncél, nehéz és lomha mozgás ám cserébe nagy tűrőképességet kapott. A végtagok részébe mechanikus rásegítés van emelés és ugráshoz.
- Specialista :
o Járműirányító: mellvért, sisak.
o Robbantó szakértő: alap páncélzat egy extra táska robbanószerrel.
o Mesterlövész: csupán mellvért és sisak melyben célzássegítő és kereső van.

- Szerviz felszerelés kisebb hibák azonnali javításához.

- Elsősegély
generáció: 1.0-6.1
fizikai képességek: 11g nyomásig működőképesek, hő álló.
felhasználási terület: Katonaság, Tudósok.


Fegyverek:
generáció: 1.0-6.1
típusok:
- Neocron : generáció 6.1. Plazma fegyver. Limitált darabban előállított fegyver.
- Larw: generáció 6.1. Plazma fegyver. Limitált darabban előállított fegyver.
-
- AR 72: generáció 5.2 tárkapacitás 50 töltény. Tetronból készült lőszer.(Géppisztoly)
- MD6: generáció 5.0 tárkapacitás 30 töltény. Tetronból készült lőszer.(Gépkarabély)
- MK9: generáció 5.4 tárkapacitás 12 töltény. Tetronból készült lőszer. (Pisztoly)
- T14: generáció 5.5 tárkapacitás 1 gránát. Fémborítású gránát.(Gránátvető)
- SSY17: generáció 5.8 tárkapacitás 15 gránát. \töltetek: robbanó, bénítógáz\ Fémborítású gránát.(Forgótáras-gránátvető)
- Pyton T14: generáció 5.7 tárkapacitás 1 töltény. Tetronból készült lőszer.(Mesterlövész puska)
-
- AR 52: generáció 4.2 tárkapacitás 50 töltény. Fémből készült lőszer.(Géppisztoly)
- MD5: generáció 4.0 tárkapacitás 20 töltény. Fémből készült lőszer.(Gépkarabély)
- MK7: generáció 4.4 tárkapacitás 12 töltény. Fémből készült lőszer.(Pisztoly)
- T11: generáció 4.5 tárkapacitás 1 gránát. Fémborítású gránát.(Gránátvető)
- Pyton T12: generáció 4.7 tárkapacitás 5 töltény. Fémből készült lőszer.(Mesterlövész puska)
-
- AR 44: generáció 3.1 tárkapacitás 40 töltény. Fémből készült lőszer.(Géppisztoly)
- MD4: generáció 3.0 tárkapacitás 20 töltény. Fémből készült lőszer.(Gépkarabély)
- MK 6: generáció 3.2 tárkapacitás 10 töltény. Fémből készült lőszer.(Pisztoly)
- T9: generáció 3.5 tárkapacitás 1 gránát. Fémborítású gránát.(Gránátvető)
-
- AR 40: generáció 2.8 tárkapacitás 35 töltény. Fémből készült lőszer.(Géppisztoly)
- MD3: generáció 2.0 tárkapacitás 30 töltény. Fémből készült lőszer.(Gépkarabély)
- MK5: generáció 2.4 tárkapacitás 10 töltény. Fémből készült lőszer.(Pisztoly)
- T6: generáció 2.5 tárkapacitás 1 gránát. Fémborítású gránát.(Gránátvető)
-
- AR 9: generáció 1.9 tárkapacitás 20 töltény. Platinából készült lőszer.(Géppisztoly)
- MD2: generáció 1.0 tárkapacitás 25 töltény. Platinából készült lőszer.(Gépkarabély)
- MK4: generáció 1.4 tárkapacitás 2 töltény. Platinából készült lőszer.(Pisztoly)
- Mirror: generáció 1.1 tárkapacitás 1 töltény. Platinából készült lőszer.(Karabély)

felhasználási terület: Katonaság.


Katonai járművek:
Légi csapatszállítók: Snake 072, Bird 141, DD 77.
Földi csapatszállítók: Gorgon 17, Daiho 25, KLD 23.
Földi járművek: Snake 054, Bird 014, DD 07.
Vizi járművek: Snake 032, Bird 02, KLD 10.

____________________
Bolygó nyersanyagok:

Szén:
A földön találhatóval megegyező anyag. Íróeszközök és ékszerek előállítására használják.

Platina:
A földön találhatóval megegyező anyag. Egy ideig fegyverek és felszerelések gyártására használták fel. De csupán a 2.0 generációs eszközökig. Mivel ellenfelük nedve könnyedég oldotta az anyagot.

Krutosz pajzs:
A felfedező tudósról nevezték el az anyagot. Krutosz Klavbajetzki vezető kutatótiszt azon kísérletezett, hogy miként lehetne kiküszöbölni a platina gyengeségét a szörnyek savával szemben, mégis ellenálló legyen de nem elnehezíteni még jobban a felszerelést. Az első próbálkozás a 2.0 generáció megszületését eredményezte. De még nem volt az igazi és ezért további kutatásokat fojtattak. Egész a Tetron megszületéséig.

Tetron :
A földön fémként lehetne bekategorizálni. Alkotóelemei nyerhetőek ki, előállítása komoly munka volt. De végül meghozta a sikert és az első felszerelések, vagyis az 5.0 generáció már ebből készült el. Lőszer és páncél készítéséhez használják fel. Viszonylag könnyű és strapabíró anyag, hogy a célnak megfeleljen.

Ezeken kívül a bolygón megtalálhatóak feketefémek, színesfémek és európium található a bolygón. Más anyagok elenyésző mennyiségben.

Snake 054:
Faj: Dwalendek Snake054szarazfoldijarm
Snake 072
Faj: Dwalendek Snake072csapatszallito
Könnyű gyalogos katona (gen.5)
Faj: Dwalendek Generation5konnyugyalog
Nehéz gyalogos katona (gen.5)
Faj: Dwalendek Generation5heavy

Neocron 6.1:
Faj: Dwalendek Plasma61


Katonai kezdő felszerelés:

Közkatona:

- Alapfelszereltségű páncélzat. Mellkast véd.
- 1 db AR jelzésű fegyver + 1db MK jelzésű fegyver. Vagy 2 db MK jelzésű fegyver. Ezek típusai a 2.0 - 5.8 generációig szabadon választhatóak.
- Katonai terepruházat.( Részei:Páncélzat alatt testhezálló felső, vastagabb anyagú szövetnadrág, csizma mely első és hátsó részén Tetron lemezek vannak oldalán masszív csattokkal, öv melyen a lőszer, a gránát és egyéb kellékek elhelyezhetőek a katonának.)
- 1 db robbanó gránát.
- 1 db elsősegély csomag (tartalma: 3 db REnalin, 1 db REmort).
- szer-víz csomag a páncélhoz.

KÉM:

- teljes testet lefedő páncélzatuk van, könnyű mozgást biztosít és álcázó berendezést a könnyebb bejutások miatt.
- 1db AR vagy MD és 1db MK jelzésű fegyver
- Katonai terepruházat.( Részei:Páncélzat alatt testhezálló felső, vastagabb anyagú szövetnadrág, csizma mely első és hátsó részén Tetron lemezek vannak oldalán masszív csattokkal, öv melyen a lőszer, a gránát és egyéb kelléke elhelyezhető a katonának.)
- 1 db elsősegély csomag(tartalma: 3 db REnalin, 1 db REmort.
- szer-víz csomag a páncélhoz

Könnyű gyalogos katona:

- Alapfelszereltségű páncélzat. Mellkas és sisak.
- 2 db AR, MD, vagy T jelzésű fegyver + 1db MK jelzésű fegyver. Vagy 1db AR vagy MD és 2 db MK jelzésű fegyver. Ezek típusai a 2.0 - 5.8 generációig szabadon választhatóak.
- Katonai terepruházat.(Részei: Páncélzat alatt testhezálló felső, vastagabb anyagú szövetnadrág, csizma mely első és hátsó részén Tetron lemezek vannak oldalán masszív csattokkal, öv melyen a lőszer, a gránát és egyéb kellékek elhelyezhetőek a katonának.)
- 1 db robbanó gránát.
- 1 db elsősegély csomag (tartalma: 3 db REnalin, 1 db REmort).
- szer-víz csomag a páncélhoz

Nehéz gyalogos katona:

- nehéz páncél, nehéz és lomha mozgás ám cserébe nagy tűrőképességet kapott. A végtagok részébe mechanikus rásegítés van emelés és ugráshoz. Teljes testet véd.
- 1 db AR, MD, T vagy SSY jelzésű fegyver + 1db MK jelzésű fegyver. Vagy 2 db MK jelzésű fegyverek Ezek típusai a 2.0 - 5.8 generációig szabadon választhatóak.
- Katonai terepruházat.(Részei: Páncélzat alatt testhezálló felső, vastagabb anyagú szövetnadrág, csizma mely első és hátsó részén Tetron lemezek vannak oldalán masszív csattokkal, öv melyen a lőszer, a gránát és egyéb kellékek elhelyezhetőek a katonának.)
- 1 db elsősegély csomag(tartalma: 3 db REnalin, 1 db REmort).
- szer-víz csomag a páncélhoz

Járműirányító:

- mellvért és sisak.
- 1db MK jelzésű fegyver 2.0-5.8 között.
- szolgálati jármű (valamelyik csapatszállító)

Robbantó szakértő:

- Alap páncélzat.
- Robbanószer (10m körzetben pusztító hatású, 30m belül érezhető lökés, 100m belül halható)
-1 db MK jelzésű fegyver

Mesterlövész:

- mellvért és sisak melyben célzássegítő és kereső van.
- PytonT12 vagy Pytont14 és 1 db MK jelzésű fegyver.

A leírást készítette: Hjuchia Sakura
Lektorálta (picit): Tao

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Dwalendek Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Faj: Dwalendek Empty Re: Faj: Dwalendek

Témanyitás by Thorhalla Pént. 27 Feb. 2015, 23:21

Faji bővítés

A bolygó és keringési környezete
Dwalend nép bolygója : HOZIRAS
Fontos különbség! A Dwalend nép nagyobb nyomást képes tűrni mint az ember, ez bolygójuk miatt alakult ki mivel a földi gravitációhoz képest Hoziras-on 2x nagyobb a gravitációs vonzás. A bolygó tömörebb mint a föld ám ugyan akkora méretben. Ez rövid távon nem okoz külömbséget, életveszélyes szituációt sem generál emberekre nézve csupán kényelmetlen, minden nehezebb számukra. (légzés, mozgás, ect.)
Faj: Dwalendek 5b2xqq
A Főváros : A főváros jelenleg a felszínen lévő tenger északi széléhez közelebb lebeg a víz felszínén. Mérete a Staten Island egészével vetekszik. A fennmaradó városok közül ez helyezkedik el a legbeljebb a parttól de még így sem a tenger közepén.
Az elhagyatott városok : Az elhagyatott városok mind elrozsdállt, minél régebbiek annál rosszabb állapotba zuhant romok. A legelső városok mára már vastelephez hasonlíthatóak és régi formájuk már felismerhetetlenné rombolódott. A legutolsó várost már több mint 40 éve hagyták el. Ez az egy ami még felismerhető és nem életveszélyes a közlekedés utcáin. Ezek a városok jóval kisebbek voltak mint a jelenlegi főváros.
A városok : Mostanra már csupán 4 nagy város maradt már csak, méreteik ezért is hatalmasok. Egymáshoz nem helyezkednek el közel de közlekedésileg repülőkkel és hajókhoz hasonló vízfelszínen sikló járművökkel könnyedén utazni lehet közöttük. Általánosan 10 órás távolságra helyezkednek el a fővárostól, a fővároshoz képest a parthoz sokkalta közelebb. (Vannak kisebb városok is, ezek nincsenek feltüntetve a térképen. A nagyobbak vonzáskörzetében, pár km-re tőlük)
Egyéb létesítmények :
A kutató központok, kisebb létesítmények a főváros körzetében vannak de nem részük a főváros talapzatának.
Katonai létesítmények, kiképző állomások és támaszpontok többsége a parton vannak felépítve a tenger határán. Ezek főképp a gyíkok által nyújtott fenyegetést hivatottak vissza verni, kordában tartani, hogy ne juthassanak el a lakott városok egyikébe se és emellett kiküldetéseket, missziókat is innen indítanak egy-egy falka kiirtásának érdekében. Támaszpontokból több tucatnyi van, főként a 3 parthoz közelebbi város körül.
Bolygófelszín :
Túlnyomóan sivatag ( 70+% )
A sivatagban rendszeresen tombolnak homok viharok és általános az erős szél és gyenge látási viszonyok. A katonák mikor közlekednek a sivatagban minden esetben a radarra kényszerültek hagyatkozni.
A sivatagban rengeteg, több mint 15 elhagyott város romjai hevernek, elnyűve az idő által rozsdálltak és omoltak össze többnyire. Minél kijjebb, messzebb a tengertől, minél régebben épült és lett elhagyatott egy-egy város annál rosszabb állapotban van.
Több apróbb létesítmény is van a felszínen elhagyatottak, ezek a régi katonai támaszpontok voltak.
Mindegyik romon látszik, hogy magába roskadtak hiszen mind szinte (a támaszpontok többségét nem számítva) vízfelszínre voltak tervezve. Mikor a víz eltűnt és a földre kényszerültek ez a szerkezetüket is jócskán megrongálta, emellett a sivatagban tomboló viharok is jócskán betemették a romokat.
Egybefüggő tenger ( 25~ % )
A tenger felszínén lebegnek a városaik a népnek. Csupán biztonsági okokból vannak tartó lábak és kiegyensúlyozáshoz motorokhoz hasonló hajtógépek amik az esetlegesen megsérülő alapvázat hivatott kisegíteni, hogy a város ne boruljon, forduljon bele a tengerbe. Ez biztonságot ad a legtöbb sérülés bekövetkezésekor. Ha nagyobb darab leszakad a város széléről még ki tudja egyensúlyozni magát könnyedén, némi földrengéshez hasonló hatást tapasztalva eközben. Képes még megakadályozni a város elsüllyedését akkor is ha az több darabra szakadna de a darabok méretétől és a töréspontok elhelyezkedésétől függően több terület elsüllyedhet. A fő központi rész a legstabilabb, ha több kár is keletkezik és szétszakadna a mesterséges sziget ez az ami csak akkor süllyedne el ha direkt sérülés éri alapjait.

Hold és nap
A holdjuk a földinél némileg kisebb. Nincs jelentős különbség.
A nap azonos a földi nappal.

IDŐSZÁMÍTÁS
//Mivel jelenleg csupán egy karakter van aki a Dwalendről származik( Zen A. Khalil) ezért vele lesz példálózva a bővítés egyes részein\\
1 év 360 nap, 1 év 12 hónap, 6 hét/hónap, 5 nap/hét. Eltérően a földitől nincsenek szökőévek.
A hónapok elnevezései:
Jan – Larv;
Feb – Dey’r;
Már - Moi’l;
Ápr - Utle;
Máj – Am’ey;
Jún - Perv;
Júl – Q’ay;
Aug - Asir;
Szep - Emba;
Okt – Roet;
Nov - Zerg;
Dec – Sali’no.
Írásában (ahogy a faj írása egészében is ) a Skrull-ok nyelvéhez hasonlító szimbolikát használnak. ( Ahhoz hasonlít a legjobban de nem egyezik meg!)
Évszám : 3405 (2026 Reneszánsz)
A földön 2048-at írunk. Mivel Aian kora saját bolygója szerinti időszámításban van megadva ezért némiképp nehézkesen lehet meghatározni földiben a korát de tárgyilagosan az évek hasonlatosak, megegyezők. A hónapok hossza megegyezően 30 napos mind a 12 hónapnál így 360 naponta van évváltásuk, ez okoz némi differenciát.

Ez különbségileg 2048 ig amit most itt írunk:
10.240 nap
28 év 160 nap + ban van a föld.

Ha egyszerre indult volna a számításuk akkor 2019 májusa lenne a Dwalendeknél amikor 2048 januárja volt a Földön(VH).

Szóval:
Földön 0. év január
Hozirason 1378. év május
1 év 5 nap
10 év 50 nap
100 év 500 nap ( 1 év 140 nap)
1000 év 5000 nap (13 év 320 nap)
2000 év 10.000 nap ( 27 év 280 nap)
2048 év 10.240 nap ( 28 év 160 nap)

A fenti számolás szerint a 2048 év alatt gyülemlett fel kicsivel több mint 28 évnyi különbség a két bolygó között. Hosszútávon nézve 100 év alatt lesz több mint 1 éves különbség. Ha a földön töltené minden idejét egy Dwalend akkor a földiekhez képest gyorsabbnak tűnne az öregedése.

Némi idő eltelt már és változások történtek a bolygón. Külön veszem mint a Reneszánszi mint a Végtelen Háborús változásokat.
Reneszánszon :
A bolygón történt események port kavartak maguk körül. Egy idegen faj jelent meg a bolygón amely alakváltásra volt képes, Árnylidércek néven voltak nevezve. Több gyilkosság is történt és ezen nyomozás közben feltűnt egy idegen hajó. Az Űrlovagoktól a Galador bolygóról érkeztek és így megismertetve rövid időn belül mint a tényét, hogy más fajok űrutazásra nem csak hogy képesek ám elérhető távolságban is van számukra a bolygó. A másik pedig egy nép a Shi’ar, bár róluk csupán említést tett az űrlovag. A nyomozás a bolygón eredménytelenül zárult és az űrlovagok távoztak +1 fővel, egy Dwalenddel akinek feladata az lett, hogy megtalálja azt az Árnylidércet amely a bolygón járt s addig nem is térhet vissza.
Ezek után a bolygón több látogatás nem történt meg más, idegen fajok által. Legalább is amiről tudnának a bolygó lakosai. A harcikat tovább vívják a gyíkokkal, egyre több sikerrel ám a bolygót így is – úgy is el kell hagyniuk a jövőben. Miután az Űrlovagok távoztak ismét, nagyobb mint eddigi lelkesedéssel folytatódtak a kutatások és sikereket kezdtek el elérni az űrutazás biztonságosságának érdekében. Miután egy oldalról barátságos ám ellenséges idegen létformákról is tudomást kellett hogy szerezzenek ezért nem egyszerű űrhajók kerültek képbe melyekkel majd képesek lesznek akár rövidebb akár hosszabb táv megtételére hanem komolyabb hangsúlyt kaptak a katonai űr járművek és fejlesztésre kerültek a műholdak, a műholdrendszer a bolygó körül ezen okok miatt is.


Csakis Végtelen Háború világa :
A bolygón komoly változások álltak be. Pontosan időileg nem lehet behatárolni, hogy pontosan mikor is történtek. Egy másik univerzumból érkezett meg egy Hódító, a rákuniverzumi Aian aki hódítását itt folytatta. A nép aki ez előtt nem ismert más fajokat sajátján kívül szembesítve lett a tényével a többi faj és más univerzumok létezéséről is. Ismeretlen idő után mikor a bolygót évekkel az előtt elhagyott Aian hazatért a Kree-k segítségével szembesült a változásokkal. A nép persze barátságosan fogadta őt és a Kreek-et is ám a barátságos hangulat hamar átcsapott ellenségesbe és harcba melyben a Skrull halálkommandó tagjai is részt vettek. A bolygóról menekülni kényszerült a csupán haza tért Aian, a Kree-k és a kiszabadított Aderra.
Ezek utáni események ismeretlenek.


A leírást készítette: Hjuchia Sakura
Lektorálta: Tao

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Dwalendek Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.