H.É.R.A.

Go down

H.É.R.A. Empty H.É.R.A.

Témanyitás by H.É.R.A. Szomb. 28 Júl. 2012, 23:04

Adatok:

Név: Harci Életmentő Robot Egység
Egyéb név(i): Héra
Faj: Android
Nem: női külsőre mintázott nemtelen robot
Jellem: programja szerint az élet megvédése és megmentése( megjegyzéseknél bővebben)
Személyazonosság: AIM Corp. fejlesztés a rendvédelmi és katonai szervezetek segítségére. Nyíltközönség számára még ismeretlen
Születési helye és idő: 2023 New York, AIMVille corporation
Kor: 3 hónap
Család: nem rendelkezik családdal
Foglalkozás: elsősegély nyújtó és életvédő az aktuálisan kirendelt szervezet mellett
Testmagassága: 170 cm
Testsúlya: 200 kg
Szeme színe: robot léte miatt szemét zöld színben világító ledek jelképezik
Haja színe: nincs haja
Bőre színe: fehér-szürke-zöld a különböző területeken. ( különbségek lejjebb )
Különleges ismertetőjel: Robot külseje egyfajta páncélzatra hasonlít. két helyen külső csövek is futnak melyek áttetszőségük miatt látható a benne haladó folyadék. A folyadéknak zöld színe enyhén neon hatású és ezért egy enyhe zöld fényt bocsát ki.
Repülési sebesség: 50km/h
Egészségi állapot/ betegségek: lásd megjegyzések


Életrajza:
Az android a H.É.R.A. project névre hallgat. Formatervezésénél komoly érvek és ellenérvek fogalmazódtak meg ám végül megegyezés alapján az emberi, női mintát választották. Mikor eldöntötték a formát megkezdhették az igazi fejlesztést. Több részén dolgoztak egyszerre. Két csoport, egy a rendszeren s egy a vázon és burkolaton.
A rendszeren három személy dolgozott. A projectet igen kényesen kezelték így míg a fejlesztés tartott semmilyen információt sem adtak ki még a dolgozóknak sem. A három tudós nevét sem adták ki. A fejlesztőknek meg kellett alkotnia egy olyan rendszert mely képes feldolgozni az információkat. Az eseményeket maga körül és azt megfelelően kezelnie kellett. Nem kis feladatot kaptak ezzel. Egy robot melynek közel emberi ítélőképességgel kell, hogy rendelkezzen. Felmérje a helyzetet és megfelelőképp kezelje azt. Miután a projectet életmentésre szánták, hogy ellássa a sérülteket akár harctéren is ezért az ítélőképessége nagyon fontos volt. Tudnia kellett, hogy mely személy szorul leginkább ellátásra és azt is, hogy miképpen kell ellátnia azt a személyt. Emellett fel kell tudnia ismernie a szövetségesét és ellenségét és a civileket is. Tudnia kellett parancsot elfogadnia és megtagadnia is és mérlegképesnek kellett lennie arra, hogy a vázának épségét megóvja vagy feláldozza esetleg egy élet megmentéséért. Nem volt könnyű feladatuk ezzel de mindent meg kellett tenniük azért, hogy sikerrel járjanak mert ha a rendszerben kezeletlen hiba lép fel az akár ahhoz is vezethet, hogy a gép elszabadul és sérülést okoz vagy halált. Szem előtt kellett tartaniuk azt is, hogy tanulhat a rendszer de nem alakulhat ki személyes vélemény, jellem vagy bármilyen emberi gondolkodás mert az kezelhetetlenné teheti a rendszert.
Míg a fejlesztőknek ezen gondokat kellett megoldania és elkészítenie magát a programot addig a másik csoport a vázon, burkolaton és a belső elrendezéseken kellett dolgoznia. Miután a váz üreges volt valamelyest ezért létre tudtak hozni több tárolót is melyekben a szükséges elsősegély felszerelés elfért és biztonságban volt. Emellett maga a memória, felvevő egység, kommunikációs egység és a meghajtó energiának kellett helyet találni és mindezt egy óvó burokban elhelyezni. A forma a segítségükre volt így a fontos berendezések mellett még helyet kaphatott egy jat-pack mely a mozgást és megközelítést hivatott segíteni és egy kívül és belül futó zárt hálózat mely egy paralizáló folyadékot tartalmazott mely segítségével sérülés okozása nélkül vált képessé az android önvédelemre. Több különböző anyagot használtak fel a burkolat elkészítésére, hogy a robot mozgását ne akadályozzák. Védték a fő rendszert mint a központi memóriát és a vevő egységet ám szinte elhanyagolható védelmet kapott az „ izületi” rész illetve a láb nagy része. Miután nem támadó robotot akartak készíteni és féltek a meghibásodástól ezért úgy látták jónak ha könnyű megállítani a robotot de kiszolgáltatva a fő egység ne legyen ennek ellenére. Ezért lett végül három különböző anyagból elkészítve a burkolata. A legpuhább részek tömör gumi volt mely között és a mozgatórészek között minimális rés maradt. A nyíló illetve kopó területek egy acélhoz hasonló borítást raktak majd a legfőbb részek mint a hát majdnem egésze, a mellkas, vállak, alkar, lábszár és a fej rész majd egésze pedig titánium borítást kapott.

Mikor mint a rendszerrel, mint a burkolattal készen voltak átléphettek egy következő fázisba.

De az android még bétának minősült. A laboros tesztelések sorozata biztosította a tudósokat arról, hogy a program meg fogja gátolni azt, hogy ártatlanokban okozhasson kárt és a feladatát elvégezze. Persze éles bevetés előtt még tesztelések sorozata alá kellett vetni de első kiküldésének ideje hamar lehetségessé vált miután nem mutatott semmien hibát és alulműködést sem a rendszer sem a program, úgy ítélték meg, hogy feltölthetik azokat az adatokat a rendszerébe amiért elkészítették. Az életmentés és elsősegélynyújtás. Miután az adatfeltöltés sikerült egy biztonsági rendszerellenőrzést futtattak le. Az adatokat megfelelően kezelte a rendszer és ezek után bábus tesztelés következett, hogy végre is hajtja-e a gép amit "megtanítottak" neki. Pár utóállítást kellett végezniük mivel a bábus tesztek során a gép mozgása nem volt tökéletes és egy-egy alkalommal a rendszer túlfeszítette a bábu törött csontját helyrerakáskor és további "károsodásokat" okozott. Pár hetes finomhangolás után viszont biztosabban dolgozott a gép egy mozgó platformon mint a világ legjobb sebésze. Civil kórházakba viszont nem lehetett kiküldeni a rendszere miatt. A tanulás opciója megvolt a rendszernek és nagy kockázatot láttak benne, hogy a program esetleg ebben a tanulásban kikerülheti saját korlátozó törvényeit és emberekre támadhat. De miután ettől csak azért tartottak mert túl sok és különféle új információ érhette volna egy zsúfolt kórházban. A döntésük viszont végleges volt, hogy külső tesztelés alá akarják vetni ezért egy olyan helyet kerestek neki ahol nem érheti tömeges behatás mint százak vagy többek különféle cselekedete egy nap de ha meghibásodás történne akkor a gépet meg tudják állítani, le tudják kapcsolni gond és főként sérülés nélkül. Két lehetőséggel számoltak csak. A Xavier iskolával és a S.H.I.E.L.D.-el. Mindkét oldalon voltak pozitív és negatív tényezők is, de ezek főleg a féltések voltak. Az iskola oldalán ott szólt, hogy a tanárok bármeike ártalmatlaníthatná a robotot veszély esetén viszont a diákok testi épségének veszélyeztetésével nem akartak játszani. A Shield-nél biztosak voltak benne, hogy ugyan úgy sikeresen tudnák deaktiválni a robotot ha meghibásodik a rendszere de talán túl ingerszegény lenne az a környezet és féltek, hogy durván bánnának a robottal és szerkezeti károsodás érné. Nem tudtak dönteni egyenlőre de az android megérett rá, hogy laboron kívüli tesztelés fázisába lépjenek vele.

Képességei:

- Fej egység: A fej egység több rétegben is komplikált. Elsősorban a fordító egységnek ad helyet a felvevő és adó részeivel. Az adó egység segítségével képes a robot a kommunikációra ám szavai szaggatottak a gépi rendszer miatt. Emellett a fejrészben beépített levegő szűrő és elemző rendszer és szerkezet mely képes megállapítani, hogy tartalmaz-e a levegő életveszélyes és belélegezhető szert, más egyebet nem tud kielemezni belőle. A harmadik és utolsó része a fej egységnek a felvevő rendszer. Egy hármas szem a szerkezet külsőre. Az alsó kettő ami igazán szimbolizálja az emberi szemet nem valós képet közvetít a rendszernek hanem adatokat, elhelyezkedést és állapotot. A rendszer számára csupán kódsorok jelennek meg amelyet feldolgozva a fordító egység vevő részének segítségével alakítja ki önmagának a képet, így akár egy fal mögött álló lényt is észlelhet ha az hangosabb mint egy nyugalmi állapotú légzés hangja - nincs messzebb mint 10 méter és nincsen statikus zaj ami fedhetne. A felső "harmadik szem" egy rendes, nagy felbontású kamera és egy rögzítő egység mögötte mely rendes képet rögzít. Ez letölthető is a megfelelő eszközökkel. Könnyebb információ és helyzetadás egy-egy visszatért bevetés esetén.

- végtag egységek: A kar egységekben csupán mechanika van ahogyan a láb egységek túlnyomó részében is, hogy a gép mozgása egyáltalán lehetséges legyen. A karokban van a több erő, hogy akár romok, törmelékek alól is ki tudjon szabadítani lényt. A karokkal 5 tonnás emelő erő kifejtésére képes illetve 1 tonnás tolóerőre. Tolóereje azért gyengébb mert a szerkezet összetételekor az emelés volt a fő cél és nem a tolóerő ami ütésre vagy taszításra lenne jó és a legtöbb szituációban felesleges is ha beszorult lény kiszabadítása a cél. A láb egységek mozgatóegységei kisebbek és gyengébbek is. A lábszár részének alig negyedét teszi ki, körülbelül annyit mint az emberi lábban a csont. A többi szabad helyet viszont elsősegély nyújtásához szükséges felszerelések tartórekeszei töltik ki. Lábszárakon 4-4 lábszár oldalán 2-2 elhelyezéssel egymás alatt. A különböző rekeszekben gyógyszerek, fertőtlenítő szerek és seb záráshoz alkalmas eszközökkel vannak feltöltve. A láb egységek felső része, a combokat szimbolizáló rész felét viszont már a mechanika tölti ki. Főleg ezen rész teszi képessé a robotot, hogy végsebességként 50km/h elérhessen. Itt a burkolat is így lett elkészítve, puhább anyag és lélegző. Segíti a mechanika hűlését és hosszabb használati időt ad ezzel neki, hogy túlhevülése 12 órás intenzív futás után következik csak be. A comb részen még egy mágneshez hasonló szerkezet van amely lehetővé teszi a kard-tőr hibrid fegyver rögzítését. A comb részeken ez egy fehér igen ellenálló anyagból beburkolt rész.

- Jet-pac: A lapockákat szimbolizáló panelek felhajlásával válik aktívvá a szerkezet mely némileg lassú de stabil repüléssé teszi képessé a robotot. 100+ kg ig képes szállítani tárgyat, lényt.

- A test: A test is komplikált része a robotnak. A fő váz helyezkedik el itt amely még egy belső védelmet ad az itt elhelyezett szerkezeteknek. A mellkas részen van elhelyezve a memória egysége. Semmilyen más módon nem lehet hozzáférni károsítás nélkül mint a bediktált kód elfogadása után kinyíló panel mögött rejtett csatlakozóval. Így lehet le és feltölteni a memória egységébe(de a kamera által rögzítetteket nem lehet letölteni így!). Egy dupla tartáj és csövek futnak körbe mely a paralizáló folyadékot tárolja és mozgatja. Miután nem első sorban agresszív felhasználási módja ez hanem arra van, hogy ha kell akkor akár a sérült akarata ellenére is mozdulatlan tudja tartani az ellátás idejére a lényt. A has részen két nagyobb rekesz van elhelyezve. Ez a rész zöldre színezett fél szilárd és fél rugalmas anyaggal van fedve. Ezek az ajtói a rekeszeknek és itt kötszer és géz van eltárolva.

- Alkar hosszúságú penge és tű: A penge kikapcsolt állapotában nem látható. Mikor aktiválódik egy zöld folyadék jön ki a penge helyén és egy minimális szilárdságot vesz fel ami miatt nem folyik el, de nem is szilárd. A penge nem képes fizikai sérülést okozni ám a folyadék paralizáló hatással rendelkezik. Közönséges ruházaton átszivárog és bőrön keresztül felszívódva a mennyiségtől függően percektől órákig paralizálja az alanyt. A tű rész leválasztható a kés-kard hibridről és ugyan azzal a zöldes paralizáló folyadékkal van ellátva. Hatásfoka magasabb beadási módja- befecskendezése akár egy oltás - miatt.
Az eszköz mágnesességhez hasonlatos módon van rögzítve a bal comb külső részén.


- A paralizáló anyag: A különböző lényekre másképp hathat de kizárólag időtartamában. Miután az anyag addig newtoni folyadék míg mozog így folytonos keringetés alatt áll. Ezért még a testen kívül is vannak csövek elhelyezve. Ha egy ilyen külső megsérül akkor a nyomás elszáll és a folyadék egy része távozik a rendszerből a testen kívül majd a többi a csövekben megszilárdulva megáll. Ha a testen belül történik károsodás az okozhat leállást is vagy átmeneti mozgásképtelenséget míg nincsen kitisztítva a rendszerből az anyag.
A paralizáló anyag emberekre akár egy órán át is hathat nagyobb dózis esetén( majd fele tartály az injekcióból) Más lények esetében az időtartam és hatásfok igen változó. Kreek és Skrullok esetében maximum öt percig hat egy akkora dózis esetén amely egy órára is paralizálni képes egy embert. Emellett érzéstelenítő hatása is van az anyagnak.

- Hatások -
(faj : kis mennyiség - normál adag - nagy adag )
Ember: 10 – 30 – 60 perc
Szuper-humán: 5 – 20 – 50 perc
Mutáns: 5 – 15 – 45 perc
Természetfeletti: hatástalan
Szimbionták: 1 – 2 – 5 perc ( vagy hatástalan )
Vámpírok: 10 – 30- 60 perc
Kree: 1 – 2 – 5 perc
Skrull: 1 – 2 – 5 perc
Shiar: 1 – 2 – 5 perc
Asgardi: 0 – 0 – 1 perc ( vagy hatástalan )
Embertelen: 0 – 1 – 3 perc ( vagy hatástalan )
Atlantiszi: 3 – 7 – 10 perc

Szakértelmei:

- Elsősegélynyújtás: Adatbázisában megtalálhatóak a különféle fajok testi jellemzői amely lehetővé teszi, hogy bármilyen ismert fajút elláthasson magas szakértelemmel.
- Nyelvek: Egyfajta fordító géppel van ellátva a robot mely nyelvfelismerés után a programnak értelmezhetővé alakítja át majd a feldolgozott adatra reagál megfelelőképpen. Ha választ kell adnia akkor hasonló képen folyik a művelet le visszafelé. Az adatokat a robot a szerkezet segítségével alakítja át a kérdező által érthető nyelvezetre és hangszórón keresztül adja le.
- Alkar hosszúságú pengéjének használata a tűvel.

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Nem

Megjegyzések:

A Héra programja

- A program megakadályozza, hogy bármilyen, ellenségként nem feltüntetett lényt bármilyen módon károsítson.
- A program kötelezi, hogy szövetségesként vagy semlegesként feltüntetett lényt lásson el.
- A program kötelezi, hogy szövetségesként vagy semlegesként feltüntetett lényt akár saját fizikális állapotát is veszélyeztetve óvja annak testi épségét.
- A program folyton frissíti a memóriát ezáltal felruházva a tanulás lehetőségével.
- A program azonnal megszakítja a parancssort és üzemen kívül helyezi magát ha a programban futási hiba keletkezik és fennáll a veszélye, hogy megszegi programjának bármely részét vagy adatkárosodás léphetne fel.
- A program engedélyezi bármely ismert lény státuszának felülbírálását és státuszának átírását ha fizikai állapotát a lény súlyosan veszélyezteti ami memória károsodáshoz vagy rendszerhibához vezethetne.
- A program sosem bírálhatja felül a szövetségesként feltüntetett lények parancsait ha azok nem céltalan önkárosítással járnak.
- A program önmagának sosem bírálhatja felül és helyezheti át a státuszát egy szövetségesként megjelölt lénynek.

A burkolat:

Fekete részek : Egyfajta tömör gumi. Puha, rugalmas anyag, élesebb kés már-már átvágja, lényege nem védelem hanem fedés megfelelő légáteresztéssel és egy léghűtés létrehozásával, emellett a forgóknál való mozgáskönnyítéssel.

Zöld részek : fél kemény fél puha anyag, rugalmas de mégis közel egy acél keménységével bírnak. Forgóknál van főként jelent. Azért, hogy fennmaradhasson a mozgás de mégis védelmet és ütődés elnyelést is biztosítson.

Fehér részek : a fehér rész egy titánium ötvözet. Ez az igazán védelmi szempont. A mozgás miatt viszont csak azon területeken ruházták fel ezzel az erős anyaggal ahol az szükséges volt. Így a hát nagy része, a mellkas, lábszárak a karok részein és a fejen van burkolva ezzel a robot. Fontos volt, hogy könnyen és finoman tudjon mozogni stabilan de nem tovább elnehezítve a robotot.

Az energiaellátása:Az energiatároló rekeszek a hátán kaptak elhelyezést. Két oldalt a jet-pack alatt a hát alsó részénél. Itt található egy csatlakozó is egy panel mögött melybe lehet csatlakoztatni a kábelét, hogy a tárolókat újra feltöltsék. Egy maximális feltöltéssel három napig üzemképes az android.


Szervizállapot:
- Rendszer 100%
- Nincs burkolati sérülés
- Rendszerhiba bekövetkeztének lehetősége 2%.

Külső:

H.É.R.A. Medic_Trauma_Female--article_image


A hozzászólást H.É.R.A. összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 29 Júl. 2012, 21:10-kor.

_________________
- Rendszer 100% - Nincs burkolati sérülés - Rendszerhiba lehetősége 2%. -
H.É.R.A.
H.É.R.A.
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 15
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Jul. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Hju
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

H.É.R.A. Empty Re: H.É.R.A.

Témanyitás by H.É.R.A. Szomb. 28 Júl. 2012, 23:05

Adatlap:

Név: Harci Életmentő Robot Egység (Héra)
Lakás/Létesítmény: kirendelt szervezet épülete
NJK: -
Foglalkozás: elsősegély nyújtó és életvédő az aktuálisan kirendelt szervezet mellett
Munkahely: AIMVille corporation – vagy aktuális szervezet ahova ki lett rendelve -
Pénz: - nincs jövedelem -
Bevétel/hét: - nincs jövedelem -
Eszközök: testben lévő rekeszekben tárolt elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközök, gyógyszerek.
Felszerelés/fegyverek: kés-kard hibrid fegyver és fecskendő
Vállalat: AIMVille corporation
Szövetség:

Törzshely, ahol megtalálható:
-AIMVille corporation laboratórium (általános)
- aktuális hely ahova ki lett rendelve.

Ismertebb szövetséges:
- Xavier Iskola
- S.H.I.E.L.D. és al-szervezetei
- Bosszú Angyalai Program
- Galaxis Védelmezői

Ismertebb ellenség:
- Kéz
- Akkaba Klán
- KOBRA
- Atlantiszi terroristák

Felhasznált kreditek: 0
Fennmaradó kreditek: 4

_________________
- Rendszer 100% - Nincs burkolati sérülés - Rendszerhiba lehetősége 2%. -
H.É.R.A.
H.É.R.A.
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 15
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Jul. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Hju
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

H.É.R.A. Empty Re: H.É.R.A.

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 30 Júl. 2012, 22:44

Tao-val való egyeztetés után el vagy fogadva. Android révén nem kapsz kezdőtőkét és fizetésed sincs, mehetsz is játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
H.É.R.A. Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

H.É.R.A. Empty Re: H.É.R.A.

Témanyitás by Cerebro Szomb. 02 Jún. 2018, 12:19

A születésnapi "akció" keretében 1,5 kredit jutalmat kapsz.

_________________
Cerebro központi adattára - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az XMR-el kapcsolatban!
XMR wikipédia - minden egyhelyen a megszokott wikipédia elrendezés szerint
Fórumon kívüli elérhetőségek - minden más XMR érintettségű oldal, topsite stb
Discord chat szerver - az oldal új chat központja, ahol szinte mindig sokan fenn vagyunk
Tutorialok - az oldal újításainak listája linkekkel, hogy mi hol található
Sith és Jedi archívum - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az Little SW-vel kapcsolatban!
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

H.É.R.A. Empty Re: H.É.R.A.

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.