A S.W.A.T.

Go down

A S.W.A.T. Empty A S.W.A.T.

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 21 Feb. 2011, 18:36

A SWAT jelentése: Special Weapons And Tactics, azaz Speciális Fegyverek És Taktikák. SWAT osztag minden nagyobb amerikai városban van, így New York, Washington, Los Angeles, és hadd ne soroljam fel őket. Általában a vidéki akciókat is a közeli nagyváros SWATja végzi el, márha a rendőrség nem tudja megoldani.

A SWAT feladatai közé tartozik a túszmentés, terroristák elleni akciók, komolyabb fegyverzetű és/vagy nagyon sok emberből álló bűnözői csoportok felszámolása, a drogkereskedelem korlátozása, és minden "más", ami túl veszélyes a mezei rendőrségnek.

A SWAT felszerelései között ott vannak az igazán nagy hatótávolságú távcsöves puskák, a nehéztöltényű automata/félautomata géppuskák, átlagosnál erősebb gépkarabéjok, különböző vakitó, füstokádó, és repesz-gránátok, egész testet beborító kevlar armorok, ködön-füstün átvilágító lámpák, éjjellátó szemüvegek, illetve minden más...

Mi ez a minden más? Általában, ha csak hat órája van a SWAT taktikai központnak megtervezni a küldetést, akkor az együtt jár egy tucat csak ahhoz a küldetéshez gyártott eszközzel, például nem egyszer gyártottak le titániumból hegymászófelszereléshez hasonló dolgot, csak a cél éppen egy felhőkarcoló 68-adik emelete volt, és felülről közelítették meg az épületet, vagy ugyanehhez a küldetéshez használt hangtalan, kevlarszövetből csinált léghajó, hogy hangtalanul szállhassanak le az épület tetejéről, meg még ezer más felszerelést gyártottak, mind egyedi, mindet egyszer használták, csak ahhoz a küldetéshez, mely miatt létrejött.

SWAT járművek: a SWAT két járművet szeret leginkább használni: a "SWAT van"-t, vagy "SRT van"-t, ez egy minden szinten páncélozott, és golyóálló autó, mely sokfunkciós: leginkább csapat- és eszközszállító, de veszélyes helyzetekben vetették már be mentő- és tűzoltóautóként is. Nem egyet használtak már arra is, hogy amikor nem tudták hatástalanítani a bombákat, akkor csak berakták egy ilyenbe, és elvitték egy üres területre/kiürített közterületre. Fegyvertelen, és eszköztelenített változatát rendőrségi engedéllyel és megfelelő indokkal civilek is használhatják, vehetnek/bérelhetnek ilyet. Másik járművük a SWAT helikopter, ez egy páncélozott, és felettéb gyors helikopter, amib küldetéstől függően raknak fegyvereket, felderítő eszközöket, és minden mást...


Különböző szenzorok, szemüvegek, érzékelőeszközök: ide tartoznak a fémdetektorok, éjjellátók, hőérzékelők, mágneses érzékelők, mélytengeri szonárok, röntgenek, és úgynevezett X-ray detektorok, amik a lazább, főleg szerves anyagok kimutatását segítik elő.

A SWAT-ban a rendőrséggel azonos rangok vannak. A SWAT-nak nincsenek különleges osztagai, mert a SWAT a különleges osztag: csapásmérő egységei, taktikusai, és "beszerzői" vannak. (A beszerzők gyártatják le a speciális dolgokat, a minden mást, a fegyvereket, és vigyáznak arra, hogy a SWAT felszerelés ne kerüljön rossz kezekbe.) A nyomozós, elemzős, laboros részt a rendőrség, FBI, CIA, vagy hasonló rokon szervezet végzi el, a SWAT-é a piszkos munka. Veszélyes küldetéseket a hadnagynál magasabb rangú SWAT ügynök átveheti a rendőrségtől az ügyet, általában a rendőrségi vezető rangjától függetlenül, kivéve állami, FBI, vagy CIA megbízás esetén.

Érdekesség, hogy a SWAT taktikusai egyben a kissebb szakaszok, vagy épp az egész küldetések vezetői, és nem irodákban ücsörögnek, vagy tárgyalnak, hanem igenis az első vonalban harcolnak.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
A S.W.A.T. Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.