Winter Manners

Go down

Winter Manners Empty Winter Manners

Témanyitás by Thorhalla Pént. 01 Feb. 2013, 08:49

Név: Winter Emmaline Manners
Egyéb név(i): Emma, Winter, Ébren álmodó, Kislány
Faj: mutáns – zseni
Nem: lány
Jellem: alapvetően félénk és bizalmatlan, a közelmúlt traumái miatt még jobban csöndes és visszahúzódó, de igen gyakran tud hisztis lenni, kiskamasz léte miatt
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 2013. január 2., New York
Kor: 11 év
Család: egyedülálló, nincs élő rokona
Foglalkozás: diák
Testmagassága: 132 cm
Testsúlya: 25 kg
Szeme színe: zöldes barna (ha a képességét használja lila fényben izzik)
Haja színe: barna
Bőre színe: kaukázusi
Különleges ismertetőjel: mindig sapkát hord és ha a képességét használja, lila fényben izzik a szeme, a testén sok seb van a bántalmazás miatt
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:
Winter, vagy Emma tizenegy évvel korábban született Bronxban, egy igencsak szegény családban egyetlen gyerekként. Már egészen kicsi gyerekként is nélkülöznie kellett, nem egyszer fordult elő, hogy az asztalra semmi sem jutott és nem tudott enni. Az apja munkanélküli szerencsejáték-függő, a család szinte minden pénzét folyamatosan eljátszotta a gépeken, az anyja pedig nem bírta a nyomást és a drogokra szokott rá. Eredetileg takarítónőként dolgozott, de drogosként ezt az állását is hamar elvesztette. Mindkét szülő rendszeresen verte a gyereket, emiatt igencsak sok időt töltött korházban több kisebb-nagyobb zúzódással, volt, hogy töréssel, vagy éppen belső sérüléssel kezelték. Kisgyerekként igencsak sok időt töltött a nagymamájánál Atlantában, lényegében elég sok ideig ő nevelte a kislányt. Ott sokkal jobb körülmények között volt, mindig volt mit ennie, új ruhákat kapott, játékokat. A nagymama miatt ingázott folyamatosan Bronx és Atlanta között. Az élet nem volt könnyű számára, gyakran előfordult, hogy idegen helyen kellett aludnia, mert az anyja el-eljárt valahova, hogy pénzt szerezzen és a gyereket vitte magával. Volt rá példa, hogy a rendőrségen kellett emiatt, majd utána valamelyik gyerekotthonban, mert a gyerek védelmisek bevitték oda. A nagymamájánál, amikor volt derült ki a remek érzéke a zenéléshez, egy időre a nagymama nyerte meg a felügyeleti jogot Winter felett, így amíg ott élt, addig rendszeresen tudott zeneórára járni, ahol hegedülni és zongorázni tanult. De ez sajnos nem tartott sokáig. Öt éves volt, amikor a Bukás bekövetkezett, ő ekkor is Atlantában volt, így a nagymamája mellett maradt, míg a szülei New Yorkban ragadtak. Ekkor nyílt életében először esély arra, hogy valamelyest nyugodtabb élete legyen, de ez nem következett be, a nagymama néhány héttel később egy szívroham következtében meghalt.
Winter árvaházba került, az örökséget, a lakást, minden értékkel együtt a kormány kitulajdonította, így a kislány csak a ruháit, az egy-két játékát és a nagymamája hegedűjét tudta magával vinni. Azon nagyon sokat játszott ekkoriban, a bánatát zenében élte ki és ekkoriban alkotott, komponált meg egy-két művet is. A korábbi rossz sora miatt nem igen volt barátkozós, így sokszor megverték a társai, az ebédjét elvették, így ismét éhezni kezdett. Az iskolában mindenki csúfolta, mert szegény és kopott ruhákban jár, illetve, mert árvaházban élt. Nevelőszülőket nem találtak neki, mert már túl idős volt és persze ki tudja, hogy élnek-e a szülők a köd fedte New Yorkban. Egy idő után már nem is igen kereste mások társaságát, sokkal inkább a képzelete felé fordult, a gyermeki fantáziája mindig is kimagasló volt és a legkülönfélébb dolgokat tudta elképzelni, kitalált barátokkal játszott és velük sokkal jobban érezte magát, mint a valóságban. Megkönnyebbülés(?) és jobb élet reménye akkor merült fel, amikor a köd eltűnt a város felől és kiderült, hogy az apja még életben van. Az anyja meghalt a bukás során, de már így is alig emlékezett rájuk. A hatóságok pedig helyhiány miatt, anélkül, hogy utána jártak volna, hogy milyen feltételek közé engedik vissza a lányt az apjára bízták. A férfi még mindig függő volt és továbbra sem volt a családnak semmi pénze. A segélyeket, amiket kaptak eljátszotta, emiatt nem egyszer fordult elő, hogy semmire sem maradt pénzük. Áram sem volt a lakásban, gáz se, se semmi. A kislány újra gyakran megfordult a közeli kórházban, noha nem tudták az apjára a gyermekbántalmazást rábizonyítani, mert annak mindig volt valamilyen jó oka és érve, hogy miért is nem ő nyúlt a gyerekhez. Egy ennyire fiatal lány pedig nem mert szólni, akkor sem, amikor kérdezték.
Ennek „hála” el sem vették tőle a gyereket, ő pedig a zene mellett továbbra is a képzeletébe menekült. Az iskolában is talán ő volt az, aki a legfélénkebb és leggyávább volt az osztályban, testnevelés órák külön kínszenvedést jelentették, mert nem akarta, hogy a többiek lássák a sérüléseit, amik a testét borították. Nem járt elit iskolába, csak egy mezei Bronxi általános iskolába, ahol hozzá hasonlóan a többség szegénységben élt és a családon belüli erőszak sem volt ritka. A rendőrség gyakran járt ki, mert a diák közül némelyek fegyverrel mentek az iskolába. Nem volt elég, hogy otthon nem érezte magát biztonságban, de még az iskolában is félnie kellett. Az egyetlen szerencséje ekkoriban az volt, hogy az egyik tanára felfigyelt a kislányra és arra, hogy milyen tehetséges zenész lehet belőle. Mivel tanárra nem volt pénze, így ő maga ingyen korrepetálta és tanította a kislányt heti kétszer, tőle kapta meg jutalmul a macskás sapkáját is, amit attól kezdve soha sem vett le. De számára minden ilyesmi forgandó volt, ha szerencséje volt, akkor hamarosan történt valami, ami miatt ez megszakad. Most sem volt máshogyan, nem sokkal később megérkeztek a démonok New Yorkba. A magánóráknak vége lett és nem tudott oda járni, ahogyan iskolába sem. Ekkor még mindig nem lehetett tudni, hogy mutáns, a képessége nem jelentkezett. Mivel odakint a démonok járták az utcákat nem nagyon tudott otthonról elmenni és az apjával ragadt a lakásban. Az ezért is őt okolta és nem egyszer véresre verte a kislányt részegen. Winter pedig sírva és félve bújt meg a szobájában és igazából elő sem mert onnan jönni, napokig, vagy hetekig. Mikor a negyed valamilyen oknál fogva megtisztult úgymond a démonoktól az apja is elment otthonról, végre valahára. 2023 szilveszterén sokan voltak az utcán, havazott, ő félve nézte a szobája ablakából mindezt. Odakint tűzijáték volt, hangoskodó tömeg, az apja pedig eddigre részeg volt és aludni akart. Ahogyan azt a kislány megszokta a kinti dolgokért is őt hibáztatta és ismét jött a szíjjal, hogy megverje Wintert. Azonban már nem ért el a férfi a lányig, az épület megremegett, odakint robbanások zaját lehetett hallani és kitört a pánik. Az épület remegett, majd a talaj eltűnt a lány és az apja lába alól. A ház összeomlott.
Mikor kinyitotta a szemét azt látta, mintha barlangban lenne, kövek alatt, messziről hangokat hallott, kiabálni kezdett, mindene fájt, majd az utolsó kő is eltűnt a feje felől egy angyal nyúlt be érte és emelte ki a kövek alól, majd ölelte magához. Egy férfi megérintette a vállát és a lány hallotta, hogy azt mondják lilán izzik a szeme, a férfit páncélos lovagként látta néhány pillanatig, de az érintés után Amerika Kapitányt látta meg, őt pedig Skarlát Boszorkány tartotta a karjaiban. A nő lágyan jegyezte meg, hogy azt hiszi, hogy egy új mutánst találtak a lány személyében. A SHIELD kórházába került miután az angyalok mentették meg, kiderült, hogy valóban mutáns és az is, hogy az apja belehalt a sérüléseibe az összeomló épület alatt. Nem érzett sajnálatot, csak megkönnyebbülést, néhány napig maradt a SHIELD-nél, ott hozták rendbe a sérüléseit, a törött végtagjait és a néhány belső vérzését. Mivel innen árvaházba kellett volna kerülni a hatóságoknál elintézték, hogy ne így legyen, hanem egyből a Xavier iskolába kerülhessen a többi diák közé, mivel kiderült, hogy milyen jártas a zenélésben ajándékba kapott iskolakezdésre egy hegedűt is a régi elveszett helyére. Wanda maga vitte át végül, hogy az ottaniak gondjaira bízza és Winter megkezdhesse az új és most már remélhetőleg félelmek nélküli életét.

Szakértelmek:
Mivel még igencsak fiatal, így jellemzően a vele egykorúak tudásával és szakértelmével rendelkezik. Talán amiben kiemelkedik, hogy remekül ért a zenéhez, egészen pici kora óta tanul zongorázni és hegedülni, mindkét hangszerre pedig már írt néhány kisebb művet is (zseniség innen).

Képességek:
A képessége telpatikus, pszionikus erő. Ő nem képes ezzel gondolatolvasásra, sem mások befolyásolásra, sem arra, amire egy normális telepeata. Neki teljesen máshogyan jelentkezik ezen képessége ami két részből áll, egy defenzív és egy offenzív részből, mind a kettőt ugyanaz a pszionikus erő hozza létre csak más-más formában.:

Defenzív:
Képes virtuális valóságot – hasonlít egy illúzióhoz – maga körül létre hozni a pszionikus erejéből, olyat, amilyet akar/elképzel. Ilyenkor saját maga képes mozogni és a környezet saját maga számára úgy néz ki, mint amilyet akar, de általában felveszi az adott környék kinézetét és az alakul át, hogy haladni és közlekedni tudjon anélkül, hogy bármilyen sérülést elszenvedne, vagy nekimenne valaminek. Persze tudja ágyban fekve is ezt folytatni, és akkor szó szerint egy saját maga által elképzelt virtuális valóságban mozog a gondolatai által, hogy a fizikai teste az ágyban van, de a világban is fizikálisan jelen van és mindent úgy észlel, mintha az is valóság lenne számára. Meghalni meghalhat ebbe, ha nem étkezik, iszik, mert ott marad, de alapvetően, ha a fizikai teste fájdalmat él át, akkor kizuhanhat a valóságba. Irányítani is tudja az egészet akarattal, szabadon változtatni a világa külsejét és szabályokat alkotni benne.
A képességének másik fele, hogy másokat is képes ebbe bevonni ebbe a világba. Ezek a személyek azonban fizikailag nem tudnak mozogni a virtuális valóságban, csak gondolatok útján cselekedni, az ottani képmásuk azt tesz, amit gondolnak. Amíg ebben a világban vannak ha történik velük valami a virtuális valóságban a fájdalmat érzik fizikálisan is, de nem tudnak meghalni, erős fájdalomra megtörik a virtuális világ és kizuhannak a valóságba.
Lényegében a karakter egy amolyan párhuzamos síkot hoz létre, ahol fizikai valódban nem létezel, csak gondolati/asztrális formában, mégis mindent képes vagy valósághűen megtenni és átélni. A többi személy számára addig tudja ezt a valóságot fenntartani, amíg nem akar nekik ártani a rendes valóságban. Ez bármilyen formában előfordulhat, de főleg fizikai értelemre és halálra. A virtuális valóság azonnal szertefoszlik a többi személy számára, ha az ártásnak csak a gondolata is felmerül.
Azonban a többi személy másképp is kizuhanhat ebből a virtuális valóságból, erős fizikai kontaktusra is megtörik a világ, ha tudják, hogy bent vannak, mármint beleegyezéssel mentek be, akkor szabadon szállhatnak ki, ha akarnak.
A telepaták, ha rájönnek, hogy mi is ez az egész, akkor az akaratukkal képesek ők is változtatni a világot, de tény, hogy jóval kisebb mértékben, mint annak létrehozója. Ha nagyon erős telepata kerül ebbe a világba bele, teljesen szét is tudja foszlatni azt.
Azokban az esetekben, ha a virtuális valóság szertefoszlik bármilyen oknál fogva Emma csak 20 kör múlva képes egyet újra alkotni, ennyi időbe telik ugyanis, hogy minden helyreálljon és a valóság felépüljön újra.

Offenzív:
A képességének másik fele, az offenzív rész, ha ezt használja, abban az esetben nem képes arra, hogy a virtuális valóságot felhúzza, így menekülni sem lenne igazán képes. Ilyenkor a pszionikus erejével lényegében tárgyakat projektál koncentráció révén. Ezeknek a tárgyaknak olyan színe van, mint ahogyan a szeme is világít, átteszőek, képesek áthatolni a szilárd tárgyakon, testeken. Egyelőre egy katana nagyságú tárgyat képes léterhozni 1 kör idejére. A létrehozott dolgot mindenképp "fognia" kell, nem távolodhat el tőle. Ezzel fizikailag nem képes sebezni, mivel ez is csak pszionikus, így csupán fájdalmat képes vele másnak okozni, ha "megvágja", vagy "leszúrja" ezzel. Mivel a képesség még gyenge, így összesen egy kisebb, zavaró fejfájást érhet el, vagy egy olyan fájdalmat, mintha megütötte volna magát valaki egy esés után.

A képesség határai/limitjei:
Az egész képesség mivel számára a képzeletén múlik, így ha ágyban fekszik és csak a gondolatai szárnyalnak ebben a világban, addig tudja fenntartani, amíg meg nem zavarják (lényegében mintha fantáziálna, csak annál sokkal élet hűbb az egész). Ha pedig mozog benne fizikailag és a rendes világ helyett képzeli el ezeket, akkor 2-3 körig képes ezt megtenni. (Egyébként csak a saját gyermeki képzeletével láthatja másként a dolgokat és nem a képessége miatt.)
A mások bevonása egyelőre 1 személyt jelent, 10 méteres körön belül kell tartózkodniuk, látnia kell a lánynak őket valamilyen módon, legyen ez a saját szeme, vagy kamera. Összesen 1 körig képes ebben egyelőre mást bent tartani ebben a világban.
Az offenzív képesség limit pedig lásd az ottani leírásnál.

Külső:
Alapból:
Winter Manners 959442-molly1
Winter Manners 861149-runaways_vol__3_10_1
Winter Manners 1662607-925683_molly2
Winter Manners 959444-molly3
Winter Manners 386162-134910-molly-hayes
Winter Manners 658635-39

Képességhasználat közben:
Winter Manners 1450989-unicorn
Winter Manners 658640-32
Winter Manners 386159-198883-molly-hayes

Egy tökéletes ábrázolás Winter látásmódjára (felül, ahogyan mások látják a doglokat, alul, ahogyan ő):
Winter Manners 54985610151190234552391

Megjegyzés: Csak a Bronxos kalandom után kezdek vele játszani, mert az oldal történései szerint is akkor ér oda.


A hozzászólást Thorhalla összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 14 Ápr. 2016, 22:29-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Winter Manners Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Winter Manners Empty Re: Winter Manners

Témanyitás by Thorhalla Pént. 01 Feb. 2013, 08:50

Kötelező órák:
- Világtörténelem (ókortól napjainkig)
- Biológia és kémia
- Fizika
- Matematika
- Irodalom és nyelvtan
- Képességfejlesztés és használat
- Veszélytermi órák
- Idegen nyelv: spanyol

Választott órák:
- Jövő történelem
- Túlélés a távoli űrben és idegen kultúrák
- Mágikus tanok (elméleti óra)
- Hogyan használd az otthoni dolgokat fegyverként
- Önvédelem

Választott órán kívüli csoportok:
- Boksz klub
- Alternatív dimenziókat felfedező klub
- Kreatív önmegvalósítási klub
- Informatika szakkör
- Archeológia
- Vívószakkör

Jelentkezés egyéb programokra:
- Túlélő kirándulás Vadföldre
- Épület/városlátogatások: Attilan-on, Asgardon, Atlantiszon, SHIELD-nél, Csúcs űrállomáson és Baxter-toronyban
- Sportmérkőzés a Bosszú és Árny Angyalokkal szemben
- Archeológiai kirándulás Wakandában/Tibetben/Egyiptomban

Hétfő:
08-10 óra: Matematika (elmélet)
10-12 óra: Biológia és kémia
12-14 óra: Jövő történelem
14-16 óra: Képességfejlesztés és használat
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Boksz klub

Kedd:
08-10 óra: Spanyol
10-12 óra: Túlélés a távoli űrben és idegen kultúrák
12-14 óra: Fizika
14-16 óra: Matematika (gyakorlat)
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Alternatív dimenziókat felfedező klub

Szerda:
08-10 óra: Világtörténelem (ókortól napjainkig)
10-12 óra: Mutáns és emberi filozófia
12-14 óra: Képességfejlesztés és használat
14-16 óra: -
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Kreatív önmegvalósítási klub / Vívószakkör

Csütörtök:
08-10 óra: Irodalom és nyelvtan
10-12 óra: Mágikus tanok (elméleti óra)
12-14 óra: Számítógép hackelés és informatika
14-16 óra: Hogyan használd az otthoni dolgokat fegyverként
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Informatika szakkör

Péntek:
08-10 óra: Képességfejlesztés és használat
10-12 óra: -
12-14 óra: Ismerd meg az agyadat más módon
14-16 óra: Önvédelem
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Archeológia

Szombat: (nem kötelező órák)
12-14 óra: Képességfejlesztés és használat
15-17 óra: -

Vasárnap: (nem kötelező órák)
10-12 óra: Képességfejlesztés és használat
13-15 óra: Képességfejlesztés és használat
15-17 óra: -


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 03 Feb. 2013, 21:11-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Winter Manners Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Winter Manners Empty Re: Winter Manners

Témanyitás by Thorhalla Vas. 03 Feb. 2013, 21:11

Ami még kimaradt az előzőkből és fontosnak érzem megjegyezni, hogy a kreált virtuális valóságban nem a saját képében jelenik meg, hanem egy erős és bátor felnőtt nőként (a külső lesz majd a felnőttkori énjéé egyébként).

A képek, ahogyan a létrehozott valóságban kinéz, igen a kardok/tőr is nála szoktak lenni, pont úgy, mint a képeken:
Winter Manners Psylocke_(by_Anneth_Lagamo)
Winter Manners 2448639-psylocke06
Winter Manners 2161062-betsy
Winter Manners 2669018-stomping_ground_by_nefar007_d5j3jut
Winter Manners 3113068-psylocke_colors_by_nahp75-d67e0o4
Winter Manners 2909193-psy_by_irvintustin_d5x0fe5

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Winter Manners Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Winter Manners Empty Re: Winter Manners

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.