Danielle Sunken

Go down

Danielle Sunken Empty Danielle Sunken

Témanyitás by Ultimate Guru on Vas. 24 Márc. 2013, 10:27

Név: Danielle Sunken
Faj: mutáns (másodlagos mutációval)
Nem: nő
Jellem: a jelenlegi rendszer mellett áll
Személyazonosság: a civilek előtt titkos
Születési hely és idő: New York, 1994. február 14.
Kor: 18
Család: Balder (apa), ismeretlen anya, Walter J. Kovacs / Küklopsz (féltestvér), Thor (nagybácsi), Jonathan Miller (unokatestvér), Modi (unokatestvér), Loki (nagybácsi, elhunyt), Stephanie Lyesmith (unokatestvér), Nero Vincenzo (unokatestvér, elhunyt), Odin (nagyapa, elhunyt)
Foglalkozás: diák
Testmagasság: 163 cm
Testsúly: 55 kg
Szeme színe: barna
Haja színe: barna
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: Semmi különleges. Előszeretettel borítja be magát vörös köpenybe és csuklyába harc közben.
Egészségi állapot / betegségek: Teljesen egészséges.

Életrajza: Balder azon asgardiak közé tartozott, akik nem a Ragnarök során, hanem még korábban vesztették életüket Loki árulása miatt – bár állítólag ő ezt jó előre tudta, ahogy sok mást is, hiszen apja, Odin, Asgard ura őt a Mindent Látó Szemmel ajándékozta meg, amellyel képes volt látni a jövőt. Sok elhunyt asgardihoz hasonlóan viszont végül Balder is a Földön tért magához – megfosztva az erejétől (ám a halhatatlanságtól nem, így nem öregedett) és sok emlékétől.

Ő maga sem tudja pontosan megmondani, meddig vándorolt zavarodottan, kétségbeesve új világában, önmagát keresve – az első biztos pont az emlékeiben New York 1990-ben. Egy gyengébb pillanatában ismerkedett össze egy feslett erkölcsű utcalánnyal, bizonyos Samantha Kovaccsal, aki lehetőséget látott benne. Baldernél éppen ekkor, ki tudja, honnan, volt némi pénz, a nő pedig látta, mennyire nincs tisztában semmivel, ezért kihasználta őt. Felcsábította a lakására, együtt töltötték az éjszakát, majd minden pénzét elvette, és kihajította a férfit. Azonban egyetlen éjjel egy asgardival elég volt ahhoz, hogy Samantha teherbe essen…

A nő azt gondolta, megszüli a csecsemőt, és gyerektartást követel majd Baldertől, ezért nem vetette el – viszont a férfit már sosem találta meg. Időközben pedig túl sokat várt, a gyermek meg akart születni, és hiába volt nemkívánatos személy Samantha életében, 1991 márciusában világra jött Walter.

Ezalatt Balder tovább kóborolt céltalanul, mígnem egy másik nő karjai közé sodorta az élet. Szerencsére ő már jóval kedvesebb volt, mint Samantha, és felkarolta a férfit, segítséget nyújtott neki, ápolta… idővel pedig igazi, tiszta szerelem szövődött kettejük között. Balder hamarosan lelkileg kiegyensúlyozott, szellemileg tiszta és fizikailag erős férfivé vált, aki rekordsebességgel még egy génsebészeti doktorit is le tudott tenni, és dr. David Sunken néven kezdett új életet – az őt segítő, ápoló kedvesét pedig feleségül vette. A múltját senki nem firtatta, betudták egy baleset következtében fellépő amnéziának, bár azt csak találgatni lehetett, honnan érkezhetett a férfi, hiszen az ujjlenyomatai és adatai sehol, egyetlen nemzet nyilvántartásában sem szerepeltek.

Hamarosan 1994-et írtunk, és Balder és neje szerelmének meglett a gyümölcse egy gyönyörű, egészséges kislány, Danielle képében. A pár boldogsága nem is lehetett volna nagyobb, végre mindenük megvolt, amire csak vágytak. Azt ugyan aggódva figyelték, hogyan terjed körülöttük, a világban mindenfelé a mutánsgyűlölet, de azért az életük még így is idilli, békés volt. Danielle kiváló nevelést kapott, jó iskolákba járt, sportolt, énekelt és táncolt… Igazi vidám, élettel teli kishölggyé cseperedett.

Aztán jött az a borzalmas nap… A mutáns terrorista, Magneto gyilkos idegeneket, Ezüst Utazókat szabadított a Földre, és kis híján minden porrá lett. A Sunken család szerencsésen megúszta az esetet, de Balder annyira féltette a szeretteit, hogy a hatás szinte sokkos érzéseket váltott ki belőle, és a memóriája beindult… Egy mágikus birodalomról, egy cselszövőről, a Mindenek Atyjáról és jégóriásokról kezdett beszélni… A katasztrófa után a felesége több szakemberhez is elvitte Baldert, aki maga sem értette, miért lát ilyen furcsa emlékképeket, de egyetlen pszichológus sem talált semmi problémát az elméjével. A férfi úgy döntött, valamilyen módon felkeresi a Különítmény híres tagját, Thort, aki szintén gyakran nyilatkozott interjúkban egy bizonyos Asgardról, istenekről és mágiáról… ám Baldernek hamarosan meg kellett tudnia, hogy Thor elhunyt az Ezüst Utazók támadása során. Ezután a figyelme a csapat egy új tagjára, Valkűrre terelődött, akiről úgy tudta, szintén olyan asgardi lénynek tartja magát, mint Thor. Talán ő segíthet neki ezeket az emlékeket illetően…

De Baldernek nem volt ideje befejezni a kutatásait, mert a lánya, Danielle ekkor kezdett el mutáns képességeket felfedezni magában. Azonnal hazasietett, és kétségtelenné vált, hogy Danielle-ben ott az X-gén, ami aktiválódott. A lány képes volt „anyagtalanná” válni, és átsiklani bármilyen tárgyon vagy személyen, mintha az ott se lenne. Kemény, fáradságos napok és hetek kezdődtek, hogy Danielle megőrizze a lélekjelenlétét, és képes legyen olyan erősen koncentrálni, hogy ne „csússzon át” rendre a házuk padlóján. Balder végig ott volt mellette és segítette, és egy időre még a saját gondjairól is megfeledkezett. Nem volt kérdés, hogy a kislánya mutáns, és mikor Danielle ezt elfogadta és megtanulta többé-kevésbé kontrollálni az erejét, a szülők azon kezdtek tanakodni, mihez kezdjenek. Semmiképp sem akarták, hogy a mutánsgyűlölők eljussanak hozzájuk is, valamiképp tehát titokban kellett tartani Danielle képességeit. Az első ötletük Charles Xavier iskolája lett volna, de a professzor életét vesztette és az iskola megszűnt létezni a katasztrófák során. Ekkor látták meg egy televíziós interjúban a fiatal, karizmatikus Walter J. Kovacsot, a mutánsok ügyeinek legelhivatottabb képviselőjét.

A Sunken házaspár úgy látta, ha valaki, ő segíthet és megóvhatja a lányukat… de nem is sejtették, hogy Walter már hamarabb rájuk talált, mint ők rá. Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. volt vezetőjének és a zseni Reed Richardsnak a segítségével szinte minden kormányhálózathoz, kémszervezethez és adatbázishoz hozzá tudott férni, és az anyjától hallottak alapján lassacskán összerakta a múltja darabjait. Kisakkozta, hogy az apja dr. David Sunken, és hogy van tőle egy féltestvére, Danielle. Ekkor már azzal is tisztában volt, hogy sötét kormány-összeesküvések lappangnak a háttérben, ezért a lehető legnagyobb titokban vette fel a kapcsolatot először a húgával. Danielle persze nagyon meglepődött, nem akart hinni a fiúnak, de miután elég időt töltöttek együtt, mindketten tökéletesen megbizonyosodtak arról, hogy a másik a testvére. Walter örült, hogy talált valakit, akiben maradéktalanul megbízhat, Danielle pedig annak, hogy egy ilyen híres és nemes lelkű bátyja van. A fiú komoly titkokat bízott rá, így valószínűleg Danielle lehetett az első, aki már valamelyest sejthette Walter terveit, de ekkoriban a legfőbb ellenség még Ghost volt a szemükben. Azzal is megbízta a húgát, hogy ha tudja, óvja meg Ghosttól egykori társait, akik akkor is a S.H.I.E.L.D.-nek dolgoztak. Egy pendrive-ot is rábízott (egyéb, jelenleg még ismeretlen adatok mellett), hogy juttassa el Taóhoz, illetve Bruce Caulfieldhez, akiben talán még a legjobban megbízott a régi csapatából.

Danielle nagyon komolyan vette a feladatát, és folyamatosan edzett, hogy erősebb legyen – Walter közelsége és a felismerés, hogy a bátyja, pedig még komolyabb másodlagos mutációt is felébresztett benne. Már nemcsak anyagtalanná tudott válni, hanem gyémántkeménységűre tudta szilárdítani a testét, amelyen semmi nem hatolhat át. Ezenkívül felismerte, hogy ha anyagtalanul átsiklik elektromos eszközökön, azokat tönkre tudja így tenni. Sajnos hamarosan magára maradt, ugyanis Walter egy nyilvános felszólalása során merénylet áldozata lett, és elhunyt – mielőtt még Balder felvehette volna vele a kapcsolatot.

Danielle teljesen maga alá került, de nem adta fel, és megtett mindent, amire a bátyja kérte. Idővel azonban az apja gyanakodni kezdett, miért jár el olyan sokat otthonról, és felfedte előtte az igazságot Walterről… Balder pedig hitt neki. Ahogy a lánya mesélt, úgy tértek vissza az emlékei Samantháról és arról a végzetes éjszakáról. Azonnal autóba ült, és felkereste Samantha Kovacsot, akivel egy egész éjen át tartó veszekedésbe fulladt a beszélgetésük Walterről. Balder látta, milyen élete lehetett az anyjával Walternek, és borzalmasan érezte magát, amiért ennek tette ki a fiút, még ha nem is tudott róla. A sok új információ és lelki teher végre előhozta belőle is a teljes emlékeit Asgardról, és minden megvilágosodott előtte. Visszatért minden ereje, de úgy döntött, a közelharc helyett most inkább a mágiára koncentrál, és azt fejleszti – ebben a világban talán annak nagyobb haszna lesz, gondolta.

Thor halott volt, Loki ki tudja, mit csinált éppen, Valkűr pedig nem volt igazi asgardi, és nem akarta terhelni a lányt. Egyedül maradt, és csak a feleségére és a lányára számíthatott, de kettejük közül is Danielle volt inkább az, aki megérthette őt. Összefogtak, hogy ketten együtt tegyenek valamit Walter emlékéért, a mutánsokért és önmaguk lelki békéjéért.

Balder Mindent Látó Szeme már nem jelent meg újra, így azt sem láthatta ekkor előre, hogy a fia vissza fog térni a halálból…

Képességei: Danielle képes áthaladni szilárd anyagokon, úgy, hogy kihasználja a szilárd anyag atomjai közötti réseket, mintha „anyagtalanná” válna. Ebben az állapotában szinte sérthetetlen, mivel a szilárd fegyverek, puskagolyók és energiasugarak is ellenállás nélkül áthatolnak testén. Ha egy elektromos eszközön siklik át, zárlatot okoz benne, valamint ilyenkor meglehetősen nehéz telepatikusan „befogni” Danielle tudatát. Anyagtalanul persze a talajon sem képes járni, ehelyett annak atomjain sétál, és ezt felhasználva képes „járni” a levegőben. Ezen képességét odáig fejlesztette, hogy már képes tárgyakat vagy más személyeket is anyagtalanná tenni – eközben azonban mindvégig fizikai kapcsolatban kell lennie a tárggyal vagy a személlyel. Másodlagos mutációjaként a testét képes gyémántkeménységűre is keményíteni – ebben a formában szintén közel elpusztíthatatlan, és csaknem minden lepattan róla.

Danielle Sunken Kitty10

_________________
Danielle Sunken 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 3664
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 36
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

Danielle Sunken Empty Re: Danielle Sunken

Témanyitás by Ultimate Guru on Vas. 24 Márc. 2013, 14:27

Nyolc hónappal később…

Danielle Sunken Navtel20

_________________
Danielle Sunken 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 3664
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 36
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

Danielle Sunken Empty Re: Danielle Sunken

Témanyitás by Ultimate Guru on Szer. 16 Szept. 2015, 11:43

Hat hónappal később…

Danielle-t és édesapját, Baldert eléggé megviselte Walter jelenlegi állapota, és akármit is tett, majdnem mindennap bejárnak hozzá. Danvers ezredes különleges engedélyt adott nekik, amelynek értelmében megkapták Walter tartózkodási helyét, és még be is mehetnek a cellájába, hogy segítsék őt a mindennapi tevékenységekben (etetés, öltöztetés, tisztálkodás, stb.). Emellett persze továbbra is mindketten a S.H.I.E.L.D.-nek dolgoznak, bár Balder mágiája jelentősen csökkent az összmágia korlátozódása óta. Azért amiben tudnak, segítenek a szervezetnek.

_________________
Danielle Sunken 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 3664
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 36
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

Danielle Sunken Empty Re: Danielle Sunken

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.