Chiamaka Ihejirika

Go down

Chiamaka Ihejirika Empty Chiamaka Ihejirika

Témanyitás by Zoey Chance Vas. 09 Jún. 2013, 20:41

Adatok:

Név: Chiamaka Ihejirika
Egyéb név(i): Chi, Chia, Maka; "Vaslady";
Faj: Mutáns - Zseni
Nem:
Jellem: ember-barát; mutáns-barát;
Személyazonosság: Titkos
Születési helye és idő: 2007. május 22.; Wakanda;
Kor: 17
Család:
- Idir Ihejirika (apa)
- Aberash Ihejirika (anya, elhunyt)
Foglalkozás: Tanuló
Testmagassága: 168 cm
Testsúlya: 85 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Fekete
Bőre színe: Kávébarna
Különleges ismertetőjel: Fém végtagprotézisek;
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: Végtagveszteség; Krónikus rémálmok;

Életrajza:

Nem mondhatom azt, hogy, hű de milyen fantasztikus életem volt eddig, de nem is panaszkodhatok miatta, végtére is az enyém. Különben is megéltem csodákat is nem csak szerencsétlenségeket és az ember élete így lesz tökéletes, nem?
Egy jómódú családba születtem, Wakandában, viszont azt nem lehet mondani sztereotípikusan, hogy ez egy bizonyos irányba megpecsételte az életemet és viselkedésemet. nem voltam elkényeztetve egyáltalán. Tényleg nem, hidd csak el. Már gyerekkoromban megtanítottak rá, hogy meg kell állnom a két lábamon és a céljaimat magam kell elérnem. Nem mondom azt, hogy a szüleim nem segítettek, hisz legyek bármennyire is önálló segítségre úgyis szükségem volt bizonyos dolgokban, de amiért csak tudtam magam küzdöttem meg. De ez nem befolyásolt a társadalmi életemben is. Olyan voltam, mint minden korombeli gyerek. Voltak barátaim és ellenségeim is. Na jó, az nem teljesen igaz, hogy olyan voltam, mint a többiek. Volt egy titkom. Egy olyan titok, amit még a szüleimnek sem mondtam el, legalábbis egy darabig nem, hisz aztán kénytelen voltam lévén rajtakaptak. Édesanyám kétségbeesett, édesapám pedig csak hallgatott. Számomra teljesen természetes volt az amit tettem, a képesség amit használtam, számukra viszont nem. Orvoshoz is vittek, viszont az orvos azt mondta, hogy teljesen egészséges vagyok. A mutáns lét nem betegség. Én nem is éreztem annak. 14 lehettem akkor. Szerencsétlen nap volt.
Elmondások, rémálmaim és az apró emlékfoszlányok alapján tudom, hogy mi történt. Autóval tartottunk haza. Én és az édesanyám. Édesapám épp dolgozott aznap, talán mindkettőnk szerencséjére, bár tőle többször is azt hallottam, hogy jobb lett volna, ha ő is velünk tart. Szerintem így volt a jobb, hogy ő nem jött. Karamboloztunk. A „felépülésemet” követően az engem kihallgató rendőrök azt mondták, hogy ilyen karambolt életükben nem láttak. Én se sokra emlékszem belőle, de amire igen, az minden éjjel felbukkan a rémálmaimban. Arra emlékszem, hogy az anyósülésbe szíjazva nem tudok mozogni és, hogy valami meleg folyik végig az arcomon, majd oldalra nézve édesanyám élettelen arcát látom, majd teljes sötétség.
A „megmentést” követően kórházba kerültem. Kómában voltam és a súlyos roncsolódásoknak köszönhetően a végtagjaimat amputálni kellett. Minden orvos azt mondta, hogy minimum egy csodára van szükség ahhoz, hogy ismét teljes életet élhessek, és megtörtént. Komolyan mondom, a „csoda” két lábon sétált be a kórterembe ahol feküdtem, az orvosok legnagyobb csodálatára, és közölte, hogy van lehetőség. Egy nővértől utóbb megtudtam, hogy a nagydarab férfi olyan volt, mintha egy valóságos isten lépett volna be. Sugárzott belőle a jóság és az önbizalom. Talán tényleg isten lehetett, hisz csak azok képesek a csodákra, nem?
Hosszú műtét volt. Persze én ebből semmit sem érzékeltem, számomra akkor semmi sem létezett abban az állapotban. A műtét után nem sokkal a rejtélyes orvos, ahogy jött úgy el is ment. Mikor kérdezték, hogy miért nem marad azt mondta, hogy a többi már rajtam áll. Édesapám kifizette neki a kért összeget, majd eltűnt. Még egy isteni vonás nem? Mármint az eltűnés, nem az, hogy elvitte magával a pénzt is.
Az ébredés szörnyű volt. Nagyon az. Rövid idő alatt túl sok mindent kellett feldolgoznom. Édesanyám és végtagjaim elvesztésén kívül újra kellett tanulnom járni és új „kezeimet” használni. Hidd el, nem könnyű megtanulni négy vashalmazt precízen irányítani pusztán a gondolataiddal és izmaiddal. Olykor fájdalmas és fárasztó, nagyon. Mindemellett még volt egy fontos dolog amit magamnak kellett megtanulnom. Az új végtagjaim nem voltak éppenséggel elpusztíthatatlanok és a magukra örökéletűek. Igaz, hogy meglepően könnyen sikerült felfedeznem és megtanulnom a működésüket, de ez nem jelentette azt, hogy időközönként ne sikerült volna fájdalmat okoznom magamnak „javítás” és karbantartás közepette.
Persze az élet nem állt meg számomra, sőt, akkor indult újra és cseppet sem volt könnyebb, mint azelőtt. Folyamatos napi edzés, hogy ne okozzanak gondot a protézisek, mindemellett tanulni és elviselni azt, ahogy az emberek tekintettek rám. Végtére is nem mindennapi látvány vagyok azt meg kell hagyni. Persze minden rosszban van valami jó és ezt azok is megtapasztalták, akik az általam érzett undorúkat már tettlegességig fokozták. nem lehet, kellemes megütni egy kemény fémprotézist azt hiszem. legalábbis az arcuk ezt árulta el. És különben is, megérdemelték.
Végül úgy határoztam, hogy elutazok. Külföldön szerettem volna folytatni a tanulmányaimat, arról nem is beszélve, hogy azzal a bizonyos mutációval sem ártott volna kezdeni valamit. Mégsem maradhat irányíthatatlanul. Ennek legnagyobb ellenzője mégis édesapám volt. Féltett és szeretett volna maga mellett tartani. Hosszú hetekbe telt, míg sikerült meggyőznöm arról, hogy ezt a tervemet semmiképp sem akarom feladni és jó kezekben leszek. Ebben az is segítségemre volt, hogy együtt néztünk minden után, ami majd rám vár az „új világban”. Mert Wakanda után valóban egy teljesen új világnak számít Amerika.
Nagyjából így történt, hogy átszelve az óceánt új életet kezdtem egy új világba ahol új kihívások és tanulnivalók vártak rám. Abban csak reménykedni tudok, hogy lesz olyan, aki elfogad, olyannak amilyen vagyok.

Képességei: A képessége a törvény manipuláció. Képes befolyásolni egy adott területen belül (maximum 10 méter) a tárgyakra vonatkozó szabályokat (maximum 10 kilóig). Képes eltörölni a már meglévő, illetve képes új szabályokat szabni. (megszüntetni a természeti törvényeket vagy épp újabbak hatásköre alá juttatni a tárgyakat).
Jelenleg a leglátványosabb és az egyetlen, amit képes a képességével elérni, hogy a rendszertelen dolgok egy bizonyos rendszerbe összeálljanak (például egy feldobott kártyapakli szépen pakliformába essen vissza a földre, vagy a szanaszét levő könyvek egy stócba álljanak össze), de ezt is maximum csak 5-10 méteres körzeten belül.
A képesség használatának fontos feltétele, hogy az egyszerűbb és könnyebb dolgokra 1 környi előzetes koncentráció szükséges és minél nehezebb és/vagy komplexebb a dolog annál több környi koncentrációt igényel.

Szakértelmei:
- Anyanyelvi szinten beszél angolul és a Wakandában használt nyelveken;
- Mérnöki és elektronikai tudás (amennyi szükséges a protézisei karbantartásához, zsenisége ezen területen mutatkozik meg)
- Kiváló fizikai kondíció (napi személyre szabott edzések pozitív mellékhatása)

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Nem

Megjegyzések: Protézisei rozsdamentes könnyűacélból vannak, mindenik darab külön-külön 5 kg súlyú. Minden nap újrakonfigurálást és karbantartást igényelnek, hisz effektív működési idejük 24 órás (a konfigurálás időpontjától számítva), amennyiben ez elmaradna úgy a protézisek nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem működnek. Az izomzat és a testi elektromos impulzusok (agyi parancsok) működtetik.

Kinézet:

Chiamaka Ihejirika I57o2h
Chiamaka Ihejirika 2n1tg5yChiamaka Ihejirika Fnwzsx

Órarend:
Spoiler:
Zoey Chance
Zoey Chance
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 14
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Jun. 05.
Age : 30

Karakteradatok
Főkarakter: Zoey Chance
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Chiamaka Ihejirika Empty Re: Chiamaka Ihejirika

Témanyitás by Thorhalla Vas. 09 Jún. 2013, 20:42

A korábbi elolvasás és megbeszélés alapján, elfogadva.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Chiamaka Ihejirika Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.