Hydra > Magnus Lars Jönsson

Go down

Hydra > Magnus Lars Jönsson Empty Hydra > Magnus Lars Jönsson

Témanyitás by Albert Shear Szer. 19 Jún. 2013, 13:02

Hydra > Magnus Lars Jönsson The-Man-just-Alex2

Név: Magnus Lars Jönsson
Egyéb név(i): Tucatnyi álnévvel rendelkezik. Ezek egy része ismert [részletezés lejjebb]
Faj: Ember [zseni]
Nem: Férfi
Jellem: Rendszerellenes
Személyazonosság: Titkos
Születési helye és idő: 1986.08.25; Stockholm, Svédország
Kor: 38
Család: Ismeretlen - árvaházban nőtt fel
Foglalkozás: Nemzetközi kém, merénylő
Testmagassága: 194 cm
Testsúlya: 97 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Szőke
Bőre színe: Fehér
Különleges ismertetőjel: -
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: Későn diagnosztizált antiszociális személyiségzavar(Idegeskedés hiánya, megbánás és szégyenérzet hiánya, szociális normák szándékos megszegése)

Életrajza:

Magnus egy stockholmi árvaházban nőtt fel. Bár a körülményei meglehetősen jók voltak, idősebb társai áldozatává vállt, mint minden csendes és kedves állami gondozott. Tartott ez mindaddig, amíg elég idős nem lett a testnevelés órákhoz. Onnantól kezdve, menekülve a többiek elől, sok időt töltött különböző sportok megismerésével. Szenvedélyévé vált a testedzés és folyamatosan kereste a fizikai kihívásokat. Testnevelőtanára és későbbi boksz edzője azonban rájött, hogy nem csak fizikailag de szellemileg is terhelhető Magnus. Ezért adott neki filozófiáról szóló könyveket. A kis Lars sokat olvasott és megtetszett neki ez a tudományterület. A tornaórákból pedig erőnléti és technikai edzések lettek, az edzésekből pedig meccsek. Versenyek és kupák. A jó tanulmányi eredményei mellett, a sport ösztöndíja segítette hozzá a Stockholm Egyetem filozófia szakához. A tanulmányai miatt azonban egyre kevesebb ideje jutott a sportra s végül el akarták venni tőle az ösztöndíját. Ezért, mintegy menekülésként, aláírt a hadsereghez. Így befejezhette a főiskolát, de kénytelen volt szolgálatot teljesíteni. Ez aztán megváltoztatta az életét.

Az erős fizikuma és a kiemelkedő tanulmányi eredményei miatt a karlsborgi ejtőernyős iskolába került, kiképzésre. Megtetszett neki a rend, amit a sereg nyújtott és az a lehetőség, hogy feljebb és feljebb léphet a ranglétrán, amennyiben jól teljesít. Ráadásul itt már nem ő volt a legkisebb és a leggyengébb. A Fallskärmsjägarskolan után olyan felderítő egységhez került, akiket bevetettek az afganisztáni háborúban. Kezdeti feladatuk falvak felderítése és ellenséges mozgások felfedése, majd ellenséges rejtekhelyek felkutatása volt. Azonban ahogy az ISAF aktív harci feladatait, az újjáépítés kezdte felváltani, fokozatosan átalakult a feladatuk. A harmadik turnusakor már bázis- és kiemelt személyek védelmét látták el. Ezekben az időkben veszítette el a legtöbb társát. Ezt követően már nem volt az igazi. Hazatérve bár fontolgatta a leszerelést, a szerződése még a sereghez kötötte. Ezért kérte magát kiképzői feladatokra. Mivel volt harci tapasztalata és tele volt vezetői dicsérettel, örömmel vették fel.

Új beosztása mellett volt ideje újra tanulni. Miközben elkezdte a doktori képzését filozófiából, belefogott matematikai tanulmányokba is. Előbbit sikeresen elvégezte, utóbbiból pedig alapfokú diplomát szerzett. A doktorijának átadóján lépett oda hozzá Dragan Andersson, a MUST [Svéd katonai hírszerzés] egyik tisztje, aki munkát ajánlott neki. Magnust egy ideig győzködni kellett. A harmadik kávé melletti beszélgetésben azonban úgy döntött, csatlakozik az árnyékok világához, hogy küzdhessen azok ellen, akik lemészárolták a barátai. Magnus végül a MUST képzése után, egy CIA iskolában is sikeresen vizsgázott, majd egy évre Irakba küldték titkosszolgálati összekötőnek. Itt először csak aktákat tologatott, majd elkezdték bevezetni a gyakorlatba. Kapcsolatok beszervezése, találkozók megszervezése, emberek megfigyelése. Két év kapcsolattartás után sejteni lehetett, hogy felfedték, ezért mind a feladatait, mind a székhelyét átszervezték. Először Bécsbe került mint a svéd nagykövetség kommunikációs referense. Ezt követően Párizsba helyezték egy nemzetközi terrorelhárító csoportba, mint tanácsadó és megfigyelő. Azonban a különböző ügynökségek közötti rivalizálásnak hála a francia elhárítás, rajtaütött az egyik megbeszélésükön. Minden résztvevőt megvádoltak kémkedés vádjával őrizetbe vettek, mielőtt bármelyikük felvethette volna: hívják fel a helyi interpol összekötőjüket. Magnusnak sikerült kiszabadulnia az átszállítás közben, de ehhez meg kellett ölni két rendőrt és egy DGES ügynököt.

Végül az ügynökök helyzete tisztázódott, de a baklövést, valamint a gyilkosságok okát magyarázni kellett. Ezért Magnust elhagyták. A beidegződései alapján menekülő Larsból, bűnbak lett. Kitaszított. Annyi előnyt kapott, hogy a menekülő pakkjával elérje Svájcot. Ott pedig egy magánreptérről már fel is szállhatott, szinte ellenőrzés nélkül.

Az első hónapba még megpróbálta felvenni a kapcsolatot a MUST-al. Bagdadba utazott, ahol találkozott utódjával, aki felvilágosította: „nem kívánatos személlyé vált”. Ezt követően keletre szökött, ahol tapasztalatait felhasználva került a fekete piacra. Tehetsége és képességei révén hamar kelendő árucikk lett a munkássága. Bár bizonyítani senki sem tudja, az interpol és több titkosszolgálat is a következő tettekkel vádolja:
- Robbantás Rijádban – Adib Sharq herceg felrobbantása
- Merénylet Miskiben – Ahmed Abdel Karim, a Szudáni hadsereg ezredesének lelövése
- Mérgezés Párizsban és Orleanban – Jean-Claude Rabourdin DGES ezredesét Párizsban, Peter Lacroixot DGES vezető elemzőt pedig Orleanban mérgezték meg.
- A CERN részecskegyorsítójának szabotálása
- Madridi áramhálózat megbénítása
- A Volkswagen Group adatbázisának feltörése és nyilvánosságra hozatala
- A SIEMENS, müncheni központja elleni elektromágneses merénylet.

A hivatalos kémkedés és hármas gyilkosság mellett, a nem hivatalos listán felül, még vagy egy tucatnyi információ lopás és gyilkosság szárad a lelkén és növelte pénztárcája súlyát. A rejtőzködéshez és életben maradáshoz minden eszközt és korábban tanultakat kénytelen volt felhasználni. Ezen kívül kijátszotta a titkosszolgálatok ismert gyengéit és módszereit. Többek között azt, hogy nem mindig szeretik elkapni a körözött személyt. A franciáktól tartott, mert ők kicsit „másképp” játsszák a nemzetközi árnyjátékot. De a többi helyen, ha le is lepleződött, egyszerűen kiszorították. Az egyes ügynökségek így érik el, hogy „más problémája” legyen a problémás alak. Kapják el mások és hulljon rájuk az elfogott haragja és a megbízó bosszúja.
A Bagdadból való távozását követően a Közel-keleten és Afrikában dolgozott. Meglepő ügyességgel olvadt be a majd két méter magas szöszi az arabok és a négerek közé. Aztán a bukás utáni zűrzavarban, 2019 áprilisának elején, visszatért Európába. Itt először még fedésben lévő személyiségeit erősítette meg, illetve kidolgozott egy újat. Aztán dolgozni kezdett. Franciaországban időzött egy keveset, de főleg Németországban és Spanyolországban tevékenykedett, majd Angliába utazott 2020 elején. Itt tartózkodott a harmadik világháború alatt is. Még a Szíriában használt fedőszemélyiségét használta javarészt, ezért a helyi elhárítás sikeresen megtalálta. Ugyanakkor a bizonytalan nemzetközi helyzetben nem letartóztatták, hanem munkát ajánlottak neki. Egy szerény közalkalmazotti fizetésért végzett elhárítói feladatkörre kénytelen volt igent mondani. Ellenkező esetben börtönbe került volna, esetleg kiadták volna egy olyan országnak, ahol körözik és halálra ítélhetik. Így egy évig dolgozott a MI5-nek. Ez idő alatt fél tucat ügynököt buktatott le, tucatnyi beszervezett személyt szűrt ki és számolatlan biztonsági rést fedett fel. A békekötés estéjén épp hazafelé tartott, amikor felhívták: nem tartanak igényt további szolgálataira. Azon az estén Edinburghbe autózott és felszállt az első hajóra, ami Mexikó felé tartott. Úgy döntött, hogy  az egyesült államokba teszi át a székhelyét. Ahogy forrásaitól megtudta, ott most elég zavaros a helyzet és elég sok az árnyékban mozgó szervezet ahhoz, hogy halásszon egy kissé. Amikor

Betegségét hivatalosan nem diagnosztizálták. De az utána olykor-olykor nyomozó hatóságok és egyes kíváncsibb megbízói felmérték a szellemi állapotát. A hozzávetőleges kórrajza alapján állapították meg róla, hogy orvosi szempontból is antiszociális.

Az évek alatt több álnevet és velük együtt, teljes dokumentációt használt. Ismert és ismeretlen nevei:

Magnus Lars Jönsson – az eredeti, nemzetközileg kiadva és körözve

Jacob Oscarsson – bagdadi fedőszemélyiség, nemzetközileg kiadva és körözve
Jonah Boeken – A CIA iskolában használt fedőneve, nemzetközileg kiadva és körözve
Sebastian Petzl – Osztrák állampolgár, középiskolai tanár, lebukott vele a Volkswagen munka idején, de hivatalosan nem tudták összefüggésbe hozni az eseményekkel. Nemzetközileg kiadva, körözve
Alexander Konrad – Német állampolgár, újságíró. Münchenben fülelték le a Siemens elleni támadás előestéjén, egy fogadáson. Hivatalosan nem tudták az eseményekhez kötni. Nemzetközileg kiadva, körözve
William Frost – Amerikai állampolgár, nemzetközi politikai elemző. Egy évig utazgatott ezekkel a papírokkal afrika és az arab államok között, amíg egy szigorított egyiptomi ellenőrzéskor lebukott, de sikeresen elmenekült. Nemzetközileg kiadva és körözve.
Thomas Muir – Amerikai állampolgár, katonai tanácsadó. A szíriai titkosszolgálat adta ki a nevét, miután lebukott, hogy merényletet készített elő Bassár el-Asszad ellen.
Hani Karami – EAE állampolgár. A francia hírszerzés buktatta le Szudánban. Majdnem elkapták, de időben Csádba menekül. Nemzetközileg kiadva és körözve.

Christer Björk – Svéd állampolgár, diplomata útlevéllel. Bécsi fedőszemélyiség, eltitkolt, csak Svédországban körözik. Nevének kiadása nemzetközi botrányt okozna.
Andrew Standish - Brit (Angol) állampolgár, katonai tanácsadó. Az MI5 által biztosított fedőszemélyiség. A Brit titkosszolgálatok által ismert és megfigyelt, de fedésben maradt, nem körözött.
Jürgen Schwarzwald – Dél-Afrikai állampolgár, filozófia professzor. Fedésben maradt.
Robert Weston – Brit (Angol) állampolgár, politikai elemző és tanácsadó. Fedésben maradt.
Benedict James McAvoy – Amerikai állampolgár, újságíró. Fedésben maradt.

Képessége: Zseni

Szakértelmei: A filozófia doktora, matematikus. Anyanyelvi szinten tud: angolul, németül. Társalgási szinten tud: franciául, arabul és spanyolul. Képzett katona, ejtőernyős, búvár. Kiképezték: kiképzésre, szabotázsra, személyi védelemre, felderítésre, túszmentésre, robbantásra, egyéb katonai támogató műveletekre. Képzett hírszerző: klasszikus hírszerzői módszerek, új technológiák hírszerzői alkalmazása.

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Nem 
Megjegyzések:


A hozzászólást Albert Shear összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 09 Nov. 2013, 00:49-kor.

_________________
Quis custodiet ipsos custodes? ~ Britannia kapitány ~

Az igazi férfi nem hősködik a fegyverrel, hanem diszkréten viseli, és bölcsen használja. - B.G. ~ Albert Shear ~

Just keep your head down a few more minutes and you're out of this. ~ Mallory Danica Walsh ~

Rendszerben látni és gondolkodni. Az a modern művészet. ~ Madeleine Eleanor Delacourt ~

Kiss, kiss, bang, bang ~ Tariq Kudrjawizki ~
Albert Shear
Albert Shear
8. szint - 18 kredit

Hozzászólások száma : 730
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Oct. 07.
Age : 43
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Albert Shear
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Hydra > Magnus Lars Jönsson Empty Re: Hydra > Magnus Lars Jönsson

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 15 Júl. 2013, 13:55

Néhány hiányosságot véltem felfedezni.
Érdekelne, hogy a Bukáskor hol volt, majd utána a jó fél éves káoszban mit tett, mert ugye a Bukás a teljes világot érintette és nem csak Amerikát. Illetve, hogy mit és hol ténykedett a 3.VH alatt. Ezeket egészítsd ki, pótold és utána kiabálj h nézzem meg.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Hydra > Magnus Lars Jönsson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Hydra > Magnus Lars Jönsson Empty Re: Hydra > Magnus Lars Jönsson

Témanyitás by Thorhalla Kedd 16 Júl. 2013, 20:14

Így már elfogadva.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Hydra > Magnus Lars Jönsson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Hydra > Magnus Lars Jönsson Empty Re: Hydra > Magnus Lars Jönsson

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 07 Ápr. 2014, 21:14

Paci-val való korbbi megbeszélés alapján átveszem mesélői NJK-nak a Hydra-hoz.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Hydra > Magnus Lars Jönsson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Hydra > Magnus Lars Jönsson Empty Re: Hydra > Magnus Lars Jönsson

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 14 Szept. 2019, 20:21

Karakter visszaadva a tulajnak és JK-nak lesz víve.
Topicot lezárom és archiválom emiatt.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Hydra > Magnus Lars Jönsson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Hydra > Magnus Lars Jönsson Empty Re: Hydra > Magnus Lars Jönsson

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.