Peterson Gray

Go down

Peterson Gray Empty Peterson Gray

Témanyitás by Danny Long on Vas. 22 Jún. 2014, 19:48

Név: Peterson Gray
Egyéb név(i): Pete, Peter
Faj: Ember, mágiahasználó (voodoo fehérmágus)
Nem: Férfi
Jellem: Nagyon végletes, ellentmondásos személyiség. Képes nagyon mélyen beletemetkezni a mágiába és a vallásba, ugyanakkor sok szempontból rendkívül földhözragadt és világias.
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: 1993. június 7., New Orleans, Louisiana
Kor: 31 év
Család: Josué Gray (apa, 61 éves), Judith Dupart (anya, 57 éves), Alain Dupart (nagybácsi, 59 éves)
Foglalkozás: WAND ügynök (vezető ügynök), nyomozó
Testmagassága: 176 cm
Testsúlya: 77 kg
Szeme színe: Sötétbarna
Haja színe: Sötétbarna
Bőre színe: Fekete
Különleges ismertetőjel: Jellegzetes hajviselet és arcszőrzet, karika mindkét fülében.
Egészségi állapot/ betegségek: Depresszióra hajlamos, bár jelen pillanatban nincsenek tünetei. Mióta a WANDnál van, gyógyszerel is kezelik. Öngyilkos tendenciái nincsenek. Nem alkoholista, de valahol a diagnosztikai kategória alsó határa körül mozog. Láncdohányos.

Peterson Gray 2mrgw1s

Előtörténet:
New Orleansban születtem, szüleim egyetlen gyermekeként, és amíg ki nem kerültem családom burkából, fel se tűnt, hogy mennyire fura is az az életmód, amit képviselünk. Annak ellenére, hogy New Orleans a voodooizmus szíve az Egyesült Államokban, mára nem kifejezetten jellemző, hogy szülők erre a vallásra neveljék a gyerekeiket. Ez persze nem jelenti azt, hogy ilyesmi egyáltalán nem fordul elő. Az én családom például ilyen, több generációra visszamenőleg gyakorló voodooisták. A haitiről származó rabszolgák leszármazottai már többnyire beolvadtak a kereszténységbe, de akik ellenálltak, azok még most is, elszigetelt kisebbségként vallják Bondye és a loák hitét. Kisgyerekkoromban ez teljesen alapvetőnek tűnt, és a szüleim nagyon igyekeztek, hogy ez minél tovább így maradjon. Óvodába nem jártam, de végül csak be kellett kerülnöm a közoktatás rendszerébe. Mondanom se kell, elég nagy kanyar volt a hatéves kis Petersonnak, amikor megtudta, hogy az átlagos new orleans-i gyerek nem hord magánál gris-grist és például a Legbáról és az ő hatalmas péniszéről szóló történetek igencsak illetlennek számítanak. Összességében elmondható, hogy a szüleim nem igazán készítettek fel a többségi társadalommal való együttélésre.Még a nevem is furcsa volt (kit hívnak Amerikában Petersonnak?!), úgyhogy nem nagy meglepetés, hogy én voltam a kiközösített gyerek. Ráadásul elkövettem azt a hibát, hogy elmondtam nekik, hogy nem tudom őket voodoo babával megölni, így a félelem sem igazán akadályozta őket abban, hogy gyötörjenek. Szüleim ezt a helyzetet sem tudták kezelni (rettentően elszállt arcok  szegények, nagyon a saját kis világukban élnek), úgyhogy otthonról sem kaptam sok támogatást. Ebből kifolyólag az általános iskola nyolc éve alatt mély gyűlölet alakult ki bennem a szüleim vallása és kultúrája iránt, ami a kitaszítottságomat okozta. Ahogy a társaik által bántalmazott gyerekeknek igen gyakran, nekem sem voltak jó, sőt egyáltalán értékelhető tanulmányi eredményeim, így egy igen gyenge középiskolába kerültem. Ott már voltak barátaim, de csak azért, mert a kortársaim között több hozzám hasonló különc is volt. Emósok, gótok, drogosok és ehhez hasonló kölykök voltak a társaim, úgyhogy szinte elkerülhetetlen volt, hogy én is lecsússzak. Tizenhat éves koromra elé masszívan ittam, napi több doboz cigit szívtam el, rendszeresen füveztem, időnként szedtem különféle dizájnerdrogokat, és többször nem sokon múlt, hogy elkezdjek heroint is lőni. Ehhez persze pénz kellett, amit többnyire lopásokkal, néha rablással vagy betöréssel szereztünk meg. Soha nem kaptak el, ezért kissé csodával határos módon tiszta az előéletem, és persze ezt nem is szoktam szíre-szóra elmesélni senkinek, de ez is része volt az életemnek.
Tizenhét éves voltam, amikor egy olyan esemény történt, ami előrevetítette a jövőbeli képességeimet, de ekkor még nem értettem. Egy temetőbe mentünk néhány haverommal tépni. Akkor jó poénnak tűnt, nem utolsósorban azért, mert egy kicsit szembeköptem ezzel a szüleim tiszteletét az ősök és a halottak iránt. Néhány slukk után aztán valami elkezdett nagyon nem stimmelni. A halottak szellemeit kezdtem el látni magam körül, akik beszéltek hozzám. Nem értettem mit mondtak, és nem is tűntek igazán barátságtalannak, de persze, hogy nagyon beparáztam. Pánikszerűen menekültem onnan, és ezután senkinek sem beszéltem az esetről. Féltem, hogy őrültnek tartanának. Én leginkább arra gondoltam, hogy a fűben volt valami szintetikus cucc, de mint később kiderült, valóban a holtakat láttam, csak ekkor még nem voltam erre felkészülve.
Szüleim nagyjából látták, hogy merre tart az életem. de nem éltek eléggé a valóságban ahhoz, hogy bármit is segíteni tudjanak. Végső megoldásként felhívták a nagybátyámat és kérték, hogy valami tegyen az érdekemben. Alain bácsi anyám bátyja, de alig ismertem, nagyjából évente egyszer bukkant fel az életünkben, és leginkább az maradt meg vele kapcsolatban, hogy minden évben más férfi jött vele. (Az nálunk sosem jelentett problémát, hogy a férfiakat szereti, a kereszténység által kevésbé befolyásolt voodoo irányzatokban ez teljesen normálisnak számít.) Nem is ez volt a furcsa vele kapcsolatban, hanem az a megfoghatatlan érzés, amit mindig kiváltott belőlem, amikor találkoztunk. Nem tudtam mire vélni a dolgot, de éreztem, hogy valami nem stimmel vele kapcsolatban, valahogy más mint a többiek. (Némelyik pasijával kapcsolatban is éreztem ezt, de messze nem mindegyiknél.) Mint később megtudtam, ez azzal volt összefüggésben, hogy Alain bácsi houngan, azaz fehér voodoo pap. (Mágikus hatalmát észleltem így, de ezt persze akkor még nem tudtam)Az érettségim után (masszív D) egyszer csak elém állt, és ahelyett, hogy elkezdett volna papolni, megkérdezte:
- Akarsz mágiát tanulni?
- Mi a f@szról beszélsz? - kérdeztem vissza. Ez eléggé lesokkolt, nem erre számítottam. Leginkább azt hittem, hogy valami babonákat akar tanítani, amiket a szüleim űznek, de ő így felelt:
- A szüleid nagyon jámborak, de nem látják igazán a voodoo lényegét. Ez valódi hatalom, amit arra használhatsz, hogy jobbá tedd a világot. Benned megvan az adottság ehhez.
- Na persze.
- Jobb ha elhiszed. - mondta, és megragadta a vállamat, majd a következő pillanatban teljesen máshol voltunk. Egyértelműen egy voodoo szentélynek tűnt, de ez érdekelt a legkevésbé. A nagybátyám nyilvánvalóan teleportált minket.
Ezek után már nem ellenkeztem, bár hosszú utat kellett még bejárnom. Újra meg kellett ismerkednem a vallással, bár most már egy teljesen más szemszögből, ami sokkal élettelibb és valódibb volt, mint a szüleim hite és gyakorlata. A new orleans-i Fivérekhez és Nővérekhez költöztem. Hosszú évekig tanultam a houngani mágiát a nagybátyámtól. Ez idő alatt lejöttem a drogokról, és az alkoholt is mérsékeltem, így sikerült valami élhető állapotba kerülnöm. A depresszió is nagyjából elmúlt, amiben középiskolai éveim alatt szenvedtem. Négy év után, 22 évesen döntöttem úgy hogy egy időre csökkentem tanulmányaim intenzitását és igyekszem megélni az erőmből, és valami jóra használni. Magánnyomozónak álltam New Orleans-ban, és főleg a környékbeli kisvárosokban dolgoztam. A gyilkossági ügyek voltak a specialitásom, mivel ezeket azáltal, hogy képes voltam beszélni a halottak szellemeivel, nevetségesen könnyen oldottam meg. Ezek voltak az unalmas rutinfeladatok, amiket a pénzért csináltam. Néhanapján aztán előkerültek olyan ügyek is, amikben természetfölötti, mágikus dolgok álltak a háttérben. Ezek voltak az igazi csemegék, amik miatt örömemet leltem a munkámban. 2018 vége felé történt aztán, hogy egy környékbeli kisvárosban egy démon kezdett garázdálkodni. Az kezdettől fogva elég egyértelműnek tűnt, hogy valamiféle démon lehet, de  álcázta magát így nem volt könnyű megtalálni. Amikor megérkeztem, már egy másik, igen tapasztalt nyomozó, Thomas Friden is dolgozott az ügyön. egyesítettük erőinket, és sikerült is megtalálnunk, majd kemény küzdelem során likvidálnunk a démont. Az ügy lezártával Friden felfedte előttem, hogy a SHIELD mágiaügyi részlegének, a WAND-nak dolgozik. Azt mondta, hogy a szervezetnek szüksége van olyan ügynökökre, mint én, és be tudna szervezni. Végső soron azért mondtam igent, mert ez azt jelenteni, hogy nem a szerencsén múlik, hogy izgalmas ügyeket kapjak, sokkal kevesebbszer futok bele babonás idiótákba, akik a macskájuk eltűnését ördögimádó szekták rituális gyilkosságának tulajdonítják, és nem utolsó sorban nem kell harcolnom a rendőrökkel hogy engedjék megvizsgálni a helyszíneket. Csak az a gusztustalan, rohadt feltűnő egyenruha ne lenne... Így hát elhagytam New Orleans-t és csatlakoztam a WAND-hoz. A pszichológiai alkalmassági vizsgálaton akár el is hasalhattam volna, de mivel öngyilkos hajlamaim nincsenek, fokozottabb ellenőrzéssel és gyógyszeres kezeléssel megúsztam a dolgot.  A majdnem 5 éves képzés (alap katonai, mágikus és nyomozási) elvégzése után, 2023-tól kisebb feladatokat kaptam kaptam, többnyire Friden ügynök felügyelete alatt, és azt hiszem, nem okoztam csalódást. 2 hónapja elő is léptettek vezető ügynökké, így már kisebb önálló feladatokat is vállalhatok. Egyedül az alkohol  jelenthet gondot, de jelenleg nem annyira súlyos a helyzet, hogy feltűnjön, a munkámban nem akadályoz.

Képességek:
- Mágiaérzékelés

- Szellembeszéd: Képes a holtak síkjára lépni és beszélni velük. Tárgyalni és segítséget kérni. Azok figyelmeztethetik vagy tanácsokat adhatnak.
- Teleportálás: A mágusok képesek füsté válni és máshol előkerülni 50 méteren belül.
Mindkettőt haiti kreol nyelvből származó varázsszavakkal hajtja végre.

Szakértelmek:
- Széleskörű elméleti ismeretekkel rendelkezik a voodoo vallás és mágia területén
- Gyakorlott nyomozó, ösztöns tehetséggel is rendelkezik, illetve a WANDnál képezték is
- A WANDnál általános mágiai képzést is kapott, így más iskolákról is vannak ismeretei
- Nem szeret fizikai harcba bocsátkozni, de kapott képzést fegyveres és fegyveretelen harcra is. A félautomata pisztolyt és időnként a kardot preferálja.

Felszerelés:
- Egy 9mm-es pisztoly (SHIELD előny miatt ingyen)
- Egy egykezes hosszúkard, általában nem hordja magánál (SHIELD előny miatt ingyen)
- Kis lakás a SHIELD negyedben (SHIELD előny miatt 1 kredit)
- Alap WAND egyenruha (nagyon nem szereti, csak akkor hordja, ha muszáj)

Megjegyzés:
Wand ügynökként fizetése heti 700$

_________________
Mesélő
Reneszánsz: Danny Long, Bérmajom, Jerome Masamba/Ravasz, Peterson Gray, Antoine Alanian (X-diák)
Végtelen Háború: Damian Long
Másik Világ: Bérmajom
Outsiders: Jerome Masamba, T'Challa/Fekete Párduc
Apokalipszis Kora: Woland
Exiles: Antoine Alanian
X-Rezervátum: Danny Long
Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1097
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Mar. 17.
Age : 26

Karakteradatok
Főkarakter: Danny Long
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Peterson Gray Empty Re: Peterson Gray

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 22 Jún. 2014, 20:23

Elfogadva, 3400$ vagyonkád van.
Vond le Danny-től és viheted játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Peterson Gray Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14874
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 43
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Peterson Gray Empty Re: Peterson Gray

Témanyitás by Danny Long on Szomb. 10 Jan. 2015, 00:13

Peterson a Wand delegáltjaként részt vett San Franciscoban az Alvók nevű, celestial technológiával visszaélő szekta leleplezésében és felszámolásában. Az akcióban szerzett érdemeiért előléptették Tizedesi rangra, továbbá kapott 20.000$ prémiumot. (+ Ha jól számolom, a karakter elfogadása óta 27 hét telt el, így beírom neki a megkeresett 18900$-t is.)
És hogy költsem is valamire: Peterson időközben megszerezte a jogosítványt motorkerékpárra, és vett is egy középkategóriás motort 10000 dollárért.
Peterson Gray 105tws3
Ezen felül, mivel a WAND előírásai miatt alkoholból kénytelen a mennyiséget minőségre cserélni, összesen 2300 dollárért bevásárol egy szekrényre valót a legkülönfélébb egzotikus röviditalokból, csúcsminőségű szivarokkal kiegészítve.
Karácsonyra pedig a WAND igazgatójától, Stephanie Millertől kapott egy amulettet, ami megduplázza (100 méteresre növeli) a teleportáció varázslata hatótávolságát.

Adatlap:
Név: Peteson Gray
Lakás/Létesítmény: Egy lakás a SHIELD-negyedben
Foglalkozás: WAND ügynök (Tizedes)
Munkahely: WAND
Pénz: 30000$
Bevétel/hét: 700$
Felszerelés:
- Egy 9mm-es pisztoly (SHIELD előny miatt ingyen)
- Egy egykezes hosszúkard, általában nem hordja magánál (SHIELD előny miatt ingyen)
- Alap WAND egyenruha (nagyon nem szereti, csak akkor hordja, ha muszáj)
- Egy amulett, ami megduplázza teleportáció varázslata hatótávolságát (100 m-re)
- Középkategóriás motorkerékpár
Szövetség: WAND, SHIELD
Ismertebb szövetséges: Stephanie Miller, WAND, SHIELD
Ismertebb ellenség: -

_________________
Mesélő
Reneszánsz: Danny Long, Bérmajom, Jerome Masamba/Ravasz, Peterson Gray, Antoine Alanian (X-diák)
Végtelen Háború: Damian Long
Másik Világ: Bérmajom
Outsiders: Jerome Masamba, T'Challa/Fekete Párduc
Apokalipszis Kora: Woland
Exiles: Antoine Alanian
X-Rezervátum: Danny Long
Danny Long
Danny Long
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1097
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2012. Mar. 17.
Age : 26

Karakteradatok
Főkarakter: Danny Long
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Peterson Gray Empty Re: Peterson Gray

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.