Svanhild Ragnardottir

Go down

Svanhild Ragnardottir Empty Svanhild Ragnardottir

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 14 Május 2015, 09:37

Név: Svanhild Ragnardottir
Egyéb név(i): Svan, Valkűr, „Shield-Maiden”
Faj: természetfeletti (dísir (a tényleges mitológiai, nem a marveles), védőszellem)
Nem: nő
Jellem: régen lobbanékony volt, manapság határozott és szégyenlős
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1552. június 13., Skandinávia
Kor: 474 év
Család: A Miller vérvonal szülőanyja, a fia (aki Einar-tól született) vette fel elsőként a Miller nevet, vagyis annak régies formáját
Foglalkozás: Miller vérvonal védőszelleme, korábban hercegnő és völva
Testmagassága: 178 cm
Testsúlya: 66 kg
Szeme színe: barna
Haja színe: vörös
Bőre színe: eredetileg kaukázusi, manapság fémes
Különleges ismertetőjel: megjelenés
Repülési sebesség: változó
Egészségi állapot/ betegségek: fizikai test nélkül élő szellem

Előtörténet:
A 16. század közepén látta meg a napvilágot Skandinávia északi részén, nem tudni pontosan, hogy melyik részen, hogy Norvégia, vagy Svédország területén. Egészen északon, közel a sarkkörhöz, vagy azon túl is. Egy vándorló kis törzs, klán tagjai voltak, errefelé több efféle is megtalálható volt. Mindannyian hagyományőrzők, akik nem tértek át a kereszténységre, hanem a régi hitet hagyták meg, így emiatt is üldözték őket, eretneknek, pogánynak tartották őket. Egy ilyen klánba született bele Svanhild is, a törzsfő (jarl) leányaként. A törzs mindazonáltal a vikingkorig tudta visszavezetni a családfáját, őseik szinte minden nagy háborúban, portyán részt vettek, ott voltak Párizsnál is, később Borföld felfedezésénél. Mindvégig nemesi családnak voltak mondhatóak, évszázadokig jarl-ok is voltak Norvégia és Svédország területén – mindkét ország területén voltak a családnak birtokai, földjei –, akik a kereszténység miatt vesztettek el mindent. Az ok egyszerű volt, nem tértek át az új isten imádatára. Így a törzs és a hozzá hűségek felülkerekedtek és északra mentek, ahova már nem érhetett el az ellenség keze. A gyermek és fiatalkora teljesen hasonló volt egy régi átlagos vikingéhez. Már egészen pici kora óta tanult harcolni is fegyverekkel, az anyja is harcos nő volt. A kislány roppant értelmes volt és gyorsan tanult, később pedig gyönyörű leány cseperedett belőle. Megtanult írni, olvasni, jó érzéke volt a diplomáciához is, de sokkalta inkább a harcokban, vadászatban élte ki a szenvedélyét Svan, mintsem a földművelésben, állattartásban, esetlegesen az otthon ülésben és kötögetésben. Mivel a törzs vezetőjének lánya volt, így noha ezeket is meg kellett tanulnia, de később nem kötelezte rá senki, hogy tegye is azt, hanem engedték harcolni, mint a mondák nagy harcos nőit. A teljes törzsben és a hozzájuk hasonló renegát törzsek körében közismert volt, nem csak a tűzvörös haja és szépsége miatt, de a jelleme is hagyott „kívánni” valót maga után. Roppant határozott, magabiztos volt és lobbanékony természetű, aki gyakorta játszott a férfiakkal is, azok pedig odáig voltak érte. Éppen ezért akarta az atyja is hamar kiházasítani, már csak azért is, mert az egyetlen leánygyermeke volt Svan az öt fiú mellett, remélte, hogy egy másik hozzájuk hasonló törzzsel egy jó házasság révén erős szövetségest találhatnak.
15-16 éves lehetett, amikor idegenek érkeztek a rögtönzött kis falujukba, városukba, ahol éltek az elmúlt pár évben ekkor már, kellően berendezkedtek itt. Ez is a sarkvidék környékén volt, jól védhető helyen, a tenger a közelben volt, ahogyan több tó is, az édesvíz készletek miatt, és sok vad, főleg szarvasok fordultak meg errefelé. Egy völgy közelében voltak, a tenger áramlatai és a völgy kellően meleg volt nyáron, így még földet is lehetett rövid ideig művelni errefelé, a halászatról nem is beszélve. A harcosok, akik érkeztek mindenkit lenyűgöztek. Nagy harcosok, akik a régi legendákat idézték, soha senki sem tudta meg, hogy valójában a férfiak, a harcosok nem egyszerű vándorok voltak, hanem istenek, akik szórakozni jöttek le Midgardra a még mindig őket tisztelő vikingek közé. Svan-t az egyik fiatal férfi – Einar – vette le teljesen a lábáról, a lány halálosan beleszeretett. Több éjszakát is együtt töltött a férfival, majd amikor a férfiak távoztak velük akart menni. Természetesen erről szó sem lehetett, annak ellenére, hogy Einar akkor is több asszonnyal hált együtt mindig ügyelt arra, nehogy gyermeke szülessen, de Svan mégis teherbe esett. Mivel nem voltak keresztények akkora bűnnek mindez nem számított, a nagyobb gond az volt, hogy Svannak már volt jegyese, akihez feleségül kellett volna mennie, noha a lányt nem érdekelte mindez, mert reménytelenül szerelmes volt gyermeke apjába. A lány attól kezdve szinte folyton a vadont járta, hogy a férfiak távoztak, a nyomukat kereste, bármilyen jelet, hogy megtalálja őket és utánuk mehessen, hogy a leendő gyermeke apjával lehessen. Ahogyan telt és múlt az idő rájött, hogy gyermeket várt és a hónapok elteltével már ki se tudott menni a vadonba, hogy a férfiakat keresse, mert az állapota nem engedte mindezt. Egy késő nyári viharos éjszakán meg is született a gyermeke, akinek a létezéséről nem is tudott a gyermek apja. A lány azonban a gyermek mellett is boldogtalan volt, hiába kereste és kutatta a titokzatos szőke férfit nem akadt rá. Háborúkban vett részt, küzdött, hiába, soha sem találta meg őt. közben végül feleségül ment a kijelölt férfihoz, de mellette sem lelt boldogságra, még mindig szerelmes volt, teherbe sem esett többször.
Életében akkor állt be nagy változás, amikor ő maga húsz éves volt, a fia, Eyjolf négy éves korában súlyosan beteg lett, tüdőgyulladás, mert beszakadt a tó jege alatta, amin a fiú a barátaival játszott. Svanhild kétségbeesett, a gyermeke haldoklott, az egyelten dolog, ami az ismeretlen férfihoz, Einar-hoz kötötte. Hiába imádkozott, áldozott az isteneknek, semmi sem segített, míg végül egy másik áldozati módszerhez folyamodott. A saját életét ajánlotta az isteneknek a fiáért. Egy vallási rituálé keretében végzett magával alig húsz éves korában. Az istenek azonban kegyesek voltak hozzá, végtére is a gyermek Odin dédunokája volt, a leány lelke Valhallába került, ahonnan nem sokkal később vissza is tért Midgardra egy feladattal az istenektől. Ekkor már tudta Svan, hogy a férfi, akibe beleszeretett egy isten volt. A sorsa az lett, hogy a vérvonal tagjait óvja és védje meg a bajtól. Noha korábban soha sem volt szégyenlős soha többé nem mutatkozott fizikai valójában a vérvonal tagjai előtt. figyelte a gyermekét felnőni gyermekeket nemzeni, az utazásai során vele volt, figyelte őt, és a többieket is. Ott volt, amikor a fia közel a nyolcvan évéhez, de még mindig alig húsznak kinézve áthajózott az új világba és megalapította Új-Stockholmot és asszonyt vett maga mellé. Noha ezen felül is voltak szeretői, nem is egy, sok gyermekkel, de a legérdekesebb mégis az egyenes ági leszármazottak voltak. Ideát, Amerikában vette fel a Miller régies nevét, ami aztán megmaradt mindig is névnek. A képességeivel amennyire tudta szolgálta a saját vérvonalát, figyelte a rohanó világot, fájdalmas volt látni a fia, gyermeke halálát, ahogyan később jócskán száz év felett meghalt végül. Azonban a tudat nyugtatta, hogy Valhallába kerül. Minden halál fájt neki, de akkor is Eyjolfé volt a legrosszabb. Közben tanult, megtanulta a modernebb nyelveket, némileg technológiát is, hogy mi mire jó, olvasgatott, amikor éppen megtudta tenni mások mögött láthatatlanul megállva. A fia halála után sem mutatkozott egyik vérvonalbelinek sem, csak másokat próbált rávenni a segítségre a legtöbbször sikerrel. Aggódva figyelte, hogy szinte minden leszármazott olyan pályát választott, ami harcokhoz köthető, vagy pusztán sok izgalommal jár és veszélyes, de tenni nem tudott ellene. Az évszázadok teltek, végigélt minden háborút, forradalmat, ahogyan a vérvonala a világ minden részére eljutott. Az soha sem változott, hogy fájdalmas volt minden halál, örömmel töltötte el minden születés és büszkeséggel, hogy a vérvonala fennmarad, még ha a legtöbb nem is tudta, hogy honnan jöttek, hogy viking ősökkel rendelkeztek.
Az utóbbi években főleg Amerika keleti partján ténykedett, ahol újra láthatta végre a férfit, akibe annak idején beleszeretett, ugyanúgy nézett ki, csak szakállt növesztett és ő maga is újra apa lett. A tény, amit megtudott, hogy a vérvonal újabb generációja zavarba ejtő, hogy lényegében Einar-ból kettő rohangál a világban, az egyik pedig ember, a SHIELD vezetője, ez volt azaz ág, amelyik mind a mai napig a Miller nevet viselte, az egyenes ági leszármazottak, nem pedig a kicsapongások eredményei, akikből nagyon sok volt a világban, igaz azok sem voltak kevésbé fontosak Svan számára, mint a Miller-ék. A vízió segítségével továbbra is vigyázta őket, legutoljára egy csoportot segített a Ravencroft elmegyógyintézetben, ahol nem csak a vérvonalát, de a világot is meg kellett menteni, mert a kettő összeolvadt egymással.

Szakértelmek, Képességek:
Remek pusztakezes harcos volt, kitanulta a közelharci és távolsági fegyverek tudományát és remekül bánik velük, régi viking harcmodorban.
Tud írni, olvasni (skandináv, angol, német és latin nyelveken), rúnák olvasásához is ért. Tudott vadászni, halászni, földet művelni, állatokat gondozni, lovagolni, csapdát készíteni, állítani. Ruhát varrni, kicsit főzni is, nyom olvasni és időjósláshoz is ért, éjszaka pedig a csillagok képéből tud navigálni. Nagyjából ahhoz ért, amihez egy vadon- és természet közeli nép sarja tud. Ezeken felül jó érzéke van a diplomáciához és politikához. Noha ezekre már nem sok szüksége van mostani formájában.

Természetfeletti képességek:
A külső a szellemalak, nincs semmilyen esetben sem fizikai formája, így nincs szüksége élelemre, vízre alvásra, pihenésre. Nem lehet fizikai módon sebezni. Hátrány, hogy nem képes tenni semmit, harcolni, megérinteni sem semmit, még ha manifesztálódik sincs fizikai alakja és a fizikai manifesztáció nehézkes számára. Erős koncentrációval képes megtenni, ezt. Közlekedni általában lebeg fél méterrel a föld felett és séta tempóban közlekedik, de pillanatok alatt, ha megérzi, hogy valamelyik Miller-t veszély fenyegeti teleportációval képes megjelenni az adott személy közelében.
A második képessége az, hogy képes látomásokat, víziókat látni, előre érezni a veszélyeket, démonokat. Arról, hogy mi fenyegeti a családot és a vérvonal tagjait. Minél nagyobb a veszély, annál élesebbek és tisztábbak a látomások, képek. Egyébként pedig elvontak és nem mindig tiszták. Nem csak a közeli jövőt, a következő perceket képes látni így, hanem a baj bármikor máskor is megtörténhet, nem csak a látomás után közvetlenül. (a látomásokat mese alatt a KM dönti el, hogy mennyit lát belőlük)
A harmadik képessége a nehézkes fizikai manifesztáció miatt az, hogy ezért képes másokat elaltatni több körös folyamatos koncentrációval – akaraterővel lehet küzdeni ellene, illetve asztrális pajzzsal – képes mások álmába belépni és víziókat/látomásokat okozni nekik álom formájában és így tud kommunikálni másokkal. Mert álomban könnyedén tud megjelenni, az nem okoz számára nehézséget.

Célok: a Miller vérvonal védelme (minden tagé).

Megjegyzés:
Mivel szellem így nehézkes megölni végleg, mágikusan levadászni kell, vagy épp másik természetfelettinek kell megölnie őt, mágikus tárgyak képesek sebezni (pl.: Lélekkardok). De mivel ő alapból rejtett, ezért keresni kell előcsalni őt. Erős telepaták, illetve halálistenek, esetleg nekromanták képesek érzékelni őt.

Külső:
Emberként:
Svanhild Ragnardottir 2936219-pro_end
Védő szellemként:
Svanhild Ragnardottir 1816168-seeker___silver_surfer_4
Svanhild Ragnardottir 1781121-make_out003

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Svanhild Ragnardottir Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Svanhild Ragnardottir Empty Re: Svanhild Ragnardottir

Témanyitás by Thorhalla Kedd 03 Ápr. 2018, 16:21

Tao-val egyeztettem, a kari sajnos sokáig pihenő pályán volt, mert majd 2 évet vártunk arra, hogy Z meséljen, de végül nem jött össze.

Az elmúlt majdnem 3 évben is ugyanazt tette a kari, mint az előtte levő 450-ben.
Most vásárolok neki 7 pontért egy képességet (kegyetlen sokba fáj a term feletti képességvásárlás...)
Telpátiát, vagyis annak egy részét csak.
Képes 100 méter sugarú gömbben maximum 7 fővel telepatikus kapcsolatot létrehozni és fenntartani, ezen át üzenni nekik, ezek a személyek látják is fizikai alakban. Ezeknek a személyeknek képes üzeneteket, esetleg képeket küldeni, a telepatikus kapocs kialakítását érzi akinek van mentális pajzsa, az ilyen személy eltudja dönteni, hogy hagyja-e mindezt, vagy sem, illetve az is, aki járatos/képzett mentális behatások elleni védekezésben, szóval ha nem akarják nem jön létre a kapocs, csak ha engedik, az ilyen személy bármikor meg is szakíthatja. Aki azonban nem járatos azzal automatikusan jön létre, ha Svan póbálja és ő maga tudja megszakítani ezt.
Szóval a telepatikus csatorna és üzenetküldés a képesség, valamivel erősebb, mint az első szintű telepatáknak, hiszen ez természetfeletti révén nem fejleszthető. Hatóidő nincs, mert ez minimális erőfeszítés, így akár órákig is képes fenntartani, eszméletvesztés esetében azonban azonnal megszakad.

Halla-tól majd csak a kaland végén vonom le, mert lesz még egy 9 kredites ereklye vásárlás is a kaland során, Tao-tól vagyis Consi-tól veszem majd a Kvantum bandázst és akkor egyben vonom le a következő bővítéssel együtt.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Svanhild Ragnardottir Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Svanhild Ragnardottir Empty Re: Svanhild Ragnardottir

Témanyitás by Thorhalla Kedd 10 Júl. 2018, 18:13

Akkor a korábbi tervek végül is megvalósultak.
A legutóbbi kalandon Svan találkozott Constantine-al és figyelemztette őt. Las Vegasból a múltba került vissza a csapat, ahol a monolit elnyelte volna Svant, akinek a férfi ajánlotta fel a testét, hogy bújjon el benne addig is. Azonban ennek nem várt következménye lett, a bandázs reagált a nőre és újra aktivizálódott. Svan méltó volt a kvantum bandázsra.
Amikor úgymond belebúj a férfi testébe a bandázs aktiválódik és saját maga fizikai formában van jelen a világban és képes a bandázst használni. Ezáltal új képességekre is szert tett:

Megkaptam a Kvantum-bandázst. (Képességek részletesen: http://www.comicvine.com/quantum-bands/18-42361/ )

-Energia manipuláció – képes energiát érzékelni, hatástalanítani, befolyásolni, irányítani, legyen az kozmikus, eletromos, stb.
-Energiaépítés – képes szilárd testeket létrehozni kvantum energiából, melyet a Kvantum-zónából szerez, ezeknek változtatható a súlya, tartóssága, formája, mérete.
-Repülés – képes repülni, az eddigi legnagyobb sebesség a karpereccel háromszoros fénysebesség, az űrben is tud utazni, egy burok képződik rajta, ami megvédi a behatásoktól.
-Teleportálás – képes másodpercek alatt átlépni a Kvantum-zónába, majd visszatérni ennek a világnak bármely pontján, akár fényévekkel távolabb is. Ha egy bolygó légkörébe teleportál, kilyukasztja az ózont.
-Kommunikáció – képes galaxisok közti kommunikációra, másodpercek alatt áramoltatja a oda-vissza az információt. Képes rádióhullámok vételére, és rá is kapcsolódni az adóra, így leadni hullámokat.
-Erő és állóképesség – a karperec növeli a fizikai erőt és állóképességet, az eddig legnagyobb demonstrált erővel egy hordozó legyőzte She-Hulkot.
-Mentális védelem – képes védelmező aurát teremteni a mentális támadásoktól, ami akár Overmindot is megállítja.
-Fény meghajlítása – a karperec láthatatlanná teszi önmagát, ezzel segítve az álcázást.
-Mentális/fizikai kötelék – a viselő mentálisan irányítja a karperecet, elpusztíthatatlan a hús és a csont, ahol kapcsolódik a karperec a viselőhöz, nem lehet levenni, csak a viselő halálakor jön le.
-Csak az arra alkalmas hordhatja.
-Mágiát nem véd jobban, mint bármi mást, de a mágia sem manipulálhatja a karperec képességeit.
-Sötét energiát nem védi ki, és nem tudja manipulálni, ez az energia a Kvantum-zónából származik.
-Pszionikus erőt nem véd, de a pszionikus erő sem véd a karperec ellen.
-Kinetikus energiát kivéd.
-Anyagra vonatkozó képessgeket nem tud befolyásolni, csak energiát manipulálhat.

Egyelőre nem ment még el a Miller családhoz, még mindig szégyenlős, így inkább az utóbbi hónapokat a férfival töltötte és igyekezett a lehető legjobban megtanulni a bandázs képességeinek irányítását.

Képek, Svan a bandázzsal:
Svanhild Ragnardottir D4SJoYP
Svanhild Ragnardottir KmesbRo
Svanhild Ragnardottir 7TkFVVi
Svanhild Ragnardottir 96Y386H
Svanhild Ragnardottir MBsUspK
Svanhild Ragnardottir JDs82Fk
Svanhild Ragnardottir AHUnr1F
És Tao meggyőzött arról, hogy mivel fizikailag soha sincs a bandázs a karimnál, hanem Constié még mindig, így nem kell megvennem a karinak Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Svanhild Ragnardottir Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Svanhild Ragnardottir Empty Re: Svanhild Ragnardottir

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.