House Carter (Nagy-ház)

Go down

House Carter (Nagy-ház) Empty House Carter (Nagy-ház)

Témanyitás by Cerebro Szomb. 06 Jún. 2015, 14:12

Ház neve: Carter
Ház jelmondata: Nem félünk semmitől és senkitől, csak attól, hogy az ég a fejünkre esik.
Terület száma:7
Ékkő:smaragd(emerald)
Címer: House Carter (Nagy-ház) Render
Ország neve: Galícia

Karakter neve: Jackix Carter
Karakter rangja/befolyása: trónörökös herceg, másodszülött fiú(rátermettsége miat 1. a listán apja után)
Karakter leírása: 18 éves ifjú, szőke hajjal és zöld szemekkel, mint amilyenek az átlag gallok is, ha éppen nem vörös hajuk van a zöld szemeikhez. A fiú neveltetése, átlagosnak számított, egy gallhoz viszonyítva, viszont a többi néptől eltérően mindaddig nem engedik fiaikat a nyilvánosság elé, míg olyan életkorba nem jutnak, mikor már alkalmasak a fegyverforgatásra; szégyenletes dolognak tartják, ha egy gyerek atyja jelenlétében nyilvános helyen mutatkozik. Vagyis míg az fel nem nő ténylegesen. Így ebből következett, hogy apámmal csak a házban találkoztam, azon kívül sosem láthattam, míg fel nem nőttem ehhez a megtiszteltetéshez.
Nálunk emiatt telt furcsán a gyermekkor. A másik az, hogy az életünk örökös megfigyelésben telt. Az öregek, mindig figyeltek minket, tetteinket, jellemünket és ami furcsa volt még nem dorgáltak nagyon minket, mint a nagyszülők, hanem csak figyeltek javarészt. Egészen 7 éves korunkig, amikor a születésnapunkat betöltött éjszakától számított hét napig a családdal lakott a törzs egyik druidája is, aki szintén figyelt minket. Vagyis jelen esetben engem. A hét leteltével a két öreg összeült tanácskozni és akkor derült csak, ki, hogy mire szolgált mindez. Azért figyeltek minden lépésünkre, hogy megláthassák, amit mi még nem, hogy rájöjjenek erősségeinkre, gyengéinkre, és a fogékonyságainkra is. Vagyis tömören látják azt, hogy mit szeretünk csinálni, mihez értünk, és hogy miben tudnánk kiteljesedni, hogy mihez értenénk leginkább. Tehát például akin szereti a növényeket és van érzéke a gondozásukhoz, az lehet, hogy a jövőben a mezőgazdaságban fog dolgozni és az őt megfigyelő öreg mostantől erre az újra próbálja majd terelni őt, vagy ha még jobban ért a gyógynövényekhez, akkor akár druida is lehet az illetőből, ami nálunk nagy tiszteletben álló rang és szakma volt.
Engem is elkezdtek terelni a saját utamon, bár nem tudtam még mi lehet az. Vérbeli gallként nem vetettem meg az örömöket, viszont nem is hajkurásztam őket megszállottan, kedves voltam vendégeimhez és harcias az ellenfeleimmel szemben.
A lényeg, hogy hét éves koromtól kezdve sok mindenre megtanítottak. Megtanultam a két kezes kardforgatást, a vadászatot és e fő elemét az íjászatot, még számszeríjat is tudtam használni és a célzásban is elég jók voltak az eredményeim. De nemcsak vadászatot tanítottak nekem. Egy kovácsnál is tanultam inasként, ami megedzette a testemet és a lelkemet, ahogy a forró tűz mellett munkáltuk a különböző fémeket, akár nemesfémeket is. Az elmém csiszolását sem hagyták ki, az öreg elég sok tudást adott nekem át, amit az éveken át felhalmozott, de persze nemcsak engem tanított, hanem testvéreim is, akikkel mellesleg nagyon sokan voltunk, egy bátyám volt, 3 húgom és két öcsém. Apám elég hamar 14 évesen, érdemesnek látott arra, hogy vele mutatkozhassam, bátyámmal ellentétben, akit csak 17 évesen ismert el, mert nem ügyeskedett a kard forgatásban. Ő, mint az öreg is mondta, aki bennünket figyelt, elméletibb beállítottságú volt. Mindig csak a művészetek és a nők érdekelték. Oké, hogy az utóbbit én sem vetettem meg, de azért nem űztem iparszinten a dolgot. Voltak szeretőim, de én azét egy ideig meg is tartottam őket, nem másztam egyik ágyból ki másikba be. Meg persze nem köteleztük még el magunkat, tudván, hogy utána a vallás szerint köt minket az adott nőhöz a póráz, míg meg nem hal egyikünk, így kivártunk inkább.
Apám ahogy nyilvánosság elé mutatott, azzal egy időben el is kezdte az oktatásomat, mint a törzsi rendszerünk működése, kapcsolatrendszereim kiépítése, kereskedelem működése belföldön és más házak között. Szövetségeseinkről és riválisainkról. Hamar felfogtam mindezt, bár hasznát sok mindennek csak később vettem, mikor megkaptam az egyik nagyobb város feletti tartományt a fővároshoz közel, ami fejlettségben és mint iparban egy szinten állt közel a fővárossal.
Bonyolult rendszerek, de mégis logikusan felépítve, én csak ezt láttam, a logikai kapcsolatokat, szövetségeket, rivalizálásokat. Ami azért belföldön is volt, de itthon inkább vicces formákat öltött, mint például, mikor a halászok összevesznek azon, hogy a kinek a hala büdös a standokon és végül tényleg büdösre verik a halakat egymás fején.
A kormányzás egész jól ment és úgy tűnt én is leszek a trón várományosa, még ha itt a vallásunk és a törzsi vallásaink miatt minden városnak külön kis főnöke van.

Ház leírása:
A ház összetett felépítésű, lévén törzsi rendszerek vannak a kontinensek, melyek erősítve a hatalmi láncot, egymás közt házasodtak. Nem alakult ki beltenyészet lévén teljesen külön vérvonalak fonódtak össze és nem voltak családon elüli házasságok. Maximum nagyon távoli rokonok esetében. Három fő törzs uralkodik a kontinens felett akik területi elosztás szerint és a művészetek szerint egy kicsit eltérnek egymástól. A legnagyobb, a Carter ház fő területe a középső régió, így a vadászat, harci oktatás és a kovácsművészet van a legelterjedtebben a területükön. A Sign ház területén van a legnagyobb agyag, fém, nemesfém és egyéb kőzetek, így a művészetek a legelterjedtebbek erre. A maradék mezők és a szigetek, part menti területek a Calm törzsi család befolyása alá tartoznak. Akik mezőgazdasággal, a vadakból nemesített disznók tartásával, tehenek legeltetésével(pásztorkodással), halászással foglalkoznak. Mindezek ellenére nagyon képzettek a harcban ők is, és mivel ők a kontinens külső vonala azért szükség is van erre, hogy meg tudják védeni Galiciát.
A jelenlegi fő uralkodó család a Carter család és ez közös megegyezésen történt és a druidák javaslatára. A jelenlegi uralkodói ház bővelkedett gyermekáldásban, így 4 fiúval és 3 lánnyal büszkélkedhetett. a lányokat persze különböző szövetséges országokba akarták adni feleségül, hogy fenntartsák a békét és a jó kereskedelmi viszonyokat. Jackix a második szülött fiú volt csak, de a druidák és az öreg aki a családot figyelte őt találta a fiú gyermekek közül a legalkalmasabbnak a posztra.(És itt ugye a druida szava nagy szó)
Még a fiatalok közül mindegyik hajadon, de jól át is gondolják kivel kötik össze az életüket, mert a vallásuk szerint, akivel egyszer házasodnak, attól nem válhatnak el, hanem ki kell tartaniuk egymás mellett(persze szeretője sokaknak van, de ez más kérdés)
Az uralkodó ház felé, adóznak, már ahogy és jó a viszony is a szilárd kereskedelmi kapcsolat közt, bár több még nincs a két ház közt, azon kívül, hogy vendégszeretőek voltak velük is, mint minden vendégükkel.
A törzsi házak felé a városok lakói adóznak, és a druidák felé, csak kismértékű terménnyel adóznak, lévén itt nincsenek templomok, csak szobrok, és a druidák mivel tanítói orvosai a népnek, megérdemlik a tiszteletet, és az ellátást.
családfa:
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

House Carter (Nagy-ház) Empty Re: House Carter (Nagy-ház)

Témanyitás by Cerebro Csüt. 11 Jún. 2015, 16:18

House Carter (Nagy-ház) 10cqkiu
Terület leírása:
A terület sokféle nyersanyagban bővelkedik. Ennek is az oka, hogy a városok, apróbb törzsek más, más iparral, mezőgazdasággal foglalkoznak és nagy és virágzó a belkereskedelem. A gyerekek is van, hogy a kontinens másik felére költöznek ideiglenesen, míg egy- egy mesterséget kitanultak, amikhez az őket figyelő öregek szerint alkalmasak, és fogékonyak voltak.[/size]
E szép tartomány éghajlata is igen kellemes, enyhe, körülbelül mediterrrán éghajlat. Termékei is gazdagok. A közönséges gabonaféléken kívül délen olaj, szőlő, kitűnő gyümölcs és különböző fűszerek termettek. Észak keleten remek agyaglelőhelyekkel rendelkezett. Erdei vadakban bővelkedtek, hegyei aranyban, ezüstben, vasban, ólomban, szénben és a kontinens nemes kövében, a smaragdban. A déli részeken só előállításával is foglalkoztak. A termékeket a szomszéd országokban is szívesen vették s azért kereskedelmi utakat készítettek a későbbi időben,
A kontinens közepén elterülő nagy folyó remek kereskedelmi útvonal volt, és meleg ágyat adott a malomiparnak, ami során a gabonából lisztet készíthettek. Délen és nyugaton a szigeteken erősen jelentős a halászat. Főleg, halak, rákok, kagylók, előfordul, hogy gyöngyöket is halásznak ezek sziget lakói. a hajózás emiatt jelentős is, mert a szigetlakóknak belföldről szállítják a különböző nyersanyagokat, hogy segítsék őket. A hajóik, masszívak és mindig vannak rajta szakképzett vadászok, akik ha ellenséges vagy kalóz hajóba botlanának, akkor meg tudják védeni magukat, ugyanis druidáik miatt is, ismerik a puskaport, így öntettek ágyúkat és ezekkel el tudják süllyeszteni a kalóz hajókat.(emiatt nem nagyon állnak jó viszonyban a 2. régió hajóival, mert a jelzés nélkülieket automatikusan kalózhajónak veszik, és persze e nép szereti a bűnösöket feláldozni csatába indulás előtt.) A puskapor előállítása miatt is van szükségük tetemes kén importálására.
A kontinens szélein is halásznak, de az ott kevésbé erre állítódtak be lévén a kontinens szélén lévő területek, más más iparnak, vagy mezőgazdasági munkálatoknak volt melegágya, viszont a sziget mentén is vannak bel-, és külkereskedelmi hajózási útvonalak.
Exportál(hat): agyagot és fát, nyersanyag és kész iparcikk formájában is, fűszereket, bort, sört, gabonaféléket, gyümölcsöt, sót, halat, rákokat, kagylókat, állati szőrméket, bőröket, csontokat, zsírokat, kis mértékben fegyvereket( főleg íjakat és nyilakat) kis mértékben vasat, ólmot, szenet és aranyat,(lévén kell nekik is) ékköveiből nem szeret kereskedni, inkább az uralkodó ház, vagy szövetségi ajándékként szoktak ajándékozni. Szóval ha valakinek smaragdot ajándékoznak, akkor az nagy megtiszteltetésnek minősül.
Import: kénből bevitelre szorul, mert jóformán nincs is ezen a területen. A királyi család területéből pedig behozat egyedi szőrmeéket, bálnacsontot, bálna és fókazsírt a fűszerekért és agyagért cserébe.

Vallás:
E tartományok lakói, a gallok, árja(Dis Pater) eredetűek. Vitéz, minden benyomásra fogékony nép voltak. Fehér bőrü, vöröses vagy szőke hajú emberek; az asszonyok híresek szépségükről. Harc, kaland volt elemük, de a mily szigorú zord nép voltak a harcban, éppen oly vendégszeretők, barátságosak békében. E mellett azonban hiúk, viszálykodók, fegyelem nélkül szűkülködők, kik a folytonos aprócseprő kalandok mellett kevés takarítást tanultak. Az öregebb Cato azt mondja a gallokról, hogy «két dolgot szoktak buzgón tenni, harcolni s ravaszul szólni». Politikai szervezetük zilált, de mégis részben egységes; apró törzsekre oszlanak, élőkön a nemes fejedelemmel, kinek csak mint hadvezérnek van szerepe, joga. Közös vállaltokra szótöbbség szerint döntöttek gyülekezeteikben. Különben folytonos civakodásban éltek egymással. Jelentőségök csak a nemeseknek volt, kik mint jeles lovasok tüntek ki. És kikre a szükség idején úgy hallgattak, mint ahogy az uralkodókkal szemben elvárt lett volna.
Papjaik, a druidák, nemcsak papjai, hanem birái, tanítói, költői is a népnek, kik a vallás- és más tudományra leiratlan versekkel oktatták az ifjakat. A biráskodást évenként tarták. A vallás, melyre oktattak, bálványozó sokistenhivés, emberáldozatokkal összekötve. Rendesen rabszolgák, hadifoglyok az áldozatok, de szabad ember is felajánlja magát a druidák számára, kik jóslásaikkal igen jól tudtak uralkodni a népen.
A nép az aránylagos műveltség magas fokán állt.azt hiszik, hogy a halhatatlan isteneket csak úgy lehet kiengesztelni, ha emberéletért emberéletet adnak cserébe.
Hasonló jellegű áldozatokat mutatnak be nagyobb közösségek is. Mások óriási méretű bábukat készítenek rőzsefonadékból, a belsejét telezsúfolják élő emberekkel, utána az egész alkotmányt meggyújtják, s a benne levők a lobogó lángok martalékává válnak. Azt tartják, kedvesebb isteneik előtt, ha bűnöst, tolvajláson, rabláson vagy egyéb gaztetten rajtakapott embert áldoznak fel nekik: ha azonban ilyen nem akad, vagy hadifogoly, akkor attól sem riadnak vissza, hogy ártatlanokat áldozzanak fel, bár ezek többsége maga ajánlkozott fel erre.
Ami még érdekesség a vallásukban, hogy a druidák miatt sok furcsa szokásuk alakult ki.Ők az oka annak, hogy az idő múlását nem a napok, hanem az éjszakák számával mérik, s ha a születési évfordulókat, a hónapok és évek kezdetét adják meg, mindig az éjszaka a kiindulópont, a nappal csak utána következik.
Életük egyéb megnyilvánulásaiban főként egy ponton különböznek a többi néptől: mindaddig nem engedik fiaikat a nyilvánosság elé, míg olyan életkorba nem jutnak, mikor már alkalmasak a fegyverforgatásra; szégyenletes dolognak tartják, ha egy gyerek atyja jelenlétében nyilvános helyen mutatkozik. 7 éves korukig pár család gyermekeit 1-1 öreg figyelte és tanította, aki ezek után tanácskozott 1 druidával a gyermekek sorsáról, aki csak 1 hetet töltött el a gyermek társaságában, és ezek után dönthettek el, hogy a gyermekből mi válhatna a leginkább, mert ez idő alatt az őt figyelő öreg láthatta mire képes és milyen beállítottságú.
Házaik egyszerü fakunyhók, a köznép ruházata egyszerű bőrruha s köpeny, élelmük sertéshús, tej, sör, bor, kenyér, gabonafélék, gyümölcsök, de a fűszerek sem voltak ismeretlenek a gall gasztronómiában.. Az előkelők arany, ezüst láncokkal, karkötőkkel ékesítették magukat, nejeiket s gyermekeiket.
Különben úgy a nő, mint a gyermekek felett élethalál hatalommal rendelkezett a férj. A gyermekeket a nők nevelték, de mikor már felserdült, apja nevelése alá került, miután az a nyilvánosság előtt meg merte mutatni őt és megkapta a szükséges oktatásokat, amit az öreg és a druida kiszabtak neki.
A nőknek politikai joga nem volt, ők nevelték a gyerekeket és végezték a házimunkát, viszont ezért kellő tiszteletben és illő bánásmódban részesül. Szinte mindent megszerzett neki a férje, persze tárgyi dolgokra kell most gondolni elsősorban. Tipikus, majd a következő útról hozok neked drágám. Típusú helyzet volt. És a nők is összejárhattak beszélgetni, vagy épp elmentek a mágia mellé szórakozni és ünnepelni.(hadjárat előtt)
Ipari képzettségük nagy volt. Értettek a vaseszközök készítéséhez, a bearanyozás, ezüstözés mesterségéhez. A földművelés alapja klán-rendszer; a földművelés különben a szolgasereg és a gyengébbek feladata, míg az úri nép a ganok (kerületek) központjaiban élt s katonai gyakorlatokkal, vadászattal töltötte idejét.
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Karakteradatok

Témanyitás by Cerebro Hétf. 15 Jún. 2015, 17:13

ház neve: Carter

Kereskedelem:
Vám mértéke: 2%
- Export:
fűszer, agyag(Miller háznak)
arany(Ramirez háznak)
sör, bor, fűszer(Eagleway háznak)
fűszerek, bor(Peregrin ház)
Fűszerek,Bor,Sör,Állati szőrmék,Fegyverek,Vas(Pearlwater háznak)
Ólom, Fa ( Evergreen háznak)
ólom, arany (Belmont háznak)

- Import:
különleges szőrme, bálnacsont, bálna és fókazsír( Miller háztól)
réz, kén,(Ramirez háztól)
drágakövek, arany, ezüst(Eagleway háztól)
gyógynövény, kender, madártoll(Peregrin háztól)
méz selyem (Evergreen ház)
igazgyöngy brokátcsiga guanótrágya, kagylóból készült ékszerek és dísztárgyak,posztók, szőttesek(Pearlwater háztól)
Vászon (Len, és kender), Gyümölcs (alma, barack, körte), Gránit kő(Belmont háztól)

Szövetséges házak: Miller – fegyveres szövetség, ha támadás éri valamelyik Házat, a másik fegyveres erővel segít, és meg nem támadási szerződés. Kapcsolatuk roppant barátságos, a Carter ház legifjabb leánya (Liandix) jelenleg a Miller ház trónörökösének menyasszonya

Semleges házak:
chormixen ház
(alábbiak közül mindegyikkel meg nem támadási szerződés)
Eagleway ház,
Masaari-Singh,
Peregrin ház,
Ramirez ház( tanulni jöhetett bárki a házunkba, engedélyezve volt)
Belmont

Ellenséges házak:
di Avignon ház

Egyéb megjegyzések:

di Avignon ház: A di Avigno ház ferde szemmel néz a szomszédos Carter házra vallása miatt, és ezért is feszélyezett volt a viszony(egy irányból, mert a Carter ház tisztelte mások szokásait és nem erőltette rá senkire azokat és barátságosak voltak az idegenekkel szemben is, míg azok el nem vesztették a bizalmat.)
Jelenleg teljes kereskedelmi embargó van érvényben, a béke záloga Kiratix, Új Avignonban való tartózkodása, ahol az Egyetlen hitére nevelik Avignon városban. Emellett, ha a valamelyik Ház agresszor szerepben, háborút kezdeményezne, a di másik, azonnal hadat neki.

Adó:
Az adó 50%át ezüstben fizetik, az ezen felüli részeket pedig gabonafélék formájában.
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Karakteradatok

Témanyitás by Cerebro Kedd 14 Júl. 2015, 00:04

07. House Carter – smaragd – természetmágia (időjárás szabályozás), 1 mérföldes körzetben képes az időjárás változtatására, esőt tud idézni, szárazságot, vihart támasztani, vagy éppen lecsillapítani azt. A folyamathoz végig koncentrálnia kell.
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Karakteradatok

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.