12. Sanctuary

Go down

12. Sanctuary Empty 12. Sanctuary

Témanyitás by Cerebro Szomb. 06 Jún. 2015, 14:32

12. Sanctuary N9nxs
Terület leírása:

Sanctuary története-helyzete:

Az itt élő emberek haja általában fekete, vagy sötétbarna, és a szemük színe is az említett két fajtát képviseli. Bőrük általában fehéres, de akad köztük barnás is.

Gyors ismérv:
Zöld területek – gyakori a kisebb-nagyobb vízesésesek, hangulatos erdei építmények, békés falvak – megyék találhatóak (városok kevésbé békések).

Dombos – hegyes- köves helyek: rejtekhelyek, járatok, bánya települések. Némely helyen vízesés látható.

Szigetvilágok: erődítményes faluk, fáktól ritkább zöld területek, ahol inkább több földalatti állatoknak adnak otthont. Régebben védelmi pozíciók voltak itt, részben azok még mindig.

Részletesebb:
A hosszan elnyúló szigetvonulatokból álló különálló területen többnyire mediterrán éghajlat uralkodik. Míg a dombosabb, hegyesebb szigetrészeken hegyvidéki.
A vallásnak itt nagy szerepe van. Maga az Árnyak úrnője az istenük, aki neve ellenére nem gonosz beállítottságú. Védelmezi a tolvajokat / igen, kissé klisé, de tetszik, azért rakom be./, és mindenkit, aki az árnyak segítségét kéri különféle sötét ügyletekhez, vagy a szent ügy érdekében. Semmi misztikusra nem kell gondolnia a laikusnak, mindössze a hiedelmek szerint az Árnyak úrnője magát az árnyékot (mint természeti jelenséget), használ arra, hogy segítse híveit, mert szereti őket.
A nagy Kalaksta-i erdőben található az egyik tradicionális építészet képviselő fő imádó helye. Ám minden tehetősebb háznak van, kisebb nagyobb fém, vagy sötét színre festett szobra az úrnőről.

12. Sanctuary 930e57fbe28aa3c60aee8be7d2b86bd5_zpsg4pvukrk
Említett ima hely.

Árny úrnő nagy szobor:
Említett Árny úrnő szobor, általában ilyen minőségben csak a nagyobb darabok láthatóak.
12. Sanctuary 11781797-8a1d-4f6a-9f96-895350513c3d_zpsrbiyew2v
Kézzel fogható változata.

Árnyn úrnő felé egy apró, ámbár megszokott ima:

Kit megteremtett a szükség
Óva inti kegyeltjeit
Anyai szeretetért hálával tartozunk
Hitünk benne örökké él
Kérlek áldj meg oltalommal,
jószerencsével, hogy továbbra is az utadon járhassak.
Ahogy az úrnő akarja.


A Peregrim ház területeiken a törvénykezés mondhatni nem a legvéresebb. Még mindig megtudták tartani a régi zsivány becsületüket, és azt, hogy ha más üzletének teszel keresztbe, akkor magadnak is. Többnyire kapnak egy második esélyt a helyiek, ha tolvajlásról vagy más kevésbé radikális bűntettről van szó. Ha merénylet, vagy gyilkosság a téma, ott csakhamar börtön lesz a legnépszerűbb döntés. A helyi uralkodó igyekszik fenntartani az egységes rendszert. Miszerint mindenki részesedik jogokban, ahogy kell ( mint egy rablóbanda közösség ).

E vidéken a leglakottabb rész maga a zöld terület, ahol egy nagyobb erdős térség is található. Réges-régen épült az erdő mélyén egy ősi építménysor, amit a fák gyökerei csakhamar benőttek.
Említett hely:
Szerencsével határos módon csak-csak kibírták a régi háborúkat, és a nagy földrészek szakadását okozó kataklizmát. Peregrin ház ritkán veszi igénybe eme nem túl sok, ám annál masszívabb építményeket. Viszont a földalatti járataikat annál inkább. A megmaradtakat kiegészítették, ugyanis azok nem maradtak teljesen épek a sziget eltolódások miatt. Mindenesetre, kevesen tudják, de az egész erdőség terület mélyen, - vagy nagyon mélyen- különféle járatok vannak kiépítve, amik tovább folytatódnak a közeli hegyekig, ahol a felszínen bányatelepek találhatóak. Pletykák szólnak arról, hogy nem csak járatok vannak az erdő gyökerei alatt, hanem egy város is. A Hashassine rend eldugott városa, ide keveseknek vezet út, vagy betekintés – Peregrin ház igazi birodalmába. Itt találhatóak különféle tudások, iratok, amiket évszázadok alatt gyűjtött a rend megannyi, világot járó tagja.

Az erdőben található a sziget legnagyobb védelme, mind a falvak, és városok miatt, mind a bármikor aktiválható csapdahálózatok miatt.
A zöld területeken csakugyan zajlik az élet, e hely legnagyobb ismerve a búza termesztés, agyag hasznosítása, különféle fa faragványok, különféle állattartások, gyógynövény (ide tartozik a bódító hatású kender*fű*), és más fajta – mint például a dohány termesztés - (mérgekhez is) növények termesztése. Zöldségekből, gyümölcsökből korlátozott fajtát tudnak csak termelni. Gyümölcsökből inkább citrusféléket, és nagyon kevés csonthéjasat. Míg a zöldségekből négy krumplifajtát (most vegyük úgy, hogy tudják mire jó), répákat, és retkeket tudnak termeszteni. Ezekből csak a krumplit szokták tovább adni kereskedelmi célra, és csak a fölösleget. A kendert, és a dohányt is tovább szokták adni, amennyi épp nem kell…
Megjegyzés: Állatidomítás is ezeken a területeken folyik a leggyakrabban. Néhol még találhatóak fahidak, fával borított talajok. Ám többségében már átálltak a kőhidakra.

Több föld feletti, és földalatti bánya falvak (és egy város), található. Különféle fémeket bányásznak, és e hely sajátosságát a Peridot-ot. A fennmaradó kőzetekből előfordult, hogy barikádot, vagy part menti megerősítést alkottak, de inkább a part menti állítólagos megerősítést használnak. Amik értő kezekben csakhamar képesek leomlani a váratlan betolakodókra.

Kikötő falvakból több található a különféle szigetláncolatokon, de mindössze egyet, ami város nagyságú. Ezeken a helyeken különféle hálok, kötelek, madzagok, megannyiféle halak, rákok, homárok, eladásával foglalkoznak. Vagy az éppen túltermelt egyik helyi cikk továbbadása.

A hegyvonulatokba, sziklás helyeken, temérdek búvóhely, rejtekhely, és járatott kreáltak tovább (többnyire régebbieket ).
Különféle különleges, és egyedi gyógynövény találhatók ezeken a helyeken. Hatásukat sokan dicsérik.

Szigetvilágokon a megmaradt erődítményekben állatidomítás, taníttatások, termesztések, és különféle tudások továbbadása folyik, amíg békés a hely.Területek:
Jelmagyarázat:
Fehér pöttyök: szárazföldi útvonalak.
Sárga pöttyök és keresztek ( utólag megjavult a paint - lol -) Hajózási útvonalak. Ahol a földre helyeztem, ott kialakított tovább jutási út van.
Erdőségben a nagy színes pötty: A föld feletti legnagyobb város, más házak számára a Peregrin ház fővárosa.
Narancssárga pötty: hegyben lévő földalatti város.
A sötétebb sárga pöttyök a szárazföldön: Kikötő faluk ( amik csak arra specializálódtak ). A legnagyobb pedig a jobb felső csücsökben pedig az egyedüli csak kikötő város.
Nagyobb fekete pötty(nem tudtam kockát nyomni): Város.
Kicsi, vagy a nagytól kisebb fekete pötty: Faluk.
A hegyvonulatokra helyeztem fekete pöttyök: Bánya telepek, bánya faluk.

Ismertebb városok:

Amik nincsenek felsorolva azok kevésbé ismertek mások számára. A továbbiakban ez változhat, és bővebb információk tudnak ki róluk, hogy ott mik is folynak.
Egyenlőre az ismerteknél is csak hézagos információkkal szolgálnak másoknak. Egyedül a szövetségesek tudják, de ők is csak azokat a város-falu képeket amiket oda vetítenek nekik. Amit általában észre sem vesznek.

Z’varazo – Kalaksta-i erdőben a legnagyobb felszíni város. ( ami kitűnik a megszokott városoktól: Fő idomítók helye, és kivételes idomított állatok gyűjtőhelye. Gyógynövények hasznosítási céhek. Nagy asztalos céhek. További ismeretlen.
Helako – a második legnagyobb város. Ami a nagy erdőn kívül található. ( Ami kitűnik a megszokott városoktól: Méreg keverési céhek, eléggé nagyüzemben (ugyanis kisebb sok helyen van ). Kender, és dohány felhasználás. További ismeretlen.

Kevésbé ismert városok:
Ambolo – erdőség nagyja területét körül ölelő úthálózat, és földalatti város. Az igazi Peregrin fő város. A rendűk otthona, és tehetősebb alsóbb házak gyülekező helye. ( nem jeleztem tréképen, már a terjedelme miatt is, aminek fele csak járatok, és raktárak. S azért, hogy a felszíni városok, faluk, látszódjanak.) További ismeretlen.
Brussazo – hajózással megközelíthető hegybe vájt város. Rejtekhely, és az alsóbb kevésbé tehetősebb házak ünneplő helye, tárgyaló helye. További ismeretlen.

Helyek rövid illusztrálása:
Rövid illusztráció:
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.