10. Adwian

Go down

10. Adwian Empty 10. Adwian

Témanyitás by Cerebro Szomb. 06 Jún. 2015, 14:38

10. Adwian 33uakjm
Terület leírása: A keleti kontinens északi részének nagy részét foglalja el. A terület két ékköve az egykori vulkán krátere, melyben most a főváros található, valamint a Zafír névre keresztelt nagy kiterjedésű, kristálytiszta vizű tó. Apróbb folyókkal rendelkezik, valamint keleti részen egy erősen sziklás területtel. Délről hegyek határolják.
A kráter és a sziklás rész környékén bányászat folyik. Ezek a területek gazdagok vasércben, aranyban, szénben, drágakövekben és természetesen a kék zafír lelőhelyekben. A part menti városokban halásznak, kagylót és rákokat gyűjtenek. Északon a nyílt vízen egy kisebb úszó város található ami legfőképp halászatból és kereskedelemből tartja fenn magát. A lapos és füves területeken elsősorban mezőgazdaság folyik. Gabonaféléket, gyümölcsöket termesztenek. Szarvasmarhát, juhokat, szárnyasokat és malacokat tenyésztenek. Elszórva különböző kisebb-nagyobb vadállatok is megtalálhatóak, ragadozók is.
A terület harcosairól, fegyvereiről és páncéljairól híres. Kovácsnak és harcosnak lenni kiváltság ezen a területen.
Városok:
Spoiler:
1.Walsingham – Főváros: Más néven a „Kék Zafír városa”. A birodalom területén található vulkán kráterében helyezkedik el. Ez a kráter a legnagyobb kék zafír lelőhely a területen belül, a város alatt hatalmas zafírbányák találhatóak. Magát a várost, építkezési szempontból, a kék szín jellemzi és a vulkáni kőzetek mellett kisebb-nagyobb kristályokat is használnak, esetleg aranyat, ezüstöt vagy drágaköveket. A város csupán a négy őrvárosból vezető barlangrendszeren lehet megközelíteni. Ebben a városban található az Eagleway ház palotája, a Legfelsőbb Bíróság székhelye, valamint a Kék Zafír Tudományegyetem és Jatarr isten temploma, az Égi Katedrális.
Kilenc körzettel rendelkezik:

2.Odiham – Déli kapu őrváros: A fővárostól délre található, innen vezet a legrövidebb út a város felé. A birodalom leghíresebb bányászvárosa, itt találhatóak a legnagyobb ércerek, valamint a legtöbb drágakő is innen kerül ki. Építészet szempontjából a fémes és arany színek jellemzik.
3.Rogat – Nyugati kapu őrváros: A fővárostól nyugatra található, a terület legnagyobb szárazföldi kereskedő városa. Mindemellett híres a művészetéről. Építészet szempontjából leginkább a rikító és virító színek jellemzik.
4.Monmouth – Északi kapu őrváros: A fővárostól északra található. A legnagyobb katonai kiképzőbázis itt található. A Kék Hadsereg tagjait is itt képzik ki. Építészetileg ezt a várost jellemzi a legegyszerűbb kinézet, szürkés színárnyalatokkal.
5.Beetham – Keleti kapu őrváros: A fővárostól keletre található. Ebben a városban tartják a legtöbb és a legnagyobb lovagi tornákat. Mondhatni Yborh isten fővárosa, a számára épített legnagyobb templom is itt található.
6.Adderbury – Zafír-tó városa: A birodalom turisztikai középpontja. A legtöbb és legnagyobb ünnepségeket-fesztiválokat szervezik meg itt, valamint gyógyászati szempontból is ez a legfejlettebb hely. Itt található a Kék Kereszt Kórház, a legnagyobb gyógyászati létesítmény a birodalomban. Legnagyobb látványossága a Zafír-tó
7.Shoreham – Úszó város: Az északi parttól néhány kilométerre található vízi város. Az itt található kis faházak és más építmények vagy cölöpökön állnak, vagy hajókba vannak beleépítve. A legnagyobb hal és kagyló termelők, ugyanakkor a bálnavadászok is itt élnek és dolgoznak.
8.Swansea – Nyugati kikötőváros: A birodalom nyugati részén található. Fontos szerepét annak köszönheti, hogy ez a város van a legközelebb az uralkodóház területéhez. Az elsődleges kapcsolattartási hely.
9.Kidwelly – Észak-keleti kikötőváros: A birodalom második legnagyobb kikötővárosa.
A kisebb városok általában mezőgazdasággal, vadászattal, kereskedelemmel vagy bányászattal foglalkoznak.
Fontos épületek:
Legfelsőbb Bíróság székhelye: A fővárosban található igazságszolgáltatási központ. Itt születnek meg a törvények, innen irányítják a birodalom többi bíróságát, valamint ez a legmagasabb szint ahol döntenek az ügyeket illetően. Akinek az ügye ide kerül az felkészülhet, hogy a legigazságosabban járnak el, a bűnösök viszont retteghetnek, hisz a legsúlyosabb büntetéseket is itt adják.
Kék Zafír Tudományegyetem: A legnagyobb egyetem a birodalomban. Elsősorban alkímiával foglalkoznak, de mezőgazdasági, orvosi és más tudományos kutatások is helyet kapnak. A birodalom legnagyobb könyvtára is itt található. A fővárosban található.
Égi Katedrális: Jatarr tiszteletére épített vallási székhely. A főpapok élnek itt és a papnövendékek is ide járnak tanulni. A fővárosban található.
Arany Colosszeum: Monmouthban található. Itt képzik ki a katonai erők nagy részét beleértve a Kék Hadsereg tagjait is.
Kék Kereszt Kórház: Gyógyászati központ. Adderburyban található.
Vallás: Politeista vallás. A központban három istenség van: Jatarr, az Ég ura; Yborh, a harc és kovácsmesterség istene; Etyx, a halál és alvilág istene. Mindemellett több apróbb istent is imádnak, a mezőgazdaság istenét, a tüzek istenét, stb.
A mitológia szerint Jatarr az égből uralkodik, Yborh az emberek között jár és harcra meg kovácsmesterségre tanítja őket, Etyx pedig eljön az utolsó percben. Jatarr-t aranypáncélban és ősz hajjal ábrázolják, Etyxet arany hajjal és földöntúli szépséggel, Yborh-ról azt tartják, hogy a kinézete mindig változik, hogy az emberek ne ismerhessék fel.
A nagyobb városokban templomokat húztak fel az istenek tiszteletére, állat és étel áldozatokat mutatnak be nekik, és lovagi tornákat szerveznek a tiszteletükre. A kovácsok mindig Yborh áldását kérik az elkészített fegyvereikre-páncéljaikra.
Törvények, általános dolgok: Ebben a társadalomban a nemesi ranggal rendelkezőket, a kovácsmesterek és kovácscéhek tagjai követik, majd a bányászok és így tovább lefelé, a rabszolgákkal bezárólag. Nemesi rangot, a főnemesi kivételével, viszonylag könnyen lehet szerezni, de épp ugyan ilyen könnyen elveszíteni lovagi tornák alkalmával.
Törvények szempontjából a tolvajokat általában végtagvesztéssel „honorálják”. Ugyanakkor lehetőség van arra, hogy egy nemest bárki kihívjon, viszont amennyiben nem tudja azt legyőzni becsületes küzdelemben, úgy helyszíni kivégzés jár érte (ez rabszolgákra nem vonatkozik, őket egyből kivégzik).
A társadalomban lehetőség van perelni is. Minden nagyobb városban van legalább egy bírói ház ahol erre szakosodott emberekből álló csoport dönt az ügy végkimeneteléről. A központi városban levő bírósági csoportban általában az Eagleway ház tagjai is képviseltetik magukat.

Jelmagyarázat a térkép 10-es részéhez:
Nagy kék paca – Központi város
Nagy fekete paca – Nagy városok
Kis fekete paca – Közepes méretű városok
Barna paca – Úszó város
Fekete pontozott út – Szárazföldi kereskedelmi út
Sárga pontozott út – Vízi kereskedelmi út
Lila pontozott út – A központi városba vezető út
Zöld pontozott út – A sziklás térségen átvezető rendkívül veszélyes út
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.