05. Florivia

Go down

05. Florivia Empty 05. Florivia

Témanyitás by Cerebro Szomb. 06 Jún. 2015, 14:41

05. Florivia 1zvzhub
Helyszín leírása:
Társadalom: Mint már említettem egy nagyon barátságos népről van szó akik a harcokban sem vettek részt sose, igazából nem is tudtak volna hisz a harc egyenlő az erőszakkal ami náluk mondhatni tiltott volt. Ha lerohanták az országukat esetleg védekezni tudtak de sokszor a hitük alapjaira hagyatkozva nem tettek semmit vagy ha tényleg nagyon vészes volt a helyzet az erdőkbe menekültek és megvárták míg elvonulnak a hódítók. Ez egy nőközpontú társadalom, ami a hitükre épül, itt a nő örököl és a nőknek vannak előjogaik, hisz ők abból a szempontból a társadalom értékes része hogy ők szülik az utódokat, ezen felül nem dolgoznak, tanulnak, szórakoznak majd férjet választanak maguknak és családban élnek tovább immár betöltve az asszony szerepét aki szintén gondoskodik a családja ellátásáról. A férfiak azok akik dolgoznak, bányákban, földeken vagy különböző kézműves egységekben ahol, ruháktól, ékszerekig, használati tárgyakat és még csónakokat is készítenek.
Híresek az elfogadásukról és kedvességükről ahogy "vendégeket" úgy a menekülő, kirekesztett embereket vagy szökött rabszolgákat is szívesen látják, nem csak ideiglenesen, letelepedésre is van lehetőségük a nyugati részen a földek közelében, az itt dolgozók így közülük kerülnek ki. Dolgozhatnak, részt vehetnek az ünnepségeken de sosem lesznek teljes jogú polgárok, náluk a nőknek is dolgozniuk kell, de a védelmüket szolgáló jogok rájuk is vonatkoznak.

Vallás: Ők a természet anyában hisznek, akit  Saana-nak neveznek. Ő teremtette az élőlényeket és a sorsukat is ő írja meg és fent tartja a természet egyensúlyát. Ez az oka hogy nem ellenállnak a támadások a fosztogatások/lopások és más csapások ellen, mert ez így rendeltetett és tenni ellene nem lehet (és nem is szabad), természetes kiválasztódás elve is hozzá fűződik.
A népességet tekintve van benne igazság, ugyanis ha nem tizedelnék őket az állatok és a barbár társadalmak a földrész nem bírná eltartani őket, a nők sokkal többen lennének mint a férfiak és lássuk be itt a nők feladat csak annyi hogy szépek legyenek, szórakozzanak és szüljenek, a munkát szigorúan a férfiak végzik és a bevándorlók. Egy bőkezű egyben kegyetlen istenség, aki ezek mellett védi az életet és tanaiban a béke fenntartására ösztönzi a híveit.

A családfával rendelkező szigeten született "őslakók", azon belül a 20 év fölötti nők illetve férjük számítanak teljes jogú polgároknak. Mint a leírásban is említettem viszonylag magas, fehér bőrű, hegyes fülű szépségek az eredeti lakók, a férfiak is hasonló jellem vonásokkal rendelkeznek, nem túl férfiasak viszont a fizikai megterhelést jól bírják ami a munkához szükséges. Hajszínük a fehértől a feketéig terjedő skálám mozog beleértve a szőke és a barna árnyalatait is, vörös haj csak keveredéssel lehetséges, a szemük színe a legfurcsább, a szivárvány bármelyik színe előfordulhat.
Érdekesség hogy a néphiedelem szerint egy lakónak minél sötétebb a haja és világosabba szeme annál tisztább benne a nemesi vérvonal-ezért is választották az ikrek közül Iriyana-t inkább.

Törvényeik elég érdekesek, egy pillangó lecsapásáért, az általuk elképzelt istennő képe miatt, és erdő égetésért egyaránt száműzetés jár, mivel ezek szentség sértésnek számítanak -ezért régen halálra ítélték az elkövetőt, de ez a büntetőforma ellentmondott a vallásuknak így megváltoztatták. Ezek mellett a nőknek ugye több előjoguk van mindenben (pl: öröklődés,polgárjog-szavazati jog, meztelenül is járhatnak, több férjet is tarthatnak, stb.)  annak ellenére hogy nem ők a fenntartó erői az egységnek. Az erőszakos viselkedést mindkét nemnél elítélik, de egy férfit már egy nő megsértéséért is megfosztanak a nyelvétől. Tiltott állatot bundájáért megölni, madaraknak is az elhullajtott tollaikat gyűjthetik össze és hordhatják dísz ként és minden elfogyasztásra kerülő állatért mindig imádkoznak és köszönetet mondanak.

Szerencséjükre a földjük elég termékeny és képesek az önellátásra, ennek ellenére azért néhány dologban rá szorulnak behozatalra így a kereskedelmi piacon ők is jelen vannak mint in- és exportőrök egyaránt. Az élelmiszert, gyümölcsöt, húst stb., a nép feléli így csak kézműves cikkekel jelennek meg a piacokon. Az általuk készített alkoholt és más élvezeti cikkeket piacra vinni tiltott számukra, de persze vannak illegális csempészek.
A jó földet és jó termést ünnepségeket hálálják meg a természetanyának, szinte követhetetlen. Ünneplik a teli holdat, a napfogyatkozást, minden szüretet, vagyis minden egyes gyümölcs érésénél, egy sikeresen átvészelt természeti csapárt és a leigázni kívánók távozását is, ahogy királynő születés napját - ez a legnagyobb, aszály utáni  esőt is ünneplik, holott a folyó mentén kiépített öntöző rendszer miatt nem érinti őket válságosan.  

Nők ruházata színes, vékony könnyű anyagú tógához hasonló ruha általában, nem hordanak cipőt (ezáltal is közelebb lehetnek a természethez).
Férfiaknak a foglalkozásuktól is függ a ruházatuk de ők nem öltözködnek ilyen lengén, nem is tehetik.

Nem temetkeznek, a testet kiviszik az erdőbe és egy rövid szertartás után ami lényegében imádkozás, ott hagyják az állatok gondjaira bízva, majd meglepő  módon ezt is megünneplik, megköszönik hogy társukat magához vette és a természetben élhet tovább velük. Természetesen hisznek a spirituális dolgokban (ha ez nem lett volna eddig egyértelmű).

Terület leírása: A kataklizma után türelmesen kivártak, és a megmaradt középső területet kapták meg ahol több félsziget is van és egy kis öböl a terület közepén. Egy nagy folyót is magukénak tudhatnak ami ketté szeli a termő területet, és itt található egy vízesés is ami egy nem túl magas hegylánc közepén fakadó tiszta édesvíz forrás, ami a folyóba folyik. Az országot a tenger öleli körül, kivéve délen, ott hegyvonulatok határolják. Erdős területük sajnos nem sok van és van 3 külön álló szigetük is.
Három nagy részre bonthatjuk a területet, a népesség és a funkciójuk alapján.

Nyugati/termelő egység: Ide tartozik egy nagy sík terület amit a folyó szel ketté, ez biztosítja az öntözést így ez a fő oka annak hogy itt találhatóak a termőföldek,  itt termesztik a szükséges növények nagy részét, ami a zöldségeket és gyümölcsöket jelenti, ezek mellett méheket is tartanak, a mézükért. Az állattenyésztés is ezeken a területeken zajlik, a délebbi részeken, szárnyas és lábasjószágok, igavonóállatok. Itt található a rodolit lelőhely is a hegyvonulat lábánál és itt található egy kis falu is ahol a malátát készítik, amiből sört főznek. A hegy másik felén vannak a szőlőtermő területeik és a lábnál a pincék. A kinyúló félsziget csak a kikötő miatt fontos, ott különösebben nem termelnek semmit, feldolgozó/kézműves műhelyek fordulnak elő itt ahol a szerszámokat gyártják és más használati tárgyakat,  illetve a kibányászott kristályokat is itt teszik felhasználhatóvá.
Ide tartozik még a 3 sziget is amiket közvetlen a félsziget kikötőjéből lehet a leggyorsabban megközelíteni, a szigetek egyike az uralkodó család otthonát szolgálta volna eredetileg, de túl közel van az északi népekhez ezért is lettek gazdasági területek inkább. Balról az első szigeten a selyemtermelés és feldolgozás folyik, értékének hála ezzel adózni is tudnak és a ruhákat is itt készítik el, szeretik ezt az anyagot mert fényes, könnyed és könnyen festhető, a festék például egy import cikk a különböző vasércekkel együtt.
A középső szigeten dohányt  termelnek, különböző "gyógy"füveket és fűszereket, amiket kiszárított formában szállítanak.
A jobb szélső szigeten mákot termelnek, innen jön az ország fő gyógyászati és élvezeti cikke az ópium, a nép körében közkedvelt a máktea és a mazat(mákpálinka), erős, nagyon édes szeszes ital. Az ópium és az alkohol értékesítése tiltott de a szigetet az elhelyezkedése miatt nehéz felügyelni így illegálisan könnyű kereskedni velük.

Középső/elit/fő egység: Itt szinte csak az őslakosok élnek és a királynői város is itt található, elrejtve az erdő mögé. A nyugati részen található az aranybányájuk, nem csak mossák az aranyat, fel is dolgozzák és  itt készítik az ékszereket is. Itt kevés a férfi, főleg nők élnek, a nemesi rétegek. Itt csak a társadalom vagyonos rétege (akik a földeket birtokolják) miatt van fényűzés és gazdagság.  Kulturális központnak is nevezhetjük ahol lehetőség van a tanulásra.

Keleti/hasznosító egység: Itt főleg kereskednek de akad néhány nagyobb műhely is. Itt található az erdő nagyobb fele de ettől eltekintve szinte ez egész terület egy nagy síkság. A tengeri só kitermelés és a halászat is ide köthető, de főbb feladat az értékesítés. Itt főleg gazdag kereskedők élnek vagyis a férfiak, inkább a beházasodott feleségek és gyerekek élnek még itt, vagyis a családok. Ezen a részen tudják fogadni az érkező vándorokat/tengerészeket, itt vannak kocsmát, fogadók és a piacok is. A kereskedelem miatt ez az egység virágzik talán a legjobban, itt tartják az ünnepségeket is, a középső egységtől elválasztó öbölnél található félszigeten.
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.