01. Borgardalr

Go down

01. Borgardalr Empty 01. Borgardalr

Témanyitás by Cerebro Szomb. 06 Jún. 2015, 14:43

01. Borgardalr 73e555
Terület leírása:
Az ismert világ északi része lett a Miller házé, alapból is erről a térségből származtak, így a területek felosztásánál erre formáltak jogot. Borgardalr a sziget neve. Ha valaki nem ismeri az északot úgy gondolná, hogy ez egy havaktól kietlen pusztaság. A sziget tele van gejzírekkel és lávafolyamokkal mindenfelé, amik forró vizet adnak, így a sziget jelentős része a havas pusztaság miatt is lakható. Azonban egyben időzített bomba is a hely az északi részen még mindig ott van az aktív vulkán, ami 305 éve átformálta a világot. Nincsenek hosszú folyók, csak rövidek, de nagyon sok vízesés található erre. Borgardalr mindkét oldalról meleg tengeráramlatok veszik körbe, emiatt az éghajlat óceáni, roppant sokat hull csapadék, jellemzően hó formájában. A tengerpartok mellett az áramlatok miatt nincs olyan zord időjárás és lakható területek vannak, értelemszerűen szinte csak a partokon alakultak ki nagyvárosok. A benti régiók jelentős része nagyon zord, de a meleg vizű források mentén kereskedelmi utak alakultak ki. A nyarak roppant rövidek és csak ezen idő alatt tűnik el a jég és a hó a középső területekről, így mezőgazdaság és kültéri állattenyésztés folyik ezeken a területeken. Azonban csak rövid lejáratú, azaz gyorsan érő növényeket tudnak ültetni a mezőgazdasági területeken még azelőtt, hogy a hó újra belepné az egészet. A hegyekben rengeteg nagy barlang, völgy és hágó található az utak ezeken is átvezet. A nagyon déli és keleti részen a nyarak kellően melegek ahhoz, hogy ne legyen havas a környék az év jelentős részében és a csapadék jellemzően eső. Itt növénytermesztés folyik, főleg gabonát, takarmányt, lent és burgonyát termesztenek és roppant sok szőlőt, amiből bor készül. Itt nagy számban van állattartás is, lovak, juhok és szarvasmarhák szintjén. A többi részen, ahol hidegebb van, ott vadakat tartanak, szarvasokat, őzeket, havasi nyulak és efféle állatokat. A délebbi részeken nagyon sok növény is megtalálható, megterem, főleg erdei gyümölcsök. A sziget minden nagyvárosában halászat is folyik. A partokhoz közel kagylókat, rákokat és kishalakat halásznak, a nyílt vízen pedig bálnákat. A part mentén több helyen fókákat és jegesmedvéket is vadásznak. A hegyek tele vannak vasérccel, vulkanikus kőzettel, szénnel, arannyal, ezüsttel, kénnel illetve a ház drágakövét a vörös gránátot is bányásszák. Fából is bővelkednek, amikből hajókat építenek. Ami a kereskedelmet illeti, főleg élelmiszert importálnak, gyümölcsöket, gabonát és sót. Ők maguk jellemzően szőrméket, bőröket, zsírt, csontokat, vulkanikus köveket exportálnak a világnak azon részébe, ahol ezekre szükség van.
Törvények és effélék, rabszolgatartás van mind a mai napig, korábbi háborúban és azóta is összecsapások során elrabolt embereket tartanak, bányákban dolgoztatják őket, cselédként. Az északiak roppant vallásos népek, egy teljes istencsaládot tisztelnek (nem bonyolítom túl, Skandináv istencsalád, szóval a rangok, titulusok megegyeznek, csak a nevek mások). Templomok vannak a nagyvárosokban, bár jellemzően otthon szoktak áldozni az emberek az isteneknek, illetve a városok főterén az évenkénti közös áldozáson, ahol bortól és ételáldozaton keresztül embert is áldoznak. Mindezek ellenére a papság fontos szerepet tölt be a társadalomban. A férfiaknak több feleségük lehet, de a nők bármikor elválhatnak, amikor csak akarnak és hozzámehetnek máshoz. Férfi nem hagyhat el nőt, csak a nő őt. A társadalomban a családok és így a klánok a legfontosabbak e szerint nőnek fel és élnek a helyiek. Minden családnak, klánnak saját belső törvényei vannak, amiket az általános mindenkire vonatkozó törvényeken felül is be kell tartani annak, aki oda tartozik. Minden egyes nagyváros élén egy-egy az uralkodó által kinevezett úr, vagy úrnő áll, a jarlok. Ők azok, akik ítélkeznek a bűnösök felett. A gyilkosságért általában halálbüntetés jár, lopásért száműzés, esetleg végtaglevágás. Mégis a legsúlyosabb büntetés a kitagadás, ha klán, vagy családnélkülivé válik valaki, ezt a családfő döntheti el, ha a családjának egyik tagja olyat követ el, hogy ő így határoz. De az is megszokott büntetés, ha valaki megöl valakit, akkor a gyilkost megölik a családja pedig rabszolga lesz a sértett családjánál, amíg az fel nem szabadítja őket.
A lakosság minden része és minden személye tud harcolni, tanulták kisgyerekkoruk óta. Mégis polgári foglalkozásuk is van, földművelés, favágó, bányász, mérnök, felcser, kovács, pék stb. Mivel manapság a béke miatt nem igen lehet portyázni, így telente, amíg odahaza nem sok mindent lehet csinálni ezek a harcosok járnak a másik 11 régióba, hogy begyűjtsék az adókat és hazavigyék Borgardalr-ba. Az északiak között nem ritka a testékszer és tetoválás sem. A lakosság teljesen kaukázusi bőrszínnel rendelkezik, a legtöbb szőke és vörös hajú, kék és zöld szemmel, persze vannak barnák és feketék és a barna szem is feltűnik, de annyira nem jellemző, főleg az idegen földről hozott rabszolgák között csak.
Volangaard a főváros, a kincstár is itt található, ahogyan a ház központja is, mindkét klánnal együtt, akikből az uralkodóház áll. Egyetem is működik a fővárosban, ahol főleg művészeteket, illetve orvoslást tanítanak.
Városok listája és miket hol termelnek:
városok:
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.