Ghoul Játszma

Go down

Ghoul Játszma Empty Ghoul Játszma

Témanyitás by Peregrin Pént. 20 Nov. 2015, 17:51

Ghoul Játszma Ghoul%20jaacutetszma%20log%20keacutesz_zpsgoee4lgh

Ugyan egy játék zenéje, de úgy gondoltam ez tudja tükrözni leginkább milyen is néha... ez az univerzum./ kéretik egyszerre elindítani őket és meghallhatni.

Üdvözlök minden tisztelt olvasót. Timofei kérésére alkottam meg ezt a világot, mostani arculatát.Ghoul Játszma Beacuteta%20verzioacute_zpsdkiqve63
Műfaja: Akció / Horror / Dráma / Pszihológiai / Természetfeletti.
Mint minden játék, ami a saját világában játszódik, szűkebb műfajokból is állhat, ezek közül melyikek a számottevőek, azt a játékos maga fogja alakítani.

Még 2014-ben elkezdem ( akkoriban nem kérésére), egy külön frpg oldalt akartam csinálni ebben a témában, ám végül felhagytam vele. A neve World of Ghoul volt, ami Tokyo Ghoul manga alapján készült, amit most tovább fejlesztettem, World of Darkness alapú Ghoul játszma lett a végeredmény, az említett világ benne játszódik, amibe bátran bele lehet csatlakozni, jelentkezni rá. Vagy csak olvasni a kalandokat.
Jó olvasást kívánok, elsőként az eredet történettel kezdem.


Ghoul Játszma Eredettoumlrteacutenet_zpsk5cyeuyw

Egykoron, még Krisztus előtti időkben, jöttek létre a vámpírok, létrejöttük oka mára már feledésbe veszett, miként az is, hogy kik, vagy mik akarták őket végleg elpusztítani, ugyanis már a létrejöttük pillanatától kezdve vadásztak rájuk. Akik el akarták tüntetni őket a föld színéről ugyan olyan erősek voltak mint kiszemeltjeik, mégis a tervük, és maga a fajuk is elbukott, és a világ nem látta őket többé.

Feltehetőleg e eseményt követően lett a vámpírok hatalma igen nagy, befolyásuk, és mágiájuk fizikai alakot tudott felvenni, vagy abba manifesztálódni, mintha nem is mágia lenne hanem egy külön hús és  vér élőlény.
A vámpírok erejüket még arra is használták, hogy az embereket irányítsák, bábokként, majd később, amikor a kis játszadozásuk miatt kirobbant megannyi háború, úgy döntöttek, hogy eleget szórakoztak, és ők maguk kezdték el ritkítani az emberiséget. Míg végül odáig jutottak, hogy megannyi ősi népcsoport pusztult ki miattuk. Ez nem tarthatott örökké, egy titkon létrejött szervezet, vámpírvadászok, Isten nevében rendet akarnak tenni az egész világon, legalábbis ezt szerették volna. Több ezer éven át tartott a párharcuk, és annyit elértek, hogy a vámpírok nem terjeszkedtek tovább, hanem még a befolyásuk is csökkent, így az irányított emberek az adott felszabadított területen szabaddá váltak. A vámpírvadászok pedig egyre több, és több támogatót kaptak, s az a talált szent tárgyak is tovább erősítették sikerüket az elátkozottak ellen. Így az 1096-os keresztes hadjárat díszletei mögött mind a vámpírok legyőzése, és szent ereklyék keresése formálódott, folytatódott. Egészen 1450-ig, onnantól kezdve még nagyobb elővigyázatossággal, és lehető legnagyobb titokban továbbra is a háttérben folytatták a háborút ellenük.

"Szent" Jeromon C. Kalkote, egy megalomániás ember volt, ambiciózus tervei végül igen nagyhatalomhoz segítették őt, ennek köszönhetően felülről kezdte tovább rombolni a vámpírvadászok felfogását, hierarchiáját, elveiket.
Ugyanis egy idő után nem számított semmi, ha vámpír volt egy személy, akkor halnia kellet, követni kellet "Szent" Jeromon C. Kalkote megkérdőjelezhetetlen parancsait.
Volt nem egy vámpír akik nem támadtak meg embereket, nem is öltek embereket, csak békében akartak élni. Ez a változás az 1498- as évektől volt jellemző, az ilyen újfajta személyiséggel rendelkezők megelégelték az egészet. Ősatyáik bűnöket követtek el, igen súlyosakat, de ők már nem élnek, levadászták őket, az utána született vámpírok nagy része szintén követte az ősök bűneit, feltehetőleg a vérükben volt ez a hajlam. Ám voltak olyanok is, akik megelégelték a folytonos harcot, a gonoszkodást, a küzdelmeket, a rejtőzködést.
A vámpírvadászok, akit láttak kivégeztek, Jeromon akarata szerint. Végül matuzsálemi kor megélése után elhunyt, és ezt követően mély gyászba burkolta a vámpírvadászokat, majd az elhunytat szenté avatták.

Aztán valami váratlan történt, amire senki sem számított, 1511. Január. 10.-én megszűnt a vámpírok maradék uralma, ráadásul még el is tűntek a föld színéről. Csakugyan hatalmas ünnepségek okozta örömhullám dala zengte körbe a világot. Örömteli egy év volt, ami következett az egész föld életében, legalábbis így tartották fenn.
Jött helyette más, boszorkányüldözések, aminek magját részben Jeromon, részben Braza apostol megmaradt tanításaik indított el.
Fura mód egy jó pár év után olyan holtesteket találtak, amikbe vagy beleettek, és hátrahagytak valami fura nyálkát rajta, vagy mellette. Olyan is előfordult, hogy egy csontvázat találtak, amin csak egy kis mennyiségű húsmaradék volt. Azoknál is fellehető volt a nyálka. Ezeket mind a boszorkányok sarára könyvelték el. A megmagyarázhatatlan rejtélyek a 18. századig tartottak. Közben a vámpírvadászok rég feloszlottak, pár család még továbbra is megőrizte a tanításokat, harcmodorokat, történelmüket, és már csak elvi kötelességüket, hiába nem voltak már vámpírok, becsületből, gőgből, arroganciából, és büszkeségből folytatták azt, amit. Néhányuk elkezdett nyomozni a furcsa esetek után, amik elkövetőikről később azt feltételezték, hogy vérfarkasok tették. Hol felbukkant valami információ vagy nyom, aztán sokáig semmi. Volt jó néhány olyan esett, amikor a vadász maga találkozott egy - szavaival éljek - dögevővel, minden békés megoldást elvetve, mindegyiket meg próbálták ölni, de a vágófegyverek vagy csak kis mértékben sebesítették meg őket, a fém elhajlott testükön. Akkoriban egyik dögevő elkövetőnek sem volt kagune-je, vagy csak nem mutatták. Ám a fekete hátteres vörös szem megmaradt - Kakugan - a vadászok emlékezetében. Pár ilyen eset után ötven vagy hatvan évig nem volt egy találkozó se, mármint vadász, és ghoul közt.

Békés évek következtek egészen a huszadik századig.
Igen, 1885-ös évekre nyilvánvalóvá vált, hogy ghoulokról van szó, nem holmi mutáns dögevőkről, vagy vérfarkasokról. Szerte a világban, országonként nem voltak sok bejelentés - összevetve a világon élő dögevők számát, már akkor nagyon sokan voltak, de szétszórtan, és elbújva -. Több évszázad alatt sikerült elszaporodniuk az 1900-as évekre. Így még nyilvánvalóbbá vált a ghoul aktivitások szerte a világban, több éhes száj ment az utcára hús után vadászni.

Egy kicsit visszamennék a múlt eseményeire, hogy érthető legyen a ghoulok létrejötte:
Régóta köztudott volt, hogy a vámpírok bármennyi ghoult - vagy más néven csatlóst, szolgát - tudtak létrehozni az emberekből. Kiszívták vérük nagy részét, és a sajátjukat itatták meg velük, vagy csepegtették rá a vérző területre. Mindegy is ez, több módszer létezett náluk erre.
Akkoriban, amiért a csatlósok mesterei - vámpírok - továbbra is az erőt magát, és a kagune demonstráló erejét képviselték, az abszolút hatalmat, a sebezhetetlenséget. A csatlósoknak kevés jutott, kimehettek a napra, a gyenge, és erős emberekhez képest is erősebbek voltak, nem feltűnően sokkal. Bizonyos ételeket ehettek, de mindig vágytak a mesterük vérére, és egyben az tartotta őket életben.

A vámpírvadászok gyakorta kinyomozták ezeket a ghoulokat és megölték őket, akkoriban nehezebb volt felismerni őket, nem vált a szemük más színűvé, egyszerűen csak olyan dolgokat szállítottak mesterüknek, amit vagy nappal lehetett vagy épp rászorultak. Bárhogyan is nézve, jelentősen megcsökkent a ghoulok létszáma a háborúk, és a vámpírok eltűnését számítva is, ugyanis a vadászok egyik taktikája volt az, hogy elsőként a szolgát vágják le, és utána a tehetetlen megzavarodott vadat.

Az eltűnés pillanata: Csekély csatlós volt ott a mesterük mellett, és még kevesebben akartak beszámolni a történtekről társaiknak.
Mégis, létezik egy legenda, elég ősi, és a ghoulok mostani erejéről szól:

Ősatyáknak volt egy tanácsa, ami átlátta sanyarú helyzetüket, megbánták mindazt, amit tettek őseik, és úgy határoztak, hogy megakadályozzák a vámpírvadászok győzelmét. Megakadályozzák, hogy még több értékes vámpírvér váljon semmivé, bármiféle nemes tett nélkül. Inkább gyermekeiknek adják azt az erőt, egy az eredetből a teremtéskor létrehozott vérmágia segítségével. Annak egy aspektusa nem elvesz, hanem adományoz. A szertartás sikerült, a vámpírok nagy része eltűnt, porrá váltak. A gyermekeik, a ghoulok pedig örökölték erejüket, és étvágyuk folyton nőtt, míg végül engedtek neki, és még erősebbek lettek. Aztán el jő az-az idő, amikor minden ghoulnak megmutatkozik egyik ősapa kagune-alakja, a hatalom, és pusztítás manifesztációja. Kérdés, ezzel jó vagy rossz irányba terelték fiaikat és lányaikat, az ősatyák, és ősanyák? Feltételezések szerint ezzel akartak visszavágni a vadászoknak, ám nem volt ki irányítsa a csatlósokat, tétlenek voltak, túlságosan gyámoltalan, és zavarodottá váltak.
Vajon ha ők is túlesnek a több ezer éven át tartó gyötrelmeken, és megbánt tetteken, akkor ők hogyan döntenének?

" Testa styna könnye:
- Gyermekek kik várják az oltalmat, megkapják azt, érdemesek-e vagy sem, eljött az idő a drasztikus változásra... "

Testa Styna az egyik nagyhatalmú anyáskodó vámpír volt egykoron, aki helyet kapott az Ősök tanácsában. Részben ő indította el azt a tervet, ami a ghoulok minden nap éreznek a vérmágia visszafordíthatatlan erejét, egy áttranszformált vámpírlétet, ami szép lassan új fajjá alakította őket, olyanná, akik szaporodni is tudnak. Számukra nem kell többé a nap elől rejtőzniük. Ám sokaknak mégis, ugyanis az üldöztetés, az üldöztetés marad...

Kitört az első világháború, ez remek alkalom volt a ghoulok számára, egyben a második világháborút is, sokan kihasználták az elesett katonák holtestét, és abból lakmároztak. Vagy csak beálltak a Németekhez, mint "szuperkatona", vagy az Amerikaiakhoz, mint "elit légiós". Tehát mindenki a maga módján kovácsolt hasznot az egészből.

Ez idő tájt maroknyinál is kevesebb ghoul, őrizte meg a régi idők történeteit, erejük eredet történetét, múltjukat. Ők is érdekes módon nagyhatalomra tettek szert, noha másképp, ugyanis voltak olyan leleményes csatlósok, aki átvették mesterük helyét és folytatták a " nemesi" száll bővítését, így a kapcsolataik, hatalmuk, befolyásuk megmaradt, és arra használták eleinte, hogy társat keressek, végül családdá nőtték ki magukat. Ám közülük sokan végül arra kényszerültek, hogy egymással közösüljenek, mint az állatok, ezáltal kagune rendellenesség lépett fel náluk. Az ilyen ghoulok Franciaországban, az Egyesült Királyságban, és az Oroszország-ban voltak megtalálhatóak 1955-ös években. Aztán később szétszóródtak a világban, ezek a nemes ghoulok. A tehetősebbek végül az politikában is helyett kapott, mint befolyásos személy. Vagy más ágon bővítették hatalmukat, befolyásukat.

Persze nem csak a ghoulok szaporodtak el és szereztek hatalmat, a régi vámpírvadász családok egy része - akik később csak vadászként voltak ismertek. -, létrehozta a CCG szervezetet, ami a ghoulok tanulmányozását, kiirtását, tűzte ki célul 1890-től.
Igen szép eredményeket értek el, hála múltukból megőrzött módszereiknek, ugyanis a csatlósok hiába kapták meg mesterük erejüknek nagy részét. Sok csatlósnak még kagune-je sincs, legalábbis nem tudja előhívni, és megfelelően használni. A vadászoknak eleinte nem sikerült legyőzniük fajtájukból egyet sem, viszont azóta nyomoztak, teszteltek, kísérleteztek acélokkal, és létrehoztak egy nemrég felfedezett fém fajtát, a Quinquet, ami képes megsebezni a prédájukat. Gyakorlati sikereiknek hála hamar támogatásban részesültek a gazdag fejesektől. Ennek is köszönhetően hamar létesült egy akadémiájuk is szerte a világban, aztán létesítményeik.
Időközben a ghoulok kagune-jét használták, egy quinque nevezetű acél egyesítéséhez, és így kaptak meg egy tökéletes vadászfegyvert, ami képes megsebezni a prédájuk kemény bőrét, hatékonyabban, mint a sima quinque acél.
Így kezdődött el a ghoulok és a Commission of Counter Ghoul - CCG - harca, egy szebb jövőért...
Több országban még csak mostanában, a kettőezer utáni évektől kezdődően tudott meg dolgokat a ghoulokról a köznép. Ahol kevésbé voltak aktívak, ott szerencsével határos módon nem kellett tudniuk a ghoulokról semmit sem, az a CCG dolga volt
- Innentől kezdődik el a Tokyo Ghoul-os események, Japánban, és szerte a világon.

Ghoul Játszma 1_zpsvchy7tpg

Ghoul Játszma 3_zpsmpbalxwu


Ghoul Játszma Esemeacutenyek%20orszaacutegonkeacutent_zpsmul0zs09

A Ghoul játszma országokra kiterjedten fog működni. / Játékosoknak ismertető /
Adok egy támpontot, honnan indul a játszma.

- Pontos idő: 2014. 07. 08. -

Japánban, azon belül Tokyo városában: Kaneki Ken a mesterséges beavatkozás következtében létrejött emberből ghoul, CCG elnevezte őt a Szemkötős ghoulnak. Pár napja megszökött Yamori kínzóterméből. Eközben a Aogiri többi tagja összecsap a ghoul nyomozókkal, ráadásként egy csapat kívülálló ghoul érkezett Kaneki Ken megmentésére. Végül elhagyták az Aogiri épületét, amit a CCG sikeresen megtisztított. Ezután pár nappal később létrejön a Kaneki csapat – Anti Aogiri néven, és ezzel egy időben kezdetét veszi a Kaneki "parazitasága." Eközben még aktívabbá válnak a ghoul tevékenységek Japán nagyvárosaiban is.
Tokyo városán kívüli területek kérdésesek, és a helyzet ott jelenleg zavaros.

Eközben a többi országban is tovább folynak az alakulások!

Oroszországban: Az ottani körülmények eldurvultak, a CCG emberei túlfeszítették húrt, és a nagyobb ghoul "családok" összefogtak, és véget vetettek az ottani uralmuknak. A rengeteg veszteség, vér, könny, és gyász után fellegezhetnek az ottani megmaradt ghoulok. Egy kis időre mindenképp...
Így tehát felszámolásra kerültek az országban található összes CCG épület, és az ott maradt nyomozókat.

Amerikai Egyesült Államok: Tovább folynak a kíméletlen ghoul tisztogatások, és egyre több becserkészetteken kísérleteznek, és próbálnak létrehozni olyan vegyi anyagot ami megbénítja, vagy meg is ölheti a ghoulokat.
Jelenleg ebben az országban a vidéki, vagy távol Washingtontól, és New York-tól élhetnek tűrhető életet az ottani ghoul "társadalmak". Maroknyi olyan befolyásos Nemes ghoul tartózkodik a belvárosokban, akik részben benne vannak azokban a tevékenységekben, amiken dolgoznak a CCG alkalmazottak, és orvosok. Azért, hogy le tudják lassítani őket, vagy szabotálni, ha szükséges. Az ő életük biztosítva van, mégis, úgy érzik az ő életüket is veszélyeztetheti az a szer, amit ki akarnak fejleszteni ellenük. Az ismert nagyvárosokban csak a Nemes ghoulok tudtak fennmaradni, nem találni más ghoulokat azokon a környékeken.

Egyesül Királyság: A briteknél nemrég kezdődött el újfent a CCG nyomozók munkálata, ugyanis az elmúlt öt évben egy politikai "gubanc" miatt le kellett állítani a ténykedésüket. Az Íreknél viszont tovább munkálkodhattak, hamar jelentős haladást mutatták fel igen rövid idő alatt. Vagy csak ezt akarták elhitetni velük a ghoulok.
Jelen helyzet az, hogy Londonban eluralkodott a káosz, CCG hadosztályok telepedtek le a környező városokban, amiket körzetekre osztottak - CCG mániája, hogy mindent körzetekre osztanak, s így felügyeljék precízebben az adott haladást, vagy visszaesést - Végigfut a rettegés az Egyesült Királyságban élő békés szándékú ghoulok körében, vajon mi vár rájuk... Míg az agresszívak alig várják, hogy visszavághassanak.

Kína: Tovább folynak a CCG munkálatok, az mellett, hogy a kormány diktatórikus, és nem tűrnek el hibákat, se kifogásokat az alkalmazottaktól, mint ahogy a "Galambok"-tól sem. Ennek okán a katonai haderővel segítenek nekik, de többnyire inkább hadászati gépezetekkel mintsem fegyveresekkel. Korábbihoz képest lecsökkent a ghoulok létszáma ebben az országban, de még így is nagyon sok maradt, mint minden országban itt is vegyes fajták találhatók. Viszont Nemes ghoulokból egy se tartózkodott ebben az országban már több száz éve.
Amiért sokan élnek ebben az országban is, könnyebben eltudnak rejtőzni a ghoulok, és nagyon sok különféle banda található meg egy körzetben. Legtöbbször egymással harcolnak inkább, mintsem a "Galambok"-kal, a Kínaiaknál nagy szó ha egy ghoul csak embereket enne, ugyanis rengeteg ghoul él egy-egy körzetbe, tekintve, hogy ott elég sok ghoul banda is van, még így is bőven jutnak nekik elég ember, de sokszor nem kockáztathatnak, pontosan a CCG nyomozásai miatt.
Itt a legfeltűnőbb a ghoul aktivitás, és friss ghouloknak, vagy azoknak kik nagy hatalomra, és hírnévre akarnak szert tenni -, jó sok konkurenciát kell eltipornia mire eredményt ér el.
Itt a hierarchiájuk eléggé megosztott, és nehézkes...

Franciaország: Itt nagyon sok Nemes ghoul található, és igen sok az ínyenc konyha, embereknek, és ghouloknak egyaránt. Ez az ország nyújtja azt az eleganciát, romantikát, báját, különféle ízeket, nemesi életérzést, amit sok ínyenc, és tehetős ghoul szeret, imád. Mindezt a Nemes ghoulok ősei voltak akik létrehozták, és a mostani leszármazottaik irányítják.
Itt jobb a helyzet mint Japánban, sok CCG körzeti befolyásuk - és nyomozók - megszűnt. Épületeik nagy része romokban hever. A "Galambok" kényszeredetten a maradék erőiket a városok határait tartja ellenőrzésük alatt. Hiába kértek erősítést, és további támogatást mind a kormánytól, mind a CCG központi haderőktől, nem érkezik válasz, se előre haladás. Meg lettek fosztva szárnyaiktól ezek a "madarak"...
Ghoulok paradicsomának is szokták nevezni ezt az országot, de akadnak olyan napok is amikor a megszokott élvezettel teli napokból hirtelen kaotikusak lesznek, és ha nem ügyesek akkor hamar véget ér a kalandjuk.
Nem szabad elfeledkezniük a ghouloknak, hogy itt is vannak szabályok, hiába kevésbé érezhetőek, nem vihetik túlzásba az élvezet keresését.

/ Ha külön kérve lesz, akkor még több országot fogok létrehozni a forumon, de amíg ezek elég kihívást, és jó játékot nyújtanak, addig maradjanak ezek. /

Ghoul Játszma Hiacuterek_zpswsd26agu

Timofei munkássága!

Ghoul Játszma – országonkénti újságokban található fontos hírek.

Japán
A CGG sikere az Aogiri ellen
Néhány napja a CCG egységei megrohamozták a magát Aogiri tree-nek nevező Ghoul csoport épületét. Rengeteg bátor ember vesztette aznap az életét, de az épületet a CCG sikeresen megtisztította, és ezzel erősen meggyengítette az Aogiri-t. Ezen felül a CCG egyik különleges nyomozója az ostrom alatt megtalálta és megölte a "Jason" nevezetű Ghoult, aki nagy valószínűséggel az Aogiri egyik vezére lehetett, és ezzel nagy mértékben elősegítette a CCG munkáját. Az ostrom alatt azonban egy idegen csapat Ghoul is felbukkant a helyszínen, de a helyszíni jelentések szerint nem az Aogirivel társultak, hanem ellenük küzdöttek. Nagy valószínűséggel az ostrom okozta zűrzavart kihasználva véghez vitték a feladatukat, legyen az bármi is.A nyomozók szerint az Aogirit még nem sikerült teljesen legyőzniük, de erre hamarosan sor kerül.
Mindeközben felbukkant egy újabb veszélyes Ghoul, akit a CCG "Szemkötős"-nek nevezett el. Feltételezések szerint a Szemkötős kapcsolatban áll az Aogirivel, de ez csupán elmélet.
A Ghoul fenyegetés azonban kijutott Tokyo városából és elterjedt Japánban, ezért arra kérjük a lakosságot, hogy legyenek körültekintőek és ha bármi Ghoul-gyanúsat látnak, azt azonnal jelentsék a CCG-nek.

Oroszország
A CCG bukása a Dögevők ellen
Oroszországban káosz uralkodik. A CCG emberei válogatás nélkül irtották a Dögevő családokat, nem kegyelmezve az "ártatlanoknak" vagy éppen a Dögevő gyerekeknek. A CCG akciói során nem egy civil vesztette életét, nem egy ember halt meg hiába. Ennek következményeként a Dögevők látszólag összefogtak és hetek alatt kiírtották Oroszországban az összes CCG nyomozót és porig rombolták az épületeiket. A lakosság Dögevő felének ez jó hír lehet, de az emberi félnek ez maga a pokol. Arra kérnénk a lakosságot, hogy legyenek körültekintőek, és ne féljenek! A segítség már úton van.

USA
Cenzurált hírek!
Újságokban egy szó sincs a jelenlegi helyzetekről. A kormány cenzurálja az összes Ghoulokra utaló cikkeket. Az újságok csakis az emberi világ dolgairól írnak a megszokott módon.


UK
A CCG visszatért
Mint azt sokan tudjuk, a Ghoul fenyegetés az elmúlt öt évben nagy mértékben megnőtt, ezt pedig a CCG nyomozók munkájának a megállása okozta. Egyesek szerint politikai oka volt az eseménynek, egyesek szerint pedig maguk a Ghoulok okozták a CCG leállását. Számtalan szóbeszéd terjengett az elmúlt öt évben, mialatt a Ghoulok elterjedtek országunkban. De ennek vége, a CCG visszatért és azonnal belekezdtek a munkájukba.
Londonban eközben káosz uralkodik, a CCG valóságos csatatérré változtatta a fővárost. Különböző körzetekre osztották Londont, ebből pedig ki lehet következtetni a haladásukat, miszerint egyre több a "békésnek" nevezhető körzet. De a csaták még javában dúlnak, ezért óvatosságra intem a lakosságot és kérem, hogy a CCG embereivel teljes mértékben működjenek együtt, hogy olyan eredményeket érhessenek el, mint az Írországi nyomozók.

Kína
Háború az Evők ellen
A mi országunkban eluralkodott a káosz, amit az Evők okoztak. Ezek az emberbőrbe bújt bestiák, akik emberi hússal táplálkoznak romba döntötték a mi országunkat. De ez már a múlté, napjainkban az Evők száma folyamatosan csökken. A kormány rendelete, miszerint a CCG nyomozóinak és a hadseregnek együtt kell dolgozniuk, nagy fejlődést mutatott, még akkor is, ha a sereg csak hadászati gépekkel segít a CCG-nek, nem pedig katonákkal. Az Evők száma napról-napra csökken, a támadásokkal együtt. A CCG megtisztítja az utcákat az Evőktől, de a végső győzelem még hátravan. Ennek okán kérjük a lakosságot, hogy szigorúan tartsák magukat a rendelethez, aminek pár fontos pontját a lapunkban is feltüntetünk:

Az az ember, aki Evőkkel együttműködik, bújtatja őket, vagy ilyen lénnyel rokonságban áll, azokkal a CCG ugyanúgy fog bánni, mint magukkal az Evőkkel. Ha bármilyen Evő-aktivitást érzékel a környékén, azonnal értesítse a hatóságot. Ennek elmulasztása vagy a CCG hátráltatása esetén a bűnös személy azonnali halállal lakol.


Franciaország
Szárnyafosztott galabok
Országunk méltán híres az eleganciájáról, a konyhaművészetéről és a különböző élvezetekről. Ez napjainkban sem változott, azzal az egy különbséggel, hogy eme élvezeteket már a Ghoulok is űzik. Nyílván már nem titok, hogy országunkban rengeteg Nemesi Ghoul család él, és nincs erő, ami megállíthatná őket. "Ghoulok paradicsoma" így szokták nevezni országunkat, ez pedig nem jó jel a lakosság emberi részére nézve, ezek a Nemesek úgy bánnak az emberi életekkel, mintha csupán egy jó étel lenne, és ez sajnos így is van. De talán hagynunk kellene, hogy ez így is maradjon? Nem! Talán a CCG-t legyőzték a Ghoulok, de ez nem azt jelenti, hogy itt a vége, és övék a győzelem. Élvezzék csak ki a hatalmukat, mert hamarosan ennek vége szakad, és akkor újra az emberek fognak győzedelmeskedni.


Jack féle kiegészítés:
Televíziós tudósítások.
Ghoul Játszma Televiacutezioacute_zpsq0ahuqmq

A tudósításokkal kalandok során találkozik a játékos, ami később feljegyzésre kerül, és mindenki számára láthatóvá válik. Míg az újság kézzelfogható, és többször elő lehet venni, addig közvetítéseket csak a nap bizonyos időpontjában lehet látni. Feljegyzése azt jelenti, hogy valaki felveszi őket. Aki jelen esetben a mesélő, vagy én leszek.
TV közvetítések által bemutatásra kerül országonkénti ghoul szervezetek, és bűnszervezetek cselekményei. Ez USA-ban nem lehetséges, korlátozottan: Franciaországban, és Japánban.
Ghoul Játszma Kasztok%20csoportok_zpsyfk38ahd
"Galambok" – CCG nyomozók
Ghoul Játszma Tumblr_n8t6o3KJJ01tdhgxko1_r1_500_zpsa8e9ddc9


Timofei fordítása, munkája összefoglalja a lényeget:

Quinque:
Egy fegyver, amit a Ghoulok kagune-jából készítenek. A ghoul kakuhou-jából készül (a kagune-zacskójából); a Quinque elektromos jeleket küld a kagune zacskóba és az attól kinyílik és irányíthatóvá válik. Különféle típusú lehet, mint kardok, balták, lőfegyverek, pajzsok, de egy bizonyos fokig hasonlítani fog az eredeti kagunéhoz. A különbség a kagune és a quinque között az, hogy a quinque már nem tudja változtatni az alakját és nem tud felszívni több Rc sejtet, mint mikor még kagune volt.
Ritka esetekben lehet ötvözni két kagunét, mint Akira Mado quinquéje, ami a kokaku és a bikaku stílus keveréke, amiből egy sokkal erősebb fegyver jön létre.

Érdemes megemlíteni a páncélokat, az Aratákat, amiket eredetilgek Kirishima Arata kagunéjából csináltak.

A Quinque-kat a Ghoulok el tudják fogyasztani, és ezek nem járnak mellékhatásokkal, tehát nem lesz belőle Kakuja és erősebb sem lesz tőle. (ez nem minden esetben igaz, leginkább a páncélokra jellemző)

A CCG-nél csakis a Másod osztályú nyomozók és a feljebbvalóik használhatnak Quinque-t és ezt általában egy bőröndben hordják.

A Quinque acél: Nagyon erős anyag, jobbára csak más Quinque acélból készült tárgy tud benne kárt okozni. Ezekből készítik a Quinque-kat és a Q töltényeket, és csakis ez a két dolog az, ami a Ghoulok ellen hatásos. (ezek szerint a sima ólom lövedékek nem, vagy nagyon alacsonyan tudnak kárt okozni a Ghoulokban)
CCG bőröndös, vagy kézitáskás nyomozói, ghoul likvidálók. Más néven ghoul nyomozók, szándékuk, hogy a földet megtisztítsák a kártevő ghouloktól. Az áldozataik meg csak úgy hívják őket, hogy Galambok. Sokszor minden eszközt megmozgatnak az ügy érdekében. A világon ők az egyedüliek, akik kezelni tudják a felmerülő ragadozó problémákat.

Jack beszámolója, kicsit másképp:

Ghoul Játszma Page_007_zpsvlukhdee
A Ghoul játszma története szerint, az egykoron Vámpírvadászoknak nevezett túlképzett családok egy része alapította a CCG-t, ami már az egész világon fellelhető, jelentős háttér támogatás miatt. Ők magukat „nyomozóknak” nevezik.
Képesek egy szerkezettel ellopni a halott ghouloktól a kagune-jüket, de egy  feltétellel, ha ő úgy halt meg, hogy használta. Ezután a főhadiszállásukon - vagy a kisebb kirendeltségükben -, ahol fegyver kovácsolnak a kagune-ből. Lehet az lőfegyver, vagy kard, esetleg kettő, fejszék, kalapácsok, bunkósbotok, és még hasonlók.
Ghoul Játszma Page_008_zpsh8pzo2wk
Minél erősebb ghoult győznek le, és hasznosítják, annál hatékonyabb, és demonstrálóbb lesz az adott fegyver. Némelyik olyannyira, hogy részben át örökli a ghoul kagune képességének egy részét, pl : Áthatolhatatlan pajzs, regenerálódást gátol ( még Rinkakut is képes így megállítani ), kombinált támadások ( lövő és akár vágófegyver is lehet ).
Minden Quinque fegyver, kapcsolatot létesít a használóval, vagy legalábbis a több ezer Rc sejttel felerősített fegyverek, gondolatokkal, emlékképekkel, vagy más módon tudatnak velük dolgokat.
Ez néhány CCG nyomozót zavarhat, s ezért nem tudják használni fegyverüket, mert vagy rosszul lesznek a fegyver látványától, vagy alapból nem is tudják használni őket, mert sokként kezelik a kapcsolat teremtést.

Ha egy Kakuja szintű Kagunet fognak el, és egyesítenek a különleges acéllal, akkor akár több képességgel megáldott kombinált fegyver lesz az eredmény, némelyik még megmagyarázhatatlan képességekkel is rendelkezik, mintha csak egy rémálomba csöppenne a kiszemelt ghoul (lehetséges kaotikus támadásokra értem ). A legtöbbje viszont csak páncélként tud szolgálni, általában ezek a gyakoriak.
Viszont ha egy ghoul rendelkezik kakujával, de csak sima kagunével támad (tehát nem hívja elő azt a verziót) akkor hiába van neki olyan lehetőség a tarsolyába, nem lesz felhasználva, ha nem használta halála előtt. Ugyanis volt ilyenre példa.
Chimera quinque, ez egy nagyon ritka fegyverfajta a CCG nyomozói körében, ez még a Kakujés quinquen is túltesz. Ugyanis ez két kagune fajta közt változtathat a használó bármikor. Ehhez szükséges egy olyan ritka ghoult találni aki Bikaku kagunés apától, és Ukaku kagunés anyától született. Erősen valószínű, hogy mind a kettő Kagune fajtát tudja használni az említett utód, hisz örökölte. Egyelőre csak ilyen variációról lehetett hallani, de feltehetőleg bármilyen lehet, mindenesetre ritka jelenség.
Sokszor még a rendőrségnél is nagyobb hatáskörrel rendelkeznek a CCG nyomozók, nyomozásokat illetően.

Általában adatbázisukban vagy számozzák az esetleges ghoulokat, vagy ha komolyabb problémával rendelkezőket akarnak adatbázisukba bevinni, azt egy becenévvel, és egy B-A-S-SS-SSS felsorolt besorolások egyik betűjével látják el. Utóbbi az erejükhöz megfelelőt kapja.
Sokszor fordult már elő, hogy nyomozásuk annyira eredményes volt, hogy a ghoul neve, és társadalmi helyzetét is megtudták, így még arcképp is járt az elnevezések, és besorolások mellé, az ilyen ghoulok nem sokáig maradtak kiradírozatlanul. Ha mindent megtudtak róla, idő kérdése mikor találják meg, és végeznek vele.

Köztudott, hogy több országban is létesült akadémiájuk, különféle laborjuk, és megannyi főhadiszállásuk. Egyben jobb esetben országonként egy földalatti börtön bázisuk, ahol az információval szolgáló ghoulokat tartják, vallatják, rosszabb esetben kínozzák.
"Galambok" rangjai (legnagyobbtól lefelé):
Különleges osztályú főnyomozó – hat csillagos.
Különleges osztályú nyomozó – öt csillagos
Első osztályú nyomozó – négy csillagos
Első rangú nyomozó – három csillagos
Másod rangú nyomozó – kettő csillagos
Harmad rangú nyomozó – egy csillagos.


Másfajta alkalmazottak nem kaptak lényeges rang elnevezést.
Ghoul Játszma Page_010_zpsf0ljg2go

Általában három ilyen csapat van országonként.
Ghoul ellenintézkedések 0-ás szakasz. ( Japánban van jelen ilyen szakasz, egy profi nyomozónak a különítménye, elitek elitje. )
Ghoul ellenintézkedések I-es szakasz.
Ghoul ellenintézkedések II-es szakasz.
Ghoul ellenintézkedések III-as szakasz.
Lentről felfelé vannak erősségük szerint besorolva. Így természetesen az I es szakasz a leghatékonyabb. Viszont általában ezeket a szakaszokat komoly hadműveletekhez, bevetésekhez szokták használni. Tagok minimum az ötödik rangfokozattal kell rendelkezniük, ezeknek vezetőjének a legfelső ranggal kell rendelkeznie.

Ghoulok
Ghoul Játszma Tokyo-Ghoul-Preview-Image-4-Rize-Ghoul_zpsa961eadf
Természetfeletti lények, vámpírok gyermekei, akik örökölték atyáik, és anyáik képességeik egy részét. Szeretik a kávékat, de csak az emberi hústól- vérüktől - szerveiktől - kapnak elég táplálékot. Egymást is megtudják enni, de annak mellékhatásai érezhetők lesznek, és ráadásul nem finom a másik ghoul húsa.
Ghoul Játszma 29_zpscc4e077c
Különböznek több dologban, a ghoulok az őseiktől:
- Tudnak inni vizet. - Kitudnak menni a napfényre. - Ihatnak kávét. - Emberhúst esznek. - Születhetnek gyermekeik, akár embertől is, kicsi eséllyel. – Öregednek. - Szerveik kevésbé mutálódtak drasztikusan. - Nem változtathatnak kénye kedvükre senkit sem ghoullá. - Ghoul nyálkát - folyadékot hagynak hátra étkezésükkor. - Kitudják, szagolna a közelben lévő friss holtestet. - Meg tudják enni fajtásaikat. – Le tudják választani a kagune-jüket, és azt elraktározni a földben egy bizonyos funkcióval – Szemük fehérje feketévé válik, a szem szivárvány teste pedig vörössé amikor előjön a ghoul énjük. – Különféle színű kagunejük lehet ( kék, piros, vörös, fekete, zöld, vajszínű – ennyi ismert )
Ghoul Játszma 19_zps3bkrzuyv
Ghoul Játszma 20_zpsmutxphp8
Ghoul Játszma 21_zpsh6g2ndps
Emberfeletti erővel rendelkeznek, amit tovább növel (gyorsasságot, kitartást, regenerálódást, erőt, stb ) a kagune megjelenése. A testükből kitörő más s más fajta, és formájú számukra formálható acélnál is keményebb támadó szerv. Ez különféle kagune zsákokban raktározódik szervezetükben ( akár több ilyen is lehet, de csak magas szinten ), de a kagune fajtája határozza meg, hogy hol mutatkozik meg kijövetelekkor. Az Rc szinttől függően változik a támadó szerv formája, és erőssége is. Minél több Rc sejt van a szervezetében annál erősebb ellenfél. Az emberekben is fellelhető Rc sejtek, csak kevés mértékben, míg a ghoulokéban több ezres számot tehet ki. A fiataloknál, és gyengéknél csak pár százat. Ezeket az Rc sejteket kitudják mutatni egy scan géppel, ami kapu formájú. Ilyesmi a CCG főhadiszállásokon található. A tervük, hogy ilyet raknak mindenhová, az városokon belül.

Ez az említett kagune több formában, és fajtában található, más és más ghouloknál:
Kagune fajták. - Sorrendben –

Ghoul Játszma Dc0c5ba558044406fc41fdf929aabcac_zpsm8ypmvkc

A Ukaku kagune: Lapocka feletti rész. | A molylepke | - Közelre és távolra is alkalmasak ( képesek kagune lövedékeket kilőni ), hosszú távú harc során hamar elfáradhatnak. Gyorsak, de a kagune-jük sem a legerősebb, úgy a kitartásuk se. A fejlett ilyesfajta kagunevel rendelkező ghoul képes röpülni egy rövid ideig.
Megfelelő ellenfél a Bikaku kagunet használó ghoul ellen.

A Koukaku kagune: Lapocka alatti rész. | A páncélos sáska | - Mind páncélnak mind közelharci fegyvernek is használható. Súlya miatt nehezebb használni, mint a többi kagune fajtát, mert súlyilag az egyik legnehezebb. - Ukaku-nak méltó ellenfél.

A Rinkaku kagune: Derék része. | A pók| - Remekel, ha nyers erőről van szó, de akkor is ha a regenerációról. Jól tud meglepetésszerűen támadni, mert mindenkinek más mennyiségű Rinkaku csápja lehet. Viszont nagyon törékeny, Bikaku könnyedén le tudja vágni őket, ezért ha védekezni kell, akkor abban gyenge. Koukaku tarthat a Rinkaku fajtától.

A Bikaku kagune: Farkcsont rész. | A hüllő | - Nincs nagyon hátránya, mind közelre mind távolra jó támadó, védekezni is remekül tud, védelem, és sebesség. Általában ilyenből van sok CCG Quinque fegyvere a "Galamboknak", mert elég jó ellenfélként szolgál más kagune-s ghoulok ellen. - Könnyebb vele kagune-t törni. – Rinkaku fajta ellen a leghatásosabb.

A felsorolt fajták szúró, vagy lövő, esetleg védekező fajtái vannak. – Ezeknek ereje sokban függ a ghoul személyiségétől, éhségétől, táplálkozásától, intelligenciájától, szokásaitól, Rc mennyiségétől. Általában ritkán kell enniük, elég egy-kettő havonta egy felnőtt ember elfogyasztása ( ha nem harcolnak, vagy nincs szükség a gyors regeneráló képességükre. Tehát egy emberi test elfogyasztása elég számuk egy jó darabig, de vannak olyan ghoulok akik kedvtelésből, vagy maga az élvezet miatt esznek gyakrabban. Ugyanis számukra az emberi hús, és az emberi szervek, nagyon finomnak érzik. Vannak olyan ghoulok akik meg kifinomult ízléseket örököltek, és megválogatják, kit esznek meg, ők elég hamar felismerik az igazán finom étket.
Ehhez kapcsolódik az öröklés okozta Kagune fajták, eddig két dupla kagune ismert, az Ukaku, és Bikaku fajta együttes használata. Nagyon ritka az ilyen ghoul, és sajnálatosan elég hamar is meghalnak valamiért. CCG, és talán a rivális ghoulok beleavatkozásai miatt.

Továbbá előfordulhatnak elváltozások különféle ghouloknál, ez lehet öröklés útján, lehet a hosszan tartó egyedi étrend miatt, vagy egyszerűen genetikai módosulások egyéb okok miatt.
A felsoroltak: Fekete fogak, elváltozott szemforma, kóros soványság – egyelőre ezek az ismertebbek.

Adottságok: Bizonyos ghouloknál előfordulhat különleges kapcsolat a másikkal, pl kilométerekről megérzi a szagát. Vagy különleges adottságok, mint például: Erősen fejlett szaglás, erősen fejlett hallás, erősen fejlett ízlés, erősen fejlett érzékelés, erősen fejlett látás, erősen fejlett mozgási koordinációk ( ezt lehet annak venni, hogy gyorsan tanul különféle harcmodorokat ), erősen fejlett intelligencia ( ez leginkább a kagenen látszódhat, vagy úgy alapból a mindennapjaiban ). Erősen fejlett beszédkészség (rábeszélés, tehetségesen jól tud szót érteni az emberekkel), stb. Sok minden lehet, a lehetőségek, és a fantázia szab ennek határt.
Általában könnyen észreveszik fajbéli társaikat. Szagukról, vagy megjelenésük miatt, nem lehet tudni. Ehhez hozzájárul, hogy nagyon jó a szaglásuk, így feltehetőleg az határozza meg a felismerést.
Ha keveset esznek az ellenálló képességük is gyengül, nehezen bírják a fizikai beterheltséget – ha menekülni kell, vagy küzdeni -, hamar elfáradnak, és nehezen regenerálódnak is, kagune-jük szintén gyenge lesz, és hamar eltűnik.
Ha pedig emberek által megszokott étket esznek: zöldséget, tésztaféléket, gyümölcsöket, húsokat, szószokat. Ha ezeket képesek lenyelni, és nem hányják, ki akkor betegnek érzik magukat, rögtön elfogja őket az erős hányinger, de ha mégis megemésztenék, akkor a fizikai kondíciójukat legyengíti, ilyenkor pihenésre van szükségük, pár napra.

Van egy olyan eset is, amikor a ghoul megeszi a saját fajtáját, ezzel nagyobb mennyiségű Rc sejt mennyiséget visz be a szervezetébe, és szép lassan kialakulhat neki a Kakuja elnevezésű kagune forma. Ami annyit takart, hogy megváltozik, át alakul a korábbi formája, sokkal erősebb lesz, veszélyesebb, és akár őrülté is teheti a ghoult magát arra az időre, míg használja. Részben megvadulnak tőle, és nem képesek különbséget tenni ellenség és barát között, mindenkit megtámadnak, ha kell. Ez leginkább a kialakulóban lévő Kakujára értendő. Amihez idő kell, hogy kifejlődjön, teljessé váljon. S feltehetőleg akkor már a ghoul is visszanyeri épeszűségét, és a teljes irányítását a kaguneje felett.
Mindegyik kagene-nek van hangja, akkor, amikor kitör a testből, és akkor is mikor látható állapotban van. Mindegyik fajtának más, és más. Áltarában recsegés, ropogás hanggal kezdődik, de nem úgy mintha csont lenne, hanem inkább olyan, mint egy megfagyni készülő vaslánc, vagy ehhez hasonló, egy kis ízületi ropogáshoz hasonló hanggal párosítva.  

Személyazonosságukat maszkkal védik a CCG, és más érdeklődők elől.

Felsoroltak, de egyelőre nem választhatók:

Szóbeszédek járnak egy fajta ghoulról akinek csak az egyik szeme válik feketetévé, és vörössé. Ő nem más, mint az igazi One-Eyed ghoulok, amikor egy ember, és egy ghoul szerelmessé válik, és nagyon ritkán, de születik gyermekük, aki "hibrid" ghoul lesz. Visszatér belé olyan kódforrások, ami több száz évvel ezelőtt volt az összes ghoulban. Ezek a hibridek erősebbek, mint a sima ghoulok, legalábbis a szóbeszédek így tartják. Az a furcsa elképzelés is felütötte a fejét, hogy ezek az One-eyed ghoulok képesek más ghoulokba beleültetni a saját Kagunejük egy darabját, s ezzel teszi őket erőssé, regenerálódásuk utánozhatatlan, erő demonstrálásuk egy SS szintű ghouléval vetekszik, és úgy, hogy előtte A szintű volt az ereje. Pontos adatok hiányában ezek, szóbeszédek maradnak, amik a szemfüles ghoulok közt ismert.
/Ismeretlensége miatt nem választható./

Milyen a nem igazi One Eyed ghoul? Fentebb említve volt az igazi, most pedig a mesterséges ghoulról lesz szó. Egy embert változtatnak ghoullá, Japánban Kanou doktor egy ghoul szerveit ültette át egy balesetet szenvedett betegbe, aki így megmenekült de ghoullá vált. Neki is csak az egyik szeme lett a megszokott fekete – vöröses színű, ha éhes, vagy ha harcolni készül.
A kísérletet még kétszer tudta sikeresen megismételni a doktor, 1200 emberből, a sikerességi rátája közel sem érte el még az 1%-ot sem, pontosan 0,25%-ös siker százalékkal zárta egyik kísérletét. Akik pedig ghoulok lettek, de valamiféle hibával azokat Floopynak nevezte el. Pl érzelem nélküliek lettek, vagy testi elváltozástól szenvednek, stb.
/Alacsony siker százaléka miatt, és kevés információ miatt nem választható. /
/Max egy darab vállalatuk, vagy intézményük lehet!/

Nemes ghoulok.
Ghoul Játszma Tumblr_npcfggpKew1qhf0mfo1_500_zpsl18o5y1e
Olyan „csatlósok” akik az egykoron élt mesterük nemesi címét felvéve tovább folytatták azt, amit ő abbahagyott, és szép lassan tovább növelték a nemesi vérvonalat, ghoulokkal.
Ők, a jelen eseményekre már igen műveltek lettek, kapcsolati befolyásuk is igen naggyá növekedett. Hozzájuk hasonlót is nagyon ritkán lehet látni az utcákon, városban, faluban sétálni. Őket leginkább rendezvényeken, drága autókban, elit helyeken – és étkezdéken -, lehet megtalálni, tisztelet a kivételnek.
Ők, is mint a Vadászok, a letűnt korok tudásait magukévá tették, megőrizték, fenntartották. Ezek a ghoulok többsége nagyon képzett, és mind pénzügyileg mind befolyásilag igen tekintélyes hatalommal rendelkeznek. Méltó ellenfelek a Vadászoknak… Akár fizikai összecsapás során, akár befolyási, intrikai összecsapás során.
Az ilyen ghoul számára hamarabb el érnek az esetleges pletykák, és a hihető információk, olyan témában, ami érdekli őket.
Náluk két fajta létezik: Egyik, akik az embereivel végeztet el mindent, és ő inkább a gondolkozás, és szervezést részesíti előnyben, így ez esetben gyengül a fizikai demonstráló képessége, mint ghoul, hisz nem arra épít. A másik pedig az előbbi ellentéte, szervezni ő is szervez, mint minden ghoul, viszont ő maga is hajtja végre, esetleg egy, maximum egy njk segítségével, míg ez előző fajta maximum tíz darab njk-t is irányíthat bizonyos szint elérése után.
Bármelyik utat is választja a nemes ghoul, az nőni fog minél többet végzi. Akár szervező – taktikai képességei, akár a fizikai, elegáns nemesi harcmodora, vagy ezektől függetlendolgok.
A legveszedelmesebb fajták egyszer ezt, egyszer azt csinál, akkor megőrizheti harci képességeit, sőt még növelheti is egyiket, másikat.
Egy Nemes ghoul erősebb, képzettebb, mint egy sima ghoul, általában.

/Bármilyen létesítményt birtokolhatnak, bármilyen típusi járművet, légit, és vizit, földalattit is, akárcsak az Civil kasztúak.
Lehetőségük van birtokolni ősi legendákról szóló könyveket, információs hálózatokat, külön könyvtárakat, ősi ghoul történelmet./

Elkorcsosult ghoulok.
Ghoul Játszma Malkavian_zpsdf96a910
Ezek a ghoulok nem ettek más, mint fajbéli társaikat, ghoulokat. Kannibalizmus lett az életük... Több tíz, akár húsz éven át tartó táplálkozási szokásuk miatt elkorcsosultak (öt éven át tartó is okozhat gondokat). Az egész fajtájuk ritkaságba megy, ugyanis alapvetően csak őrületre hajlamosságot jósoltak az ilyesfajta táplálkozást szeretőknek. Ám ha ez hosszútávon folytatódik, könnyen mutálódhat, eldeformálódhat a testük.
A kagune-jük erősebb, mint a ghoul kasztúaknak, és könnyebben tudják tetszésükre formálni, alakítható számukra, egyben az erősek megtartják az épelméjűségüket, nem úgy, mint a más fajta táplálkozást szerető ghoul társuk. A legalja szintet súrolja ez a ghoul rétegeknek, életmódjuk miatt.
Erőteljes mutálódások vehetők észre nem csak a testükön, hanem a kagune-jeiken, bár sokan úgy gondolják, hogy az eltorzult elméjük vetül rá a támadó szervekre. Kevésbé hajlamosak lelassulni ha nagy fájdalom éri őket, ha súlyos sebet kapnak, akkor természetesen még ők is megtántorodnak, és elveszhetnek az őrület hullámában, amúgy nem jellemző rájuk.
Általában vannak olyan fanatikusok, akik egy fajta legendát követnek, és azért eszik meg társaikat, és azért kannibálok.
Meg természetesen vannak olyanok is akik rákényszerültek, és már mást nem ismernek, az ilyeneket a nyomornegyedekben találni, vagy olyan helyen ahol sok a ghoul de kevés az ember.
Elváltozások: Lehet csekély is, de lehet sok is, ez nagyon sok mindentől függ.
Lehet fül - hegyes fül, vagy más egyéb forma, szem, köröm, bőrszín elváltozások.
A komolyabb elváltozások, pedig ahogy már írtam fentebb: Púpok, duzzadások, komolyabb testszerkezeti elváltozások - pl görbe gerinc, hosszabb nyak, vagy ehhez hasonlók. - , láb, kéz, vagy lábfej, és kézfej elváltozások.
Magyarán ha valaki sok plusz erőre, és képességre akar szert tenni e csoportba tartozással, akkor két lehetősége van:
Egyik: Kis plusz, kis elváltozások.
Másik: Nagy plusz, komolyabb elváltozások.
Ezeknek az egészeknek az a legnagyobb hátránya, hogy túl feltűnővé teszi az illetőt. Legtöbb ilyen ghoul elszigetelten él a világtól, ahogy már írva volt. Tehát, ezt inkább a tapasztalt játékosoknak ajánlatosabb, mert másoknak lehet könnyebb vele hibázni, és kockáztatni a karakter életét.
Szeretik a földalatti létesítményeket otthonuknak nevezni.
Erejük vetekedhet egy Nemes ghouléval is.

Mindössze lakhelyük lehet, azok is ilyenekre korlátozva:
Pince – földalatti létesítmények – elhagyatott épület – elhagyatott nagyobb épületek.

II Szinttől lehet csak egy darab Njk-jük, és maximum 2 lehet nekik a többi szintek után is, tekintve lehetséges erejüket.
Járművet nem birtokolhatnak, viszont olyan njk-t igen, akinek van járműve, és nem Elkorcsosult.

Civilek
Ghoul Játszma _torchwood__the_civil_servant_by_paperlait_zps376f24e7
Idetartoznak a gyerekek, vállalkozók, diákok, egyetemisták, és a katonáktól kezdve a bűnözőkig. Egyben olyan emberek is, akik kapcsolatban vannak ghoulokkal. Informátoraik, szerelmeik, fenntartott ételeik, cinkosuk, rabszolgáik stb.
Ide tartoznak a politikusok is, akik sokszor a Nemes ghoulok bábjai. Vagy szintén magas pozícióban helyet kapott személy, aki rendeleteket, és egyéb változásokat tud elindítani a világban.
Vagy olyan aki CCG ügynökeivel van valamilyen kapcsolatban. Tehát itt a kisgyerektől elkezdve az Egyesült Államok Elnökéig, mindenki ebbe a kasztba sorolandó.

Több njk-t is irányíthatnak, több vállalatuk, vagy boltjuk lehet. Bármilyen járművet, házat, vehetnek.
Ez nem igazán harcos kaszt, noha lehet olyan embert csinálni, aki egy vagy több ghoul rabszolgája volt, és azok kiképezték gyilkoló géppé, volt ilyenre példa. Vagy csak bűnszervezet egy tagja.
Mindenesetre az ő tettük, létük is nagyon fontos, és egy olyan réteget alkotnak a világban ami elengedhetetlen.

Ghoul Játszma Szintekeacutesegyebek_zpslf27lau4
Szintezés:

Minden játékos több fajta pontot kap kalandonként, ha pedig a küldetés sikeréért fizetséget kapna, akkor természetesen az is jár neki.
Egyik fő pont kapás nem más, mint a Xem, ez két fajta pont ágat takar: Az Xp pontokat, és a Yemen pontokat. Ezeket természetesen több dologra lehet költeni, ez a lényege a Xem pontoknak. Ha akarod Xp-re (tapasztalati pont) költöd, ha más érdekel, akkor tárgyakra, vagy más anyagi javakra költheted, és persze a bonusz dolgokra is, ha inkább az érdekel.

A másik fajta pont, az nem más mint az Rc pontok. Ami ghoulnál fontos támadás, és védekezés értékek növelését szolgálja. Embereknél ez Rc helyett hírnév, vagy siker pont jár, a CCG tagoknak pedig a Rang pontok, ami segíti őket a feljebb jutásban. Ezekből általában kevesebb jut kalandonként a Xem pontokhoz viszonyítva.
Ámbár mindig a kalandok nehézségétől függ. Ghouloknál az epic harcok, és sokszori megsérülés, és túlélése okoz Rc pontszorzókat.
Embereknél: mennyire sikerült jól az iskolában történtek, milyen sikeres volt a munka, mennyi szerződéseket kötöttek, a promóciók mennyi figyelmet kaptak, stb.
A CCG nyomozóinál a rajtaütések sikere, a nyomozások eredménye, milyen szintű ghoult öltek meg, stb.
A másik kettő ágnál a Xem pont ugyan úgy működik, mint a Ghouloknál, tapasztalati pontokra, és más javakra is költhetik, viszont mint a Civileknek, mind a CCG nyomozóknak jár havi juttatás ilyen olyan módon. Ha a karakter története mégsem ezt írja alá, akkor majd részese lesz olyan végkifejletben, első kalandja után, ha igényt tart rá.

Kalandok végén mindig felsorolásra kerül mi mennyi pontot ért el, ki, mennyit könyvelhet el, ha többen vettek részt a küldetésen. Megjegyezni kívánó tény, hogy a küldetések szintje korlátozzák a maximális pont megszerzését, így sokszor nem is a játékoson múlik, hogy mennyi pontot kap hanem a küldetés szintjétől!

Mikre is lehet költeni a pontokat?
Járművek, Fegyverek, Tárgyak, Ruhák – maszkok, és hasonlók, NJK, Épületek – lakhelyek, Bonusz.

Mi is ez a bonusz?
A bonusz nem más, mint a Zsákba macska( jelen esetben zsákon kívül van Smile ). Ebben hat fajta nyeremény szerezhető, ami szerencsejáték alapon kerül kisorsolásra. Lássuk, hát miket lehet megszerezni Zsákba macskával:
Ghoul Játszma Zsaacutekban%20a%20macska_zpsxup4ulr0

1. Valamilyen középszerű tárgy.
2. Pontszorzó – 2,5x-ös.
3. Pontszorzó – 3,5x – os.
4. Pénzjutalom: 2500 dollár
5. Nagyobb pénzjutalom: 3500 dollár
6. Egy jobb minőségű ház, vagy jármű.

Mint a pontok mutatják, ez dobókockával kerül sorsolásra.
Pontosan ezért került ez Bonusz, szerencsejáték besorolásba.
A 1. és 6. megnyerésében a nyertes kéri az adott szintnek megfelelő tárgyat, és azt kapja meg, persze lemesélésre kerül, aminek végén plusz 50 Xem pont jár a nyertesnek a jutalommal együtt.

A Zsákba macskát lehet jutalom helyett kérni akkor, amikor kérvényezheti jutalom pontok helyett. Vagy más esetben pontokkal meg lehet venni azt, bármikor, bár hányszor. Ha az utóbbi érdekel minket, akkor a kiváltás értéke: 1000 Xem pont.
Ezt kettő havonta lehet egyszer megvenni.

Lássuk a küldetéseket, sikeres kalandok nehézségi szintjei mennyi pontot adnak:

I Szintű: 50 – 150 Xem - Amolyan gyakorló kalandok, könnyen elvégezhetők.
II Szintű: 200 – 300 Xem – Itt mutatkoznak meg elsőként fellelhető már komolyabb nehézségek egy kalandnál, ezt is el lehet végezni egyedül.
III Szintű: 350 – 550 Xem - Mondhatni ez egy jó kihívás egy II Szintű karakternek, vagy ha másképp nézzük, akkor egy megfelelő küldetés egy III. Szintet elért játékosnak. Itt mind a jutalom, mind az esetleges küzdelmek, konfliktusok, nyomozások, mind olyan szintre érnek, ami még nem volt érzékelhető ( ha jól lett mesélve ). Legutolsó sorban: ez az a szint, amit még egyedül el tud végezni a játékos. I Szintű karakterként természetesen nem.
IV Szintű: 600 – 1000 Xem - Ez már egy olyasfajta kalandszint, amit csapatoknak ajánlott, nekik is lett kitalálva, vagy nagyon tapasztalt, jól felfegyverkezett, és kivételes harci tudással rendelkezők le tudják egyedül játszani ezeket a kalandokat, kockáztatva karakterük életét!
Eddigre a személynek, ha van njk csapata, vagy összeállnak játékos társaikkal, akkor együttesen sikerre vihetik a kalandot. Viszont ezáltal a Xem pontot szétszórásra kerül sor, ami azt jelenti ahány játékos, vagy ahány njk van még mellette, annyival osztódik az elért pontszám, de így mind az njk, vagy más játékosok, mindenki azonnal megkapja a pontjait.
V Szintű: 1900 – 3500 Xem – Legendákba illő szint, egyedül szinte képtelenség sikeresen, sőt élve túlélni a kalandot. Ez a legfelső hardcore, amit csakis csapatoknak találták ki, és még ők sem biztos, hogy túlélik, ide a leg minimum szint, ami szükséges a III Szint, de a leg ajánlatosabb a IV Szint. Ennél a kalandnak a felénél nem lehet pont nyereséggel kilépni. Ez Jackpot jellegű, vagy sikerül, vagy nem, de a kilépés, vagy vissza hátrálás lehetősége adott, és nem szégyen élni vele.
A játékosok érdekében: Erre a kalandra legalább kettő III Szintű kaland lejátszása szükséges, és egy IV Szintű félig, vagy teljesen lejátszott. Ez azért szükséges, hogy nagyjából tudják, mire számíthatnak, és tudják, képesek e többet vállalni, kockára tenni mindent a játszmán a nagy jutalom reményében.

Mint ahogy a ghoul szintek között, úgy kalandoknál is nagy erőkülönbségek fellelhetők.
Például egy I Szintű ghoul azonnal szörnyet hal ha egy III. Szintű ghoul erőteljesen rátámad.
Így van a kalandokkal is. A felszerelkezett, és tapasztalt ghoulok képesek a sajátjuknál egy szinttel nagyobb kalandra jelentkezni, és nehezen ugyan de sikerrel zárják azt. Ez mindössze a III Szintű kalanddal zárul be. A IV és a V Szintű mint fentebb van írva, sokkal nehezebb dió, és ha harcra kerül sor nem egy ellenféllel kell megküzdeni. Emberekre nézve ez a csapatmunkát igénylő projekt elvégzése (üzletembereknél). Vállalkozóknál pedig zsúfolt időszak átnézése, káosztalanítsa, stb stb. Igényekre szabva ki lesz fejtve.
A CCG munkatársainál pedig a IV és V Szintű kalandok azok, amikor egy szektort megtisztítják a ghouloktól, tehát egy hadművelet. Tudni lehet, hogy azok akik erre mennek, bármilyen is a rangjuk, bármilyen is az adottságuk, mindig írnak egy végrendeletet, és azt be kell adniuk felettesüknek.
Mik járhatnak még a kalandokhoz?

Jutalom funkció: Az adott játékos a küldetés végeztével, vagy a félbehagyott küldetése végén a Xem pontok helyett választhatja a jutalom funkciót a pontok helyett. Ebben az esetben tárgyakat kaphat, vagy esélyt a bonuszra.

I Szintű kaland Jutalma funkció: Egy darab esély a Zsákba macska megkapására, vagy egy darab tárgy. ( Egy karakternek egyszer )
II Szintű kaland Jutalma funkció: Három ilyen szintű teljesített kaland után (akár sikeres akár nem, a kilépéshez minimum a kaland felénél kell járnia a karakternek  ) zsákba macska esélyt kap. Egyben jutalom helyet kérheti az adott időben. (Itt csak pénzjutalom helyett kérhető.)
III Szintű kaland Jutalma funkció: Kettő ilyen szintű teljesített kaland után jár egy Zsákba macska esély. ( Tárgyjutalom, és pénzjutalom helyett kérhető, a tárgy egy karakternek egyszer jár kettő sikeres kaland után. Utána mindig pénzt kap, amikor a tárgy járna. )
IV Szintű kaland Jutalma funkció: - Minden teljesített kaland végén kap egy zsákba macska esélyt, és igényelhet Zsákba macska Delux esélyt, jutalom helyett. ( Jutalom pedig minden kettő sikeres IV szintű kaland után jár, a játékos választhatja, pénz, vagy felszerelés – tárgy)
V Szintű kaland Jutalma funkció: - Karakterenként egyetlen egyszer jár egy legendás tárgy a küldetés sikere után. Továbbá minden V szintű sikeres kalandnál jár Zsákba macska, és Zsákba macska Delux esély is a kapott pontok, vagy jutalom mellé. Öt havonta lehet jutalom helyett kérni a kettő bonusz fajta egyikére esélyt. A jutalmak ezen a szinten nem fegyver, hanem egy igen hasznos NJK, vagy egy olyan lehetőség, ami tovább lendíti a karakter további túléléseinek esélyét, ez mindig az adott karakterhez viszonyítva változik.


A hozzászólást Jack Connor összesen 10 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 12 Júl. 2016, 17:25-kor.
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Ghoul Játszma Empty Második adag

Témanyitás by Peregrin Pént. 20 Nov. 2015, 17:59

/ Ez a második hozzászólás, bővebb információk eggyel fölöttibben olvasható. /

Összességében a jutalom lehet zsákba macska, fegyver, ruházat (páncél, vagy más tárgya ), meghívó egy befolyásos helyre, valamilyen jármű, pénz. Tehát majdhogynem ugyan azok, amiket a Zsákba macskával lehet megszerezni, a pontok kivételével, és mennyiségek mások. Kevesebb pénzt lehet jutalom útján nyerni, ha azt kéri az illető. A tárgyakat, és más dolgokat a küldetés szintje módosítja ezeket.

Szó esett még a Zsákba macska esélyről, az nem más mint szintén a dobókocka segítségével kisorsolásra kerül az esély megkapása után, hogy az adott kérvényező megnyeri e a Zsákba macskát, vagy sem.
1 – 10% - nem nyert
2 - 20% - nem nyert
3 - 30% - nem nyert
4 - 40% - nem nyert
5 - 50% - újra dobás
6 - 60% - azonnali nyereség
Ráadásként, ha a kérvényező még a dobás előtt ráfizet a % okra fejenként 100 Xem-et, akkor ahány százas, annyival nő az esélye, hogy ténylegesen megnyeri a Zsákba macskát. Összesen 5 db ot lehet így kilőni, tehát 500 Xem ráköltésével, a végeredmény azonnali nyerés, és a Zsákba macska eredeti árának ez mindössze csak a fele.

Zsákba macska Delux esélynél 160 Xem egy db os ráköltés, így ha a maximális 5 db-ot lő ki így valaki akkor az összesen 800 Xem pont, ami a Zsákba macska Delux kiváltási árának a fele.

A Zsákba macska Delux: Kiváltás összege 1600 Xem.
Ghoul Játszma DELUX%20ZSAacuteKBA%20MACSKA_zpstn2mab6b
1. Valamilyen ritka tárgy.
2. Pontszorzó – 3x-os.
3. Pontszorzó – 4x – es.
4. Pénzjutalom: 2900 dollár
5. Nagyobb pénzjutalom: 3900 dollár
6. Valamilyen Legendás tárgy

Tárgyak besorolása:
C - B – A – S – SS - SSS
Gyakori: C - B
Középszerű (kicsit jobb fajta): A
Ritka („A főnyeremény” ) : S
Legendás ( Nagyon kevés van belőlük a világon, és bizonyos értelemben halálosztók. ): SS - SSS
Delux besorolása abból ered, hogy itt több mindent lehet megszerezni, ráadásul a játékos Xem ráköltésével ki ixelhet maximum kettő darab nyeremény lehetőséget, és ezzel növelve esélyét a kívánt nyeremény elérésére.
Ehhez kapcsolódó szabály: Ha a játékos ki ixeli a 6-os lehetséges bonusz jutalmat, akkor kapp még egy bonusz dobást az első mellé, ám mind a kettő dobásból kiesik az esetleges hatos számú nyeremény.
Ha a játékos a hatosat, és az ötöset ki ixeli, akkor három dobás lehetőséggel fog rendelkezni. Természetesen itt ugyan az a szabály, mint fentebb: A ki ixeltek nem nyerhetők a dupla, és tripla dobáskor.
Kiegészítés: Egy ki ixelés 500 Xem pont, kettő már természetesen összesen 1000 Xem.

A személyiség pontok:
A kalandokon még ráadásként nem csak Xem, Rc, hírnév, rang pontokat, és esetleges tárgyakat, s Zsákba macskát kaphatunk. Ugyanis vannak olyan bonuszok, amik a játékos maga hoz létre. Ezek mint személyiségi minták, és abból eredő erők, vagy hátrányok. Utóbbi azért kell, hogy a játékost segítse, lehet ezt nehéz elfogadni, de a hátrány adja meg azt a keretet, hogy meddig mehet el, mi ajánlott neki, és mi nem, ezt ő is látni fogja, nem utólag fog rájönni koppanva egy eseményen, ha történne ilyesmi. Ez pontosabban azt jelenti, hogyha ő a megkapott személyiségi, és képesség listát pontozza túl, akkor annak ellentéte mínuszba megy át, és ezzel az lesz a hátrány. Embereknél például a korrupció, ha valaki arra pontoz, akkor olyan sötét körökben lesznek kapcsolatai, vagy lehetnek, ezzel növelve befolyását, és esetleges vagyona megnövelését, ugyanis ezek, mint tudjunk láncreakciók. Ki ikszelte azt a lehetőséget, hogy ő becsületes jó ember legyen, így az élete is kezd annak ellentétévé válni, és ha adott egy becsületes helyzet, nem biztos, hogy a karakter élni fog vele, vagy a próbája sikertelen lesz rá.
A ghouloknál például az egyre jobban el állatiasodik, személyiségileg persze. Akinek semmi sem fontosabb, mint a préda maga, és az evés nyújtotta élvezetek, a hatalom fitogtatása, stb stb. Belőle sose lesz egy társadalom mintaképe, ha így folytatja. A szocializáció kiölése, és a társadalomba való beilleszkedést teljesen figyelmem kívül hagyó ghoulok elesnek megannyi lehetőségtől, így ez is hátrány, ráadásul az olyan életmódot követők halálozásai aránya magas. Hacsak nem egy nagyon erő ghoulról van szó, akinek nincs mitől félnie ( ritka ).

A Ghoul nyomozók pedig, többnyire nem annyira radikális az egész, mint a többinél, de hosszútávon azzá válhat. Például ha egy játékos azt az utat válassza, hogy ő megszállott a ghoulok terén, és ráadásul szereti ezt kínzásokban is kifejezni. Egy idő után szokások alakulnak ki nála, így az adott küldetést a szokásai alapján fogja elvégezni, vagy másképpen megfogalmazva, olyan módszerekkel szerez információkat, olyan módszerekkel nyomoz, ami elárulja szokásait, és személyiségi mintáit. Ha túlságosan erre áll rá az játékos, akkor könnyű szerrel megalomániás szadistának fogják bélyegezni, és nem CCG nyomozónak, ami az állásának elvesztéséhez vezethet. Komolyabb eseteknél pedig a társadalom is emlékezni fog kártevőségére, és kirekesztésben lesz része, ezáltal lehet, hogy egy másik város, vagy egy másik országba kell utaznia, hogy újra kezdjen mindent, ha képes rá.
A felsorolt lehetőségek a „túl pontozások”.

A személyiségi, és viselkedési minták, kalandok során kerülnek pontozásra, és pontosabban a végén. Ezzel válik hitelesebbé a karakter, ezzel kerül igazgatásra, segítésre, ezáltal jobban tudja milyen lehetőségei vannak, mi az igazi erőssége, mi az igazi gyengesége. Tudja, milyen társakat keressen egy kalandra, hogy kiegyenlítsék egymást, vagy a többieket, mert két fő sokszor nem elég.
Az a mű ami alapja a Ghoul játszmának, ott folyamatosan érzékelhető a személyiségek fejlődése, vagy visszafejlődésre. Ennek okán a karaktert irányító játékos látni fogja, milyen irányba változik a karaktere, és ha akarja, megváltoztathatja, de nem drasztikusan persze. Mindent a maga menetében, s a menetet a kalandok határozzák meg.


Ghoul Szintek:

Ghoul Játszma Lvl1%20logoacutek_zpsa8nbublb
Ghoul Játszma Lvl2%20logoacutek_zpsymexxqls
Ghoul Játszma Lvl3%20logoacutek_zpsltpdkhlx
Ghoul Játszma Lvl4%20logoacutek_zpsrhzz1b9u
Ghoul Játszma Lvl5%20logoacutek_zps9fuo1b9d

Szint I -> 1000 xp – Szin II
Szint II -> 3050 xp – Szint III
Szint III -> 5850 xp – Szint IV
Szint IV -> 15985 xp – Szint V

Ghoul erőváltozások, ismertető:

Ghoul
Leginkább az A kategóriától számítva 4x erősebbek, S kategóriás ghoul 5x erősebb mint egy ember, az SS kategóriás ghoul 6x erősebb mint egy ember, végezetül az SSS kategóriájú ghoulok a maximális 7x erősebbek mint egy ember.

Egy S kategóriás ghoul egy vagy több embert is áttud úgy vágni, hogy a környező épületben is kárt tesz, és az nem lassítja le. ( Persze Kagunevel, jelen esetben a képen csak a mozdulat látszik, kard formájúval támadott. )

Egy SS rangú ghoul képes a másik ghoul olyan erővel nekivágni valaminek, hogy a környező betonfal beomlik, ahogy a képen is látni. A másik ghoul szintén SS rangú, és komolyabb sérüléseket nem szenvedett el, nem tört el semmilyen, nem szakadt le testrésze. Ilyen erősségű becsapódást egy S rangú nem biztos, hogy ilyen jól kibírja. Jelen esetben az áldozat amúgy is arról volt, híres, hogy a kagune fajtája miatt rendkívüli regenerációval rendelkezik, és nem igazán lehet összezúzni.
Tehát ez a szituáció nem mindenkire igaz. Viszont ez is tükrözi, hogy sokszor ezen a kategória szinten már nagyon sok környező épület megrongálódik, ha két SS kategóriás ghoul harcol.

A kagune használatának mesterfoka, egy alapból állandóan szúró formát felvevő kagunet kéz formára alakítani, és úgy használni.
A szenvedő alany a kép alján a hiányzó karjából kagune szálak futnak ki, a hiányzó karja után, hogy magához hívja, és regenerálja azt, ez szintén a Kagune használatának mesterfoka.

Egy SS rangú ghoul könnyedén áttudja szúrni a S rangú ghoul testét, viszont ő ezek után kellőképp tudja magát regenerálni, egyszer.

Már a kezdeti szinteken is lehet vas, és betonfalakat hasítani Kagunevel, a ghoul legkeményebb anyagú, és leghatékonyabb fegyvere. Keményebb mint az acél, mégis könnyen tudják mozgatni.

Az ésszel használt forma alakítás olyan hatékonyan tud semlegesíteni egy ghoul kagunejét aminek hatására egy darabig nem tud újat előhívni. Ráadásul ebben a párharcban a legerősebb fajta kagune azé akiét levágták, így a kihasznált fizikai ráhatás energia tudta levágni, különben nem tudná. Ha a ghoulnak egy zacskó szerve van, és az abból kijövő kagunet lecsonkítják, akkor nem tud újat produkálni sokáig. Viszont vannak olyan ghoulok akiknek akár négy zacskó szervük is lehet, így nehezebb őket megfosztani a támadószerveiktől.

Egy magasabb RC sej mennyiséget birtokló kagune sokkal szilárdabb, így könnyedén lemetszi a gyengébb ellenfele kagune-jét.Az SS kategória bemutatása, megfelelő mozdulatokkal, és technikákkal könnyedén tud csontokat törni, végtagtalanítani embereket, koponyákat összezúzni, testet átszúrni kezével.
S kategória is tud csontokat törni és végtagtalanítani, de kevésbé ilyen hatékonyan, és ilyen könnyedén.

Vannak olyan kivételes ghoulok akiknek adottságuknak köszönhetően már A kategóriásan ujjhegyeikkel ketté tudják vágni az ember fejét, és lemetélni egyik karját, mindössze két gyors mozdulattal egy időben. Ugyan ezt ghoulok ellen is használhatja, de rajtuk csak mély vágásokat ejt ugyan az-az erősségű vágás.

Hatékony kagune formálás, a fentebb említett kézzé alakítás kagune művészete, itt jelen esetben egyszerre három fajta átalakítás látható. Kéz – összekapcsolódó rácsháló – szúró mechanika. Tekintve azt, hogy ez Rinkaku kagune, szép eredmény. S mint tudjuk a kreativitás, és az intelligencia vetül ki a kagunera. Nem is olyan egyszerű a megszokott négy, öt felé ágazó kagunét összekapcsoló rácshálóba, vagy kézzé alakítani, és végül szúró részt is produkálni. Csakugyan a kreativitás, és az ész játékát igényli.

Ismerni az ellenfél gyenge pontját nagy erény. Embereken pedig többet is találni. Ezt egy S kategóriájú ghoul tette egy CCG nyomozóval. Kép, demonstráció céljából... szükséges.

Szintkülönbség az amit ez a kép bemutat. Akinek eltört a karja az egy C vagy B kategóriás ghoul, aki egy erőteljes rúgást bekapott, egy S kategóriájú ghoultól.
Az áldozat, szintjéhez megfelelően kettő három nap múlva regenerálta eltört karját. Míg egy SS rangú ghoulnak nyílt törése keletkezik, azt pár másodperc alatt regenerálja.

A másik szintkülönbség, egy S, és egy SS kategóriájú ghoul között. Utobbi vágja le a kakujával rendelkező ghoul kézfejét, és majdnem az egész karját.

( Mindegyik szintnél táplálkozással megtudja magát menteni, tehát a mély, halálos sebeket nagy valószínűséggel be tudja gyógyítani. ) Egy hónapban egy ember kell elfogyasztaniuk, hogy ne gyengüljenek le az éhínségtől. )

I Szint: C-B kategoria. Kétszer háromszor erősebb, mint egy ember. Megszokott fémekből készült vágószerszámok nem okoznak sebet testükön. Nem hal meg, ha három – négy métert zuhan. Emberhez mérten fejlett regeneráció: Kettő, max három nap alatt regenerál egy törött kart.
Ha nem Rinkaku kagunes ghoul akkor valószínűleg belehal egy komoly, mély sérülésbe.
Kaguneje könnyedén áthatol az emberi testen.

II Szint: A kategoria. Négyszer erősebb, mint egy ember. Kaguneje szilárdabb ezen a szinten, hisz több RC sejtből áll, házakat is hatékonyabban tud rongálni vele. Gyorsabbá válik. Hatékonyan tud akár fizikai támadásokkal embereket ölni, nem szükséges kagunet használnia. Jobban helyt tud állni terület foglalás terén ( ha van ghoulonkénti kiszabott vadászterületek), de a ghoulok között ez a szint eléggé gyakori, és többnyire még ez is kevés a hosszan tartó boldoguláshoz.
Regenerációja fejlettebb, nem olyan könnyű csontjukat eltörni. Ha mégis eltöri, egy nap alatt regenerálódik ( nem a szilánkos törés ).

III Szint: S kategoria. Ötször erősebb mint egy ember. Innen kezdődik egy ghoul alap erőssége, könnyebben tud dominálni.
Renegerációja erősen fejlett, ha erősen koncentrál a 3-5 centis vágásokat pár másodperc alatt betudja gyógyítani, ha egy nagy lyuk keletkezik a hasán, az betudja gyógyítani egy nap egyszer, és onnantól kezdve lassul a regenerációja, és az ellenálló képessége. Alacsonyabb rendű ghoulokat rúgással, ütéssel nem hogy magát a ghoul sebesíti meg csúnyán, de annak kaguneját is szét tudja morzsolni (sajátja használta nélkül ).
Kagune-jával úgy tud betont rongálni, elvágni, hogy az nem lassítja a mozgásban. Tehát ha egy olyan akadállyal találkozik, nem befolyásolja mozgását, és erejét. E szinten képesség válik egy emberi testrész kiszakítására annak testéről, testéből.

IV Szint: SS kategoria. Kevésbé gyakorivá vált szint. Hatszor erősebb, mint egy ember. Nehéz legyőzni őket, jelentős ellenálló képességgel rendelkeznek, többször szerzett radikális sebeket is be tudnak gyógyítani. Akár a kezükkel is át tudnak hatolni az ellenfél testén, többnyire, ha ember, ha ghoul ellen harcolnak, akkor többnyire a mérvadó a szintkülönbségek, ehhez viszonyítva növekedik az SS kategóriájúnak a demonstráló ereje, már azért is mert vagy 2500 RC sejttel több van a szervezetében ami ellenállóbbá, hatékonyabbá, és kagunéját jelentősen erőssebbé teszi. Fizikai ereje magáért beszél, hogy mire képes. S már hatalmas különbség látható harc közben egy S, és egy SS kategóriájú ghoul között. Náluk a legfőbb mérvadó egy harc során az RC sejt, CCG nyomozóknak pedig az, hogy mennyi RC sejt van a quinquen amivel az adott ghoul ellen fog menni.

V Szint: SSS kategoria. Hétszer erősebb mint egy ember. Egész testre ható Kakuja, vagy kagune, ilyen szintet még nem ért el olyan ghoul aki nem rendelkeznek Kakujával. Regenerálódásuk nagyon gyors, és alapos. Levágod a karját ( ha sikerül, de általában nagyon kemény a páncélja ) ő pedig kiküldött kagune szálakkal visszahúzza a helyére, és regenerálja, ezt korlátozottan teheti meg. Ha testét nagyobb sebesülés éri pár perc alatt regenerálja. A legjobb regenerációval rendelkezik, de minden ilyen használata kimeríti a ghoul, így ezt nem végezheti gyakran, korlátozott ideig tudja csak.
Légi járműveket, házakat, és mindent ami a keze ügyébe kerül el tud pusztítani, egyedüli korlátozása a fizikai ereje, ideje, és szervezete, de lehetőség adott. A legpusztítóbb kategoria, maroknyinál is kevesebben érték el.

Kakuja: Kagune elváltozása, erőszakosabbá, és hatékonyabbá válik maga a ghoul kaguneje, és előfordulhat olyan. A fizikai ereje, és gyorsasága plusz egy szorzót kap. regenerációja megkétszereződik egy kis időre, max 5 percre. Védekezése viszont csak akkor lesz ha már nem kezdetleges Kakujá-ja van hanem teljes, mert amíg nem teljes addig őrült hangulatban van, és azok kevés alkalommal védekeznek.
Ha teljes Kakuja akkor védekezésre kap egy plusz szorzót.

Szintenkénti ghoul besorolás:
I Szint – C - B – A nem sokáig élők szintje. Főleg ha a CCG felfigyel rájuk, vagy egy Kannibál ghoul. Kezd ritkábbá válni ez az alacsony szint. Leginkább a csöndesebb környékeken vannak ilyen ghoulok, akik nem igazán a harcra specializálódtak, csak az életben maradásukért küzdenek.
II Szint – A – Megmutatkozott a ghoul igazi ereje, de még tudna hová fejlődni. Gyakori szint. A harcias beállítottság ettől a szinttől kezdődik.
III Szint – S – Már jelentős ellenfél mind CCG, mind a kisebb szintű ghouloknak, de e szint fölöttiek őket is könnyedén összeroppantják. Gyakori szint.
IV Szint – SS – Kevés van belőlük, és már ez a szint olyan kihívást és megterhelő küzdelmet tud nyújtani ghoulnak, és CCG ügynököknek. Általában ezt a szintet elért ghoulok nem halnak meg egykönnyen, de csapatos erőbedobással legyőzhetők ( mint általában minden ghoul ). Viszont, nem elhanyagolható tény, hogy nagyon erősek. Nagy szó ha egy SS besorolású ghoul nem rendelkezik kakujával – de akarnak kivételek.
V Szint – SSS – Ebből a szintből maroknyinál is kevesebben vannak az egész világon, ritka az, hogy egy ghoul ilyen szintre fejlesztette föl magát, még régebben vagy nemrégiben. Legendák szólnak erről a szintről, és az elérése mindenkinek mást, és mást kell elérnie. Egy pár kivételes ghoul van, akik vagy elég elvetemültek voltak, hogy felhalmozzanak a szervezetükben megannyi Rc sejteket, vagy annyit szenvedtek fizikálisan, hogy ilyen erősek lettek. Kitudja, egyenlőre rejtély a kifejlődésük igazi menete. Az tiszta tény, hogy teljes Kakujával rendelkeznek, mind kifejlettek, és szilárdak.
Részben az őrült Kagune az ami elvezeti a ghoult ide, ha életben tud maradni a pillanatnyi őrület közepette.

Több ezer Rc (sejt) pont különbségek vannak a szintek között, ez teljesen más, mint a választható kalandok. Itt csakis csapatok tudnak egy magasabb szintű ellenfelet legyőzni, ez mindössze akkor érvényes, ha csakis egy szinttel nagyobb az ellenfél, nem többel (ebből a rendszerből kivételt képest az V szint. Ami önmagában a leg destruktív, mindent elsöprő, megállíthatatlan, mindent levadászó szörnyeteg.
Azonos szintűek már más tészta, ott erősen felsorakozik az, hogy kinek a dominánsabb kagune, melyik ellenfélnek melyik az a fajtája, ami esetleg a másik legyőzésére speciálisan képes. Ez is egy fő szempont.
Rc – Red Child Cell – Vörös gyermek sejt:
A ghoul teste nagy mennyiségben tartalmazza ezeket a sejteket.
A Kageune összetételéhez van köze.
A megnézésre a sejt alakjának egy összegömbölyödött magzatra való hasonlóságból ered.
Ezek a sejtek az emberi testben is megtalálhatóak elhanyagolható mennyiségben, átlagosan 500-600 értéknek megfelelően.

CCG nyomozó szintek:

Ghoul Játszma CCG%20MEDAacuteLOK%20harmad%20rang_zpsc7ztah50
Ghoul Játszma CCG%20MEDAacuteLOK%20maacutesod%20rang_zpseqylxbtz
Ghoul Játszma CCG%20MEDAacuteLOK%20els%20rang_zpscti9ky4w
Ghoul Játszma CCG%20MEDAacuteLOK%20els%20oszt%20rang_zps8q0nezzb
Ghoul Játszma CCG%20MEDAacuteLOK%20kuumlloumlnleges%20oszt%20nyomozo_zpsc7y9iyoe
Ghoul Játszma CCG%20MEDAacuteLOK%20kuumlloumlnleges%20oszt%20fnyomozo_zpssvpns0zd

CCG nyomozó szintfejlődései, ismertető:
/ Protokoll szerű lesz, de azért fel teszem ide. /
Mai nap felkerül.

/ R pont = Rang pont /
Harmad rangú -> 1000 xp + 20 R Pont – Másod rangú
Másod rangú -> 2550 xp + 50 R Pont – Első rangú
Első rangú -> 6550 xp + 150 R Pont – Első osztályú
Első osztályú -> 12280 xp + 300 R pont  – Különleges osztályú
Különleges osztályú -> 24895  xp + 760 R pont – Különleges osztályú Főnyomozó

Alacsony rangok:
( Első/Második / Harmad – ranguak)
El lett döntve, hogy mindenki, aki az Első rang-nál alacsonyabb rangú, az egy felsőbb rangú nyomozóval lesz párban.
Felső rangok:
(Különleges osztályú / Különleges osztályú főnyomozó / Első osztályú )
A feladataiktól függően párosíthatóak az Alacsonyabb ranguakkal.

Kalandok: Ugyanolyan nehézségi fokozatokkal rendelkeznek a küldetések, mint a ghouloknál.
Annyi a különbség, hogy ők nem RC pontot kapnak, hanem Rang pontot, és számilag kevesebbet.
Első szintű kalandon kapnak 5 pontot, a második szintűn 10 pontot, harmadik szintűn 25, negyedik szintűn 50, végül az ötödik szintűn 100 pontot. Eme pontok más néven talán a hírnévpontra hasonlítanak. Elengedhetetlen a megfelelő pontszám elérése a színt lépéshez. Míg a ghouloknál nem, hiszen akadnak kivételek. Viszont a CCG-nél úgy mint a civileknél, a hírnevük, és teljesítményük határozzák meg továbbjutásukat a ranglétrán.  Kiegészítés ez, hiszen hamarabb összejön az R pont mint a szükséges xp mennyisége. Viszont R pont csökkenés lép fel ha a karakter a kaland közepén lép ki, vagy méltatlan dolgokat tesz. A tettek súlyossága határozza meg a pontos csökkenést. Viszont lefokozás sosem fordul elő a CCG-nél.

Szint juttatások -

Harmad rangú: Kap egy magasabb rangú, és tapasztalt társat, tanárt. Kanak fizetést: 715 dollár/ hónap. Jár nekik egy C kategóriájú quinque, amiből vannak olyan fajták, amiket nem kell táskában hordaniuk (méretétől függ ). Sikeres küldetésekért a havi fizetésének a kétszeresét megkapja azonnal. Ideiglenes lakást kap, ha nincs neki.
Másod rangú: Továbbra is a társával megy mindenfelé, ő az őrangyala. Fizetés: 900 dollár/ hónap. A ranghoz jár egy B kategóriás fegyver (quinque), amit csakugyan ő választ ki magának. Továbbra is a fizetésének a kétszeresét kapja meg sikeres kalandok után. Ezen a rangon már be tud fogni ghoul kagune-ket, így fegyvert csináltatnia magának.  Továbbra is ideiglenes lakás jár neki, ha nincs saját. Vehet magának járművet, de ha a társának van akkor azzal mennek.
Első rangú: Utolsó rang ahol még társa van, olyan aki magasabb rangú mint ő. Fizetése 1300 dollár/ hónap. Igényelhet A szintű quinquet egy kaland során, ha még nincs neki. Egy saját lakást kap valamilyen úton módon. Esetleges számlákat a CCG fizeti, étel kiadásokat nem. Maximum S rangú quinquet birtokolhat. Járműveket illetően nincs változás. A sikeres kalandok továbbra is kétszeres pénzszorzót okoznak.
Első osztályú: E rang elérésével bizonyítja, hogy nem szükséges többé társ számára. Persze ha olyan helyzet alakul ki, akkor harmad rangút, esetleg másod rangút kap igazgatásra, tanításra, vigyázásra. E rangon már ajánlatos járművet venni, egy nagy kertes ház terjedelmű ház vásárlása is engedett, aminek számláit továbbra is a CCG fizet. Fizetése 1600 dollár/ hónap. Használhat SS rangú quinquet, különféle bejárásai vannak CCG főépület bizalmas részeiben. Komolyabb nyomozásokon részt vehet, és rendelkezik szavazás lehetőségével. A kalandok sikere továbbra is kétszeres pénzszorzót jelent.
Különleges osztályú: Elérve ezt a rangot, lehetőséget kap arra, hogy a Ghoul ellenintézkedések III-as szakaszhoz, vagy a II-es szakaszhoz csatlakozzon. Felkérhetik, hogy vezessen egy nagyobb rajtaütést, ahol a CCG nyomozói csapnak össze a ghoulokkal. Nem könnyű feladat, és nem a frissen lett Különleges osztályú nyomozói rangot képviselő játékost fogják beajánlani, hacsak zseninek nem tartják, és a ranglétrákat is igen gyorsan meglépte. Fizetése 2200 dollár/ hónap. Küldetések háromszoros pénzszorzóval rendelkeznek. Már akár három, vagy négy társa is lehet, és az ő neve kerül a csapa szó mellé, Pl: Hirako csapat.
Különleges osztályú főnyomozó: A legfelső rang amit el lehet érni a CCG-ben, az ilyen besorolást élvezők pénzügyi, tárgyi, tudás, képesség, quinque, és még sok más dolgok birtoklásában kiemelkedők. Fizetése 4000 dollár/ hónap, a küldetések négyszeres pénzszorzóval rendelkeznek, ezek a személyek továbbra is vezényelhetnek bevetéseket, több csapatuk is lehet, különleges szakaszok vezetője, saját osztaga lehet. Maga a CCG biztosít neki légi, vízi, szárazföldi, vagy földalatti járműveket. Továbbá házát is, ami akár a CCG épületében is lehet, vagy egy távoli épületben.


Civil Szintek:

Ghoul Játszma Civil%20medaacutel%20lvl1_zpsrbdmnbsb

Ghoul Játszma Civil%20medaacutel%20lvl2_zpswlrgfdve

Ghoul Játszma Civil%20medaacutel%20lvl3_zpsmhekqkkg

Szint I -> 8000 xp – Szin II
Szint II -> 28950 xp – Szint III

Küldetések: Amiken megannyi lehetőséggel gazdagodnak, és a hírnév pontok viszik tovább őket a csúcsig. Mindegyik személyre szabott, és ennek okán rengeteg lehetőség lehetséges. Mindenesetre kaland kezdés előtt természetesen be lesz avatva a jelentkező, hogy mi várhat rá.
Szint I: 400 - 500 Xem pont / 50 hírnév pont. Kereskedelem, és kapcsolatok bővítése a feladat általánosságban. A kalandon résztvevő, vagy vevők anyagi helyzetének növelése, ez személyre szabottan fog működni 2500 dollár jutalom. Kapcsolati jutalom. Részvényekkel bővül, vagy új szállítmányi cég segédkezik neki. Minden második ilyen sikeres kaland után a karakter kap egy Zsákba macska esélyt.
Szint II: 600 - 900 Xem pont / 150 hírnévpont. Kereskedelmi, jövedelmi ágak bővítése helyett a meglévők új szintre emelése a feladat. 5000 dollár jutalom. Njk jutalom. Kapcsolati jutalom, új értékpapírokat kap. Egy esélyt kap a Zsákbamacskára.
Szint III: 2000-3750 Xem pont / 400 hírnévpont. Tömegek által létrehozott projektek vezényelése, új forradalmi ötletek, új cégek kiépítése, befolyásos kapcsolatok segítése 12000 dollár jutalom. Cég jutalom, njk jutalmak, kapcsolati jutalmak, biztonságos utazási lehetőség jutalom. Más országokba való terjeszkedés jutalma. Egy Zsákba macska esélyt kap, és egy Zsákba macska Delux esélyt.
Továbbá egyedül nekik van olyan lehetőségük, hogy becsatlakoznak olyan kalandokba amit csak CCG, vagy csak Ghoulok számára készült. Sikeresen teljesített IV és V Szintű kalandok 1000 hírnév pontot ajándékoznak a hősnek, és CCG, vagy ghoul kapcsolatokat.
A III-II-I es szintűek 400 – 150 – 50 hírnévpontokat adnak, új kapcsolatokat nem feltétlen.

Hírnévpontokkal szerezz több pénzt, pontokkal növeli karizmatikus benyomását, és minden olyanhoz kell ami a továbbjutást, feljebbjutást segíti elő.
Ráadásul egyedül ők tuják eladni kétszeres áron a CCG fegyvereket, vagy más olyan erősségű fegyvert amit a Zsákbamacskán nyertek. Ráadásul nekik a lehetséges pontszorzók hírnévpontokat is szoroznak. Ezzel duplázzák, vagy triplázzák meg a kalandon megszerzett pénzt, és a kaland végén megszerzett pénzt.

Juttatások:
Szint I : Rendelkezik alaptőkével, és potenciális kapcsolatokkal, legyen a karakter ghoulok segítője, leendő politikus, bérgyilkos, üzletvezető, Maffia tag, katona, futár, taxis, diák, és még sok más. Ha történetileg nem rendelkezik, első kalandjától kezdve fog. Maximális bevételi százaléka 40% ami a sikeres küldetések, és a sikertelen küldetésekből befolyó összegek növeli. Kap egy ingyen njk-t, és egy lakást. Közlekedési eszköz is lehet a tulajdona, de csak szárazföldi. Küldetés sikere vagy sikertelenségei mellett kap havi jövedelmet, amire szorzóként hat a 20%-os részvételi bonusz, ami így összesen 1200 dollár/ hónap.
Szint II : E szint elérésével bizonyítja, hogy eszes civil, ezét megkétszereződik a potenciális kapcsolatainak a száma, kap még egy ingyen njk-t, aminek fajtáját ő maga választja ki. További az üzlete, és lakása jó minőségűre cserélődik. Ezáltal a maximális bevéli százaléka 70%-ra nő, a részvételi bonusza pedig 40%-ra ugrik föl, viszont az alap bevétele is nő hónapra bontva, így összesen 3000 dollár/ hónap jár neki, kalandokon kívül. Birtokolhat légi, és vízi járműveket is. Bővítheti cégét, vagy alkothat több újat ( max, plusz kettőt ), azok viszont kezdő szintről indulnak így azokból fejenként csak 800 dollár/ hónap alap bevételt könyvelhet el. Viszont a sikeres kalandoknál ahány plusz cége van, annyi pénz szorzót kap.
Végezetül ezen a szinten esélyt kap a játékos, hogy válasszon, végül milyen ágon szeretne tovább menni, a csúcsig. A változtatás lehetősége csakis a Szin II része, nem lehet megváltoztatni a döntést, vagy másodszorra más irányt választani.
Szint III : A csúcs, mondani szokták, olyan civilek jutnak ide akik már nem lesznek többé civilek, nem lesznek többé a társadalom része, hanem ők maguk formálják, alakítják, irányítják magát a társadalmakat ( országonként ). Ha nem is szó szerint de közvetlen ráhatásként igen. A maximális szintet elértek számára három új, szabadon választható njk-t kap, megszabhatja annak szintjét, azoknak befolyási köreit.
Ezen a szinten a karakter a potenciális kapcsolatai a lehető leg befolyásosabb emberekből áll ahhoz az országhoz viszonyítva ahol a hatalma van. A maximális bevétele 100%-ra ugrik fől, Részvételi bonusza 80%-ra ugrik, ezáltal a havi alap bevétele 9000 dollár/hónap.  A korábbi maximális három cége mellé alkothat még tíz darabot, így a sikeres küldetések pénzjutalma 12 szeres pénzszorzót kap. S azok az új cégek haladó szintről indulhatnak. Így tehát a tíz új cég után 10 szer 3000 dollár kap még, havonta.
Ettől a szinttől kezdve engedett számára, hogy egy ország elnöke-királya-uralkodója lehessen egy kaland álltál, s persze ha sikeres az. Vagy illegális felső hatalmi pozíciókat foglal el. Mindig a játékos igényei szerint alakul. A korona a tortán, hogy egyedül neki lehet olyan njk-je akiknek vannak cégei, így még tőlük is részesedéseket zsebelhet be.
( Maximum 12 cége lehet a karakternek, és egy különálló boltja )

Tárgyak, és njk:
/ Ezekről részletesebben később /
- Rc sejtekkel erősített Quinque – CCG nyomozók ( Ghoul vadászok fegyverei, csak Másod rangú nyomozó szinttől használhat ilyet)
- Quinque acélból készült tárgyak. – Ez lehet bármiféle szerszám, eszköz, tényleges boncoló eszköz, bármi, aminek fő része alap esetben valamiféle fémet kíván.
- Járművek: Auto, Motor, Bicikli Smile, egyéb járművek. ( Szárazföldi, légi, vizi, föld alatti )
- Házak: Földalatti, föld feletti, kertes ház, lakótelepi ház, földházak, elhagyatott épületek, felhőkarcolók, szigetek, stb.
Egyébb felszerelések: Páncélok, speciális fegyverek, mozgást, tevékenységet segítő eszközök.

Njk leírás:
Segéd Njk, komolyabb előnye nincs, apró segítségekre képes.
Alkalmazott Njk, amikor tudja mit kell tennie, és már jelentősen érezhető segítsége, alkalmassága komolyabb feladatokra. Ezen a szinten komolyabb anyagi javakkal rendelkezhet. Ház, amit a karakter búvóhelynek használhat, jármű, amivel fuvarozhatja a karaktert. Kapcsolatai, amivel támogathatja a karaktert mind legális úton, mind illegális úton, stb.
Specializálódott Njk, olyan karakter segítők, akik fizikális utón tudják segíteni a karaktert, bajtársak, testőrök, CCG nyomozók, stb. Fizikális segítésen van a hangsúly.

Njk: Kiváltásához szükséges pontok. Ugyanis a Njk 0 szintről indul.
I Szint – 250 - Részt vehet I-II szintű kalandokon, akár Civil akár CCG, és Ghoul kalandok.
II Szint – 700 – Részt vehet, II-IV szintű kalandokon, akár Civil, akár CCG, és Ghoul kalandok.
III Szint – 2000 – Részt vehet IV-V szintű kalandokon, akár Civil, akár CCG, és Ghoul kalandok.
Maximum eddig fejlődhet egy njk.

Egyébb fajták:
Befolyásilag – Civil
Szegény - > Átlag -> 450 – 550
Tehetősebb mint az átlag - > 750 – 880
Gazdag - > 1500 – 2000
Magas beosztású - > 4500 – 8905
Ember – Informátor: 450
Ember – Terrorista ( Hacker, ghouloknak segít ) : 1500
Ghoul – Terrorista ( Szabotör, belső kém, lehet CCG segítő, Lehet Ghoul segítő a CCG-én belül. ): 3500
Ghoul – Informátor: 650
CCG nyomozó - informátor: 1200
CCG irányító ( országhoz kötött ) – korrupt ( Legtehetősebb ghoul szervetek vezetőinek bábja ) – 15 000

Ők is kapnak személyiség pontokat, és Xem pontokat akárcsak a főkarakter.
CCG nyomozók korlátozás:

Maximum kettő darab njk-t irányíthatnak egy kaland során, és csakis a negyedik szinttől az Első számú rangtól. Addig egy felettes mellé van beosztva, akit ő nem tud irányítani. Ahogy halad fölfelé, a njk száma növekszik plusz kettővel. Végül ha megvan a szükséges befolyása, akkor akár nagy bevetésekkor, akár saját maga helyett, de kiküldheti a njk csapatát is ( Adott szinten már csapatot irányíthat, lásd feljebb a leírásoknál. ).

Ghoul korlátozás:

Maximum három njk-t irányíthat egy kaland során, ami a szintjétől függ.
Első njk-ja II szinttől lehet. Második njk-ja III Szinttől lehet. A harmadik pedig a IV Szinttől érthető el. Egy kalandra hármat vihet magával maximum.
Nemes ghoul korlátozás:
Több, komoly njk-t irányíthassanak, ez azt jelenti, hogy nincs komolyabb korlátozásuk a njk-kat illetően, akárcsak a Civileknél. Különbség mindössze annyi, hogyha több njk-ja van és többet akar irányítani csapatban, akkor a főkarakterét nem tudja addig amíg az njk-kat irányítja, és minél többet végzi ezt annál jobban csökken a főkarakter harci ereje, hisz nem arra ált rá. Viszont ha egyszer ezt, egyszer azt csinál, akkor megőrizheti harci képességeit, sőt még növelheti is. Viszont egyszerre egy njkval mehet csak együtt valahová. Ez azért szükséges, hiszen egy Nemes ghoul erősebb, képzettebb, mint egy sima ghoul.

Ghoul Játszma Karakteralkotaacutes_zpsgs5dq6oy

Megbeszéltek alapján, minden kasztból az első kettő jelentkező Prémium szinttel kezd, és ahhoz viszonyított javakkal rendelkezhet.
Bővebben:
Ghoul : III Szinttől kezdhet, rendelkezhet egy NJK-val, rendelkezhet egy CCG quinque fegyvert maximum A szintűt. Rendelkezhet egy lakással, s maximum egy motorral, jogosítvánnyal. / Szabad hely 2/2 / - Ezek megszerzését le kell vezetni előtörténetben.
CCG nyomozó: Frissen előléptetett Első osztályú nyomozó ranggal kezdhet, rendelkezhet maximum egy darab S rangú quinque-vel. Rendelkezhet egy NJK-val, lehet egy középszerű autója, lehet kertes háza. / Szabad hely 2/2 /  – Ezek megszerzését le kell vezetni előtörténetben.
Civil: Szint I –től kezdhet, rendelkezhet három NJK-val, de nem fontos megalkotnia mindet, később is lehet. Ha olyan karakter akkor rendelkezhet különféle fegyverekkel, egy lövő, egy vágófegyverrel.
Rendelkezhet egy földi, és egy vízi járművel. Meghatározhatja három legbefolyásosabb kapcsolatát. Lehet három cége. Utazhat országok közt. / Szabad hely 2/2 / - Ezek megszerzését le kell vezetni előtörténetben.

Kód:
[b]Név[/b]: (Karakter neve)
[b]Becenév:[/b] (Karakter beceneve)
[b]Faj vagy kaszt:[/b] ( karakter faja, vagy kasztja )
[b]Neme:[/b] ( férfi vagy nő a karakter )
[b]Foglalkozása:[/b] ( Karakter foglalkozása )
[b]Szint:[/b] ( karakter szintje, és besorolás mellé, ha van. )
[b]CCG általi értékelés (ha van):[/b] (Karakter értékelése, akár ghoul akár ember, hisz vannak emberek, akik ghouloknak segítenek. Azokat is a kereseti listájukon van. )
[b]Kor:[/b] ( Mennyi éves, és ha van akkor születés helye. )
[b]Család:[/b] ( Karakter családi helyzete, családja )
[b]Magasság:[/b] ( Karakter magassága )
[b]Testsúly:[/b] ( Testsúly, és milyen alkat )
[b]Szeme színe:[/b] ( Karakter szemének a színe )
[b]Haja színe:[/b] ( Karakter hajának a színe )
[b]Bőre színe:[/b] ( Karakter bőrének a színe )
[b]Kagune fajtája:[/b] ( Ha Ghoul a karakter )
[b]Jellem:[/b] ( Karakter jelleme, legyen benne a CCG-hez való viszonyulása is, a ghoulokhoz való viszonyulása – ha tud róluk -, és persze a megszokott viselkedési normák amik egy a karakterre jellemző jellemet szép felépít, bemutat. )
[b]Beszélt nyelvek:[/b] ( Karakter milyen nyelveken beszél )
[b]Javak, és felszerelés:[/b] (Lakás, felszerelések, cégek, boltok, vállalatok, ruházatok, tárgyak, stb )
[b]Személyiség specializációk: [/b]( kalandok által kerül listázásra )
[b]Képesség specializációk:[/b] ( kalandok által kerül listázásra )
[b]Szakértelmek:[/b] ( különféle szakértelmek, amiket az emberi világban fellehető munkák során lehet kamatoztatni, vagy vállalkozás nyitásától kezdve. Ide tartozhatnak még azok a dolgok, amiket a karakter tud, pl: milyen küzdősport, és az milyen szinten tudja, gyorsolvasás, stb )
[b]Nem játékos karakter ( NJK):[/b] ( Név, milyen fajta njk, kaszt, és faj. )

[b]Előtörténet:[/b]

[u]Ghouloknál:[/u]
- Minimum egy word oldalnyi hosszú legyen az előtörténet.
- Család, Gyerekkor.
- Fiatalkor, bele tartozik a neveltetés további szakaszai, anyagi háttér, megélhetés, testvéri viszony, ha van testvér. Belefolyt-e az emberek világába, vagy inkább a ghoulokét pártolja jobban.
- Kamaszkor. Mikor kezd el egymaga, vagy csapatban - párban vadászni. Önállóvá válik e, mikor és hogyan, ha nem akkor miért.
- Terület szerzések, harcok, kagune fajtája, szintje, karakter ereje, személyisége változása vagy kialakulása. Eszméi, nézetei a világról. Étel szerzés módja.
- Esetleges munkahely, ismeretségi körök, mik az érdeklődései. CCG-vel a kapcsolata milyen. Besorolásának a története, ha be van sorolva az adatbázisukba.
- Részletezni a fejlődését a Prémium karaktereknek, akik III Szintről kezdenek. Motivációk, amik kísérik útján, ezek is igen fontosak.

[u]CCG nyomozó:[/u]
- Minimum egy word oldalnyi hosszú legyen az előtörténet.
- Család, Gyerekkor.
- Fiatalkor, bele tartozik a neveltetés további szakaszai, anyagi háttér, megélhetés, testvéri viszony, ha van testvér. Jellemfejlődések.
- Kamaszkor. Mikor, és hogyan jut be a CCG akadémiába (többnyire ember hiányuk van mindig, és különféle promóciókat végeznek, hogy toborozzanak embereket).
Személyisége további változása, megszilárdulása. Elvek, célok kezdeti kialakulása, folytatása, bővülése.
- Esetleges korábbi munkahely, ha volt, ismeretségi körök, mik az érdeklődései. CCG-vel a kapcsolata milyen, hogyan halad az akadémián.
- Részletezni a továbbjutását, majd a csapatba kerülést, egy magasabb rangúhoz csapódásáról. A vele való viszonyáról egy pár szót. Hogyan sikerül haladniuk a nyomozásokkal, milyen sikereket értek el. Szerzett e sebhelyeket, elveszített-e egy testrészét. Elveszítette e felettesét, kapott e másikat, azzal miket értek el. Szerzett e Quinquet. ( Általában kis szintűt kapni szoktak ( C-B kategóriájút, az lehet egy szokványos fakard kinézetű, vagy különféle kések, lehetnek még kardok is, kalapácsok, ostorok, ezen a kategória szinten.)
- Prémium karakterek: Első rangú nyomozóként. 0 Njk, még nem vett részt nagy bevetésen.

[u]Civilek:[/u]
- Minimum egy word oldalnyi hosszú legyen az előtörténet.
- Család, Gyerekkor.
- Fiatalkor, bele tartozik a neveltetés további szakaszai, anyagi háttér, megélhetés, testvéri viszony, ha van testvér. Jellemfejlődések.
- Kamaszkor. Milyenek a jegyei, mennyire szereti vagy utálja az iskolát, milyen társadalmi utakat választ: engedelmességet, a züllést, vagy mást. Személyisége további változása, megszilárdulása. Elvek, célok kezdeti kialakulása, folytatása, bővülése.
- Esetleges korábbi diák munkahely, vagy részmunkaidős állások, ha volt, ismeretségi körök, mik az érdeklődései. Szerzett e szakmát, vagy diplomát, és ha igen milyeneket. Milyen irányban halad tovább, mi a főbb céljai.
- Részletezni a karrierjét, mi a munkája, mivel foglalkozik, akár kisboltos, akár magán vállalkozó, akár cégvezető, vagy más. Sikereit, ötleteit, tehetségeit, amivel odáig jutott ameddig. Régi, és mostani kapcsolatai milyenek.
- Mi a véleménye a CCG-ről, mi a véleménye a ghoulokról, van e kapcsolatai velük, stb.
- Prémium karakterek: Szint II, szabadon választott kettő Njk, nagyobb kezdő tőke, és dugi pénz tartalékok, egy jármű. Ehhez kapcsolódóan: szabadon választott, a középosztályúak közül, így légi járművel nem rendelkezhetnek egyből. Viszont vízi járművel már igen, de akkor csak az lesz neki kezdéskor, tehát mi válik a karakter hasznára a legjobban.

[u]Nem játékos karakter ( NJK): ( részletesen )[/u]

[b]Név:[/b](NJK neve)
[b]Becenév:[/b] (NJK beceneve)
[b]Faj vagy kaszt:[/b] ( NJK faja, vagy kasztja )
[b]Nem:[/b] ( férfi vagy nő az NJK )
[b]Foglalkozása:[/b] ( NJK foglalkozása )
[b]Szint:[/b] ( NJK szintje, és besorolás mellé, ha van. )
[b]CCG általi értékelés (ha van)[/b]: (NJK értékelése, akár ghoul akár ember, hisz vannak emberek, akik ghouloknak segítenek. Azokat is a kereseti listájukon van. )
[b]Kor:[/b] ( Mennyi éves, és ha van akkor születés helye. )
[b]Család:[/b] ( NJK családi helyzete, családja )
[b]Magasság:[/b] ( NJK magassága )
[b]Testsúly:[/b] ( Testsúly, és milyen alkat )
[b]Szeme színe: [/b]( NJK szemének a színe )
[b]Haja színe:[/b] ( NJK hajának a színe )
[b]Bőre színe:[/b] ( NJK bőrének a színe )
[b]Kagune fajtája:[/b] ( Ha Ghoul az NJK )
[b]Jellem:[/b] ( NJK jelleme, legyen benne a CCG-hez való viszonyulása is, a ghoulokhoz való viszonyulása – ha tud róluk -, és persze a megszokott viselkedési normák amik egy a karakterre jellemző jellemet szép felépít, bemutat. )
[b]Beszélt nyelvek:[/b] ( NJK milyen nyelveken beszél )
[b]Javak, és felszerelés:[/b] (Lakás, felszerelések, cégek, boltok, vállalatok, ruházatok, tárgyak, stb )
[b]Személyiség specializációk:[/b] ( kalandok által kerül listázásra )
[b]Képesség specializációk:[/b] ( kalandok által kerül listázásra )
[b]Szakértelmek:[/b] ( különféle szakértelmek, amiket az emberi világban fellehető munkák során lehet kamatoztatni, vagy vállalkozás nyitásától kezdve. Ide tartozhatnak még azok a dolgok, amiket a karakter tud, pl: milyen küzdősport, és az milyen szinten tudja, gyorsolvasás, stb )

[b]Előtörténet:[/b]

- Hogyan ismerkedett meg a karakterrel.
A többi ugyan az mint fentebb a Ghoulnál, Civilnél, CCG nyomozónál leírtaknál.
annyi a változás, hogy ez lehet fél, vagy egy oldalas.

Esetleges személyiség segédletek:

Ghoul besorolások - felsorolásra kerülnek ghoul személyiség fajták, és mellé embereké is.
A fellelhető viselkedéseik, és személyiségük elemzésének eredménye szerint kapták a besorolási réteget. Ez támpontul szolgálhat a karakter generálásánál, vagy ismereteink bővítésére. Mindenesetre esek standard vizsgálatok, és ezek nem korlátozzák a karaktereket rétegekre!
Tekintsünk vissza a régmúltba, a ghoulok kezdetére, amikor megkapták hatalmukat.
Csekély részük emelkedet egykori mesterük székébe, és vezették továbbra is az anyagi hatalmukat. Ők továbbra is a követték, és ráadásul részesük voltak az akkori társadalomnak. Ám a ghoulok nagyja bujkált, új hatalmuk sokukat megrészegített, vagy megrémített. Akiket nem azok vadászataiknak köszönhetően a kelleténél nagyobb figyelmet kaptak. Hamar fontossá vált a rejtőzködésük, elbújás, a korábban ismert társadalmi rétegek megtagadása, majd… meggyűlölése.
Különféle sötét helyen éltek, elhagyatott házakban, épületekben, csatornahálózatokban, régebben pedig alagút rendszerekben, barlangokban.
Évszázadok haladásával nem egy földalatti lakhelyet, néhol város méreteket építettek ki a több száz éves bujkálásuk alatt.
Természetesen voltak olyanok, akik se vadászni se bujkálni nem szerettek, így egy módot kerestek ahhoz, hogy a társadalom díszes tagjai legyenek, családdal, munkával, megbecsüléssel, és békében, mondván vissza akartak térni korábbi életükhöz.

A lázadásra, és ellenségeskedésre hajlamos ghoulok mint tudjuk, felbukkantak. Rejtőzködésük véget ért, és szabályosan rávetették magukat a társadalom tagjaira, emberekre, hogy megmutassák, ki van a tápláléklánc csúcsán, és bármit megtehetnek velük. Természetesen a CCG sem hagyta szó nélkül, és ezzel elkezdődött a harc.

A Társadalom védelmezői megbélyegezték egy idő után minden létező ghoult, még azokat is, akik jó szándékúak. Nem törődtek azzal, hogy ők nem volt lázadók, csak békében élő, családra vágyók.  Összest sátáni, gonosz teremtményként címezték. A végeláthatatlan üldöztetés pedig elkezdődött. Ez erősen köszönhető a lázadó magaviseletű személyeknek. Nem egy olyan cselekedetük volt, ami arra sarkalta a CCG munkatársait, hogy a társadalomban rejtőzködő összes ghoul nagyobb veszélyt rejt magában mintsem azok, akik bandákban zargatják a társadalmat. Az évek haladt tával a lázadó magaviseletűek annyira befúrták magukat a városokba, hogy utánozni kezdték azokat a békére vágyó ghoulokat akiknek munkájuk volt. Ezáltal egy újfajta becserkészeti módszert fedeztek fel, és alkalmaznak. Ami nagyon hasonlított a gyilkos módszerekhez. Példaként felsorolok párat, ami a mangában is fellelhető: Model, orvos, taxis, fodrász, szakács (ami valljuk, be elég nehéz lehet számukra!), takarító, pap, stb. Ezek a munkáknál mind új, és új emberekkel ismerkedik meg, a többi meg megy magától.
Ezáltal a jók (maroknyinál is kevesebben), megvannak pecsételve, hiába hiszik, hogy meghathatják a CCG agymosott „katonáit”, vagy a köznépet. Több éves tapasztalatuknak köszönhetőn számukra minden ghoul manipulatív szörny, és halniuk kell, az összesnek, a társadalom kártevői, a köznép pedig fél tőlük.

Több ghoul a lázadó szervezetekhez, csoportokhoz, klánokhoz, bandákhoz verődnek, védelemért, és ezzel még inkább végérvényesen megpecsételik a saját sorsukat. A CCG munkálatok (otthonok lerombolása), és a rossz társaság következtében nagy számban a jó ghoulok is eldeformálódhat a személyiségük, és a jellemük.
Kezdetét vette egy ördögi kör, aminek következtében az előrenyomuló (mert idővel az összes előre nyomul, hogy az egész országot, vagy csak az ország nagy városait meghódítsák. ) lázadó ghoulok beolvasztanak, vagy megsemmisítenek mindent ellenállót.

Timofei listája:

A lista azokról a Ghoulokról, akik nem lázadók.

Bujkáló: Általában egyedül kószál, nincs semmilyen bandában és barátai sincsenek nagyon. Rendes otthona nincs, leginkább az utcán, vagy elhagyatottabb épületekben él. Ritkán jön elő, akkor is csak vadászni, és csak annyit vadászik amennyi a túléléséhez kell. Néha egy-két bujkáló csapatot alkot, de nem járkálnak nagyobb bandákban.
Élettartam: Normális, mivel a CCG figyelmét nem igazán keltik fel, bár előfordul, hogy egy bujkáló végez a fajtársával.

Szocializálódott: Olyan Ghoul, akinek van rendes, emberi élete. Dolgozik, barátkozik, tanul és él az emberek között és az emberekkel együtt. Ha enniük kell, akkor a húst általában vadászattal szerzik meg, vagy éppen már halott emberek húsát eszik meg, de a célpontot jobbára valamilyen tényektől függően választja ki, (Bűnözők, olyanok akiknek már nincs veszítenivalójuk, hajléktalanok, stb.) bár nem mindig. A Ghoul kilétüket igyekeznek eltitkolni, és lehetőleg kerülik a CCG figyelmét, és így semmi őrültséget nem tesznek, nem keverednek harcokba. Az ilyen Ghouloknak vannak ember barátai is és néha még a kilétüket is felfedik előttük.
Élettartam: Normális. Ha nem hívják fel magukra a CCG figyelmét és nem kerülnek konfliktushelyzetbe.

Elosztók: A Szocializálódottakhoz hasonlóak, jobbára a békésebb Ghoulok "vezérei". Ugyanúgy emberi életet is élnek, de közben egy bizonyos körzetben élő Ghoulokról is gondoskodik. Odafigyel, hogy ne nagyon hívják fel magukra a CCG figyelmét, híreket gyűjtenek és adnak tovább és ellátják/védelmezik a vadászatra képtelen Ghoulokat. Az ilyen Ghoulok jó beszélőkével rendelkeznek, megfontoltak és logikusan gondolkodnak, és általában a Szocializálódott Ghoulok ezért felnéznek rájuk és engedelmeskednek nekik. Ezeknek a Ghouloknak vannak emberi barátai, de a kilétük titkosságát fontosnak tartják.
Élettartam: Magas, ha nem hívja fel magára a CCG figyelmét.

Vadászatra képtelenek: Ők is a szocializálódottakhoz hasonlítanak, de ezek olyan Ghoulok, akik képtelenek maguk emberre vadászni. Ezt általában fizikai vagy szellemi gyengeség, félelem okozza. Az ilyenekről általában gondoskodik valaki, de önmagukban képtelenek hosszabb távon kitartani és az éhezés miatt megvadulhatnak és így lelepleződhetnek. Az ilyen Ghouloknak lehetnek emberi barátaik, de nem mindig, mivel jobbára félnek tőlük.
Élettartam: Rövid, kivéve, ha van aki tud róluk gondoskodni.


A hozzászólást Jack Connor összesen 6 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 24 Nov. 2015, 20:13-kor.
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Ghoul Játszma Empty Re: Ghoul Játszma

Témanyitás by Peregrin Szomb. 21 Nov. 2015, 20:43

/ Ez a harmadik hozzászólás, az előző kettőben több információ is olvasható. /
Lentebb bővítésként felkerült az Épületek, és járművek.

Jack listája:
A lázadó magaviseletű ghoulok kategorizált listája:

- Az Éhező, gúnynevén a disznó.
Ahogy a neve is mutatja, ki vannak éhezve az étkezés nyújtotta élvezetekre, ezek az egyének azok akik elsőként magukra vonják a „Galambok” figyelmét. Ha emberekhez hasonlítanám őket, akkor a megalomániás, gyűjtögető sorozatgyilkosok, akik vagy valamilyen célból, esetleg különféle negatív érzelmek hatására cselekednek, majd a neveltetés is beleszámítódik, és, hogy mennyire ép annak a személynek az elméje.
Az éhezők közül vannak olyanok, akik bizonyos testrészeket szeretnek csak elfogyasztani, de ennek ellenére mindig, és mindig ennének. Náluk vagy valami bekkant, vagy nagyon szeretik az étkezés nyújtotta élvezeteket, végül szokásokat vesznek fel, és azok, no meg a vágyaik irányítják életüket.  A másik fajtája, akinek minden mindegy, csak ehessen amennyit tud, és ahányszor. Végezetül ide sorolandó az ínyencek is, ugyanis nagyon megszállottak, és élnek halnak a különleges falatokért, viszont ők nem szoktak sokat enni, inkább a minőségre mennek.
Akadnak köztük olyan is, akik egy bizonyos emberi szőrzet, vagy köröm, esetleg ujjak elfogyasztása olyan élvezet hullámot indít el, amire más ghoul képtelen, ez az érzés átok, és áldás, mások szemébenez, lehet perverzió, vagy olyan pótcselekvés, ami pótol valamit, olyasmit amit gyerekkorában nem kapott meg. Ha nem részesül, benne sokszor akkor hiányérzete támad és letargiába eshet, ha pedig megkapja, akkor nagyfokú élvezeteket él át, újra, és újra. Fokozott agyi elváltozás szindrómának is lehetne nevezni.

Némely esetben ezek a ghoulok gyűjtögetők is, mint említve volt fentebb. Vagy éppenséggel munkával rendelkező kiszámítható ragadózók. Szokásaik maguk árulják el őket, és vadászati szokásaikat.
Becsült élettartamuk: Alacsony, CCG figyelmét hamar felkeltik, és kiérdemlik a parazita címet, és előbb vagy utóbb levadásszák őket, vagy más ghoul társaik, akik területeire merészkedtek… az elvonási tünetek sok mindenre képesek a ghouloknál is.

- Az agresszor, gúnynevén a rossz gyerek.
A verőlegények megfelelői, a forrófejű megalomániás rombolást szerető beteg emberekhez hasonlítanak, akik folytonosan a tesztoszteron, és az uralmi vágyukat mutatják meg pusztításukkal, mások terrorizálásával. Még ide sorolandó azok az emberek, akik kínzásokat végeztek életük során, akár háborúban, akár CCG földalatti börtöneiben, akár máshol, de ez személyiségileg nyomott hagyott rajtuk. Őrült gépezeteket, akik akár ember, akár más fajt kapnak a kezük közé, szét akarják zúzni őket, pontosabban az akaratukat, imádják látni, hogyan roppan össze az elméjük a nyomás alatt, és végül kiszolgáltatottá válnak, s ők maguk kérik a halált, mert nem bírják tovább.
Olyan ghoulról van szó, aki bárkit kap a keze közé, legyen az Ghoul, társadalom részesei, CCG ügynököket, egyszóval mindenkit össze akar törni, vagy éppenséggel zúzni. Ezek az egyének nagyon rühellik az embereket, és ha egy ghoul közösködik velük, főleg ha a társadalmuk részese.
Szadista hajlammal rendelkeznek, és olyan szabályokat vallják helyesnek, mint például: „ Az erős bármit megtehet, amit csak akar.”
Némely esetben megszállottan szeretnek rombolni, vagy más olyan hobbival rendelkeznek, ami okot ad rá, hogy megalomániásnak-szadistának nevezzék őket.
Becsült élettartamuk: normál, ugyanis bármennyire cukkolhatók, forrófejűek, és előfordulhat, hogy mindenkit megtámadnak, akit lehet, érdekes módon mindig nagyon erősek. Nehéz megölni őket, kitartásuk, fanatikusságuk miatt is.

- A megfontolt, gúnynevén a kényelmes.
Ahogy a neve is mutatja, ezek a ghoulok megfontoltak, az ész náluk a legnagyobb erény.
Ők azok, akiket a CCG nyomozók tábornokoknak tartanak, felbukkanásuk, és a harcmezőn való megjelenésük aggodalmat, és rettegést válthat ki a tapasztalatlanabb tagok körében (akik túl sok pletykát hallottak). Ők azok a ghoulok akik keveset lépnek személyesen, de az eredményes, pontos, és halálos eredményű. Ha pedig egy CCG főhadiszállás körzetében bukkan föl, akkor az egy hadüzenettel ér föl.
Ha harcolnak: Megelégszenek azzal is, ha ellenfelüket egy végzetes támadással elintézhetik, még ha ehhez a megtévesztés is szükséges. Igazi harci stílusukat gyakran rejtegetik. A ki ismerhetetlenségre, és a rendszertelen rendszerére építenek, a precizitásra, és az ésszel vívott küzdelmekre.
Mondhatni az agresszor ellentéte, talán ezért él tovább.
Ha emberfajtához szeretném besorolni, akkor a sokat tapasztalt, eszes gyilkost hoznám föl példának, aki precízen ügyel a nyomainak eltüntetésére. Fontos számára az álca, és a megkérdőjelezhetetlen gyilkos képességei. Nem csak terv kigondolásban, de préda elejtésében is törekszik a tökéletesre. Jó másokat befolyásolási képességekkel rendelkezik, és feltehetőleg karizmatikussággal is rendelkezők illenének az összehasonlításba.
Ha pedig nem civil gyilkosokat sorolnám föl, akkor a másik jellemzésem a háborúkban fellehető eszes tábornokok, ők is gyilkosok, hisz kiadják a parancsokat. Mindössze ők jobb esetben csak katonákkal találkoznak, és őket győzik le. Rosszabb esetben a városba hatolási műveletnél civileket, vagy olyan civileket, akiket fegyverhasználatra kényszerítettek.
Legtöbbje nem csak szervezésben, hanem harcban, s küzdelemben is jók, ide olyan tábornokok sorolandók, akik legfőképp a rajtaütéseik, és fizikai tetteik miatt kerültek arra a pozícióra amilyenre.
Becsült élettartamuk: hosszú, nehéz őket legyőzni, és kevés alkalommal mutatják meg magukat, ha mégis megmutatják, akkor sem sokáig.

- A támogató, gúnyneve a flepnis.
Nemesi származású ghoulok, akik vagy segédkeztek a szervezet, csoport, vagy banda megalapításában, vagy támogatja, azokat pénzel, és kapcsolatokkal. Miért? A szándékuk önös érdek. Egyik a még nagyobb pénz szerzése céljából. A másik: Még ha sokszor azt is nyilatkozzák, hogy egyetértenek a támogatottak céljaikkal. Mindössze annyi, hogy elvonják a CCG figyelmét az adott felerősödött veszélyes ghoul szervezetre, vagy hasonlóra. Ezáltal ne legyen idejük kutakodni a nemesi származású ghoulokra. Okulva a korábbi esetekből – ugyanis nem egy családot megtámadott egy vagy több önszorgalmú CCG Speciális nyomozó -, ezáltal az utóbbi tíz évben elkezdték ezt a ténykedésüket.
Általában vagy a szervezet, csoport, banda, vezérével, vagy ha van akkor a megfontolt besorolású ghoullal tartják a kapcsolatot. Ritkán mutatkoznak meg személyesen ezek a… Nemesek, legalábbis a lázadó ghoulok körében.
Ha össze akarnám hasonlítani az emberekkel, akkor a politikus, vagy a nagy, és tehetős vállalkozókat tudnám ide példának felsorolni, természetesen a korrupt fajtákra gondoltam.
Becsült élettartamuk: Nagyon magas. Akadnak kivételek, szeszélyek, és vágyak miatt. Esetleg egy támogatott ghoul csapatot felszámol a CCG, és nyomot talál a nemesek felé, és őket is célba veszik. Többségében akkor is nagyon magas érték marad reális.

- A beszerző, a gúnynevén a tolvaj.
Olyan ghoulok akik embereket vernek át kecsegtető remények fényében, és a végén vagy egy nemes ínyenc éttermében kötnek ki mint főfogás, vagy egy nagy ember árverésen kerülnek eladásra egy másik ghoul számára, aki vagy megeszi őt, vagy rabszolgájává teszi egy életre. Ezek a beszerzők általában kapcsolatban vannak olyan ghoulokkal akik noha gazdagok nem feltétlen nemesek is. Mondhatni vannak országszerte független ghoulok akik különféle intézményeket irányítanak a pénzükkel, befolyásukkal, és ezzel keresik a „kenyerüket”. Tekintélyes összegekkel rendelkeznek, A beszerzők több száz millió dollárt tudnak kaszálni egy évente megrendezett ember árverésen, ha a beszerzők minőséget szállítanak le ( katalógust kapnak a meghívottak, hogy mire is számíthatnak, de akadnak olyanok is, amik nincsenek benne). Kapcsolataik teszik lehetővé, hogy ilyesmire legyenek képesek, és tudják hova kell szállítani az árut. Eleinte nem lehet rögtön ilyesmivel kezdeni, vagy kinevetik, vagy… rosszul jár. Ez a fajta ghoul a türelméről, és a leleményességéről híres, ezért juthatott idáig.
Személyiségileg többnyire ők sem mondhatók épnek, békésnek. Pénz hajhászok, ez nem kérdés, és nem tőrödnek az élőlényekkel, kihasználnak azt, akit lehet. Az emberek is ugyan olyan élőlények, mint ők, csak nem rendelkeznek olyan támadó szervekkel, meg hamarabb összetörnek, ha nem vigyáznak rájuk.
Csakugyan felsőbbrendűség érzése lehet egy ilyen személynek, aki az embereket játékszernek, vagy állatnak tartja.
Ha emberekhez hasonlítanám őket, akkor olyan, akik mit sem tőrödnek az állatokkal, eldobható játékszerként kezelik őket, felsőbbrendűségüket rajtuk levezetve. Miközben rabszolga kereskedők, vagy olyan bordélyházak tulajdonosai, ahol ország minden tájáról fogságban tartott utcalányokat tart (van ilyen). Akiket többen egy életen át akarnak kiszabadítani, és ilyen helyeket megszüntetni. Összességében egy zsarnokoskodó, pénzhajhász, felsőbbrendűség érzésétől szenvedő személy, aki nem tisztel semmit, és senkit, csak az ő dolgai a szentek.
Vagy olyan emberek, akik hamis munka lehetőséget ajánlanak, miközben egy piszkos ügyletről van szó, és ha lebuknak az átvert alkalmazottat húzzák elő, mint bűnöst, mert csak hozzá futnak szálak a nyomozás során.
Becsült élettartalmuk: normál, ugyanis a játékostól függ, ha nem kap vérszemet, akkor akár hosszan tartó kecsegtető éveknek néz elébe. CCG ugyan fokozottan figyel ezekre az emberrabló kapcsolatokra, de ha jól ki vannak játszva a lapok, akkor a menekülés adott, és feltehetőleg sikeres.

- Az őrült, gúnynevén a korcs.
Nagyfokú trauma, vagy kínzások, esetleg brutális körülményeken való élés okozott náluk egyfajta elmezavart, személyiség roncsolást.
Ütőkártyaként szolgál azoknak, akik egy vagy több ilyen ghoult tartanak az „irányításuk” alatt. Tébolyult, vagy téveszmékkel, hallucinációktól szenvedő ghoulok. Erősek, és hatékonyak a hirtelen rajtaütésben, vagy villámtámadásokban. Ám hosszútávon elkalandozik a figyelmük, vagy végleg őrjöngeni kezdenek, és többé nem képesek tudatosan védekezni, vagy befejezni a harcot. Ezáltal veszélyes a szövetségesekre is.
Az őrület is igen tág fogalom, így ahány ghoul annyi fajta lehetséges. Történetesen teljesen újfajta kagune fajtákat képesek kreálni ezek az őrültek. Meglepő, de úgy tudják használni azokat, mint még senki előttük. Természetesen az elme torzsága erősen megmutatkozott a kaguneiken, és feltehetőleg ezért olyan megváltozott amilyen. Hatékonyak, erősek, de általában nem élnek sokáig, tisztelet a kivételnek.
Ha az embereknél keresnék hasonlóságot, nem mást hoznék példának, mint az őrült sorozatgyilkosokat. Azokat, akik nem éppen okosak, hanem a vágyaik, és eltorzult nézeteik alapján ölnek, pótcselekvést végeznek. Torz lényük valamit azzal a megrázó tettel pótol saját magában, természetesen érzésileg. A világba be nem illeszkedő, őrült, züllött, és sorozatosan káoszt teremtő egyének, bárhogyan is nézzük hamar kiesnek a képből, hisz az élethez ész, és józanság kell.
Becsült élettartamuk: normálisnál egy kicsit rövidebb. CCG őket is szereti előszeretettel előkeríteni és levadászni. Ha mégsem sikerülne, akkor egy komolyabb rajtaütésen találkozhatnak velük.

- Az elhivatott, gúnynevén a vak.
Az újoncok, akik leginkább megakarnak felelni, őket csak szorgalmas ágyútölteléknek hívják. Többnyire nem tehetségesek, sem erősek.
Nem igazán van önálló akaratuk, ha mégis, az nem számottevő. Leginkább olyan emberekhez lehetne hasonlítani, akik nem tudják kicsodák, és előszeretettel meg akarnak felelni, beleolvadni a sikerorientáltak tömegébe, mindegy mi az ára.  Ide tartoznak a talpnyalók is, és a könnyen manipulálhatók.
Becsült élettartamuk: Nagyon alacsony. Harcmezőn, és egyéb műveleteknél szokták bevetni őket, aminek következtében a CCG emberei egy perc alatt leszedi őket fegyvereikkel.

- A főnök, gúnynevén a naplopó.
Ezek a ghoulok képezik a szervezetek, csoportok, bandák, és klánok vezéreit. Született erős vezetők. Nem mindig olyan okosok, mint a tábornokaik, viszont olyan karizmatikával, beszédkésséggel rendelkezik. Aminek köszönhetően meggyőző motiváló tud lenni. Többnyire ezek a ghoulok a legerősebbek a tagokhoz képest. Egyben ők a legnagyobb rejtélyei az egész szervezeteknek. Rejtély fedi őket, és szeretnek is titkolózni, némelyiknek még egy külön élete is van az emberek közt. Ám a legtöbb még magának a tagoknak is ritkán mutatja meg magát, vagy éppenséggel nem magát mutatja be vezérnek, hanem tábornokát, ezáltal is növelve misztikumát, és megkérdőjelezhetetlenségét.
Milyen emberekhez lehetne hasonlítani? A bujkálásukat végett, az elitek nagy csoportja, akik háttérben igazgatnak cégeket, vállalatokat, miközben elvannak rejtve a világ elől, valahol.
Vagy olyan nárcisztikus jellemű emberek, akik a múltban életek, országokat irányítgattak kisugárzásuk, és beszédkészségük miatt.
Becsült élettartamuk: Nagyon magas. Tökéletes rejtőzködök, és nagyon ritkán mutatkoznak meg a harctéren, akkor is csak egy hadművelet végéig, vagy erejéig, ráadásul igen nagyhatalmat képviselnek, minimum SS besorolást ütik meg, de inkább az SSS besorolás jellemzi őket leginkább.

Ezek lennének a legáltalánosabb személyiségi sémák.
Természetesen léteznek egyedi ghoul személyiségi minták, vagy pár más, és más személyiség kerül olyan pozícióba ami tőle váratlan lenne. Megeshet sok minden, mint a nagyvilágban.


Pszichológiai segédletem:

Életünk során kettő, vagy több olyan korszakunk van életünkben, ami befolyásolja múltunkat, jelenünket, jövőnket, és ezekben a színdarabokban játszó személyiségünket. Aminek köszönhetően folyjuk fel a világot magát. Ami noha állandó, de mi vagyunk a változók. Gyerekkor, kamaszkor, idősebb felnőtt kor, ezek a számottevő személyiség bővüléseink, kiegészülések, vagy csökkenések. A fő kialakuló tényező mégis a csecsemő, és gyermekkorra tehető, amiben fő szerepet kap az anya szerepe, az apáé is fontos, de a legnagyobb változót mégis az édesanya tudja produkálni gyermekében. Vele alakul ki egy bizonyos száll, bensőségesebb kapcsolat, hisz össze voltak kötve. Visszatérve, fontos szempont lehet az egész személyiség kialakulásának alapját nézvén mennyire érez hiányt az adott utód a szülőkkel szemben. Megkap e mindent, ami a testi, lelki fejlődéséhez kell? Ez fontos szempont, mert ha kialakul már az elején egy hiányérzetből alakuló személyiség „darabosság”, akkor arra a pontra nem fog épülni semmilyen szilárd személységi, és szellemi réteg, ott hiányosság fog fellépni, és ezzel szaggatottá válhat ama személyiség. Ez személyiségi hibákhoz vezethet, érzelmi kontrolálatlanság, szocializálatlanság, érzelmek túlreagálása, beteges kényszerek, stb stb. Mind a félbemaradt személyiség fejlődés, vagy egy személyiség darabokból összerakott félkész összességének kezdetleges megmutatkozása.
Ha viszont a gyermek nem szenved hiányt a neveltetése során, akkor csakugyan van bőven mire építenie élete során különféle normákat, esetleg rendhagyó, újfajta sémákat. Viszont további változó lehet a kamaszkor, amikor kiderül a gyerek mennyire is befolyásolható, mennyire is akar megfelelni, mennyire is várja, hogy mások mondják meg az ő igazi kivagyiságát. Vagy akkor derül ki, hogy a kamaszkor segített neki abban, hogy megszilárdítsa céljait, vágyait, személyiségét, és ezekhez hasonlókat, vagy nem. Pozitív kimenetelből kevés van, ugyanis sokan, vagy más néven a többség, kíván egyfajta társadalomtól elvárt ingert, párkapcsolattól, valahova tartozástól, elfogadástól, és ezekhez hasonló pót érzésektől. Minden pótol, vagy helyettesít valamit, egy olyan dolgot, amit ő még nem kapott meg, vagy a megkapott gyermekként, azt keveset. Részben több fajta útvonalon lehet ezeket megtalálni, megoldást keresni a hiány változóra.
Csak ugye vannak olyan útvonalak, amik sajnálatos változókat hoznak, más néven eseményeket, vagy ráhatásokat. Amiket vagy kicsavarva hasznosít az adott személy személyisége, vagy valamiféle traumaként éli meg, esetleg örömteli eseményként. Bármilyen változó is éri, az érzés megmaradt benne, mint ahogy az emlék is, amihez kötötte, és amihez lehet, hogy kötődik későbbiekben.
A csalódások, és más fajta traumák, tragédiák, mind segítik a fejlődésünket, addig, amíg kellőképp tudjuk kezelni őket. Ha az adott személy elmerül a tragédia mocsarában, és végül a személyisége részese lesz, x indok miatt, ami y hiány változót okozott személyiségében, még is ráépülhet a megmaradt részekre, mert kicsavarta, vagy éppenséggel az irányítja őt, mert nem eléggé erős a személyiségének a talapzata. Magyarán nincs belsőereje a dologhoz. Ez nem probléma, addig, amíg meg is oldjuk, de ha nem, ez a seb, csak elfertőződik, elterjedhet a kór, és megrontja különféle kreált elfuserált nézetekkel, és hamis önképekkel a beteggé vált személyt.

A kamaszkor kulcsfontosságú. Egészen más változók illetik azokat, akik befolyásolhatók, és megfelelni vágyók. Mint azoknak egészen más, akik letojják az egészet, és rájuk nem hatnak manipulatív gyermekded nézetek. Fentebb írva vagyon, hogy az olvasottak alapján megállapíthatjuk, hogy az utóbbi emberfajta nagyon ritka. Idővel talán ilyenné válik, de hogy valaki már kamasz korában mentesülne az őt befolyásoló eltorzult szociális rétegektől, ez olyan, mint a fehér holló. Mindenesetre Van, mind a neveltetéstől, kapott szeretettől, figyelemtől, és a körülményektől függ. Persze akadhatnak más befolyásoló változok is. A lényeg a lényeg, probléma többnyire a szülői szerepek, és a rájuk ható társadalmi, szociális, elnyomás (munka terén), és a szociális megfelelések (más mit mond, hogyan kellene, a szomszédnak fűje miért zöldebb érzelmi rétegek), stb. A probléma, tehát mint mindig a változó, ami más néven ráhatás. A szituációk maradnak ugyan azok, de a személy, aki benne van mindig más, miről beszélek? Arról a tényről, hogy amíg a szülő is személyiségileg hiányos, vagy torz, addig ne várjunk tőle egészséges, és szilárd jellemű utódot. Akadnak kivételek, de a spirituális részéről könyvek szólnak.

További szakaszok fentebb fel lettek sorolva. Miszerint a felnőtt korban és azon túl szembesül az ember még több elvárással, beterheltséggel, más néven elnyomással. Gondolataikat, szabad akaratát elnyomják? Miért? Teheti azt, amit akar? Megvan kötve a keze, x dolgot kell tennie, y dolognak kell alávetnie magát, hogy $ dolgot megteremtse, elérje, ami xy juttatásokhoz szükséges, ezáltal, mint elméje bekorlátozottabb, ha sok a munka, amiben általában kimerült testileg, szellemileg, és végül minden kezdődik elölről, és az, hogy a kivagyisága nem tud érvényesülni, ezzel megteremtődik egy újabb sajnálatos változó. Ilyen ráhatásba születnek bele gyerekek, amiket persze a tehetős, vagy szegény környezet tovább fokoz. A szabadideje erősen korlátozottá válik, és pontosan a megmaradt ereje határozza meg aznap mire lesz ereje, ideje szabadidejében.

Egész életünk egy x és y tengelyen játszódó változók halmaza. Magyarán a ráhatásokkal teli életünk megélése egyedül tőlünk függ, milyen hibákat ismerünk fel, mit tartunk meg is mit nem a személyiségünknél. Ami a legfontosabb, mit teszünk magunkért, és mit nem.

Ghoul Játszma Fegyverlista_zpsnryz12fa

Egy remek segítséggel készült el ez a lista Smile, így tehát nem egészen csak az én munkám gyümölcse.

Fegyverek leegyszerűsített listája, hogy áttekinthetőbb legyen!

Xem pontokért kiváltások később kerülnek ide beszerkesztve.

Alapfegyverek kerülnek felsorolásra, azok alá pedig a Quinque acél változatuk, és azoknak plusz áraik. A technológia megvásárlása az elsődleges ár, majd ahhoz megy hozzá a plusz ár. Tehát hozzá kell számolni. Tehát ha az alap tárgy 50 $ - dollár, és a plusz ár alatta 40 $, akkor 90 $ - kell fizetni ahhoz, hogy mind a technológiát mind a Q acéllal való átdolgozást megkapja.

Ezeket vagy egy sötét kapcsolata által válthatja ki az illető, vagy a CCG adja neki, ha nyomozó (alacsony rangúaknak), esetleg egyből a feketepiacon veszi a már kész Q acélból készült fegyvert. Még adatik olyan lehetőség is, hogy egy komolyabb feketepiaci kereskedő elvállalja azt, hogy elkészít neki xy fegyverfajtát Q acélból.

Közelharci fegyverek:

Rugós kés: egy gombnyomással elővillantható penge, a régi idők kemény legényeit idézve, rengeteg féle kialakításban. Ár: 40 - 150 $.
Q acélból készült változatának Ára: Plusz 50 $
Figyelmeztettetés: A rugókat nem tudják tökéletesen reprodukálni Q acélból, ezért lehet hosszú távon már nem nyújt olyan biztos segítséget ghoulok ellen.

Harci kés: vadásztőr, melyet a katonaságtól kezdve az átlagpolgárokig, mindenki egyaránt előszeretettel használ önvédelemre. Ár: 71 - 160 $.
Q acélból készült változata tekintélyes szúró, és vágó fegyver lehet ghoulok ellen. Ha ezt szeretné használni választja a vásárló akkor az Ár: Plusz 100 $

Machete: bozótvágó kés, mely fém, fa, illetve műanyag markolattal kerül a boltokba. A pengehossz körülbelül 40cm. Ár: 85 - 240 $
Q acélból készült változata tekintélyes csonkító erővel bír, főleg emberek ellen, de már ghoulok ellen is bőven hatásos az említett módosított változata, Ár: Plusz 150 $

Katana: a Távol-Kelet misztikus fegyvere, melynek élessége és tartóssága a legjobbakkal vetekszik. Természetesen a más országokban fellelhető példányok többsége már korántsem a keleti technológiát tükrözik, de ezeket sem kell lebecsülni. Katana forgatási tapasztalat ajánlott. Ár: 529 - 15857 $ (minőségtől függően)
Q acélból készült változata egy külön… legmesteribb munkát igényel, amit csak el lehet képzelni. Több esetben nem könnyű Q acélból leutánozni azt a technológiát, ahogy a Katana-kat készítik. Páran képesek rá, utána járása időt, és energiát vesz igénybe. Viszont a végeredmény, ha sikeres, vetekszik egy S kategóriájú CCG fegyver vágóképességeivel. Ami azt jelenti, hogy egy erőteljesebb vágás egy fél méterszer fél méteres vastag Bikaku kagunét, és magát a ghoult is ketté tudja vágni. Ha a ghoul A-S szintű. A fölöttiekre más szabályok vonatkoznak.
Nehéz elkészítése, és kevés megfelelő mesterember miatt az Ár: Plusz 1898 - 6800 $ ( attól függ milyen minőségűből akar az illető )

Kard: régi találmány, egy éles penge, melyhez egy markolatot rögzítenek. Dióhéjban ez a kard. Kardforgatási tapasztalat ajánlott. Ár: 107 – 300 $
Q acél változata erőteljesebben képes testrészeket csonkítani mint a Machete. Ár: Plusz 260 $

Kétkezes kard: egy közel másfél méteres kard, melynek súlya volt az ereje. Átlagos élességű, de a csapás mértéke kettéhasít szinte mindent. Kétkezes kardforgatási tapasztalat ajánlott. Ár: 180€.
Q acélból készült változata remek dupla csonkító, ha a támadás betalál, ghoulokat is ketté tud hasítani. Mégis kevésbé olyan hatékony, mint a Katana. Ár: Plusz 400 $

Fejsze: régi nevén szekerce. Favágásra és csonkításra tökéletes eszköz. Ár: 95 $.
Q acél változatát, ha jól használják olyan hatást érhetnek el vele mint a Machete-vel. Viszont e mélyebb sebeket tud ejteni áldozatán, ami jelen esetben egy ghoul. Ár: Plusz 190 $

Feszítővas: egyaránt alkalmas ez a fémdarab ládák, és koponyák kinyitogatására. A vége lapított és éles, hogy könnyedén be tudjon hatolni a szétválasztandó tárgyak közé. Ár: 50 $.
Q acélból készült változata hatékony védelmi eszköz lehet, eszköz nem sérül miközben könnyedén szétfeszít egy fém ajtót ( 2cm vastag fém ajtót ). Mind szúrásra, mint mély sebek okozására alkalmas, ghouloknak persze, a megszokott fajtája emberekre produkálja ugyan ezt. Ár: 140 $

Vipera: egy teleszkópos acélbot, mely emiatt kis helyen is elrejthető. A végén egy nehezék található, ami jelentős lendületet ad az ütésnek. Ár: 90 $.
A piacon nincs Q acélból készült változata, de igény szerint elkészíthető, de inkább ghouloknak. Szükséges fizikai erő szükséges ahhoz, hogy ez a védekezésre is alkalmas fegyver amúgy csonttörésekre is alkalmas legyen. Ár: Plusz 200 $

Garrot: más néven fojtóhurok. A középkori kínzóeszközből kialakult orvgyilkos fegyver, mely az áldozatok csendes, hátulról történő likvidálására lett kitalálva. Egy éles fémszál, melynek a két végén egy-egy fogantyú van. Csak úgy lehet használni, ha kezelője az áldozat mögé lopakodik, és meglepetésszerűen rátámad vele. Az áldozat folyamatosan erőt veszít, de sikeres erő, vagy ügyességgel lehetősége nyílhat szabadulni. Ár: 120 $
Ezt teljesen Q acélból nem lehet produkálni, mert ahhoz túl keményt az acélfajta, ezért a fémszálat vegyítik mással. Mindenesetre ezáltal alkalmassá válik ghoulok ellen is, vagy akár ujjak lemetélésére is.
Ár: Plusz 150 $

Láncfűrész: benzinnel vagy valamilyen olajszármazékkal működő halálosztó szerkezet, mely éppúgy alkalmas favágáshoz, mint "tömegoszlatáshoz". A láncszemei is könnyen elpattanhatnak, ha keményebb fémet próbálunk vele vágni./ 2 liter benzin vagy más olajszármazék kell bele, teljes Ár: 358 - 1500 $.
Láncszemei kicserélése Q acél láncszemekre akkor ghoulok ellen is használható. Ez a variáció plusz 350 $ a feketepiacon.

Kézifegyverek, maroklőfegyverek:

Rengeteget fel lehetne sorolni (  Pl csak maroklőfegyverekből negyven darabot, és még nem mondtam sokat ), ehelyett pár darabról teszek említést, igény szerint lehet hozni olyat is ami nincs a listán.

Előtte egy kis lőszerismertető:

Lövedékek módosítói kialakításuk szerint:

Lövedék típusa / sebzésmódosító / páncélmódosító
AP - Armor Piercing / Normal Dmg / -75% DT
FMJ - Full Metal Jacketed / Normal Dmg / DT
JHP - Jacketed HollowPoint / +100% Dmg / +40% DT
JSP - Jacketed SoftPoint / +50% Dmg / +20% DT
LHP - Lead HollowPoint / +50% Dmg / +30% DT
LRN - Lead RoundNose / Normal Dmg / +20% DT
LSW - Lead SemiWadcutter / +50% Dmg / +30% DT
SJ ESC - Semi-Jacketed Exposed Steel Core / +100% Dmg / -75% DT


Tudom, hogy ez frpg, de hogy ne írjak feleslegesen több sort, így meghagytam a sebzésmódosító értékeket, és a páncélmódosító értékeket, látva mi milyen hatással bír.
( A DT jelentése: DAMAGE THRESHOLD (DT), ez esetben ha – 75%DT értéket kapunk akkor az a lőszert a védelem áttörésére találták ki, tehát 75%-osan csökkenti az adott páncél védelmét, mint ahogy a táblázat is írja, ez a páncélmódosító érték. Ha pedig +40%DT érték szerepel ott akkor az azt jelenti, hogy a sebzésből ennyi százalékot felfog, vagy ha komolyabb páncélról van szó akkor a sebzés háromnegyedét fogja fől ilyen magas százalék mellett. Az ilyesfajta lőszereket páncéltalan területek eltalálására tervezték.)

Kiegészítés: Természetesen vannak forradalmi lőszerek amik egy-két éve kerültek a piacra, vagy az elfeledett csodák, megvan listán de sajna a szakértő ismerősöm még nem adta készhez az értelmezhető verziókat.

Ezeket a lőszereket mind Q töltényekből is elő tudják állítani.
Ár:
AP – 90 $ / 10 db
FMJ – 50 $ / 10 db
JHP – 56 $ / 10 db
JSP -  52 $ / 10 db
LHP – 54 $ / 10 db
LRN – 60 $ / 10 db
LSW – 54 $ / 10 db
SJ ESC – 103 $ / 10 db

Q töltények áttudnak hatolni vason, bizonyos acélokon, ghoulon, de egy S-SS-SSS szintű ghoulra rálőhetnek harminc golyót is akár, nem fog belehalni.

Beretta 92FS: egy kiváló oldalfegyver, mely számos ország hadseregében teljesít szolgálatot. Erős és megbízható, ennél több nem is kell neki. Ideális választás. Egy igazi olasz gyöngyszem. Tárkapacitás [15 töltény].  Ár: 650 $

M1911A1: a Colt fegyvercsalád egyik legnépszerűbb tagja, amit még ma is gyártanak a tengerentúlon. Meglehetősen strapabíró, ráadásul a gyakori .45-ös kalibert használja, ám sajnos kicsi a tárja. Tárkapacitás [7 töltény]. Ár: 650 $

Desert Eagle: egy misztikus fegyver. Erejéről legendák szólnak. Vannak akik azt hiszik, hogy mágikus, közben csak afelett siklanak el, hogy tökéletes konstrukció. Nagy kaliberű pisztoly, egy hosszú csővel. Izraeli gyártmány. Tárkapacitás [8 töltény].  Ár: 840 $.

S&W .44-es Magnum revolver: az egyik legerősebb, legjobb és legpofásabb revolver. Története régre nyúl vissza ám maradjunk a jelenben, és figyeljünk arra, micsoda mély behatásokat tud okozni... Tárkapacitás [6 töltény].  Ár: 620 $

H&K Mk.23: német, hangtompítóval és elemlámpával felszerelhető katonai pisztoly, mely a az USA hadseregének speciális osztagainál van rendszeresítve. Tárkapacitás [12 töltény].  Ár: 810 $

Tű pisztoly: egy állatkerti eszközből fegyverré alakított pisztoly, mely továbbra is fecskendővel működik, ám a speciális, háború alatt kifejlesztett Q acél tűket használja, amiben RC sejtcsökkentő folyadékot tartalmaz. Aminek hatására a ghoul szervezete nehezebben tud majd ellenállni. Ezekből minnél több találja el annál gyengébb lesz a ghoul, míg végül az egyszerű konyhakés is képessé válik végezni velük. Egy C-B szintű ghoul ellen bőven elég egy adag. A szintű ellen kettő lövedék, S-SS szintű ellen három vagy négy. SSS szintű ellen nyolc, vagy több. Tárkapacitás [8 tű – ami egy patronban van] Ár: 1000 $.

Egy tárnyi tű [8 db] - Ár: 300 $

Garre GOS +W: Huszonnegyedik század egyik forradalmi találmánya ghoulok ellen. Sajnálatosan csak pénzes emberek kezébe jutott. A köznép elől rejtegetik ezt a találmányt. Ami olyan méreteket képvisel, mint a Desert Eagle, és ez a fegyver olyan szerkezettel van ellátva, ami képes kilőni négy darab elektromos töltetett. Hasonló volt az elképzelés, mint a sokkoló pisztolyoknál, de ugye ott vannak olyan hibák ami miatt ghoulok ellen nem hogy hatékony lenne, hanem hátrányt élvező eszköz.
Még ha Garre GOS +W nehézpisztoly formájú szerkezet ha nem öli meg az erős ghoult a több ezer wattos töltet, eléri, hogy lelassuljon, és ez sok esetben kulcsfontosságú.
Alacsony szintű ghoulok egy lövedéktől súlyosan megsérülnek, és idővel meghalhatnak. Akik ellenállóbak a töltetekkel kapcsolatban azok az SS-SSS szintű ghoulok. Az A-S szintűek túlélnek egy töltetett, de a másodikat nem valószínű.
A töltetett a megszokott módon, markolat alsó üreges részén keresztül kell behelyezni. A fegyver kibiztosítását egy kis piros gomb lenyomása végzi el. Maga a fegyverszerkezet eleje ( ahol a töltet távozik kilövéskor ) kicsi radarkészülékre emlékeztet.
Tárkapacitás [4 töltény]. Ár: 2498 $ + Felső kapcsolati útvonal, egyben birtoklási engedély tőlük.

Töltetek ára: 1510 $ / 4 db töltény

Géppisztolyok:

Itt is rengeteg fajta létezik a világon, ebből bemutatok párat.

INGRAM MAC M10: az izraeli UZI amerikai változata. Pontatlanságát gyorsaságával kompenzálja, valamint gazdaságos az előállítása. (18-as sorozat) Tárkapacitás: [30][32]. Ár: 1300 $.

H&K MP5: rengeteg országban használt fegyver, mely főként a speciális osztagok körében terjedt el. Képes egyes lövést, teljes és kötött 3-as sorozatot leadni. (13-as vagy 3-as sorozat) Tárkapacitás: [15][30]. Ár: 1750 $.

Walther MPL: egy nagyszerű önvédelmi géppisztoly a német Walther végtől. Ez a fegyver magában egyesíti az erőt, a pontosságot és az elrejthetőséget. Kiváló választás. (9-es sorozat) Tárkapacitás: [32]. Ár: 1600 $.

Beretta 12: szintén egy olasz géppisztoly, egyenesen a Beretta gyártól. Ez már inkább megéri az árát. Hangtompítóval a legjobb. (9-es sorozat) Tárkapacitás: [20][32][40]. Ár: 1550 $.

Interdynamic MP9: amerikai, könnyen elrejthető kisgéppisztoly. (17-es sorozat) Tárkapacitás: [10][20][32][36][50] Ár: 1200 $.

Sörétes puskák:

Lefűrészelt csövű Winchester: az előbbi fegyver fűrészelt csövű változata, a könnyed elrejthetőség érdekében. (dupla lövés) Tárkapacitás: [2]. Ár: 600 $.

Pumpás sörétes puska: pumpás lőszer-adagolási elven működő, 'lakásvédelmi' eszköz. Szintén a 12ga töltényeket használja, mint az összes testvére. Tárkapacitás: [4] Ár: 700 $.

Saiga 12: a sörétesek egy újabb orosz képviselője, melynek hangjától retteg a nyugati kapitalista világ. Megbízhatóság és tűzerő olcsón! Három különböző csőhosszal (17"/19"/22) (3-as sorozat). Tárkapacitás: [2][5][8]. Ár: 1550 - 1650 $.

Benelli M4: az újabb olasz sörétes generáció. Egy félautomata fegyver. Tárkapacitás: [6]. Ár: 850 $.

H&K CAWS: Close Assault Weapon System, azaz Közelharci Fegyverrendszer. Nézz rá, fogd kézbe, süsd el, és meglátod, miről van szó! Egy bivalyerős shotgun. Képes egyes lövésre és hármas sorozatra. Többféle csőhosszal (18"/24"/27") (3-as sorozat). Tárkapacitás: [10]. Ár: 1700 – 2000 $.

Neostead Harci Sörétes: dél-afrikai pump action harci sörétes, melynek érdekessége a kétsoros tár a cső felett. Tárkapacitás: [6] Ár: 1000 $.

Striker: egy újabb afrikai csoda a rendfenntartó szervek számára. Működési elvét tekintve egy sörétes revolver. Töltése/ürítése mint a kezdeti revolvereknél: töltőgát és ejektorrúd segítségével, hosszadalmasan. Kétféle csőhosszal (12"/18"). Tárkapacitás: [12]. Ár: 900 – 1000 $.

Rohamfegyverek:

SA vz.58P: cseh AK modell, kicsit gyengébb konstrukció orosz társánál. (13-as sorozat). Tárkapacitás: [30]. Ár: 2800 $.

SCAR-H: egy robosztus rohampuska városi harcokra (10-es sorozat). Tárkapacitás: [20][30]. Ár: 4000 $.

H&K G36C: kommandósok számára készült fegyver, mely kis méretének hála, könnyebb mozgást tesz lehetővé szűk helyeken. (12-es vagy 3-as sorozat). Tárkapacitás: [30] Ár: 2800 $.

Colt M4A1 Commando: a kommandós osztagok számára áttervezett gépkarabély. (13-as sorozat); Tárkapacitás: [30]. Ár: 3300 $.

AK-47 / AKM-47: a német STG-44-re hasonlító orosz fegyver, de a belseje inkább egy SKS karabély. Ez a fegyver a legellenállóbb, legmegbízhatóbb és legerősebb fegyverek egyike. (10-es sorozat). Tárkapacitás: [30][40][75]. Ár: 2400 $

AKS-74U: röviden AKSU. Egy rövid hatótávra való, gyorsan tüzelő fegyver speciális osztagoknak. (12-es sorozat). Tárkapacitás: [30]. Ár: 1900 $.

FAMAS G2: francia gépkarabély, mely a nyugati államokban volt elterjedt. Egyes lövést tud leadni, teljes vagy 3-as sorozatot. Rendfenntartók arzenáljában fordul elő a legnagyobb számban. (17-es vagy 3-as sorozat). Tárkapacitás: [25][30]. Ár: 4400 $.

Mesterlövészpuskák:

Beretta 501 sniper: egy gyönyörű, olasz mesterlövészpuska. Távcső: Zeiss Diavari-Z 1,5-6X állítható. Tárkapacitás: [5]. Ár: 3000 $.

SIG-550 sniper: a svájci technológia egy újabb gyöngyszeme. Egy átalakított SIG-550 rohamfegyver hosszabb csővel, és távcsővel. Távcső: 4X. Tárkapacitás: [5][20][30]. Ár: 2400 $.

SIG-Sauer SSG-3000: a svájci fegyverarzenál egy újabb képviselője. Távcső: Hendsoldt 1.5-6x42mm. Tárkapacitás: [5] Ár: 3300 $.

Bármiféle igény van további Lőfegyver bővítésre, jelezzétek nekem, és felütöm a listáimat.

Nehézlőfegyverek nem lettek fölsorolva, lényegtelenek, nehezek, lassúak, ghoul ellen nem tudsz bekempelni, hogy azzal ratatatáz.
Inkább a közelharcon van a hangsúly, ezért abból volt a legtöbb fegyver fölsorolva.

Védelmi felszerelés:

Adam Taylor irományából linkelve:

Golyóálló mellények:

Kevlár-mellény: Gyenge védelme ellenére továbbra is az egyik legelterjedtebb védőfelszerelés a civil szférában. ( Engedett ezzel kezdeni, de amiért nem volt rá ár szabva ezért legyen 500-1000 $ )

Speciális golyóálló mellények: Ezek már különböző vastagságú multi rétegelt páncéllemezekből állnak. A védelmük a kevlár mellények szintjétől egészen a katonai páncélok védelmének feléig terjedhet. A vastagságuk lehetővé teszi, hogy a könnyebb verziókat akár a ruhák alá is felvegyék és így sem feltűnő. Áruk 2000-5000$ között mozog.

Teljes testpáncélok: Ezek a vértezetek kivétel nélkül különleges multi rétegelt anyagokból állnak. A védelmük azonos az előző kategóriával csak a teljes testet védik. Jóval nehezebbek a másik két kategóriánál. Minél komolyabb védelmet akarunk, annál jobban korlátozzák a mozgást. A legvékonyabb verziók akár ruha alatt is viselhetők. Áruk 5000-10000$ között változik.


Egyéb fegyver lista engedett, elsőként kéretik feltüntetni előtörténetben, és karakterlapon.

- Quinques -
Megannyi különféle kaguneből készült Quinque van. Pontosan ezért különféle képességgel is rendelkezhetnek. Mint például:
Regnerálódás gátló, erőtlenít, körülölelő – préselő – csapdát kreálók, páncél törés, véreztetés, hírtelen alak növelés robbanásszerűen, és még sok más. Legtöbbje mégis annyit tesz, hogy hatékonyan megsebzi a ghoult, és kész, tehát vágófegyverként viselkedik.

A kakujából készültek lehetnek:
Elektromosságot kibocsájtó, területi – kaotikus – támadások kreálása, áthatolhatatlan védelem, Szabályozható fegyverméret, darabokra szedhetőség, fegyver regenerálódás, fizikai gyorsaságot adó testpáncélok, és még sok más. Többnyire nagyon hatékony és nem mindennapi fegyver, vagy páncél fajták. Amik kiismerésére az ellenfélnek nincs sok esélye. Az ilyen Quinqueket fekete táskában hordják.

C – Leginkább hatékony vágó, lövő, vagy ütlegelő fegyver.
B – Leginkább hatékony vágó, lövő, vagy ütlegelő fegyver.
A – Képességgel rendelkező.
S – Jobb esetben két funkcióval rendelkező képességgel birtokló vágófegyver vagy lőfegyver Quinque.
SS – Két képességgel rendelkező, és jobb esetben két funkciót birtokló.
SSS – Csakis a legnehezebb kalandszinten szerezhető 50,00%-os eséllyel, ami azt jelenti, hogy a karaktertől fog függeni. Meg zsákba macska jutalma is.
Ez a tárgy három hatással rendelkezhet egy demonstráló, egy gyors, és egy védekező. Viszont csak egy funkció formája van. Tehát nem lehet ostor és tőr egyszerre.

Elkészítésük minimum egy hónapot vesz igénybe.
Zsákba macska, és Zsákba macska Delux-ból is nyerhetők, amik utána lemesélésre kerülnek.

C - B – Ezeket CCG adja a Másod rangú nyomozóknak, vagy a feketepiacon lehet megvásárolni 400-800 $ - ért
A – CCG adja öröklés útján egyik nyomozónak, vagy maga a nyomozó szerezte be hozzá az „alkatrészeket” nyomozása során. Feketepiaci ára 3000 – 4500 $ ( tudásától függ )
S – Egyik a másik nyomozónak adja kölcsön ( jó viszony esetén ), vagy szerezte meg egy nyomozása során. Rendkívüli esetben van a feketepiacon, ára 7000 – 10000 $ ( tudásától függ )
SS – Küldetések útján lehet szerezni ilyet, eléggé ritkán. Ez az ismert felső foka a quinque fegyvereknek. Még megnyerni lehet ilyet, venni nem.
SSS – Kiérdemelni, vagy megnyerni lehet, venni nem.

Ghoul Játszma Eacutepuumlletek_zpsyqfolih3
Elsőként Xem pontokkal lesznek besorolva, majd később a dollár értéke is mellé megy.

Házak, és egyebek:

Elhagyatott:
Pince – 50 Xem
Elhagyatott épületben lakhatási lehetőség – 30 Xem plusz lemesélés. Hozzá rendelődik a méret értéke is:
Kicsi ( kisbolt ) – 50 Xem
Közepes ( kertes ház - nagybolt ) – 100 Xem
Nagy ( gyár épületek, vagy lakótömb, bevásárlóközpont, stb ) – 200 Xem
Ezeken a helyeken jó ha található egy ágy, és rengeteg kacat, por, mocsok, és ezekhez hasonlók. A hely hosszabb lakhatásra nem változtatott körülmények között nem alkalmas.

Földalatti létesítmények: - Régi földalatti járatokban, régi csatorna hálózatokban, vagy olyan helyeken amikről csak az Elkorcsosult ghoulok tudnak.
Apró lakhely ( kicsi pihenőhely, maximum 2x2 méteres hely, mindenesetre semmiképp sem zárt ) – 10 Xem
Kis ház ( kis garzon méretű ) – 250 Xem
Földalatti búvóhely ( Kis kertes ház méretű ) – 1500 Xem
Földalatti kis birodalom ( Nagy kertes ház méretű, ez már körbefedett terület lehet ) – 3200 Xem
Földalatti nagy birodalom ( Kastély birtokkal nagyságú, teljesen fedett laktér ) – 9000 Xem

Épületek:
Kis garzon – 500 Xem
Garzon – 700 Xem
Nagy Garzon – 1000 Xem
Kis kertes ház – 3000 Xem
Kertes ház – 4000 Xem
Nagy kertes ház – 6000 Xem

Kastély birtok nélkül – 13000 Xem
Kastély birtokkal – 15000 Xem
Hatalmas kastély birtokkal – 30 000 Xem
Cég épületek ( kiváltása, árban benne vannak a szükséges eszközök ) – 10 000 Xem
Plusz hozzá rendelődik a Cég épület mérte:
Kicsi – 800 Xem
Közepes – 300 Xem
Nagy – 5000 Xem
Óriási ( fél felhőkarcoló ) – 15 000 Xem
Földalatti létesítménnyel bővült Nagy – 12 000 Xem
Földalatti létesítménnyel bővült Óriási ( fél felhőkarcoló ) -  32 000 Xem

Hatalmas épület komplexum ( felhő karcoló ): 35 000 – 50 000 Xem

A vicc kedvéért is  Very Happy :
Kis sziget: 250 000 Xem
Nagy sziget ( 3-4x nagyobb, mint a kis sziget ) : 650 000 Xem

Járművek:

Dolláros becslésekkel később bővül.

Szárazföldi:
Lehet Motor, busz, kisbusz, teherautó, autó, bicikli, roller Smile,  dzsip, kamion, építkezési gépek, mezőgazdasági gépek, tankok ( csak Civil kasztú katonáknak ).

Olcsó – 5000 -6990
Átlagos - 10000 - 13 000 Xem
Drága – 25 000 – 65 000 Xem

Külön árak:
Roller: 25 Xem
Bicikli: 30 - 100 Xem
Golf autó: 1000 – 2500 Xem

Az egyediek, fajtához mérten kapnak árat, megalkotásukkor.

Földalatti:
Lehet az metró, alagútkészítő járművek, egyedi járművek, különleges kiépítésű föld alatt járók – lehet az vízi alapra tervezet ( földalatti rendszerekben található vizeken utazó, van ilyen), vagy földi alapra tervezett ( az alagút légterében utazik, akár felfüggesztett síneken, vagy más szavakkal plafonon utazó ).

Olcsó – 8500 – 10 500 Xem
Átlagos – 16 200 – 25 900 Xem
Drága -  35 550 – 69 990 Xem

Az egyediek, fajtához mérten kapnak árat, megalkotásukkor.

Vízi:
Lehet motorcsónak, egyedi járművek, csónak, hajó ( elég tág fogalom ), óceánjárók, tengeralattjárók ( Civil kasztú katonáknak ), jet ski, Vízi bicikli Very Happy, hadihajó ( Civil kasztú katonáknak ).

Olcsó – 10 500 – 13 500 Xem
Átlagos – 15 000 – 27 500 Xem
Drága – 28 900 – 100 000 Xem

Külön ár:
Vizi bicikli: 80 – 150 Xem
Csónak: 250 – 500 Xem

Az egyediek, fajtához mérten kapnak árat, megalkotásukkor.

Légi:
Repülők, helikopter, vadászrepülők ( Civil kasztú katonáknak ), Jet, egyedi járművek.

Olcsó – 55 000 - 70 000 Xem
Átlagos – 90 000 – 150 000 Xem
Drága – 180 000 – 210 000 Xem

Külön ár:
Jet: 10 000 – 18 000 Xem

Az egyediek, fajtához mérten kapnak árat, megalkotásukkor.
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Ghoul Játszma Empty Re: Ghoul Játszma

Témanyitás by Timofei Csüt. 03 Dec. 2015, 17:06

1000...993...986...979...972

Ghoul Játszma Preacutemium%20kezdeacutes_zpsghrhf8ae
Név: Jim Stevenson
Becenév: A Skorpió
Faj vagy kaszt: Ghoul
Neme: férfi
Foglalkozása: Könyvtáros
Szint: III.Szint (S)
CCG általi értékelés (ha van): Colorado térségben - A Skorpió nevezetű ghoul három CCG nyomozót megölt, emberekre, és fajtájára egyaránt normalizáltan veszélyes, besorolása A-S kategória, még nem tudni pontosan.
Kor: 20.
Születési helye: Denver, Colorado (Amerika)
Család: Apa: Robert Stevenson (halott)
Nővér: Jessica Stevenson (halott)
Magasság: 187cm
Testsúly: normál alkat, kb 85kg
Szeme színe: általában zöld, miközben harcol, használja a Kagune-ját, akkor a Ghoulokra jellemző a színe (fekete szemfehérje, vörös szivárványhártya)
Haja színe: kopott bordó
Bőre színe: fehér
Kagune fajtája: Bikaku. Vörös, és fekete színű, a vége hegyes, akár egy szurony (A Skorpió)
Jellem: Megfontolt, kissé visszahúzódó jellem. Az embereket (legyen a Ghoul, vagy CCG) a tettei alapján ítéli meg, nem ítél elsőre. Nem akar megölni senkit se, aki nem szolgált rá, ezért a zsákmánya mindig elítélt gyilkosok közül kerül ki.
Beszélt nyelvek: Amerikai angol
Javak, és felszerelés: Egy bérelt lakás Denverben. Egy Vespa robogó, amivel dolgozni jár. Egy baseball ütő, és rengeteg könyv.
Személyiség specializációk: ( kalandok által kerül listázásra )
Képesség specializációk: ( kalandok által kerül listázásra )
Szakértelmek: Felső fokú informatika érettségi, alap lőfegyver képzés
Nem játékos karakter ( NJK): Még nincs, de majd lesz

Előtörténet:


Honnan is kezdjem? Talán a legjobb az lenne, ha a legelején. Az édesanyámat sose ismertem, az apám és a nővérem pedig nem beszélt róla sose. Persze nem nagyon bántam, mert a nővérem mindig ott volt velem, és vigyázott rám, az apám pedig…nos ő egy másik történet. Lényegében ő ritkán volt otthon, akkor is a szobájában ült, és csak étkezéseknél került elő, ami pedig havonta egyszer volt.
Már kicsi korom óta gyanítottam, hogy miért csak húst eszünk, és miért csak havonta egyszer, de a teljes igazságot csak lassacskán tudtam meg. Az évek alatt a nővérem egyre többet fedett fel az igazságból, majd 8 évesen tudtam meg a teljes igazságot, hogy én egy Ghoul vagyok, ami egy emberevő szörnyeteg. Sosem akartam embert enni, de az éhség mindig győzött és ezért mindig megettem azt, amit elém raktak. Mikor 9 lettem, megtudtam, hogy az apámat elkapta egy másik Ghoul, és felfalta, mivel rossz területen vadászott. A nővérem akkor elment otthonról, és csak másnap jött vissza. Később kiderült, hogy az apám ruháit ráadta egy másik emberre, akit előtte felismerhetetlenségig összerágott, majd bedobta a folyóba. Akárhogy is, nem derült ki, hogy mi Ghoulok vagyunk, és a nővérem pedig elég idős volt ahhoz, hogy átvegye a nevelésemet.
Első nap a suliban
Még az apám halála előtt, magántanuló voltam, és nem jártam iskolába, de az eset után a nővérem úgy döntött, hogy iskolába küld. Szerinte szükségem van arra, hogy más korombeliek társaságában legyek, hogy megtanuljak elvegyülni közöttük, és úgy viselkedni, ahogy azt egy 10 éves gyereknek kell. Szerencsémre nem kellett az első osztálytól kezdenem az egészet, bár még akkor is nagyon zavart az egész, mert féltem az emberektől, féltem, hogy lebukok. A nővérem persze előtte felkészített, és megmutatta, hogy hogyan kell színlelni az evést, hogy úgy fogyasszam el az emberi ételt, hogy ne érezzem az ízét. Utána persze gyorsan meg kellett hánytatnom magamat, hogy ne okozzon egészségügyi problémákat, de lényegében működött az álca.
Az iskolában az első év után már én is olyan voltam, mint a többi diák, bár én az a szürke, magának való ember voltam, de legalább embernek hittek.
Ötödikes lehettem, mikor egy új osztálytársunk érkezett a suliba, egy lány, Deanna Smith, akit pont mellém ültettek. Egy nagyon kedves lány volt, hosszú, mogyoróbarna hajjal, és gyönyörű, kék szemekkel. Ami mindennél jobban meglepett, hogy rövidesen összebarátkoztunk, aminek felettébb örültem, viszont mindig is zavart, hogy ő azt hitte, hogy egy emberrel barátkozott össze, nem pedig egy Ghoullal.
Vadászat
14 éves koromban a nővérem elkezdett engem oktatni egy olyan dologra, amit nem nagyon szerettem, de muszáj volt megtanulni. Ez a harc volt, a vadászat és az, hogy minél jobban ki tudjam használni a Kagune-m erejét. A skorpiófarok szerű végtagomat kivételesen szerettem használni, egészen addig, amíg csak bábukat kellett vele szétvágjak. Lőfegyverek használatára is kiképzett, ami nagyon meglepett, hiszen nem is tudtam, hogy ő ilyeneket is tud.
Az egyik éjszakán, a nővérem éppen a havi hús beszerzésre indult, és kötelezte, hogy vele menjek. Elvezetett egy félreeső helyre, ahol átadta a „Ghoul öltözékemet”, ami egy fekete nadrágból, cipőből, fekete pólóból és egy fekete kapucnis kabátból állt. Ehhez még hozzájárul egy maszk is, ami egy skorpió arcát mintázta, pont olyat, mint amilyen a nővéremnek is volt.
Egy, már előre kifigyelt ember volt a célpontunk, aki a nővérem szerint egy sorozatgyilkos volt, csak éppen az ügyes ügyvédje segítségével szabadlábon volt. A fickót a város egyik mellékutcájában leptük meg, és nagy meglepetésemre még én is könnyedén el tudtam vele bánni, őszintén szólva gyenge volt hozzám képest. A megölése viszont már más lapra tartozott. Már azt hittem, hogy a nővérem fogja megölni, viszont ő rám nézett és azt mondta:
- Végezz vele. – én azonban megráztam a fejemet és hátráltam. Akkor pofozott fel először a nővérem, majd újból mondta – Meg kell tanulod ölni! Vagy téged ölnek meg!
Én személy szerint nem akartam őt megölni, de muszáj volt. A nővéremnek igaza volt, meg kellett tennem azt, amit meg kell tenni, ezért a kagune-mal átszúrtam a nyakát. A nővérem ezután elmondta, hogy a bűnös embereket, akik más emberek életét veszik el, azokat meg kell ölni, és ez igaz a Ghoulokra is.
Tragédia
17 éves lehettem, mikor a nővéremmel sajnos csapdába kerültünk, amit a CCG állított fel a Skorpióknak. Röviden és velősen annyi történt, hogy vadászat közben leptek meg minket a galambok, és a nővéremet nagyon durván megsebesítették. A kezeim között halt meg, és a táskások ezt nem úszhatták meg. Egy táskás volt, valamint két kisebb patkány, akiknek csak pisztolyuk volt. A táskás Quinque-ja egy kard lehetett, amit egy másik Ghoulból csináltak, és ez még jobban feldühített.
- Megöltétek a nővéremet. Ezért mind meg fogtok dögleni. – mondtam nekik, de ők csak röhögtek. A táskás indul felém elsőnek, de a támadását könnyedén kivédtem a kagune-mal, majd újabb csapásokat vittem be neki. Közben a két másik tüzet nyitott rám, ezért gyorsan kellett mozognom, így ellöktem magamtól a táskást, majd cikázva közelítettem meg őket, majd a kagune-mal vetettem véget az ostoba életüknek. A táskás már más tészta volt, és alig hagyott nekem időt, ezért azonnal felkaptam a pisztolyokat, és tüzet nyitottam rá. A golyókat sikerült kivédenie, de a felülről érkező csapásom már betalált. Átszúrtam a vállát, amitől megtántorodott, és ez esélyt adott nekem a támadásra. A karját vállból téptem ki neki, majd levagdostam a többi részét is. A hulláját ezután felfaltam, majd a nővérem testével elszeleltem.
Azt csináltam vele, amit ő csinált apával, így a ruháit ráadtam egy másik, hasonló nő széttépett maradványaira, majd a folyóba dobtam, Jessicát pedig távol temettem el. Pont másnap volt a születésnapom, ami az életem legrosszabb születésnapja volt.
A történések után én, mint Jim, csupán egy teljesen elárvult 18 éves voltam, viszont mint Skorpió, eléggé keresett Ghoul lettem, ugyanis a nővérem „felfalását” is rám varrták.
A gimi befejezése után találtam egy ócska állást egy könyvtárban, mint segéd, de a kitartó munka után előléptettek, így lett egy rendes állásom. Deanna pedig…nos vele még mindig tartom a kapcsolatot, de nem merem elmondani neki az igazságot. Jobb, ha nem tudja.
A karakterem NJK-ja:

Név: Lucas Frost
Becenév: A Patkány
Faj vagy kaszt: Ghoul
Nem: férfi
Foglalkozása: Bűnöző; a Fekete Férgek ghoul banda tagja (ha ezt engeded)
Szint: III.szint, S
CCG általi értékelés (ha van):
Kor: 20
Család: Apja: Kelvin Frost (halott)
Anyja: Emily Frost (halott)
Magasság: 189cm
Testsúly: 80-85kg. Sportos alkat
Szeme színe: Kék, vagy épp Ghoul
Haja színe: vörös, a hajvégei pedig kékek és kb vállig érő haja van.
Bőre színe: Fehér
Kagune fajtája: Rinkaku (A Pók). 6db, fekete és világosbarna színű csáp.
Jellem: Számító, tervező, alattomos. Az áldozatait nem válogatja meg, de nem öl szimplán kedvtevésből. Mindent megfigyel, megszámol, ez a mániája (például percre pontosan megmondja, hogy mikor is találkozott valakivel), valamint folyamatosan számol, amit csak tud. Kissé őrült, de tudja hol vannak a határok(az ő szemszögéből legalább is). Képes a legapróbb dolgokkal is elfoglalni magát, például órákig bámulni egy tök üres falat. Folyamatosan suttog, halkan beszél és gyűlöli a hangos zajokat(megfájdul tőle a feje, legalább is ezt mondja)
Beszélt nyelvek: Amerikai angol
Javak, és felszerelés: Pár egyszerű utcai ruházat. Parkourhoz alkalmas lábbeli és ruhaneműk, valamint egy Patkányformájú maszk.
Személyiség specializációk: ( kalandok által kerül listázásra )
Képesség specializációk: ( kalandok által kerül listázásra )
Szakértelmek: Remek Parkour-tudás, alap küzdősportok. Fegyverkezelés.

Előtörténet:


Lucas egy átlagosnak mondható Ghoul családba született Denverben, akik megpróbáltak valahogy beilleszkedni a társadalomba és lehetőleg nyugodt, CCG mentes életet élni. Ezt nagyban elősegítette, hogy Kelvinnek, az apának egy elég jó kis állása volt, mint tanár, az anyja pedig sima háziasszonyként élte az életét. Azonban, mikor eljött az idő, maszkot húztak és levadásztak valakit, akit nem nagyon ismertek, vagy éppen az utcán élt, tehát nem nagy zűrt keltett az eltűnése. Azonban azt nagyon jól tudták, hogy hiába rejtőznek el, a legnagyobb veszélytől még ők se tudják megvédeni a gyereküket. Ez a veszély pedig saját maga és a Ghoul faj volt, még akkor is, ha Denverben úgymond "békés Ghoulok" éltek jobbára. Lucast már kiskorában beavatták a Ghoul élet lényegébe és veszélyeibe és az apja hamar képezni kezdte, hogy meg tudja magát védeni, de egy sima, iskolai verekedés közben ne tépje ketté a támadóját. Azt is igyekezte megtanítani neki, hogy kik azok a galambok és a többi Ghoullal kapcsolatban is elmondtak neki egy pár dolgot. Mikor elérte a megfelelő kort, beíratták az iskolába, de még előtte felkészítették és elmondták neki, hogy hogyan vegyüljön el. Lucas ezeket meg is fogadta, de nem nagyon barátkozott, és folyton egy elvhez tartotta magát. "A Ghoulok és az emberek nem közösködnek egymással." Az iskolából is rengetegszer hiányzott, mivel kissé vérszomjas típus volt, és ezt nehezen bírta kezelni.
Tíz évesen azonban Lucas egy érdekes osztálytársat kapott, egy Jim nevű Ghoult, aki látszólag átélt pár dolgot. Azonban eléggé ostobának tartotta azt a fiút, mert amikor egy új lányosztálytárs érkezett és mellé ültették, az a bolond úgy koslatott utána, mint egy kiskutya. Mókásnak találta, de egy kicsit sem irigyelte. Tudta, hogy ha az a lány megtudja, hogy Jim mi is valójában, akkor már nem így nézne rá és nem tekintené a barátjának. Persze az is előfordulhatott volna, hogy az a buta srác egyszerűen rátámad és felfalja a kis barátnőjét, de a legkomikusabb és egyben a legrosszabb az lett volna, ha azok ketten összejönnek. Egy ilyen kapcsolatból semmi jó nem sülhet ki, és ezért Lucas megpróbált a srác fejével beszélni, de ez kissé nehezen ment. Mikor nyolcadikosak voltak, az egyik napon elkapta Jimet a mosdóban és eléggé durván a falhoz vágta, majd erősen nekiszorította. A lábával közben kitámasztotta az ajtót, majd megpróbált vele érthetően beszélni.
- Neked mégis mi bajod? - vágta a fejéhez a srác.
- Elmondom neked egyszer és érthetően, mert látom, nem értesz semmit se. Azzal a lánnyal már pontosan 2 éve, 3hónapja, 12napja, 4órája.... - majd ránézett a karórájára - ...és 18 perce barátok vagytok és te látszólag meg próbálsz vele összejönni, igazam van? - tette fel a kérdést, közben elég közel belehajolt Jim arcába, aki az egészből semmit se értett.
- Nem értem, mit akarsz tőlem? - kérdezte értetlenül, mire Lucas elengedte őt.
- Arról beszélek neked kispofám, hogy ha ti ketten puszi-puszi, akkor az eléggé sok gondot okozna. Ha mondjuk megtudja, hogy te mi is vagy, akkor szerinted mit fog tenni és te mit teszel? Meglehet, hogy ő, A: eléggé bepánikol, megvet téged és aztán jönnek a galambocskák és vége a dalnak, vagy éppen lehet B: elfogad téged, és a kapcsolatotok fog titeket kinyírni. - majd újból vészesen közel hajolt hozzá - Nem is beszélve arról, hogy a kettőtökből miféle förtelem születhet. De a lényeg, és ezt jól vésd az eszedbe: Ember és Ghoul nem lehet egy pár, világos? Fel.fog.tad? - majd simán távozott. Szerencséjére az a srác eléggé elgondolkodott az egészen, mert ezek után kissé visszavett és megmaradt a lány barátjának, de nem több.
Az iskola után nem ment tovább, ugyanis egy nap eléggé megváltoztatta az életét. 15 évesen a szüleivel együtt ment vadászni, azonban egy másik Ghoul területére léptek, és ezt a terület ura nem nagyon díjazta. Szinte a semmiből jelentek meg az Ukaku kagune lövedékei, amik azonnal végeztek az anyjával a szeme láttára. Ő és az apja már azonban észrevették a támadót, aki az árnyékból lépett elő és szinte azonnal támadásba lendült. Kelvin sem tétovázott, a dühétől fűtve azonnal rárontott a támadóra és összecsaptak. Végeredményül Lucas apja holtan esett össze, de az Ukaku-s is eléggé megsérült, Lucas pedig ledöbbenve térdelt az anyja holteste mellett. Az Ukakus úgy hitte, hogy ő már nem lehet nagy ellensége neki, ezért óvatlanul odalépett hozzá a sérült vállát fogva és nevetni kezdett.
- Őszinte részvétem a szüleidért kölyök, de ők jöttek ide az én területemre, szóval az ő hibájuk. Szánalmasak voltak, már megbocsájts. - majd ránézett Lucasra - És mivel te is itt vagy, ezért....ÁÁÁÁÁ!! - üvöltött fel kínjában, ugyanis Lucas egyik Rinkaku csápja átfúródott a vállán. Az Ukakus reagálni se tudott, mire egy úkabb csáp ált bele a másik vállába, majd a lábaiba is.
- Szánalmas? - kérdezte Lucas halkan, majd letépte az Ukakus végtagjait. A Ghoul egy hosszút és hangosat ordított, mire meghalt. - Részvétem a végtagjaid miatt idegen... - kezdte el, miközben odament és letérdelt a hullájához. - ...de te ölted meg a szüleimet. Szánalmas vagy.... - majd kiharapott egy darabot a testéből. Az íze szörnyű volt, hányingere lett tőle, de lenyelte. - ...már megbocsájts....de remélem nem zavar....hogy....ha...megeszlek.... - mondta és minden egyes szavát egy újabb falattal toldotta meg. Az éjszakában nem jártak arra, de a kiabálásokra felfigyeltek és mire végzett az evéssel egy járőr kiért a helyszínre. Nem tudták, hogy Ghoullal van dolguk, nem készültek fel. A sötétben elemlámpákkal világítottak és ezért először nem is látták tisztán az egészet. Sajnos későn vették észre Lucast, aki hezitálás nélkül megölte őket, majd eltávozott a helyszínről. De még eltette az Ukaku-s maszkját, egy patkányt ábrázoló maszkot.
Az elkövetkező hetek borzalmasan teltek a számára, üres lakásokban húzta meg magát, minden nap máshol, vagy éppen az utcán, de nem tudott nyugodni. Az elfogyasztott Ghoul valami borzalmasan hatott rá. Rémálmok kínozták, időnként elvesztette a kontrollt, és szinte úgy érezte, mintha belülről falná fel őt az eredeti Patkány. Szenvedés volt, de a fájdalom az idő múlásával enyhült, de sose szűnt meg.
Évekig csak bolyongott, rejtőzött, lopott és evett, majd egy napon, mikor 17 éves volt, úgymond rámosolygott a "szerencse". Éppen egy idegen területen vadászott, mikor észrevette, hogy figyelik. Mikor megfordult, két Ghoult vett észre, az egyiken egy símaszk volt, a másik pedig nem takarta az arcát. Ő magán a patkányos maszk volt.
- Nocsak, nocsak Patkány. Nem hittem volna, hogy a mi területünkön fogsz vadászgatni. - mondta a símaszkos - Ugye tudod, hogy ezért...ki fogunk nyírni téged? - mondta, mire Lucas elkezdett keservesen nevetni egyre hangosabban.
- Mi olyan vicces? - kérdezte a másik.
- Az...az ennyire vicces...hogy ti azt hiszitek, hogy az eredeti Patkánnyal álltok szemben...pedig nem. - mondta, közben végig nevetett
- Akkor hol van az igazi Patkány? - tette fel a kérdést a símaszkos, közben pedig egyre közelebb léptek hozzá.
- Ő halott, hogy pontos legyek, körülbelül 2 éve, nyolc hónapja, két napja és tizenkét órája halott. - válaszolta, majd megsimogatta a hasát. - Olyan volt az íze, mint a szarnak, de megettem őt....és most ti jöttök. - mondta, majd hirtelen abbahagyta a nevetést, és széttartotta a karjait. A két Ghoul egyszerre húzta elő a kagune-ját, a símaszkos bikaku, a másik rinkaku kagune-val támadott és egyszerre csapta le. Az ütésük bezúzta a betont, de Lucas már nem volt ott. Mire észbe kaptak, a símaszkos fejét egy rinkaku csáp választotta el a testétől, és a másikat pedig két másik csáp döfte át és szegezte a falhoz. A ghoul visított, mire Lucas a fejét erősen a falhoz csapta.
- Tudod....utálom a hangos zajokat....szóval....fogd....be...a...pofádat. - mondta, közben pedig minden egyes szava után a ghoul fejét a falhoz csapta. Mire végzett, a másik ghoul feje már pépessé vált. - Chh, olyan puhák vagytok. - mondta, majd ledobta a hullát és visszahúzta a csápjait. Ezután egy kis ideig nézte őket, majd mikor megfordult, egy gázmaszkos alak állt előtte zakóban. A szaga alapján egy Ghoul volt.
- Tudod, ez igazán szép teljesítmény, bár ezek ketten eléggé szánalmas teremtmények voltak, meg kell hagyni. - mondta, közben pedig a hullákra bökött. Lucas erre megdöntötte a fejét oldalra, majd elkezdett vigyorogni a maszk alatt.
- Szeretnél csatlakozni hozzájuk? - kérdezte.
- Nem, de te csatlakozni akarsz hozzánk. - mondta a gázmaszkos - Nézz magadra! Erős vagy, gyors, halálos és mégis az utcán tengeted napjaidat és mások területén kódorogsz. Ha ezt így folytatod, akkor nem csak ilyenek - ezzel a két hullára mutatott - ...fognak rád támadni, hanem pár erősebb ghoul is, valamint a galambok.
- Ééés?
- Ha csatlakozol a kicsiny klánunkhoz, akkor egyszerűbb lesz, hidd el. Lesz hol laknod, lesz mit enned, valamint képezni is fogunk, hogy erősebb legyél. És ami a legfontosabb: lesz célod. - mondta, mire Lucas elgondolkozott. Az eset óta eléggé szánalmas életet élt, céltalanul, akár egy zombi. Nem volt mit tenni, vakon beleegyezett az ismeretlen ajánlatába, aki bevezette őt az új életébe.
A Fekete Férgek egy kicsi Ghoul klán volt, de sok mindent tanult közöttük, köztük fegyverképzést és pár új dolgot. A klán jobbára egy pozícióban lévő Ghoul egyik végrehajtó egysége volt. Ő biztosította a szállást (egy raktárat), fegyvereket és biztonságot, míg a klán elvégezte a piszkos melót, ami nem mindig "Ghoul" meló volt, gyakran kellett emberi bűntényeket is végrehajtani. Lucas pedig a rendszer része lett.


A hozzászólást Timofei összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 12 Dec. 2015, 21:30-kor.

_________________
Ghoul Játszma 6s6fic
Néha a legkisebb dolgok a legerősebbek.

"String up the razors... sharpen the blades
Tighten the skins up... no one escapes"

"You depent on our protection
yet, you feed us lies from the tablecloth"

"Kívülről talán nyugodt vagyok, de eddig 139 módon képzeltem el a halálodat."
Timofei
Timofei
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 289
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2015. Jul. 27.
Age : 26
Tartózkodási hely : Hát azt magam se tudom

Karakteradatok
Főkarakter: Timofei
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Ghoul Játszma Empty Re: Ghoul Játszma

Témanyitás by Peregrin Csüt. 03 Dec. 2015, 17:13

Természetesen elfogadva!
Kezdőtőke: 535 $
A megbeszéltek alapján itt kezdődik a kalandod: Link
Várható mesélői válaszok: 1-2 naponta.
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Ghoul Játszma Empty Re: Ghoul Játszma

Témanyitás by Peregrin Kedd 03 Jan. 2017, 13:58

Bezárja kapuit a Ghoul Játszma.

Nincs több játszma hölgyeim s uraim.
Ennyi volt, fuss el véle.

Ékkő birodalmat vettem alapul, ami jobb mint a Ghoul játszma, és azzal sem törődnek a játékosok. Így tehát miért törődnének ezzel? Továbbá még béta verziót sem érte el ez a mű, de már túl sok oldalnyi tartalommal rendelkezik, kevesek hajlandóak elolvasni, s részt venni benne. Ám nem bánom, célját bevégezte, és ha csak kevesek is látták, vagy élték át az első s utolsó kalandot e műfajban.
Részben nem is kívánnám ezt tovább folytatni, s a érdeklődés hiánya tovább erősíti.
Tehát ez úton köszönném meg az olvasóknak, akik megtiszteltek figyelmükkel, és a kalandon résztvevőnek az élményért.


Köszönöm, és jó éjt mindenkinek Smile !
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Ghoul Játszma Empty Re: Ghoul Játszma

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.