Jean Grey

Go down

Jean Grey Empty Jean Grey

Témanyitás by Ultimate Guru on Csüt. 02 Feb. 2017, 15:23

Név: Jean Grey
Egyéb név: Karen Grant
Faj: mutáns
Nem: nő
Jellem: alapvetően jó
Személyazonosság: szűk körben ismert
Születési hely és idő: New York, 1990. december 2.  
Kor: 22
Család: John Grey (apa), Elaine Grey (anya, elhunyt)
Foglalkozás: korábban bolti eladó, jelenleg szabadúszó
Testmagasság: 175 cm
Testsúly: 59 kg
Szeme színe: zöld
Haja színe: vörös (jelenleg feketére festett)
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: Semmi különleges, ám amikor a Főnix uralja a testét, lángok ölelik körbe mindenütt.
Egészségi állapot / betegségek: Teljesen egészséges, bár a benne élő Főnix okozhat mentális zavarokat és személyiségbeli változásokat.

Életrajza: Amikor Jean Grey mutáns telepatikus képességei felszínre törtek, a hangok a fejében és a víziók szinte őrületbe kergették. A lányát egyedül nevelő édesapja tehetetlen volt, és először egy pszichiátriai intézetbe vitte őt, ahol azonban szerencséjére rátalált a hasonló erővel rendelkező Charles Xavier professzor. Jean apja és a professzor megegyeztek, hogy Xavier időről időre foglalkozik majd a lánnyal, ám a legnagyobb titokban, John ugyanis nem akarta kitenni semmilyen felesleges stressznek vagy hírnévnek a lányát. Hamar kiderült, hogy Jeanben egy ősi entitás, a Főnix egyik fele lakott, és bár a rejtélyét Xaviernek sem sikerült megfejtenie, arra rájött, hogy kiben lakik a másik fele: Walter Joseph Kovacsban.

A professzor közös kezelésekbe kezdett Jeannel és Walterrel, és sikerült megtanítania őket többé-kevésbé elfojtani ezt az erőt. Jean a telepátiája miatt könnyebben tudta irányítani, ám Walter, aki már eleve rettentő labilis volt, kezdett szép lassan beleőrülni a fejében kavargó hangba. Xaviernek nem volt más választása, mint egyszerűen elzárni a Főnixet a fiú elméjében. A professzor halála után Jean aggódni kezdett Walterért, akivel ekkor már romantikus kapcsolatba is került, és tudta, hogy csak idő kérdése, és folytatnia kell a professzor munkáját. Az eredeti terv szerint, ha Jean elég erős lett volna, ő vette volna magához a teljes Főnixet. Erre végül valamivel idő előtt, 2010-ben került sor Ausztráliában, az elszabadult Namor elleni harcban, amikor Jeannek nem volt más választása. Namor hatalma visszafogta a Főnixet, és ez elég volt Jeannek, hogy magába zárja, mélyre. Walter végre szabad volt tőle.

Ezután Jean a S.H.I.E.L.D. tanúvédelmi programjába került. Maga személyesen Nick Fury terjesztette fel arra, hogy egyszer s mindenkorra eltüntessék őt, és töröljenek mindent a korábbi életével kapcsolatban. Nem kockáztathatták meg, hogy Walter újra felkeresse, és így esetleg a Főnix visszaköltözzön belé, ezért Walter gyakorlatilag halottnak hitte a lányt. Fury elintézte a papírjait, az elhelyezését, még új munkát és lakást is biztosított, Jean pedig cserébe gondoskodott róla, hogy Walter többé ne kerülhessen a Főnix uralma alá, illetve havonta egyszer ő is alávetette magát a S.H.I.E.L.D. pszichés vizsgálatainak a biztonság kedvéért. Ettől a naptól kezdve a lány új neve Karen Grant lett.

Sajnos a jövőből érkezett Nathaniel Essex felbukkanása Karen életében újra előhívta a Főnixet, és teljesen megváltoztatta Jeant…

Képességei: Jean képes gondolatokat olvasni és továbbítani, illúziókat generálni mások fejében, telekinetikusan tárgyakat mozgatni és repülni. Ha a szükség úgy hozza, akár több ezer tonnás súlyokat is fel tud emelni, illetve akár irányítani is tud más személyeket az elméje erejével. A Főnix hatalmával a telepatikus és telekinetikus ereje sokszorosára nőtt.

Jean Grey Jg10

_________________
Jean Grey 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 3664
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 36
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.