Faj: Emberek

Go down

Faj: Emberek Empty Faj: Emberek

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 23 Ápr. 2011, 23:40

Homo Sapiens Sapiens

A sima ember képességeket kaphat kísérlet és baleset hála, de fejlesztheti magát kibernetikus csatlakozásokkal és vásárolhat páncélt. Továbbá tanulhat mágiát.

Szuperhumán: kísréletek és/vagy balesetek révén szereztek képességet (pl.: Fantasztikus négyes, Pókember), a képességfejlődés, erők egyeznek a mutánsokéval.

Képesség vásárlása 5 kredit!
Képesség bővítése 2,5 kredit!


Részletesebben szuperemberek: /lásd lejjebb/
- Mágia
- Páncélos
- Gamma fertőzött/ostagos
*Hulk
*Förtelem
*Vezér
*Samson
*Hárpia

Mágia - írta Zack

Először is ez a mágia nem ugyanaz, mint az asgardi. Ez a nem asgardi varázslatra vonatkozik. Másodszor: a mágia sokkal nagyobb befolyással bír, mint a sima képességek. Fontos, hogy a varázslat mindig rendelkezik hátránnyal! Ha tárgymágia (lásd lejjebb) akkor a tárgy sérülése, ha szó akkor a némasággal elveszti hatalmát ha kézjelek akkor a mozgásképtelenség teljesen megbénítja. A példákat Zack-en vezetem le, mint az első mágus karin és a mostani főmáguson.

1. Két fajta karaktert különböztettünk meg. A mágiát tanult és a mágiával kezdő karakter. A második típusú karakter az, akinek születése óta van képessége, de nem mutációtól hanem nagyon erős benne a mágia. Az első típusú karakterek azok, akik természetfeletti utakon vagy tanulmányokkal szereznek varázslatot. (erről még lesz szó később.)

Példa: Zack született varázsló, az elsődleges képességei mind mágikusak voltak így volt képes villámokat szórni a kezeiből. Ám később tanulni és megismerni kezdte a varázslatokat.

2. A mágia képessége kredittel nem fejleszthető! A varázslók tanulással és idővel szereznek új képességeket. Ennek két módja van. Az új varázserő szerzését mindig jelezni kell egy staffnak, aki megnézi, hogy a leírtakat teljesítette a játékos.
A. Saját magányos gyakorlat. Ilyenkor könyvekkel vagy magányos gyakorlással szerzik az erőiket. Ez sokkal tovább tart. E szerint a varázsló egy varázslatot egy félév alatt tanul meg a mi idő számításunk szerint. Ha csak annak egy részét jegyzi meg akkor negyed év.
- Részmágia: mondjuk képes gyógyítani kézrátétellel, tekintettel meggyógyítani valamit, fagyasztani érintéssel, lángot fújni.
- Mágia: Ismer egy mágia formát. (tűz, víz, jég, villám, vihar, asztrál, stb) Ám Ezekből képes mondjuk jeleket írni vagy varázsszavakat.
- Teljes mágia: (ez az egy évig tanult) Szinte bármire képes ezzel a varázslattal. Képes szavakkal varázsolni, jelekkel, képes egy helyre felfestet varázsjelekkel annak az elemnek bármilyen hatását elérni. Még ezt is lehet tovább növelni további tanulásokkal új varázslatokkal.
B. Tanártól. Ha a varázsló talál egy mágikus erőket tanulót, akik oktatja. (ez az egyetlen módszer arra, hogy az sima játékos asgardi varázslatokat tanuljon meg, mint a Thor, Loki és pártatlan mágiák) Ez pedig egy hónapnyi kijátszott tanulás. (ez idő alatt a játékos nem kerülhet messze a másik karaktertől és nem jelentkezhet kalandokra csak a mesterével együtt)
C. Tárgy-tetoválás mágia avagy a függőmágia. Ennek a lényege, hogy a karakter képességeit egy varázstárgynak köszönheti elsődlegesen, ha ez megsérül úgy a saját ereje bánja meg.

Példa: Zack 2007-ben kezdte fekete mágikus erőkkel. A tűz mágiát sok szinten ismer. Képes vele teleportálni, szavakkal és kézjelekkel gyújtani, ő ezt egy év alatt tanulta. Szóval mindenre képes vele. Egy negyedévig tanult gyógyító mágiát így képes súlyos sérülteket gyógyítani kézrátétellel. Nála van Aggamoto szeme, amivel képes asztrális varázslatokat használni, de ő még tanult hozzá félévet, hogy még erősebb legyen. E szerint Zacknak van még fél éve, amiről majd meghatározhatja miféle varázslatot tanult. Zack nem jelentkezik kalandokba csak tanulja a varázslatokat így elégé sokat tud. Ha lenne tanítványa minden, amit tud azt fele idő alatt tudná neki megtanítani ahhoz képest amennyi idő alatt ő tanulta.

3. Mágia ellencsapás. Ahogy írtuk a mágia mindig kiegyenlíti a "mérleget" így ha túl sokat akarnak tőle akkor ő is sokat akar majd a használótól. Ezt általában a km szabhatja ki ha úgy véli a játékos kicsit átesett a ló túloldalára.

Példa: Zack nem varázsolhat rossz okokból, mert akkor a sötét mágia, ami egyszer feltámasztotta eluralkodik rajta. Egyszer a tűzvarázslatával berobbantotta Bronx légkörét, hogy megvédje a civileket az őrszemektől azóta nem képes lángaurát felvenni többé.


A hozzászólást Thorhalla összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 11 Május 2016, 23:07-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Emberek Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Faj: Emberek Empty Re: Faj: Emberek

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 23 Ápr. 2011, 23:41

Páncélosok! - Írta Centurio, szerkesztette Genocide

Faj: Emberek Iron-man-armors
A Marvel világában feltűnt néhány szuperpáncélos alak. Természetesen most mindenki bizonyára Iron Man-re, vagy War Machine-re gondol. De ne felejtsük el a Civil War beli Pókemberes ruhát, és az Iron Man sorozatban megismert nem egy robotikus szereplőt. No meg Dr. Doom-ot sem. Kevés az ezzel a felszereléssel rendelkező hős. Egyrészt drága kis holmi, más részt pedig nehéz használni, és egyensúlyba kerülni a viselőnek felszerelésével. Összetett mechanikai műszerek, komoly harmóniában. Szóval nem gyerek játék.
Ha egy újdonsült karakterrel egy ilyen személyt akarsz indítani, tudnod kell, a ruhának vannak hátrányai, és előnyei. Kezdés képen, 15 pontot kap a felhasználó, amit tetszőlegesen eloszthat magán. De, nem lehet egyik előny sem 3-as szintnél nagyobb 1.szinten, illetve figyeld a követelményeit egyes fejlesztéseknek.


Magyarázat:
Minden értéket egy skálán határozunk meg. Ez a skála 1-5-ig terjed. A páncél minden értéke kap egy számot. A tulajdonságok magyarázatánál található az, hogy ezek a számok az adott tulajdonság esetében mit jelentenek. Az értékek nagyon sok helyen szorosan összefüggnek egymással, mivel az egyik értékből adódik a másik. Egy szuperszonikus sebességgel repülő páncélnak pl. megfelelő erősségű anyagból kell épülnie, megfelelő ellenálló képességgel.


Leírás

Páncél neve:
Egyértelműen a páncél neve. Minden páncélnak van. Még akkor is ha az a következő: SP - 01. A név változhat a fejlesztések alatt. Így az újabb verziók más nevet kaphatnak. SP - 01.5, SP - 02 ... SP - 03.45, SP - 04, stb. Az egyik tulajdonság, ami nem kap számértéket.

Program:
A páncélok többségében található egy program, ami lényegében, az egész kényes rendszert irányítja. Ez a program magas szinten képes kommunikálni, vagy parancs szavakra cselekedni, ha a viselő esetleg mozgásképtelenné válik.
A legtöbb ilyen program, egy keresztnévvel van ellátva (pl: H.O.M.E.R.O.S., vagy lásd az enyémet, V.I.K.I.). Többnyire a név, egy rövidítést tartalmaz. Értsd.: T.E.D.= Telepatikus Energiaforrás Definiáló = vagyis egy gondolati úton működő program, aki az agy hullámait érti. Telepatikusan társalog a páncél viselővel, valamilyen oknál fogva.

-1: Egy egyszerű program, aki csak az alapfrissítéseket végzi. Fegyverújítás, Páncélfrissítés és hasonló, alap szükséges dolgok. Nincs beszéd szoftvere, hanem egy írásos módon közli a hordozóval. Pl: Szemi kontaktlencse segítségével, kivetítéssel, vagy hasonló módon.
-2: Egy már beszédszoftverrel ellátott program, aki válaszol a feltett kérdésre, de csak címszavakban.
-3: Egy akár több nyelven is tudó program, aki fordítani is tudja azt, választékos szavakkal beszél. (Csak 2.szinten használható!)
-4: Mesterséges intelligenciával rendelkező program. Képes felmérni a veszélyhelyzetet, és cselekedni rá. Ha úgy adódik, akár a páncél irányítását is átveheti, de csak egyszerre maximum 2 parancsot tud végrehajtani. Értsd: Nem fog neked repülni, közben taszító sugarakat lőni, kerülgetni a támadást, és még a kért koordinátákat is követni. (Csak 4.szinten használható!)
-5: Egy tökéletesen önálló program. Képes akár egyszerre több parancsot alkalmazni, választékosan beszél, és bármely idegen nyelvet tolmácsolni. Magas fokú intelligenciával rendelkezik. Telepatikus módon is képes társalogni, de csak ha meg van teremtve a szükséges feltétel (pl: agyi idegdrótok, agyba épített chip, agyi hullámok érzékelése. (Csak 5.szinten használható!)

Súlya:
A páncél súlya folyamatosan nő, ha bővítik. Fegyverek, műszerek, és egyéb frissítések, amik pár kilónyi terhet jelentenek a viselőre. Ha egy páncél túl súlyos, az azt jelenti, hogy a hordozója a test-test elleni harcban korábban kifárad, darabosabban mozog, és hamar elfárad. Így ne pakoljuk agyon a felszerelésünket. Ha a birtokló nem eléggé erős fizikailag, akkor hiába pusztító a páncél, de nem tud vele egy lépést se tenni. De erre van néhány segítség.

-1 : A páncél az energiatartály használatával, könnyít a viselőn. Mechanikus karok erősödnek a hordozóra, akinek így könnyebb lesz cipelnie a tömeget. +40kg-os teherbírás
-2 : Több energia használatával, és erősebb fém karokkal, mik a viselővel együtt mozognak, már képes a 100kg könnyítésére. A mechanikus karok itt már acélból készülnek.
-3 : Jelentősen nagy mennyiségű energia használatával, és erős mechanikus titánium karral, akár egy 300 kg-os páncél mozgatására is képes a viselő. Ám ez elég sok elektromosságot igényel.


Páncél anyaga:
Azt írja le, hogy miből készült a páncél. Ezáltal, hogy mennyire nehéz, mennyire jól bírja a sérüléseket.

- 1 : Egyszerű acélból készült páncél. Általában kis kaliberig golyó-álló, de AK - 47, .50 -es kaliber, Desert Eagle, rakéták áthatolnak az anyagán. Természetesen azt sem biztos, hogy túléli az illető, ha elüti egy kamion, vagy vonat. Esetleg hozzávágnak egy autót. Ez a becsapódás erejétől is függ (maximálisan 7tonna. Azt követően súlyos sérülések a páncélon, agyrázkódás, kóma rosszabb esetben halál).
- 2 : Különlegesen kezelt, erősített acél-ötvözet. A fent említett fegyverek közül, csak a közvetlen közelről leadott, ismételt lövések sértik fel a páncél felületét. Ezen kívül nagyobb esélye van túlélni egy alacsony sebességgel (30-40 km/h) közlekedő, 12 tonnás kamionnal való ütközést is. Abban az esetben, ha az illető nem teljes sebességgel száll a kamion felé, hanem csak áll és várja a becsapódást.
- 3 : Titánium ötvözet. Már a közvetlen közelről leadott, sorozatos .50-es kaliberű géppuska tűz is csak lassítani tudja a viselőt, de megállítani nem. Egy-két rakétabecsapódást még ez a páncél is kibír, de sorozattűz alól már nem kerül ki élve a használó.
- 4 : Verbánium ötvözet. Szinte teljességgel törhetetlen anyagú páncél. Minden lövedék sértetlenül hagyja a felületét. Rakétazápor esetén is képes a használó harcolni, de azért még érzi, hogy nem bírja sokáig elviselni a páncélzat az ilyen erejű terhelést. Ebben a páncélban már egy gyorsvonat becsapódása sem tesz különösebb kárt. A használó természetesen a páncél belsejében agyrázkódást kaphat a lökéstől, akár meg is hallhat, ha nem megfelelő kiépítésű a ruházata, de a páncél sértetlen marad.
- 5 : Adamantium ötvözet. Törhetetlen. A páncél anyaga ellenáll bármilyen mechanikus hatásnak. Sem rakéták, sem egyéb fegyverek nem tesznek benne kárt. Tökéletes védőburok. Még egy atombomba becsapódását is képes átvészelni a páncél. A benne lévő személyre ez nem feltétlenül igaz. De itt most a páncélzat anyagáról van szó.


Páncél ellenálló képessége:
Különleges kémiai, ötvözési, vagy akár mágikus eljárásokkal a páncélok ellenálló képessége növelhető. Fontos, hogy ezek csak nem mechanikus hatások ellen védenek. Mechanikus hatások ellen a páncélzat anyaga véd. Minden magasabb szint egyértelműen magában hordozza az előző szint ellenállását is.

- 1 : Korrózióvédelem. A páncél védve van a rozsdásodás ellen illetve vízálló. Vízalatti használatra is alkalmas a ruházat, ha a felszerelése tartalmaz oxigénpalackot.
- 2 : Hőmérséklet bevonat. Szokványos, háztartási- , vagy utcai körülmények között előforduló tűz ellen véd, viszonylag hosszabb távon, 1-2 órán keresztül. Csak úgy, mint a folyékony nitrogén ellen is véd, egészen -80C fokig..
-3 : Speciális bevonat, amely nem csak a hő, de a fagyhatásoknak is ellenáll. Ezzel a páncéllal már a Föld külső légköreibe is kirepülhetünk anélkül, hogy a jegesedés érezhetően rontaná a páncél hatékonyságát. Magas ( 2-3 000 °C körüli) hőmérsékletet is képes elviselni a páncél hosszabb távon, mielőtt elkezdődik a hevülés. Emellett akár a -150 fokos hideg sem akadályozza a mozgását. Ezzel a páncél már képes az űrbéli utazásra abban az esetben, ha a felszerelése tartalmaz oxigénpalackot.
- 4 : Saválló, megnövelt hő- , és fagy-ellenállású bevonat. A páncél kiválóan védve van a legerősebb savak, akár 5000 °C fokos hő, vagy a -250 °C fok ellen.
- 5 : Mágikus erősítés. A páncél mágikus rituálén esik át, amivel elképzelhetetlen mértékben megnövelik az ellenállást gyakorlatilag minden ellen. A páncél akár a nap külső légkörében is tökéletesen üzemel, maximum 3 órán át. Bármilyen hideget kibír, szintén maximum 3 órán át, ezen kívül sem savak, sem egyéb hatás nem tud benne komoly kárt okozni. A felülete a mágia általi, folyamatos támadásokat is képes felfogni 15percen keresztül. Ennek az erősítésnek a hátránya, hogy ha a fent említett hatásoknak a leírt időnél tovább van kitéve akkor a mágikus védelem megszűnik. Örökre. Soha többé nem tehető rá.

+
- 3: Nanobot töltésű anyag. A nanobotok ellen véd, amik belülről rongálnák meg a páncélt. Ez egy teljesen elkülönülő anyag. Az adott fémet, negatív töltésű energiával látják el, ami taszítja az idegen robotokat, amik nem a frekvenciája nem 100%osan egyezik a ruhával. De ha a nanobot olyan fejlett, hogy tökéletesen alkalmazkodik, úgy nem lehet mit tenni (Ennek esélye 100.000.000:1)
(Csak 2.szinten használható!)


Páncél repülési sebessége:
Ha a páncél rendelkezik bármilyen hajtóművel (jetpack, csizmába épített sugárhajtómű, stb. ), akkor képes a repülésre. Az ehhez szükséges felszerelést a - egyéb felszerelései pontnál kell feltüntetni. Fontos, hogy amennyiben a páncél üzemanyag elégetésével működő hajtóművet használ, két dolognak mindenképpen teljesülnie kell: 1: a páncélnak tartalmaznia kell egy üzemanyagcellát. 2: Legalább 3-as ellenálló képességű kell, hogy legyen, különben nem bírja ki a hajtómű gerjesztette hőt. Egyéb energiaforrást alkalmazó hajtóműveknél csak az utóbbinak kell teljesülnie a hőmérséklet elviselése miatt.

- 1 : A páncél képes repülni. A maximális sebessége 200 km/h
- 2 : A sebesség egy erősebb hajtómű beszerelésével 500 km/h -re nőtt.
- 3 : A páncél sebessége 1125 km/h, vagyis Mach 1. Ez már hangsebesség közeli érték.
- 4 : A maximális sebesség Mach 3. Szuperszonikus sebesség. Itt már a páncélnak legalább 4-es ellenálló képessége kell, hogy legyen, és legalább 3-as anyagkeménységgel, mert különben szétégne és szétesne.
- 5 : A páncél maximális sebessége 5 Mach. De ehhez már igen speciális hajtóműre van szükség, amit nem üzemanyag hajt, hanem a páncél energiaforrása. Ebből egyértelműen következik, hogy az öltözéknek megfelelő energiaforrással kell rendelkeznie, mert egy ilyen erejű hajtóműhöz nem tudna elegendő üzemanyagot magával hordozni a használó, viszont különleges energiaforrás nélkül sem működne a dolog. Minimum 3-as anyagkeménység szükséges.


Páncél fegyverzete:
- sugárfegyverek: Különböző sugárvetők a páncélba szerelve.

- 1 : Szonikus sugár: Egyszerű hangsugár, mely megzavarja az embereket, készteti őket a fülük befogására. A sugárral üvegeket lehet törni. Szimbionták ellen különösen hatásos.
- 1 : Taszítósugár. Sem hővel, sem egyéb hatással nem rendelkező sugár. Egy gravimetrikus sugár, amely leginkább olyan, mintha hozzávágnánk valamit a célponthoz. Csak éppen jóval erősebb és gyorsabb. Egy ilyen sugár könnyedén átszakítja az 3 centi vastag acéllemezt is. Vagy akár csak könnyedén megborzolja egy tollpihe szálait. Az ereje változtatható.
- 2 : Hő sugarak. Lézer, fagyasztósugár, hevítő sugár. Azon sugarak tartoznak ide, amelyek valamilyen hőhatással járnak. (Megj. : Csak 3-as szinten használható, és legalább 3-as ellenálló képesség szükséges hozzá a páncélt is érő hőhatás miatt.)
- 3 :Elektromos pulzus sugarak. Olyan töltésű löketek, amik magas feszültségű elektromosságot szívnak fel, és azt kilőve, akár elektromos tüzet, rendszerleállást (ha elektromos a dolog), vagy szívleállást okoz. Ennek ereje fokozható. Akár az egy két volttól, a több 10.000-ig. (Csak 4.szinten használható! Továbbá 3.szintű energiaellátottság szükséges az alkalmazáshoz.)
- 4 : Atomizáló sugarak. A legpusztítóbb sugarak. Gyakorlatilag atomszinten pusztítják el az útjukban lévő tárgyakat. Jóformán de-atomizálja azokat. (Megj. : Csak 6 -os szinten használható, és 5-ös ellenálló képesség szükséges, különben a sugár elemészti magát a páncélt is, hiszen a páncél érintkezik magával a sugárral. A használathoz elengedhetetlen az ARC 2.0 energiaellátó. Egyetlen lövés ebből a sugárból leszívja a páncél energiájának 30 %-át. Így nem túl sokat lehet vele pufogtatni.)

- ballisztikus fegyverek: Lőfegyverek. Semmi extra. Sima, hagyományos töltényeket használó fegyverek.


- 1 : A 9x19mm-es pisztolyokban használatos, Parabellum lőszereket használó fegyverzet alkaron, vagy a páncél egyéb részébe építve. Maximum 200 töltény.
A felszerelések között kell legyen lőszertartó!

- 2 : 7.62x51mm töltények kilövésére képes fegyverzet. Maximum 200 töltény.
A felszerelések között kell legyen lőszertartó!
- 3 : .50 kaliberű, különleges acélfejjel ellátott töltények. Szinte bármit átlőnek. (Megj. : Csak 2-es szinttől.)

- robbanó töltetek: Rakéták, robbanóanyagok. Minden olyan, ami robbanást idézhet elő.

- 1 : Minirakéták. Összesen 12 lehet a páncélba építve. Nem robbannak nagyot, és a hatótávjuk is csak 500 méter. A robbanás ereje egy szokványos téglafal átütéséhez elegendő. Hosszuk mindössze 10 centiméter.
Ide tartozik még a sima robbanóanyag, mint pl. a folyékony nitroglicerin. Ebből 2 kilónyi lehet egy páncélban. Megfelelő tárolóegységben ( amit szintén fel kell tüntetni az „egyéb felszerelései” pontnál.), mert akár egy kis ütődéstől is berobbanhat.

-2 : Páncéltörő kis-rakéták. Könnyű páncélzattal ellátott tankok, harckocsik, páncélok átütéséhez elegendő robbanóanyaggal ellátott rakéták. A páncélba maximum 4 lehet beépítve. Hosszuk 20-25 centiméter.
Ide tartozik még a C4 robbanóanyag. Maximum 1 kiló lehet egy páncélba építve, megfelelő tárolóegységben.

-3 : Közepes robbanó-rakéta. Akár egy kisebb családi ház teljes eltörléséhez elegendő robbanóanyaggal ellátott rakéta. Csak kettő lehet egy páncélban. Viszont ezekhez már jóval nagyobb tárolóegység kell, mint az előbbiekhez, mert hosszuk 35 centiméter. Ezáltal csak a háton hordhatóak.
Ide tartozik még a C16. Egy négyszer olyan erős robbanóanyag, mint a C4. Maximum 1 kiló lehet egy páncélban. Megfelelő tárolóegységben (Megj. : csak 4 -es szinttől )


Páncél erőnövelése:
Meghatározza, hogy a páncél mennyire növeli meg a használó erejét.

- 1 : A páncél lehetővé teszi, hogy használója maximum 3 tonna súlyt megmozgasson.
- 2: A páncél erőnövelése 10 tonna megmozgatását teszi lehetővé. Ehhez a súlyhoz már elengedhetetlen a 2-es anyagkeménység, mert különben a sima acélból készült páncélzat összeroppanna.
- 3 : Erőkategória 20-as.
- 4 : A verbánium kiépítés miatt az erőkategória az előzőhöz képest megduplázódik. 40-es.
- 5 : Az erőkategória legfelső határa a 80. (Szükséges hozzá az Adanamtium keménységű páncél, különben a nagy súly alatt, az öltözet széttörne.)

Páncél pajzsgenerátora:
Egyfajta pajzs, ami elektromos képződmények. Magas ellenállással, de igen-igen sok energiát fogyaszt.

-2: Ruha, egy a reaktorból nyert energiából, hajszál vékony energiapajzsot generál. 500Kg-os ellenállással. Csupán egy 0,5m-es átmérőjű kör alakú pajzs termelődik. Ez egyszeri érintkezés után szétfoszlik, majd újra kell generálni, ami rögtön létrehozható.
-3: Egy ellenállóbb elektromágneses mezőt alkot a páncél, ami már a teljes egy négyzetméteres sugarú kört, bele értve a páncélost is. 1 tonnás ellenállással 10 másodpercig áll fen a folyamatos támadások közepette. Mozogni nem lehet vele.
-4: Egy már a mozgásra is képes 2 tonnás ellenállású energiapajzs. Akár több perces folyamatos támadásnak is ellen áll. (Csak 4.szinten!)
-5: Egy hatalmas energiagömb, ami körbe öleli a használót, és lökéshullámként is használható, mivel mérete növelhető. Akár 50 négyzetméterre is. 4 tonnás ellenállás, és még egy órányi folytonos rohamnak is ellen áll. (Csak 7. szinten! Szükséges hozzá, a Hidegfúziós hajtómű!)

Páncél rugalmassága:
Nos ez talán a legfontosabb tulajdonsága a páncélnak. Hiszen mire jó az ellenálló képesség, vagy a törhetetlen páncélburkolat, ha a becsapódás rázkódásától a használó gyakorlatilag kocsonyára rázott aggyal marad ott. Vagy mi értelme a vaskos páncélzatnak, ha nem vagyunk képesek mozogni benne. Természetesen a rugalmasságot nem az ötvözetek babrálásával, sokkal inkább az illesztéseket kitöltő anyaggal, illetve a különböző, a becsapódásokból, erőhatásokból származó energiát elvezető szervókkal oldják meg a technikusok.

- 1 : A páncél nem túl rugalmas. Igazából annyi, hogy nem kelti egy darab fém érzését. Némileg könnyedebb mozgást garantál, de a folyamatos harchoz elég edzett izomzattal kell rendelkezni.
- 2 : A ruha már könnyedén használható mozgásra, de azért ha beleeresztenek egy sorozatot egy AK 47-ből, eléggé össze koccannak a használó fogai.
- 3 : A páncélzat már szinte könnyed mozgást biztosít a használónak. Lőfegyverekből leadott tűz sem okoz kárt a használóban, legfeljebb annyit érez, hogy mintha kicsit ringatnák a páncélban. Becsapódó rakéták, közvetlen közelről érő robbanások azonban már kisebb agyrázkódást okoznak.(Már természetesen, ha egyébként a páncél anyaga kibírná a becsapódást.) Természetesen a rakéta, vagy maga a robbanás méretétől függően. Belehajtó gyorsvonattal való találkozást, vagy ennél nagyobb erőhatást nem él túl a használó.
- 4 : A páncél használata a rendkívül kifinomult és szinte tökéletesen beállított szervók miatt olyan, mintha semmi nem lenne a használón. Mintha anyaszült meztelenül mozogna. Lőfegyverekből leadott tűzerőt meg sem érzi a bent lévő személy. Nagyobb becsapódások, mint pl. rakéta, vagy a páncélt közvetlenül érő robbanás már csak éppen, hogy megremegteti a bent lévőt. Busz, kamion, vagy gyorsvonat azonban – a sebességüktől függően – agyrázkódással járnak. Már természetesen, ha egyébként a páncél anyaga kibírná a becsapódást.
- 5 : Az előző könnyed mozgáshoz hozzáadódik az, hogy a páncélban lévő személy, ha a páncél anyaga kibírja a becsapódást, akár egy repülő rázuhanását is túléli egy kis zúgó fejfájással, ne adj' Isten könnyed agyrázkódással.

Szenzorok:
Érzékelők, melyek különböző életszituációkban nyújthatnak segítséget.

-1: 100 méteres körben érzékeli az élőlényeket, mozgásuk, hőképük, biológiai funkcióik alapján, a gépeket az elektromos jelekből stb. Szükséges a nyomkövető rakéták alkalmazásához.
-2: 500 méteres körzetben érzékel.
-3: 1 kilométeres körzetben érzékel.
-4: 5 kilométeres körzetben érzékel.

Zavaró eszközök:
Eszközök, melyekkel különböző elektronikai jeleket lehet zavarni.

-1: 100 méteres körzetben képes az egyszerű telefonok, adóvevők (boltban kaphatóak), csipogók, esetleg mozgás érzékelő kamerák zavarására
-2: 500 méteres körzetben képes akár komolyabb eszközök, számítógépek, katonai adóvevők, jeladók, rádiók, komolyabb biztonsági rendszerek zavarása
-3: 1 kilométeres körzetben képes komoly eszközök, katonai műszerek, nem elsődleges prioritású biztonsági rendszerek zavarására
-4: 5 kilométeren belül képes zavarni szinte az összes elektronikai eszköz zavarására
-5: Gyakorlatilag minden eszközt képes befolyásolni, teljes rádió, internet, és minden egyéb kommunikációs csatornán képes zárlatot elérni 10 kilométeres körzetben. Akár műholdak, rakéták rendszerét is képes zavarni.

Páncél energiaellátása:
Ez szintén egy nagyon fontos tulajdonsága a páncélnak. Hiszen megfelelő energiaellátás nélkül nem működik a felszerelés. Sőt vannak olyan újítások, javítások, vagy beépíthető eszközök, amiknek a használatához speciális energiaforrás szükséges.

- 1 : Napenergiával működő páncél. Igen olcsó energiaforrás, de olcsó húsnak híg a leve, ahogy mondani szokták. Ezzel az energiával működő páncélok csak maximum 2-es szintet érhetnek el bármelyik tulajdonságból. Ráadásul a napelemeknek hely kell, így fegyverzetből is csak a megengedett felét hordhatják magukkal. Sugarakat a szükséges energia hiányában egyáltalán nem használhatnak. Éjszaka pedig ( ha nincs akkumulátor a páncélba szerelve ) teljesen feltöltött állapotból háromszor olyan gyorsan merül le a ruházat.
- 2 : ARC reaktorok:
- ARC reaktor 1.0, egy speciális hordozható energia forrás, ami felezi mások energia forrását (páratlan szám esettén duplázza a fogyasztás időtartalmát, pl. a az alappáncél két nap alatt fogyaszt 1%-ot).
- ARC reaktor 2.0, Egy szuper reaktor, ami egy évig 100%-on tartja a páncélt és annak az energiáit, de ha megsérül akkor a páncél egyszerűen használhatatlanná válik.
- 3 : EWA reaktor:
Az ARC 2.0 fejlesztett verziója, ami két tekintetben tesz túl elődjén. Egyrészt a reaktor kialakítása védettebbé teszi az energiaforrást, így nehezebben sérül meg harc közben. Másrészt a hatásfoka, hatékonysága is jobb némileg, így nagyobb energiaigényű műszerek működtetésére is képes hosszú távon.
- 4 : MARK reaktor:
A Stark vállalatok által kifejlesztet energiaellátó. Geotermikus működés, ami azt jelenti, hogy folyamatosan töltődik, ha a körülmények megfelelők. Repülés közben a kavart levegőt, átalakítja energiává, napelemek szívják be a fényt, és a repülés közbeni huzat szintén energiává generálódik. Így nehezen merül le, sőt, egyáltalán nem fogy az ellátás, ha nem használ különösebb felszereléseket (Pajzsok, szenzorok stb.)
(Csak 6.szinten használható!)
- 5 : Hidegfúziós hajtómű. A hidegfúzió alapján működő, földön kívüli technológiával működő reaktor. Úgy működik, hogy nem az anyagok hőmérsékletét változtatják meg az energianyeréshez, hanem bonyolult eljárásokkal azok rezgésszámát, ezáltal érve el, hogy a hidegfúzió, amiről Einstein azt hitte, hogy lehetetlen, beinduljon. A reaktor gyakorlatilag soha nem merül le. A páncélt akár évezredekig képes lenne energiával ellátni. Egyetlen hátránya, hogy ha csak egy kicsit is megsérül a fúziós reaktor burkolata, akkor nagy valószínűséggel a teljes világunk elpusztul. Csak moderátori engedéllyel használható, 7-es szinttől!


Kiegészítés:
Ide kerülnek azok a tulajdonságok amiket a fentebbi rész nem tárgyal, így sokkal egyedibb, noha kevéssé szokványos páncélt készíthettek.


Nanotechnológia:
Apró, szemmel láthatatlan robotok sokasága mely elhelyezkedhet a testen belül, illetve azon kívül. Ezek a robotok képesek bármikor felkerülni a testre, és kvázi páncélként funkcionálni. Sok előnnyel, és hátránnyal járnak, ezeket alább olvashatjátok:

Súlya: A páncélnak gyakorlatilag nincsen plusz súlya, maximum akkora mint egy átlagos ruházaté.
Energiaellátás: A páncél képes a test által termelt hő energiát hasznosítani, így ha szükségeltetik is energiaforrás, jóval kevesebbet fogyaszt (2. szintig minden tulajdonságot energia ellátás nélkül képes elviselni, utána feleannyi is elég)
Érzékelhetőség: Ha a páncél nem aktív, csakis a legmodernebb eszközökkel lehet kideríteni, hogy egyáltalán van
Rugalmasság: A páncél nem korlátozza viselőjét semmiféle mozgásban, igaz a páncélosra mért erőhatásokat sem korlátozza olyan mértékben. Az anyag keménységnél meghatározott kaliber nem sebzi, de az erőhatás (pl ütések, fegyver átütő ereje) könnyedén fellökheti a használót
Anyagkeménység: Mivel a nanobot páncél rengeteg apró egységből áll, anyagkeménysége nem haladhatja meg a 3. szintet semmiképpen sem
Erőnövelés: Mivel a nanobotok közel sem rendelkezhetnek akkora ellenállással, a használó erejét sem növelhetik meg túlságosan, így a maximális erő 10 tonna megemelése lehet.
Fegyverek: A nanobotok képesek bármilyen egyszerű mechanikus fegyverré átalakulni (kés, kard, kalapács stb.) teljesen ingyen, s ezek anyaga megegyezik az anyag keménység tulajdonságnál meghatározottal, azonban képtelenek lőfegyverré alakulni, vagy azt tárolni. Így a nano páncél fegyverzetét magunkkal kell cipelni, ha éppen nem hordjuk aktív állapotban, mert így csatlakoztathatóak. Ugyanez igaz az energiaellátásra, és ha szükséges az üzemanyagra is.


Saját fejlesztések:
Amennyiben a páncélhasználó saját fejlesztésű, saját maga által kitalált szerkezeteket kíván a páncélba építeni, természetesen erre is lehetősége van, kredit fejében.

-Egyszerűbb fejlesztések (-2pont): Azon extrák, mik nem nyújtanak sem konkrét védelmet a harcban, sem pedig fegyvert. Pl: Látás technikák (hő, infra, szerves, szervetlen stb.), Célzó berendezések (infra jel, akár kilométerre, távcsövek, kilengési elemzők, stb.), Kommunikációs rendszerek (beépített rádió, tv, adattár, fordító, videó és hangrögzítő stb.) és a hasonlók.
-Kissé bonyolultabb technológiák (-3 pont): Amik már akár a harcban is előnyt jelentenek. Pl: Holografikus másoló, és megjelenítő, folyékony nitrogén, acél csápok és a hasonlók.
-Igen bonyolult, nagy hatásfokú eszközök (- 4 pont): Komoly, jelentősen hasznos felszerelések, mik már önmagukban is hatalmas előnyt nyújtanak.

Természetesen a játékosok kreativitása határtalan, és nem is szeretnénk azt visszafogni. Így bármilyen saját magad által kitalált kütyüt beépíthetsz a páncélba, csak előtte szólj nekünk, hogy mi lenne az, és mi majd eldöntjük, hogy az adott technológia mennyi pontba kerül. A páncélok fejlesztése korlátlan, és akármi növelhető még erősebb szintre. Csak bírd megfizetni .
A leírtak, hogy úgy fogalmazzak, az alap felszerelések. De ha már mindent megvettél, még koránt sincs meg minden. Hisz számtalan fejlesztés lehet. Kialakíthatsz új fegyvereket, anyagkeménységet (Asgardi fém ötvözve verbániummal pl.) és a többit.


Páncél egyéb felszerelései:
Egyértelmű. Ide kerülnek mindazok, amik a fentiekbe nem férnek bele. Lőszertartók, energiacellák a tartalék energiának, robbanószer tárolók, stb.
Nem páncélos karakter, majd még is.
Ha egy olyan karakterrel indultál, aki kezdésként nem páncéllal indult, de te mégis szeretnél egyet, akkor a következő módon teheted meg.
1 kreditért cserébe tied egy nyers páncél. Majd a kreditek beváltásával pontokra tehetsz szert. 1kredit=3pont.
...és máris kezdheted építeni az öltözéket.Minden fejlesztést, ki kell játszani!
Értsd; ha megvásárolod a MARK reaktort, akkor az még nincs meg. Ezt például magánkalandban tudhatod megszerezni. Pl: Stark vállalatokba hatolsz be, és ellopod/megveszed/Fejleszted.
Vagy hiába van meg a Verbánium ötvözeted, de életedben nem jártál Wakanda határain belül, így nem is szereztél belőle mintát. Nem kovácsolták meg neked, hasonló. Ezt is magánkalandban, vagy esetleg egy kalandmesterrel való konzultáció után, egy szereplő kalandodban, miben több játékos van, esetleg beiktatódik.

Hulkzúzó Páncélok

A Marvel világában a normál páncélokon kívül feltűnnek időnkét sokkal nagyobb és erősseb páncélok is, gondolok itt a a Tony Stark által épített Hulkzúzó páncélokra vagy az Obadiah Stane által használt Iron Monger páncélra. Ezeknek közös jellemzőjük, hogy legalább kétszer nagyobbak egy normál embernél, 3-4 méteres monstrumok amelyek a normál páncéloknál sokkal erősebbek és ellenállóbbak, cserébe viszont le kell mondaniuk a gyorsaságról és a finom mozgásról. Hátrányuk még hogy egy ilyen monstrummal gyakorlatilag lehetetlen feltűnés nélkül közlekedni vagy akár egy normális épületbe bejutni anélkül, hogy ki ne törne egy-két ajtót vagy falat.

Program:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Súlya:
Mivel ha ezeket a páncélokat leállnak csak daruval lehet megmozdítani őket ezt a tulajdonságot nem birtokolhatják.

Páncél anyaga:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál de legalább 3. szinttel kell rendelkeznie hogy e roppanjon össze a saját súlya alatt. Megjegyzés: a szerkezet mérete miatt a páncélzata is vastagabb ezért többet visel el mint a normális páncélok az adott szinten.

Páncél ellenálló képessége:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Páncél repülési sebessége:
Bár képesek lehetnek repülni ezek a páncélok is de kisebb társaikkal ellentétben számukra ez sokkal nehezebb feladat. A tulajdonság minden szintje 3-szor annyiba kerül mint a normál páncéloknak(tehát 3 páncél pontért kap 1. szintű repülést) és legfeljebb 3. szintig emelhetik.


Páncél fegyverzete:
A páncél a mérete és ereje miatt 3-szor annyi lőszert és robbanó anyagot képes magával vinni mint a normál páncélok és olyan fegyverekkel is felszerelhetőek amik a kisseb társaiknak már túl nagyok mint a lövegek és más nehézfegyverek.

Páncél erőnövelése:

-1: Erőkategória 20-as.
-2: Erőkategória 50-es.
-3: Erőkategória 80-as. (min 4. szintű anyag)
-4: Erőkategória 100-as. (min 5. szintű anyag)
-5: A páncél akár 150 tonnát is képes felemelni

Páncél pajzsgenerátora:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Páncél rugalmassága:
Mivel ezeknél a páncéloknál a pilóta egy védett fülkében helyezkedik el a gépezet törzs részében ezért a páncélt ért hatásokat legfeljebb akkor érzi meg ha már a szerkezet súlyos károkat szenvedett ezért itt ez a tulajdonság inkább a gép mozgékonyságát mutatja be.

-1: A páncél igen esetlenül mozog, nem képes se futni se ugrani ezen felül könnyen kibillen az eggyensújából és ha ez megtörténi csak nehézkesen tud feltápászkodni.
-2: Még mindig nem tud se futni se ugrani de legalább már stabilan áll a lábán és könnyen felkel ha földre kerül.
-3: A páncél már olyan ügyesen mozog mint egy ügyetlen ember, képes futni és ugrani is de komoly egyensúlyérzéket vagy koordinációt igénylő mozdulatokra nem képes.(min 3. szintű program kell hogy koordinálja a páncél mozgását)
-4: A páncél már egy átlag ember ügyességével mozog.
-5: A páncél szükség esetén akrobata mutatványt is képes bemutatni. (min 5. szintű program)

Szenzorok:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Zavaró eszközök:
Ugyan úgy mint a normális páncéloknál.

Páncél energiaellátása:
Ugyanúgy mint a normál páncéloknál de legalább 3. szintűvel kell rendelkezniük.

A hulkzúzó páncélt Aegis írta.


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 18 Márc. 2013, 21:01-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Emberek Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Faj: Emberek Empty Re: Faj: Emberek

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 16 Jún. 2011, 09:06

Gamma fertőzöttek/osztagosok

Faj: Emberek 137213-30008-gamma-corps
Az első gamma sugárzástól átalakult személy Doctor Bruce Banner volt. AZ ő dns-ét használta fel a S.H.I.E.L.D., hogy katonáikat szupererővel ruházzák fel. A gamma sugárzásnak több fajta hatása van ezek lényegében alfajok. A karakterek gamma sugárzástól vagy gamma sugárzott dns-től változhatnak át. Átalakult karakterek az oldalon:
- Sion
- Zord Miaku
- Förtelem (Sion klónja)
- Sötét Sion
- Robertson

Alfajok:

Hulk
Faj: Emberek 124527-50964-hulk
Az "átlagos" hatásra hulkká válik a személy. Átalakulva szürke vagy zöld bőrszínnel fog rendelkezni. Az átalakuláshoz a karakternek dühösnek kell lennie, de 5 kredittel képes akarattal átalakulni. Továbbá két formát tud felvenni:
- Az "dühöngő" formájában 100 tonnás ereje van, kisebb robbanások sem sebzik és regenerációja Loganével vetekszik. Sajnálatos módon ez a forma uralhatatlan. Ebben a személy legrosszabb legdühöngőbb énje szabadul el. Hiába próbálja megkontrollálni a mesélő bármikor átveheti tőle az irányítást és vezetheti helyette a karaktert. Staff engedély és 10 kredit az, hogy ebben a formában uralni tudja magát a hulk. Bár még ez után is nagy csata után,a miben komoly testi vagy lelki sérüléseket kapott a hulk szüksége van kis nyugtató pihenésre, hogy ne kezdjen el tombolni agyatlanul. Általában a dühöngő a zöld forma. Ebben a formában a karakter addig maradhat ahányas szintű és utána annyi körig fáradt és zavaros ahány körig a formában volt. 6 kreditért ezt el lehet törölni és a játékos bármeddig lehet dühöngő. További 5 kreditért a dühöngő forma utána zavartságot is ellehet törölni.
- A "sima" formájában képes 50 tonnát felemelni, nagyobb kaliberű fegyverek nem sebzik, regenerációjával halálos sebeket pár órás pihenéssel tud kigyógyulni vagy pár körig képes aktív lenni azok ellenére. Súlyos fizikai vagy lelki sérülés esettén ekkor is elveheti a km az irányítást és még így is hatalmas lelki küzdelemmel kell szembe néznie és nagyobb csata után meg kell állnia pár körre nyugtatni magát ha uralni akarja a hulkot. 5 kreditbe kerül ennek a formának a teljes uralma. Általában ebben a formában a hulk szürke.

Förtelem
Faj: Emberek 240356-107626-abomination
A sugárzás másik jellegzetes hatása a förtelemmé alakulás. A förtelem kemény bőrpáncélt növeszt és ujjai karmossá válnak. Ez a fajta gamma fertőzött nem képes ideiglenesen visszaalakulni. Ha nem távolítják el a teljes hatást örökre egy nagydarab (magassága másfélszer nagyobb lesz és a súlya legalább egy tonna) lényé válik. Förtelem alap képességei:
- 50 tonnás erő
- A bőre miatt nagyobb kaliberű fegyvereknek is ellenáll.
- Regenerációja lassú, de folyamatos pihenéssel képes komoly sérüléseket túlélni, de mozgás és harc rontja lassítja a gyógyulását.
- 2 kredit/5 tonna árán képes növelni az erejét a maximumig (100 tonna)
- 4 kreditért képesek állati szinten fejlett érzékeket fejleszteni. Látásuk és szaglásuk fejlődik csak.

Vezér
Faj: Emberek 151946-187508-leader
A "vezér" hatás az, amikor a sugárzás nem fizikai erőt növelt, hanem az elme képességeit. Ezek a gamma fertőzöttek zöld bőrrel és természetellenesen nagy fejjel (és természetesen aggyal) rendelkeznek. Vissza változni ők sem képesek, csak teljes gamma eltávolítással, amitől képességeiket is elvesztik és ha vissza szerzik a gamma sugárzást eddigi fejlesztéseik akkor se kapják vissza. Képességeik:
- Automatikusan zsenik lesznek (lásd zseni alfaj)
- Képesek lesznek telepátiára vagy telenetikára.
Telepátia esettén:
- Képes kommunikálni az általa ismert személyekkel erős koncentrációval akár az űrön át is.
- 4 kredit: képes kierőszakolni mások tudatából információkat. Ehhez neki koncentrálnia kell és a célpontnak magánál kell lennie, de nem szabad elmozdulnia (le kell kötözni vagy fogni). Ez orvérzést okoz egy napon maximum háromszor lehet használni. A túl gyakori (heti tíznél több) rövidtávon agyvérzéshez vezethet.
- 7 kredit: képes átvenni mások felett az uralmat, a gyenge tudatú és akaratú személyekkel képes megtettetni szinte bármit. Ezt képes tömegekkel is megtenni, de az erős akaratúak /jk-k/ könnyen kitörnek. Ezt se lehet örökké fenntartani csak pár óráig és zavartalanul kell maradnia ha harcol elveszti az uralmat. Többi telepatikus vagy telenetikus képességét nem használhatja.
- 5 kredit: Manipuláció. Képes mondatai közben megzavarni valakit annyira, hogy az erős akarata ellenére is elkezdjen hinni a vezérnek. Ehhez beszélnie kell vele és maximum három kör után bárkit megtud győzni egy valamiről. Elhiheti valakivel, hogy ő barát, más ellenség vagy valamire szüksége van az áldozatnak.
- 3 kredit: zavarás: telepatikus migrén keltés koncentrációval. Inkább csak ideiglenes zavarás, de nem kell hozzá nagy koncentráció, így közben lehet fegyvert ragadni vagy menekülni.
Telenetika esettén:
- Képes 5 tonnát fel emelni és mozgatni rövidebb (20-30 méter) távon akár dobni is. Ez csak pár nagyobb dologra vonatkozik. 5 kredit/10 tonna szerint lehet növelni ezt egészen 100 tonnáig. További 6 kredit, hogy képes legyen hatnál többet felkapni valamiből és mondjuk törmelékkel bombázni a célpontját, apró tenyérnyi dolgok esettén ez több tucatot jelent féltonnánál nagyobb dolgok esettén max 12 tárgyat.
- 4 kredit: Zúzás. Képes összemorzsolni valamit az akaratával. A célpontot felemeli majd egy rövid egykörös koncentrációval összezúzza, mintha több oldalról nyomná.
- 4 kredit: Pajzs. Képes 2x2 méteres energia falat teremteni a közelébe (10 méteres táv max). 2 kredit/5 méterrel lehet növelni a távolságot egészen 70 méterig. 4 kreditbe/pajzs, ha még szeretne több pajzsot teremteni a vezér. A pajzs a karakter szintjének megfelelő körökig áll ellen a támadásoknak, utána vagy fel kell oszlatni azt vagy ha fenntartja a vezér akkor eszméletét veszti a következő kör végén.
- 6 kredit: Gömb. Egy telenetikus erőből álló gömböt tud generálni maga köré ez maximum három méter átmérőjű lehet. A gömb a karakter szintjének megfelelő körökig áll ellen a támadásoknak, utána vagy fel kell oszlatni azt vagy ha fenntartja a vezér akkor eszméletét veszti a következő kör végén.
Ha egy vezér mind szeretné a másik elmer erőt (telenetika vagy telepátiát) is az 10 kreditbe kerül.

Samson
Faj: Emberek 565669-hulk_6_6_1_
A samson sugárzás talán a legkisebb fokú sugárzás. Ez esettben csak a hagy és testszőrzet változik zölddé.
Az samsonok ereje 20 tonnás, ellenállnak kisebb kaliberű fegyvereknek, regenerációjuk minimális dupla olyan jól gyógyulnak, mint az átlag ember ember.
- 1 kredit/1 tonnával tudják 50 tonnáig növelni az erejüket. Nem képesek elveszteni az uralmat elméjük felett.
- 10 kredit: Tomboló. Ilyenkor képes a szintjével egyenlő körig tombolóvá válni haja megnő, akár izomzata. Az ereje 75 tonnás lesz, regenerációja olyan szívóssá teszi, hogy lábon harcban képes kibírni egy halálos sérülést. Ellenállása nagyobb kaliberű fegyverekkel szemben is sérthetetlenné teszi. Utána viszont legyengül szinte átlagos emberi szintre és zavaros lesz minden pontosan annyi körig ahány körig alkalmazta a tombolást. Ennek túlzott használata skizofréniához vezethet 8ezt akár a staff is eldöntheti) ilyenkor megjelenik egy gonosz személyiség, akinek haja állandóan hosszabb, mint a másik énnek. Ez a személyiség ugyanaz, mint az eredeti csak akaratos, tudja, hogy erős és eltudja venni, amit akar. Kellemetlen lehet ha megjelenésekkor éppen zavarja őt a főnöke ezért a gonosz énje szétveri. Csak gyakorolni lehet az uralmat ellene, de legyőzni soha.

Hárpia
Faj: Emberek 193566-189104-griffin
A gammasugárzás képes madáremberszerű vonásokat adni az embernek. Ez hasonlóan a hulk hatással dühtől vagy akarattal jön elő, de akkor itt is az 5 kreditbe kerül. Hárpiaként az ember ereje 10-25 tonna között mozoghat dühtől függően, karjára repülésre alkalmas tollazat nő, kezén, lábán madárkarmok, amik a fémet is áthasítják, fogai élessé válnak látása a vadászmadarakéval vetekszik és a sötétben is tisztán érzékel mindent.

Keverék
Több képességet felvenni lehet, de nagyon nehezen hisz speciális gamma sugárzást kell generálni vagy kísérletet elvégezni, amihez egy zseni kell, gépezetek és felszerelés. Kreditből megvásárolni nem lehet.

Öröklés
Ha egy gamma fertőzöttnek gyermeke lesz az mutáns lesz, de nem x-génnel rendelkező. örökli a szülőjének a képességeit, de gyengébb fele olyan erővel és ellentétben a szülővel nem képes azokat fejleszteni természetes úton. Ha a másik szülőnek képessége volt örökölhette azt is.
Példák:
- Skaar, Hulk és v nevű idegen nő fia. Mivel megfogant hulk erősebb volt, mint valaha így Skaar már most vetekszik az ő erejével, de rendelkezik idegen anyjának speciális erejével is, amit kicsit párszor tud alkalmazni.
- Hiro Kala, Skaar fivére és ő nem rendelkezik semmiféle gammaszerű erővel. Rendelkezik viszont az anyja képességével, amit megtanult jobban használni, mint ő.
- Lyra, Hulk és Thundra, a jövőbeli szupererejű amazon lánya. Mivel a Hulknak a leszármazottja csak fele olyan erősnek (50 tonna) kéne lennie, de az anyja hasonló képességei miatt ereje nagyobb (75 tonna).


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 18 Dec. 2011, 09:45-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Emberek Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Faj: Emberek Empty Re: Faj: Emberek

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 16 Jún. 2011, 17:44

Halhatatlan Fegyverek és egyéb speciális harcművészek

Faj: Emberek 590798-50
A Halhatatlan Fegyverek hat olyan ősi speciális harcművészeti út, amit generációnként egyetlen egy személy tanulhat meg. Ha egy játékos inaktív lesz vagy karaktere meghal más felveheti a rangot.

Vasököl
Faj: Emberek 1026862-iron_fist_3
Képzés: A Halhatatlan vasökölt a sárkányok útjára a Himalájában képeznek ki a rejtett város K'un-Lunban. Hosszú képzés során több tanítványból csak küzdhet meg a sárkánnyal, ami beleégeti jelét majd a harcos testébe és minek után ő lesz az új vasököl.
Képesség: A személy birtokosa Shao-Lao Vasököl erejének, melynek segítségével, és saját csíjének felhasználásával az erőt a testrészeibe tudja koncentrálni, így azokat sokkal erősebbé teheti, mint egy rendes ember ereje. Ha például az ökleibe koncentrálja az erőt, akkor az keményebb így, mint az acél, átüthet akár egy falat is, viszont, ha erejét sokáig egy pontba koncentrálja, az emberi erejének következtében sérülhet, ehhez nagyjából 1 óráig abba a testrészébe kell koncentrálnia. A személy koncentrálhatja erejét ökleibe, ezáltal acélkeménységűre duzzasztva azokat, vagy lábába, amivel így akár autókba rúghat lyukat, vagy fejébe is akár, így megnövelve szellemi képességeit, de ez 10 perc használat után migrénes fejfájást okoz nála. Az erejét fegyverekbe is tudja koncentrálni akár, de ez sokkal több energiát kell koncentrálnia, ez őt nem sebzi, de sokkal hamarabb kimerül így, mintha testrészeibe koncentrálná az erőt. Az így felerősített fegyverek lehetnek kardok, melyek keményebbek az acélnál, vagy akár a titánnál is, lehetnek pisztolyok, melyeknek így lövőerejük megkétszereződik. A személy fegyvereket kevésbé használ. A személy erejét fordítva is használhatja magán is akár, vagyis nem sérül, hanem begyógyítja vele sebeit egy pontra koncentrálva, teljes testére egyenlőre még nem tudja koncentrálni, csak egy-egy adott pontra, ez a koncentrálás sokkal fáradékonyabbá teszi, mint az erejével kapcsolatos bármilyen koncentrálás, és sokkal tovább kell hozzá koncentrálnia, mint a többi koncentrációs pont esetében. Ez lehet akár 1 óra, a sérülések függvényében, de utána annyira elfárad, hogy minimum 10 óra alvásra is szüksége lehet.
Eddigi Vasöklök:
- Bei-Ming Tian
- Junzo Muto
- Wu Ao-Shi
- Orson Randdal
- Daniel Thomas Rand-K’ai
- Devos
- Hun Kai
- Damien Kai
Jelenleg: Gabriel Morsus

Kövér Kobra
Faj: Emberek 295458-95648-fat-cobra
Vagy simán Kobra. A szumó harcművészek legmesteribb szintje. A Kobra uralja testét és azt tomboló viharként képes elszabadítani ellenfelére.
Képzés: Ez zavaros a Kobra megjelenhet magától előde halála után szimplán sok harccal és kemény élettel kifejlődhet benne a tudás, de az is lehet, hogy valahol nevelték és képezték. Viszont hiába edz vagy tanítanak bárkit is soha nem válhat úgy Kobrává, hogy az aktuális még él.
Képesség: Kobra képes a csít áramoltatva a testében ellenállóbbá válni és gyógyulni, igaz ez a regeneráció lassú és pihenés kell hozzá. A Kobrák hihetetlen lassan öregednek akár két-háromszáz évig is elélnek. A Kobra ereje és gyorsasága az emberi szint maximumán van úgy, hogy testsúlya, ami több száz kiló lehet nem akadályozza semmiféle módon a mozgásában. A Kobra képes villámszerű energiaként összegyűjteni a csít és azzal védelmezni magát lövések és ütések elől, ahogy képest ezt az energiát villámcsapásként felhasználni ütéskor.
Eddigi Kobra:
Jelenleg nincs aktív Kobra

Pókok Menyasszonya
Faj: Emberek 331638-23254-the-bride-of-nine-sp
A csak asszonyok által örökölhető cím.
Képzés: A menyasszonyt nem lehet képezni a címet és hatalmat egy az eredeti által kiölelt lány örökli annak halálakor. Bárhol bármikor van a képességet megkapja.
Képesség: A menyasszony beszél a pókokkal, akik teljesítik az akaratát. Szavak nélkül kommunikálnak és bármit megtudhat tőlük. Teste immúnis a pókmérgekre és képes testét pókokká változtatni vagy pókokat a testébe olvasztani, hogy gyógyítsa magát. Az egyetlen jellegzetesség a holt szürke bőr.
Jelenleg nincs aktív

Tigris Gyönyörű Leánya
Faj: Emberek 1539612-tb2
Csak asszony örökölheti a címet. Ellenben a többivel képességei nem olyan nagyok, de ez csak a látszat, hisz ő szinten mindenben felül múlja a többi fegyvert.
Képzés: Az eredeti Tigris Lányát a Tigris harcos képezte ki azóta mindig a Tigris Lánya választ magának potenciális bajnokot és ő maga képzi ki.
Képesség: A Tigris Lánya nem rendelkezik olyan csí uraló erővel, mint társai, de ő örökölte gyönyörű kortól függetlenül, mesteri harcművész és hihetetlen tűrőképességet tanul el, amivel napokon át tud meditálni. Fegyver és harc ismeretei felül múlják a mestereket. Képességei az emberi határokat súrolják.
Jelenleg nincs aktív

Az Árvák Hercege
Faj: Emberek 292242-14369-the-prince-of-orphan
A legrejtélyesebb fegyver. A Hercegek nem beszélnek múltjukról és rossz szokásuk kedvük szerint megjelenni ott, ahol úgy vélik szükség van rájuk.
Képzés: A Hetek Tanácsa, egy ősi harcművész mesterekből álló csoport képzi ki ezeket a személyeket. Képzésük végére az emberi erők maximumát érik el.
Képesség: A hihetetlenül nagy erő és harcművészeti ismereten kívül az igazi különleges képessége, hogy képes zöld köddé válni ebben a formában beinhalálhatja az ellenség,a kit így eszmélt vesztésig fojthat és könnyedén bejuthat légmentesen lenem zárt területekre. Viszont ha köd formába elkapják és elzárják nem tud vissza alakulni.
Jelenlegi: Cahal

Kutya Fivér
Faj: Emberek 975518-dogbro8
A kóbor, magányos harcosok őse a Kutya Fivér. Bajnokok, akik a világot járják és soha nem állnak meg egy helyen sokáig.
Képzés: Ha egy Kutya Fivér méltó örököst talál, akkor átadja neki vértjét és fegyverét majd az végez vele. Az örökösök mindig magányos árvák. Az eredeti halála után az örökös örökli a csí képességeit minden képzés nélkül. Ettől függetlenül képezheti őt előtte az eredeti Fivér.
Képesség: A Fivér kiváló harcművész és mestere a kardnak. Képes telepatikus kommunikálni a kutyáknak és parancsokat adni nekik. Szinte mindig egy csapatnyi kutya kíséri őt. Semmifajta telepatikus vagy misztikus erővel nem lehet megszakítani a kapcsolatot a Fivér és az ebek között. Képes elkészíteni a kardját, ami bár nem msiztikus fegyver, de az ő kezében úgy működik. Anyagával ellentétben erősebb és szívósabb lesz. Ez a kard 3 kreditbe kerül és nem lehet pénzből vásárolni. A vértje is 2 kredit. Többet is csinálhat belőlük, de mások számára sima tárgyak.
Jelenleg nincs aktív

Írta: Morsus

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Emberek Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Faj: Emberek Empty Re: Faj: Emberek

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.