S.H.I.E.L.D.

Go down

S.H.I.E.L.D. Empty S.H.I.E.L.D.

Témanyitás by Ultimate Guru on Csüt. 04 Aug. 2011, 20:15

S.H.I.E.L.D.

Semmilyen adat nem áll rendelkezésre arról, hogy pontosan mióta létezik a S.H.I.E.L.D. nevű titkos kormányszervezet. Egyesek szerint már a hidegháború idején is létezett, míg mások későbbre teszik a megalakulásának dátumát. Ami biztos, hogy a jelenlegi vezetője, Nick Fury már az öbölháborúban ténykedett, és vélhetőleg már akkor is a S.H.I.E.L.D.-hez tartozott. Valamikor a 90-es években, amikor a Földön élő mutánsok száma ugrásszerűen megnőtt, a S.H.I.E.L.D. globális, multinacionális szervezetté nőtte ki magát, és immár világszerte több ezer ügynöke volt. Megfigyelés alatt tartottak minden mesterséges és természetes genetikai rendellenességgel élő személyt, és a legújabb technikai vívmányokat is folyamatosan ellenőrizték. Maga a S.H.I.E.L.D. is rengeteg tudóst alkalmazott, hogy lépést tarthassanak a világ vezető technikusaival és genetikusaival. Így bővült ki az a genetikai részleg is, melynek legfőbb feladata egy olyan szérum elkészítése volt, amely képes lehet létrehozni egy Amerika Kapitányhoz hasonló szuperkatonát. Fury felelt azért is, hogy a világ nemzetei közül senki se szegje meg a már korábban lefektetett genetikai egyezményeket. Hogy a szérummal kapcsolatos kísérletek gyorsabban haladjanak, Fury civil vállalatokat (pl. az Osborn Műveket) is megbízott a szuperkatonákat létrehozó vegyszer elkészítésével. Később újabb részlegek alakultak, úgymint a technikai és pszi osztály, sőt, a S.H.I.E.L.D. más országokban is létrehozta saját változatait – így születhetett meg például a brit S.T.R.I.K.E. ügynökség. Mindezt az akkori vezető, Ross tábornok felügyelte.

Miután a S.H.I.E.L.D. megvonta a támogatást az Osborn Művektõl, a cég a saját szakállára folytatta a szuperszérum-kísérleteket. Végül sikerült kifejleszteniük a meglehetősen labilis OZ-vegyszert, melynek kitéve a vállalat vezetője, Norman Osborn (a későbbi Zöld Manó) és egy ifjú gimnazista, Peter Parker (a későbbi Pókember) is jelentős genetikai változásokon ment át. Fury parancsára mindkettőjüket folyamatos megfigyelés alatt tartották. Megalakítottak egy új szuperhős-csapatot, a Különítményt, és az egész szervezet élére is új vezető került Fury személyében. Ross tábornok már nem tudta ellátni korábbi feladatait. Fury egyik legelső intézkedése Wraith kiiktatása és az X-Fegyver személyesen felügyelt lezárása volt. Következő lépésként a S.H.I.E.L.D. és a Különítmény főhadiszállását áthelyeztette New Yorkba, a Triskelionba.

A következő pár hónap igen mozgalmasan telt. Míg a Különítmény elsõ bevetésein vett részt, addig S.H.I.E.L.D.-ügynökök letartóztatták a genetikai manipuláción átesett Doktor Octopust és Homokembert, lezárták Justin Hammer illegálisan működő genetikai laboratóriumát, valamint segítettek Pókembernek ártalmatlanítani a megvadult Zöld Manót.

A Pókember által elkapott bűnözőket (Zöld Manó, Doktor Octopus, Elektró, Homokember, Kraven) megfigyelés céljából a S.H.I.E.L.D. különlegesen megerősített börtönébe zárták, ahol Hank Pym, a Különítmény egyik tagja foglalkozott velük. Hamarosan azonban mind az öten kitörtek cellájukból, és megszöktek, hogy aztán egyesült erővel álljanak bosszút Furyn. Végül a Különítmény és Pókember a Fehér Ház előtt sikeresen megállították őket, és mind visszakerültek szigorúan őrzött celláikba. Ám most a Zöld Manó újra megszökött fiával, a szintén genetikailag átalakult Harryvel, vagyis a Vészmanóval együtt...

Végül a mutánsokból álló X-Men és Pókember segítségével sikerült megállítani a két Manót, de mindketten életüket vesztették az akció során. Fury ezután megtiltotta az X-Men további működését, és házi őrizet alá helyezte a csoport egyik tagját, Taót, valamint az egyik tanárukat, Erik Lensherrt. Lensherr azonban megszökött és a Vadföldre ment új, mutáns paradicsomába, az X-Men pedig követte. Onnan aztán Magneto az M Aszteroidára menekült, míg Furyt leváltották a S.H.I.E.L.D. éléről és Carol Danverst helyezték a helyére.

Jelenlegi tagok: Carol Danvers ezredes (a S.H.I.E.L.D. vezetője) és rengeteg speciálisan képzett katona, valamint tudós

Tevékenységeik központja: New York, Triskelion

A S.H.I.E.L.D. jele:

S.H.I.E.L.D. Shields


A hozzászólást Ultimate Guru összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 04 Aug. 2011, 21:29-kor.

_________________
S.H.I.E.L.D. 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 3664
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 36
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

S.H.I.E.L.D. Empty Re: S.H.I.E.L.D.

Témanyitás by Ultimate Guru on Csüt. 04 Aug. 2011, 20:16

II. korszak

A S.H.I.E.L.D. vezetője immár Carol Danvers ezredes, aki visszaszervezte a Különítményt a fennhatóságuk alá. A szervezet egyébként jelenleg is újraszerveződik, valamint új tagokat és gyakornokokat, tartalékosokat képez ki a Különítményhez. A S.H.I.E.L.D.-nek már nem tagja Nick Fury, se titokban, se hivatalosan.

Jelenlegi tagok: Carol Danvers ezredes (a S.H.I.E.L.D. vezetője), a Különítmény tagjai és rengeteg speciálisan képzett katona, valamint tudós

Tevékenységeik központja: Triskelion, Manhattan

_________________
S.H.I.E.L.D. 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 3664
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 36
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

S.H.I.E.L.D. Empty Re: S.H.I.E.L.D.

Témanyitás by Ultimate Guru on Szomb. 23 Márc. 2013, 11:59

Nyolc hónappal később…

Walter Joseph Kovacs, azaz Küklopsz vezetése alatt egy új X-Men alakult, melynek tagjai az egész világon terjeszteni kezdték az igazságot az X-génről. Most már mindenhol mindenki tudja, hogy a szuperkatonák és mutánsok ereje egy mágikus világból, Asgardról, valamint idegen hódítóktól, a Skrulloktól származik. Az sem titok már többé, hogy ezek a lények – asgardiak és idegenek – régóta közöttünk élnek, valamint hogy az X-gén terjedésében a nácik kísérletei mellett épp a S.H.I.E.L.D., vagyis akkori nevén az X-Fegyver játszott komoly szerepet. Szinte minden emberben ott lappang ez a gén, bárkiből bármikor előtörhet a mutáns ereje, de akiből nem, az is nagy valószínűséggel hordozó.

Míg eddig a mutánsok a kormány által létrehozott félresiklott torzszülöttek voltak csupán, most már senki sem lehet biztos abban, hogy ő maga nem az-e. Anarchisták tömegei verődtek csoportokba világszerte, hogy tüntessenek az amerikai és német kormány, valamint szövetségeseik, de legfőképpen a S.H.I.E.L.D. ellen. Hamarosan egyre szervezettebben és erőszakosabban kezdtek fellépni, és a helyzet lassan odáig fajult, hogy már komoly terrorakciókat szerveznek az „elnyomóik” legyőzésére. Küklopsz szinte mindennap szól a tömegekhez az interneten vagy egyéb médiaforráson keresztül – az N-zónából kénye-kedve szerint, lenyomozhatatlanul ontja magából az államellenes propagandaanyagokat. Az X-Men követői, az anarchisták egyfajta megváltóként, mentorként tekintenek Walterre, és a mutáns erőkkel rendelkezők lettek „seregük” magvai – míg az emberek, akik csak úgy gondolják, lappang bennük az X-gén, a kormánytól és a S.H.I.E.L.D.-től követelik, hogy szabadítsák fel a testükben a mutáns hatalmat.

Többé nincs mutáns-ember ellentét – helyette viszont egy sokkal durvább ellenségeskedés alakult ki a kormányt és a jelenlegi status quót védők, valamint az X-gén felsőbbrendűségét hirdető anarchista terroristák között. Míg az előző csoporthoz tartozók minden országban a rendszer fennmaradásáért küzdenek, addig az anarchisták mindenhol új államszerkezetet követelnek, asgardi és Skrull hatalmat mindenkinek, aki hordozó, valamint a S.H.I.E.L.D. teljes leépítését és Küklopsz hatalomra helyezését.

A S.H.I.E.L.D. és a Különítmény lassan közellenségnek számít a civil lakosság köreiben. Fordult a kocka: immár a mutánsok örvendenek nagyobb népszerűségnek, hiszen mindenki rájött, hogy ő maga is az lehet, míg az olyan szervezetek, mint a S.H.I.E.L.D., mindenki szemében hazug árulók.

Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller és Tyler Jackson teljes jogú tagokká léptek elő a Különítményben – nem a legjobb időszakban, de ez még így is nagy megtiszteltetés. Emma Flower White szintén a csapathoz tartozik tartalékos háttértagként. Ezen kívül a Különítményben már csak négyen vannak: Amerika Kapitány, Vasember, Sólyomszem és Thor. A csapat vezetője még mindig Carol Danvers ezredes, aki továbbra is a S.H.I.E.L.D. igazgatójának szerepét tölti be.

Idén lesz az elnökválasztás is, és a jelenlegi elnök, Barack Obama már rég bejelentette, hogy ismét indulni fog, a kellő támogatást is megkapta ehhez, és a novemberi választáshoz képest a szokásosnál jóval korábban, már e hónapban megkezdték a kampányolást. Az elnök kampányának egyik alappillére, hogy elhatárolódik az anarchista tüntetőktől, sőt terroristákként kezeli őket, de ugyanakkor a S.H.I.E.L.D.-től és a Különítménytől is megvon minden további támogatást. A költségvetésüket a minimumra csökkenti, és az FBI-ba, a CIA-be, a rendőrségbe, valamint egyéb terrorelhárító szervezetekbe veti inkább a bizalmát.

Sajnos a S.H.I.E.L.D. tehát megint hátrányban van, és az állandó tőkemegvonások, az őket érő támadások és az anarchista tüntetések miatt nem tudnak olyan ütemben haladni, ahogy azt Danvers eltervezte.

Jelenlegi tagok: Carol Danvers ezredes (a S.H.I.E.L.D. vezetője), a Különítmény tagjai és rengeteg speciálisan képzett katona, valamint tudós

Tevékenységeik központja: Triskelion, Manhattan

_________________
S.H.I.E.L.D. 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 3664
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 36
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

S.H.I.E.L.D. Empty Re: S.H.I.E.L.D.

Témanyitás by Ultimate Guru on Szer. 16 Szept. 2015, 11:49

Hat hónappal később…

Lassan helyreállt a rend a Föld országaiban, miután híre ment Küklopsz elfogásának és az X-Men feloszlásának. Itt-ott persze még mozgolódnak a Waltert követő anarchisták, de már csak egészen apró és egyre csökkenő sejtekben. A terrorakciók lassan elhaltak, a felelős kormányok előléptek és tisztázták a helyzetet a civil lakossággal, fórumokat kezdtek tartani, növelték az egészségügyi ellátásra szánt tőkét, és elkezdett kialakulni egy globális összefogás az X-gén kezelésével és a megfelelő, hasznos információk terjesztésével kapcsolatban.

Mindenki megkapja a neki szükséges ellátást, ha igényli, de szerencsére egyre kevesebben kerülnek kórházba pszichológiai problémákkal, hiszen a mágia csökkenésének hatására a közös, asgardi látomások is egy csapásra megszűntek mindenkinél – beleértve főszereplőinket, az ifjú ügynököket is. Immár „csak” az X-gén előidézte fizikai változásokra kell koncentrálnia a szakértőknek.

Az X-Men ellen aratott totális győzelemnek köszönhetően végre a S.H.I.E.L.D., a Különítmény és Carol Danvers ezredes is visszakerültek az elnök és a kormány kegyeibe, az AIM pedig kiesett onnan. A lehető legjobbkor jött ez a diadal Obama elnöknek, aki novemberben ismét indul az elnökválasztáson, és természetesen teljes mellszélességgel támogatja Küklopsz és anarchista seregének legyőzőit, a S.H.I.E.L.D.-et. A szervezet újfent megkap minden pénzügyi támogatást, amire csak szüksége van, Danvers pedig bebetonozta magát vezetőként. Egyik első intézkedéseként azonnal beszüntette az AIM Őr-programját, és bevont minden egyes óriásrobotot az utcákról.

Jelenlegi tagok: Carol Danvers ezredes (a S.H.I.E.L.D. vezetője), a Különítmény tagjai és rengeteg speciálisan képzett katona, tudós és gyakornok

Tevékenységeik központja: Triskelion, Manhattan

_________________
S.H.I.E.L.D. 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 3664
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 36
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

S.H.I.E.L.D. Empty Re: S.H.I.E.L.D.

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.