Jeremy O'Connor

Go down

Jeremy O'Connor Empty Jeremy O'Connor

Témanyitás by Jeremy O'Connor on Szomb. 13 Aug. 2011, 19:23

Adatok:

Név: Jeremy O'Connor
Egyéb név(i): atyám, püspök úr
Faj: mutáns
Nem: férfi
Jellem: egyensúlyra törekvő
Személyazonosság: nyílt (képességei terén titkos)
Születési helye és idő: 1982.08.11
Kor: 40
Család: Sean O'Connor, apa; dokkmunkás - balesetben elhunyt
Mary Donelly, anya; - öngyilkosságot követett el
Foglalkozás: A new yorki egyházmegye segédpüspöke; New York Érsek tanácsadója mutáns ügyi és modern kori kérdések terén; az egyház jótékonysági alapjának manhattani kezelője; a manhattani egyházi könyvtár főkönyvtárosa.
Testmagassága: 185 cm
Testsúlya: 95 kg
Szeme színe: kék
Haja színe: vörös
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: -
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: Állandóan fáj a feje, de már úgy ahogy megszokta. Fejfájása erősödik, ha mutáns képességét használja.

Életrajza:

Életrajz:

Jeremy Bostonban született, egy lerobbant ír negyedben. Apja dokkmunkás, anyja háztartásbeli. Életüket egyszerűen, érzelmileg egymástól távol töltötték. Az apja fiatal korában profi focistának készült. A főiskola első évében azonban megismerte Mary Donellyt, akibe azonnal beleszeretett. Egy évvel később a lány teherbe esett. Ekkor Sean, Mary szüleinek fenyegető nyomására, feleségül vette a lányt. Jeremy születésekor érte Seant baleset. A kórházba sietett és a nedves úton megpördült az autója, majd felborult. Igaz, hogy „csak” a válla törött el, de emiatt fél évre abba kellett hagynia a focit. Így elveszítette az ösztöndíját és el kellett hagynia a főiskolát.
Sean a fiát és a feleségét okolta a balesete miatt (és még véletlenül sem az alkoholt, amit elfogyasztott az akkori győztes meccsük utáni díszvacsorán) és ezt gyakran értésükre is adta. A becsülete és neveltetése megkövetelte, hogy eltartsa a családját. Azt azonban nem tiltotta, hogy verje a feleségét vagy a gyerekét.
A folyamatos fizikai és pszichikai terror elől Jeremy az utcára menekült. Hiába volt jó tanuló, inkább a haverokat és a „balhékat” választotta. Többször őrizetbe vették, de fiatal kora miatt csak a szüleit tudták még jobban feldühíteni, akiknek rendszeresen be kellett menniük a rendőrségre.
Egy igazán pozitív tragédia Jeremy életében apja halála volt. Anyja azonban bánatában és mivel nem tudta eltartani sem magát sem fiatalkorú bűnöző fiát, öngyilkosságot követett el. Ez valódi sorscsapásként érte Jeremyt. Az édesanyja temetése után eladott mindent, ami a nevére vagy a birtokába került és időszakosan az utcáról ismert haverjainál lakott. Ebben az időszakban mindent kipróbált amihez pénzért hozzájutott. Prostituáltaktól kezdve, az alkoholon át, a szintetikus és természetes tudatmódosítókon keresztül mindent, kivéve talán a vénás heroint. Felettébb érdekes, hogy életét és világnézetét egy természetes drog változtatta meg. Egyszer kipróbálta a látnokzsálya néven ismert, gyógyászati segédeszközt. Szerencséjére hallott róla eleget ahhoz, hogy legyen mellette egy „kontroll pajti”. Néhány óra alatt egy egész életet élt le a növény hatása alatt. Ekkor jött rá, hogy valamit elrontott. Másnap még átsegítette barátját egy hasonló tapasztalaton, majd elsétált a legközelebbi katolikus plébániára és segítséget kért. Szerencséjére meg is kapta.
Mivel gyors észjárású, okos fiatal volt Jeremy, sikeresen befejezte a középiskolát egy egyházi intézményben. Ez azonban már nem volt elég neki. Meg volt győződve arról, hogy neki istent kell szolgálnia. Nem volt benne biztos, hogy az katolikus egyház közvetíti az egy igazságot. Arról viszont meg volt győződve, hogy az igazsághoz sok munkával és kizárólag csak az egyházon keresztül juthat hozzá. Azóta teljesen megbékélt a szigorú dogmákkal és részévé vált a rendszernek. Ugyanakkor egyedi értékrenddel rendelkezik, amit nem tolerálnának, ha nem játszaná ki ügyesen a kártyáit. Hiszen hit ide vagy oda, minden szervezet a politikán alapszik.
Tanulmányait Jeremy Nizzában folytatta, ahol megismerkedett egy thai chi oktatóval, akivel jó barátságba keveredett. Egy egészen más világot is megismert újdonsült barátján keresztül, akinek a segítségével még mozgáskultúráját is tudta fejleszteni. Ekkoriban érte el az a felismerés, amely szerint minden vallás és egyház ugyan azt vallja, csak más megfogalmazásban.
Római tanulmányai alatt teológiából szerzett licenciátust. Ezekben az években kezdett könyvtárban dolgozni, ami nagyon megtetszett neki. Legalább kevesebbet fájt a feje, amikor elkerülte a nagy tömegeket. Hét évnyi kemény munka és aktív hitéleti szervezés után bebocsájtást nyerhetett a nagy vatikáni könyvtárba. Itt bukkant rá több olyan könyvre is amelyek segítségével sikerült rájönnie néhány aprósággal saját magával kapcsolatban.
Jeremy mindig okos, gyors észjárású gyerek volt. Egyes tanárai úgy jellemezték, mint aki olykor képes gondolatot olvasni. Valójában ez a vicces megjegyzés maga volt az igazság. Még a középiskola idején kezdődött ez a történet. Jeremy arra lett figyelmes, hogy ráérez az emberek hangulatváltozásaira. Hónapokkal később már szándékosan próbálgatta képességet. Az erőlködés azonban megártott neki. Bár sikerült elérnie, hogy az érzelmeken túl a gondolatokat is kiolvassa az emberekből, ha így tett jobban megfájdult a feje. Arra is rájött, hogy ahogy olvasni tud mások elméjében, úgy írni is. Ez a művelet is megerőltető számára. Amikor a világ megismerkedett a mutánsokkal, akkor jött el számára a felismerés, ő is egy közülük.
Egy másik különös képességére először csak ráérzett. Amikor lépésről lépésre ismerkedett meg a thai chi-val és kezdte a keleti filozófiát beleolvasztani a saját, isten központú világképébe, úgy érezte, hogy a világ részévé vált. Amikor a vatikáni könyvtárban rábukkant néhány titkosnak minősített varázs könyvre. A könyvekben leírt mágikus elvekben ráismert saját világnézetére. Innen már csak egy lépés volt számára, hogy a thai chi mozdulatokat és erős koncentrációt arra használja, hogy elméjével irányítsa a természetet. Igaz, ehhez az is kellett, hogy születésétől fogva áthassa a mágia.
Jeremy hosszú évek kemény munkájával tökéletes harmóniába hozta testét, lelkét és hitét. Még úgy is, hogy közben elvégzett egy gazdasági főiskolát is és haladt előre az egyházi ranglétrán is.
Rómát többször is elhagyta Jeremy, de végleges kiküldetésére csak 2020-ban került sor. Ekkor helyezték át, már felszentelt püspökként, New York-ba. Az egyedi látásmódja és a mutánsokhoz való hozzáállása tette a helyi érsek tökéletes tanácsadójává. Az elmúlt két évben, a viszontagságok ellenére sikereses munkát végzett.
Képességei:
- Képzetlen telepata. Képességének két formája van jelenleg. Egyszerre egy ember fejéből képes kiolvasni a gondolatokat vagy érzéseket. Célpontját látnia vagy hallania kell ehhez a művelethez. Képessége visszafelé is működik. Képes gondolatokat, érzéseket elültetni az emberek elméjében. Egyszerre egy emberre tud csak hatni, a gondolatok nem utasítások, tehát nehezen irányíthatóak Jeremy által. Célpontjának két méteres körzetben kell lennie és vagy mélyen a szemébe kell néznie, vagy Jeremy hangjára kell koncentrálnia.

- Született mágus, aki autodidakta módon képezte magát aktív mágiahasználóvá. Jelenleg a "levegőt", mint elementális erőt használja varázslatainak forrásaként. Képességét kézjelekkel hívja elő. Képes befolyásolni a légáramlatok irányát és erejét. Maradandót nem tud alkotni, de amíg koncentrál, addig "életben" tudja tartani az általa keltett léghullámokat. Maximum 60-70 Km/h-s "szelet" tud kelteni.

Szakértelmei: teológia, thai chi, gazdasági összefüggések, politikai machinációk

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Nem

Megjegyzések: Mutáns képességét nem, mágikus tudását viszont mindenképpen szándékában áll fejleszteni.
Jeremy O'Connor
Jeremy O'Connor
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 21
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 09.

Karakteradatok
Főkarakter: Albert Shear
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Jeremy O'Connor Empty Re: Jeremy O'Connor

Témanyitás by Thorhalla on Szomb. 13 Aug. 2011, 20:17

Elfogadva, adatlapot még készíts, utána mehetsz is játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jeremy O'Connor Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14861
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Jeremy O'Connor Empty Re: Jeremy O'Connor

Témanyitás by Jeremy O'Connor on Szomb. 13 Aug. 2011, 23:52

Adatlap:

Név: Jeremy O'Connor
Lakás/Létesítmény: Manhattan-i katolikus parókia (0 kredit Nefivel egyeztetve)
NJK: -
Foglalkozás: A new yorki egyházmegye segédpüspöke; New York Érsek tanácsadója mutáns ügyi és modern kori kérdések terén; az egyház jótékonysági alapjának manhattani kezelője; a manhattani egyházi könyvtár főkönyvtárosa.
Munkahely: Katolikus egyház
Pénz: -
Bevétel/hét: -
Eszközök: Püspöki süveg, pásztorbot, mellkereszt
Felszerelés/fegyverek: -
Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható: Manhattani Katolikus parókia
Ismertebb szövetséges: -
Ismertebb ellenség: -

Felhasznált kreditek: 0
Fennmaradó kreditek: 4
Jeremy O'Connor
Jeremy O'Connor
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 21
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 09.

Karakteradatok
Főkarakter: Albert Shear
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Jeremy O'Connor Empty Re: Jeremy O'Connor

Témanyitás by Jeremy O'Connor on Pént. 07 Okt. 2011, 21:13

A karakter elhunyt.
Jeremy O'Connor
Jeremy O'Connor
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 21
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 09.

Karakteradatok
Főkarakter: Albert Shear
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Jeremy O'Connor Empty Re: Jeremy O'Connor

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.