Faj: Űrlovagok

Go down

Faj: Űrlovagok Empty Faj: Űrlovagok

Témanyitás by Thorhalla Vas. 09 Szept. 2012, 18:55

Űrlovagok
Faj: Űrlovagok 601790-sc0004ac97
Faj: Űrlovagok 1165366-3_26_2010_7_15_02_am

Röviden:
Az Űrlovagok elit kiberharcosok csoportja, a Galador bolygóról. A Szipolyok (lidércek, vagy árnylidércek) ellen lettek létrehozva és alapítva, a kétszáz évvel ezelőtti megszállás alatt. A kiválasztott galadori férfiak és nők planádiumból készült komputerizált kibernetikus külső vázzal (páncéllal) lettek felszerelve, ami specializált felszerelésükhöz vagy képességükhöz lett egyedileg tervezve. Általában mind fel van szerelve sugárhajtóművel, emberfeletti erővel rendelkezik, és képes az űrben élni.

Részletesen:
Galador az úgynevezett „Arany Galaxisban” található meg. Egykor egy paradicsomszerű bolygó volt, igencsak fejlett technológiával. Az itt élők humanoidok, teljes mértékben ugyanúgy néznek ki külsőre és belsőre is, mint a földi emberek, egyetlen különbséggel, a galadoriak kétszer olyan sokáig élnek, mint az egyszerű emberek. Azaz az átlagéletkor náluk is olyan 150 év.
Kétszáz évvel ezelőtt a bolygó vezetője egy férfi volt az úgynevezett "The Prime Director" (Főigazgató) és a tudósok már kifejlesztettek egy „angyal-szerű” harcos osztályt géntechnológia segítségével. Ám ekkoriban fedezték fel a Sötét Csillagködöt és jöttek rá, hogy alattomos alakváltók, a Szipolyok behatoltak a galaxisukba. A Galadori kormány úgy döntött, hogy ekkor jött el az ideje annak, hogy kiborg harcosokat hozzanak létre, hogy megvédhessék a bolygót a Szipolyoktól. A Főigazgató maga kérte meg a népét, hogy jelentkezzenek önkéntesek arra, hogy ilyen kiborg harcosokká váljanak. Megígérte nekik, hogy az „emberségük” megmarad, azaz az eltávolított részeket hibernálják és később visszaültetik az emberekbe, ha a veszély elmúlt – ugyanis az Űrlovag páncél beültetéséhez testrészeket és élő szöveteket kellett eltávolítani - . A galadoriak értelemszerűen vonakodtak megtenni ezt a lépést, mindaddig, amíg Rom nem jelentkezett erre. Az ő példáján felbuzdulva még 1000 galadori nő és férfi jelentkezett és alakították át őket Űrlovagokká. Mindannyian szupererősekké váltak, képesek voltak az űrben utazni és mindannyian különleges fegyvert kaptak és kódnevet maguknak.
A Szipolyok megostromolták a Galadort, de az űrlovagok sikeresen visszaverték őket az űrben, azonban nem sikerült őket teljesen elpusztítani. A Szipolyok minden irányba menekültek, rengeteg másik világra és egy részüket visszaűzték a Lidércvilágra a Sötét Csillagködbe. Ekkor esküdött meg Rom és a társai követték, hogy az Űrlovagok mindaddig Űrlovagok maradnak és nem alakítják őket vissza, amíg egyetlen szipoly is él az univerzumban.
Teltek múltak az évek, még egy hatalmas csata volt a Szipolyok ellen, ekkor hozták létre az Űrlovagok második generációját (kb. 25 éve), és azóta is folyamatosan képzik őket. ebben a csatában vált teljesen lakatlanná a Lidércvilág és kezdték az Űrlovagok járni az univerzumot, hogy beépülve más fajok közé levadásszák a közöttük rejtőző szipolyokat, mert számukra még mindig nem ért véget a háború. Az Űrlovagok képzése manapság gyermekkorban kezdődik, ekkor kezdik nevelni, képezni és programozni őket, hogy tökéletes ellenfelei lehessenek a szipolyoknak és felismerhessék, legyőzhessék őket. És ennek a rejtőzködésnek és vadászatnak hála igencsak paranoiásak is lettek, mindenhol szipolyokat látnak.

Faj: Űrlovagok 601791-sc0004d9d0

Társadalom és gazdaság:
A bolygót egy pár irányítja mind a mai napig, a Főigazgató és a Mátriárka. Ők általában egy párt alkotnak, bármelyikük tagja lehet az Űrlovagoknak. A bolygón emberszerű lények élnek, akik között úgyszintén előfordulnak képességek, ezek megfelelnek a földi mutánsokéval és ugyanolyan sokrétűek lehetnek. Ugyanúgy van infrastruktúra és rendes élet, mint bárhol máshol az Űrlovagok pedig az elit katonai egységük, ahol már gyerekkorban erre képeznek. Olyan 3-4 évesen kezdik a tanulást és olyan 22-23 évesen fejezik be. Félig kibernetikus lények lesznek ezek a galadoriak mire felnőnek, a páncélzatuk és fegyverzetük pedig mindig a képességükhöz, ha nincs képességük, akkor ahhoz van alakítva, amiben a legjobbak.
Mind a mai napig igencsak fejlettek, képesek az űrutazásra és térhajtóművek építésére, speciális fegyvereket készítenek. Az Arany Galaxisban van egy nagy űrállomásuk is a Torony, ami a Lidércvilágot felügyeli.

Faj: Űrlovagok Sk1pp6-7

Kapcsolat más fajokkal:
Az Űrlovagok és a Galadoriak is meglehetősen paranoiásokat, mindenhol szipolyokat látnak. Mivel a szipolyokból nem túl sok maradt az utolsó háborúban és szétszéledtek minden irányban, így kénytelenek voltak az Űrlovagok is ezt megtenni. Rendelkezik egy központi számítógépjük, amivel folyamatosan kapcsolatban állnak, mint a Nova hadtest a Világelmével. Ezzel tudnak beszélni és adatokat lekérni tőle. Ez a kapcsolat a páncéljukba van építve, ahogyan egy szkenner is, amivel szkennelni tudnak körönként 1 embert, és ha az az adatbázisban benne van, akkor a számítógép máris közli az adatokat és az eredményt velük. Az Űrlovagok az elmúlt 25 évet arra szentelték, hogy megismerjék a többi nagy fajt – kree, skrull és shi’ar – ezért nagyjából ismerik a társadalmukat és kultúrájukat. Eléggé maguknak valók és nem fedik fel, hogy kicsodák, mert akkor a célpontjuk is rájönne erre, így beépülve és elvegyülve folytatják a vadászatot. Jelenleg a Dwalendet kivéve senkivel sem állnak diplomáciai kapcsolatban, utoljára a Földdel próbáltak kapcsolatot felvenni, de a SWORD kihajította őket a bolygóról a túlzott vádaskodásuk és paranoiájuk miatt.

Játéktechnikailag:
A játékosok csakis második generációs Űrlovagok lehetnek, azaz maximum 25 éve űrlovagok, vagy kevesebb. A régi háborúról csak hallottak, de részt így nem vettek benne. Minden játékos eldöntheti, hogy rendelkezik-e képességgel, vagy sem. Ha rendelkezik, az ugyanolyan alapon működik, mint a mutáns képesség, erősségre is, de a mutánsok módszerével ezt fejlesztheti. Másodlagos képesség nem vehető és itt nincsenek szuper humánok sem. Azaz, ha valaki úgy kezd, hogy nincs képessége, később sem lesz. Ha valaki képességnélküli karaktert kezd, akkor az választhat magának egy high-tech fegyvert ingyen. Ez lehet elektromos pöröly, lézerfegyver, lángszóró, rakéta, stb.

Amit mindenki alapból kap, ha Űrlovag lesz, a páncél. Ez alapból képes a gyengébb lézer pisztolyból három lövést felfogni, illetve a kardok ellen véd egy ideig – nem a kozmikus, vagy mágikusak ellen – hanem mezei jó minőségű kardok ellen. Véd az űr viszontagságai ellen, képes 12 órára oxigénnel ellátni a viselőjét. 300km/óra sebességgel repülni légkörben és űrben, illetve 1 tonna súlyt megemelni.
Minden mást kreditért kell venni hozzá. És a fent említett páncélba épített szkennerük is van, amivel körönként 1 személyt tudnak szkennelni.

Az űrlovagok a páncéljukat gondolati úton irányítják. Gondolatokkal tudják magukra hívni, illetve eltűntetni is azt. Levenni teljesen soha sem tudják, hiszen a kibernetikus beültetések szolgálták ezt a célt, hogy a páncéljuk mindig elérhető legyen számukra, amikor csak akarják.

Árak:
- Képességfejlesztés: ugyanaz, mint a mutánsoknak, azaz szint(fejlesztés száma)*2,5 kedit
- Faji bónuszként a high-tech felszerelések csak 3 kreditbe kerülnek
- A kozmikus felszerelések (lásd örökkévalóknál) 6 kreditbe

Speciális felszerelés: (csak a galadoriaknak)
4 kredit: II. generációs szkenner, 1 kör alatt szkennel ez is, de a másikkal ellentétben ez hangosan visítani kezd, ha szipolyt talált
10 kredit: III. generációs szkenner, 1 kör alatt képes egy nagyobb kb. 20 fős csoportot is leszkennelni és ez hibaszázalék nélkül találja meg a szipolyokat

A páncél képességei pedig az istenekéhez és atlantiszi karakterekéhez hasonlít:
Erő:
1 kredit: 2 tonna súlyt képesek megemelni és kinyomni
2 kredit: 5 tonna súlyt képesek megemelni és kinyomni
3 kredit: 10 tonna súlyt képesek megemelni és kinyomni
4 kredit: 15 tonna súlyt képesek megemelni és kinyomni
5 kredit: 20 tonna súlyt képesek megemelni és kinyomni

Ellenállás: (a 8 kredit a végösszeg a végén, azaz az első 2, aztán +3 és +3 kredit az ár)
2 kredit –.jó minőségű lézerpisztolyokat is képes levédeni, bombák sem tesznek benne kárt
5 kredit – lézerpuskák lövését is bírja 2-3 lövésig (ezzel kisebb hajókat szoktak lelőni)
8 kredit – a páncél az extrém magas hőmérsékletet is bírja, a viselője kibír egy szupernóva robbanást is

Repülési sebesség:
1 kredit: 600 km/óra sebességgel képesek repülni
2 kredit: 900 km/óra sebességgel képesek repülni
3 kredit: 1200 km/óra sebességgel képesek repülni
4 kredit: 1800 km/óra sebességgel képesek repülni
5 kredit: 2400 km/óra sebességgel képesek repülni

Általános dolgok:
- Lakhely 2 kredit
Űrhajón, bolygón vagy bárhol a karakter otthona. Három szobás lakások.
- Labor 2 kredit

Űrhajók:
- Személyes hajó 2 kredit
Két személyes áruszállításra is alkalmas hajók. Plusz 1 kredit/két embernek elég hely.
- Szállító hajó 6 kredit
Hadi hajó méretű fegyvertelen gép vagy diplomáciai hajó. Plusz 1 kredit minimális fegyverzet
- Vadászgépek 4 kredit
Egy-két üléses lézer fegyverekkel felszerelt űrhajó. Plusz egy kreditért képes már nagy rakétákat is lőni.
- Cirkálók 10 kredit
Több fős (kb 10) irányításával működő csatahajó. Négy nagyobb ágyúval és hellyel két vadászgépnek.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Űrlovagok Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.