Náhkôhá'e

Go down

Náhkôhá'e Empty Náhkôhá'e

Témanyitás by Dr. Zield Jones Csüt. 25 Ápr. 2013, 09:21

Náhkôhá'e David-bowie12

Adatok:

Név: Waynoka Stevens
Egyéb név: Náhkôhá'e
Faj: Mutáns (lupine)
Nem: férfi
Jellem: embergyűlölő
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: Rock Springs (Wyoming), 1980.
Kor: 44 év
Család: apa – Avonaco Stevens (elhunyt), anya – Darika Stevens (elhunyt), báty – Kuckunniwi Stevens
Foglalkozás: énekes, pap
Testmagassága: 180 cm
Testsúlya: 60 kg
Szeme színe: barna
Haja színe: általában szőkésbarna, de gyakran átfesteti vörösre vagy feketére különböző árnyalatokban
Bőre színe: világos kaukázusi
Különleges ismertetőjel: feltűnő öltözködés
Repülési sebesség:
Egészségi állapot/ betegségek: cukorbeteg

Életrajza:
Waynoka Stevens szülei cheyenne indiánok voltak, akik áttértek a mormon vallásra. Fiúgyermekük, Kuckunniwi megszületése után lányt akartak. Amikor újabb fiú jött a világra, az orvosok közölték anyjával, hogy a szülés közben fellépett komplikációk miatt nem fog tudni több gyereket szülni. A szülők annyira ragaszkodtak egy lánygyermekhez, hogy a fiút lányként nevelték. A Waymoka nevet adták neki, melynek jelentése édesvíz. Anyja bevezette a női házimunkák és a divat világába, apja pedig a vallásra tanította, amit a fiú szívből gyűlölt.
A gyermek nagyon beteges volt, korán influenzás lett, hetente belázasodott, gyomorbántalmai voltak. Külsőleg viszont igen ellenállónak bizonyult, sosem láttak rajta sebet. Egyszer anyja elejtette és a gyermek egy kő élére esett a hátával, de semmi baja nem lett.
Óvodás korában két favágó elrabolta és az erdőbe vitte. Bekötötték a szemét és egy faházban tartották, kényszerítve, hogy könyörögjön az ételért vagy bármiért, amit akar. Sokszor 2-3 napig nem hagyták aludni, hogy elhitessék vele, valójában nem is lát és hogy teljesen rájuk szorul. Egy hónap után találta meg a rendőrség és visszavitték szüleihez. A trauma miatt előfordul vele, hogy a legváratlanabb pillanatokban vaknak és kiszolgáltatottnak gondolja magát, ilyenkor más tudatállapotba kerül és nem tudják neki megmagyarázni, hogy valójában lát.

Az iskolában sokat csúfolták a fülbevaló és a női ruhák miatt. A kis Waynoka nagyon megutálta a gyerekeket, bár volt néhány barátja, akik főleg a lányok közül kerültek ki. 10 éves volt, amikor egy gúnyolódó gyerek elkezdte verni és lökdösni. Pont az ablak előtt állt, mikor kapott egy óriási jobbhorgot. Átesve a párkányon 4 emeletet zuhant. Ekkor mutatkozott meg mutáns képessége. Ahogy az iskolaudvarra esett, különösebb sérülés nélkül felpattant és elkezdett átváltozni. Testmagassága közel kétszeresére nőtt, sűrű szőr kezdte beborítani a testét. Állkapcsa medveszerűen előre ugrott és karmai nőttek. Tombolásba kezdett, kidöntötte a kosárpalánkot és 20 gyereket, valamit 2 tanárt megölt. Miután visszaváltozott, nem sajnálta az áldozatokat, inkább örült az erejének.
Náhkôhá'e Captain%2Bamerica%2B%2523616
Mikor szülei megtudták, mi történt, nagyon megijedtek. A család totemének eddig is a medvét tartották, de csak a múltba vesző legendákban szereplő ősök között volt olyan, aki át is tudott változni. Nagyon tisztelni kezdték Waynoka-t és Náhkôhá'e-nek kezdték szólítani, ami cheyenne nyelven medveasszonyt jelent. Kiderült, hogy van tehetsége az énekléshez, ezért különórákra járatták. Bátyja, Kuckunniwi egyre féltékenyebb lett és egy nap megtámadta testvérét. Waynoka újra őrjöngő vadállattá változott és megölte szüleit, akik fiuk segítségére siettek. Kuckunniwi elmenekült és azóta nem találkoztak.
Náhkôhá'e időközben megtanulta képességét uralni: csak tudatosan változik át és medveként is képes gondolkozni, cselekedeteit irányítain. Apokalipszis lassan átvette a hatalmat Amerika felett és a mutánsok uralkodó fajjá váltak, Waynoka pedig sikeres énekes lett. Számos lemezt kiadott, a rádiók játsszák a slágereit. Rejtélyes szövegeivel mindig a mutánsok feljebb valóságát hirdette, így hamarosan meghívták a Papok közé, hogy Apokalipszist dicsőítő ceremóniákat vezessen. A Nagyúr azonban többet látott benne, így amikor felettese meghalt, Náhkôhá'e-t nevezte ki Rock Springs Főpapjává.
Náhkôhá'e nem tisztel senkit az emberek közül, közönségével is mindig lekezelő volt, de szerették a tehetsége miatt. Extravagáns öltözködésével mindig felhívta a figyelmet. Papként illetve Főpapként elasztikus páncélt visel, de felette ott vannak a megszokott, sokszínű díszes ruhák és a frizurájára is ügyel.

Apokalipszis és a Lovasok bukása után nehéz dolga volt, mert a zsarnoki hatalom ismert személyeként vadászhattak rá is. Ekkor kopaszra nyíratta a haját, elhagyta a sminkelést és egyszerű férfi ruhákat, kalapokat kezdett hordani. Volt takarító, pultos, eladó, szakács, ahova épp felvették. Amikor mégis felismerték valahol, gyorsan elutazott.
Náhkôhá'e The_Man_Who_Fell_to_Earth__1976_
Identitásával és korábbi életmódjával annyira ellentétes volt mindez, hogy egy idő után inkább medve formáját állandósította és Alaszka medvekolóniáiba vonult vissza. Az állatok elismerték és megtanult velük együtt élni. Mivel képzettebb, eszesebb és erősebb volt a medvéknél, a lupin lassan csordavezér lett. A meghágott nősténymedve tetemek számának növekedésével a helybéliek nyomozni kezdtek és egyre többen látták. Fel is ismerték, mivel nem egy átlagos medvére hasonlított. Végül nagy erejű mutánsok elfogták egy elektromos erőtérrel, amit nem tudott széttörni. Vízbe akarták fojtani, hogy így bosszulják meg tetteit, de összevesztek egymással azon, hogy jogos-e megölni valakit, még ha oly bűnösnek is tartják, mint egy volt Főpapot. Kihasználva az erőtér gyengülését megszökött és Kanadába vándorolt. A sarkkörön túl a népirtás előtt sem éltek túl sokan, így ideális hely volt számára. Ha valaki mégis meglátta, annak hamar vége lett...

Mikor Apokalipszis visszatért klónjai élén, Náhkôhá'e egyből jelentkezett. A Nagyúr látta, hogy valóban erős mutáns, aki túlélte az elmúlt éveket és hűséges is, így Attilan hadihajójára hívta szolgálatra. A világnak egyelőre nyugta van a Nagyúrtól, de bizonyára készül valamire az erődben. És bármi is legyen az, Náhkôhá'e kitart mellette, mert ez a túlélés útja.


Gyerekkora óta töméntelen mennyiségű édességre van igénye és amióta szülei meghaltak, nincs aki megtiltsa tőle az alkoholt. Mindez nem látszik rajta, kifejezetten sovány testalkat. Az elmúlt években cukorbeteg lett, ami ellen maga Apokalipszis fejlesztett ki egy szérumot. Betegsége nem múlt el, de ha naponta bevesz 1 kapszulát, akkor nincs baj.


Náhkôhá'e gyűlöli az embereket, de nemcsak azért, mert ő mutáns, hanem inkább azért, mert már fajtársukként is kiközösítették, mivel másként viselkedett. Szülei nevelése miatt teljesen azonosult a női szereppel. Futó kapcsolatai vannak, aminek énekesi karrierje különösen kedvez. Medveként erősebb a hímekre jellemző ösztön. Ilyenkor nőstény lupinok vonzzák vagy ha sokáig marad ebben a formában, akkor a nem mutáns nőstény medvék is megteszik, de ezek ritkán élik túl. A fiatalabb lupinok láttán pedig apai ösztönei támadnak fel és védelmezi őket. Más hím lupinokat megpróbál elűzni, ha nem menekülnek, általában harc a vége.

Képességei:
- Csontjai és bőre ember formájában rendkívül ellenállóak a mechanikai sérülésekre, vágó-, ütő- és szúrófegyverekkel nem lehet neki ártani.
- Ütés vagy erős nyomás hatására csontjai megnyúlnak, a szervezetében lappangó szénhidrát aktivizálódik. Ilyenkor leginkább egy kihalt medvefajta, a hosszú végtagú, barna szőrű Ursus abstrusus jellegzetességeit viseli. 250 kg a súlya, 4 lábon kb. 2 méter magas, 2 lábra állva 4 méter.
- Medveként megnyúlt bőre és csontjai, szövetei sérülékenyebbek, már fogja a kés is. A sérülésekből viszont gyorsabban regenerálódik, mint az emberek.
- Erős állkapocs és karmok: képes átharapni egy 10 cm átmérőjű tömör acélcsövet, vagy egy csapással átszakítani egy autó oldalát
- 10 tonnát tud megmozgatni lökéssel vagy emeléssel.
- Fejlett szaglás, látás és hallás
- Emberinél sokkal nagyobb gyorsaság
- Az amerikai angolon kívül beszéli a cheyenne indián nyelvet.

Szakértelmei:
- Képzett zenész.
- Papként/Főpapként nem kiemelkedő harcos, de tanult technikákat, amiket emberi formájában alkalmaz. Medveként inkább a testi erejére hagyatkozik.

Privát előtörténet véleményezést kérek!

Náhkôhá'e Arctodus2


A hozzászólást dr. Zield Jones összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 03 Jún. 2013, 20:25-kor.

_________________
Reneszánsz:
Dr. Zield Jones és az állatok
Hanna Jones-Rider
Theodor Jones
Kam Flyrthibate - Töltés
Waynoka
Szürke Eminenciás
Charles Dialin

Kree jövő:
Dr. Zield Jones

Végtelen Háború:
Kék Lovag
Charles Dialin - Oszlató
Evangeline Gordon - Crystal Panther
Dr. Zield Jones
Dr. Zield Jones
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1185
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Apr. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: dr. Zield Jones
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Náhkôhá'e Empty Re: Náhkôhá'e

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 25 Ápr. 2013, 14:45

Szívesen bármikor, örömmel segítek.
Remek előtöri így, elfogadva.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Náhkôhá'e Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Náhkôhá'e Empty Re: Náhkôhá'e

Témanyitás by Dr. Zield Jones Csüt. 06 Feb. 2014, 00:07

Náhkôhá'e ott volt a végső csatában, amikor a bolygó seregei félretették az ellenségeskedést és a gyűlöletet, hogy a mindent elemészteni kívánó ismeretlen fenyegetéssel felvegyék a harcot. A Galactus nevű ősi lénnyel történő összecsapás során a Nagyúr odaveszett és új világ alakult ki. A Főpapok saját törzseket alakítottak, Náhkôhá'e a lupinok, felinek és egyéb állatias mutánsok vezetője lett.

Mivel itt korlátlan volt a hatalma, indián ősei szokásait és nyelvezetét ötvözte a mutánsok éltetésével. A totemizmus egyik alapvető tétele amúgy is az ősök tisztelete volt, azoké, akik az állatformájukat is tudták használni, de emberként gondolkodtak.
A törzset Tsis-tsis-tas (ejtsd: Cisz-cisz-tasz, jelentése cheyenne nyelven "Hasonlóan Szaporodók" vagy "A Nép") névre keresztelte el és Colorado területére, a cheyenne-ek egyik régi központjába vezette őket. Főleg a Sziklás-hegység vonulatán telepedtek le, ami zord körülményei miatt nehezen volt megközelíthető, de a strapabíró lupinok, felinek és egyéb állatias mutánsok számára ideális lakhelyet nyújtott.
A Tsis-tsis-tas indián törzs módjára működik. Az állatias mutánsokat tiszteletreméltónak tartják, mivel a valóságos őseik, az átváltozásra bármikor képes állatatyák és -anyák újkori megtestesülései és így a mutánsok között is a legősibbnek mondhatóak - legalábbis a Náhkôhá'e által elterjesztett hit szerint.
Kézműves kultúra, olyan felszerelésekkel, amiket innen onnan összeszedtek vagy a hozzáértők készítettek, testfestéssel, berendezett és telerajzolt barlangokkal. Énekekkel és vad táncokkal ceremóniákat tartanak a természet erejének, ami bennük megnyilvánul. Összetartó közösség, vadászni is kisebb csoportokban járnak. Ember vagy állat ugyanúgy zsákmány, ha ehető, csak a mutánsokat kímélik. Ruhát nem mindig hordanak, de megtiltva sincs. Náhkôhá'e még viseli az elasztikus páncélt, ami védelmet nem igazán nyújt, csak ruhaként követi az alakváltásokat. A legerősebbek igyekeznek a legerősebbekkel szaporodni, mégpedig a lehető legnagyobb létszámban, hogy a Falka még erősebb legyen. Maga Náhkôhá'e is mindig lupin alakjában mutatkozik (ezzel is jelezve a dominanciát) és így már kizárólag a nőstényekre, természetesen az erős nőstényekre vet szemet. Megtiszteltetés, ha valaki az ágyába kerülhet.
A Törzsfőnök egyértelműen Náhkôhá'e, aki felvette a Nagy Atya nevet. Utána következnek a második legerősebb kategóriába esők, a Négy Nyíl (a Lovasok megfelelői, eggyel a törzsfőnök alatt). A művészeket, énekeseket, történetmondókat nagyon tisztelik, közülük kerülnek ki a sámánok, akiknek szintén nagy szerepük van. A leggyorsabbak és a repülni tudók feladata lett, hogy hozzák a híreket a világból. A Nagy Atya fontosnak tartja, hogy tudja, miként csoportosulnak az erők.

A cél a túlélés, ezt Apokalipszis mindannyiuknak megtanította. Már nem csak a mutáns faj túlélése, hiszen megmutatták, mit tudnak. A kérdés az, hogy melyik mutáns törzs veszi át végül az uralmat a világ felett. Náhkôhá'e elképzelése nem a lerohanás, hanem a törzsek meggyengítése, egymás elleni kijátszása. A két legerősebb ellenfélnek az energiahasználókat és a telepatákat tartja. Megpróbál olyan híreket elterjesztetni a szolgáin keresztül, hogy a két említett törzs komoly összecsapásra készül egymás ellen. Másik terve, hogy energiatámadást intéz a telepaták ellen néhány elrabolt, energiaalapú erővel rendelkező mutáns felhasználásával. Ezzel akarja őket egymás elleni harcba uszítani, hogy a megmaradt és legyengült seregekkel már könnyebben vehesse fel a harcot.

Fizikai változások a karakternél:

Mivel eléggé elkapta Galactus és Apokalipszis robbanása, így a képességei Lovas szintre növekedtek.
- Regeneráció: Rozsomák regenjének félszerelésével rendelkezik
- Karmai, fogai még erősebbek
- Szívósabb lett, javult a kitartása és jobban ellenáll a sérüléseknek
- 50-es erőkategória fejlődött ki nála.

Náhkôhá'e Bear_monster_(werebear)

_________________
Reneszánsz:
Dr. Zield Jones és az állatok
Hanna Jones-Rider
Theodor Jones
Kam Flyrthibate - Töltés
Waynoka
Szürke Eminenciás
Charles Dialin

Kree jövő:
Dr. Zield Jones

Végtelen Háború:
Kék Lovag
Charles Dialin - Oszlató
Evangeline Gordon - Crystal Panther
Dr. Zield Jones
Dr. Zield Jones
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1185
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Apr. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: dr. Zield Jones
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Náhkôhá'e Empty Re: Náhkôhá'e

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.