III. Korszak

Go down

III. Korszak Empty III. Korszak

Témanyitás by Thorhalla Pént. 26 Júl. 2013, 06:33

III. Korszak – Az új világ

2047. január – 2048. január
A fajokról:
Ismételten egy év telt el és a világ lassanként kezd felocsúdni abból, ami még 2045 augusztusában történt. Már mostanra látszik, hogy Magneto vírusa nem lesz túl hosszú életű, révén a világ népességében változások indultak meg. A mágikus eredetű személyek 2047 júliusára teljesen elvesztették a mutációjukat, és az X gén is passzív lett bennük, ettől kezdve csak mágikus képességeik maradtak. A legtöbben, akik a vírus miatt tettek szert mutációra ezt elvesztették, és újra emberekké váltak, ennek hála a létező telepatikus mező is megroppant, igaz még működik, de nem olyan hatékonyan, mint előtte. Ez a folyamat még mindig tart, naponta vesztenek el így képességet mutánsok és válnak újra emberré és kerülnek ki Magneto befolyása alól.
A vírus hatására két új faj jött létre, aminek egy-egy területet jelöltek ki, hogy oda szállítják táborokba őket.

- Homo Sapiens Supreme (Szörnyszülöttek avagy a Holnap Gyermekei) – Párizs és környéke
A vírussal fertőzött szülők gyerekei szörnyszülöttek lettek, az evolúció új lépcsőfoka. Ezek Homo Sapiens Supreme nevet kapták, a legtöbb már a születésekor teljes emberi tudattal rendelkezett, genetikai emlékezettel, ezek a „Szörnyszülöttek” a Holnap gyermekeinek nevezik magukat, mind telepaták, egymással tudnak így kommunikálni, mind zseni születésüktől fogva, és alkalmazkodnak, hogy mire van szükség éppen.

- Homo Superior (nem összekeverendő a Homo Sapiens Superiorral (mutánsokkal)) – Ausztráliában vannak a táborok
A következő a csakis született mutánsok gyerekeiből kialakult Homo Superior, nem összekeverendő a Homo Sapiens Superiorral, amik a rendes mutánsok. Ők már azok, akik teljesen immunisak Magneto régi vírusára és képesség nélkül jöttek világra, azonban minden X gén általi támadásra és hatásra teljes mértékben immunisak. Egy mutánsnak nincs esélyük ellene.

Ezek a fajok egyelőre még tényleg szó szerint gyermekcipőben vannak, a létszámuk úgy 10.000 körül van egyelőre, de a vírus miatt egyre több és több ilyen gyermek születik. A legidősebbek alig több, mint egy évesek, de alig néhány naposok is vannak közöztük.


- Homo Sapiens Magicus – Kína.
A következő faj a Homo Sapiens Magicus, a neve is utal rá, hogy mágiahasználók. Ők a mágiájuk segítségével gyógyultak ki a vírusból, de a képességeiket elvesztették. Jelenleg ugyan még nem minden mágiahasználó vesztette el képességét, de arányuk úgy 75% már.


Társadalom
A Föld arculata, térkép szempontjából újra átalakult. Amióta Magneto uralkodott azóta egyetlen nagy ország állt, de ennek vége. Noha Magneto uralkodik a legnagyobb területen, de azóta sok másik birodalom, nemzet emelkedett ki újra.
Az Amerikai Szövetséges Államok volt az első, ami újra visszanyerte függetlenségét, a főváros újra Trenton lett, mint az elmúlt húsz évben folyamatosan. Az elnök továbbra is Ozwell Spencer maradt és az alelnöke Jonah Wright. Államforma ugyanaz, mint régen.
Kanadát egy rejtélyes férfi nevezte ki saját birodalmának és magát kormányzónak. Mr. Sinister használta ki a káoszt és csapott le erre a területre, amit jelenleg Celestial technológiával ural, amit még régebben Apokalipszistől lopott. Abszolút monarchia.
Marokkó királya és az egyetlen szabad afrikai nemzet vezetője Yusuf maradt. Alkotmányos monarchia.
Afrika többi részét Apokalipszis igázta le és hajtotta uralma alá. Abszolút monarchia, Apokalipszis vallásával.
Kína és Japán a Kéz és a mágusok, Tian elődjének fennhatásága alá került. Japán leigázta és elfogalta Kínát és Japánhoz csatolta, a létrejött birodalomnak lett Tian a neve. A korábbi parlamentális Monarchia megszűnt és abszolút monarchia lett, de a császár már a Kéz és Karasu bábja és lényegében ők és a mágusok (a kezdeményezést Zack Morsus kezdte és jelenleg ő a legidősebb mágus és a mágiahasználók vezetője) tartják fenn az országot, akikkel a Kéz szoros szövetséget tart fent.
Vadföldet Ka-Zar foglalta vissza és visszatért oda, ha Rachel vele ment, akkor vele uralkodik és vigyázz az ott élőket. Parlamentáris monarchia, ahol a parlament szerepét a vének tanácsa látja el.
Minden más terület, továbbra is Magneto kezében van, de még így is hatalmas területeket vesztett. Birodalmát Genohsa-ról kormányozza és még mindig abszolút monarchiaként funkcionál.
Attilan és Atlantisz, mivel a két birodalom egyedül gyenge lett volna a két uralkodó házasságot kötött és a birodalom itt is egyesült. Államforma ugyanaz, mint Reneszánszon, Attilan pedig még mindig az óceán mélyén van.

Többi helyszín:
Mars, a bolygó felszínén élő 20.000 fős kolónia kikiáltotta a függetlenségét és Marsi Köztársaság címen teljesen elszakadtak a Földtől. Embargót vezettek be a Földdel szemben és az űrhajóikkal a bolygó felszínére leszállni akarókat lelövik. Nem kockáztatják meg, hogy megfertőzze őket a vírus. A kolónia vezetője Luther Eastwood elnök lett.
Asgard, Einar uralkodik egyedül, Thorhalla elhagyta és Jotunhiembe ment, ahol aztán minden diplomáciai kapcsolatot megszakított Asgarddal. Asgard továbbra is háborút visel Helheim és így Hela ellen.
Negatív zóna, az elmúlt egy év viszonylag nagyobb békében telt el, 2047 augusztusában Bard és Lorna összeházasodtak, ekkor lett a zóna királynője Lorna (bár határozottan nem akarja a címet)
Rákuniverzum beli Aian uralja a shi’ar impériumot, a császári pár eltűnt, azóta senki sem hallott róluk, a trónörököst halottnak nyilvánították a kísérőkkel együtt.
A shi’arok kiesése miatt a kree és a skrull birodalom újra háborúba kezdett a korábbi szövetségük ellenére.
A Badoon férfi testvériség kezd megerősödni a káoszban odakint és már-már a három másik birodalmat fenyegeti.
Limbo, Shywa teljehatalmat alakított ki, feleségül ment Alastorhoz. Jelenleg ők uralkodnak.


Technológia:
A világon már sikerült a globális felmelegedést megállítani és a legtöbb technológia teljesen zöld alapokon nyugszik. 2044-re a világ összes szén- és atomenergián alapuló erőművét leszerelték és helyette nap és szélenergiára váltottak át. Igaz a korábbi évtizedek miatt még mindig érződik a szeszélyes időjárás, extrém esők, áradások, extrém melegek és hidegek olyan helyeken, ahol korábban nem volt, de az évek alatt ez szépen mérséklődik a 2010-30-as évekhez képest.

A Harmadik világháború végén az atomfegyvereket is leszerelték, akárcsak a régi megszokott rakétákat. A világ szinte összes hadserege manapság már energia alapú lőszereket, fegyvereket használ, leginkább lézert, de plazmát is időnként. Ennek hála a kézifegyvereknél is a lézer a megszokott, a golyók már réginek minősülnek és szinte használhatatlannak, révén szinte minden ballisztikus páncélzattal ellátott ruha felfogja ezeket.

A járművek terén már szinte nincs földön közlekedő autó, motor, mindegyik antigravitációs meghajtású és a levegőben repülnek, ezek is természetes anyagokat használnak akkumulátorkorként és üzemanyagként, leggyakrabban napfényt. Fél napnyi napon töltött idő után 2-3 hétig képes egy-egy jármű üzemelni.

Információs technológia, számítógépek, kommunikáció. Manapság már minden holografikusan működik, ilyen kijelzővel. Ami a telefonálást és a rádiót illeti az utóbb 1-2 évben terjedt el különösen, ekkor lett mindenki számára elérhető lett a fejbe ültetett chip, aminek hála a telefonálást már gondolati úton lehet vezérelni akárcsak ezen chipen keresztül internetről dolgokat lehet letölteni egyenesen az ember agyába. 2047 végére, 2048 elejére, ez egy rutinműtét lett, néhány órás lábadozással és 2-300$ az elérhetősége ennek a chip-nek, ami az agy elektromos hullámaival tölti fel magát, így soha sem fog lemerülni.

Nem csak ez, de a kibernetika is végre térhódítást nyert, ez is 2047-48-ban lett az átlagembereknek is elérhető és nem csak a gazdag rétegnek. Ennek előnye, hogy izmokat, csontokat, végtagokat pótolnak kibernetikus beültetésekkel, amik erősebbek, jobbak, mint az eredeti végtagok. Lényegében a szervek kivételével bármit le tudnak manapság a tudósok cserélni, beültetések a szembe, aminek hála zoomolni, fényképezni tud az ember, a feji memória (lásd egy bekezdéssel feljebb) tárolni tudja ezeket, bármikor visszahívható, ha a memóriát számítógépre csatlakoztatja az ember kinyomtatni is lehet a kívánt képet stb. füleknél jobb hallás, szaglás javítása, érzékeké. Stb. Izmok cseréjével és beültetésével szuper humán gyorsaság, ügyesség, erő, vagy ellenállás is elérhető. Vagy akár az idegrendszerbe szőnek új idegeket, amik a speciálisan kialakított fegyverekhez csatlakoztathatóak és így szinte gondolati úton kezelhető a fegyver, mintha a test részévé válna. Természetesen mindezeknek, hogy mennyire jó minőségűek azaz áruktól függ és így a legjobbat továbbra is csak a gazdagok szerezhetik meg.

De, aki nem akar fémeket saját magába, az hála Dr. Brian Woods-nak máshogyan is megoldhatja. A tudós mielőtt eltűnt és megőrült (Barnabas néven manapság gyíkkolóniát vezet Madripoor csatornáiban) egy újfajta klónozási technológiát dolgozott ki, amikor néhány szövetből akár a teljes embert újra tudják klónozni bármilyen károsodás, vagy későbbi mellékhatás nélkül. Ennek a technológiának hála nagyon sok szervátültetésre váró emberen, mutánson lehetett segíteni, hogy a saját szerveit ültették vissza beléjük tenyésztés után, amiből a hibás géneket a procedúra alatt kiszűrték.

Ugyanígy Woods volt az, aki egy újfajta növényt nemesített ki, ami 10-15x gyorsabban növekszik, mint bármilyen más ismert növényfajta. Extrém körülmények között is életben maradnak, vizet sem nagyon igényelnek, és minden esetben olyan növényként funkcionál, aminek beoltják. Így lehet gabona, haszonnövény, bükk, tölgy, kihaló félben levő növény, stb. Ennek hála bárhol életben tud maradni és nagyon hamar elterjedni. A hatásait lásd a változásoknál.
Őrszemek, az őrszem technológiában nem igen volt változás, csak annyi, hogy mindegyik képes szinte azonnal adaptálódni a rá ható hatásokra. Magneto jellemzően az emberek ellen használja, míg a Szövetséges Államokban a SHIELD fennhatósága alatt vannak ezek.

A repülők ugyan vannak, sugárhajtásúak, NY-Tokio távolságot 3 óra alatt teszik meg, de nem igazán jellemzőek. 2048 második felére a teleportáláson alapuló közlekedés terjedt el, így a nagy távolságokat ezzel teszik meg, míg a tömegközlekedés azért még megmaradt.
Űrtechnológia, van és a földiek/marsiak képesek a Naprendszeren belül közlekedni képes űrhajókat tudnak építeni. A Marsi kolónia semmivel sem rendelkezik gyengébb technológiai dolgokkal, mint a Földiek.

Illetve még egy technológia, amiről érdemes szólni, az internet jövője, a holonet. Részben teljesen úgy funkcionál, mint a mai modern internet, csak sokkalta gyorsabb annál. A másik előnye, hogy a holoneten játszódó játékokhoz és egyéb foglalkozásokhoz nem kell konzol, vagy billentyűzet. A fiatalság körében a holojátékok a leginkább elterjedtek.
A holojátékokhoz szükség van bármelyik boltban beszerezhető holopántra, amit a fejre kell erősíteni. Ezen keresztül lehet csatlakozni bizonyos játékokhoz. A játékok kezdetekor egy avatárt teszel össze magadnak, aminek a külsejében leszel jelen a holovilágban. Úgy fogsz kinézni. Sokan bulizni járnak így, saját, vagy más alakjában, de vannak fps, rts, mmo és egyéb játékok is, amiket így lehet játszani ezzel a holopánttal. Természetesen vannak illegális programok is, ezekben mindig egyfajta szabály van, 1 holopánttal csak egyszer lehet felmenni rájuk, ha az avatarod meghal azokban a világokban többé nem lehet felcsatlakozni. Ezek az illegális programok általában „halálig” menő viadalok, vagy éppen alvilági játékok szoktak lenni.

A Celestial, embertelen és kree technológia továbbra sem érhető el, így azokról nem is ejtek szót.


Földrajzi és állatvilági változások:
Sikerült megállítani a globális felmelegedést és hála a Dr. Brian Woods (Barnabas) találmányának a Föld nagy részén az elsivatagodást sikerült megállítani és megfordítani. A kivágott esőerdők helyett újra dzsungelek vannak mindenfelé, a sivatak lényegében eltűntek a bolygóról mindenhol és az űrből a teljes bolygó zöldnek látszik, hála a növénynek (lásd technológia).
A 20-21. században kihalt állatok zöme visszatért a klónozásnak hála, nem csak az állatkertekbe, de a vadonba is.
Az egyetlen nagyon furcsa hely, ami különös lett, Seattle mellett és környékén ott fent északon egy saját trópusi ökoszisztéma alakult ki, majdnem áthatolhatatlan dzsungellel. Valamilyen ismeretlen kozmikus erő – valószínűleg Sinister tecnhológiája – tartja fent a trópusi ökoszisztémát erre.
Tianban (Kína és Japán) mágiával több nagyobb sziklát, városnyi területeket levegőbe és ezeken éppen várost építenek az oda érkező mágikus személyeknek.


Csoportok, szervezetek:
Hála annak, hogy a Szövetséges Államok újra visszaszerezte a hatalmát és ismét az elnök kormányoz a SHIELD is újraalapult. Noha jelenleg csak a Szövetséges Államok területén működik, mert máshol nem tud.
Mutáns suli és X-menek, San Francisco-ban továbbra is működik a Bestia által vezetett X-men és X iskola. Illetve New Yorkban is a régi X-men.
Bosszú Angyalok és Ifjú Bosszú angyalok, a csapatok újra legálisak, mint korábban, de Magneto még mindig vadásztatja őket, így csak a Szövetséges Államok területén tudnak teljes biztonsággal mozogni.
Apokalipszis és lovasai Afrikában, illetve hadat üzentek Kanadának, ahol Sinister uralkodik.
Kéz, a szervezet talán soha sem volt ennyire erős még, mint most, hogy ekkora hatalom van a kezükben.
Hydra, AIM, alvilág, Pokoltűz klub, még mindig titokban ténykednek és végre újra megtudták szilárdítani hatalmukat azzal, hogy Magneto ereje megcsappant.
Magneto testvérisége, a hatalmuk még mindig számottevő és hatalmas területeket fednek le, a Szövetséges Államokban minden tagjukat terroristaként körözik.

Világtérkép 2048. elején
III. Korszak 2hd0ju1


Következmények:
A Magneto által uralt területeken a vírusból kigyógyult embereket vadásszák és táborokba terelik, hogy ott ugyanazt élhessék át, amit a mutánsoknak kellett, amikor őket vadászták. Magneto mindent megtesz amennyi az erejéből kitelik, hogy a birodalmát összetartsa és megőrizze a hatalmát. A korábbi híresztelések és gondolatok ellenére még mindig érdekli az egész és ő és az emberei is mindent megtesznek annak érdekében is, hogy a telepatikus háló is megmaradjon és a korábbi megroppanásával ellentétben továbbra is sikeresen és hatékonyan működjön. A mágiahasználókat pedig nemes egyszerűséggel kitoloncolják Japánba, vagy Kínába.
Afrikában Apokalipszis uralma mellett, alatt Magneto tettei gyönyörű leányálomnak tűnnek. A Mutánsisten nem finomkodott a dolgokkal, hanem nemes egyszerűséggel lemészároltatta az emberré váló korábbi mutánsokat. A mágia érzékenyeket, mágiahasználókat gyűjtötte be és kísérleteknek vetette alá őket. természetesen nem tudni olyanokat, akik mindezt élve megúszták volna.
Amerikában újra, hosszú évtizedek óta először ismét fellángolt a mutánsgyűlölet és mutánsüldözés. Ezúttal azonban csak azok voltak a célpontok, akik a vírus miatt lettek mutánsok. Mivel ők még mindig Magento befolyása alatt voltak, részükre gyógy-intézményeket hoztak létre, ahova bezárták ezeket a személyeket, amíg meg nem gyógyulnak. Mivel az ilyen mutánsok száma milliókra volt még mindig tehető, így a Szövetséges Államok középső államai mind-mind ilyen intézményekké alakultak. A „beteg” mutánsokat ide szállították. Az érintett államok: Nebraska, Wyoming, Colorado, Kansas és Dél Dakota. Ezeket az államokat kerítéssel vették körbe és senki sem távozhat, csak gyógyultan, folyamatos orvosi és katonai megfigyelés alatt vannak tartva.

Megjegyzés:
Továbbra sem vagyok híve a bővítéseknek, de szeretném, ha mindenki megírná, hogy mit tett az egy éves ugrás alatt és ezt az előtörténetekhez egy új reagban tessék kitenni, hogy ellenőrizhessem őket. Csak bővítés mellett tudom majd elfogadni a jelentkezéseket a kalandokra. Aki nem szeretne sokat írni nem muszáj, egy-két bekezdés is megfelel.
Mindenki, akinek van képessége fejlesztheti 1x, vagy pedig másodlagos mutációt írhat fel magára. Mágiahasználók azoknak azt hiszem egyértelmű, hogy miként megy a dolog. Illetve lehet szerezni speciális felszerelést, ha nagyon speciális (mint a kiberbeültetések, kivéve a telefon/rádió), akkor el kell dönteni hogy, vagy képesség fejlesztés vagy pedig a felszerelés, amit választotok.
Értelemszerűen az új játékosok, akik 1 v 2 kalandja vannak csak itt sokkal gyengébben fejleszthetnek, mint akik az elmúlt majdnem 2 évben semmit sem fejlődtek. Így mindezt tartsátok szem előtt ha lehetséges.

Az új karakterek, amik mostantól készülnek pedig már ezt a leírást is vegyék figyelembe a karakterük megalkotásakor.


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 19 Május 2014, 22:19-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
III. Korszak Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

III. Korszak Empty Re: III. Korszak

Témanyitás by Thorhalla Szer. 14 Május 2014, 11:14

2048. február vége:
A világ az elmúlt két hónapban (játéktéri 2 hónap) több változáson ment keresztül. A harcok nem álltak le, Magneto további területeket vesztett el. Az egész ott kezdődött, hogy január elején két realitás túl közel került egymáshoz, emiatt a Föld mellett az égen feltűnt egy másik Föld, a Rákuniverzum. A két realitás közötti határ igencsak meggyengült és az átjárás nagyon könnyű lett a két világ között. A másik realitás lényegében háborút indított a Végtelen Háború világa ellen. Egy csendes, titkos inváziót a Földön, az űrben már hangosabbat. Annak a világnak, a Rákuniverzumnak ura ugyanis elfoglalta a Shi’ar Impériumot még egy évvel korábban és a célja az univerzumot meghódítani.
A Föld hőseink és gonoszaink szempontjából érdekesebbek. Sinister lánya megszökött, aki emiatt, mert úgy gyanította, hogy a lány New Yorkba menekült elfoglalta a várost kiszakítva az Amerikai Szövetséges Államokból. Az ASZA és Kanada háborúba kezdett. A Karib-tenger térségében az AIM nagy hatalomra tett szert, kikiáltotta azt a térséget és Mexikót AIM Birodalomnak. Tian nagyobb lett, Oroszország elszakadt és újra kikiáltotta függetlenségét Putyin vezetésével, Sinister északra is tovább terjeszkedett. A Holnap gyermekei kiűzték az őket vigyázóikat teljes Franciaországból. Ausztrália megszavazta a függetlenségét hála annak, hogy a vírus elmúlóban volt arrafelé, illetve a beköltöző Homo Superiorok családjának, akik függetlenséget akartak a gyermekeiknek. Az Indonéz szigetvilág és környéke pedig megalapította a SEAR-t és ők is elszakadtak Madripoor vezetésével. A teljes terület így Hydra befolyás alá került, válaszlépésként az AIM lépéseire.
Magneto súlyos érvágásokon ment keresztül, a térkép pedig lassanként egyre jobban hasonlított arra, amit igencsak sokan ismertek már, hogy milyen lesz a világ 2076-ra. Dél-Amerikát egy ismeretlen vírus tizedelte, végig a teljes kontinenst. Apokalipszis egyelőre szerencsére nyugton volt és még nem indított senki ellen sem támadást, de őt ismerve mindez csak vihar előtti csend.

Az új térkép 2048 február közepén-végén:
III. Korszak 23p63l

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
III. Korszak Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

III. Korszak Empty Re: III. Korszak

Témanyitás by Thorhalla Pént. 26 Szept. 2014, 16:08

Az egyik korábbi megjegyzéshez készítettem térképet:
Amerikában újra, hosszú évtizedek óta először ismét fellángolt a mutánsgyűlölet és mutánsüldözés. Ezúttal azonban csak azok voltak a célpontok, akik a vírus miatt lettek mutánsok. Mivel ők még mindig Magento befolyása alatt voltak, részükre gyógy-intézményeket hoztak létre, ahova bezárták ezeket a személyeket, amíg meg nem gyógyulnak. Mivel az ilyen mutánsok száma milliókra volt még mindig tehető, így a Szövetséges Államok középső államai mind-mind ilyen intézményekké alakultak. A „beteg” mutánsokat ide szállították. Az érintett államok: Nebraska, Wyoming, Colorado, Kansas és Dél Dakota. Ezeket az államokat kerítéssel vették körbe és senki sem távozhat, csak gyógyultan, folyamatos orvosi és katonai megfigyelés alatt vannak tartva az ott élők.
III. Korszak 24y9154
Ehhez még megjegyzés, hogy immáron nem csak New York város, hanem teljes New York állam tartozik Sinister Kanadájához, így immáron csak 51 tagállamú az Amerikai Szövetséges Államok.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
III. Korszak Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

III. Korszak Empty Re: III. Korszak

Témanyitás by Thorhalla Pént. 26 Szept. 2014, 16:08

Mega- és multinacionális cégek 2048-ban:
Ezek azok a cégek, amik nagyjából uralják a világot, szinte minden nagy- és középvállalat ezeknek a leányvállalata. A világ népességének jelentős részét, mintegy 85-90%-t ezek és leányvállalataik foglalkoztatják, tulajdonosaik a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb személyeinek mondhatják magukat. Itt látható egy rövidebb lista azokról Megacégekről, akik beleesnek ebbe, odaírva, hogy milyen területen vannak jelen:
A médiát nem sorolom fel mindenkinél, mert értelemszerűen mindenkinél jelen van ez az ág, ahogyan a politikai befolyás is.

- Olympia társaság és Olimposz Corporation
Az Olympia társaság szerencsejátékkal és biztonságtechnikával foglalkozik, ez a társaság látja el a kaszinói védelmét is biztonságtechnikai szempontból. Olimposz Corporation ők foglalkoznak a kaszinóüzemeltetéssel és az Olympia társaság leányvállalata (ezt vállalják fel nyíltan). Kaszinóik, szerencsejáték központjaik manapság mindenhol ott vannak a világon, szoros kapcsolatot ápolnak a maffiával is. 10% részesedésük van a WREC-ben. Központjuk New Yorkban és Los Angelesben van. Megannyi másik kisebb-nagyobb szerencsejátékos cég is az ő kezükben van leányvállalatként. Illetve kisebb médiaadók is szerte a világon.

- White Rook Executive Company (WREC)
Egy legalább tucatnyi kisebb cégből álló Megacég. Egykor még Albert Shear alapította, aki manapság a Mars bolygó kormányzója. Mivel a férfi jelenleg a Marson tartózkodik, így a céget Madeleine Eleanor Delacourt és Victor Montano vezetik. A cég központja mind a mai napig New Jerseyben található. A cég magánhadseregeket, biztonsági embereket képez bárkinek, aki megfizeti őket. Biztonságtechnikai cégük van, a világ legjobb minőségű és legjobban fogyó termékeit ezen a téren ők gyártják. Szállítmányozással is foglalkoznak a világ minden részére, a világ szállítmányozásának mintegy 65%-t cég teszi ki, többek közt olyan mega cégekkel dolgoznak együtt, mint a Walmart, vagy éppen a Tesco. Telekommunikációval is foglalkoznak, a WREC dolgozta ki az agyi implantokat is, amik telefonként és holoneti csatlakozóként is működnek, illetve a Holonet kidolgozásában is nagy szerepük volt. A saját telephelyeiket, amik a világon mindenhol megtalálhatóak csakis a saját embereikkel védik.

- Walmart (Wal-Mart Stores, Inc.)
2048-ra ők maguk is Megacéggé nőtték ki magukat. A legtöbb alkalmazottat foglalkoztató munkaadó a versenyszférában, ez az egész világra értődik az összes leányvállalatával együtt. A bolygón – minden területet nézve – a kiskereskedelmi piac 48%-át tudhatja magáénak. Nagykereskedelmiben a 37%-t. Lénygében minden téren megtalálhatóak, diszkontokat, hipermarketeket, plázákat üzemeltetnek és adják ki kisebb cégeknek, illetve a saját leányvállalati cégeiket üzemeltetik benne. Foglalkoznak némileg szállítmányozással is, bár jellemzően ehhez a WREC-et bízzák meg. A termékeik jelentős részét saját maguk állítják elő és termelik, így képesek a legtöbb alkalmazottat foglalkoztatni a világon.

- TESCO
A Walmart mellett a TESCO és leányvállalatai a másodikak a Walmart mögött a versenyszférában, az ő részesedésük kiskereskedelemben mintegy 42%, nagykereskedelemben pedig 20%. A fő profiljuk mit sem változott az elmúlt évtizedek alatt, ugyanúgy önkiszolgáló áruházakat üzemeltetnek szerte a világon, mint eddig, ezekben élelmiszereket és egyéb árukat árulnak, amiket a Walmarthoz hasonlóan ők állítják elő és termelik. Ezenfelül gyors étteremláncokat üzemeltetnek, többek között övék a McDonalds étteremlánc is.

- Black-Phoenix Industries
A Phoenix Electronics és a Black Industries fúziójából jött létre a későbbi megacég. Alternatív energiaforrások kutatásával és előállításával foglalkoznak, a világon a legtöbb energiacég is az ő befolyásuk alatt van, leányvállalatok, vagy pedig éppen részesedésük van benne. A világ minden részén ők szolgáltatnak energiát minden országnak, államnak. Ezenfelül elektromos eszközöket gyártanak az óráktól kezdve, tableteken, telefonokon át tévékig, hűtőkig, mosógépekig.

- Forge-Stark Industries
A Forge Defense Systems és a Stark Industries fúziójából jött létre a későbbi megacég. Manapság főleg hadiiparral és űrtechnológiával foglalkoznak. Stark ebben a realitásban soha sem jött haza és a növekvő Forge vállalat felvásárolta a Stark Industries-t és így jött létre a fúzió. Ők fejlesztik és gyártják a legmodernebb haditechnológiai, robotikai és ehhez hasonló dolgokat, ők fejlesztenek az Amerikai Szövetséges Államok haderejének és a SHIELD-nek is. A mostani őrszemek is a cég gyáraiból származnak. Hadipari alkatrészeket, fegyvereket, stb. a teljes világnak exportálnak és mindenhonnan vannak vásárlóik.

- AIM (Advanced Idea Mechanics)
A Föld talán legvitatottabb megacége, köztudott az, hogy Loki Laufeyson klónja vezeti és az is, hogy ők voltak, akik a Bukást okozták. Nagyon sokáig maga az AIM neve fel sem merült, mert titokban ténykedtek, de 2048 elején elfoglalták a teljes Karib-tengeri térséget és kikiáltották ezt AIM Birodalomnak. Bioterrorizmussal foglalkoztak korábban, manapság úgy tűnik, mintha mindez javult volna. Környezetvédelmi dolgokban van benne a kezük, robotikában, informatikában, genetikában, űrtechnológiában. A legnagyobb gyógyszergyártó cégek az AIM leányvállalatai és minimális szinten a hadiiparban is érintettek. A Greenpeace is az ő kezükben van

- Chromix Corporation
Raten Chromixen vállalata, ő a játékiparban robbant hatalmasat, manapság saját játékgyártó cége van, a holoneten található legnagyobb közösségi portálja is az ő tulajdonában van. A cégének leányvállalatai gyártják szinte az összes játékot a holopántokhoz és ők dobják piacra a holopántokat is. A cégei nem csak játékgyártással foglalkoznak, de a holonet frissítéseit is ők adják ki, ahogyan a különböző holografikus platformokhoz operációs rendszerek programozásával, gyártásával, és egyéb programok – kormányoknak, más multicégeknek, magánszemélyeknek – készítésével is foglalkoznak.

- Wright Corporation és Morgan & Wright ügyvédi iroda
Jonah Wright, az Amerikai Szövetséges Államok alelnöke a vezetője mind a kettő cégnek, amik együttesen alkotnak megacéget. A Wright család a családfát a Wright testvérekig vezetik vissza, akikről ismeretes, hogy ők építették az első repülőket és ők repültek is velük. Az általuk alapított repülőkészítő és elektronikai cég pedig, azóta is világhírű és igencsak jövedelmező, de ez igaz a Wright iskolára is, ahol a repülőpilótákat oktatják utas- és teherszállító gépek vezetésére. A cég telephelye Trentonban van, de vannak gyáraik az Amerika egész területén, illetve a világ többi részén is szétszórva, mind a Trentoni központból igazgatva. Manapság űrhajókat, repülő járműveket, illetve helicarriereket is gyártanak. A család másik cége, ami igencsak híres és elit hely. Egy nagy központi irodájuk van New Yorkban, ahol, közel 100 ügyévedet foglalkoztatnak, és legalább még közel kétezret szerte az országban. Szinte minden nagyvárosban megtalálhatóak az irodáik ország szerte. Azóta a világon is mindenhol, szinte minden ügyvédi cég valamilyen módon hozzájuk köthető, részesedésük van benne. Hírességektől kezdve a gazdagokon át a jómódú polgárokig mindenkivel foglalkoznak. Válópereken át a gyilkossági ügyekig szinte mindenbe belevágnak.

- Federal Reserve Bank
A bankhálózat kinőtte magát az Amerikai Szövetséges Államokból és mára Gérome Dupris vezetése alatt. A legnagyobb bankhálózat szerte a világon és megacég. A világ pénzforgalmának 89%-a az FRB hálózatán és leányvállalatain át zajlik. Az egyszerű banki átutalásokon, a hiteleken át az országok és birodalmak közötti kereskedelem is itt történik. Az FRB központja Madripoor-ban van és a maffiák is előszeretettel használják pénzmosásra, amiben Dupris is hatalmas szerepet kap, hála annak, hogy titokban a Hydra egyik belső embere. Durpis kiáltotta ki a SEAR-t is a bankja támogatásával és jelenleg a megacég vezetésén felül a SEAR kormányzását is ő látja el. Az FRB leányvállalatai között nem egy hírszerzési cég is megtalálható, így még információkkal is kereskednek.

- Oscorp vállalat
Az Osborn család kezében levő vállalatok, ez is megacégnek számít, az AIM mellett ők felelnek a legtöbb gyógyszerészeti előállításért a világon. Szervklónozásban, őssejtkutatásban is hatalmas szerepük van. Biológiai kutatásaikat nem csak orvostudományban használják, hanem vegyiparban, illetve biológiai hadviselés terén is. A világ minden részén találhatóak gyáraik, cégeik.


Multinacionális cégek: (már nem megacégek, de nagy a befolyásuk a saját régiójukban)
- A Kéz
Igazából egykor bérgyilkos szervezet volt, de manapság Japánban és Tian-ban mindenhova elér a kezük. Mindenben benne vannak ebben a régióban és nem is nagyon engednek megtelepedni egyelten más multi és megacéget sem. Mind a mai napig vállalnak bérgyilkosi akciókat, illetve testőröket és ninjákat adnak bérbe. A Japán császár és a parlament is a kezükben van.

- Özil Industries
Mehmet Özil egy török származású üzletember, aki a maffiában is érintett. Részesedése van a Walmart cégben 3%, a McDonaldsban 10% (TESCO leányvállalata), illetve saját elektronikai céget vezet Argentínában, aminek Mar Der Plata-ban van a központja ezen felül, Németországban és Törökországban, vagyis egykor ezt a nevet viselték a területek, ahol vannak még saját cégei, elektronikai, illetve járműgyártó cégek.

- Vladimir Putyin cégei/befolyásai
Putyin jelenleg Oroszország teljhatalmú ura, hiszen az ő vezetésével tudtak elszakadni Magneto-val, nem mintha 2000-es évek eleje óta nem ő lett volna hatalmon. Oroszország beengedi ugyan a multi és megacégeket a területére, de keményen adóztatja őket. Putyin uralja a teljes orosz médiát, illetve hadiipart, elektronikától a fegyver és járműgyártásig. Részesedése van egy genetikai kutatócégnél is, ahol a legújabb orosz szuperkatona szérumon dolgoznak.


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 05 Ápr. 2015, 23:19-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
III. Korszak Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

III. Korszak Empty Re: III. Korszak

Témanyitás by Thorhalla Pént. 26 Szept. 2014, 16:51

Különböző országok/régiók szuperhősei/csapatai 2048-ban:

Amerikai Szövetséges Államok:
- Bosszú Angyalok
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t42-bosszu-angyalai-avengers
- Ifjú Bosszú Angyalok
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t457-ifju-bosszu-angyalok
- SHIELD
Továbbra is csak az Amerikai Szövetséges Államok területén ténykedhetnek
- Fantasztikus négyes
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1420-fantasztikus-negyes
- Fantasztikus ötös (a karakterek kérhetőek/elvihetőek ingyen)
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1421-fantasztikus-otos
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2326-iii-3-minden-haldoklik-ingyen-karakterek
Nyugati parti X-men (a karakterek kérhetőek/elvihetőek ingyen)
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t523-x-men-keleti-es-nyugati-part
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t2326-iii-3-minden-haldoklik-ingyen-karakterek


Afrika:
- Apokalipszis és lovasai
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t524-akkaba-klan-es-apokalipszis


Tian:
- Kéz
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t520-kez
III. Korszak Xomj68


Magneto területei:
- Testvériség
https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1419-mutans-testveriseg


Oroszország
- Protektorátus (Putyin saját orosz Bosszú Angyal csapata, 6 fős, igaz a képen csak 3-an vannak)
III. Korszak 1261132-dswg001022_col
- Orosz titkosszolgálat és terroristaelhárító szervezet (helyi SHIELD KGB benyomással)

SEAR (Hydra)
- SPEAR (SEAR SHIELD-je)
III. Korszak 2lsz5tc
- Ascendant
III. Korszak Kco4gl


AIM Birodalom
- AIM
III. Korszak 21opu8n


Kanada
- Alpha Flight
III. Korszak 1975055-alpha006_cov


Anglia
- MI:13 (Brit SHIELD)
III. Korszak 1264122-mi13_1
- Britannia Hadtest (főleg Avalonban ténykednek)
III. Korszak 256170-156601-captain-britain-corp
- Euroforce (Brit bosszú angyalok)
III. Korszak 14l7d7b
III. Korszak R9leva


Egyéb szerveztek/csoportok:
Kozmikus birodalmak
Attilan és Atlantisz
- Embertelen elit

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
III. Korszak Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

III. Korszak Empty Re: III. Korszak

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 06 Aug. 2015, 15:08

Az útóbbi 1,5 hónapban nem sok változás volt a világ képében. Annyi talán, hogy Sinister továbbra is megállíthatatlan volt a Szövetséges Államok területén és további államokat foglalt el és olvasztott be Kanadába. Most az Észak-keleti államok jártak így.
Észak-Amerika 2048. április közepén:
III. Korszak Vgljq8

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
III. Korszak Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

III. Korszak Empty Re: III. Korszak

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 06 Aug. 2015, 15:09

Márciusról áprilisra a 1,5 hónapban a változások annyira nem voltak jelentősek, a korábban megkezdett tendencia folytatódott, ahogyan egyre többen gyógyultak ki a vírusból úgy vesztette el a területeket Magneto. Magneto önként mondott le a szinte teljesen fertőzött Dél-Amerikáról, ahol az állapotok egyre rosszabbak és aki csak teheti menekül onnan. A mega és multicégek pedig próbálnak karantént vonni a kontinensre, hogy a járványok ne jussanak ki.
Az EU is újra kivívta a függetlenségét, ami lényegében két részre szakadt (a Holnap Gyermekeinek területével 3-ra). Az Európai Unió megmaradt tulajdonképpen, ebből az Északi Szövetség, Skandináv országokból és a Balti-Államokból jött létre.
III. Korszak 98yefp

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
III. Korszak Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

III. Korszak Empty Re: III. Korszak

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.