Arkan Lerikli (Szonár)

Go down

Arkan Lerikli (Szonár) Empty Arkan Lerikli (Szonár)

Témanyitás by Szonár on Kedd 01 Ápr. 2014, 04:55

Adatok:

Név: Arkan Lerikli
Egyéb név: Szonár
Faj: mutáns
Nem: férfi
Jellem: barátságos, határozott, nyugodt, semleges, környezettudatos, egyaránt ember- és mutánsbarát
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: Sumqayıt Şəhəri (Azerbajdzsán), 1988. 03.26.
Kor: 37 év
Család: Pjotr Lerikli – apa (60 éves), Quba Lerikli – anya (62 éves), Jane Anderson – feleség (28 éves), Elisabeth Lerikli – gyermek (4 éves)
Foglalkozás: tanár, igazgatóhelyettes
Testmagassága: 178
Testsúlya: 103
Szeme színe: barna
Haja: rövid, világosbarna
Bőre színe: napsütötte, barna
Különleges ismertetőjel: nincs
Egészségi állapot/ betegségek: teljesen egészséges

Arkan Lerikli (Szonár) Wweluck

Életrajza:
Azerbajdzsánban született gyógyszerész apa és állatgondozó anya gyermekeként. A szülők mindketten mutánsok, anyja szót ért a madarakkal és képes a hangjukat tökéletesen utánozni, orosz származású apja pedig 2 tonnás erővel rendelkezik. A gyermek átlagos tanuló volt, a reál tárgyak egy kicsit jobban mentek neki. Bokszra járt és ezt egészen a diplomáig művelte, kifejezetten erős alkata miatt a szupernehézsúlyban több versenyt megnyerve. Kamaszként elkezdett az állatok iránt kezdett érdeklődni, csak nem a madarak, hanem a vízi állatok kezdték foglalkoztatni. Sokszor voltak állatparkokban és a fókák tetszettek neki. Elhatározta, hogy ő is ezzel akar foglalkozni, idomár lesz. Mutáns képessége egészen későn, 18 éves korában jelentkezett. Elkezdte hallani a legyek zümmögését, a szomszédok suttogását, a bogarak ciripelését egészen távolról is. A szülei örültek, hogy végre előbukkant az öröklött gén és segítettek neki fejleszteni, megbarátkozni azzal, hogy innentől olyat is hall majd, amit nem akart. Meg kellett tanulnia a zajokból kiszűrni a lényeget, hogy ne zavarodjon bele a hangok kavalkádjába. Amikor viszont ennek ura lett, rengeteget tanult a viselkedésről, rájött, milyen hang mit jelent az emberek és az állatok testében. Ez is hozzásegítette a bokszolói sikereihez, mivel az ízületek és izmok összehúzódásából sokszor már előre hallotta, mire készül az ellenfele.
Az érettségi után vadgazdamérnöknek tanult. A mocsárvilág és a tenger élőlényei érdekelték a legjobban, így erre specializálódott. A diploma után egy évig dolgozott abban az állatkertben, ahol anyja is. Sokkal jobban megértette az állatokat, mert hallotta a testükben zajló folyamatokat, hogy mikor dobog erősebben a szívük, stb. A jegesmedvéket és a fókákat gondozta és néhány trükköt is megtanított nekik. Ez nem volt a feladata, csak hobbiból csinálta, de a látogatók mindig örültek, mikor etetés közben néhány ilyen mutatványt láthattak. Egyszer felfigyelt rá az Abşeron Nemzeti Park kereskedelmi vezetője, aki épp az állatkertben járt. Megkereste és felajánlott neki egy munkát fókaidomárként a parkban. Arkan élt a lehetőséggel és átköltözött Bakuba, a tengerparti városba, ami helyet ad az állatparknak. Itt öt évig dolgozott kaszpi fókákkal, majd újabb ajánlatot kapott, de ezúttal az Egyesült Államokból. Olyan összeget ajánlottak, hogy hülye lett volna visszautasítani.
2017-ben így New Yorkba települt át és a Cassie Állatparkban foglalkozott fókashow-kkal. Még abban az évben megismert egy Jane Anderson nevű tűzoltónőt, akivel egy év múlva össze is házasodtak. Sajnos a boldog házasélettel még várni kellett, mivel ekkor köszöntött be az AIM kora. Arkan nem volt hajlandó regisztrálni és bujdosásra kényszerült, amiben felesége vele tartott. Sikerült New Yorkot elhagyniuk és New Jersey-ben telepedtek le. Arkannak itt is éppen hogy csak sikerült elkerülni az elfogást, így több mutánssal (és persze Jane-nel) együtt Kanadába szökött. A liberális országban már nem kellett annyira aggódnia az AIM miatt, bár tudta, hogy a befolyásuk egyre nő. Arkan úgy érezte, nem bujdoshat tétlenül, hanem a többi üldözöttnek is meg akarja adni a lehetőséget, amit ő kapott. Több mutánsnak segített ide kerülni fuvarok megszervezésével, búvóhely intézésével. Ekkor már nem dolgozhatott reflektorfényben, idomárként, így egyszerű állatgondozó lett Fredericton város vadasparkjában. Egy ismeretlen besúgó miatt lebukott és elfogták, összeverték, börtönbe vetették. Többször próbálkozott szökéssel, de nem volt olyan ügyes, mint az X-Men tagjai. Csak az AIM elbukása után szabadulhatott. Ezután Frederictonban élt, majd a köd feloszlása után visszaköltözött New Yorkba. Már ekkor megkereste az X-Ment, hogy felajánlja segítségét. A látottak alapján úgy érezte, nem vonhatja ki magát a mutánsok megsegítéséből ebben az új világban sem. A korábbi tetteit, a Kanadába kimenekítő akcióit ismerhették, így felvették. Tanult közelharci fegyverekkel is bánni, be is szerzett ezekből néhányat, hogy ne csak a boksztudására és a vadgazdaként megszerzett lőfegyver ismereteire hagyatkozhasson. Aggódva nézte a Szövetséges Államok és az USA összekülönbözését, amiből hamarosan háború is lett. Arkannak ekkorra már megszületett a gyermeke, Elisabeth, családos emberként még nagyobb volt a felelőssége. Meg kellett védenie a szeretteit, de nem csak őket féltette. Nem lett embergyűlölő a történtek után sem, tudta, hogy egy háború senkinek sem jó. A városban segédkezett, ahol tudott. A háború végéig sok harcon esett túl, de szerencsére nem lett maradandó sérülése.
2022. már sokkal jobb év volt Arkan számára is. A világban elindult a békefolyamat és annak is örült, hogy újra megalakult a mutánsokat támogató iskola. Ezt már távolról régóta figyelte, ahogy Xavier munkásságát is, amit nagyon nagyra becsült. Az X-Men tagság mellett már nem tudott olyan munkát vállalni, amit korábban végzett. Az állatparkok nem tolerálták, ha egy show idején neki épp bevetésre kellett volna mennie., ahogy állatgondozóként sem tudta volna ezt megtenni. Óraadó tanár lett, az állatkerti állatgondozó képzéseken résztvevőket tanította. Később, a démonok érkezésével erre megint nem igazán maradt ideje. Amennyire tudott, kimentő akciókat is szervezett, de nem volt rest konkrétan harcba szállni Dormammu szolgáival és a lehetőségen kapó vámpírokkal. Arkan még utána is sokfelé teljesített szolgálatot és nagyon megszerette ezt. Szeretett segíteni másokon, akár mutánsokon, akár embereken. A Hydra ténykedéséről a társaitól hallott és eléggé nyugtalanította mindez. A gyerekek elrablása, a klónok, a stadionos eset. Mindez az AIM feléledésére emlékeztette, ami nem sok jót sejtetett.
Nemrégiben a Xavier Iskolától kapott felkérést igazgatóhelyettesi posztra. X-Menként már ismerhették és néhány éve diákokkal is foglalkozik, így alkalmasnak találták arra, hogy segédkezzen az iskola és alkalomadtán az X-Men vezetésében is. Így Arkan az óraadással leállt és 2014.04.01-től teljes mellszélességben a mutáns iskolának szentelte az életét. Mivel vadgazdamérnök végzettsége van, biológiát tanít helyettesítőként és a Vadászklubban is segédkezik, illetve bokszolóként a közelharci fegyveres órákon és a Bokszklubban is segít, ha kell és ha igazgatóhelyettesi teendői engedik.
Új tapasztalat neki az igazgatás, mivel előtte még nem volt vezető sehol. A diákokkal barátságos, közvetlen, de a szabályok betartatására figyel. Tudja, mennyire fontos a fegyelem. Az állatok mellett, a bujkálás idején és tanárként sem tunyult el, folyamatosan, a mai napig edz, így kondija és testalkata változatlan. Ruházatban kedveli a könnyebb, kényelmes viseletet, mert ezt szokta meg az állatok mellett is, de az új posztra tekintettel beszerzett elegánsabb ruhákat is a felsőbb kategóriából.

Képességei:
Rendkívüli hallás:
A leghalkabb hangokat is meghallja, -10 decibel az alsó hallásküszöbe. (Az átlagember hallásküszöbe +20 decibel.) Ezzel 300 méteren belül tisztán érti a normál hangerejű emberi beszédet. A suttogást 150 méteren belül tudja kivenni.
A saját testében zajló folyamatokat a legapróbb részletekig hallja.
Képes az összetett zajok tényezőit megkülönböztetni egymástól. Tehát pl. egy zakatoló traktor mellett is ki tudja venni egy óra ketyegését.
A szívritmust 60 méteren belül érzékeli. Tapasztalatának köszönhetően ebből sok mindent (lelki és egészségi állapotot) meg tud állapítani az illető emberről, állatról vagy egyéb lényről. Egyfajta élő hazugságvizsgálónak is felfogható mindez, bár rendkívül felkészült alanyok, esetleg pacemakerrel rendelkezők kifoghatnak rajta.
Sötétben is tud tájékozódni, ha hangot hall vagy ő maga hallat, mivel képes érzékelni annak visszaverődését és ebből következtet a visszaverődést okozó tárgyak helyzetére. (Innen jön a beceneve: Szonár.)
Falak, zajszigetelő anyagok gátolják a hallását, azokra nem immunis.


Szakértelmei:

[/b]

  • vadgazdamérnöki ismeretek (biológia, vadászat, vadgazdálkodás, állatvédelem)
  • idomár: mindent tud a jegesmedvékről és a fókákról
  • lőfegyverek ismerete: a vadászatban használatos összes fegyvertípust ismeri és tudja használni, nem kiemelkedően, de pontosan céloz
  • anyanyelvi szinten beszéli az azeri és az orosz nyelvet, az angolt akcentussal; az örményt nagyjából megérti
  • boksz versenyszintű ismerete (szupernehézsúly), ütés- és hárítástechnikák, lábmunka
  • közelharci fegyverek ismerete: kés, boxer/mini koga, tonfa
  • jogosítvány: közúti gépjárművekre
[b]Adatlap:


[b]Név:
Arkan Lerikli
Lakás/Létesítmény: ingyen lakás a kúriában
Foglalkozás: igazgatóhelyettes, tanár, X-Man
Munkahely: Xavier Iskola
Pénz:
Kezdőtőke: 1600 dollár
Felszerelés és fegyverek után maradt: 130 dollár
Bevétel/hét: 400 dollár
Felszerelés:
Márkás ruhák (farmerek, ingek, pólók, pulóverek stb.) 100$
Márkás alkalmi ruhák (öltönyök, blúzok stb.) 800$

Fegyverek:
„városi” kés tépőzáras korduratokkal
20$
Arkan Lerikli (Szonár) 5_118361
mini koga
20$
Arkan Lerikli (Szonár) TS-KOGA2_540
gumi tonfa
30$
Arkan Lerikli (Szonár) Palka-tonfa-do-cwiczen_0_b
Walther Walther P99 DAO vadászpisztoly
500$
Arkan Lerikli (Szonár) Img1_pistola-walther-p99-dao_0

Szövetség: X-Men
Törzshely, ahol megtalálható:
Xavier Iskola
Ismertebb szövetséges:
Ismertebb ellenség:

Tanított tárgyak:
Biológia (hétfő 10-12)
Vadászklub (péntek 17-19)
Bokszklub (hétfő 17-19)
Közelharc fegyverrel

Kreditek:
Kezdés +4 kredit

Felhasznált kreditek: 0

Fennmaradó kreditek: 4
[/b][/b]


A hozzászólást Szonár összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 01 Ápr. 2014, 10:44-kor.

_________________
X-suli igazgatóhelyettes: Szonár
X-diák/mesélői NJK:
Charlie Jackson
Akva

Arkan Lerikli (Szonár) Listen
Szonár
Szonár
Csoportvezető

Hozzászólások száma : 213
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 01.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. Zield Jones
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Arkan Lerikli (Szonár) Empty Re: Arkan Lerikli (Szonár)

Témanyitás by Thorhalla on Kedd 01 Ápr. 2014, 07:25

Elfogadva ismét. 1600$ a kezdőtőkéd. Jó játékot!

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Arkan Lerikli (Szonár) Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14945
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 56
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Arkan Lerikli (Szonár) Empty Re: Arkan Lerikli (Szonár)

Témanyitás by Szonár on Vas. 07 Feb. 2016, 09:17

Szonárnak rossz hírt hozott a postás: a szülei nagyon lebetegedtek, az azerbajdzsáni szakemberek szerint hónapjaik vannak csak hátra. Az igazgatóhelyettes szerette volna szolgálni a mutánsokat továbbra is, ahogy eddig tette, de rájött, hogy ezek olyan események, amiket nem lehetett távolról nézni. Muszáj volt beadnia a felmondását és a családjával hazaköltözött Azerbajdzsánba, hogy a szülőknek gyógymódot keressen, hátha menthetőek. Az orvosok nem tudtak rájönni a kórra, mutánsoknál még nem láttak ilyet, úgyhogy Szonár elé nagy feladatok néznek.

_________________
X-suli igazgatóhelyettes: Szonár
X-diák/mesélői NJK:
Charlie Jackson
Akva

Arkan Lerikli (Szonár) Listen
Szonár
Szonár
Csoportvezető

Hozzászólások száma : 213
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2014. Apr. 01.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. Zield Jones
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Arkan Lerikli (Szonár) Empty Re: Arkan Lerikli (Szonár)

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 07 Feb. 2016, 13:02

A megbeszéltek alapján lemondás elfogadva. Köszönöm azt, hogy eddig vállaltad a posztot és besegítettél a mesélésbe Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Arkan Lerikli (Szonár) Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14945
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 56
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Arkan Lerikli (Szonár) Empty Re: Arkan Lerikli (Szonár)

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.