Haley Miller

Go down

Haley Miller Empty Haley Miller

Témanyitás by Thorhalla on Hétf. 29 Dec. 2014, 11:38

Név: Haley Miller
Egyéb név(i): -
Faj: ember, szuperhumán, mágiaérzékeny
Nem: nő
Jellem: jó
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 2020. május 2. New Jersey
Kor: 5,5 év
Család: árva, Miller család tagja
- Haley Miller, ikertestvér
- Barbara Miller – nagymama, él (Jonathan nagynénje)
- Brandon Miller – nagypapa, él (felvette a Miller nevet)
- - Adam Miller – apa, halott
- - Julia Miller – anya, halott
- További egy nagynéni és nagyábcsi (élnek)
- Jon és Steph – mostohaszülők (biológiai szülők, lásd lejjebb)
- - Miller lányok – testvérek (magyarázat lásd lejjebb, egyébként másod-unokatestvéreknek Foglalkozás: gyermek
Testmagassága: 105 cm
Testsúlya: 14 kg
Szeme színe: kék, változó
Haja színe: vöröses, változó
Bőre színe: kaukázusi
Különleges ismertetőjel: vörös csíkok az arcon
Egészségi állapot/ betegségek: teljesen egészséges

Előtörténet:
A Miller vérvonal tagjai mind a ketten. A Miller lányoknak – Ingrid, Gunnhild, Aesa és Yrsa – a másod unokatestvérei, legalább is, ha azt nézzük, hogy hol jöttek világra, de a dolog ennél sokkal bonyolultabb. Az apjuk Jonathan unokatestvére volt, az anyjuk pedig egy amerikai nő. A házaspár gyermeket akart, de sokadik kísérletre sem jött össze, a nő többször elvetélt. A genetikai vizsgálatok kiderítették, hogy egyébként is roppant nehéz lenne kihordania egy gyermeket és több lappangó genetikai betegsége van, amit valószínűleg továbbadna a gyermekének. Így jött az ötlet, hogy ezt kiküszöböljék ezt akkoriban már szabvány eljárással. Ami azt jelentette, hogy a gyermeknek három szülője legyen genetikailag. A második női DNS, petesejt egészséges és így a gyermek nem örökölné azt, hanem egészséges maradna. A szülők sokáig gondolkodtak és mivel nem akartak teljesen idegen személyt erre felkérni, így jött a képbe Stephanie. Mivel a petesejt eltávolítás nem okozott későbbi komplikációt, ha ő és Jon gyermeket szerettek volna, így belementek, övé volt a második női kromoszóma és DNS a gyermeknél. Ezek után természetesen lombikbébi programmal mesterséges körülmények között termékenyítették meg a petesejtet, mint már előtte több millió másik esetben is. mivel nem kevés pénzbe kerül egy ilyen folyamat, így mind a tíz embriót beültették az anyába, hiszen az is kész csoda, ha egy megmarad. Jelen esetben kettő maradt meg, mint később kiderült két leánygyermek. Ha ekkoriban Jon és Steph tudta volna, hogy kicsodák és mi lesz ennek a segítségnek a következménye mind a ketten nemet mondtak volna, de nem tudták. Mivel Jon unokatestvére genetikailag Jon / Einar leszármazottja volt és Steph / Thorhalla DNS-e a megtermékenyítés pillanatában találkozott ez a két DNS lánc kapcsolódott össze tökéletes genetikai mintát létrehozva figyelmen kívül hagyva a másik anyai DNS-t és az unokatestvérét, mivel az már hígult „vér” volt az évszázadok során. Így lett, hogy biológiailag Hope és Haley nem a saját szüleiknek a gyermeke lett, hanem az isteni beavatkozásnak köszönhetően Jon és Steph lányai, noha erről fogalmuk sem volt még akkor, egészen a balesetig.
Haley és Hope 2020. májusában látták meg a napvilágot, meglehetősen későn ahhoz képest, hogy Steph petesejtjei még 2017 elején lettek levéve, de a világ nem volt olyan állapotban akkoriban és a szülők inkább vártak. A gyermekek megszülettek végül minden genetikai hiba nélkül, gyönyörű szőke hajúak és kék szeműek voltak. New Jersey-ben éltek, a harmadik világháború kitörésekor költöztek vissza New Yorkba, legalább is az anyjuk, az apjuk kénytelen volt harcolni, hiszen ő is katona volt, a család ezen ága is mindig katonacsalád. A gyerekek gyorsan fejlődtek és roppant okosak voltak, két kis eleven rosszcsont. A démoninvázió alatt a család kiköltözött vissza New Jersey-be a biztonságos helyre, nekik is elég pénzük volt, így ezzel nem volt gond. 2025. februárjában, amikor Thorhalla áttörte a mágia falait meditációval és jelentkezett nála a Katasztrófa mágia nem csak Ingrid volt az, aki megváltozott ennek hála, hanem az ikrek is. noha nekik a képességeik ekkor még nem, de a külső jegyeik igen. Steph és Jon ezt még kitudták magyarázni, azt pedig jobb a béke alapon elhallgatták a szülők elől, hogy a genetikai vizsgálatok mit is hoztak eredményül, hogy a gyermekeik többé nem a gyermekeik, mert ők ketten lettek azok. 2025. november végén a család balesetet szenvedett, egy szabálytalanul közlekedő autó belerohant a kocsijukba. Adam és Julia a helyszínen meghaltak, a gyerekek pedig néhány súlyosabb, bár jellemzően könnyebb sérülésekkel kerültek kórházba. A képességeik is ekkor jelentkeztek, amik Hope amúgy is nehéz életét még nehezebbé tették, Haley szerencsésebb volt. Mivel árvák lettek Steph és Jon indítottak keresetet, hogy örökbe fogadják őket, mivel a lányok közvetlen nagybátyja és nagynénje még mindig katonák voltak és távol voltak a saját családjuktól, így ez volt a legjobb lehetőség. A házaspár karácsony, vagy inkább Yule előtt kapta meg a papírokat, hogy Haley és Hope hozzájuk kerülhet, így a két kislány már az új családjával – ami biológiailag az eredeti – töltötte az ünnepeket.


Szakértelmek:
Egy 5,5 éves kisgyereknek mérten levő tudás, ami extra talán, hogy az örökölt magas IQ-nak hála már tud írni és olvasni nagyon alap szinten, hiszen ősszel úgyis már iskolába megy.

Képességek:
A kislány ugyan mágiaérzékenynek érződik és képes érzékelni a mágikus tárgyakat és személyeket, de soha sem fog tudni mágiát tanulni. A mágia hatására szuperhumánná vált és kapott egy képességet is.
Az aktív képessége furcsa telepátia és amolyan részleges alakváltás. Nem képes emberi, sem idegen elmében olvasni sem kommunikálni velük, csak alacsonyabb rendű élőlényekkel. A telepátiája miatt képesek az állatok megérteni a szavait, mintha csak azon az állatin szólalna meg. Képes az állatok elméjéből olvasni és üzeneteket küldeni nekik, illetve az érzelmeiket befolyásolni. A második képessége egyenesen következik ebből és az is az állatokhoz köthető. Ha az állatok közelében tartózkodik, akkor képes átvenni bizonyos tulajdonságaikat – jobb szaglás, látás, érzékek stb. – azonban képes állatias vonásokat átvenni. Pl, veszélyérzék, a körmei megnyúlnak karomnak, ha tengerben/vízben van halak között pikkelyei nőhetnek és kopoltyúja. Madarak között az ujjai karmokká fejlődnek stb. Mindez minden esetben fájdalommal, nagyon rövid időre képes megtenni ezt a fiatal kora miatt, több körig kell egy-egy lény közelében lennie, hogy azoknak a jellemzőit átvegye. Ha eltávolodik az állattó 3-4 körig marad meg ez, ha ott marad mellette a lény, akkor ez folyamatos maradhat, ha akarja. Fontos megjegyezni azonban, hogy nem képes a súlyát növelni, csökkenteni, azaz az alakváltás után is pontosan ugyanolyan tömegű lesz, mint előtte volt.


Külső
Külsőről pár lép, ez igaz felnőttkori, de nincs a karakterhez gyerekkori, hogy mutatni lehessen a csíkokat, de ugyanígy tessék elképzelni csak kisgyerekként persze:
Külső:

Haley Miller 2v3qamc
Haley Miller Ww15j7
Haley Miller 10gdzrt


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 07 Jan. 2015, 00:00-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Haley Miller Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14863
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Haley Miller Empty Re: Haley Miller

Témanyitás by Thorhalla on Hétf. 29 Dec. 2014, 11:40

A szokásos érintett Miller-es bővítés:

Az soha sem volt kérdéses, hogy Steph és Jon meglehetősen különleges halandó énnek számítottak és rájuk nem volt igaz az, hogy csak úgy létrejöttek, mindez igencsak sok minden előzte meg, túlságosan sok mindenre emlékeztek és túl sok jellemvonásuk is közös volt az Asgardi énnel, mintsem az átlagos lett voln. Tulajdonképpen egyikőjüknek sincs biológiai szülője és mégis. DNS-ileg tökéletesen megegyeznek az asgardi énjükkel, azaz Einar Thorson-nal és Thorhalla Lokidottir-ral, az pedig már jócskán korábban kiderült, hogy a lelkük is azonos.
A kérdés, ami mindig is foglalkoztatott, amióta Z-től retconban megkaptam, hogy ki Jon és ki Einar, hogy miért pont a Miller-ek azok, akiknél született. Az mindig is megvolt, hogy azért lett Jonathan, mert a név jelentése ajándék, a Miller házaspárnak ugyanis nem lehetett soha sem gyermeke ez is régi információ. Az köztudott, hogy Einar Nifflheimbe kerülése után lepaktál Hela-val, valószínűleg a nő azért ment bele, mert tudta és ismerte a jövőt, hogy ennek köszönhetően később Einar és Halla egyik fia veszi majd át a helyét az alvilág élén. Mágiával pedig létrehozta Jonathan-t időben 2 évvel Einar Asgardi halála előtt, az asgardi alvilágban ugyanis úgyis ural mindent és időmágiával is bír, így mindezt könnyedén kivitelezhette. Steph-et pedig Halla „száműzetésekor” Thorék hozták létre és helyezték el Stockholmban az árvaháznál. Később titokban isteni segítséggel találkozott a két halandó egymással, de ez már történelem.
Az is köztudott, hogy a Miller család mindig is az USA-ban élt, amióta van USA, előtte Észak oldalán, és katonák voltak. De miért voltak mindig a legjobb katonák és miért ők kapták Jon-t? 1500-as évek közepén, második felében Einar is, mint sok más viking isten lejárt Midgardra szórakozni, noha eddigre már vége volt a viking kornak, de azért egy-két eldugott törzs még mindig a régi isteneket tisztelte. Az pedig köztudott, hogy ő sem vetette meg a fehérnépeket, született lent ekkoriban fattya, egy fiú, akiről valószínűleg ő maga sem tud, főleg nem Halla, ettől a fiútól indul a Miller vérvonal, emiatt remek harcos és katona minden Miller később, mert egy hadisten a felmenőjük. Ezért volt, hogy minden Miller ösztönösen jó harcos és bánik remekül bármilyen fegyverrel. A lényeg, hogy már ebben a leszármazottban is benne volt a maximalizmus, ami később is megmaradt a Miller-ekben, nem érte be azzal, hogy a törzsben és városban, ahol élt magasra jutott, többet akar. 1600-as évek elején – jócskán tovább élt, mint az átlagos emberek, legalább 100 éves koráig. – Delawer-be mentek ők is a Hollandokkal és Angolokkal. Minuit a Delaware folyó torkolatánál megalapított Új-Svédországban telepedett le, 1638-ban a város megalapításakor. Ekkor vette fel a Müller, majd később Észak és Dél harcoknál angolosítva a Miller családnevet a vérvonal. Azóta is itt élnek és a folyamatos zsoldoskodás és katonai múltnak és befektetéseknek hála tetemes vagyonra tettek szert, aminek hála napjainkra a Miller család is a felső 10.000 tagja (ez eddig is megvolt, csak itt az indoklás).
Ez volt az ok egyébként, hogy a Miller házaspár kapta Jon-t, mert méltók voltak arra, hogy a saját felmenőjüket neveljék fel. Így lehetséges, hogy Jon DNS-ileg noha Einar, mégis teljes mértékben rokonsági kapcsolatban van a Miller vérvonallal.

Ennek a kapcsolatnak köszönhetően tulajdonképpen a Miller házaspár és Halláék gyermekei édestestvérek. A másik érdekesség, hogy ennek a származásnak köszönhetően a halandó rész, azaz Miller-ék is automatikusan haláluk után a skandináv túlvilágra kerülnek, nem kellett volna Steph-nek ezt külön kérnie az ősi istenektől.
Amiről még nem tudnak, mert még túl fiatalok, de úgy egy évtizeden belül jelentkezik majd Jon és Steph esetében, hogy nem teljesen emberek, hanem szuperhumánok. A származásuk miatt lassanként istenekké fognak válni (lassanként évezredeket jelent, ha megélik), egészen pontosan jelentkeznek majd az asgardi tulajdonságok náluk is. Az öregedés fog először majd megállni a biológiai öregedéssel együtt, alig egy évtizeden belül, utána lassan évszázadok, évezredek alatt kialakul majd a nagyobb fizikai erő, ellenállás, regeneráció is náluk a kortalanságon felül. Ez igaz lesz a gyermekeikre is. Ah és Gunny-ra is igaz lenne, ha nem jelentkezett volna a regenerációja.
A gyerekek, mivel már többes számról van szó, Steph ugyanis második és harmadik gyermekével várandós, Aesa-val és Yrsa-val, akik majd november közepén fognak megszületni. A gyerekek tökéletes kombinációi lesznek a szülőknek, ez már kitűnt Asvald és Fonn esetében is amikor megjelentek a mágikus örökségeik, a vihar és tűz irányításban, plusz minden másban is ilyenek lesznek, Gunny is pontosan olyan mint az anyja és az apja jellemre és erősségekre. Ugyanez igaz Ingridre és lesz Aesa-ra, illetve Yrsa-ra is (Fagyos Sötétség Korában remekül látszik).
A legmegfelelőbb módon öröklődtek a domináns és kedvezőbb gének, olyan sorrendben, amelynek esélye, a lehetséges tényezőket figyelembe véve matematikai nulla. A genetikai kódot kettéválasztva vissza lehet fejteni a két szülő teljes és tiszta génállományát, az utód minden tulajdonsága, részben a mentálisak is egységesen öröklődnek, kiegészítve egymást, olyan módon, amely előre való megtervezettség nélkül nem lehetséges, a biológiai tulajdonságok szintén hasonló módon párosulnak, ezzel a legtöbb ismert törvényt megcáfolva. Mindezt magyarázni nem lehet, hogy miért, valószínűleg a vérvonalak hatalmas mágikus potenciálja is szerepet játszik benne.

Röviden ennyi lett volna igazából ez a bővítés és magyarázat, amit már igencsak régóta meg kellett volna ejtenem.

Miller vérvonal családi szimbólum/címer, még Einar fattyú fia kapta annak idején és azóta is fennmaradt:
Haley Miller Dfgis9

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Haley Miller Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14863
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Haley Miller Empty Re: Haley Miller

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 25 Jan. 2015, 21:31

Annak idején Laaksonen szert tett egy harci farkasra, Atla-ra, akit a halálakor Einar-nak adott, hogy vigyázzon rá. A farkasnak utódai lettek, a kölyök szanaszét el lettek ajándékozva, egyet pedig a Miller lányok kaptak. Ezeknek a farkasoknak asgardi révén nagyobb a termetük, konkrétan egy póni nagyságot érnek el, ha felnőnek, illetve intelligensebbek a sima farkasoknál. Miller lányok egy szukát, nőstényt kaptak ajándékba, aki a képessége miatt főleg Haley közelében van, a Winter nevet kapta.

Winter kölyökként:
Haley Miller Silo-pup

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Haley Miller Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14863
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Haley Miller Empty Re: Haley Miller

Témanyitás by Thorhalla on Kedd 01 Szept. 2015, 08:20

Haley a mai napon kezdi meg iskolai tanulmányait a Xavier iskolában Salemben, mivel a szülei egyébként is használhatják a teleport készüléket, így ő és az ikertestvére nem kollégisták, hanem mindennap bejárnak a suliba. Haley pedig minden egyes alkalommal Wintert is magával viszi.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Haley Miller Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14863
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Haley Miller Empty Re: Haley Miller

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.