11. Heide

Go down

11. Heide Empty 11. Heide

Témanyitás by Cerebro Szomb. 06 Jún. 2015, 14:33

11. Heide Ndshud
Terület leírása: A Pentaghast ház területének nagy része termőföld és a közemberek egy szép hányada is ebből él. A társadalom legfontosabb eleme a Nap egyháza, amit a területen uralkodó ház működtett. A férfi tagok a papok, akik a miséket vezetik a saját erődjükben, míg a nők vezetik a tanítást és a betegek ellátását. Az egyház hite szerint a Nap törölte el az előző világot a bűneivel és hibáival együtt. Akik megmaradtak, méltónak találtattak arra, hogy éljenek és a kiválasztott népként az ő felelőségük újjáépíteni azt. A próféciában megírtak szerint egy nap majd újra eljön a döntés ideje és az addig elkövetett tettek megítéltetnek. Ebben a szellemben töltötték el az elmúlt évszázadokat. A terület fő export cikkei természetesen a mezőgazdasági termékek alapanyag, kész és félkész is. Fontos még a topáz, amit valamiért az egész ország területén bányásznak. Ezeket igen ritkán exportálják. A Nap Imája szerint ezek az ég darabjai. A hegyekben még bányászhatóak különböző nyersanyagok, de ezek nagy részét is helyben használják fel. A lakosok egyszerűek, de viszonylag kulturáltak. Mindegyikük tud írni és olvasni. Természetesen istenfélőek. A bűnözőket és kitaszítottakat kivéve mindenki jár vasárnap templomba. Az Őméltósága évente egyszer tart a családjának imát, aminek szövegét később a Papúrak elismételnek a saját erődjükben. A büntető rendszer igen egyszerű. Bármilyen bűnt a helyi Papúr ítél meg. Ha bűnösnek ítéltetik és be ismeri, akkor egy küldetéssel kell bizonyítania, hogy méltó még a Nap kegyelmére. Ha sikerrel jár, akkor minden további nélkül visszatérhet az életébe. Ha elbukik és túléli, vagy nem ismeri be bűnét, akkor száműzik.
A legfontosabb erődök a hegyeken találhatóak. Ezek Papurai általában az idősebbek, akik elől állnak az öröklési sorban. Itt elő szerzetesek közt rengeteg a csillagász és a meteorológus. Ez előbbit fel is használják és ezért viszonylag jó hajósok is, bár ez nem elemei része a kultúrájuknak. Az utóbbinak köszönhetik a nagy mezőgazdasági teljesítményüket.
A főváros, Tagesanburg, a legkeletibb város. Őt éri először a Nap sugara. Reggel szinte felgyullad, ahogy a hajnalhasadás első sugarai elérik aranyozott tornyainak falait. A legmagasabb közülük a Méltósági Palota. Ennek a tetején van a trónterem. Ez nem csak az uralkodás központja, hanem a templom is.  
A legnagyobb katonai erőt a Paplovagok alatt álló lovagok adják. Minden erődnek saját lovagi egységei vannak. A kiképzésük kis gyermekkorban kezdődik és a késő tinédzser korukra fejeződik be. Az elsajátított erények, gondolkodás és taktikák a Nap Imájából származnak. A kiképzés további részletei erődökről erődökre változik. A hegyi erődökben például közepes páncélos távolsági harcosokat, míg a síkság nagy részén csapás mérő lovasságit képeznek ki. Természetesen a legnagyobb, legméltóbb, legkiemelkedőbb a nehéz páncélos egységek, akiket a fővárosban képeznek. Az összes lovagrend a saját területét járőrözik és ott tartják fent a rendet. Szükség esetén a közembereket is be lehet vetni, de ők csak gyorstalpalávalót kapnak. A teljes társadalom besorozására már több mint ötven éve nem volt példa. Az Őméltósága által megtartott évi ima után az erődök legjobbjai mérik össze tudásukat harcban.
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.