08. Új Avignon

Go down

08. Új Avignon Empty 08. Új Avignon

Témanyitás by Cerebro Szomb. 06 Jún. 2015, 14:40

08. Új Avignon 2a68dp5
Terület leírása: (újabb fél-1 oldal már bőven elég, fontos tudnivalók a helyről, mivel foglalkoznak, kereskednek, törvények, a fontosabbak, vallás (ha van), éghajlat, és effélék)
Vallás: Az Egyetlen néven emlegetett, férfi istenséget tisztelik, aki a lovagi erények megtestesítője, de több kisebb vallás is megfér mellette, ha fizetik az egyházi adót és nem minősülnek pogány kultusznak. Az országban működik az inkvizíció, aminek irányítása, a di Avignon ház kezében összpontosul.

Törvények: Az Erények Kódexe alapján ítélkeznek, többnyire vallási parancsolatok és erkölcsi tanítások követését írja elő. Aki a Kódex ellen vét, azt az inkvizíció elé idézik, ahol bizonyítani kell ártatlanságát. Ha ez sikertelen, a vádlottat többnyire élve elégetik. Lopásért, rablásért, csempészetért, ritkán jár halálbüntetés. Nemesek közötti vitás ügyet, többnyire párbajjal döntik el. A bírói szerepkört, egy-egy inkvizítor látja el.

Társadalom: A lovagok és papok, egy helyen állnak a társadalmi ranglétrán, utánuk jönnek a kézművesek és kereskedők, majd a földművesek. Rabszolgaság nincs és tiltják is bárminemű rabszolgatartást vagy kereskedelmet a határaikon belül. Új Avignon négy körzetét egy-egy Rendház igazgatja, ezek név szerint a következők: Északon, a Vörös Rózsa Rendje, Nyugaton a Tűz Keresztjének Rendje, Keleten a Szürke Lovagok Rendje, Délen pedig az Egyetlen Őrzőinek Rendje. A lovagok nagy része, a nemesség köreiből kerül ki. Bár arra is van példa, hogy közember eljuthat odáig, hogy csatlakozhat egy-egy rendházhoz. Eme gyakorlatra, többnyire az Egyetlen Őrzői Rendjében van példa. Az adót, a Rendházi erődökbe fizetik be, az arra kötelezettek és onnan kerül tovább, a di Avignon kincstárba.

Gazdaság: Új Avignon sziget részén, fémmegmunkálás, kőfejtés és fakitermelés folyik. A Fém fegyverek nem olcsóak, és kardokat, vérteket, a lovagok kivételével keveseknek van lehetőségük megfizetni. A szigeten elterülő hegy, gazdag Rubinban, vasércben és némi kén tárnákat is fedeztek fel, bár ebből az anyagból behozatalra szorulnak. Kisebb aranytárnákat is tártak föl, ahonnan folyik a kitermelés.   Az elterülő, hatalmas erdőségben erős fák nőnek, amelyekből bútorokat, hajókat és egyéb fegyvereket készítenek. De megtalálható itt a Mahagóni és Ébenfa is, amelyet kereskedelmi célra termelnek ki és szállítják szerte a világon szinte mindenhová. Hajóik hatalmas, robosztus jószágok, ellenállnak az évtizedek és a tenger jelentette veszélynek is. Beszélik, néhány tengerjáró fél évszázada járja a vizeket. A szigetekről, többnyire egzotikus állatokat, növényeket, fa bútorokat, fa alapanyagot szállítanak a kereskedők.
A kontinensre behúzódó földeken az állattartás, földművelés jelenti a komolyabb szerepet. Lótenyésztése jelentős, de tenyésztenek marhákat, juhokat, disznókat. A marhák húsát, az erkölcsi rendelet értelmében tilos fogyasztani, de tejét ihatják. Bőrművességük fejlett, hiszen csapataik nagy része bőrvértekkel rendelkezik. Meg kell említeni az Alapponi parfüm és kozmetikum céheket is, akik jó minőségű illatosító és szépészeti szereket készítenek, egzotikus illatuk és elkészítési módjuk titkossága miatt, vagyonokat fizetnek érte. A méhészet is jelentős, mézet, viaszgyertyát és méhpapírt szintén rakodnak kereskedőhajókra. Behozatalra, elsősorban kénből szorulnak, de kereskednek mindenfélével, ami luxuscikknek számít vagy szükség lehet rá.

Haderő: A lovagok, a megszokott fémvértezetet, kardot és pajzsot viselnek, függetlenül attól, hogy gyalogosan vagy lóhátról harcolnak. A könnyűlovasság, gyalogság, íjászok, jó minőségű bőrvérteket viselnek. Nagy számban alkalmaznak számszeríjászokat is, akik közelről adják le végzetes lövéseiket, a páncélozott ellenséges hadra. Béke időben, szinte évenként rendeznek lovagi tornát, illetve két évenként Rendviadalt tartanak. Ezeken a neves és komoly eseményeken, a rendházak lovagjai mérik össze erejüket és tudásukat más rendházak lovagjaival. Azon nemes, aki egyetlen lovagrendhez sem csatlakozott, de lovaggá ütötték, a di Avignon Ház bandériumában kap helyet háború idején.

Főbb városok:
- Alapponi: a kontinensi rész legnagyobb városa, komoly kereskedelmi központ, a Vörös Rózsa Rendjének székhelye. (jelölése, vörös pötty.)
- Macalast: a sziget nyugati központja, a Tűz Keresztje Rendjének székhelye, hadi kikötő és szárazdokk található itt. (jelölése, kék pötty.)
- Arcalasin: a sziget déli központja, az Egyetlen Őrzői Rendjének székhelye, erődváros, magas tornyairól és állítólagos dönthetetlen falairól híres. (jelölése zöld pötty)
- Hascarnia: a sziget keleti központja, a Szürke Lovagok Rendjének székhelye, kereskedelmi kikötő. (jelölése sárga pötty)
- Avignon: évszázadok óta a főváros, a di Avignon Ház székhelye. (jelölése lila pötty)
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.