Chryseis

Go down

Chryseis Empty Chryseis

Témanyitás by Chryseis on Szomb. Jan. 30, 2016 5:38 pm

Adatok:

Név:  Chryseis Anthis
Egyéb név(i): Chrys
Faj: ember (mágiahasználó, zseni)
Nem:
Jellem: semleges
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: 2006. április 22.
Kor: 20
Család: -
Foglalkozás: hallgató/diák (bölcsészettudományi kar - nyelvészet)
Testmagassága: 168 cm
Testsúlya: 54 kg
Szeme színe: sárgásbarna
Haja színe: szőke
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: hátán lévő szárnyas tetoválás
Egészségi állapot/betegségek: hemokromatózis (vasanyagcsere zavar); anhedónia (depresszió egyik válfaja)

Életrajza:

Alecta Barbra Anthis. Elismert görög származású boszorkány, ki magas szinten műveli a mágia megannyi formáját. Fénykorában még temérdek jelentős, mágikus eseményhez kötődött a neve, most már csak egy ősboszorkánynak számít, ki sokak szemében inkább egy legenda, mintsem egy példakép. Természetesen Alecta létezése igaz, csupán miután úgy gondolta eljött az idő a visszavonuláshoz, és a családalapításhoz, igyekezett minél több helyről kitörölni a nevét. Ezzel el akarta kerülni azt, hogy sötét ellenségei rátalálhassanak, vagy éppen a leszármazottjai valamiféle kicsinyes bosszú miatt bajba kerülhessenek. Sok helyen még a halálhíre is elterjedt, ám ezt ő a legkevésbé sem bánta. Ellenben nagyobbik lányával, aki úgy érezte, hogy édesanyja csak megijedt a hatalomtól, és a hírnévtől, amelyet elért a több évtizednyi mágikus kísérleteivel, munkáival. Caitriona az a fajta boszorkány volt, akit teljesen elbűvölt a dicsőség, és az elismerés, így nem volt hajlandó elfogadni, hogy egy nevenincs boszorkány lányaként nőjön fel testvérhúgával együtt. Alecta visszavonulásának napjától kezdve folyamatosan rivalizált édesanyjával, s nem volt képes egy töredékét sem elfogadni annak, amelyet tett. Az ő szemében ez bűn volt. Bűn, melyet a régi sikerei ellen tett, na és persze a család nevével szemben. Alecta persze mindig mosolygott csak ezen, és azt válaszolta, hogy ő nem a dicsőségért tette mindezt, csupán elő kívánta segíteni a következő generáció számára az utat, mely a mágia ködös birodalmaiba vezet. Caitriona ezt nem értette meg, s amint elegendő mágikus tudásra tett szert, kihívta édesanyját bosszúból egy párbajra. A csata végkimenetele természetesen Alectának kedvezett, aki ezután száműzte elsőszülött lányát a családból, s minden tudását és örökségét a kisebbik lányára óhajtotta hagyni.

Teltek az évek, s Caitriona végül talált egy hozzá méltó férjet magának, akivel gonosz tervet eszeltek ki Alectával szemben. Egy óvatlan éjszakán megtámadták a mit sem sejtő nőt, akit holtan is találtak volna az erőteljes csapás után, ha nem ugrott volna elé egy védőbűbájjal fiatalabbik lánya, Carissa. A kettős átok elvette a fiatal lány életét, azonban Alecta látván kedves gyermekének halálát,
hatalmas haragra gerjedt, bár a benne lévő jóság nem hagyta, hogy kárt tegyen idősebbik leányában. Végül minden további nélkül elengedte lányát, csupán az addigra megszületett második gyermekét vette el tőle erővel (magához vette), hogy érezze milyen elveszteni azt, akit igazán szeretünk. Caitrionát ez persze nem hatotta meg, ám későbbiekben ez hatalmas családi vitává nőtte ki magát. Míg Caitriona férje szerette a lányait, és nem óhajtotta magukra hagyni őket, addig Caitrionának csak eszközök voltak ők, hatalma és dicsősége kiteljesedése képen. Ennek következtében a férj elvitte az elsőszülött gyermeket is magával, megmentve a gyermeket egy nem szerető anyától, s egyedül hagyva az őrült nőt magányában. Pár évvel később Caitriona megszülte harmadik gyermekét is egy másik férjének köszönhetően, s lezártnak tekintette a családi problémát, előző gyermekeire pedig fattyúként tekintett, s nem is vett róluk tudomást.

A kis Chryseis Anthis nagyanyjánál maradt eközben biztonságban, mit sem sejtve a családi körülményeiről, hiszen ő ilyenkor még csak egy éves volt. Alectával New Jerseybe költözött, s ott nevelkedett fel szinte húsz éven keresztül. A boszorkány bár felhagyott régi tudományaival, mégis használta arra adottságait, hogy megvédje kis unokáját a jelenlegi világban történő katasztrófák elől, hiszen Chryseis gyermekkora nem volt éppen eseménytelen. Bár először nem tartotta jó ötletnek, végül bevezette őt a mágia csodálatos, és misztikus világába, majd nem sokkal ezután a családjáról is mesélt neki egy keveset. A lányt nem különösen érdekelte származása, hiszen egész életében csak a nagyanyja jelentette számára azt a szót, hogy: család.

A SHIELD bukása, és az AIM felemelkedése csak növelte a veszélyeket a fiatal lány számára, hiszen ha kiderülne róla, hogy miféle családból származik, vagy netán elérkezne az az idő, hogy a nagyanyja nem tudja megvédeni, akkor viszont nagy bajba kerül egy ilyen világban. A nyilvánosság számára a szülei halottak, és a nagyszülei fogadták örökbe őt. Alectának ki kellett ügyeskednie a papírok miatt a kislány hátterét, hogy legyen olyan stabil, mibe nem köthet bele semmi, és senki. A köd megjelenése New York körül csak még biztosabbá tették Alectát abban a tényben, hogy a kis Chryseisnek el kell kezdenie tanulnia a mágiát. Mivel nem csak varázslatokat, de világnézetet is tanított a lánynak, így nem csoda, hogy a semlegesség útját kívánta járni, mint nagyanyja. Ebből következtetve a kislány deffenzív, és gyógyító mágiákkal kezdett foglalatoskodni.

Egy éven belül végül eltűnt a köd, bár ez a fennálló anarchián egyáltalán nem enyhített. Nem sokkal rá kitört a harmadik világháború, és az eddig tartott visszahúzódó életmódot még erősebbé kellett tenniük. Alecta a lakásuk köré rengeteg védelmi rúnát rajzolt fel, s napi szinten erősítette a deffenzív mágiáit szertartásokkal, hogy semmi bajuk ne eshessen. Közben a fiatal lány is sokban erősödött a mágiahasználatát illetően, s egyre inkább képes volt tényleges dolgokat létrehozni akaratával, legyen szó egy aprócska pajzsról, vagy egy kisebb karcolás beforrasztásáról.

Nem lehet furcsának, és különlegesnek mondani egy ilyen világban szinte semmit, de a kis család mégis felfigyelt arra az eseményre, amikor a harmadik világháború végén 4,5 milliárd ember egyszerűen csak visszatért a túlvilágról. Az eseményeken még Alecta is meglepődött, s bár furdalta a kíváncsiság ennek az eseménynek a háttere miatt, mégsem hagyta el a kis unokáját, és nem tért vissza a mágikus élet mindennapjaiba. Úgy döntött, az ő ideje ilyen téren lejárt.

New yorkban az évek folyamán démontámadások, és terroristafenyegetések hada jelent meg (persze nem egyszerre, egymást után). Nem akarta elhagyni gyámoltalan unokáját ebben az őrült világban, de már nem bírta tovább. Alecta e világi életének ideje fogyni látszott, s nem volt képes sötét mágiához folyamodni életének meghosszabbításának céljából. Úgy érezte, ő megtett mindent, amit megtehetett Chryseis számára, és egy erős, magabiztos nőt faragott belőle. Bízott benne, hogy a mágia útján sosem téved el, és tényleg felkészítette arra, ami majd várhatja őt ebben a világban. Elmondta neki, hogy ha tovább kívánja fejleszteni mágikus tudását, mely mágikus iskolát keresse fel Tibetben. A lakását ráhagyta, s a maradék pénzét is, amely talán elegendő lesz számára egy bizonyos ideig. Utolsó szavait alig lehetett érteni, de határozottan le lehetett olvasni azt az egy mondatot, hogy „Szeretlek, légy erős!”. Ezek után a mostanra már húszéves Chryseis elvesztette az utolsó, és egyetlen embert akit szerethetett a világban, és innentől kezdve már semmi más nem maradt neki a hagyatékán kívül, ami a mágia. Persze pár éve már megkezdte a tanulmányait New york egyik nyelvész egyetemén, ahol kiderült, hogy kiemelkedően magas tehetsége van a nyelvtanuláshoz, és szinte úgy issza az idegen nyelveket magába, mint más az aznapi teáját. Nem tehet mást, mint tovább mélyíti tudását minden téren, és elkezdi keresni azt a célt, mely kialakítja életének értelmét, s mindezt úgy, hogy ne okozzon csalódást nagyanyjának, aki talán mindeközben fentről figyeli minden lépését..

Képességei: mágiahasználó


  • Mágikus aura érzékelés
  • Aegis pajzsa (részmágia - deffenzív): A varázstudó megidéz egy mágikus pajzsot, mely megvédi őt a fizikai csapásoktól, támadásoktól egy bizonyos időre. A pajzs létrehozásához egy gyors kézmozdulatsor szükséges, így az idézés után a kéz letevésével a pajzs is szertefoszlik. Mágikus hatásokat gond nélkül átenged, ám cserébe 3-4 körig fenntartható. Koncentrálás hiánya mellett nagyjából 1 golyó lövését bírja ki, folyamatos koncentrálás mellett akár 3-4 db-ot is, ám ez már a használónak is megterhelő.
  • Gaia szeretete (részmágia - gyógyítás): Folyamatos koncentrációt és egyelőre kézrátételt is igényel. Könnyű sérüléseket, enyhe betegségeket – 4-5 kör alatt képes teljesen begyógyítani, meggyógyítani. Súlyos sérüléseket, csonttöréseket, közepes betegségeket – 4-5 óra alatt képes teljesen begyógyítani, meggyógyítani. Életveszélyes sérüléseket, súlyos betegségeket – 1-3 nap alatt képes rendbe hozni, és néhány óra alatt elérni, hogy az életveszélyes sérülésből/betegségből súlyossá módosuljon a sebesülés/betegség. Halálos sérüléssel/betegséggel – egyelőre egyszerű gyógyítással nem tud mit kezdeni.


Szakértelmei: Ismert nyelvek: amerikai/brit angol (anyanyelvi szinten), latin (mesterfokon), ógörög (mesterfokon), francia (társalgási szinten), német (társalgási szinten), japán (társalgási szinten), olasz (alapfokon), orosz (alapfokon)

Privát előtörténet véleményezést kérsz: Igen/Nem

Megjegyzések: -
avatar
Chryseis
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 43
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2016. Jan. 23.

Karakteradatok
Főkarakter: Chryseis
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Chryseis Empty Re: Chryseis

Témanyitás by Thorhalla on Szomb. Jan. 30, 2016 7:31 pm

Elfogadva, 1000$ kezdőtőkéd van. Írj egy adatlapot is és mehetsz játszani.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Chryseis Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14861
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 42
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Chryseis Empty Re: Chryseis

Témanyitás by Chryseis on Szomb. Jan. 30, 2016 7:54 pm

Adatlap:

Név: Chryseis Anthis
Lakás/Létesítmény: Queens
NJK: -
Foglalkozás: hallgató/diák (bölcsészettudományi kar - nyelvészet)
Munkahely: -
Pénz: 420$
Bevétel/hét: 200$

Eszközök:

Felszerelés/fegyverek: 1 db 9mm-es pisztoly, 1 db sokkoló, 1 db tőr
Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható: Queens-i albérlet, vagy az egyetem bölcsész szaka
Ismertebb szövetséges: -
Ismertebb ellenség: -

Felhasznált kreditek: -
Fennmaradó kreditek: 4
avatar
Chryseis
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 43
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2016. Jan. 23.

Karakteradatok
Főkarakter: Chryseis
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Chryseis Empty Re: Chryseis

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.