Jackson Godlaw

Go down

Jackson Godlaw Empty Jackson Godlaw

Témanyitás by Godlaw / Tao Pént. 08 Ápr. 2016, 19:38

Név: Jackson Godlaw
Egyéb neve(i): Fury, Godlaw (nem kedveli, ha keresztnevén szólítják)
Faj: Mutáns, Neo alfaj
Nem: Férfi
Jellem: Mutáns párti
Személyazonosság: Nyílt
Születési helye és idő: 1996. Február 4., Dallas, Texas, USA
Kor: 31 év
Család: Nincsenek rokonai
Foglalkozás: Hacker
Testmagassága: 190 cm
Testsúlya: 90 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna, elől ősz tincsekkel
Bőre színe: Fehér
Különleges ismertetőjel: X tetoválás jobb mellén, bal szeme világít képessége használatakor
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: Jelenleg egészséges

Életrajza:

Jackson Godlaw a texasi Dallasban született első és egyedüli gyermekként. Családjának jelentős méretű farmja és marhaállománya volt, ezen a farmon nevelkedet Godlaw. Bár apja sokáig próbálta fiát a családi üzletre kitanítani, és megszerettetni vele a farmot, Godlaw nem mutatott erre nagy hajlandóságot. A fiú kiváló eredményekkel végezte középiskolai tanulmányait, majd sportösztöndíjjal került az MIT-ra kiemelkedő teljesítménye miatt a football terén. Talán az ingerszegény környezet, talán a különleges mutációs ág miatt, akárhogy is, Godlaw képességei csak igen későn mutatkoztak meg teljes valójukban. Ugyanakkor gyanítható, hogy tanulmányi és a sportban elért sikerei összeköthetően a Neo mutáns alfajra jellemző másodlagos jellegzetességekkel.
Az egyetemen Godlaw informatikát tanult, melyben kiváló tehetségnek bizonyult, afféle csodagyerekként néztek rá, de ez többnyire annak volt betudható, hogy a focis sikerei miatt elsőre mindenki azt várta, hogy alulteljesítsen intellektuális téren. Képessége késői felbukkanásának köszönhetően, amikor bevezették 2018-ban a mutáns regisztrációs törvényt, Godlaw nem került veszélybe, tanulmányait gond nélkül folytathatta. Diplomája megszerzése után posztgraduális képzésbe vágott, ám ezt a hamarosan bekövetkező világégés félbeszakította.
Az AIM bukása idején Godlaw épp tanulmányi kutatóútra tartott Franciaországba, az Atlanti-óceán felett, egy repülőgépen vészelte át a természeti katasztrófákat. Mint később megtudta, a szülei életüket veszítették az áradásokban, a farmból semmi nem maradt. Hazaérkezése után első dolga volt eladni a földet, és soha többet nem tért vissza a szülővárosába, helyette Atlantába költözött. Mivel az Atlanti-óceán partjához közel eső MIT komoly károkat szenvedett a szökőárak miatt, Godlaw kénytelen volt felfüggeszteni tanulmányait, és ezekhez a későbbiekben sem tért már vissza.

Godlaw az ekkoriban átélt lelki traumák miatt hosszú ideig depressziótól szenvedett, gyógyszereken élt, melyek miatt egészsége is megromlott. Az USA kettészakadása idején fontolgatta az ország végleges elhagyását, ám erre végül nem került sor. Lelki betegségeit végül akkor sikerült legyőznie, mikor megismerte mutáns képességét.
A többséggel ellentétben képessége nem volt látványos, sem külseje nem változott meg, sem a képesség használata nem keltett túl nagy feltűnést – semmi olyat, amit egy napszemüveg ne takart volna el. Nehezen barátkozott meg képességével, eleinte főként akaratlanul használta, ilyenkor másokra is kivetítette saját érzelmeit, és ez egy súlyos depresszióval küzdő ember esetében nem éppen kellemes érzés. Kevés megmaradt barátja is egyre ritkábban találkozott vele, miután kezdték felismerni, hogy közelében mind keserű hangulatba kerülnek. Mikor először használta nagyobb erővel a képességét, megjelent a világító fény bal szeméből, ekkor döntött amellett, hogy kivizsgáltatja magát.
A vizsgálatok során nem csak arra derült fény, hogy Godlaw mutáns, de az is egyértelműen megállapítható volt, hogy a mutánsok egy ritka csoportjába tartozik. A számítógépek világában otthonosan mozgó Godlaw hamar felkutatta az összes fellelhető információt azokról, akik hozzá hasonlóak, és felvette velük a kapcsolatot. A Neo mutánsok klán-rendszere és életmódja nem állt közel életfelfogásához, de ekkoriban már teljesen megőrjítette a magány. Családja és barátai magára hagyták, napjai nagy részét a számítógépe előtt töltötte, munkaként pedig kormányszervek és nagyvállalatok informatikai rendszerének biztonságát tesztelte, szintén otthonról. A magány annyira frusztrálttá tette, hogy még egy tőle ennyire távol álló eszme iránt is nyitottá vált, mint a Neo mutánsoké.
A III. Világháború idején Godlaw már jócskán bedolgozta magát egy Neo klánba, mely főképp azokat gyűjtötte össze, akik a Bukás alatt elveszítették minden hozzátartozójukat, és földönfutóvá váltak, vagy a Amerikai Szövetséges Államok ellenségé vált valamiképp. A klán többnyire illegális megoldásokkal segítette ezeket a mutánsokat, főként anyagi támogatást nyújtottak, persze nem éppen saját forrásból. Godlawnak sikerült kiharcolnia, hogy ne kelljen efféle akciókban részt vennie, az ő feladata az volt, hogy új személyazonosságot biztosítson azoknak, akiknek a múltjában túl sok a fekete folt. Mivel korábban a kormányzati informatikai rendszerek biztonsági szakértője volt, jól ismerte azokat a kiskapukat, amik ehhez szükségesek voltak. A munka persze így sem volt veszélytelen, főleg azért, mert összeköttetésben állt klán-társaival, akik közül sokan köztörvényes bűnözők voltak.

Mindennek ellenére élete sokkal kiegyensúlyozottabb lett, ismét lettek barátai, sikerült leküzdenie a depresszióját, és egyre nyitottabb lett a külvilág felé. Amikor 2022-ben véget ért a háború, és az AIM bukása alatt elhunytak rejtélyes módon újra megjelentek, Godlaw elhatározta, hogy megkeresi a családját. Amikor azonban ezt elmondta a klánnak is, korábban nem ismert falakba ütközött. A barátságos, családias csoport hirtelen sokkal több veszélynek lett kitéve, hiszen az új személyazonosságok csak addig működnek, amíg egy rég nem látott, halottnak hitt ismerős fel nem ismer az utcán. Ez pedig, mint kiderült, igen nagy gondot okoz a klán vezetőjének, Richard Trumannak, aki korábban rengeteg fontos alvilági figurával rúgta össze a port.
Amikor Truman tudomást szerzett a fejleményekről, komoly paranoia uralkodott el rajta, ettől kezdve szigorúan maga mellett tartotta a klán minél több tagját, hogy ereje a lehető legnagyobb legyen, és ne végezhessenek vele. Így Godlaw nem tudta elhagyni Atlantát, nem akarta magára hagyni testvéreit ebben a lehetetlen helyzetben, és még ha meg is szökik a klánból, komoly retorzióktól tarthat az elkövetkező években. Ennek ellenére természetesen próbálta megtalálni a szüleit, de kerülnie kellett a feltűnést, eddigre már hírhedt hackerré vált a kormány szemében, így nem verhette nagydobra, hogy a szüleit keresi.
Keresésével 2023-ban hosszabb időre fel kellett hagynia, mikor Dormammu démonkapukon keresztül indította meg támadását a Föld ellen. Truman eddigre közel járt ahhoz, hogy teljesen elveszítse az eszét, és azzal az ötlettel állt elő, hogy a démonoktól nyüzsgő New York remek búvóhelyet biztosítana a klán számára. Amikor többen ellenkezni próbáltak, és a távozásukat fontolgatták, még Godlaw sem sejtette, mennyire messze mehet el Truman. Végül azonban megtudta, hogy a néhány eltűnt testvére nem egyszerűen elhagyta a klánt, Truman saját kezűleg végzett velük. Attól félt, hogy elkapják őket, és lebuktatják az egész klánt, vele együtt őt is, így jobbnak látta végezni a dezertőrökkel.
Mielőtt Truman megvalósíthatta volna őrült tervét a new yorki költözésről, Godlaw tudta, hogy ideje lépnie. Felvette a kapcsolatot a kormányszervekkel, a Truman elleni tanúskodással, és az elfogásában való segítséggel megvette maga számára az amnesztiát, minden korábbi bűne alól felmentették. Godlaw úgy képzelte, hogy Truman elfogása után minden megváltozik, tervei szerint átvette volna a klán vezetését, és új élet kezdődött volna. Azonban számításaiba hiba csúszott, amikor kiderült, hogy Truman ellenlábasai a bevont kormányszervek soraiban is megvetették a lábukat. Amikor kiszivárgott az információ Truman hollétéről, az ellenségei nem elégedtek meg azzal, hogy a rendőrség jó időre lecsukja Trumant. Helyette kivégzést akartak.

Azon az estén Godlaw távol tartotta magát a klántól, a tévénél várta a híreket a hírhedt alvilági vezér elfogásáról. Ehelyett élő közvetítésben nézhette végig, ahogy a maffiózók bérgyilkosai és a rendőrségi osztag közel egy időben érkezett a helyszínre, óriási tűzharc alakult ki, és teljes volt a káosz. A harcokban nem csak a Truman, hanem a teljes klán odaveszett, ahogy természetesen több rendőr és maffiózó is. Mikor Godlaw kikapcsolta a tévét, csak meredten bámult maga elé, és próbálta felfogni, hány ember vére szárad a kezén.
Hónapok teltek el, amíg Godlaw nem foglalkozott mással, csak hogy alkoholba és könnyű drogokba fojtsa bánatát. Végül a legváratlanabb helyről kapott segítséget. Ahelyett, hogy ő találta volna meg a szüleit, az anyja talált ő rá. Mint megtudta, apja fél évvel korábban halt meg egy terrortámadásban, ezután kelt útra az anyja, és minden pénzét annak szentelte, hogy megtalálja a fiát. Magándetektívek és lefizetett hivatalnokok egész tárháza vezette el végül őt a fiához. Godlaw élete ismét nagy fordulatot vett, másodszor menekült meg a depressziótól, és megfogadta, akármi is jön ezután, sosem fog újra ennyire mélyre süllyedni.
A sors fintora, hogy anya és fiú ismét kevés időt tölthettek csak együtt. Bár az asszony titkolni próbálta, Godlaw idővel megtudta, hogy anyja súlyos betegséggel küszködik, a rák alig pár hónapot hagyott neki. A halála estéjén mindketten a tévét nézték, ahogy New York utcáin arról tudósítanak, hogy a démonok egyszer és mindenkorra elpusztultak a föld színéről. Anyja halála után Godlaw hamar megszegte korábbi fogadalmát, és immáron harmadszor kellett szembenéznie a magány, a depresszió és a halálvágy súlyával. Tudta, hogy csak úgy van esélye összeszednie magát, ha valamiféle szociális életet próbál élni, de az ilyen irányú törekvései kimerültek a csinos nők elcsábításában, és a részeg kötekedők elverésében.

Csaknem két éven át élt egyik napról a másikra, alkalmi munkákból tartotta el magát és káros szokásait, végül elérte a mélypontot, amikor a sürgősségire vitték alkoholmérgezés miatt. Fél éves elvonóra ment, ahonnan megtört, de józan emberként jött ki. Úgy érezte, egész felnőttkora az önsajnálat, a semmittevés, a bűnözés szentháromságának jegyében telt, és itt volt az ideje, hogy ezen változtasson. Az egyetlen olyan helyre ment, amiről azt gondolta, hogy egy magára maradt, kétes előéletű mutánst befogadna: az Xaviek intézetbe. Úgy döntött, az a legjobb, ha mindent elárul a múltjáról az Xavier intézet vezetőjének, Serena Davidsonnak, így nem hagy támadási felületet, és nem kell a későbbiekben a múltbeli titkai miatt állandóan a háta mögé tekintgetnie. Talán ez az őszinteség volt az, ami meggyőzte végül Davidsont, hogy elfogadja Godlaw jelentkezését az X-menbe.
A neheze viszont csak ezután kezdődik, Godlaw ugyanis a héten költözik be az X-ekhez.

Képességei:

Godlaw képes manipulálni mások érzéseit. Látóterében (nem kamerán vagy tv-n keresztül) lévő emberek közül egyszerre egy célpont érzéseire hathat; ha megérinti az illetőt, képessége nagyobb erővel, kevesebb koncenrációval hat. Leginkább a haragot és a félelmet képes felkorbácsolni, ezeket akár akkor is kihozhatja a célpontból, ha korábban ezzel ellentétes érzései voltak. Ezen érzések esetében irányt is adhat az érzésnek – egy személyt, eseményt, tárgyat, cselekedetet, amivel párosítja a célpont az érzést. Így az illető nem csak egyszerűen félni kezd, hanem konkrétan egy személytől vagy helytől retteg majd. Más érzéseket, mint például örömöt vagy bánatot, kisebb hatékonysággal, és hosszabb koncentrációval képes csak manipulálni, és nem tudja irányítani az érzést, ezek inkább csak kisebb hangulati változásokat jelentenek.
A képesség használata után a keltett érzéseket a célpont sajátjának érzi, teljesen jogosnak gondolja pl. a dühét, megfelelő indokot talál magában az adott érzés átéléséhez. Éppen ezért azután, hogy kialakult az érzés, Godlawnak nem áll módjában egyszerűen eltörölni az érzelmet, ugyan úgy kell ellentétes irányban használnia a képességét, ha negálni akarja a korábbi hatást.
A képesség által keltett érzések nem veszik rá olyan cselekedetre a célpontot, ami teljesen ellentétes a személyiségével, mindössze az adott érzelmi állapotnak megfelelően viselkedik, de önmaga lesz továbbra is. Ha például egy öngyilkosságot fontolgató emberben kelt kétségbeesést, magányt, az illető könnyen végezhet az életével. Ugyanez viszont egy általában életvidám, magabiztos ember esetében nem kivitelezhető, hiszen ezekre az érzelmekre nem az öngyilkosság lenne az önálló reakciója. Hasonlóképpen egy hirtelenharagú, agresszív ember akár rá is támadhat a barátjára, ha haragot kelt benne az illető iránt Godlaw, de egy erőszakot gyűlölő ember csak nagyon szélsőséges esetben fog tettlegességgel reagálni az érzéseire, valószínűbb, hogy heves szóváltással, sértődéssel válaszol a célpont.
Mivel az érzés természetes módon beépül a célpont gondolkodásába, a képességnek nincs hatóideje, de a célpontot érő egyéb hatások természetesen befolyásolhatják a későbbi érzéseit, idővel felfoghatja, hogy indokolatlan volt a korábbi dühe, úgy érzi majd, túlreagálta a helyzetet. Hasonlóan egy depressziós emberben keltett boldog érzések is halványodhatnak, ahogy a célpont idővel realizálja saját helyzetét, és azokat a tényezőket, amelyek miatt eleve depressziós lett.
Az, hogy mekkora mértékben jön létre a hatás, függ a célpont jelenlegi érzéseitől, a koncentráció idejétől, és attól, hogy megérintette-e a személyt Godlaw – ekkor a fent említett módon sokkal gyorsabban, hevesebben fogan meg a célpontban a kiváltott érzés. Képessége használatakor Godlawnak koncentrálnia kell, ami azt jelenti, hogy beszélhet és végezhet egyszerű mozgást, de nem tud bonyolult gondolkodást igénylő feladatokat megoldani, és komoly fizikai munkát (harc, sprintelés, súlyemelés, stb.) végezni.

Játéktechnikailag: Szokásosnál erősebb akaratú vagy asztrális védelemmel felruházott egyének esetében nehezebben jön létre az érzelem, utána pedig 3-4 kör múlva a hatás elkezd lefoszlani. Átlagos emberek esetében ez az időtartam 5-6 kör, míg a kifejezetten gyenge akaratú (akár természetes okokból kifolyólag, akár kábaság, tudatmódosító szerek hatása miatt) személyeknél akár 7-8 kör is eltelhet, mire a célponton gyengül a befolyásolás hatása.

Mindemellett Godlaw a Neo alfaj képességeivel is rendelkezik. Ebből kifolyólag fizikai ereje, gyorsasága, ügyessége és intelligenciája az emberi maximum szintjén áll.

Szakértelmei:

Magas szintű és sokrétű informatikai ismerettel rendelkezik; számottevő közelharci kiképzést kapott Neo klánjában; gyakorlottan vezet autót és nagyobb motorokat; angol mellett beszél franciául és spanyolul is; alapszintű ismeretei vannak egyszerűbb lőfegyverek használatáról, szintén a Neo klán jóvoltából.

Külső:

Lásd a képeken.
Jackson Godlaw Godlaw_big_www.kepfeltoltes.hu_
Jackson Godlaw Godlaw_big_2_www.kepfeltoltes.hu_

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Jackson Godlaw Empty Re: Jackson Godlaw

Témanyitás by Thorhalla Pént. 08 Ápr. 2016, 20:21

Elfogadva, hess játszani. 1200$ kezdőtőkéd van.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jackson Godlaw Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Jackson Godlaw Empty Re: Jackson Godlaw

Témanyitás by Godlaw / Tao Pént. 08 Ápr. 2016, 20:28

Név: Jackson Godlaw
Lakás/Létesítmény: Xavier birtok
Foglalkozás: X-Men, szabadúszóként nagyvállalatok informatikai biztonsági rendszerét teszteli
Munkahely: Xavier birtok
Pénz: 1200$
Bevétel/hét: 400$
Eszközök: nincs speciális eszköze, vásárolt fegyvere

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Jackson Godlaw Empty Re: Jackson Godlaw

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 07 Nov. 2016, 00:07

Az Örök város c. kalandon való játék közben Godlaw szervezete sokáig volt kitéve erőteljes sugárzásnak - több fajtának - aminek következtében nem képes többé egyetlen szimbionta sem megszállni őt, ha megpróbálja a test immunrendszere kilöki az szimbiontát és megöli.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jackson Godlaw Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Jackson Godlaw Empty Re: Jackson Godlaw

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.