Faj: Foxiai

Go down

Faj: Foxiai Empty Faj: Foxiai

Témanyitás by Thorhalla Vas. 07 Jan. 2018, 11:07

A bolygó és történelme

Faj: Foxiai Planet_Reach
A Foxia bolygó a Tejút rendszer (az ő nyelvükön Shrikka galaxis) hatodik spiráljában van. A bolygó kellően közel kering a Napjához, hogy az annyira meleg legyen, de elég távol, hogy a nedvesség megmaradjon rajta. Az így kialakult párás időjárás hatására hatalmas esőerdők jelentek meg rajta, amely a bolygó pólusaira is kiterjed. A felszínét kisebb-nagyobb szigetek borítják, amelyek lehetővé teszik a víz áramlását.
A bolygó fái között mindenféle ragadozó él, amelyek elsődleges táplálékforrásai annak idején a foxiaiak ősei a rókalemurok voltak. Ezek a fejlődésük folyamán megtanultak erődszerű fészkeket építeni, ez pedig serkentőleg hatott az agyuk fejlődésére. A hímek közül azok lettek a legsikeresebbek, amelyek a legstrapabíróbb fészket építették. Évezredekkel később ezekből kunyhók lettek, amelyek fallal körülvett falvak alakultak ki.Faj: Foxiai Latest?cb=20140312065140
A képen egy zorkaron látható, a Foxia egyik ritka, de veszélyes csúcsragadozója. Bizonyos idegen fajok szinte a kihalásig vadászták őket. A foxiaiak titkolják a kevés megmaradt tenyészpéldány helyét.

Az első vadászó és gyűjtögető, majd primitív gazdálkodást folytató foxiaiak lassan bolyszerű településeket hoztak létre. Ezekből hatalmas, többszíntű bolyvárosok lettek. Amelyeknek a szívében óriási gyárak és összeszerelő üzemek működtek, mikor elindult az iparosods kora. A foxiaiaknak hihetetlenül fejlett a kombinatorikai és problémamegoldó képessége. Ez hihetetlen fejlődést eredményezett a mérnöki tudományokban épp úgy, mint az informatika területén.
A csillagközi hajtóművet Yalosh, a Reewoo harmadik szintjéről származó foxiai tudós találta fel. Az első csillagrepülésre a kétezer évvel ezelőtt került sor. A foxiai felfedezők számtalan fejletlen civilizációval találkoztak, amiknek később fejlett számítógép technológiát adtak el cserébe bolygójuk erőforrásaiért. Ezen korszak kezdetén több más faj vállalatával is versengeni kezdtek a technológiai fejlesztések terén, komputerrendszerek mellett robotokat is kifejlesztettek és eladtak egyre fejlettebben.
A foxiaiak elsősorban a Tejútrendszerben találtak ügyfeleket. Nincsenek shi’ar vagy kree értelembe vett kolóniáik. A Foxiával kereskedelmi kapcsolatban álló bolygókon lévő kirendeltségeik vannak az egyes bolyvárosoknak. Ezek az épületek egyszerre gyárak, tervezőműhelyek és lakóhelyek, egyfajta kisebb bolyvárosok, ahol a kirendeltségeken dolgozók és azok családtagjaik élnek.


Testfelépítésük és biológiájuk

Faj: Foxiai 5e_kitsune_by_novadragon1000-d9blls2

A foxiaiak ősi öltözetébe öltözött művész késtáncot add elő. Ezen tánc mozdulatai bemutatják az őseik menekülésre és gyors támadásokra kihegyezett ösztönös mozdulatsorait. Ez az egyetlen harchoz köthető rituáléjuk.

A foxiak 90-100 centiméteres teremtmények, amelyek küllemben a Földön élő rókákra emlékeztetnek. Azonban földi értelemben véve nem kutyafélék, hanem főemlősök. Az agyuk bár kisebb kiterjedésű, mint egy emberé jobban barázdált, és a felépítése lehetővé teszi a magasabb rendű geometriai és matematikai számítások elvégzését. Ebből eredeztethető magasan fejlett mérnöki és technikai tudásuk. A foxiak érzékszervei közül elsősorban a szaglás és az ízlelés fejlett. A színeknél látják a három alapszínt, és mivel az őseik fán élő teremtmények voltak, ezért jó mélységérzékeléssel és hallással bírnak. Roppant ügyes famászók és akrobaták hála hosszú és lompos farkuknak és az üreges csontjaikból fakadó kis súlyuknak. Persze ebből is fakad sérülékenységük, de az erős izomzatuk megvédi őket az esetleges ütközésektől. Bundájuk színe alapvetően vörös, de előfordulnak homokszínű, vörösesbarna, ritkán fekete, ezüstkék, elvétve albinó egyedek is.
Elevenszülő, kétnemű teremtmények. Persze a külső szemlélő nem tudja megkülönböztetni a két nemet. A pletykák szerint a foxiak klónozótartályokban születnek, vagy a nőstényeiket már régen biológiai szülőgépeké alakították (bár ez utóbbi rémhíreket csak az üzleti riválisaik terjesztik). Valójában egymás között feromonokkal és a hangjukban lévő árnyalatokkal tudatják, hogy ki a hím és ki a nőstény. A nőstények általában 3-7 kölyköt hoznak a világra, akiknek a nevelésében mindenki részt vesz aztán.


Kultúra és társadalom

Faj: Foxiai AnkiregaVaultHeader_zps103433f6
Ügyességük és egyensúly érzékük miatt a foxiaiak keresett artisták, táncosok. Fajuknak
egyes renitens tagjai azonban ezt a képességet használják ki betöröként vagy harcművészként.


A Foxia politikájának alapja a bolyvárosok. Ezek a települések egyszerre a városok, államok és vállalatok, amelyeknek a falai mögött kasztrendszer van. Három részre tagolható: munkások, összeszerelők és tervezők. Ez a kasztrendszer azonban mobilis, a különféle kasztok között lehetséges az átjárás tanulás által, és a bolyvárosokat vezető legfőbb tanácsban mindegyik ilyen kaszt képviselteti magát.
A foxiai művészetekben kedveltek az áramkörökre emlékeztető, szögletes formák. Bár ateisták, és erre büszkék, azt vallják, hogy az univerzum valójában egy természetes úton létrejött kvantumkomputer, aminek tökéletességét kötelességük elérni. A bolyvárosok között bár hallgatólagos szövetség van, ennek ellenére a felszín alatt gazdasági és kereskedelmi háború megy, amiben a legfontosabb harcosok különféle komputerbűnözők, ipari kémek és szabotázsokra felbérelhető külhoni zsoldosok.
Egy ilyen közösen felbérelt zsoldoshaderő és flotta adja amúgy a bolygó védelmi erejét, mivel a foxiaiak nem szeretnek harcolni, túl otrombának és primitívnek tartják. Ezeket a legfejlettebb foxiai tervezésű fegyverekkel és űrhajókkal látják el, és egy szerződésellenőrző chippel, ami az árulás esetén kisüti a zsoldosok agyát.
Kapcsolat a galaxis többi részével
Gyakran látni a foxiai kirendeltségeket a Tejút civilizált, űrutazással rendelkező bolygóin, ahogy ezeknek az utcáin és bazárjaiban ezen vörösbundás teremtményeket, akik a felbérelt testőrükkel vagy robotjaikkal sétálnak. Vannak azonban renitens foxiaiak, akik nem akarnak betagozódni a bolyvárosok rendszereibe. Ő bennük a rókalemurok ősi, a többi foxiai számára rendellenes ösztönei törnek felszínre, a lopásra, a vándorlásra és az agresszív kalandok keresésére. Ezeket a lényeket bár a foxiai társadalom nem tagadja ki – hivatalosan -, de viszolygást kelt ezekben a lényekben. Főleg az, hogy ezek a foxiaiak lézerpisztolyt, és más fegyvereket is hordanak.

Faj: Foxiai Fox_mccloud_by_kenket-dax1305

Faji előnyök:
Fejlett ügyesség: A foxiaiak ügyes akrobaták és zártörők.
Technománia: Egy foxiai képes hosszabb-rövidebb vizsgálat után bármely elektromos rendszert vagy programkódot átlátni, esetleg megtervezni vagy írni egyet.
Kifinomult szaglás
Faji hátrányok:
Sérülékenység: Üreges csontjaik könnyen törnek, egy erősebb becsapódás súlyos sérülésekkel járhat.


Készítette: Bíbor Kisértet

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Faj: Foxiai Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.