Fajok, kasztok, ereklyék

1 / 7 oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Kedd 22 Feb. 2011, 11:23

Ide lehet írni az ötleteket a fajokhoz, hogy milyen változtatást javasoltok, milyen fajok kerüljenek játékba.


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 22 Május 2012, 19:39-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Svarog Pént. 26 Aug. 2011, 16:28

A drakónok egy feudális rendszerben élő, hüllőszerű humanoidok. 20 000 évvel ezelőtt egy nagy csillagközi birodalomnak parancsoltak.

Fajok, kasztok, ereklyék Dragon_Battler_by_Zulium

Történelmük:

A faj a Sigma Draconis csillagkép egyik bolygóján alakult ki.
A legendák szerint régen tudtak repülni, szinte elborították az eget, de a szárnyas példányok kipusztultak, és a szárnyatlan drakón génjeiből ez nyomtalanul eltűnt.
A drakón törzsek között háború folyt, amit kezdetben primitív fegyverekkel, majd egyre fejlettebb bombákkal, lézerfegyverekkel és harci egységekkel vívtak. A háborúból viszont győztesen a Zhuru'ma klán került ki, akik képesek voltak a saját testhőjüket fegyverként használni.
Hamar egyesítették az atomháborúban megritkult törzsek maradékait, majd feltalálták a csillagközi utazást. 30 rendszert hódítottak meg, az ott élő fajokat rabszolgaságba vetve.5000 éven keresztül virágzott a Drakónid Imperium, míg el nem jött nekik is a vég. A wulgar faj egyik tudósa létrehozott egy vírust, majd elterjesztette a Drakónidok között. Ez hatalmas pusztítást vitt végbe, minden még nem fertőzött drakón a Draco Prime-ra menekült, amit aztán karantén alá vontak.
A faj többet nem tudta visszanyerni erejét.
Egy drakónid genetikus Shuzular 40 évvel ezelőtt szintetikusan elő tudta állítani a drakónok szárnyért felelős génjét, de nem tudta implantálni a szervezetükbe. Hamarosan rájött, hogy talán az ember nevű faj lehet a megoldás, amiknek a bolygójára egy drakón expedició eljutott, és megvizsgálta az őslakosok génjeit. Mint kiderült fiatal és változásra hajlamos faj. Hamarosan talált is egy alkalmas nőstény egyedet a Föld legnagyobb kontinens keleti, kietlen partvidékén. A kísérletek után a nőnek egy különös gyereke született, ami első látásra mutánsnak tűnt, hüllőszerű kinézetével és a későbbi pirokinetikus képességeivel, de a szárnyai nem nőttek ki. A fiút Boris Dragunov "Svarog"-nak nevezték el.

A drakónok jelenleg várnak és flottát építenek, de a bolygójuk korlátozott nyersanyag tartalékai miatt ez nagyon lassan halad. A tervük az, hogy új csillagközi birodalmat építsenek.

Társadalmuk:

A Drakón társadalom három kasztra tagolódik.

A harcosok: Nagydarab, erős teremtények. A bőrük színe zöld. Ők látják el a Draco Prime védelmét, ők vezetik az űrhajókat. Szeretnek közelharci fegyvereket forgatni, és ki vannak képezve a pirokinézis alapvető fogásaira, és csak a legvégső esetben folyamodnak puskához.

Tűzpapok: Nyurgák, és gyengék. A bőrük színe lila. Ők a drakón társadalomban a tudósok, orvosok, papok, ők a hadsereg vezetői. Képesek manipulálni a tűzet több formában, a nagyon magas szintű papok akár a saját klónjukat is létrehozhatják a lángokból.
A központjaik hatalmas, fáklyákkal ékesített tornyok.

Dolgozók: Alacsony, de erős lények. A bőrük színe kék. Ők tartják karban a városok utcáit, ők művelik a földeket, ők építik az űrhajókat. Nincsenek pirokinetikus képességeik

Képességek árai.
Tűzgolyó.
Egy tűzből formált golyót képes a drakón formálni, ami a célpontba becsapódva felrobban. /2 kredit/
Tűzostor.
A drakón kezében egy tűzből formált ostor jön létre, ami a verbánium, az adamantium és a titán kivételével bármilyen fémet átvág /4 kredit/
Tűzáradat.
A drakón testéből egy hatalmas lángrobbanás indul ki, amely 1 méteren belül mindent felperzsel. /7 kredit/.
Tűzklón.
A drakón a teste hőjéből megformázza saját képmását, amit innentől a gondolataival irányít maximális élettartama 10 perc /11 kredit/.

Drakón fegyverek

Lézerpisztoly/4 kredit, de gyengébb is mint a többi nép gyártmánya/.
Lézerpuska /4 kredit/

Drakón vértek

Harcos vért.
A törzset, és a fejet fedi a kart és a lábat szabadon hagyja. A mozgékonyság a legfontosabb előnye. Az alacsonyabb rangú harcosoknak piros. A közepes rangú tiszteknek zöld, a magasabb beosztásúaknak arany. Véd a kisebb lézerfegyverek lövéséi és a tűztámadásokkal szemben /Csak harcos és drakón karaktereknek. 6 kredit/

Tűzpap ruha.
A tűzpapok egy szinte mikroszkópikus méretű láncszemekből álló tunikát viselnek, ami képes egy ideig ellenállni a legtöbb támadásnak, plusz nagyon könnyű így a viselője mozgékony lesz. Véd a kisebb lézerfegyverek lövései és a tűztámadások ellen. /Csak tűzpap karaktereknek. 9 kredit/

Lakhely 2 kredit
/Egy szobás lakás valamelyik drakón városban/
Luxuslakás 7 kredit
/Kertek, medencék, sok szoba, szolgák/


Űrhajók

Drakón kereskedelmi hajó /6 kredit/
11 méter hosszú űrhajó, aminek a hasára két gyenge lézerágyút szereltek, hogy megvédje magát a kalózoktól.
Vadászgép /6 kredit/
Egy pilótának és egy tüzérnek van benne hely. A hajó legjobban egy denevérre hasonlít, a szárnyai alatt két torpedóvető van, az orrában pedig egy közepes erejű lézerágyú.
Csatahajó /7 pont/
Fél kilométer hosszú, a törzsét sárkányok díszítik. A hasán és a tetején 10-10 közepes erejű lézerágyú van, míg az orrába két torpedóvető, köztük pedig egy nagy hatásfokú lézer. 30 vadászgépet képes befogadni.Fajok, kasztok, ereklyék Images?q=tbn:ANd9GcQh7NxqGLHyvbBii22vhPcPEaLhUr8jlq1ZRihlZujv4AVSoF8X


A hozzászólást Svarog összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 02 Szept. 2011, 14:45-kor.
Svarog
Svarog
Bannolt

Hozzászólások száma : 964
Hozzászólások régi : 344
Korábbi szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 57
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Svarog
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Sarah Vas. 28 Aug. 2011, 02:53

Szaurinok:

Kezdetek: Nagyon régen, egy a Földtől nem is olyan távol lévő bolygón, név szerint a Zatterason:
Hatalmas dinoszauruszok uralták a tájat, hol olyan növények nőttek, melyet ember el se tud képzelni. Megannyi állatnak adott otthont eme bolygó, ám minden felül kerekedett egy hüllőszerű faj, gyengeségéből adódó gyors evolúciójának köszönhetően. Az ember kifejlődése előtt 1685 évvel, eme hüllőszerű fajból fejlődtek ki, a Szaurinok. Mivel a kezdetektől fogva nagytermetű ragadozók vették őket körül, és állandó veszélyben éltek, a faj nagyon egységes lett, nem alakultak ki külön klánok vagy társadalmak. Őseiktől örökölt gyors fejlődési hajlamukkal, s adottságaikkal, elég hamar az evolúció csúcsára jutottak, legalább is a saját planétájukon. Ahogy szép lassan eltűntek mellőlük a természetes veszélyforrások, úgy terjedt egyre szaporábban el a faj, s hamarosan az egész bolygón jelen voltak.

Ahogy fejlődtek azonban, rá kellett jönniük, hogy a bolygójuk túlzsúfolódott, s ha nem tesznek hamarosan valamit, súlyos következményei lehetnek. A problémán a faj legnagyobb tudósai dolgoztak, s az egyetlen lehetséges megoldásnak, az űrt vélték, így kezdtek hát érdeklődni a nagy üresség iránt. Telt az idő, s végül, a sok kutatásba áldozott energia megtérülni látszott, a szaurinok szép lassan kiterjedtek a közelben lévő planétákra is. Útjuk alatt megannyi kisebb fajt irtottak ki, akik nem voltak hajlandóak átengedni a bolygójukat. Sokáig ezzel semmi problémájuk nem adódott, s saját birodalmukban, békében élhettek, konkurencia nélkül, ámbár, ők nem tudtak róla, hogy tetteikkel, felkeltették egy náluk nagyobb hatalom figyelmét.

100 évvel ezelőtt:
Egy ismeretlen faj semmiből érkező hatalmas támadásában a Szaurin birodalom több mint 99% megsemmisült, bár a faj képzett harcosokkal rendelkezik, és fejlett technológiával, mégis kevésnek bizonyult, utolsó reményként, a faj felsőbb rendű tagjai álcázó és zavaró készülékekkel ellátott hajókra szálltak, minden felhasználható tudományát, és technológiai vívmányt, melyet a faj kifejlesztett lementettek, s elmenekültek a Zatterasról. Több éves utazás következett, élelmük s italuk már a végét járta, de szerencséjükre, végül olyan bolygót találtak, ahol esetlegesen új életet kezdhetnek, ez a bolygó pedig nem más, mint a Föld. Kaptak az alkalmon, s landoltak az Atlanti óceánban, New york mellett, majd, hogy ne keltsenek feltűnést, beköltöztek a város alatti csatornákba és ott élnek sutyiban.

Társadalmi felépítésük:
A fajt mindig is egy 10 fős tanács vezeti, akik közesen döntenek a nép fontosabb dolgairól, ez így volt mindig is amióta az eszüket tudják, ez az E.SZ.E. ( Egyesült Szaurin Elnökség ). A tanácstagok mind hatalommal rendelkeztek a faj valamely specialitása felett, hárman a katonaság felett, hárman a faj tudományi és technikai dolgai felett, hárman pedig a gazdaság felett, valamint volt a legfőbb vezér, a tapasztalt, akinek mindenbe volt beleszólása. Az E.SZ.E. alatt pedig „ rétegesen „ húzódott a többi kaszt, katonaság, dolgozók, satöbbi.

Faji vonások:
Belsőleg: Nem bíznak másokban, és nem kedvelik a többi faj közelségét, becsvágyóak és nagyratörőek, okosak, nameg persze igencsak harciasak. Amit egy feljebbvaló mond, amennyiben nem a Szaurinok ellen irányul, szent és sérthetetlen. Legjobban az ökölharcban jeleskednek, de értenek a maguk fegyvereihez is.

Külsőleg: Leginkább úgy néznek ki, mint valami középkorból származó gyíkemberek, bár vannak, akiken jobban látszik, hogy miféle lényektől származnak, és van, akik jobban hasonlítanak inkább az emberekre. Átlagban 3-5 centi hosszú karmokkal rendelkeznek, és éles fogakkal, néhányaknak még az ősöktől örökölt álcázó képességük is megmaradt, s ezt képesek tovább örökíteni, eme példányok száma viszont már nagyon alacsony.

Képességeik és az áraik:
Minden szinthez birtokolnod kell az előző szintet.
3-5 centis karmok, ez alap, ám lehet fejleszteni:

-7 centis fogókarmok: ha valakibe belemélyeszted, az valószínűleg már nem fogja tudni kitépni magából. / 2 kredit /

- 9 centis tépőkarmok: Úgy lehetne jellemezni, hogy igazi gyilkos karmok, átviszik a csontokat, a fát, és esetleg véknyabb fémlemezeket is. / 4 kredit /

- 12 centis ölőkarmok: általában a katonaság legjobb emberei rendelkeznek vele, könnyedén átviszi a fémet, és a véknyabb acél ötvözeteket is. /6 kredit /

fejlett izomzat: A szaurinok alapból 200 kilót képesek emelni.
-1 tonnás erő / 2 kredit /
-5 tonnás erő / 4 kredit /
-20 tonnás erő / 6 kredit /
-40 tonnás erő / 8 kredit /
-80 tonnás erő / 10 kredit /

Néhány egyed képes az álcázásra, mely annyit tesz hogy átlátszóak lesznek.:
Alap szinten, aki figyel az megláthatja őket, ugyanis álcázásuk tökéletlen és megtöri a fényt, így látni lehet őket, ahogy torzul a táj ott ahol mozognak, de ehhez nagyon figyelni kell. / 5 kredit /

A fejlettebb szinten tökéletesen láthatatlanok lesznek, a fény se törik meg rajtuk, mintha ott se lennének / 10 kredit /

Őseiktől örökölték még, hogy képesek nagy sebességgel mozogni, konkrétan futni, hajdanán a prédák levadászására használták, és végül is most sincs ez másképp.

-50 km/h-s futás / 2 kredit /
-80 km/h-s futás / 3 kredit /
-140 km/h-s futás / 4 kredit /
-250 km/h-s futás / 6 kredit /

Utolsóként pedig, minden szaurin savas nyállal rendelkezik, de mindenkinél eltérő hogy milyen szinten, tehát hogy mennyire mar. Ők maguk úgy fejlődtek, hogy saját szerkezeteik ellenállnak ennek a savnak, s őket magukat sem sérti, hiszen szervezetük, ahogyan ez kifejlődött bennük, úgy vált ellenállóvá ellene, de csakis a sajátjuk ellen.

Gyenge marás: a bőrön és egyéb dolgokon is csak horzsolásokkal egyenrangú sérülést okoz ( alap )

Közepes marás: Könnyedén lemarja a bőrt, illetve az átlag dolgokat amik nem rendelkeznek ellenállásal, ha hosszas ideig egy felületen / 2 kredit /

Erős marás: magáért beszél, ha valakire rákerül, jobban teszi ha azonnal eltávolítja valamivel, különben csúnya-csúnya következményei lehetnek. Kicsit megroncsolja az emberek által savállónak tekintett anyagokat, de nem marja át. / 6 kredit /

Erősebb sav: Akire rákerül, grátisz, főleg ha a fejét éri szegénynek, pár pillanat és kaputt. Lassan, de átmarja a savállónak tekintett anyagokat is. / 10 kredit /

Szakértelmek:
közelharci fegyverek: 1 kredit – ehez járóan, kicsi egyszerű fajta fegyverek ( kisebb plazmakardok, elektromos tőrök, sokkoló botok ) 1 kredit.

Nagyobb, erősebb fegyverek ( nagyobb plazmapengék, hosszú szigonyszerű sokkoló botok, stb… ) 2 kredit

távolharci fegyverek: 2 kredit – és ehhez vonatkozóan, a kis fegyverekét, pl lézerpisztoly, nem kell fizetni, de csak egyet tarthat magánál a karakter, nagyobb harcipuska, lézer karabély – 3 kredit.

Tudnivalók a fajról: pár száz példány él jelenleg csak belőlük, ők is a csatornákban, és a száz év után amit a Földön töltöttek, most kezdenek megismerkedni a többi fajjal, ergó most fedik fel magukat.
A szaurinok átlagban 3000 évig élnek.

Gyengéik: Lenyűgözik őket a csillogó dolgok, ha meglátnak valami ilyesmit, könnyen eltereli a figyelmüket akár a harcról, vagy bármi másról, és nehezen koncentrálnak ismét a dolgukra.

Bár sokan szégyellik, más fajok nőstény egyedei (amik humanoidok persze… nem.. majmok nem) igencsak felkeltik a Szaurin hím egyedeinek a figyelmét, ugyanis beléjük kódolt ösztön, hogy fejlesszék a fajt, s ebben más fajok vegyülésével látják a legnagyobb lehetőséget, ez pedig sokszor hátrányukra van, ugyanis ez is könnyedén kizökkenti őket a dolgukból.

Ahogy körülbelül kinéznek:
Fajok, kasztok, ereklyék Reptile_Concept_by_salvation_series
Fajok, kasztok, ereklyék 272px-Reptilerendercopyright

_________________
Reneszánsz: Sarah Storm + Jane és Fox, Mr. Smiley
VH: David Ethan, James Richards
Outsiders: Sarah Storm, Katherine Blackwood
x-diák: Gulyás Csilla
Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1524
Hozzászólások régi : 149
Korábbi szint/kredit : 2. szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 12. szint - 30 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Sarah Storm
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Vas. 28 Aug. 2011, 17:57

Nos, két faj is érkezett, és nem lehet nem észrevenni, hogy nagyon sok a hasonlóság. Olyannyira, hogy szinte nem is szívesen mondanám, hogy legyen mind a kettő. Mind a kettő hüllő, az egyik gyík, a másik sárkány, nem nagy különbség. Mindkettő kivívta a legfelsőbb rangot a bolygóján, meghódított sok másikat, majd jött valaki, és mindkettőt kiirtotta, és alig maradtak páran. Mindkét faj kiszemelte gyorsan a Földet és ide akarnak jönni, illetve az egyik már itt is van.
Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy ezen kívül is van probléma a fajokkal, nem is kevés.

Nézzük először a Drakónokat, Svarog, sorolom.

"Mint kiderült fiatal és változásra hajlamos faj"
"Hamarosan talált is egy alkalmas nőstény egyedet"
"Jelenleg várnak és flottát építenek"
Mi a tervük? Mire várnak? Mire volt alkalmas a nőstény egyed?

Lézerfegyvereik voltak, harci egységeik, bombáik, aztán 5000 évig éltek még, és végül most a nép harcosai közelharci fegyverekkel harcolnak? Miért is olyan jó, hogy tudnak pirokinézist használni? Van lángszórójuk, meg lézerfegyverük, kicsit hatékonyabb.

A dolgozók fél napot imádkoznak... Ésss akkor hogyan dolgoznak? És mi az, hogy nagyon erősen tudják használni a pirokinézist? Akkor miért nem lesz belőlük is pap? Miért menne valaki dolgozónak ennyi erővel?

A fegyverek közt megint ott vannak a közelharci fegyverek, teljesen értelmetlenek ilyen technológiánál, de mindegy.

"Lézerpisztoly/3 kredit, de gyengébb is mint a többi nép gyártmánya/" - high tech fegyver 4 kredit.

Mi ellen védenek ezek a páncélok? Miből készültek egyáltalán? Lézert védik ki vagy a pisztolygolyót, vagy a kardot?

Drakón kereskedelmi hajó /5 kredit/ - ez egy űrhajó két lézerágyúval öt kreditért, annyiba kerül, mint egy magánrepülő, pedig hát nem épp egy súlycsoport. Csak hogy lásd, a kree-knél ez így néz ki:
-Szállító hajó 6 kredit
Hadi hajó méretű fegyvertelen gép vagy diplomáciai hajó. Plusz 1 kredit minimális fegyverzet

A vadászgép 4 kredit, lézerágyúval, torpedóvetőkkel, kree fajnál megintcsak:
- Vadászgépek 4 kredit
Egy-két üléses lézer fegyverekkel felszerelt űrhajó. Plusz egy kreditért képes már nagy rakétákat is lőni.

A csatahajót ugyanakkor drágábbra és gyengébbre csináltad, mint a kree-knél. Érdemes lett volna elolvasnod, nem kell nyilván lemásolni, de elég jó kiindulási pont lehetett volna.

Sarah, a Szaurinokban is van hiba, sorolom.

"...ám minden felül kerekedett egy hüllőszerű faj, gyengeségéből adódó gyors evolúciójának köszönhetően."
Gyengeségnek köszönhetően kihal egy faj, nem pedig felülkerekedik.

Kevesebb mint 1600 éve léteznek, és nem csak kiirtottak minden veszélyforrást, de felfedezték az űrutazást is, valamint meghódítottak teljes bolygókat. Kicsit gyorsak, nem?

Ha a Földön becsapódik egy űrhajó az Atlanti-óceánba New York mellett, egy olyan űrhajó, amin évekig tudott utazni egy teljes kolónia, akkor azt nemhogy észrevennék az emberek, de egy szökőár is keletkezett volna.

A közhiedelemmel (?) ellentétben, valójában járnak lent emberek a csatornákban, pl. hogy kitisztítsák, bár ez még határeset, mert csak pár százan vannak, akik bujkálnak.

"...és ott élnek sutyiban." Nem vehető túl komolyan.

Csillagközi űrutazásra képesek, bolygókat igáznak le, és ÖKÖLHARCOT vívnak?

"Leginkább úgy néznek ki, mint valami középkorból származó gyíkemberek" - a középkorban voltak gyíkemberek? Pontosan melyik vonásuk az, ami középkorias?

"Akire rákerül, grátisz, főleg ha a fejét éri szegénynek, pár pillanat és kaputt." - több komolyságot még mindig. Mellesleg a grátisz nem azt jelenti, hogy ingyen, ajándékba?

"kisebb plazmakardok, elektromos tőrök, sokkoló botok 1 kredit." - high-tech fegyverek 4 kredit, és ez vonatkozik az összes többi fegyverre is.

"Nem bíznak másokban, és nem kedvelik a többi faj közelségét"
majd később
"Bár sokan szégyellik, más fajok nőstény egyedei (amik humanoidok persze… nem.. majmok nem) igencsak felkeltik a Szaurin hím egyedeinek a figyelmét, ugyanis beléjük kódolt ösztön, hogy fejlesszék a fajt, s ebben más fajok vegyülésével látják a legnagyobb lehetőséget..."
Érezzük az ellentmondást?


Nos tehát, láthatjuk, hogy elég sok a hiba, az átfedés, az átfedés a hibák közt, és a hiba az átfedések közt... Nem, ez utóbbi értelmetlen, csak jól hangzott. Azt javasolnám, hogy a kettő közül egyet tartsunk meg, és javítsunk ki, hogy melyik legyen az, rátok bízom, akár lehet is vegyíteni a kettőt, beszéljétek meg egymással, konzultáljatok, ahogy tetszik, aztán szóljatok, ha van valami haladás.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Sarah Csüt. 01 Szept. 2011, 19:03

Oké na szóval meg lett beszélve, a történet szerint a Drakónok és a Szaurinok egy bolygón fejlődtek ki. Sok sok háború után a bolygón csak eme két faj maradt a bolygón, s mivel nem bírtak egymással, így inkább szövetkezni kezdtek ( testvérszövetség ). Közös erőből kirajzottak a világűrbe, leigáztak sok sok fajt és egymás között " harmóniában éltek "... Egészen addig míg ki nem tört egy polgárháború, mely kinőtte magát s a két faj globális háborújához vezetett. A harcból végül a Drakónok jöttek ki győztesen, s a pár száz megmaradt Szaurin egyed összepakolva minden technológiájukat és a többi fontos dolgot konkrétan elmenekültek, és a földre érkeztek. A drakónok, nos ők kevesebb kárt szenvedtek, de ők se maradtak sokkalta többen, így a Wulgarok könnyedén a pusztulás szélére taszították őket, ezért kénytelenek voltak ők is szedni a sátorfájukat. Talán véletlen, de ők is a föld felé indultak el.

Bár a Szaurinok vonzódnak más fajok nőstényei iránt, a genetikai sokoldalúságért és a faj fejlődése miatt, nagyon kevés Drakón-Szaurin hibrid született, tekintvén hogy a két faj egy bolygón "született" és genetikailag nem különböznek sokban, pusztán az egyik sárkány, a másik pedig gyík.

Ha valaki hibrid karaktert akar esetlegesen: Választania kell hogy melyik fajhoz húz jobban a karakter:
-Ha a Drakónok tüzes képességei felé húz, akkor a Szaurin képességeket csak alapfokon tudhatja a magáénak.
-Ez ugyan így működik ha a Szaurinok felé húz, szóval akkor a Drakón tüzes cuccokat csak alapszinten használhatja.

_________________
Reneszánsz: Sarah Storm + Jane és Fox, Mr. Smiley
VH: David Ethan, James Richards
Outsiders: Sarah Storm, Katherine Blackwood
x-diák: Gulyás Csilla
Sarah
Sarah
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1524
Hozzászólások régi : 149
Korábbi szint/kredit : 2. szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 12. szint - 30 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: Sarah Storm
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Svarog Csüt. 01 Szept. 2011, 21:24

A Drakónoknál pedig.

A nőben pedig már lappangott a mutáns gén. A tűzpap belé implantálta azt a gént, ami az ősi drakónok szárnyáért volt felelős. Az így született gyerek hüllőszerű volt, szárnyas és tűzet tudott idézni /és kicsit bunkó, na vajon ki? Na vajon ki?/.
Hát Boris Dragunov.

_________________
Főkarakter: Svarog
NJK-k: Toxin. Dane Montrose, Jason Weltman, Unka; X-Diák: Vaszilij Dragunov
Alternatív verziók: Svarog (Outsiders), Svarog (Apokalipszis kora). Svarog (Exiles).
Svarog, a makulan A mentális erősítő 9. és a 4. a dezintegráló gyűrű hordozója
Ben Grim (Gótika), Nathan Soric -  Fagyos Sötétség Kora, Rostyck Pearlwater - Égkövek birodalma
Svarog
Svarog
Bannolt

Hozzászólások száma : 964
Hozzászólások régi : 344
Korábbi szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 57
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Svarog
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Pént. 02 Szept. 2011, 11:08

Pöpec, akkor szerkesszétek össze az egészet szépre, javítva a hibákat, beleértve a kreditárakat is, és ha kész, valamelyikőtök rakja ki ide, még egyszer átnézem, és ha minden rendben, kirakom a fajokhoz.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Steven Pént. 02 Szept. 2011, 20:32

A Veigar faj több milliárd évvel ezelőtt fejlődött ki, mikor még a tejútrendszer csak épp hogy kialakult. Természetesen már akkor is voltak intelligens élőlények. Így volt ez a Veigar faj szülőbolygóján is, név szerint a Tek’matok. A Tek’matok egy békés rendkívül magas intelligenciával rendelkező faj volt. Telepaták voltak, akik a természettel harmóniában éltek. Fejletségük ellenére teljesen kipusztította őket egy vírus, amely az összes kolóniájukon felbukkant. Egy Tek’ma se menekülhetett előle. A vírus Veigar-nak nevezték, ami az ő nyelvükön Szárnyaló Halált jelentett. A vírust egy ellenszer se tudta megállítani. Mindegyik csak rövid ideig hatott, aztán a vírus alkalmazkodott hozzájuk és még erősebb lett. Végül egy olyan kor jött létre, ami már nem csak megöli, de előtte átalakítja az áldozata génállományát így szörnyű kínokat átélve mutáns torz szülötteként halnak meg a testükön végbement változások miatt. Az egyik ilyen fertőzött lény végül életképes maradt, bár a teste a felismerhetetlenségig eltorzult, de az agya viszonylag egészséges volt, azonban a vírus uralkodott rajta így, tulajdonkép új személyiség jött létre. Birtokolta a korábbi tudat minden tudását, így egy elég intelligens lény jött létre, aki igen sok információval rendelkezet saját magáról és környezetéről. Magát Veigar-nak nevezte. Ő fajtájának szülő anyja bár rendkívül sokáig egyedül volt.

Telepatikus képességeivel képes volt irányítania a vírust, amit testrészeként tekintett még ha fizikailag nem is kapcsolódott hozzá, és így egy hatalmas lényé alakult mely mindent felemésztett körülötte. Alkalmazkodó képessége ekkor igen csak hasznos volt, ugyanis ha valamilyen veszély fenyegette, csak alkalmazkodott hozzá és a helyzet kielemzését követően, valamilyen mutáció következtébe máris ártalmatlanná vált a veszélyforrás. Bár eredeti teste az idők folyamán már rég elenyészet, de bármikor létre tudott hozni egy új érintetlen testet, amiben a tudata élhet, ezáltal természetes halállal nem tudott meghalni. Pár száz év alatt megfertőzött és felemésztett a bolygón lévő összes életet, majd aztán nyersanyagot is. A növényektől már rég megtanulta hogyan használhatja fel a napenergiát, így miután minden más elfogyott abból táplálkozott. De ez nem volt elég. Végül a Tek’matok tudásának és a saját intelligenciájának hála, addig fejlődött míg képes nem lett hatalmas biohajókat építeni, amik életben tudtak maradni az űrben is és képesek voltak annyi energiát eltárolni, ami elegendő az életben maradáshoz, míg más naprendszerekbe is eljut. Ezek a hatalmas monstrumok először csak a környező bolygókat fertőzték meg, majd miután azokkal végeztek a régóta kihalt Tek’ma faj kolóniái felé vették az irányt, ahova megint csak pár száz év múlva elérve tovább fejlődtek és pusztítottak. Ehhez persze a legnehezebb feladatta az volt Veigarnak, hogy tovább fejlessze telepatikus képességét, hogy a naprendszerek között is képes legyen parancsokat adni a testrészeinek, miket létrehozott. Ha nem lett volna kapcsolat közöttük egyszerűen csak elhaltak volna.

Ismét pár száz évig semmi rendkívüli nem történt. Felemésztette a régi Tek’ma kolóniákat és fejlődött lassan és biztosan, elvégre semmi sem fenyegette, semmi oka nem volt arra, hogy siessen vagy erősebb legyen. Aztán egy véletlen folytán, találkozott egy másik idegen fajjal. Ironikus hogy a Tek’matok akiknek legnagyobb álma az volt, hogy találkozzanak más életformákkal is már rég kihaltak, mikor a bolygójukra egy idegen életforma lépet és Veigar, akit egyáltalán nem érdekelt hogy van-e rajta kívül más is, össze futott velük. Az ismeretlen faj hajója úgy tűnt, hogy kutató hajó volt és elégé érdeklődtek Veigar iránt. Veigar nem akart rájuk támadni, míg meg nem tudta milyen erővel is áll szemben, ám az idegen faj leválasztott pár darabot Veigar testéről és felvitték a hajóra. Ez végzetes hibának minősült ugyan is ezt ellenséges lépés volt Veigar számára, ezért a minta, amit felvittek megfertőzte az egyik idegent. Bár a szervezete egy ideig sikeresen harcolt a vírussal szemben, majd a gyógyszerek is sokáig feltartoztatták, végül ugyan az történt, mint korábban a Tek’ma fajjal is. A lény mutálódott, majd kitört a karanténból és további egyedek fertőződtek meg. A hajó csak hamar teljesen meg lett fertőzve. Az idegen lények testéből és agyából megtudta, hogy kik ők és milyen fejlettek valamint azt is, hogy már küldtek egy segélykérő üzenetet a hazájuknak, amiben részletes jelentést tettek, ám a hajójuk számítógépes rendszeréből már nem tudott megszerezni semmit, mivel a hajó kapitánya utolsó erejével elpusztította azt. Nem egy fajból származtak, egy csillagközi szövetség tagjai voltak. Hamarosan meg is jelent az idegen flotta és sterilizálták a bolygót. Nem kockáztatták meg, hogy megkapják a fertőzést Veigra hajói pedig túl lomhák és gyengék voltak, hogy harcba szállhassanak velük. Nem erre lettek létrehozva. Az idegen flotta végül megsemmisítette a bolygót látván, hogy nincs amit megmenthetne belőle és azt hitték hogy Veigar ezzel elpusztult. Azt hitték, hogy őshonos azon a bolygón Veigar, mivel az egész bolygót ellepte, pedig csak egy kolónia volt.

Eltartott még néhány évig mire ismét szembe találkoztak Veigarral egy másik bolygón. Az ügy hasonlóan zárult. A flotta megjelent majd lyukat vágtak a bolygó kérgébe és destabilizálták a bolygó magját, hogy az elpusztuljon. Sokkal fejlettebbek voltak, mint a Tek’matok akiknek a tudásával Veigar rendelkezet és bár sok információt szerzett meg az idegen kutatóktól olyat nem ami segíthetett volna a védekezésben. Szerencsére most is szereztek mintát Veigarból, bár most már sokkal óvatosabbak voltak, hogy megvizsgálhassák azt. Nem tudták hogy Veigar minden egyes sejtjével közvetlen a kapcsolata, így csak azt láthatták, amit Veigar elhitetett velük, mint ha csak egy sima parazita faj lenne. Miközben ők vizsgálták a testének egy apró részét Veigar türelmesen várt a megfelelő alkalomra. Egy alkalmas pillanatban egy kis részének sikerült behatolni a hajó falaiba, majd annak számítógépes rendszerébe. Ezt még a Tek’matok-nál megtanulta, a nyelvet pedig a kutatóktól szerezte meg, így sikerült betörnie a hajó adatbázisába. Hamar észrevették, hogy valami nincs rendben és nem habozva a környező hajók azonnal tüzet nyitottak a kutató hajóra, ami teljesen megsemmisült. Ám Veigarnak sikerült megszerezte azt a tudást, amire kíváncsi volt sőt mg egy kis extrát is.

Most már csak néhány hónap telt el, hogy egy újabb kolóniára bukkanjanak, elvégre most már tudták, hogy a veszély még valószínűleg nem múlt el. A bolygót viszont ezúttal nem pusztították el. Elég kicsi volt a fertőzés, a bolygó élővilágának nagy része még sértetlen volt. Mikor az égből sterilizálták a fertőzött részeket, leszálltak a bolygóra és létrehoztak egy katonai támaszpontot. Ekkor azonban olyasmi történt, amivel a hódítók nem számoltak. A flotta mögött egy egész raj jelent meg Veigar hajóiból, melyek most egészen máshogy néztek ki és viselkedtek, mint az eddigiek. Sokkal kisebbek voltak. Ugyan most se bírt ki túl sok találatot egy hajó, de sokkal mozgékonyabbak voltak és erősebbek, mint a korábbiak. A korábbi kolóniánál megszerzett információk alapján, Veigar képes volt létrehozni egy olyan hordozót, ami sokkal gyorsabban haladt mint a korábbiak, így pár nap alatt megtéve csillagköz távolságokat. Valamint extra információként az idegenek érzékelőiről is sokat megtudott így kihasználhatta a gyengepontjukat. A hordozók bár kevesebb lényt tudtak szállítani, de már eltudtak jutni az idegen hajókhoz és azokba kamikázeként becsapódva megszállni azokat. Bár ez a taktika nagyon meglepte az ellenséges hajókat, elvégre eddig a közelükbe se tudtak jutni az Veigar hajói, és sikerült hip-hop a flotta 28%-t megszállni az első támadással, a többi hajó hamar észbe kapott és felhúzták a pajzsaikat. Ez olyan akadály volt amivel Veigar nem számolt. Így a csata hamar megfordult és ismét csak az idegen flotta győzött. Ez idő alatt viszont a bolygón lévő bázist teljes mértékben megfertőzték a mélyen föld alatt rejtőző testrészek. A bolygó televan olyan rádió aktív anyaggal, ami elfedte az idegenek szenzorai elől Veigar részeit, így a megfelelő időben, mikor már nem a bolygóra irányult a figyelem, képes volt a katonai bázis alá ásni, majd ott kitörni ezzel szinte azonnal megfertőzve a főbb földi erőket. Bár ezt a csatát is az idegen flotta nyerte meg, itt vesztették el a háborút.

Ezután néhány hónappal a birodalom minden bolygóját megtámadta a Veigar. Ha megjelent az ellenséges flotta, akkor azt teljesen pépé zúzta az Veigar hadereje. A korábbi csatában a katonai bázison teljes adatárát megszerezte és mindent megtudott a hadi technológiákról. Ezzel a tudással pedig hamar kifejlesztette minden egyes ismert védekezési lehetőségre a megfelelő ellenlépést. Se a pajzsok se a pusztító fegyverek nem voltak képesek többé megállítani Veigart. Egyik bolygó a másik után eset áldozatául. Senki és semmi nem menekülhetett a haragja elől. Az utolsó bolygó védelmét a legmodernebb technológiával rendelkező hajók alkották, de Veigar túl erős volt. Mikor ez a bolygó is eleset és Veigar megszerezte a tudását, eljutott arra tudás szintre, hogy saját maga is képes legyen megalkotni új és fejlettebb géneket, amikkel erősítheti magát. Idővel találkozott még néhány fajjal, akiket kíméletlenül eltörölt, köztük az egyik képes volt a teleportációra. Eme gén megszerzése hatalmas előrelépést jelentett Veigarnak az űrutazás terén. Saját testébe beleépítve már nem volt szükség csillagközi meghajtásra. Egyszerűen csak ugrottak. Egy ugrással is már hatalmas távolságot tudott megtenni. A galaxis 10%-t már teljesen kipusztította, amikor is történt valami. Veigar eltűnt. Voltak fajok, akikkel éppen csatázott abban a pillanatban, amikor is minden egyes része fogta magát és visszavonult az űr sötétségébe. Mind egy helyre tömörültek, majd egybe olvadtak és az akkori galaxis legnagyobb intelligens élőlény által alkotott objektumát hozták létre. Néhány kíváncsi faj utánuk ment, hogy megtudják még is mi történt számítsanak-e még támadásra így láthatták a hatalmas monstrumot mikor épp befejeződött. Aztán portált a hajó és hosszú ideig nem látta senki.

Veigar elhagyta a Tejútrendszert és az űr sötétjébe utazott. Magányra vágyott, hogy egyedül lehessen, senkivel se keljen harcolnia. Nem akart már tovább változni, nem akart már a galaxis és más fajok pusztítója lenni. Csak ült és várt, hogy értelmet nyerjen az élete. Mindig is tudta, hogy ő csak egy szerencsés véletlen miatt jött létre, de szerette volna, hogy ha végre értelmet nyerne a létezése. Több százezer év, majd aztán több millió és végül milliárd évek teltek el, míg ő odakint volt a sötétségben és gondolkodott. Az idő persze rá is hatással volt, rendkívül lassan, de elkezdte felemészteni a saját testét. Ez idő alatt a tejútrendszerben csillagok pusztultak el és születtek újjá, majd ismét elpusztultak az életkörforgása szerint. A fajok, melyek halottak Veigar-ról már rég elenyésztek a történelem süllyesztőjében és Veigarról is minden bizonyíték elpusztult. Csak egy két ősi ereklye maradt fent, amiben évmilliók óta halott nyelven említenek meg pár információt egy ősi veszélyes ellenségről, aki esetleg visszatérhet. Végül most eredeti méretének 1/1.000.000 nagyságában, visszatért a galaxisba. Bár hatalmasat csökkent a mérete még így is jelentős nagyságú hajónak tűnt. Nem jelentett senkire fenyegetést, több lakot bolygó mellett is elhaladt, amit bekebelezhetett volna, ha akar, de őt ez már nem érdekelt. Most már békét akart. Néhány kisebb és nála sokkal fürgébb hajó vált le róla, amelynek feladata volt, hogy feltérképezze a galaxist. Ezek már mások voltak mint az eddigi részei. Ezek már nem a részei voltak. Önálló személyiségük volt, saját akaratuk. Persze mindannyian az anyukat akarták szolgálni, Veigart, de már meg volt rá a képességük, hogy ha akarnak, akkor nemet mondjanak neki. Ezután minden olyan bolygóra ahol értelmes és elég fejlett faj lakott, Veigar kilőtte a távoli űrből néhány spórát, amiben néhány újszülött lény volt. A feladatuk hogy beolvadjanak az ottani faj társadalmába és meg állapítsák békések-e vagy sem. Mindegyikükkel kapcsolatba léphetett telepatikusan ha akart, de már nem volt szükség az állandó kapcsolatra. Veigar létrehozta saját faját és ő lett a fajtájának szülőanyja, így a faj róla kapta az elnevezést is.

A spórákban lévő lények a Vegar faj tagjai. Ők a küldöttek. Eredeti kinézetük alapján elégé ellenséges és agresszíveknek néznek ki, de ez csak azért van, hogy minden környezeti körülmények között életben maradjanak. A feladatuk amint megérkeznek egy bolygóra, hogy az ottani intelligens életformától békés módszerrel dns-t szerezzenek, melynek segítségével képesek lesznek felölteni az alakjukat és használni az „áldozat” képességeit is, valamint minden tudását és emlékeiket is megszerzik. Fontos viszont, hogy ezt csak egyszer tudják megtenni, ha csak Anya (Veigar) meg nem engedi nekik, hogy többször is megtegyék. Ez nem csak egy szóbeli parancs, de az elméjük csak egy lény teljes életét képes elmenteni, még egyét nem lenne képes, az már túlterhelné az agyukat. A Veigar küldötteknek bár van Férfi és Női tagjaik, sőt még összes is kapcsolódhatnak, de nem tudnak szaporodni. Mindannyian Anyától származnak. A testük abból a vírusból épül fel, amiből az egész Veigar faj származik, de már nem fertőző. Csak vérátömlesztéssel vagy nemi úton terjedhetett át. Bár ez az idegen fajok számára rendkívül gyors és fájdalmas lenne, Anya továbbra is képes mindenkit irányítani ha akar, így a vírust is és ezáltal megmenteni az áldozat életét, ekkor viszont az aki megfertőzte az büntetést kap, akár még meg is halhat.

A Veigar játékosok mind csak küldöttek lehetnek és csak újszülöttek. Az előtörténetben inkább a kiválasztott egyed életét, kell leírni majd azt, hogy hogyan olvadt be a közösségbe. Mivel csak pár hetesek ezért az alap kepeségekkel rendelkeznek mind. A további játékuk alapján majd tovább fejlődhetnek.

Alap képességek:
- Kiválaszthatnak egy lényt, akitől ha megszerzik a dns-et, akkor képesek az alakúkat átváltoztatni azzá, akitől megszerezték a dns-t és a tudásuk minden emlékükkel együtt megkapják, tehát képesek lesznek a nyelvüket is használni és nem lesznek ismeretlenek az ottani hétköznapi tárgyak, valamint minden képességükkel annyira fognak rendelkezni, amennyire az eredeti is képes volt. (tehát pl hogy ha olyasvalakitől szereznek dns-t aki csak félig tudja irányítani a saját képességét, akkor ez nála se lesz máskép)
- A testük rendkívül alkalmazkodó, így a szárazföldön, vízben vagy akár az űrben is életben maradnak, amíg tudnak rendszeresen táplálkozni.
- Mivel a testükben megtalálható a vírus, amiből létrejöttek, minden méreg vagy betegségből hamar felépülnek és utána immunisak lesznek rájuk, de emiatt nem szabad, hogy a vérük más lények szervezetébe kerüljön. Bár Anya képes meggyógyítani azt aki megfertőzött, a Veigar aki megfertőzte, még ha csak véletlenül is, súlyos büntetést fog elszenvedni.
- Eredeti testük fél tonnás erővel rendelkezik, az-az nem sokkal erősebbek egy normási embernél, ám a karmaik rendkívül élesek, viszonylag gyorsan gyógyulnak. Ekkor csak akkor halnak meg véglegesen, ha az agyukat károsodás érte. Ám ha a másik alakjukba változnak, akkor csak olyan erősek mint az akitől a dns-t szerezték és ugyan olyan sebezhetőek is.

Végül bár ez nem a Veigarok képessége, de Anya folyamatosan védi az elméjüket a telepatikus támadások ellen, így nem lehet a gondolatukban olvasni.

Egy Veigar küldöttnek nem feltétlenül kell engedelmesnek lennie Anyához, de ennek meg van az ára is. Akik nem követik Anya parancsait és ellenszegülnek neki, azokat eltaszítja magától, elvesztik a gyors regenerációs képességüket, valamint miután egy lénynek a dns-t megszerezték többnek, nem szerezhetik meg a hagyományos módszerrel, különben az elméjük összeroppanna és elpusztul a túlterhelés miatt. Elméjük többé nem lesz védve a telepaták ellen, az átalakulásuk is sokkal lassabban zajlik és a túl nagy vérveszteségtől vagy fájdalomtól is meghalhatnak. Ha bizonyíték kerül napvilágra miszerint valami bűncselekményt követett el, akkor a többi Veigar utasítást kap, hogy ha látják, pusztítsák el.

A dns szerzés és átalakulás hosszú folyamat, még Anya segítségével is. Az idősebb Veigar küldöttek, akik már régóta ugyan abba az alakba alakulnak át, rendkívül lerövidül ez a folyamat, de ha új dns-t szereznek, akkor nekik is ismét ugyan olyan sokáig fog tartani. A dns-t egy kis csáp képes megszerezni, ami minden Veigar nyelve alatt találhat így, gyakorlatilag, ha a szájába veszi a mintát, akkor képes azt megszerezni, de gondosan a nyelve alatt van egy kis záróizom mögött, hogy ne legyen az minden egyes étkezéskor, hogy új dns-t szerzett. Anya segítségével 18 óra, segítsége nélkül pedig 36 óráig tart az átalakulás, így ehhez ajánlatos biztonságos helyet keresni, mivel ilyenkor nagyon sebezhetőek.

Fejlődni csak kalandok során szerzett pontokkal lehet a következőkben:
- Átváltozás: Az átváltozás lerövidítése az időtartam felére. (többször is meg lehet vásárolni, de új dns-nél elvész) 2 pont.

- Köztes alak: Ez egy fejlesztése az átváltozásnak. Mind a két alakod tulajdonságait használhatod, de mind a kettő felére rövidül. Ekkor az eredeti alakjának végtagjai és gyenge csontpáncélzata jelenik meg rajta a másolt alakjának végtagjai és külseje mellé. Az alak fenntartása csak rövid ideig lehetséges és nagyon gyorsan elfárasztja az egyént, emiatt csak ritkán és vészhelyzetekben használják a küldöttek. Az Átváltozás 3-as szintje előfeltétele. (Új dns szerzésével ne vész el, de addig nem használható, míg meg nincsen az előfeltétele) 2 pont

- Erő: Veigar alakban az erődet növelheted ezzel, szintenként 1 tonnával nagyobbra. 2 pont

- Hívás: Ez rendkívüli fejlődést jelent a Veigar agyában, de csak egyetlen egy valamire lesz képes. Egy egyszerű telepatikus segélykérésre Anyának. Ennek a hatását a mesélő dönti el és csak vészhelyzetben engedélyezett a használata, különben Anya eltaszítja magától a Veigar-t. Az egyetlen dolog, ami biztosra vehető ilyenkor, hogy ha a Veigar meg is hal, a tudata életben marad és Anya újjáteremtheti. Ha a teste nem pusztul el teljesen, akkor a halott testének a felgyógyításával is. – 4 pont (Eltaszítottak nem használhatják)

- Génfejelsztés: Ez a Veigaroknak tilos alkalmazni és a többség nem is képes rá, ám az Eltaszítottakat senki sem korlátozza, hogy alkalmazzák. Képesek ezzel begyűjteni úgy dns-ket, hogy a tulajdonosa elméjét és tudását ne szerezze meg. Ennek veszélyes hogy a használatukról semmit se fog tudni így rendkívül veszélyes is lehet. Kombinálva a Köztes alakkal képesek a lényekből, akiknek a dns-t megszerezték egy köztes lényt összegyúrni, ami rendelkezik mindegyik erejével, bár minél több alakot olvaszt össze a különböző erők, annál gyengébbek lesznek. – 2 pont (de a Köztes alak nélkül egyszerre csak egy-é alakulhat át.)

A kr-et arra lehet használni, hogy a másik alak fejlesztésére vannak ugyan úgy mint ha normális karakter lenne.

Fegyverek és Járművek:
A Veigarok nem készítenek fegyvert, mindennel amire szükségük van meg van a túlélésre már rendelkeznek, ám ha még is valamilyen fegyvert akarnak szerezni, másik alakjukhoz, akkor az épp aktuális faj fegyverárához, vagy jármú árához viszonyítva lehet fegyvert szerezni. Rendelkeznek különböző Járművekkel, de azok mind valamilyen NJK-s lények, amikkel csak a mesélők rendelkezhetnek.

Technológia:
Az egyetlen nagyobb hajójuk az maga Anya, de az idegen fajok csak Bárkának szokták emlegetni. Kb. akkora mint New York. Több ezer kisebb támadó hajónak ad otthont, amelyek vagy egy különleges savval támadnak vagy becsapódnak az ellenséges hajókba, a pajzsukat áttörve s megfertőzik azt. Mind a két típusú lény rendelkezik egy elszívó képességgel, aminek hála az energia pajzsokat képesek annyira legyengíteni, hogy áttörhessenek, vagy át lőhessenek rajta. Anya olyan mint egy hatalmas hordozó. A bőre rendkívül erős, a legtöbb fegyver támadásának erejét képes elnyeli. Ha még is megsérülne, hamar begyógyulna a seb. Ezen felül, ha valamilyen mód még is nagy bajba kerülne képes portálni, rendkívül nagy távolságokat, ezzel elkerülve a veszélyt. Annak ellenére, hogy valószínűleg az egyik legfejlettebb organikushajó a galaxisban, csak védekezésre használja az erejét. Ha nem mutatnak irányába agressziót, ő se bántja az idegeneket. Anya továbbra is teljes ura a saját testének, valamint minden Veigar testének így, ha valami bejutna a testébe vagy valamelyik Veigar fordulna ellene, azt könnyedén tudná kezelni. Csak és kizárólag géntechnológiát alkalmaznak az viszont a legfejlettebb szinten.

Bár nagyon sok és különböző alakú és tulajdonságú Veigar létezik, a játékosok által irányítható Veigar küldöttek eredetileg mind így néznek ki.

Fajok, kasztok, ereklyék Tyranids

_________________
Steven Storm
Jake Hamilton - Raziel
Daniel Hamilton
James Hamilton
James Goldman
Steven
Steven
6. szint - 14 kredit

Hozzászólások száma : 505
Hozzászólások régi : 215
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 7. szint - 16 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Age : 33

Karakteradatok
Főkarakter: Steven Storm
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Pént. 02 Szept. 2011, 20:48

Még csak átfutottam, de amit írtam msn-en is, hogy érdekes, hogy az űrben vannak és soha sem találkoztak egyetlen más fajjal sem, amik a Marvel univerzumban előfordulnak és évmilliók óta az űrt járják és Galaxis méretű háborúkat vívnak.
Erre valamit kitalálhatnál, hogy miért is.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Vas. 09 Okt. 2011, 20:23

Keriliánok

Lakosság

A Földtől 3000 fényévnyire, a galaxis magja felé, egy több száz fényéves kiterjedésű csillagködben található otthonuk a Kerilián Unió. Anyabolygójukat Keriliumnak hívják. Ez a rendszer negyedik bolygója. A brakidi anyabolygón kívül még kilenc kolónia alkotja az Uniót.
A keriliánok egy szövetségben élnek Kerilián Unió néven. Ennek tagjai a három kerilián alfaj: a holdszellemek, az edrinek és a tragitok. Az Unió negyedik tagja a brakidi faj, egy a csillagköd egy másik rendszerében kifejlődött és ott élő faj. Ellenségük a csillagköd másik bennszülött faja a cascar, valamint a zephyrek.
Az Unió tagjai között munkamegosztás alakult ki. A tragitok akik Kerilium felszínen élnek, az Unió védelmezői és az Unió gazdaságának fenntartói és irányítói. Számuk 4 milliárdra tehető. Ebből csak alig 1 millió él az anyabolygón kívül, a kolóniákon, ez betudható anyabolygójuk sugárzásának hiányának. A tragitok megközelítőleg 10%-a telepatikus hajlammal születik. Ez a részarány az elmúlt pár ezer év alatt nőtt meg és ma is növekszik.
A felszín alatt, főként mesterségesen kialakított barlangrendszerekben élnek az edrinek. Ők az építők, főként technológiai eszközöket és űrhajókat gyártanak. Számuk nagyjából 15 millió.
A holdszellemek a Kerilium egyik holdján élnek. A holdat megközelíteni szigorúan tilos és veszélyes is, mert gázok borítják. Ők eléggé a háttérben vannak, bölcsességüket osztják meg alkalmasint. Számuk úgy százra tehető.
A brakidik egy nem túl távoli rendszerben élnek. Technológiájuk jó részét a keriliánokkal való kereskedés révén alakították ki. Ezen függőségük miatt váltak kereskedőkké és űrutazókká. Anyabolygójuk a Brakid, erdőkkel borított planéta. Létszámuk öt milliárdra tehető.
A cascarok a csillagköd egy távolabbi, gázfelhőkkel sűrűbb részén élő humanoid faj. Izoláltan élnek. Létszámuk néhány milliárdra tehető.
A csillagköd intelligensnek vélt, mégis sok szempontból rejtélyes faja a zephyrek. A faj anyarendszere ismeretlen, egészen addig nem is tudtak létezésükről, míg az ugrómeghajtás használata el nem terjed. Azóta többnyire az érkezési oldalon tűnnek fel az ú.n. zephyr vadászok és támadják meg a hajókat. Még egy élő zephyrt sem sikerült elfogni, mert mindig megsemmisítették önmagukat. Egyes tudósok szerint robotok lehetnek, mások szerint egy másik világból jutnak át az ugrókapu nyitásakor.
A tragitok élete eléggé terv- és rendszerű. Életük első 9 évét családjuk körében töltik, alapvető neveltetésükről szüleik gondoskodnak. Következő 9 évükben az állam gondoskodik neveltetésükről illetve a telepatikus hajlammal rendelkezőkről a Hangok iskolái. Ezen idő alatt a világban való megmaradáshoz szükséges alapvető tudást sajátítják el. Képességeik és egyéni hajlamaik szerint kezdik el tanulmányaikat leendő foglalkozásukhoz. Ez a tanulóidő is 9 évig tart, függetlenül választásuktól. Mire az idő letelik, teljes értékű és kiváló szakemberek, katonák vállnak belőlük. Ezen időre fejeződik be a biológiai fejlődésük. Ezt követően 45 éves korukig szakmájuknak kell, hogy éljenek, így viszonozva meg az államnak és a társadalomnak a rájuk szánt időt. Ezt a kort elérve válik a kerilián jogilag felnőtté. Ez azzal jár együtt, hogy most már családot alapíthat és gyermekeket nemzhet. Valamint ezen kort elérve kaphat meg bizonyos beosztásokat. A nyugdíjkorhatár 180 évvel kezdődik, a fizikai és szellemi állapot függvényében. 225 éves korára azonban már minden kerilián visszavonul a munkától. A legtöbben még megérik a 270 évet is, de azon túl már kevesen. Bár a feljegyzésekben szerepel, hogy volt aki megérte a 360.-ik életévét is.

Kultúra, vallás és történelem

A kerilián nép története homályos, bizonytalan. Vallásuk a három nép ősiségét, egy őstől való származását hirdeti, amit a genetikai kutatások bizonyítanak. Az edrinektől való eltérés minimális: 1-2 kromoszóma csupán. Ezt a régészeti és történelmi kutatások is igazolják.
Mára bizonyosra veszik, hogy 3-4 millió évvel korábban valami hatalmas kataklizma érte a bolygót, valószínűleg akkor vált teljesen jégbolygóvá. Ezt igazolja az is, hogy ennél régebbi csontmaradványokat nem találtak. A találtak közül három különböző, felegyenesedett csontváztípust azonosítottak be. Kettőnél biztosra megállapították, hogy a tragitok és edrinek őseié. A harmadikról a tudósok közül többen feltételezik, hogy az a holdszellemeké lehetett, mikor még volt fizikai megjelenésük. Ennek azonban ellentmondanak a régi legendák, valamint a vallás ősi iratai, amik már több ezer évvel ezelőtt a holdszellemeket mint holmi segítő isteneket említi. Ugyanakkor írnak egy gonosz, agresszív, pusztító népről, akik állandó háborúságban álltak a másik két alfajjal. Ezek alapján a legtöbben azt tételezik fel, hogy létezett egy negyedik alfaj is, amely azonban az Unió megalakulását követő századokban kipusztult, vélhetően valamilyen háborús cselekmény nyomán.
A tragitok és az erdinek közötti összefogás ősi eredetű. A zord körülményekhez alkalmazkodó társadalomban megjelent a munkamegosztás: míg a tragitok vadásztak, védték a közösségek birtokait, az edrinek főztek, építkeztek. Ekkor az edrinek még tudtak beszélni, de már kezdet kialakulni náluk telepatikus képességeik, így ők voltak az első Hangok, akik holdszellemekkel tudtak kommunikálni, és így spirituális és szellemi támogatással segítették társaikat. Az edrinek kifejezetten értelmesnek és fogékonynak bizonyultak a holdszellemek tudása iránt, ezért a különféle technikai találmányok megalkotóivá váltak. A tragitok nehezebben fogták fel a dolgokat, továbbra is megmaradtak a harcosoknak és felfedezőknek. Miután az edrinek elérték a fejlett ipari korszakot, céljuk a holdszellemek biztatására a tragitok ’szelidebbé’ tétele lett, mert csak így válhatott lehetővé a biztonságos űrutazás. Sajnos, ez nem volt könnyű munka, főként azért, mert ebben az időszakban váltak beszédképtelenné. Ám furcsa módon néhány tragit hangokat hallott elméjében, mely az edrinektől és a holdszellemektől származtak. Ők voltak az elsők akik megértették céljaikat. Hangokként tolmácsolták ezt népüknek, akik lassan tudták belátni a dolgokat. Az edrinek technikai fejlődése tovább haladt, de nem lévén tudásvágyuk és utazókedvük, csak mesterséges szondákat juttattak ki a világűrbe. Az ég meghódítása ugyanis a tragitokra várt, akik ekkorra jutottak el felfogóképességük azon szintjére, hogy a holdszellemekben ne isteni lényeket lássanak, hanem egyfajta más formában létező fajt. Így vált lehetővé az Unió megalapítása és egy új, a ma is használatos, időszámítás kezdete.
A lassan teljesen biztonságossá váló keriliumi élet nem volt kedvére a tragitoknak.
Tömegesével jelentkeztek űrkutató expedíciókra. Felkutatták naprendszerüket, űrállomásokat kezdtek építeni. Ám a kutatókedv nem érte be ennyivel, messzebbre vágyott, túl a saját rendszerükön. Ezért a holdszellemek átadták az ugrómeghajtás technológiáját az edrineknek, akik megépítették az első hajtóműveket. Így a tragitok elhagyhatták anyarendszerüket, nekikezdve a szomszédos rendszerek felderítésével. Így ismerkedtek meg új fajokkal: brakidivel és a cascarral. Míg a brakidikkel már akkor baráti kapcsolat alakult ki, a cascarok ellenséget és vetélytársat láttak a keriliánokban és kihasználva technikai fejlettségi előnyüket háborút indítottak ellenük. Ez a tett arra késztette a tragit klánokat, hogy hadihajók építésére kényszerítsék az edrineket. Azok belátva a fenyegetés súlyosságát ráálltak a feladatra. Elkezdődött az első űrháború 3192-ben. A csaták lefolyása siralmas volt. A klánok hajói nem dolgoztak együtt, nem alkalmaztak közös taktikát, így súlyos veszteségeket szenvedtek. A klánvezéreknek bekellet ismerniük, hogy választaniuk kell egy vezért, akire mindannyian hallgatni fognak. Egy Q’sta nevű kapitányt választottak e posztra, valamint létrehoztak egy tanácsot (Q’staria). Az eredmény nem késlekedett, a következő csatában teljes volt az összhang és a sokkal erősebb fegyverzetű cascar hadihajókat is sikerült megsemmisíteni. A váratlan győzelem hatására összeállt az egész flotta és egyenest a cascar főrendszer ellen akartak indulni. Q’sta nem egyezett ezzel a taktikával, amiből heves vérre menő kézitusa keletkezett. Egy-két fej lehullása után a megszeppent tábornokok újfent engedelmességet ígértek Q’sta-nak. Így a frontális támadásból jól kidolgozott támadó hadművelet lett. Pár hónap múlva véget ért a háború. A cascaroknak bele kellet törődniük, hogy a környéken uralkodó hegemóniájuknak annyi, most már a keriliánokkal is számolniuk kell.
A győztes háborút belső viszály követte. Q’sta a megszerzett központi hatalmáról nem volt hajlandó lemondani. A tábornokok jó része ellene fordult, seregeik is támadásra készültek. Ám az edrinek és a holdszellemek közbeszóltak. Megerősítették Q’sta hatalmát mint a katonai haderő főparancsnoka.
Ezt követően lassú, precíz kolonizálás vette kezdetét. Ahol csak megjelent egy tragit hajó, nemsokára több követte. Ezek a kolóniák gyakran katonai erődökre emlékeztettek. A brakidik csak örültek a tragitoknak, hiszen új vásárlók, új piac. Egyre kedvezőbb ajánlatokat kaptak. Az Uniót ebben az időszakban fedezte fel a Kree Birodalom. Minthogy mindkét faj katonai kultúrával rendelkezik, így hamar baráti kapcsolat alakult ki, amivel együtt járt a technológiával való kereskedés lehetősége.
Ez kiváltotta a cascarok irigységét és elvezetett a második cascar háborúhoz, ami 5197-ben vette kezdetét. A cascarok több tragit kolóniát támadtak meg, egyszerre. A keriliánok hevesen ellenálltak, komoly veszteségeket okozva, de a pusztulást nem kerülhették el. A válasz nem késlekedett. Csatacirkálók százai hagyták el az anyarendszert, hogy bosszút álljanak az átkozott cascarok gonosz tetteiért. Véres összecsapás a keriliánok vereségével ért végett. A túlélők a brakidik rendszerébe menekültek, azok bújtatták őket. Ezáltal végleg magukra haragították a cascarokat, lerohanták őket, és eddigi semleges viszonyukból megszállott ország lettek. A vereség miatt a Q’staria tagjai fellázadtak a császár ellen, az ő hibás stratégiáját okolva a vereségekért. Hiába voltak jól felfegyverzett, gyors hajóik, a cascarokat nem lehetett meglepni fejlettebb érzékelőik miatt. A holdszellemek így egy újabb technológiai adtak át az edrineknek, az érzékelő zavaró ernyő tervrajzát. A kifejlesztés és a hajók felszerelése eltartottak néhány évig. Az új flotta jól kidolgozott taktikával, szinte azonos időben támadta meg a brakidi területeken állomásozó megszálló erőket. A támadás váratlanul érte a cascarokat. Teljesen levoltak döbbenve, amikor a semmiből több száz kerilián hajót jelent meg. Minimális veszteségekkel sikeresen kiverték őket a rendszerből. A cascarok összeszedték össze hajójukat, frontális támadásra készültek a kerilián rendszer ellen. Azok elkezdték felállítani védvonalaikat. Pár forrófejű kapitány különös akcióra szánta el magát: magát a cascar főbolygó ellen indítottak támadást. A terv bevált, a szinte védtelenül maradt bolygó pajzsát könnyedén szétlőtték plazmaágyúikkal, majd planetáris bombázást hajtottak végre a fővárosra, az uralkodó ellen. Amint értesült erről az eseményekről a cascar had, a rend felborult. Van aki félelemből, van aki a hatalom megszerzésének a reményében fordult vissza. A brakidik kiszabadultak a cascaroktól való függőségükből, függetlenekké váltak. A békekötésre 5216-ban került sor egy volt kerilián kolónián. Máig sem tisztázott okok miatt a már aláírt békeszerződést követően az egyik rendszerbe érkező kerilián cirkáló tüzet nyitott a bolygóra, megölve a kerilián küldöttséget, élén a császárral. Azóta uralkodik a leánya a tragitok felett.
A keriliánok újra elkezdték felépíteni régi kolóniáikat, de most sokkal precízebben, több és erősebb fegyverzettel. A cascarok pedig visszavonultak saját rendszerükbe, hogy ismét izoláltságban éljenek.
A kerilián vallás ősi eredetű. Valaha a holdszellemeket hitték isteneknek és a teremtő követeinek. Ma már csak egy láthatatlan teremtőben hisznek, aki teremtette és ura az egész világmindenségnek. A teremtés építő elemeit, az őselemeket, amiből a teremtő megalkotta a világot, is külön tisztelik. Ezen felül az egyes érzéseket, viselkedési formákat és az időseket. A 90.-ed ünnepségek egy kerilián életében mindig sorsfordítóak.

Kormány

Magát a Keriliumot a Kilencek Tanácsa vezeti. A tanács a fővárosban, a császári palota egy erre a célra kialakított helyiségében ül össze. A tanács áll három tragitból (a császár, a q’sta, és a klánok képviselője), három edrinből és három holdszellemből. Jelen van hat Hang is, akiken keresztül kommunikálnak az edrinek és a holdszellemek. A holdszellemek fizikailag sosincsenek jelen az üléseken, csak telepatikusan.
A bolygófelszínen élő tragitokon a császár uralkodik, dinasztikus alapokon. Általában a férfi utód ül a trónra, de pl. most császárnő uralkodik.
A Kerilium és az Unió védelmére nagyszámú űrflottát és hadsereget tartanak fenn a tragitok. Ezért a hadsereg a császár fő támogatója. A tábornokok tanácsa, élén a császár által kinevezett főtábornokkal, a közvetlen stratégiai és taktikai tanácsadószerv. Hozzájuk tartozik még a bolygók kolonizálása, valamint a kolóniák adminisztrálása.
A nem katonai lakosságot a klánok összessége képviseli. A klán egy bizonyos célra megalakult szervezeti egység, amibe az egyes kerilián családok tartoznak és képességeikkel, erejükkel segítik egymást, a klánt és a császárt. Klánon kívülinek, független családnak lenni igen szerencsétlen dolog, mert magára van utalva a kerilián.
A klánokon kívül a császár uralkodói munkáját segíti még az ú.n. Lovagi Rend. Létszámuk 90 és az uralkodó nevezi ki őket a címre, egy arra méltóvá vált, tapasztalt és érdemekkel teli tragitot. A lovagok közvetlenebb módon képviselik a császárt szolgálatuk helyén, bár a legtöbb lovag a császári palotában és adminisztrációban dolgozik. A lovagi renden belül van egy belső kör, melynek 9 tagja lehet. Az uralkodó választja ki őket a lovagok közül. Ők alkotják a császár tanácsadói testületét, éppen ezért a palotában laknak és élnek. Feladatuk még a császári testőrség mellett a császár testi és szellemi épségének védelme. Ünnepségeken közvetlenül a császár körül mennek háromszög alakban.
A császár épségéről a császári testőrség gondoskodik. Ennek tagjai csak elit és veterán katonák lehetnek, akik bátorságukkal és hűségükkel bizonyítottak az Unió és a császár felé. Közel harci tudásuk úgy a kétkezi mint a fegyveres küzdelemben a legjobb az Unióban.

A kerilián-tragit faj biológiai tulajdonságai

Humanoidok. Fizikai erejük felér egy átlagos ember fizikai erejével, de azt nem igazán haladja meg. Ha önsúlyát meg tudja emelni, akkor már erősnek számít. Reflexeik sokkal jobbak, mint az emberé. Fejlett érrendszerrel rendelkeznek, pontosabban megfogalmazva szívükön kívül rendelkeznek még egy ércsomóval, ami gyorsabb vérkeringést biztosít, valamint a szív sérülése esetén ha gyengében is, de biztosítja a vérkeringést, így hosszabbítva meg a sérült test életét. A szív mellkasuk közepén helyezkedik el, körülötte a három tüdő. A gyorsabb vérkeringéssel együtt jár a gyorsabb anyagcsere is, valamint, hogy sokkal kitartóbbak a fizikai testi megpróbáltatásokkal szemben, jobb az állóképességük. Eme fejlett vérkeringés oka a hideg környezethez való alkalmazkodás. Szervezetük az évezredek során alkalmazkodott bolygójuk hidegebb klímájához. Igaz, azóta több bolygón létesítettek kolóniát, ahol normál hőmérsékletek is uralkodnak. Ez nem okoz számukra problémát. – 40 C-ig megvannak vékony ruházatban is. – 50 C-nál komolyabb ruhára van szükség, - 60 C-nál pedig már bundára. Ellenben a meleget csak egy bizonyos fokig tolerálják. 30 fokig nincs gond. Afelett erőteljesen izzadnak, rosszullét is gyakori. 40 fok és afelett heves izzadás, eszméletvesztés és rövid időn belül halál áll be a gyors kipárolgás és a fehérjék lebomlása végett. Megfelelő védőruhában ez az állapot elkerülhető.
Csontozatuk sokkal masszívabb, erőteljesebb mint az emberé, így nehezebben törik. Szervezetük a különféle ásványi anyagokat sokkal hatékonyabban tudja beépíteni. Ennek köszönhető, hogy ütéseik és rúgásaik keményebbek. Csontvázrendszerük másik érdekessége az alkarjaikon oldalt kinövő három csonttüske. Születéskor még csak dudorok, a testi fejlődés végére 10-15 cm hosszúra nőnek meg és igen hegyesek. Nehezen törnek és kopnak, de a keriliánok többi csontjával ellentétben nem nőnek ki újra.
Természetes gyógyulási képességük sokkal jobb mint az emberé. Ez betudható annak is, hogy jóval több nyirokmiriggyel rendelkeznek, mint az emberek. Így a különféle betegségekkel szemben ellenállóbbak, hamarabb kiheverik őket. Gyakorlatilag téli betegséget sosem kapnak el. Szervezetük kiválaszt még olyan enzimeket, amik fokozzák gyógyulási képességeiket, így külső és belső fizikai sérüléseik, valamint csonttöréseik gyorsabban gyógyulnak, mint az emberekké. A mérgekkel szemben nincs külön ellenállásuk, sem gyengéjük.
Bőrük szürke, mivel nem rendelkeznek pigmentizáló sejtekkel. Fejük kerekded és a tojásdad közti formák valamelyikének felel meg. Sem hajjal, sem másfajta szőrzettel nem rendelkeznek. Szemük azonban érdekes módon színes, többnyire barna, de a zöld és a kék is előfordul. Fülük a fej oldalán találhatóak, de nincs külön fülkagylójúk. Szájnyílásuk valamivel kisebb, de ovális. Tüskés fogazattal rendelkeznek.
Bolygójuk magja egy az univerzumban máshol elő nem forduló sugárzást bocsát ki. Ez már megtermékenyüléskor éri a tragit sejtjeit és teszik függővé, noha nincs semmiféle hatása szervezetükre, sem más faj egyedeire, ha nem tartózkodik több évet bolygójukon. A függőségük miatt ha kikerülnek a sugárzási zónából (bolygójuk 500.000 km-es átmérőjű zónája), akkor az első órákban fáradékonyság, gyengeség, a továbbiakban súlyos leépülés és sejtkárosodás éri a keriliánt. 24 óra után pedig beáll a halál. Épp ezért hordanak magukkal kerilium-polikristályt, ami magába gyűjti a sugárzást.
A Hangok rendelkeznek telepatikus képességekkel, amiket tovább fejlesztettek. Így képesek gondolatátvitelre, telepátiára és gondolatolvasásra is. A sok gyakorlás mellékhatása az akaratos gyógyítás. Képes természetes regenerációs képességét meggyorsítani. Így a könnyebb sérüléseket koncentráció útján akár szempillantás alatt beforrasztja. Súlyosabb sebeknél, csonttörésnél itt is idő kell, de jóval kevesebb. Ilyen módon a szervezetébe bekerült mérgek hatását és erejét is csökkenteni tudja, de ez folyamatos koncentrációt igényel.

A másik két alfaj biológiája

Az edrinek felépítése pár dologban eltér a tragitokétól. Két plusz karral rendelkeznek és nekik csak csontdudorok vannak alkarjukon, nem tüskék. Fejük nagyobb és kerekebb, valamit két pár szemük van, amik jól alkalmazkodtak a barlangi, földalatti léthez, így sötétben is úgy látnak, mint napfénynél. Bőrük bár szürke, de jóval vastagabb és ellenállóbb a sérülésekkel szemben, de a különféle sugárzások ellen is természetes védelmet nyújt. Ugyan rendelkeznek egy termetes szájnyílással és tűfogakkal, de hangképző izmaik elcsökevényesedtek. Telepatikus képességeik ellenben annál erőteljesebb, sőt empatikus képességeik révén érzelmeiket is meg tudják egymással osztani. A tragitok erre nem képesek. Értelmi és logikai képességeik nagyon jók, igen találékonyak és intelligensek. Ellenben nem túlzottan mozgékonyak. Legtöbbjük zseni.
A holdszellemek fizikai test nélküli energialények. Ha mégis megjelennek általában fényes, ködszerű formában lehet őket látni. A köd vélhetőleg különféle gázok keveréke, amik a Kerilium gázholdján található, ahol a holdszellemek élnek. Nagyon erős telepaták és empaták. Tudások a világegyetemről mérhetetlenül nagy. A másik két alfaj szerint örök életűek.

Kerilián időszámítás és naptár

A keriliánok jelenlegi időszámítása a három alfaj Uniójának megalapításától számítandó. A 2022-es földi év tehát az 5237.-ik kerilián év, azaz k.e. 3215-ben alakult meg az Unió.
Bolygójuk, a Kerilium forgási ideje megfelel a földinek, a keringési ideje valamivel gyorsabb. A kerilián év 360 napból áll, szökőévre 9 évente van szükség. Az évet 10 hónapra osztják fel, az egyes hónapok négy hétből állnak, de a hetek nem hét, hanem kilenc naposak. Minden hónapnak és napnak megvan a maga ősi, vallási eredetű neve, amihez ma is bizonyos ünnepségek és viselkedési formák az elvártak, legalábbis az anyabolygón.

A hónapok nevei

1. A Teremtő hava
2. A szerelem hava
3. Az egyesülés hava
4. Az őselemek hava
5. A teremtmények hava
6. A munka hava
7. A kettősség hava
8. Az átmenet hava
9. A belenyugvás hava
10. A Szent Kilencvened hava

A napok nevei

1. A világmindenség Teremtőjének a napja
2. A két nemű teremtmények napja
3. Az Univerzum urával való egység napja
4. A világmindenség és az őselemek napja
5. A teremtmények napja
6. A munka napja
7. Az anyag és a szellem egységének a napja
8. Az átmenet napja
9. A világmindenség akaratába való belenyugvás napja
0. A teljesség napja (szökőnap, a 10. hónap első napját előzi meg szökőévben).

Kerilián köszöntés

Kézmozdulattal: A kéz hüvely-, mutató-, kisujját felfelé (égfelé) mutatják, a gyűrűsujjat a földdel vízszintesen, míg a középső ujjat a tenyér közepére zárják rá.
Vallási köszöntés: - Dicsőség a Teremtőnek! – Dicsőség mindenkor!
Hétköznapi: - Üdv, x.y.!
Katonai: - Éljen a Csárszár(nő)! – Éljenek a Kilencek! – Éljen x.y. tábornok, kapitány!

Technológia

A keriliánok technológiájuk kifejlesztése a három alfaj műve. Egyedül a teleportációs technológiát vették át a kreektől, de kizárólag élettelen, nem robbanásveszélyes tárgyakat hajlandók teleportálni. A holdszellemek tiltották meg a teleportálást, így a mái napig se tudni, hogy mi történik akkor, ha teleportálnak egy keriliánt.
Az edrinek zsenialitásának köszönhetően a keriliánok rendelkeznek gravimetrikus erőművekkel, mely olyan nagy mennyiségű energiát termel, ami bőven kielégíti technológiájuk energia szükségletét, így az űrhajók ugróhajtóművét is. Ezen energiatermelési módot adták át a kreeknek.
A kerilián hadsereg egy igen hatékony szárazföldi részből, és erős flottából áll. A hajókat gravimetrikus hajtóművek hajtják, így azok sokkal gyorsabbak és jobban is gyorsulnak. A keriliánok az ún. Tinash csatacirkáló hajóosztályt fejlesztették ki és használják. Általában hat hajóból álló kis flottákba vannak csoportosítva, alkalmasint ezt három hajós fél flottára, vagy önmagában végzendő hadművelet esetén egy hajóra van osztják szét. A flottákat mindig a rangidős hajó kapitánya irányítja. A csatacirkálók jelentős létszámú vadászgép haderőt hordoznak, valami katonai szállító hajókat. A katonai utánpótlások szállítását is Tinash-ok végzik.
Egy Tinash 1.8 km hosszú 0.8 km széles és 1.2 km magas. Rendelkezik egy központi neutron ágyúval, kisebb graviton/neutron-sugár ágyúkkal, plazmaágyúkkal, valamint gravitációs elhárító-hálóval a vadászgépek ellen. A védelemről az energiapajzson túl egy megerősített, polikristályos páncélzat védi a hajót, ami fokozott védelmet nyújt az energiafegyverekkel szemben. A hajó 90 vadászgépet valamint 45 csapatszállítót hordozz. Rendelkezik szenzor zavargó ernyővel is. A meghajtást négy gravimetrikus motor teszi lehetővé, ami az energiát a központi gravimetrikus reaktorból nyeri.
Vadászgépeik egyszemélyesek, gravimetrikus meghajtásúk révén gyorsak és jól manőverezhetőek. Egy pár graviton/neutron-sugárfegyverrel vannak felszerelve, valamint kisebb rakétákkal. Burkolatuk vékony, polikristállyal borított páncélzat. Meghajtást egy mini gravimetrikus motor biztosítja, ami kisebb energiájú védőmező energiaellátását tudja biztosítani, így növelve a vadászgép védelmét. Nincs ugróhajtóművük.

Katonai rangfokozatok – földi megfelelője - rangjelzés

q’staria tábornoki tanács
q’sta főtábornok >>> vvv <<<
n’tar tábornok >>> vv <<<
g’tar flotta kapitány >>> v <<<
p’rsa űrhajó kapitány >>> <<<
t’for alezredes >>> <<
t’iam őrnagy >>> <
t’itz hadnagy >>>
i’gus őrmester >>
l’gis tizedes >
d’lga katona

Foglalkozások

Bármilyen emberi/kozmikus faj foglalkozás, az ott feltüntetett bónuszokkal. Leggyakoribb a katonai foglalkozás. Politikusi pályára csak 45 év felett lehet lépni. A Hang is foglalkozásnak számít.

Minden katona elsajátítja a karomvívást, vagyis a csonttüskékkel való harcot. Szintúgy kapnak egy hármas fogazatú kést is. Lézer helyet graviton/neutron-sugárpisztolyt, -puskát használnak.

Vadászpilóták megbízatásuk idején bírnak saját vadászgéppel.

Csatacirkálót tábornoki kinevezés alapján csak p’rsa rendfokozattól kezdve lehet birtokolni.

Hangok: telepatikus hajlammal született tragitok, akik a holdszellemek és edrinek hangjai társaik felé. Őket hegyek közötti Hang iskolákban képzik ki meditációs technikákkal telepátiára és tanítónak. Minthogy jóval több Hang van, mint ahányra szükség van, a Hangok töltik be a vallási vezetők szerepét is népük körében, hiszen szellemi képességeikkel sokkal fogékonyabbak társaik megértésére.

Játéktechnikailag

- Csak a kerilián-tragit alfaj JK, a többi mesélői NJK
- Fizikai erejűk mint egy átlagos emberé. A kerilián maximum az önsúlyuk: max 90-100 kg.
- Az emberinél ötször jobb reflexek.
- Állóképességük fejlettebb légző- és keringő rendszerüknek köszönhetően sokkal jobb. Így kitartóbbak a különböző fizikai próbatételek alkalmával.
- Anyagcseréjük gyorsabb.
- Gyors vérkeringésüknek hála sokkal jobban tűrik az alacsonyabb hőmérsékleteket és nehezebben a magas hőmérsékleteket. A 30 C foktól intenzívebb izzadás, rosszul lét, 40 C fok felett pedig kiszáradás, fehérjelebomlás és halál.
- Csontozatuk sokkal sűrűbb, mint az emberé, így jóval nehezebben törnek.
- Immunrendszerük kiterjedtebb az emberénél. Ezért sokkal ellenállóbbak a betegségekkel szemben, azokat sokkal gyorsabban és kevesebb tünettel képesek átvészelni. A téli típusú betegségek ismeretlenek számukra.
- Nyirokmirigyeik olyan anyagokat is kiválasztanak, amik felgyorsítják fizikai sérüléseik gyógyulását. Ez a folyamat nem azonnali, de háromszor gyorsabb, mint az emberi természetes gyógyulás.
- Bolygójuk magja egy jellegzetes sugárzást bocsát ki, ami csak itt található meg. Ehhez szervezetük annyira hozzá szokott, hogy hiányában meghalnak. A Kerilium-polikristályok képesek magukba gyűjteni a sugárzást, és így biztosítani a keriliánok számára azt a sugárzási szintet, ami életben tartja őket.
- A Hangok képesek gondolatátvitelre és gondolatolvasásra, valamint felgyorsítani gyógyulási képességeiket. Így koncentráció útján könnyű sérüléseiket azonnal be tudják forrasztani, míg súlyosabb sérüléseik és csonttöréseik gyógyulási ideje akár két- háromszor gyorsabb, mint rendes társaiké. Ez igaz a betegség leküzdése kapcsán is, valamint mérgek hatását és erejét is csökkenteni tudja, de ez folyamatos koncentrációt igényel, míg a többi esetén elég a napi három órás meditáció. Hangnak már kezdéskor kell megalkotni a karit és 4 kreditért megvenni a telepatikus hajlamot.

Fajok, kasztok, ereklyék Kerilin2
Kerilián-tragit

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Szer. 12 Okt. 2011, 13:50

A faj elfogadva.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Mich Szomb. 22 Okt. 2011, 13:52

Én az Asgardiakhoz szeretnék hozzászólni, mivel véleményem szerint túl erős az hogy dupla kreditet kapnak. Az oké hogy kapjanak valamelyest több kreditet mivel ez az erősségük, de szerintem ez túl tápos. Nekem pl ugyanabból a kreditből kell fejleszteni magam, és az esetleges NJK-imat, míg egy asgardinak ott az emberi oldala amiből ezt megteheti, és ez nem megy a harcos rovására, magyarul majdnem hogy dupla olyan gyorsan tudnak fejlődni. Lehet én látom rosszul és így van jól minden ahogy most van.

_________________
_____Sidonie________Küklopsz____
Fajok, kasztok, ereklyék Rspic__1__www.kepfeltoltes.hu_Fajok, kasztok, ereklyék Rspic_www.kepfeltoltes.hu_
Mich
Mich
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 335
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 22.
Age : 37

Karakteradatok
Főkarakter: Mich
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Godlaw / Tao Szomb. 22 Okt. 2011, 18:22

Mielőtt Nefi válaszolna erre alaposan alátámasztva álláspontját, gyorsan megjegyezném, hogy a fórumos szerepjátéknak - ellentétben a legtöbb asztali szerepjátékkal - nem az a célja, hogy játékegyensúlyt teremtsen, és a karakterek erősségét harmonizálja. Kezdetnek épp elég belegondolni abba, hogy lehet indulni mutánssal és emberrel is, és aki embert indít, nem nagyon kap semmilyen előnyt ezért. A világ valóságosságából adódik, hogy vannak erősebbek és gyengébbek a fajok között, az erősebb fajokat nem akarjuk legyengíteni, hanem felelősséghez kötni.
Ettől függetlenül persze lehet gyengíteni az asgardiakat, de gondoltam, jó ezt szem előtt tartani.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Szomb. 22 Okt. 2011, 20:33

Mint asgardi karival játszó játékos annyit fűznék hozzád Mich, hogy próbálj ki te is egy asgardi karit. Azt hiszem 2. szint elérésekor lehet indítani, bár is mikor én indítottam még úgy volt. És akkor majd jobban megértheted milyen is egy ilyen kari.

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Vas. 23 Okt. 2011, 00:02

3. szint.
És azért van így, mert ez így reális. Az emberi oldal meghal az asgardinak, mind2 oldal meghal, ugyanígy vonatkozik ez az Asgari meghal, meghal a másik is.
Az a kari csak sima ember lehet, max mágiája lehet, de egyéb más képessége nem.
Ezenfelül van egy csomó hátránya az asgardi karinak, ha beteg az emberi oldal, nem tud átváltozni, elveszik a tárgya, nem tud átváltozni. Ha súlyosan sérült az emberi oldal sem tud átávoltozni. Az asgardi oldal lesérül igen súlyosan és nincs 3. szintű regenje visszaesik emberi alakba és nem tudja felvenni újra az asgardi alakot csak percekre, amíg nem kap ellátást.
Szóval a 2 oldalnak is megvannak az előnyei és hátrányai... és mind2 kari... mind a kettő 2 külön személy. Így ez az oka annnak, hogy 2 külön kreditet kapnak.
Mellesleg az Asgardi karit a legnehezebb kijátszani az oldalon, így nem kell hozzá a gyengítés.

Mellesleg, ha egyszer különszedik a karikat, lásd az én esetem, attól a perctől kezdve nem kapsz emberi kreditet. Vagy ha véletlen vmelyik oldal visszajön halál után, pl csak az emberi (lásd Henry White esetében is volt ilyen), nem kapott Asgardi kreditet arra a 2 szintre, amíg halott volt, csak emberit.

Stb. Így nem érzem szükségét annak, hogy gyengítsünk ezen.
Főleg, hogy asgardi kredit csak asgardi részre, emberi meg csak emberi részre költhető és nem lehet az emberit az asgrdira költeni és fordítva.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Morsus Vas. 23 Okt. 2011, 14:36

Ha az asgardiak ennyire királyak lennének MINDENKI asgardival rohangálna Very Happy

_________________
"ha nem írtok, akkor én irtok" - Zspider/Morsus
Aktív kalandok: Kánaán Alfa
Apokalipszis Kora: Az Idő Kifut
Outsiders: 12. Ezüstkor - Új Mutánsok - Szuperhumánok
Alter: Gótika: Harmadik Évad - Ultron Kora - Eredeti Őrzők - Világ Vége
Morsus
Morsus
Főnök

Hozzászólások száma : 3218
Hozzászólások régi : 7460
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 20.szint - 70 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Morsus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adam Taylor Vas. 23 Okt. 2011, 14:53

Hmm hát eléggé táposak. Very Happy De alapból két előtöri meg minden szarság. :S Hosszú őket megírni. Smile Amúgy igazából bárki lehet tápos. Csak elég ideig kell játszani. Very Happy

_________________
Adam Taylor
Arisawa Mugurama
Adam Taylor
Adam Taylor
7. szint - 16 kredit

Hozzászólások száma : 561
Hozzászólások régi : 47
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Adam Taylor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Mich Vas. 23 Okt. 2011, 22:17

Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt. Értem a gyengéit, a karakternek és azt is, hogy "macerásabb" vele játszani. Viszont aki asgardi karit indít, annak szerintem pont ez a kettősség az ami imponál, és valószínű annak nem is lesz ez "macera" (remélem érthető Smile) Mindemellett saját privát véleményem még mindig az, hogy túl erős, mivel itt a kredit az a dolog ami szinte behozhatatlan előnyhöz juttatja az egyént. Miért nem rohangál mindenki asgardival? Erre egy példát tudnék mondani: Vegyünk egy sima egyszerű szerepjátékot, ahol pl a varázsló egy űbertáp legyőzhetetlen karakter, de én harcossal szeretnék lenni, mert kardozni szeretnék a kalandokban és hősies csatákat vívni. Ezért lehet akármilyen erős a varázsló nem fogok olyat indítani. Különben is aki arra megy hogy minél táposabb legyen a karaktere az nem szerepjátékos.
Az első reagálásban Tao mindent megmagyarázott nekem, nem az egyensúly a fő szempont itt, hanem a valósághűség. Annyit kérnék csak a modiktól adminoktól, hogy mégegyszer beszéljék meg ezt, mivel a KREDIT itt a legfőbb "fizetőeszköz".
Remélem érthető, hogy mit akarok mondani, nem túl zavaros a fogalmazásom. Még csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem kötekedésből írtam mindezt, nem kritizálásból, csak leírtam a gondolataimat erről.

_________________
_____Sidonie________Küklopsz____
Fajok, kasztok, ereklyék Rspic__1__www.kepfeltoltes.hu_Fajok, kasztok, ereklyék Rspic_www.kepfeltoltes.hu_
Mich
Mich
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 335
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 22.
Age : 37

Karakteradatok
Főkarakter: Mich
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Vas. 23 Okt. 2011, 22:27

Öööö... ki indít a tápság miatt asgardit? Nem az a lényegük...

Amúgy meg az NJK kérdésre... nem kötelező NJK-t indítani, vannak akik nem is teszik. Pl, Henry, régi oldalon Vutha, Björni és Thordin sem csinált NJK-t az emberi kreditekből és kb volt egy lakásuk abból meg egy pisztoly esetleg és semmi több.

Itt Téged láthatóan szrintem az NJK kérdés zavar, de nem mindenki NJK-zik... így ettől kezdve igazából nem lényeges a kérdés.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Mich Vas. 23 Okt. 2011, 22:57

Igen jól látod, leginkább az NJK-k miatt érzem erősnek őket. Persze nem kötelező, de ha veszünk két játékost, akik NJK-t szeretnének mindketten, és az egyik asgardi, valljuk be elég nagy előnyben lesz a másikkal szemben mindenféle szempontból. Tudom nem régen vagyok itt, de úgy látom az emberi oldalnak a kreditjeit, másra nem is nagyon lehet költeni, és ha valaki nem indít NJK-t akkor teljesen felesleges annyi plusz kredit az emberi oldalnak, ha meg ugye vesz NJK-t, akkor viszont marha nagy előny a többiekkel szemben.

_________________
_____Sidonie________Küklopsz____
Fajok, kasztok, ereklyék Rspic__1__www.kepfeltoltes.hu_Fajok, kasztok, ereklyék Rspic_www.kepfeltoltes.hu_
Mich
Mich
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 335
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 22.
Age : 37

Karakteradatok
Főkarakter: Mich
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Vas. 23 Okt. 2011, 23:01

Régen fegyvert csak kreditből lehetett venni, ahogyan járművet is stb. Amúgy meg hidd el, veszel high-tech cuccokat, vagy páncélt az emberi oldalnak és könnyedén elkölthető annak is Smile
Amúgy nem, csak az Asgardi kariknál alapvető hiba, hogy senki sem dolgozza ki az emberi oldalt rendesen, mert, hogy úgysem azzal akar játszani, hanem az asgardival.
De ha arra szorulna, hogy muszáj az emberivel is játszani (én szorultam erre egy második számüzetés/tanulás miatt a szétválasztás előtt), a karim ott nem emlékezett az asgardi énjére, csak az emberire és ott igencsak kellettek a kreditek az emberi félnek, hogy életben maradjon.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Mich Vas. 23 Okt. 2011, 23:20

Érthető Smile Nem az volt a célom, hogy legyengítsétek őket, de így több oldalról megvilágítva már többet tudok róluk és így már nem szúrja annyira a szemem Very Happy
Más. Írnék az ember fajhoz egy amolyan kiegészítést (mint pl azok a különleges harcművészek). Az utolsó légidomár adaptációja lenne, tehát hasonló képességek, hasonló jellemek lennének. Azt szeretném megkérdezni ha jó, akkor bekerülhet e ide, vagy erre nincs lehetőség és ne dolgozzak vele fölöslegesen.

_________________
_____Sidonie________Küklopsz____
Fajok, kasztok, ereklyék Rspic__1__www.kepfeltoltes.hu_Fajok, kasztok, ereklyék Rspic_www.kepfeltoltes.hu_
Mich
Mich
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 335
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 22.
Age : 37

Karakteradatok
Főkarakter: Mich
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Thorhalla Vas. 23 Okt. 2011, 23:24

Helyes az első részre.
A második pedig hajrá, van rá lehetőség. Ha készen leszel vele, akkor ide ebbe a topicba kéretik betenni majd.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Fajok, kasztok, ereklyék Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Adam Taylor Szomb. 05 Nov. 2011, 20:48

Csak egy észrevétel. Egy mutánsnak sokkal több kreditet kell kiadnia, hogy mondjuk egy Asgardihoz hasonló képességekre tegyen szert. Ha tévednék javítsatok ki. Csak a képességek fejlesztésének ára szerintem a mutánsoknál egy szint után elképesztő. Főleg ha felvesz valaki egy másodlagos mutációt akkor ez exponenciálisan növekszik. Elnézést ha tévedek. De ha lehet javasolnám, hogy maximáljátok fejlesztések árát.

_________________
Adam Taylor
Arisawa Mugurama
Adam Taylor
Adam Taylor
7. szint - 16 kredit

Hozzászólások száma : 561
Hozzászólások régi : 47
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.
Tartózkodási hely : New York

Karakteradatok
Főkarakter: Adam Taylor
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Lance Harris Szomb. 05 Nov. 2011, 21:17

Nem exponenciálisan, csak szigorúan monoton XD

Amúgy meg az állításod én is így látom, de meg kell, hogy jegyezzem amit fentebb említettek, h nem egyenlőségre törekszik a játék.
Mondjuk még második szintes fejlesztést is el lehet képzelni, de utána valóban neccesek lesznek a dolgok, mondjuk ha megnézel nagyobb szintű játékosokat, nem annyira költöttek sok pontot, és nagyon táposak.

_________________
Genocide (Főkarakter); Lance Harris (Lupine njk); Aisha Ayo (X-Diák)
Lance Harris
Lance Harris
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 314
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 24.

Karakteradatok
Főkarakter: Jeff
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Fajok, kasztok, ereklyék Empty Re: Fajok, kasztok, ereklyék

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 7 oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.