Elfeledett Arcok

Go down

Elfeledett Arcok Empty Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Vas. 18 Aug. 2019, 18:35


Kaland ötletem:
Bevezető
Stílus: Horror, akció, nyomozós, low-fantasy, természetfeletti. CoC hibrid, world of darkness hibrid.

Elfeledett Arcok 482d4910

Elfeledett Arcok
Feltámadás.

Minden városnak van egy legendája, vagy meséje ha úgy jobban tetszik. Viszont van egy hely ahol számtalan városi legendákról lehet olvasni. Sokan úgy hiszik, hogy a városlakók kitalált lényeket okolnak az ember eltűnésekért, rejtélyed gyilkosságokért, és különféle gyomorforgató tettek miatt. Abban a városban, de egész Amerikában mikor a nap beragyogja az utcákat nyugodt, és békésnek mondható az élet. Ám amikor az éj leszáll megmutatkoznak a városban élők igazi arculata.
Sokáig a legismertebb legendák a kecskeember, molyember, óriásláb, mocsári szörnyeteg, és egyéb szörnyek meséi. Pár összeesküvés elmélet gyártó úgy hiszi ezek a lények a kormány emberkísérleteinek az eredményei, akik el tudtak szökni, de őket sose találták meg, és takarították el... ennek téves állításnak miértjéhez vissza kell tekintenünk a múltba...

1880- as években az okult tudományokban laikus személyek számára ismeretlen eredetű őrült hullám kezdett el szétterjedni az egész világon, és uralkodott különböző befogadó elméken több évtizeden át. Ez időtájt rengeteg őrült, és átkozott könyvet írtak az említett áldozatok. Műveik elolvasása komoly következményeket okozott az olvasónak. Mindannyiukat rémálmok ostromolták, szép lassan megrögzötten kezdtek keresni még több olyan könyvet, minél többet meg akartak tudni a sötét tudományokról, az Arctalanokról... vagy az akkori nevükön az Ősöregekről, Külső Istenekről. A tiltott történelem, a tiltott tudások elfeledett és misztikus helyekre irányította az érdeklődőket, így bővültek azok az Okult szekták amik évszázadok, némelyik évezredek óta fennmaradt és tették a dolgukat, hogy az "istenük" feltámadjon, és eljöjjön közéjük.

Szép lassan a világ kezdett szétesni, és a szükség óráiban voltak olyanok akik feláldozták magukat, azért a célért, hogy megmentsék a relatív világot amit ismertek.
A rengeteg feljegyzett titkos tudás kétoldalú volt, fel lehetett használni őket az Arctalanok ellen is.
Kevesen tudják de számtalanszor meglett a világ mentve attól, hogy teljesen kipusztuljon. Az utolsó hatalmas győzelem 1939 re volt tehető, mikor a Szent Jel csoport megsemmisítette a tisztátalan irományokat. Utána pedig egy tisztító hadjáratot indítottak, hogy az átkozott, és átjáróként használható misztikus ereklye tárgyakat megsemmisítsék.
1948 tól sikerüket nyugodt, és békés időszakot teremteni... Legalábbis egy ideig.
A világon számtalan tárgy, hely, és személy volt akik misztikus jelenléttel bírtak. Ahogy a fény, úgy a sötétségnek is voltak tervei a jövőre nézve...

" Néha hagyni kell az ellenfelet győzni, ahhoz, hogy elbízza magát, és védtelenné váljon."

Ilyen szempontból nyugodtan lehet mondani, hogy látszólag nyugodt évtizedek következtek.  Évtizedről évtizedre változott a világ, mintha valaki egy új történetet írna neki, de ez lehetetlen, ugye? Ugye.

Az Arctalanok tizenöten voltak kezdetben, és kettő időszak volt mikor megfogyatkoztak, mígnem már csak ketten maradtak ebben a realitásban. A vak álmodó (Azathoth), és a Csúszó Káosz( Nyarlathotep), és az okkult csoportok száma, és székhelye is jelentősen lecsökkentek a Fény szolgáinak közreműködését követően. Szent, és Eretnek ereklyékből nagyon kevés maradt, és a megmaradtak vagy el lettek rejtve, vagy feledésbe merült a létezésük.
Nem szabad megfeledkezni azokról a vérvonalakról, amik különféle misztikus hatalmat rejtenek magukban, bizonyos nyers formájukat természetfelettinek nevezik.
A nyugodt időkben ezek a vérvonalak jelentősége erősebb lett. Némelyik több lehetőséggel is rendelkezik, azt mondják, hogy feláldozásukkal okkult tárgyakat lehet helyettesíteni. Igazából viszont több fajta vérvonal van, egyik növelheti, és megerősítheti a békét, vagy elhozható a régen áhított káosz általuk.
Ezek a vérvonalak leszármazottaik gyakran részeivé váltak az városi legendáknak. Ami azt jelenti, hogy a "világ mozgatója" növeli a természetfeletti energiákat, hogy egyensúlyt teremtsen? Vagy csak az Álmodó változtatta meg a világot, ami nem képes felkelni az békének tűnő rémálomból? Vagy a világ már rég elpusztult, és mindenkinek a lelke álmodja ugyan azt?

Misztikus igazság, hogy az Arctalanok teremtményei a természetfeletti lények. Például az átokkal sújtott emberek, akik vér függőek, és ez generációkon keresztül öröklődik. Az ilyen egyedi dolgoknak mindig van pozitív, és negatív hatása. A természetfeletti vérvonallal rendelkező családok a társadalomban úgy tudnak fennmaradni beépülve, ha királyi család az érintett, vagy nemesi család, magától értetődően hatalommal, és befolyással rendelkezik, vagy rendelkeznek alakváltó képességekkel.
Mindenesetre a világ csendes ( mutatja magát ), és nem kíván foglalkozni a természetfeletti létezésével, szimplán legendáknak tekintik őket. Pedig ők a jelzés arra, hogy az Arctalanok nem tűntek el, csak el lettek feledve mint az Álmodó, vagy el lettek zárva mint a Csúszó Káosz.

Történet kezdete: Amerika/ New York City / 2020. Április 15.-én
A Fekete Fáraó Testvérisége megtalálta az egyik, számukra legértékesebb vérvonalat birtokló személyt a Amerikában, egy nőt, aki kulcs ahhoz, hogy a tenger mélyére zárt káosz, és sötétség kiszabaduljon...
Egy híres személy akit elraboltak, már három napja, és minden szálat megmozgatnak a szerettei, hogy előkerüljön, és  visszatérjen hozzájuk. Rendőrségtől kezdve a magándetektívekig mindenkit ráállítottak az ügyre. A hír felkapott, ezért majdnem minden olyan tv csatorna aminek van saját híradója, leadja (leadta) adásában a híres tudósnő eltűnését, elrablását.
Páran sötét kapcsolatokat ( okkultistákat, bűnözőket, és egyéb rejtélyes személyeket, és szerveket) is felkerestek, hátha azok sikerrel járnak a megtalálásában.
A természetfelettiek, akár gazdagok akik a társadalom részeit képezik, vagy a vadon vadászai, esetleg egyik se, mindegyikük érzi, hogy olyan misztikus energiák összegyűjtését vélték észrevenni amit még sose, valami mozgolódik, és valami belső hang szólítja őket.

Akik fogékonyak a látomásokra, vagy különféle álmokat fogni misztikus erejük miatt, -vagy egy ereklye okozza nekik ezt a hatást-, ők azt látják, hogy a hold vörösbe burkolózott, valahol a tenger közepén egy légcsavar okozta kőr alakul ki, és egy sötét, hatalmas lény emelkedik ki belőle lebegve. Testét megvilágítva a vörös hold sugarai, és láthatóvá válik hosszúkás groteszk feje, amin csak egy nagy száj tátong, ajkak nélkül, tűhegyes fogakkal, teste olyan mozdulatokat tesz mintha nem lenne csontjai. Remegő testéből különféle csupasz, tapadó korong nélküli csápok törnek elő, karjai, humanoid szerűek, de minden másodpercben változik. Az álmodott ekkor észreveszi, és dörmögő hangon ezt mondja neki:
~ Látlak...~ az álom pedig véget ér, és a látó személy pedig ijedten riad fől.

Nyugodt időszak ellenére, akadnak okult vadászok a világban, de még számukra is ismeretlen a jelenség, lévén megsemmisítettek minden titkos tudást birtokló könyvet.


Három célra lehet jelentkezni a Feltámadás kalandnál.

- Megakadályozni a káoszt és pusztítást, a fény, vagy természetfeletti oldalán.

- Segíteni, vagy részese lenni a káosz és pusztítás elszabadulásában, természetfelettiként vagy random emberként.

- Önös céllal indulni a kalandnak, pár példa:
* misztikus vért gyűjteni : ami akár plusz erőt ad, vagy kigyógyíthatja a természetfelettiből, attól függ milyen vér.*
*megmaradt ereklyék egyikét szeretné megszerezni, a vele járó következményekkel.*
* Saját önös cél, ami lehet akármi ( pl egy másik szekta tag aki álmodó meg akarja akadályozni a szertartást.)*

Ha van rá igény jobban kidolgozom, ha nincs akkor nem Very Happy.
Ha összegyűlik elég érdeklődő, akkor augusztus utolsó hetén szeretném kezdeni, vagy szeptember első hetén. Körváltás négy naponta, de ha igény van rá lehet három naponta, vagy öt naponta. Alkalmazkodok.


A hozzászólást Traya összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 01 Szept. 2019, 18:38-kor.
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Thorhalla Vas. 18 Aug. 2019, 19:45

Remekül hangzik jönnék is majd, de lenne pár kérdésem.
Milyen hosszú előtöri kell, ha jön valaki, vagy milyen adatokat kérsz, ha előtöri nem kell?
Ezeken felül a természetfeletti mit is jelent itt pontosan? Mennyire ismertek a világban, vagy éppen nem, és miben látszik/nem látszik ez egy karakteren, npc-n?

Köszi a válaszokat Embarassed

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Elfeledett Arcok Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Vas. 18 Aug. 2019, 20:26

Thorhalla írta:Remekül hangzik jönnék is majd, de lenne pár kérdésem.
Milyen hosszú előtöri kell, ha jön valaki, vagy milyen adatokat kérsz, ha előtöri nem kell?
Ezeken felül a természetfeletti mit is jelent itt pontosan? Mennyire ismertek a világban, vagy éppen nem, és miben látszik/nem látszik ez egy karakteren, npc-n?

Köszi a válaszokat Embarassed

Köszönöm kérdésed, akkor kicsit kiegészítem. Smile
Addig nem akartam kiírni míg nem lesz legalább egy érdeklődő Smile

Előtörténet minimum 1 word oldalnyi legyen, nem várom el, hogy hosszú legyen.
Adatok amiket kérek szokásosak.
Név:
Nem:
Faj:
Foglalkozás/Munkakör:
Életkor:
Egészségi állapota:
Jelleme: ( ide célokat is feltüntetni )
Jártasságai:
Előtörténet:
Képességei( ha természetfeletti, vagy Misztikus teremtmény):
Felszerelés:

Természetfelettiek annyira ismertek a világban mint babona, vagy városi legendák: Kecskeember, molylepke ember, vámpírok, gyíkemberek, bundás  humanoid lények, csubakabra, hal emberek mint innsmouth népe, és annak változatai, stb. A természetfelettieken jobban látszik hogy mások mint az emberek, mert erősebb bennük az a bizonyos vér. Ha van igény több fajta is lehet, de igazából ezekre gondoltam, ebből kivétel a vámpír, mert van természetfeletti változat, és misztikus változat, aki inkább csak szokásilag vámpír, és nem változott a kinézete.
Továbbá ha ténylegesen többen szeretnének a kalandon részt venni akkor részletesen kidolgozom ezeket.
Legtöbb természetfeletti npc csak természetfelettieknek mutatkozik meg, de szekta karakter is találkozhat velük.

Misztikus karakterek, teremtmények amolyan meta-human félék de nem igazán képregényesen. Nagyobb szerepük is van a világ alakításában. Míg a természetfelettiek vagy erősödnek ( chimerak- új fajok, vagy lesser old ones ) vagy ki kúrálják magukat.
Ők is fejlődhetnek, pl látó - álmodó kifejleszthet telekinetikus képességeket.
Vagy a láto - álmodó kifejleszthet Misztikus látást, amivel át lát a realitáson, és azt is látja a való világban amit más nem, jeleket, lényeket, s azoknak a nyomaitl, lenyomatait stb.
Ez is kidolgozásra kerül ha van rá igény.


A hozzászólást Traya összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 18 Aug. 2019, 21:55-kor.
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Thorhalla Vas. 18 Aug. 2019, 20:33

Ez bőven elég volt, köszi!
A héten akkor igyekszem Ireria mellett egy alter Steph-et is összehozni Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Elfeledett Arcok Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Vas. 18 Aug. 2019, 20:56

Örülök neki Smile várom szeretettel  Wink
Bárkinek, bármi kérdése van, nyugodtan tegye fől, itt vagy discordon. Smile

Pár ötlet városi legendás terén természetfelettire:
Van köztük pár nevetséges, de használható is.
Elfeledett Arcok Face2f10
Elfeledett Arcok Tumblr10
Elfeledett Arcok Tumblr11
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Hétf. 19 Aug. 2019, 19:33

Valami ilyesmire gondoltam, pl Természetfelettinek. Ha összejön a létszám én vele indulok.

Elfeledett Arcok Fah10

Név: F'ah Lil
Beceneve / Gúnyneve: Molylepke, molyember, Lil / Lili, Rémpillangó, Vérmoly.
Faj: Természetfeletti - Molyember.
Nem: Nőstény
Foglalkozás/Munkakör: Szabadúszó, ragadozó West Virginában
Életkor: 50 ( 20 nak néz ki )
Egészségi állapota: Egészséges, de emberi vér függő, ami mellékhatása volt a misztikus vérnek.
Jelleme: Amióta az eszét tudja, hogy meg kell küzdenie az életbemaradásért, és ha ehhez embereket kell megtámadnia akkor megteszi ( végső esetben ).
Szereti a könyveket, ezért ha úgy adódik akkor frissíti a kollekcióját.
A személyisége a vadösztöneivel összemérten nem nevezhető kiegyensúlyozottnak. Az erdő repülő ragadozója, így gondol magára. Más természetfelettiekkel nem tartja a kapcsolatot, mindenkinek megvan a maga vadászkörnyezete. Mindenesetre igyekszik nem bántani az embereket, de mindettől függetlenül embereket ijeszt meg, és lop tőlük. Nincs tisztában vele, de terror alatt tartja West Virginiat, már több ember bele kergette az őrületbe.
Inkább vadász, mint családalapító. Ezért nem tett le még petéket, tudja hogy  vannak más molyemberek akik hajlandóak lennének kaptárt alapítani, de ő nem az a fajta nőstény.
Céljait tekintve azon van, hogy emberré váljon, és megszabaduljon a vadászösztöneitől, és végre beilleszkedjen a társadalomban.
A természetfeletti hívásra nem mondhatott nemet, engedett a belső hangnak ami szólítja.
Jártasságai:
- Olvasás, írás
- Anyanyelvi szinten beszéli az Angolt

Előtörténet:
"Az első Molyember alakváltó, gondolat olvasó, jövőbe látó, manipuláló lény. Több ezer éves, és  tőle származnak a különféle fajtájú molyemberek."
Lil a vadászó fajtákból való.

Ötven évvel ezelőtt West Virginiában egy kaptárban született meg F'ah Lil. Ő már kezdetektől fogva egyedül volt, a kaptár üres volt, rajta kívül. Minden tojás kikelt, és a maradványaik üresen tátongtak az ég felé. Mindez egy ősi, kidőlt, korhadt fa oldalán kapott helyett. Emberekkel ellentétben a moly emberek már születésüktől kezdve képesek az önellátásra, és az első pár évben csak az ösztön vezérli a kicsiket. Lil először rágcsálókra vadászott, mintha bagoly lenne. Egy év alatt kifejlődtek a szárnyai, amikkel már tudott szállni. Utána elkezdett a teste fejlődni, növekedésnek indulni. Első emberi lénnyel négy éves korában találkozott, és akkor jött rá először, hogy félnek mások félnek tőle. A találkozó motiválta rá, hogy ne csak az ösztöneit kövesse. Három évvel később megmentett egy embert, akit autóbaleset érte az éjszaka közepén. Egy  fiatal nő volt, aki később visszatért a baleset színhelyére. Nyomozott a megmentője után. S amit talált az nagyon meglepte, de más emberrel ellentétben ő nem félt.
Hálája jeléül teljesítette a moly nőstény egy kívánságát. Aki nem tudta a nyelvet, ezért lerajzolta mit szeretne: Szeretne megtanulni emberként viselkedni.
Egy érdekes barátság vette kezdetét, aminek vagy az volt a köze, hogy a másik nő szerette a molyokat, vagy csak hálás  volt, hogy megmentette az életét.
Mindenesetre több éven át tanította, beszélni, írni, olvasni, és emberi szokásokra. A kapcsolatuknak az vetett véget, hogy a nő örömmel mesélte neki, hogy végre eljegyezték, és meg fog házasodni. F'ah Lil ( ezt a nevet tőle kapta ), tudta jól, hogy mindez mit jelent: Egyre kevesebbet lesznek együtt. Így is lett, de legalább nem váltak el haraggal, s Lil  tovább élte mindennapjait, mint emberségesebb lény, pár évig. Addig tartott mindez, mígnem találkozott az emberi kegyetlenséggel, és kapzsisággal. Folyamatosan költöznie kellett, mert az erdőket megállás nélkül irtották a favágók, és az elkövetkezendő pár évben voltak olyan napok, mikor éhezéssel kellett szembenéznie, ezért arra kényszerült, hogy a farmerektől lopjon állatokat, hogy megehesse őket. Aminek a következményeképp üldöztetésben volt része, reggel, és éjjel is keresték őt. Lil pedig csak menekült, de nem tudott sokáig elmenekülni védekezés nélkül. Egy lőfegyvert tartó férfi találta meg őt, a félelemtől reszketett a keze, aminek mozgását a fegyver is követte, ujjai bizonytalanok voltak, inkább remegett ide oda, mintsem meghúzta volna a ravaszt. Lil is bepánikolt, nem akart meghalni, ezért ösztönösen rátámadt, és amilyen törékenyek az emberek, végzett vele. Már egy hete nem evett, és az éhezés úrrá lett rajta, és nem tudott uralkodni magán, elkezdte enni az embert, amíg még meleg volt a húsa, vére, és a szervei. Olyan érzés járta át ami még addig sose,  megszállottsággal fűszerezett mámorban dúskáló mohóság, aznap éjszaka után nem próbálták meg megkeresni őt, és hamar elterjedt a vérengző Moly ember meséje.
2000- et írunk, és Lil még mindig West Virginia erdeit járja, ekkortájt harminc éves volt, fiatal, gyors, és fáradhatatlan volt. Három különböző helyen épített menedéket magának. Fán, földbe vájva, és a talajon kidőlt fákból. Karmai olyan élesek voltak, hogy nem volt szüksége eszközökre. Fát is könnyedén tudta faragni, és hasítani is tudta karmaival. Nőstény létére a megpróbáltatások, és a vadászat erős fizikumot kölcsönöztek neki, és a nyers moly ember formában nem lehetett megállapítani, hogy milyen nemű. ( ekkor még nem úgy néz ki mint a képen) Már tíz éve, hogy elterjedt a híre West Virginiában, az arctalan vörös szemű szárnyas szörnyeteg... és a területét azóta ember nem látogatta. Sokáig fájdalmas volt számára, mert, hamar megszokta az ízüket, s a szervezete igényelte... így tehát továbbra is magányosan vadászott állatokra az erdőben. Mígnem olyan szagot kezdett érezni a levegőben amit már rég nem, ember vért. Kíváncsi volt honnan jöhet a szag, ezért lekövette, és amit talált az megijesztette egy pillanatra. Egy csapatnyi ember, ugyan olyan szürkés fekete ruhába öltöztek, arcukat maszkkal takarták, és egy asztalon volt a meztelen emberi holtest, ami már majdnem teljesen kivérzett.
Amikor észrevették őt, egyikük kilépett és megszólította őt:
- A prófécia szólott arról, hogy találkozni fogunk. Majd én vezetni foglak az úton amit neked szánt a ősi... de erről később. Most pedig... fogadd el üdvözlő ajándékunkat... csak nyugodtan -  beszélt áhítottal telt hangon, és kezével a emberi holtest felé mutatott. Tudták mire volt szüksége, és később kiderült, hogy a ők az életüket annak szentelték hogy részesei legyenek a több városra kiterjedő Molyember kultusznak, ugyanis sok molyember van Amerika erdeiben, mindegyikük más céllal, személyiséggel. A próféciájukat álom útján kapták az Álmodótól, ami erről szól:

...eljő az idő mikor az egyből sok lesz, de a sokból egy emelkedik ki, aki az igazi moly lesz, kinek szárnyai elhozzák a sötétséget, ami felébreszt álmomból...

Lil számára eléggé rejtélyes volt, de végül úgy döntött nem törődik vele. A kultusza viszont azon volt, hogy etesse őt, ezáltal erőt gyűjtsön a feladatra. Különféle okult szertartások keretében ajánlották fel neki az ember áldozatot. Lil nem tudta pontosan mi de folyamatosan változott, rossz irányba. Egyre agresszívabbá kezdett válni, egyre nagyobbra nőtt, és úgy érezte egyfolytában feszülnek az izmai. Jó pár hasonló alkalom után eluralkodott rajta a vérszomj és nem tudott egy áldozatnál megállni, ez az eset akkor történt mikor magára hagyták Lil-t. Vissza sietett az elhagyatott bunkerba ahol a szertartások zajlottak. Egyedül volt azon a helyen, de valami mégis ott tartotta, érzett valami különlegeset, de egyből nem lelt nyomára, egy órán át kellett kutatnia, és a választ a kérdésére a kőoltár belsejében találta, egy átlátszó üvegcsében, amiben vörösen izzó vér volt. Nem tudja milyen lehet, de így ledugaszolva is tökéletesen érzi émelyítő illatát. A probléma az egészben, hogy a sok áldozat után egyre inkább megszállottan függött azoktól az élményektől amiket akkor szerez miközben megeszi őket. Már nem tudott uralkodni magán. Kibontotta az üveget, és megitta a tartalmát, aminek az íze csodálatos, volt, ám ami utána jött... sose kívánt volna olyat egy fajtársának sem. Az átélt fájdalomtól térdre rogyott, és nem tudott járni. A fájdalom leírhatatlannak tűnt számára, de érzésre olyan lehetett mintha izmait, csontjait kiszakítanák a testéből. A korábbi teste recsegett ropogott, és néha kifelé, néha befelé mozgott, mígnem az egész úgy mint egy báb széthasadt, és egy csodaszép pillangószerű, embernek kinéző lény jött elő belőle, reszketve, és rettegve. A korábbi teste ott hevert mint egy széthasad váz a padlózaton, és mindenhol molypernyék szálldogáltak a levegőben.
Lil amint magához tért, kirepült a helyiségből. Első ami feltűnt neki, hogy sokkal kisebb, sokkal gyengébb mint a korábbi állapotához képest. Viszont teljesen megszűnt az agresszív vérszomja, és új képességekre tett szert, míg pár brutálistól megfosztotta a misztikus vér amit megívott.
Sokkal emberibbnek találta magát amikor betört valahová ahol volt egy tükröt. Megszokta, hogy nem volt arca, legalábbis nem olyan volt mint az embereké. Ám most, fél órán át csak az arcát, nézte, és tapintgatta.
Nem szép tőle, de házakba tört be, és lopott könyveket, és ruhákat, amiket az erdő mélyén, a fa lombkorona magasságában épített meg.
Úgy érezte megint önmaga, sőt jobban mint valaha. Étvágya is csökkent, hogy radikálisan lecsökkent a mérete, és izomzata. Napi étkezés helyett elég volt neki három naponta egy közepes testű állat elfogyasztása, belső szervezete nem sokat változott.
A Kultusza nem próbálta meg megkeresni őt, jól tudják mi történhetett, és egy másik molyembert keresnek helyette.
Egy év telt mikor észrevett magán egy fura jelenséget, a torka mindig száraz, akármennyi vizet iszik nem javul, és  folyamatosan szomjas. Az állatok vére sem tudta csillapítani, ezért csak egyre tudott gondolni. Emberi vérre, de őket nem akarta megtámadni, sem elrabolni. A könyvekből megismerte a kórházakat, és tudta, hogy ott raktároznak emberi vért.
Nem volt mohó, egy tasakot vett csak magához, és annak elfogyasztása javított közérzetén, és az egészségén. Mindezt minden hónapban meg kellett ismételnie.

Tizennyolc évvel később, kétezer tízre már több ezer könyvet lopott össze, amiket mind elolvasott, ugyanis nem volt jobb dolga, és meg tudta állni, hogy ne támadjon meg embereket. Viszont ahogy telnek az évek egyre több vérre van szüksége, és egyre gyakrabban. Észrevette, hogy a jelenlegi formájának fenntartásához szükséges.
Egy hónapban egyszeri alkalom helyett már minden ötödik napon kellett innia emberi vért.

Nyugalmasan élte az életét, emberek féltek a legendájától, létezésétől, de ha mégis a környékére merészkedett valaki, akkor az átható tekintetének félelmet keltő hatása elriasztotta őket.
Tíz év telt el, amikor a világgal kezdett valami történni, változik, erős hívás késztette arra, hogy útra keljen, feladja nyugalmas életét. Olyan érzés keltette hatalmában mint mikor megitta a misztikus vért, csak fájdalom nélkül.
Több évtizednyi olvasás után rájött, hogy ha még inkább emberivé teszi az a vér, akkor  ő kér belőle, a világ része akar lenni. Megunta, hogy szörnyetegként rejtőzködnie kell a sötétben.
Továbbá félt attól megint mivé válik, ahogy telik az idő egyre inkább kezd visszatérni arra, hogy embereket támadjon. A vérükre pedig már öt nap helyett három naponta kell innia.
Lil hát felröppent az éjszaka kellős közepén a levegőbe, és több száz kilométert igyekezett repüléssel megtenni, a célja felé.

Képességei:
Természetfeletti érzék: Minden természetfelettinek van, képesek misztikus energiákat fogni, és érzékelni, és tudja azokat követni is.
Testi jelzés éri őt ha a környéken élőlények vannak, olyan érzés mintha kirázná a hideg.
Pápaszemes szárnyak: Képes szállni maximum 80 km / óra sebességgel.
Molypernye: Szervezete mikor levedli a bőrén lévő pelyheket, azok pernye szerű anyaggá bomlanak, amit feltud használni seb letapasztásra.
Moly érzékelés: Szárnyával kiadott hanggal és annak decibel terjedésével állapítja meg hol van pontosan helyileg a prédája. A decibel elemzését a fejéből kinőtt antennáival végzi.
Félelem keltés: Szárnyait széttárja és a pápaszemes szárnyai látványa elriasztja a vadállatokat, és kevésbé értelmes bestia lényeket.
A vadász gyomor: Képes nyersen is megenni, és megemészteni a húst, ebből adódóan ragadozóhoz mérten vannak tépőfogai, kevés foga van de azok vastagok.
Hosszú élet: Lassabban öregszik mint az emberek, főleg ha megeszi őket, de igazából a szervezetük olyan hogy külsőleg nem mutatkozik meg az öregedés mint az embereknél.
Kemény kéreg: A bőre keményebb mint az embereké, ezért nem is olyan rugalmas, hanem merev, és olyan mintha kérges, apró, vékony kitinekkel lenne beborítva.
Igézet hisztéria: Szemkontaktust igényel. Áthatóan, és koncentráltan kell figyelnie áldozatát, mintha lyukat akarna nézni a fejébe. Hatása hisztérikus pánikroham, ami hatása után tíz perccel még előfordulhatnak apró figyelem elterelő hallucinációk, előtörő emlékképek a tekintetről. Gyengébb elmékre egy héten át hathat a hallucináció.
Éjszakai élet: Szemeivel jól lát korom sötétben is.
- Hátrányok:
Amikor a fény uralkodik akkor el kell bújnia és aludnia, vagy pihennie. Csakis este aktív.
A sötétben világít a szeme, és ha valaki rávilágít akkor szikrázik a szeme.
Tűzre érzékeny.
Felszerelés: Egyszerű vászonruhát hord.
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Pént. 23 Aug. 2019, 12:57

Kiegészítések:

Fekete Fáraó testvérisége hosszú készülődés után útra kelt Egyiptomból, hogy kiszabadítsák Istenüket, mesterüket, a Fekete Fáraót, akit a tenger mélyére száműzték a Fény papjai.
Velük tart, a Sphinx gyermekei támogatói csoportjuk, a Véres Nyelv Kultusz tagjai, a Szörny testvériség.
A vezetőjük Aubrey Penhew az utolsó, és leghatalmasabb Sötét Mágus.

Elfeledett Arcok Bbf10

Három célra lehet jelentkezni a Feltámadás kalandnál.

- Megakadályozni a káoszt és pusztítást, a fény, vagy természetfeletti oldalán.

- Segíteni, vagy részese lenni a káosz és pusztítás elszabadulásában, természetfelettiként vagy random emberként.

- Önös céllal indulni a kalandnak, pár példa:
* misztikus vért gyűjteni : ami akár plusz erőt ad, vagy kigyógyíthatja a természetfelettiből, attól függ milyen vér.*
*megmaradt ereklyék egyikét szeretné megszerezni, a vele járó következményekkel.*
* Saját önös cél, ami lehet akármi ( pl egy másik szekta ( kultusz ) tag aki álmodó meg akarja akadályozni a szertartást,.)*

-- További kiegészítések:

Embereknek:
Egy szabadon választott fegyvere lehet, a kornak megfelelő ( 2020 ). Két teljes tárnyi lőszerrel hozzá. ( Nehéz lőfegyverek kizárva, robbanó töltetű, robbanó töltényű fegyverek kizárva. ) Engedett: Pistols, SMG, és Rifle fajtái.
Telefon - okos telefon.
Bankkártya, és készpénz: Előtörténettől függ, de minimum 1000$ al kezd.
Egy ereklyét birtokolhat kezdetben a karakter, ha nincs mágikus képessége.
Ha mágikus képességekkel rendelkezik akkor kezdésnél nem birtokolhat ereklyét.
Tetszés szerint birtokolhat egy autót, vagy motort, vagy bérelheti ezeket.
Elemlámpa, vagy használható az okos telefon lámpája is.

Elfeledett Arcok Magic10
Mágiák:

Rúna mágiák/ Jell mágiák
- Kelta
- Fehér
- Fekete
- R'lyehian
- Mélységi
Szertartásos mágiák
- Elme mágia
- Fekete
- Fehér
- R'lyehian
- Mélységi
- Népi
Áldozati mágiák
- Fekete
- R'lyehian
- Mélységi
- Kelta
- Természeti
Kiejtéses, teremtő mágiák
- R'lyehian
- Fehér
- Fekete
- Elme mágia
- Ley
Elme mágia
- Álomvilág ( állom világban varázsol )
- Idő vizsgálata ( jövőbe látás )
- Telekinézis
Okkultizmus tudhat:
- R'lyehian még nincs rá lehetőség.
- Fehér
- Elme mágia
- Fekete
- Mélységi még nincs rá lehetőség.

Varázslatok:
R'Lyehian: Látás manipulálás - felerősítés, hallucinációk, test manipulálás, tetoválások életrekeltése, átalakító rontások, elmebilincsek, elme manipuláló, mágikus energiák átalakítása. stb ( sötét, és erősebb változata az Elme mágiának. )
Fehér: Lepecsételések, védekezések, tisztító ( természet, tárgy, személy, elme) varázslatok stb
Fekete: Átkok szórása, Voodoo, Elme, és érzékszervek manipulálása elvarázsolása, képesség lopások ( maga szinten, és nem egyszeri alkalom után ), megbélyegzések, stb.
Mélységi: Látás manipulálás, józan ész elvesztése ( elme aprítás ), titkos tudás előhívása, mágia erősség növelése, mágia kapcsolat erősítése ( más mágiákra is használható ), erősítő varázslatok ( karaktert veszélyeztető használata miatt ). stb
Ley: mágia szálak sűrítése manipulálása, és annak kibocsájtása. Többnyire támadó, védekezésként eltaszító varázslatok stb
Kelta: Természeti idéző varázslatok, lélek tisztító szertartások, rúnázott tárgyakkal védelmi varázslat létrehozása, tisztító varázslatok, látomások előidézése stb.
Elme: Látás manipulálás, Álom irányítása, álmok elemzése, Álomvilágban való utazás és védelem - támadás, elme bénítások, Jövőbe látás álom útján, hallucinációk keltése, telekinézis stb.
Természet: Természet erőinek manifesztálása - manipulálása, védekező, és támadó varázslatok.
Népi: Ráolvasásos gyógyítás, szertartásos gyógyítások, tárgyakkal szentelt védelmi varázslatok stb

Misztikus lényekre kiegészítés:
Egy szabadon választott fegyvere lehet, a kornak megfelelő ( 2020 ). Két teljes tárnyi lőszerrel hozzá. ( Nehéz lőfegyverek kizárva, robbanó töltetű, robbanó töltényű fegyverek kizárva. ) Engedett: Pistols, SMG.
Telefon - okos telefon.
Bankkártya, és készpénz: Előtörténettől függ, de minimum 660$ al kezd.
Tetszés szerint birtokolhat egy autót, vagy motort, vagy bérelheti ezeket.
Elemlámpa, vagy használható az okos telefon lámpája is.
Képességei használata érdekében elemózsia  tongue  
Misztikus képességei kevesebbek mint például egy természetfelettinél:
- Két támadó képesség
- Egy védekező képesség
- Egy hátrány

Misztikus lények lehetnek azok akik fenntudnak tartani emberi alakot, e téren érintettek:
- Vámpír ( ez esetben a vér fogyasztása után tudja használni a képességeit )
- Nefilimek ( orjások leszármazottai ) Természet mágia és Kelta mágia keveréke a képességeik. Átlagos magasságuk két méter húsz.
- Vérfarkas - legendákkal ellentétben, ezek a misztikus emberek át tudnak változni egy állattá, ami ragadozó, és külön vad személyisége van, ezek csak embereket tudnak enni.
- Vérpuma - legendákkal ellentétben, ezek a misztikus emberek át tudnak változni egy állattá, ami ragadozó, és külön vad személyisége van, ezek csak embereket tudnak enni.
- Vérmedve - legendákkal ellentétben, ezek a misztikus emberek át tudnak változni egy állattá, ami ragadozó, és külön vad személyisége van, ezek csak embereket tudnak enni.
- Vértigris - legendákkal ellentétben, ezek a misztikus emberek át tudnak változni egy állattá, ami ragadozó, és külön vad személyisége van, ezek csak embereket tudnak enni.
- Chimera ( ez igen tág kört von magába, nagyon sok Chimera létezik ) - ugyan eredeti alakjuk egy több lényből összerakott szörny, mégis értelmesek, és alakváltóak, táplálkozáshoz nem kell átváltozniuk, egy  gond számukra a nagy étvágyuk.
- STB
Lehetnek olyan Misztikusok is akiknek csak a vérük megbélyegzett, de nincs igazán kialakult ragadozó jellemzőjük, vagy áldásos a vérük, az ő lehetséges listájuk:
- Sötét célt raktároz a vérük - mindig emberek - Szeretik felhasználni szertartásokhoz, már csak a vérük használata is hatásos. Az ilyen személyek nagyon könnyen tudnak sötét Okult tudományokat tanulni, és használni.
A sötét vér üvegcsében tárolva jó kezekben, megfelelő eszközbe helyezve ellenkező hatást válthat ki.
- A fényt szolgáló, és teremtő hatásúak a vérük, más szóval áldottak. Fontos szerepet játszottak a múltban a béke megteremtésében. Az ilyen személyek nagyon könnyen tudnak fehér mágiát tanulni, és Kelta mágiát tanulni, és használni.
Az áldott vér üvegcsében tárolva rossz kezekben, megfelelő eszközbe helyezve ellenkező hatást válthat ki.
Fel kell tüntetni, hogy a vérvonala miért, és miben különleges!

Misztikus lények azzal a hátránnyal rendelkeznek, hogy más misztikus lények érezhetik Isteni, vagy másfajta származásukat. Mindezt a képzett Okultisták is képesek megérezni. A Természetfelettiek pedig csak annyit, hogy különleges az illatuk.  

Természetfelettikhez a kiegészítés:

Ha rendelkeznek is pénzzel a történetük miatt nincs túl nagy jelentősége a játékmenetükben ezért ezt nem kell feltüntetni.
Rendelkezzen saját városi legendával.
Rendelkezhet emberibb alakkal ha ívott ember áldott misztikus vért, ez azzal jár hogy csak gyengébb képességeket lehet írni a karakternek, viszont kevésbé lesz vad, ösztönvezérélt, viszont emberi vér függőséget elkaphat 50% os eséllyel az említett áldott vér ivásával.
Kezdő történetben nem szerepelhet, de később ha nem ívott áldott vért, hanem azzal a lehetőséggel él, hogy Sötét vért iszik, akkor vagy új szörny hibrid lesz belőle, vagy az alap, fajbeli jellemzői és képességei erősödnek.
Négy támadó képességet választhat a természetfeletti karakter, kettő védekezőt, és két hátrányt.
Plusz a szörny lét jellemzőit, alapjait, természetfeletti érzékelés, vadász gyomor. Viszont az ellenállóbb bőr már védekezésnek számít.
Ha értelmes természetfelettit indítana valaki, akkor ajánlatos ismernie a nyelvet ( legalább ), de tudhat írni is, és akár szakmát is eltanulhat a maga módján.

Pár példa Természetfelettire: - Képekkel -
- Kecskeember ( különböző fajtái ):
- Gyíkember ( különböző fajtái ):
- Halember ( különböző fajtái ):
- Molyember :
- Ghoul:
- Wendigo ( különböző fajtái ):
- Vámpír ( különböző fajtái ):
- Eredet vámpír  :
STB


A hozzászólást Traya összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 27 Aug. 2019, 15:37-kor.
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Thorhalla Kedd 27 Aug. 2019, 00:00

Név: dr. Stephanie Miller
Egyéb név: Steph, Stephanie Smith
Faj: ember, misztikus
Nem: nő
Jellem: semleges
Születési helye és idő: 1994. szeptember 8. Stockholm, Svédország
Kor: 26 év
Család: Az eredeti szülők ismeretlen
- George Smith – nevelőapja, él
- Elizabeth Smith – nevelőanyja, él
- Olaf Svenson – komornyik, és amolyan nevelőapa szerűség él
- Jonathan Miller – férje, él
- Ingrid Stephanie Miller - lánya, él (elrabolták)
Foglalkozás: írónő, korábban múzeuológus, magánnyomozó, wicca
Testmagassága: 160 cm
Testsúlya: 50 kg
Szeme színe: kék
Haja színe: szőke
Bőre színe: kaukázusi (fehér)
Különleges ismertetőjel: -
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot / betegségek: egészséges

Előtörténet:
Steph/Halla és Jon/Einar története ebben a világban sem nagyon különbözik attól, amit a Reneszánsz világban megismerhettünk. Van persze néhány különbség, Steph szülei megegyeznek, Loki az apja, míg Sif az anyja, csak ebben a világban Halla nem nevelkedett távol az udvartól, hanem ott nőtt fel, Thor a leányaként szerette; mindig is vöröses szőke haja volt. A jelleme egyezik, lobbanékony, tüzes volt, a káosz mindig ott járt a nyomában hála az atyja vérének. I.sz. 800 környékén járt le Einar nagyon sokat Midgardra és ekkor ejtette teherbe Svanhild Ragnardottirt, akitől később a Miller vérvonal eredet. 1000 körül ment feleségül Einar-hoz Halla, akinek ebben a világban Freyja volt az anyja, így félig ván volt, de az ázok között nőtt fel Thor legidősebb fiaként és örököseként. 1500 környékén születtek meg a fiaik, Asvald és Fonn, akik még életükben unokákkal ajándékozták meg hőseinket. Loki kegyetlen játéka azonban itt sem kerülte el őket. Loki elérte, hogy tőrbe csalta a házaspárt és mindkettejüket majdnem megölte, ekkor szóltak közbe a többiek és mivel más mód nem volt a pár megmentésére halandóként születtek – egyfajta reinkarnációként – újra 7 hónap különbséggel, Jon a Miller szülők gyermekeként, Steph-et pedig otthagyták egy árvaház lépcsőjén Stockholmban….
Huszohat évvel korábban egy néhány órás kislányt találtak az egyik Stockholmi árvaház lépcsőjén az egyik szeptemberi napon szakadó esőben. Semmi sem utalt arra, hogy egy tűzistennő lelke szunnyad a gyermekben, aki Loki Laufeyson és Lady Sif lányának reinkarnációja. Hamarosan a kislányt el is nevezték Stephanie-nak az egyik ott dolgozó nővér után. Alig volt fél éves, amikor a gyermeket örökbe adták egy családhoz, akik nevelték. Rendes gyermekkora volt, semmi sem utalt később sem arra, hogy bármi gond lenne a gyermekkel. Intelligens volt, roppant fogékony a világ dolgaira és mégis szelíd és visszahúzódó teremtés. Sok barátja volt, az iskolákat remek eredménnyel végezte, több idegen nyelvet is megtanult, amik igazából nem voltak meglepőek abból a szempontból, hogy hasonlítanak is egymásra. Tizenhét évesen érettségizett le, közel tizennyolc éves volt, amikor és nyaralni tartott a nevelőszüleivel, és ekkor autóbalesetet szenvedtek és a kocsi a tengerbe zuhant, a szülőket soha többé nem találták meg…
Tengerparti városban évekkel ezelőtt, egészen pontosan hét évvel ezelőtt a tenger egy gazdagabb család nyaralójánál egy szép fiatal lányt vetett a partra. Zavart volt, fogalma sem, hogy miként került oda, semmire sem emlékezett a múltjából. A család kerestette a szülőket, rendőrséggel és minden szervvel, de nem jutottak semmire. Idősek voltak és nem volt gyermekük, a sajátjuk évekkel korábban halt meg egy autóbalesetben, így befogadták a lányt és a hónapokon át tartó procedúrák után örökbe is fogadták. Stephanie roppant értelmesnek mutatkozott, kedves volt és bájos mindenkivel és igen fogékony volt az írásra. Főleg a régi germán mitológia szereplőivel kapcsolatban szeretett irkálni verseket, novellákat. A család a hosszúra nyúlt nyaralás után visszautazott New Yorkba, ahol a lány beíratták az egyik iskolába, hogy tanuljon. Gyorsan tanult és itt is írási képességeivel tűnt ki a többiek közül. A tanárai bízatására versenyeken is részt vett, amiken elég szép eredményeket ért el és írói karrierje is beindult.
Miután leérettségizett felvették az egyik állami egyetemre, ahol irodalmat és germanisztikát tanult, hiszen ezek érdekelték a legjobban. Huszonegy éves lehetett, amikor megjelent az első könyve, korábbi érdemeivel ellentétben nem túl nagy sikerrel. Ez a fiatal lányt nem törte le, fojtatta a munkáit és még ugyanabban az évben a verseskötete is megjelent, aminek már sokkal nagyobb sikere lett, bár az emberek most sem tudtak annyira megbarátkozni a germán mitológiával az óceánnak ezen az oldalán, mint a lány szerette volna, de lassanként érezte, hogy jó úton halad, hogy az emberek megszeressék, amit ír. Szórakozni járt a barátaival, lovagolni tanult. Egy teljesen átlagos egyetemista életét élte. A szüleivel bálokra járt, ahol mindenkit elvarázsolt a természetes bájával és kedvességével. Ekkor tájt lett egy kapcsolata is, ami hosszú időn át meg is maradt. 2015-ben az egyik egyetemi napon a barátnője bemutatta a testvére barátjának Jonathan Miller-nek… a Thorhalla Lokidottir és Einar Thorson közötti mágia kiteljesedett, ahogyan a két egykori asgardi személy reinkarnációja ebben az életben is találkozott, valószínűleg az istenek közbejárása miatt. Ha már csak így tudták a párost megmenteni, hogy halandóként éljenek tovább, akkor legalább ott is legyenek együtt. Néhány találkozás után egymásba szerettek, mintsem tudván arról, hogy a valóságban mind a ketten évszázadok óta szeretik egymást és olyan szinten kötődnek egymáshoz, amit szinte elképelni sem lehetséges. Két évvel később 2017-ben a fiatal férfit előléptették századossá, nem sokkal ezután eljegyezte Stephanie-t is mind a két család nagy örömére. A lányt mindenhova kísérgette, ott volt a könyvei megjelenésekor, támogatta és végig mindenben mellette állt. Kiváló tanuló volt, így huszonhárom éves korában meg is szerezte mind a két diplomáját és kiléphetett a nagybetűs életbe. Írói karrierjét továbbra is pátyolgatta, és az egyik múzeumban kapott munkát ezen felül, ahol a skandináv tárgyakkal foglalkozhatott, azokat osztályozta és írt róluk, hozzájuk ismertetőt, hogy az egyszerű emberek is megismerhessék az általa rajongásig szeretett kultúra minden apró részletét. Ekkor már négy éve volt együtt a párjával, akivel meg is volt az eljegyzésük és ki is tűzték az esküvőjüket, majd elérkezett az ominózus éjszaka és az az esemény, ami örökre megváltoztatta a fiatal lány és a vőlegénye életét. Egészen pontosan visszazökkentette abba, ami korábban volt, aki ténylegesen volt. Késő éjjel volt, de nem tudott aludni, így Steph úgy döntött, hogy inkább kimegy a számítógéphez írni. Azonban végül mégsem kapcsolta be, csak felkapcsolta a lámpáját és egy papírt vett maga elé. Hetek voltak hátra a következő regényének leadásáig, így inkább a kéziratba nézett bele, hogy hátha sikerül neki valamilyen hibát még megtalálni. Egy sötétebb hangvételű darabnak készült, amiben Loki legyőzi Thor-t és elfoglalja mind az istenek birodalmát, mind Midgard-ot. A vázlatokat lapozgatta, amikor eszébe jutott valami, egy vers, amit Loki egyik harcosa istene éltetésére, szinte maguktól jöttek a szavak és tollal írta le egy papírra…

A sötétség elszabadult, láncait tépte szét
Mely tett kiolotta az ártatlanok vérét
Ő az egyetlen, aki a jó ellen győzhet
S tettei mellett eltörpül minden hős tett...

Resszkess Thor, mert a bukás és a vég hamar elér
Uram Loki, harcolj, ne is adj nekik reményt...
Ó ki mindenkit kényszerít, benned Thor, ki hisz még?
Loki, hatalmas és dicső, vágtass és vedd mi jogosan tiéd...


Ám ekkor olyasvalami történt, amire nem is gondolt soha sem, valami megváltozott, érezte magában, hogy más lett, emlékek, egy teljes életé, több emberöltő. Emlékezett mindenre, és nem csak rajta tört meg az „átok” Jon is emlékezett. Előző életükben Loki kis híján mind a kettejükkel végzett, mert féltette a saját hatalmát és azt, hogy a páros megakadályozta volna teljesen véletlenül az egyik tettét. Csak így tudták megmenteni őket, hogy halandóként reinkarnálódva folytatják az életüket. De így mind a kettejüknek az előző életüket kellett hátrahagyniuk, ahol rendes családjuk is volt. Ez fájdalmas pont volt számukra, mert nem tudtak velük kapcsolatba lépni, de ők itt voltak egymásnak és eddigre Steph már gyermeket várt, mint kiderült. És ekkor jelentkeztek újra a misztikus adottságai is. Mivel jelenleg úgymond a fehér mágiához állt közelebb az interneten csatlakozott egy pogány wicca csoporthoz, ahol elkezdte újra tanulni a mágiát. 2017 karácsonyán meg is született az első és eddig egyetlen gyermekük Ingrid Stephanie Miller. A következő nagyjából két év eléggé boldogan és eseménytelenül zajlott a pár életében, New Yorkban laktak, Jonathan katonai pályája nagyon jól haladt és Steph is sikeres best seller írónő lett, amihez a wicca csoport miatt is nagyon sok extra okkult tudást szedett fel.
2019 év végén Jonathan-t és az egységét Irakba küldték, hogy a háborúban harcoljanak, Steph és Ingrid pedig egyedül maradtak. Néhány héttel később ismeretlenek törtek be hozzájuk, amikor Steph nem volt otthon, csak a komornyikja Olaf. A férfi életveszélyesen megsérült és Ingridet elrabolták. A rendőrség és az FBI is tehetetlen volt, senki sem jelentkezett váltságdíjért. Steph teljesen kétségbe volt esve, már csak azért is, mert Jon-t sem engedték haza Irakból, hogy a felesége mellett legyen és a lányát kereshesse. Teltek múltak a napok, hetek és hónapok Steph tudta, érezte azt, hogy a lánya még él, de nem tudta, hogy hol van, így amíg Jon nem tér vissza, ő maga is magánnyomozásba fogott, másoknak már sikerült ügyet megoldania, de a sajátján annyit sikerült megtudnia, hogy a lányát kultisták vitték el, a vérvonala miatt. Ez akkor kezdett különösen és extrán baljóslatú lenni, amikor április közepén egy másik nőt is hasonló okokból raboltak el. Azt egyelőre nem tudta, hogy ugyanazok a kultisták-e, vagy sem. De ő maga Ingridet akarta megtalálni az volt a legfontosabb. Azt nem tudta, hogy hol van, de azt igen, hogy él, mert misztikus képességeivel szinte minden nap tudott vele beszélni vele álmában, de a kislány semmit sem látott, fogott fel fiatal kora miatt, így ezzel még nem jutott előrébb. Az idő pedig idegtépően telt számára egyelőre előrelépés nélkül, és a férje nélkül, akinek hazatértéig legalább egy hónap volt még hátra…

Szakértelmek:
Tökéletesen ismeri a skandináv mitológiát és történéseket, beszéli az angolon felül az északi nyelveket (svéd, dán, norvég), az áz istenekét is, illetve ó északit, mivel írónő így az írásban is jeleskedik, tud lovagolni és autót vezetni és széleskörű okkult ismeretei vannak, meg wicca papnő jelen életében.
Történelemből is nagyon jó, nagyjából kétezer-kétszáz évnyi emlékkel rendelkezik, még előző életének köszönhetően kiváló vívó is.

Képességei:
Támadó:
Álomjárás: Képes behatolni mások álmába és ott beszélni az illetővel, mintha mind a ketten ébren lennének és irányítani is az álmot, hogy beszédre bírja a másikat. Ehhez saját magának meditálnia kell, vagy pedig aludni és úgy irányítani mindezt. (elme)
Tűzmágia: Képes tüzet idézni és némileg irányítani kézmozdulatokkal. Mindez annyit tesz, hogy maximum kosárlabda méretű tűzgömböt képes 10 méter sugarú körben létrehozni. (természet)
Védekező:
Mentálpajzs: képes a természetes mentális védelmén felül mentális pajzsot építeni magának, illetve másoknak. Ezzel megerősíteni tudja a mentális védelmet, az elmére ható varázslatok nehezebben hatnak rá, illetve a fejébe is nehezebb ezáltal bemászni. Mindez több órás ko (elme)
Hátrány:
A misztikusok, okkultisták, természetfelettiek pontosan érzik, hogy kicsoda, micsoda ő. Nem csak azt, hogy ő maga is misztikus és isteni eredetű, hanem ezen felül pontosan megtudják mondani, hogy kinek a reinkarnációja. (súlyosabbra vettem a hátrányt, mint amit írtál)

Szerk:
Misztikus vérvonal: (isteni eredet)
Steph misztikus vérvonala isteni eredetű, félig Áz és az ő esetében félig jégóriás is Loki révén,egykori skandináv istennőségének reinkarnációja. A vérvonala megegyezik a mitológiai (és nem a marveles) családfával. Míg Loki nem minősült istennek, ő maga Sif miatt igen.
A férje esetében ugyanez, és mivel nem Marveles, így Jonnál Thor és Freyja minősülnek szülőpárnak.
Talán a lányuk is érdekes lehet, hogy mivel mindkét szülő misztikus, ő maga is annak született és Ingridnek a képessége az, ami a Nornáké, csak éppen egy személyben. Képes látni a múltat, a jelent és a jövőt, ő nem tudja irányítani még, teljesen random jönnek, bár ha nagyon szeretne valakiről, vagy valamilyen helyről látni, akkor lehet, hogy sikerül pont róla.

Felszerelés:
Egy szabadon választott fegyvere lehet, Glock (9mm-es) Két teljes tárnyi lőszerrel hozzá.
Telefon - okos telefon.
Bankkártya, és készpénz: Előtörténettől függ, de minimum 660$ al kezd.
Autó, családi kocsi
Elemlámpa
Iratok, jegyzetek (sajátok) papíron is.

Cél:
Önös cél, megtalálni a lányát és megmenteni, hazavinni.

Kinézet:
Elfeledett Arcok Sewvno
Elfeledett Arcok 6pz235


A hozzászólást Thorhalla összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 27 Aug. 2019, 15:18-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Elfeledett Arcok Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Kedd 27 Aug. 2019, 15:08

- dr. Stephanie Miller -
- Önös cél.
Természetesen elfogadva Smile
Kezdés Szeptember 2. án vagy 4. én
Levi-t meg szeretném várni a kezdéssel.
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Szer. 28 Aug. 2019, 14:59

Kiegészítés:
A misztikus vérről, vérvonalakról.

Vér mint szimbolika, és az abban lévő információk lehetnek mágikusak, isteniek, természetfelettiek, vagy misztikusak. Pontosabban kifejezve a misztikus vérvonal mint írtam, különféle szertartásokat fel erősít, kiegészít, de vannak olyan szertartások amikhez az a kulcs.
Természetfelettieket emberibb vagy szörnyebb alakba változtatja annak pozitív és negatív hatásaival. Pl a molyemberem misztikus áldott vért fogyasztott, és az emberibbé tette, pontosabban egy kis áldást kapott, így a vérvonalában lévő sötétség csökkent, és ha megint egy olyan vérvonalhoz jut, akkor emberré változik, látszólag. Miközben a vére behódol a misztikus vérnek, ezáltal átalakítja azt az átkot ami sújtja.
Igen mágikus lényekre hat a vérben rejlő mágia, így is lehet mondani.
Misztikus misztikus vért iszik? Ha nem átkozott akkor a képességeit(amit megtanult) erősíti fel velük, akár szintlépésnek is lehet nevezni, vagy ha Isteni vérvonalból iszik ami nagyon ritka, akkor új képességeket szerez. Ugyancsak ez igaz a sötét vér ívására, csak azok sok negatív hatást, és bélyeget hoznak magukkal.

Olvasottakból az is kiderül, hogy az Okkult tudományok átkai( Inkább a mélységi, és a R'lyehian) azok igazából az vért célozza, ami kapuja a lélekhez, és fordítva.

Emberekre csak azoknak a természetfelettiek vérének van jelentős hatása akik elérték, hogy a fajuk eredet vérvonallal rendelkezik, ami kétségtelenül látszik rajtuk.
Például egy ember vámpírrá csak egy Eredet vámpír tud átváltoztatni.

A Külső Isteni vér maga, és annak vérvonala sok szörnyűséget hozott létre a múltban, amikből jó pár lény fennmaradt, vérük pedig gyengült a teremtőjük e világból való kirekedésének következtében. A vérük sok más dolgot is tudtak kreálni, egy kis mágiával fűszerezve.

Ám amiért a Külső Istenek sokáig kirekesztették a Humanoid Isteneket, ezért az ő vérvonalukról, és a vérük hatásairól keveset tudni. Az új kor hajlanál találkoztak pár feléledő vérvonallal, amiknek felhasználást és előnyeit még  csak most kezdik el megismerni.

Bárhogyan is nézzük bármiféle vér ivása eretnekség, szentségtelen tett, aminek következményei, és hátrányai vannak:
Függőség, kúrálhatatlan.
Elváltozások asszimiláció következtében.
Étvágy növekedése.

Halál is bekövetkezhet ha valaki úgy dönt, hogy le akar szokni róla, és nem iszik.
Vértől függ de kialakulhat mutáció is az adagok kihagyása miatt.

A fentebb sorolt dolgok misztikus vér fogyasztása okozta reakciók, amik után az új állapotot emberi vérrel is fent lehet tartani, de évről évre egyre gyakrabban és több vér kell. Tehát mindez a sima ember vérrel csak egy ideig működik, s mikor más odáig jut az illető, hogy minden nap kell neki, akkor elgondolkozhat azon, hogy keressen misztikus vért, utána megint ritkul a szükséges vérfogyasztás mennyisége.


Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Vas. 01 Szept. 2019, 18:56

Kiegészítés, és újra írás:

Feltámadás

Minden városnak van egy legendája, vagy meséje ha úgy jobban tetszik. Viszont van egy hely ahol számtalan városi legendákról lehet olvasni. Sokan úgy hiszik, hogy a városlakók kitalált lényeket okolnak az ember eltűnésekért, rejtélyed gyilkosságokért, és különféle gyomorforgató tettek miatt. Abban a városban, de egész Amerikában mikor a nap beragyogja az utcákat nyugodt, és békésnek mondható az élet. Ám amikor az éj leszáll megmutatkoznak a városban élők igazi arculata.
Sokáig a legismertebb legendák a kecskeember, molyember, óriásláb, mocsári szörnyeteg, és egyéb szörnyek meséi. Pár összeesküvés elmélet gyártó úgy hiszi ezek a lények a kormány emberkísérleteinek az eredményei, akik el tudtak szökni, de őket sose találták meg, és takarították el... ennek téves állításnak miértjéhez vissza kell tekintenünk a múltba...

1880- as években az okult tudományokban laikus személyek számára ismeretlen eredetű őrült hullám kezdett el szétterjedni az egész világon, és uralkodott különböző befogadó elméken több évtizeden át. Ez időtájt rengeteg őrült, és átkozott könyvet írtak az említett áldozatok. Műveik elolvasása komoly következményeket okozott az olvasónak. Mindannyiukat rémálmok ostromolták, szép lassan megrögzötten kezdtek keresni még több olyan könyvet, minél többet meg akartak tudni a sötét tudományokról, az Arctalanokról... vagy az akkori nevükön az Ősöregekről, Külső Istenekről. A tiltott történelem, a tiltott tudások elfeledett és misztikus helyekre irányította az érdeklődőket, így bővültek azok az Okult szekták amik évszázadok, némelyik évezredek óta fennmaradt és tették a dolgukat, hogy az "istenük" feltámadjon, és eljöjjön közéjük.

Szép lassan a világ kezdett szétesni, és a szükség óráiban voltak olyanok akik feláldozták magukat, azért a célért, hogy megmentsék a relatív világot amit ismertek.
A rengeteg feljegyzett titkos tudás kétoldalú volt, fel lehetett használni őket az Arctalanok ellen is.
Kevesen tudják de számtalanszor meglett a világ mentve attól, hogy teljesen kipusztuljon. Az utolsó hatalmas győzelem 1939 re volt tehető, mikor a Szent Jel csoport megsemmisítette a tisztátalan irományokat. Utána pedig egy tisztító hadjáratot indítottak, hogy az átkozott, és átjáróként használható misztikus ereklye tárgyakat megsemmisítsék.
1948 tól sikerüket nyugodt, és békés időszakot teremteni... Legalábbis egy ideig.
A világon számtalan tárgy, hely, és személy volt akik misztikus jelenléttel bírtak. Ahogy a fény, úgy a sötétségnek is voltak tervei a jövőre nézve...

" Néha hagyni kell az ellenfelet győzni, ahhoz, hogy elbízza magát, és védtelenné váljon."

Ilyen szempontból nyugodtan lehet mondani, hogy látszólag nyugodt évtizedek következtek.  Évtizedről évtizedre változott a világ, mintha valaki egy új történetet írna neki, de ez lehetetlen, ugye? Ugye.

Az Arctalanok tizenöten voltak kezdetben, és kettő időszak volt mikor megfogyatkoztak, mígnem már csak ketten maradtak ebben a realitásban. A vak álmodó (Azathoth), és a Settenkedő Káosz( Nyarlathotep), és az okkult csoportok száma, és székhelye is jelentősen lecsökkentek a Fény szolgáinak közreműködését követően. Szent, és Eretnek ereklyékből nagyon kevés maradt, és a megmaradtak vagy el lettek rejtve, vagy feledésbe merült a létezésük.
Nem szabad megfeledkezni azokról a vérvonalakról, amik különféle misztikus hatalmat rejtenek magukban, bizonyos nyers formájukat természetfelettinek nevezik.
A nyugodt időkben ezek a vérvonalak jelentősége erősebb lett. Némelyik több lehetőséggel is rendelkezik, azt mondják, hogy feláldozásukkal okkult tárgyakat lehet helyettesíteni. Igazából viszont több fajta vérvonal van, egyik növelheti, és megerősítheti a békét, vagy elhozható a régen áhított káosz általuk.
Ezek a vérvonalak leszármazottaik gyakran részeivé váltak az városi legendáknak. Ami azt jelenti, hogy a "világ mozgatója" növeli a természetfeletti energiákat, hogy egyensúlyt teremtsen? Vagy csak az Álmodó változtatta meg a világot, ami nem képes felkelni az békének tűnő rémálomból? Vagy a világ már rég elpusztult, és mindenkinek a lelke álmodja ugyan azt?

Misztikus igazság, hogy az Arctalanok teremtményei a természetfeletti lények. Például az átokkal sújtott emberek, akik vér függőek, és ez generációkon keresztül öröklődik. Az ilyen egyedi dolgoknak mindig van pozitív, és negatív hatása. A természetfeletti vérvonallal rendelkező családok a társadalomban úgy tudnak fennmaradni beépülve, ha királyi család az érintett, vagy nemesi család, magától értetődően hatalommal, és befolyással rendelkezik, vagy rendelkeznek alakváltó képességekkel.
Mindenesetre a világ csendes ( mutatja magát ), és nem kíván foglalkozni a természetfeletti létezésével, szimplán legendáknak tekintik őket. Pedig ők a jelzés arra, hogy az Arctalanok nem tűntek el, csak el lettek feledve mint az Álmodó, vagy el lettek zárva mint a Settenkedő Káosz.

Történet kezdete: Amerika/ New York City / 2020. Április 15.-én
A Fekete Fáraó Testvérisége megtalálta az egyik, számukra legértékesebb vérvonalat birtokló személyt a Amerikában, egy nőt, aki kulcs ahhoz, hogy a tenger mélyére zárt káosz, és sötétség kiszabaduljon...
Egy híres személy akit elraboltak, már három napja, és minden szálat megmozgatnak a szerettei, hogy előkerüljön, és  visszatérjen hozzájuk. Rendőrségtől kezdve a magándetektívekig mindenkit ráállítottak az ügyre. A hír felkapott, ezért majdnem minden olyan tv csatorna aminek van saját híradója, leadja (leadta) adásában a híres tudósnő eltűnését, elrablását.
Páran sötét kapcsolatokat ( okkultistákat, bűnözőket, és egyéb rejtélyes személyeket, és szerveket) is felkerestek, hátha azok sikerrel járnak a megtalálásában.
A természetfelettiek, akár gazdagok akik a társadalom részeit képezik, vagy a vadon vadászai, esetleg egyik se, mindegyikük érzi, hogy olyan misztikus energiák összegyűjtését vélték észrevenni amit még sose, valami mozgolódik, és valami belső hang szólítja őket.

Akik fogékonyak a látomásokra, vagy különféle álmokat fogni misztikus erejük miatt, -vagy egy ereklye okozza nekik ezt a hatást-, ők azt látják, hogy a hold vörösbe burkolózott, valahol a tenger közepén egy légcsavar okozta kőr alakul ki, és egy sötét, hatalmas lény emelkedik ki belőle lebegve. Testét megvilágítva a vörös hold sugarai, és láthatóvá válik hosszúkás groteszk feje, amin csak egy nagy száj tátong, ajkak nélkül, tűhegyes fogakkal, teste olyan mozdulatokat tesz mintha nem lenne csontjai. Remegő testéből különféle csupasz, tapadó korong nélküli csápok törnek elő, karjai, humanoid szerűek, de minden másodpercben változik. Az álmodott ekkor észreveszi, és dörmögő hangon ezt mondja neki:
~ Látlak...~ az álom pedig véget ér, és a látó személy pedig ijedten riad fől.

Nyugodt időszak ellenére, akadnak okult vadászok a világban, de még számukra is ismeretlen a jelenség, lévén megsemmisítettek minden titkos tudást birtokló könyvet.


Három célra lehet jelentkezni a Feltámadás kalandnál, s a választottat kéretik feltüntetni.

- Megakadályozni a káoszt és pusztítást, a fény, vagy természetfeletti oldalán.

- Segíteni, vagy részese lenni a káosz és pusztítás elszabadulásában, természetfelettiként vagy random emberként.

- Önös céllal indulni a kalandnak, pár példa:
* misztikus vért gyűjteni : ami akár plusz erőt ad, vagy kigyógyíthatja a természetfelettiből, attól függ milyen vér.*
*megmaradt ereklyék egyikét szeretné megszerezni, a vele járó következményekkel.*
* Saját önös cél, ami lehet akármi ( pl egy másik szekta tag aki álmodó meg akarja akadályozni a szertartást.)*


-*-

Ereklyék
Ha valaki ereklyét választ kezdésként, ezek valósulhatnak meg:
Alig feltöltött vagy sérült ereklyét birtokolhat az illető, és kezdésként csak egyet.
Amit tudhatnak: Egyenlőre mind passzív hatású, és mind akkor ha magánál hordja.
- Látomás fogása, elemzése, jövőbe látás.
- Védelmet biztosít, ez lehet mentális  védelem, de lehet mágikus védelem, egy körig, utána fel kell töltődnie.
- Látást kiegészítés, amikor feltöltődik az ereklye akkor egy körig hat a dolgok mögé látás, vagy mágikus energia vonalak keresése meglátása.
Mindezekből egyet tudhat, például: - Látomás fogása, látomás elemzése, jövőbe látás - ezekből csak egyet tudhat.
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Suder Hétf. 02 Szept. 2019, 21:54


Elfeledett Arcok 3ba6a07f20a9ad1c0808f003146798daElfeledett Arcok Thorns_in_the_shadows_by_abz_j_harding_daeeoc9-fullview.jpg?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7ImhlaWdodCI6Ijw9NjIzIiwicGF0aCI6IlwvZlwvNTU4ZTE3MDMtMDBiYi00MGU3LTk0NTgtMDFkZmIyZjEzYjlkXC9kYWVlb2M5LTM5N2ZlZGY3LWU5YjktNDYxNS1iMjgwLTc2MmM3NGI2OTNhNS5qcGciLCJ3aWR0aCI6Ijw9NDAwIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmltYWdlLm9wZXJhdGlvbnMiXX0

Név: Robert Noonan
Nem: Férfi
Faj:
Tudatosan: Ember
Valójában: Természetfeletti
Foglalkozás/Munkakör: Rendszergazda
Életkor: 35
Egészségi állapota: Átlagos volna, de megterheli szervezetét a stressz, az inszomnia, és a tény, hogy többedmagával osztozik a testén

Jelleme:
Ember: Megtudni valójában mi történik vele és a világgal, mi áll a disszociatív személyiségzavara hátterében (avagy önös érdek)
Wendigó: szolgálni az Ősi Isteneket és táplálkozni (avagy segíteni, vagy részese lenni a káosz és pusztítás elszabadulásában)

Jártasságai (Ember):
• Mivel átlagos fehér amerikai férfi rendes munkával: Angol nyelv, számtástechnika, általános műveltség, autóvezetés
• Mivel terápiás beteg és hobbi misztériumkutató: Pszichológia alap, konspirációs teóriák, urbánus legendák

Előtörténet:

Robert Noonan tősgyökeres New York-i. Világ életében itt élt, az itteni (jogosn) alulértékelt közoktatási rendszerben tanult egy átlagos közalkalmazott apa és egy nővérként dolgozó anya családi ernyője alatt. A pályaválasztásnál a döntő az volt, hogy a lehető legkevesebb emberi kontaktussal járó munkát végezhesse úgy, hogy a technikai érzékenységét ki tudja benne élni. Diplomaszerzése óta egy manhattani irodaház alagsorában építi, fejleszti és gondozza az informatikai infrastruktúrát. A cégek lecserélődtek a feje fölött, de ő mindigis itt maradt.

Robert Noonannek hetente egyszer van találkozója a pszichoterapeutájával, akit a mai napig a legbiztosabb nőalaknak tart a semmi kis életében. Annak ellenére – vagy épp azért - hogy a memóriakiesései miatt nem emlékszik a fél gyerekkorára, és az ébren töltött órái nagy százalékára, ez eléggé szép teljesítmény.

Robert Noonannél disszociatív személyiségzavart diagnosztizáltak egy éve. Pszichológusa szerint a gyerekkori abúzust egy alternatív személyisége hordozza, és zárja el, védi őt a traumatikus emlékeitől, és a hétköznapi stresszes szituációktól. A kórkép és a tünetek tökéletesen stimmelnek: emlékezet-kiesés, nem talált tárgyak, disszociáció, fáradtság, fejfájás.

Robert Noonan tökéletesen hinne a diagnózisnak, ha álmaiban nem három méterről nézne le a lábai alatt futó jeges tájra. Ha nem folynának össze ebben az álomban a napok és az éjszakák. Ha nem töltené el a magányos, csontig hatoló hideg otthonosan, aminél csak a tájjal egybefolyó végtelen űr semmibe mélyedő hűvöse a valóbb. Ha nem lenne itt mindig éhes, ha nem érezné az esszenciájában, hogy a valóság szövedéke nem a munka, lakásbérlés és bedőlt Tinder randik háromszöge, hanem valami más, ősibb, hatalmasabb.

Ithaqua folyton vágyik utódokra, de azok mind ellene fordultak. Akiket megérint, hozzá hasonlatossá teszi, remélve hogy csatlakoznak hozzá – hiszen végtelen magányában ő az utolsó Ősi Isten a fajtájából.

Robert Noonan valójában Ithaqua kiválasztottja – vagy elátkozottja, mindez csupán nézőpont kérdése. Célja vele, hogy szolgálja őt, és csatlakozzon hozzá, mikor kedvező a kozmoszban a bolygók együttállása.
Hozzá is hasonlatos: Az őslakos amerikai kultúrában Wendigó néven ismert alak. Ez emberi formája csupán porhüvely, amit majd levet, ha arra méltónak találtatik. Addig persze teszi, amihez ért: vadászik, eszik, és válaszol a hívásra, ha szólítják.

Robert Noonan tudattalanja őrzi a Wendigót. Nem tudja mikor, milyen hívásokra felel, mennyire éhes, és mennyi vér tapad a kezéhez.

Robert Noonan csupán sejti, és konspirál, hogy mi lehet, ami miatt egyre vékonyabb a fátyol ami mögé már-már be is láthat, ha eléggé próbálkozik. Csak tudná, hogyan!

Képességei (Wengidó):
Vadász: Képes nyersen is megenni, és megemészteni a húst
Természetfeletti érzék: Képes misztikus energiákat fogni, érzékelni, tudja azokat követni is.
Vadállat: Két és fél méteres, vadászatra termett ragadozó, ennek minden velejárójával. Inas, de erős, karmokban végződő végtagok, tépőfogakkal sorolt állkapocs. Elrettentő és erős.
Emberi tudat: Bobby intelligenciájából birtokol ő is. Bár alapvetően ösztönösen cselekszik, de tanulásra-, stratégiát alkotni képes.
Növekvő éhség: Sosem lakik jól – minél több húst eszik, annál nagyobb testet kell táplálnia. Alakja, ereje egyenesen arányosan nő az elfogyasztott élő hússal. (visszaváltozáskor ez elveszik)
Fagyos szél: Ithaqua sarjaként képes metsző sarkvidéki hideget teremteni maga körül. A hideg egyébként őt nem befolyásolja.
Erős csontok: Bár felszíni sérüléseket szerezhet, azok könnyen regenerálódnak, nehezebb, nagyobb erőkifejtés rajta fizikailag sebezni és mozgásképtelenné tenni.
Nyomtalan: Otthonosan, puhán mozog az árnyak között akár nappal is. Tereptől függetlenül alig észlelhető, jól tájékozódik.
Hátrány:
• Más misztikus/természetfeletti lények érezhetik származását. Mindezt a képzett Okultisták is képesek megérezni.
• Megidézhető/hívható feladatra fogható (amennyiben ehet) megfelelő idézővarázslattal.

Felszerelés (Ember):
• Spyderco katonai kés  jó utp kábelt vágni.
• Okostelefon, tablet, laptop
• Bankkártya, iratok, készpénz: 1000$
• Egy nyolc éves Hodna Accord


A hozzászólást Suder összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 03 Szept. 2019, 11:26-kor.
Suder
Suder
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 7
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 10
Join date : 2019. Sep. 02.

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Hétf. 02 Szept. 2019, 22:14

Természetesen elfogadva Smile.
Eddig:
- Önös cél:
* dr. Stephanie Miller *
* Robert Noonan *
* F'ah Lil *
- Káosz és pusztítás elszabadítása:
* Robert Noonan *
- Megakadályozni a káoszt és pusztítást:


Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Levi Aschenwald Kedd 03 Szept. 2019, 19:56

Elfeledett Arcok Nephth10

And through this revolting graveyard of the universe the muffled, maddening beating of drums, and thin, monotonous whine of blasphemous flutes from inconceivable, unlighted chambers beyond Time; the detestable pounding and piping whereunto dance slowly, awkwardly, and absurdly the gigantic, tenebrous ultimate gods — the blind, voiceless, mindless gargoyles whose soul is Nyarlathotep.

Név: Nephthys El Rashid (Chesna Carol Wight)
Nem:
Faj: Ember, misztikus
Foglalkozás/Munkakör: Papnő, Látnok – Fekete Fáraó Testvérisége
Életkor: 107 (látszólag 22)
Egészségi állapota: Hála az ismétlődő szertartásoknak, remek egészségnek örvend, ehhez azonban szüksége van a testvériség által bizonyos időközönként újra és újra végrehajtótt rituálénak. Az elmúlt időszak történéseinek hatására, bár nem volt még esedékes, de a biztonság kedvéért ismét elvégezték, hogy a hatás friss és tartós legyen.
Jelleme: chaos-evil
Cél: Felszabadítani a Külső Isteneket, elősegíteni a káosz és pusztulás eljövetelét, ezáltal kiteljesedni és beolvadni a teremtő káoszba
Jártasságai: Gyakorlati készségei, képességein túl elméleti területen jártas a legtöbb idéző, fekete és elme mágia területén, illetve felismeri a szertartásos mágiák formáinak jó részét a felhasznált rituális elemek ismeretében. Járatos az alkímiában, a különböző kultúrák mágikus gyakorlatainak jellegzetes vonásaiban. Anyanyelvén kívül beszél angolul, héberül, óegyiptomi nyelven és latinul. Tehetséges színész és manipulátor, illetve kiváló rétor, talán 'örökség', hogy jó érzékkel olvassa a szituációt és emberi viselkedést, s ahhoz igazodik, hogy elérje önös céljait. Karizmája bizonyos fokú hitelképességgel párosul. Tud autót vezetni és úszni. Ért a szúró- és vágófegyverek forgatásához, de nem harcművészeti vagy professzionális szinten. Lőtt már lőfegyverrel, de annak kezelését nem végzi biztos kézzel, így a lehet, kerüli. Felhasználói szintű számítástechnikai tudással rendelkezik. Mi-Go-kkal kapcsolatos széleskörű ismeretek (minekután gyakorlatilag tart egyet, elengedhetetlen.)

Előtörténet:
1913-ban született, Egyiptomban, mely akkoriban már javában brit gyarmat volt, s egy évvel később az oszmán birodalom elleni támadás következményeként ’14-ben Egyiptomi Protektorátussá vált. Még később, a független Egyiptomi Királyság kikiáltása után is hosszú évekig a brit politikai elit befolyásolta az ország gazdasági és politikai folyamatait. Ezekben a zavaros időkben nőtt fel a fiatal Nephthys El Rashid.

Átkozott csillagegyüttállás alatt fogant. A gyermekáldásért fohászkodó szerelmesek a Fekete Fáraóhoz fordult, ahhoz a régi, általuk nagylelkűségéről ismert hatalomhoz, aki megadhatta számukra a legnagyobb kincset a világon – ám a Kúszó Káosz nagylelkűsége mindig csalfa. A megszületendő gyermekben saját ivadékainak földi lenyomatát hagyta bélyegül.
Már fiatal gyermekként zavaros, nyugtalanító víziók és látomások ostromolták, álmában olyan nem euklidészi tájakon barangolt, amelyek a Föld egyetlen más szegletéhez sem hasonlítottak; értelmezhetetlen formák, sosem látott, lidércfények kísérték útján a lehunyt szemhéjak alatt. Tudattalan utazásainak mindegyike újabb és újabb béklyóként láncolta az Ezerarcúhoz, vékony rétegenként fejtve le a racionális, halandó elme falait.

Felszabadítalak - mondta Ő.
Mégsem volt igazán soha a maga ura, és nem is lesz.
Ennél nagyobb Kegyben pedig aligha részesülhetett halandó.


A Fekete Fáraó Testvériségével való találkozást nem új élményként, nem kalandként és nem is érdeklődésének kulminációjaként élte meg, hanem az otthon előszobájába való belépésként. Már érzed az otthon illatát, már tested már kényelmesen ellazul, körülvéve az ismerős falakkal, átlépve a küszöbön.. de kezed még félig a kilincsen, még nem akasztottad szögre a kabátot. Nem, a valódi otthon máshol van, egyelőre elérhetetlen távolságban, túl az áttörhetetlen üvegfalakon, mindent a belső szemnek, semmit a kéznek.

Nyugalom, gyermek, csupán átmeneti állapot mindez.
Csak alszunk, álomtalan álomban, várakozva: növekszünk, erőt gyűjtünk, táplálkozunk.
Légy türelmes, egyszer majd Elénk járulhatsz, magába fogad az Ősi Káosz, és akkor, majd akkor végre Hazaérsz.
És várt.


Látói képességei nem a jövőbe vagy múltbalátás tehetségével adományozták meg, hanem különösen erős kötelékkel istenei irányában. Mágnesként vonzza magához a külső istenekhez kötődő fenomén jelenségeket, a mélyből néha felszivárgó akarat és szándék halvány lenyomata nyilvánul meg benne. Hírvivő, orákulum, olyan csatorna, amelyet a Testvériség nem akart és nem is pazarolt el. Az emberi élet véges, de nem, ha a sötét mágiák kegyeltje vagy – a vezető papi és papnői réteg olyan természetfelettikből és misztikus személyekből áll, akik nem engedhetik meg maguknak a rövid élet kényelmét. Elvégre mesterüket visszahozni hosszú és fáradtságos hivatás, akár évszázadokon átívelő vállalkozás.
Többször ellátogatott az Új Világba, az óceánon túlra, Amerika a kultúrák hatalmas olvasztótégelye, tele lehetőséggel, mágiával és ereklyékkel. Járt Európa különböző részein, s egy rövid kitérő erejéig Ázsiában is. Százhét évét nem pazarolta el, hogy tapasztalatot gyűjtsön akkorra, mikorra majd sötét atyjuknak szüksége lesz a szolgálataikra.

Látlak – súgta vissza az éjszakába, átszellemült, kitágult pupillákkal meredve a hullámzó árnyékok gyűrűjére. Fürdőzött a rá irányuló túlvilági figyelemben. Végre megszólalt, tisztán, érthetően! Szíve izgatottan dobogott bordáinak csontbörtönében.
Végre, valami történik, évszázados várakozás és mozdulatlanság után valami mozgásba lendült.
A Felkészülés időszaka véget ért.


Képességei:

Támadó/Védekező mágiák
Sötét idézés/Yuggoth Hívása (Fekete mágia): Képes egy egyelőre fejletlen Mi-Go megidézésére, illetve a vele való kooperációra, egyszerű parancsok kiadására.
A káosz pillantása (Elme mágia): Vak félelembe taszítja áldozatát, aki onnantól fogva bizonyos ideig (mesélői megítélés szerint) képtelen ésszerűen vagy árnyaltan gondolkodni. Elméjükben tudatalattijuk démonjai garázdálkodnak, és megpróbálják elpusztítani vagy éppen felszabadítani a rejtett szégyenfoltokat, félelmeket, fóbiákat. Kevésbé intelligens lények számára olyan képzetek jelennek meg, amelyektől természetüktől fogva rettegnek.

Egyéb mágia:
Orákulum (Elme mágia): Mint Nyarlathotep halandó ivadéka (nem rokoni, pusztán Lovecraft-i értelemben), a Külső Istenekkel és Mérhetetlen Vénekkel való kapcsolata rendkívül erős. Csatornaként funkcionál, vagy akár antennaként. Látomásokon, képeken, képzeteken, érzéseken keresztül kommunikálnak vele, az ezekhez a másvilági hatalmakhoz köthető lények könnyebben megtalálják az útjukat hozzá, természetes szövetségesként érzékelve.

Hátrány(ok):
- A kultisták azonnal felismerik benne a  hasonszőrűt.
- Látomásainak egy része kontrollálatlan, olyan pillanatokban is megmutatkozhatnak, mikor nem számít rá vagy komolyabb koncentrációra lenne szükség.

Felszerelés:
- Obszidián tőr (anyaga miatt okkult áldozat bemutatására alkalmas, formája viszont diszkrétebb, nem hivalkodó kialakítású)
- Minőségi okostelefon + töltőkábel és külső akkumulátor
- Bankkártya; készpénz: 1000$
- Bérelt autó, egyszerű, szintén nem hivalkodó középkategóriás
- Iratok, melyek igazolják, hogy ő a 22 éves, félig egyiptomi származású Chesna Carol Wight
- Pásztorbot alakú medalion (az a rövidebb fajta, amely a hagyományos fáraóábrázolásokon látni)

Kinézet/Benyomás
Bár megjelenése egzotikus mediterrán bőrszínével, vastag ajkaival, összességében inkább a barátságos szomszéd lány benyomását kelti, aki reggelente munkába menet a lépcsőnél összefutva frissen mosolyogva int neked. Kedves arcú, lágy vonású fiatal felnőtt.

Nevének eredete -
Nephthys: Egyptian name which means “Lady of boundaries of temples”.
El Rashid:  "the rightly guided" from Arabic رَشِيد (rašīd) meaning "well-guided, following the right course"


A hozzászólást Levi Aschenwald összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 04 Szept. 2019, 03:45-kor.
Levi Aschenwald
Levi Aschenwald
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 55
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 46
Join date : 2019. May. 16.

Karakteradatok
Főkarakter: Levi Aschenwald
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Kedd 03 Szept. 2019, 20:31

Természetesen elfogadva a tiéd is Smile
Eddig:
- Önös cél:
* dr. Stephanie Miller *
* Robert Noonan *
* F'ah Lil *
- Káosz és pusztítás elszabadítása:
* Robert Noonan *
* Nephthys El Rashid (Chesna Carol Wight) *
- Megakadályozni a káoszt és pusztítást:
-
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Vienne Kedd 03 Szept. 2019, 23:08


Név: Konishi, Hachirou

Nem: Nemtelen; jelenleg használt alakjában férfi
Faj: Yokai (természetfeletti) - Kitsune
Foglalkozás/Munkakör: Ereklyeőrző zsoldos Pizzafutár aktuálisan.
Életkor: 302; látszatra 29 éves.
Egészségi állapota: Fiatalnak számít saját fajtájában, így erős, fejlődésben levő szervezettel bír. Eredeti alakjában háromfarkú, fehér rókadémon.

Jelleme:
Ő az unott taxisofőr a reggeli dugóban. A szórakozottan fütyülő pizzafutár, meg a postás is, sőt! Ő az örömlány, akinek keblei közé suttogod titkaid. Meglehet, a légy a falon… az is ő.
A tradicionális folklór megkülönböztet ártó és védelmező tulajdonságokkal felruházott kitsunékat, a valóság ugyanakkor az, hogy mindegyikükben ott lakik a képesség a támogatásra, csakúgy a csínytevésre. Inari Ókami volt az egyetlen, akinek szót fogadtak, szentélyeit őrizték és utasításait követték. De Óinari-sama nincsen többé. Elfeledték, félrelökték, mint a legtöbb ősi istenséget… vagy talán új alakot öltött, s most megpihenve várja a maga idejét. Egy biztos: a kitsunék szabadon garázdálkodhatnak szerte a világon gazdájuk nélkül.

Céljai:
Megőrizni azt az ereklyét, amit Inari annak idején rábízott és akármi mozgolódik a természetfeletti népek között, abból hasznot húzni a maga számára. (Tehát mondhatni, megakadályozni a káoszt és pusztítást - vagy legalábbis a „győztes” oldalon kikötni végül.)

Jártasságai:
Habár fajtája kimagasló intelligenciáról ismert, s valóban maga is rengeteg történetet, legendát, harci éneket és mítoszt ismer a letűnt évszázadokból, tudása mégsem kifejezetten lexikális. Sokkal inkább gyakorlatias jellegű, titka, hogy rendkívül könnyedén sajátít el új készségeket. Ennek is köszönhető, hogy mára már elsajátított minden olyan jártasságot – csekkbefizetéstől az USA döntéshozatali szerveinek belső felépítéséig – ami egy átlagos amerikai életviteléhez szükséges. Még az állampolgárságot is megkapta jelen alteregójának.
A teljesség igénye nélkül: felhasználói szintű számítástechnikai tudással rendelkezik, tud autót és motort vezetni és a járműszerelésben is jártas. Színészi képességeit napról napra kamatoztatja, illetve remek megfigyelő, hiszen tudja jól, hogy az ördög a részletekben rejlik. Ügyes kezű hamiskártyás, a tolvajlás képessége sem áll tőle távol.
Otthon van fegyverforgatásban (szúró/vágó/hasító fegyverek, pl: katana, tőr) és távol keleti harcművészetekben (pl: jiu-jitsu).
Beszélt nyelvek: amerikai angol, japán.

Előtörténet:
八郎 HACHI-ROU "eight son"

1717-ben, a Tokugava-sógunátus ideje alatt született nyolcadmagával együtt egy Kiotó környéki hegyvidéki területen, elzárva az emberek világától. Mint minden tisztes rókadémon, első száz évét az anyja mellett töltötte, aki egy helyi kis falvat védelmezett Inari Ókami utasítására. A kitsune figyelmeztette a lakosokat az érkező veszélyekre, legyenek azok természetfelettik vagy épp a terület sóguna felől érkező fizikai csapások.
A képlet már-már idilli, mesébe illő, nem igaz? Ott kezd izgalmassá válni a dolog, amikor egy kitsune kölyök eléri a századik életévét (Hachirou tulajdonképpen ezt a napot tekinti valós születésnapjának, hiszen ekkor kezdett csak el igazán élni, egyébként létezni és gondolkozni.), s képessé lesz az alakváltás képességére…
Mindezt szorozd be nyolccal! Megvan? Aligha! Szavakkal nem leírható az a felfordulás, amit az Edo-korszak derekán a szertelen lények okoztak a várost övező falvakban, s Kiotó utcáin. A sógunátus létjogosultsága amúgy is sokszor megkérdőjeleződött ez idő tájt az egyszerű emberek között, egy meggondolatlanságból leégetett falu mit számított már...! - Csakhogy a házakkal együtt odaveszett a termény is, az állatoknak szánt takarmány állt lángokban, ezt pedig már nem tűrhette szó nélkül a nagyra becsült Óinari-sama, kinek megvolt a hatalma engedelmességre bírni a rókalelkű lényeket.
Így esett meg, hogy az 1860-as évek nyugati irányú kereskedelmi nyitásával együtt a magát Hachirouként nevező kitsune elhagyta az imperializmusba forduló országot.

Az USA eddigre már megvívta a maga függetlenségi- és polgárháborúját, beiktatta a rabszolga törvényt és teljesen kiirtott nem egy őslakos indián törzset, hogy az aranylázat kifeküdve zsákszámra fogadja be a bevándorlókat, köztük őt magát is.
Az amerikaiakra jellemző merészség, erőszakosság, individualizmus és a demokrácia iránti igényük szimpatikus volt a rókadémon számára, könnyedén azonosulni tudott ideológiájukkal, ugyanakkor szokásaik, nyelvük elsajátítása okozott némi nehézséget a kezdetekben. Mindezen újszerű élmények közepette sem tudta feledni, tudatának hátsó szegletében folyton ott motoszkált az általa istenségként tisztelt Inari minden szava; büntetésből száműzetett erre a földre, s addig nem léphet szülőföldjére, míg a reá szabott feladatot nem teljesíti. Yasakani no Magatama… Ameratsu istennő nyakéke, a császári hatalom szimbóluma. Ha kitudódik, hogy nyoma veszett, az nem csak a természetfelettire vak emberek között okoz fennforgást.
Ezt kellett hát előkerítenie a gyarmatosító népség földjeit járva.

小西 KONI-SHI "small west"

1917 áprilisában Amerika belépett az első világháborúba, de a kitsune számára sokkal inkább arról emlékezetes ez az időszak, hogy újabb képességekre tett szert születésnapján, hisz újabb száz évet tudhatott a háta mögött. Ráadásul meg nem erősített források alapján végre a keresett ereklye nyomára bukkan Massachusetts állam zegzugos kis városainak egyikében.
Tűz ütött ki az ismert könyvtáros lakásán kora hajnalban – írta a Gazette. Sajnálatos eset, ám a módszer úgy fest, még mindig működik. Igazán kár a professzorért, egészen kellemes társaságnak bizonyult. Azt nem kérdezte, honnét szerezte meg és miért volt szüksége a nyakékre. Végrehajtó volt világéletében, kéretlen szavú hírnök, ki más akaratát érvényesíteni született erre a világra, ráadásul… a rohadt életbe is! Valahol mélyen hiányoztak számára testvérei, szülőanyja. Nem tudta, melyikük él és melyiküket emésztette fel az elmúlt évszázad, de annak ígérete, hogy hosszú idő után végre hazamehet, és mindezekről tudomást szerezhet, nos… minden emberéletet megért.

Csendes évtizedek jönnek, s míg a világ természetfeletti és mundén népessége sebeit nyalogatja, addig ő újra Japán földjét tapossa, lepasszolva a kért tárgyat Inarinak, így kiengesztelve azt a hajdani sérelemért. Ekkor még nem sejti, hogy igen gyorsan újra póráz kerül majd szilaj természetű lényének nyakába a gazdája által…

1941. december hetedike, Pearl Harbor. Nem állítja, hogy közük lett volna hozzá testvéreivel, de azt sem mondhatnák, hogy nem volt benne a kezük. A hidegháború időszaka ugyancsak remek lehetőségekkel kecsegtetett, ami önnön szórakozásukat illeti a megátalkodott rókadémonok számára, hiszen ekkoriban bárkiről elhitték, hogy az ellenséges oldalnak kémkedik. - Elég volt egy jókor elejtett pletyka, egy megfelelő fülbe való suttogás…
A móka elrontója persze megint Óinari-sama lesz, kinek már a jöttére is viszketni kezd karja, s tarkóján égnek merednek a pihék, hisz pontosan tudja, akármivel áll elő az istenlény, kérésének nem mondhat ellent.
Hja, hogy a nyakék, amit megszerzett, nem működik rendesen? ... Vajon a professzor úr miért nem használta áldásos erejét ki azonnal, ahogy hozzá jutott? Lehet tippelni! Arról hagy ne ő tegyen már, hogy kifogyott a szufla az ősi ereklyéből időközben…! De most komolyan.
Ezúttal nem kevesebbel bízta meg az istenség Hachirout, minthogy őrizze meg az ékszert visszatértéig, ne engedje illetéktelen kezekbe kerülni, hisz a sötétség erői rendre pályáznak efféle kegytárgyakra, hogy elpusztítsák, vagy uralmuk alá vonják azokat. Inari szentül hitte, hogy mikor eljő a legsötétebb óra, egyedül a kőbe zárt isteni fényesség, Amaterasu fénye fogja megsegíteni őket. Ami a kitsunét illeti… ő csak örült a másik szavaiban meglelt kiskapunak, mely szerint nem kell „az élete árán is” megvédenie a visszakapott ereklyét.

Óinari-samának ezt követően nyoma veszett és mindennek közel hetven éve már…
A rókadémon úgy látta célszerűnek, ha nem marad Japánban. A vele újabban szövetségben álló USA területe sokkalta ideálisabbnak bizonyult állandó mozgásban levésre, időnkénti lakhely váltásra, ráadásul a háromszázadik életévét elérve újfent nőtt ereje, így az emberek közé is könnyebben beolvadt Hachirou egy-egy városban immáron.

2020. áprilisát írjuk, a minap békésen caplatott fel a Chinatown beli lakásához, mikor kellemetlen érzés fogta el. Várják. Hívják... - Inari? Nem. Ez valami más. Valami sokkalta nagyobb, mint a gazdája. Talán itt az ideje kiürítenie a külvárosi bank széfjét és újfent magánál tartania a reá bízott ereklyét.
Paranoia.
De valóban az volna? Azért mégiscsak biztosabb kéznél...

Képességei:
Rókatűz (támadó): Képes tenyérnyi tűzlabdákat csiholni kezeivel, illetve ujjai csettintésével szikraszerű lángot létrehozni.  
Illúziókeltés (támadó): Az öt érzékszervből háromra (látás, hallás, szaglás) hatóan képes illúziók létrehozására. Egy-egy illúzió tartalma függ annak részletességétől és méretétől, valamint, hogy egyszerre mennyi érzékszervre hat vele. Minél összetettebb a kívánt hatás, annál rövidebb ideig képes fenntartani. (Mesélő belátása szerinti időtartamig.) A tapintás és az ízek illúzióját koránál fogva nem volt még képes elsajátítani.
Ezerarcú alakváltó (egyéb): A klasszikus alakokon túl (fiatal nő, idős öregember), képes bármilyen emberalakot magára ölteni, feltéve, ha már látta egyszer legalább az illetőt. Képessége nincs korlátozva nemre, életkorra vagy rasszra.
Ragadozó (természetfeletti, alap): Képes nyersen is megenni, és megemészteni a húst, emberi alakban is.
Természetfeletti érzék (természetfeletti, alap): Képes misztikus energiákat fogni, érzékelni, tudja azokat követni is.

Hátrányok:
- Ha a közvetlen közelében (zárt helyiségben instant, nagyobb terepen, szabadtéren elérhető közelségben) kutya tartózkodik, az egyből megérzi a „rókaszagot”, csaholni kezd, ő pedig azonnal elveszti emberi alakját.
- Víz alapú természeti mágia jobban árt neki.

Felszerelés:
- Kisméretű svájci bicska és tolvajkulcs készlet.
- Okostelefon.
- Bankkártya, iratok és készpénz: 1000$
- Motor (HONDA CB1300)
- Az őrzött ereklye (feltöltetlen, eredeti alakjában látható nála): Yasakani no Magatama (八尺瓊勾玉), egyike japán három legjelentősebb történeti ereklyéinek, a legenda szerint maga a napistennő, Amaterasu ajándékozta ezt a „minden sötétséget elűző” fényességgel telített ékszert az unokájának, ki japán első császárának dédnagyapja volt, ezáltal a császárok hatalma - ahogy generációról generációra öröklődött a nyakék - isteni eredetűvé vált.
(A hivatalos információk szerint a császári palotában tartják ezt elzárva; gyakorlatilag meg az egy nagyon jó másolat, de tényleges ereje nincs.)
Vienne
Vienne
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 9
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 10
Join date : 2019. Sep. 02.

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Szer. 04 Szept. 2019, 09:00

Természetesen elfogadva Smile
Eddig:
- Önös cél:
* dr. Stephanie Miller *
* Robert Noonan *
* F'ah Lil *
- Káosz és pusztítás elszabadítása:
* Robert Noonan *
* Nephthys El Rashid (Chesna Carol Wight) *
- Megakadályozni a káoszt és pusztítást:
*  Konishi, Hachirou *

/ Kaland itt kezdődik: Kezdés /
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Traya Csüt. 03 Okt. 2019, 22:41

Mint hirdettem ez az univerzum CoC és WoD keverék, és Városi legendák, bár ez nem igazán vehető külön dolognak, mert WoD ban is vannak városi legendák, és azok megtestesítői, és a CoC ban is, de ott nem kap olyan nagy szerepet, csak a nála sokkal velősebb Elder things és Outer gods, Elder gods jelensége és hatásai, nagyon röviden, és nem pontosan leírva.
Így tehát, az első kaland során akarom lehúzni a leplet a Vértestvérekről, a vámpírtársadalomról, és azokról akik nem akarnak beilleszkedni.

Elfeledett Arcok világában Jelenleg a misztikus vámpírok uralkodnak. Ők felelősek a politika, média, számítógépes játékok, könyvek, felfedezések, kutatások, minden jelentősebb szociális eseményért, és még sok másért ami a Jelenlegi világ alapkövei, vagy csak kiegészítői a társadalomnak.
Pár szó a legnagyobb hatalommal rendelkező 14 klánról, és azt felosztó három Szektáról.
Szó nem esik azokról a számtalan egyedi, ismert, vagy ismeretlen vérvonalakról akik új klánokat alkotva élik mindennapjaikat ( kettő kivételével ) mindezeknek a klánoknak a hatalmuk csekély, vagy elhanyagolható, ezért azokról most nem esik szó.

Jelenleg három fő szekta van, amire fel lehet bontania vámpír társadalmat, és civilizálatlan részeit, amik összessége alkotja a 14 klánt.
Lapset aminek a legismertebb szabályai, hagyományai:

Az első hagyomány: A Maszkabál – Azok előtt, kik nem tartoznak a vérhez, soha nem fedheted fel valódi mivoltodat! Ha megteszed, azt jelenti, hogy megtagadod a vér kötelékét.
A második hagyomány: A Birtok – Birtokod ügy a te ügyed. Saját birtokodon mindenkinek tiszteletben kell tartania akaratodat. Birtokodon senki sem szállhat szembe veled.
A harmadik hagyomány: A Nemzés – Csakis az öregek engedélyével nemzhetsz utódot. Ha a jóváhagyásuk nélkül teszed, rád is, sarjadra is pusztulás vár.
A negyedik hagyomány: A Felelősség – Akiket te hoztál létre, azok a te Gyermekeid. Amíg önállóvá nem vállnak, addig mindenben te parancsolsz neki. A bűneikért neked kell vállalnod a felelősséget!
Az ötödik hagyomány: A Vendégjog – Tartsd tiszteletben mások birtokát. Amikor egy idegen városba mész, keresd fel azt, aki ott uralkodik. Amíg nem nyugtázza a jelenlétedet, addig a semminél is kevesebb vagy.
A hatodik hagyomány: A Pusztítás – Nem pusztíthatod el a hozzád hasonlókat. A pusztítás joga az Öregeké. Csak a legöregebb rendelheti el közületek a Vérvadászatot.

E szekta szigorú szabályok alkotják, de Msoll több, íratlan, vagy félig íratlan szabályokat megváltoztatta, tehát az elveket, és a nemzés tekintetében sokkal elnézőbb mint vezető.

Mindezek szöges ellentéte a Hampaat szekta, ami a “korlátok” nélküli “élet” hívei. Nem tagadják felsőbbrendű létezésüket, azt hogy ők vámpírok.
Kaotikus szabályok nélküli "rendszerükben" mégis akad egyfajta tiszteletkör az idősebbek irányt, és megannyi háború után is maradtak soraikban, öregek, és ősatyák is.
Teljességgel ellene vannak a Lapset létezésének, hagyományaikat, és a klánjainak.

A misztikus vérű vámpírok Generációiról pár jellemzés:

1. Generáció: A vámpírok ősatyja, maga Káin
2. Generáció: Káin gyermekei. A legendák szerint 3-an voltak.
3. Generáció: Az “Ősatyák”, vagyis az antediluviánok. A ma létező 13 vértestvérklán alapító atyjai, akiknek nagy része mélyálomban pihen, legközelebbi felébredéséig. Az Ősatyák vére hihetetlenül erős és sűrű, ezért az emberek és az állatok vére számukra már nem is kielégítő. Csakis és kizárólag potens vámpírvérrel képesek csillapítani majd ébredésük után szentségtelen szomjukat, ezért rettegik őket a Vértestvérek.
4-5. Generáció: Matuzsálemek. Titokzatos, nagy hatalmú és hihetetlenül Öreg vámpírok, akik többnyire a háttérből irányítják a náluk fiatalabb és gyengébb vámpírokat. Ők a Dzsihád legöregebb résztvevői.
6-7-8. Generáció: Az Öregek (Elderek). A ma létező vámpírklánokat többnyire ők irányítják, legalábbis a látszat ezt sugallja. Erejük és hatalmuk még a Matuzsálemekéhez képest is figyelemreméltó (bár természetesen azért kevésbé hatalmasak), a fiatalabb vámpírok többnyire rettegnek tőlük, és félik hatalmukat. A fiatalabb vámpírok közül némelyek erejükre és hatalmukra, vagyis vérükre pályáznak, ezért az Öreg vámpírok rettenetesen paranoiásak.
9-10. Generáció: Az Öregek legveszedelmesebb trónkövetelői, akik átmenetet képeznek az Ancillák és az Öregek között. Ezek a vértestvérek ugyan az Öregekhez képest szerényebb képességekkel rendelkeznek, mégis erejüknek és hatékonyságuknak köszönhetően az Öregek előszeretettel használják fel őket, egymás elleni összecsapásaikban.
11-12. Generáció: Ancillák. Ezek a vámpírok általában a harcokból az oroszlánrészt kapják. Az Öregebb vámpírok általában lenézik és megvetik őket vérük gyengesége miatt, mégis ideális parasztoknak tartják őket az ellenfeleikkel szemben vívott harcok idején sakktábláikon. Jelenlétük nemcsak hogy szükségszerű, de elengedhetetlen is, hiszen általában ők képezik az Öregek haderejének nagy részét.
13. Generáció: Neonátok. Ezek a vámpírok még fiatalok és tapasztalatlanok. Vérük ereje meglehetősen szerény, képességeik pedig visszafogottak és – egyelőre – kifejletlenek.
14-15. Generáció: Ezek azok a korcs vámpírok, akik átmenetet képeznek az emberi és a vámpírfaj között. Vérük már olyannyira híg, hogy vámpírképességeik a megszokottnál korlátozottabbak, jóllehet ezzel együtt ezek a híg vérű vámpírok bizonyos előnyöket is élveznek. Vannak híg vérű vámpírok, akiknek pl. nem okoz problémát a napfény, és olyanok is léteznek, akik emberi módon képesek táplálékfelvételre stb.
Az alacsonyabb generációba tartozó vértestvérek többnyire zárkózottak és rejtőzködők, tudván, hogy a fiatalabb vértestvérek állandó veszélyt jelentenek számukra. Ha ugyanis egy fiatalabb vámpír vérének, és minden életerejének, lelkének kiszívásával képes elpusztítani az Öregebbet, növekedni fog majd ereje, vérének ereje pedig egy lépéssel közelebb kerül az ősvámpír erejéhez, Káinéhoz. Azt a szentségtelen aktust, melynek során egy vámpír magába szívja egy másik vámpír minden vérét és életerejét, diablerizációnak, más szavakkal amaranth-nak vagy Vérvirágnak is nevezzük.
Lapset - Gyermekek - szekta
Klán alkotja: 7

Lapset:

Elfeledett Arcok Vamp_f12

Msoll Klán - "A nagy véres család"
Nagyon fiatal klán, és mégis "Ő" vezeti a Lapsetet, ők ugyan nincsenek a rivalda fényben ( már ), helyettük más klánok mutatkoznak az emberi társadalommal, de akadnak kivételek Msoll klánból is akik időközönként becsatlakoznak. Akadnak olyanok akik továbbra is támogatják Msoll vaskezű irányítását, és a megállás nélküli hatalom növelését.
Amiért Msoll nem származik egy hatalommal rendelkező, ismert vérvonaltól sem, ezért ez a klán nem vérvonal szerinti kialakulású, még úgy sem, hogy maga Lady Msoll teremt gyermekeket. Az alávaló származása, és kaotikus klán rendszere miatt sokan úgy nevezik őket gúnyosan, hogy család.
A trónra kerülésekkor összeszedett vámpírokból áll a klán, kitaszítottak, Lady gyermekei, vérszipolyok, és egyéb olyan személyiséggel megáldottak akik inkább nevezhetők alkalomadtán használt agyú tölteléknek, mert a társadalomba képtelen lenne józantalansága miatt a beilleszkedésre. Így van, ez a klán legtöbb tagja a Msoll Rezidenciákban élik az életüket, sokan Nexusként nevezik ezeket a házakat.

Jelenleg ők uralják a Lapset szektát, de ha pontosak akarunk lenni akkor Lady Msoll irányítja, és mindezt a mindenki számára látható bábjai közvetítik: Lady Jessy McRiver, és Delyn Klánból Gróf Simnus Alexander Delyn.
Msolltól függ a klánok többsége, akik nagy mennyiségű és minőségi ( akár misztikust ) vért szeretnének. Mindezek ellenére nem egy klán kötött üzletet kórházakkal. Tehát az utóbbi negyven évben másképp kellett volna, hogy alakuljon a helyzetük, de nem így történt. Bárki is legyen a Lapset vezetője, hozzá minden hír eljut, és ő dönt minden jutalomról, üzletről, és megtorlásokról.
A klán Ismeretes a Nagy ereklye, és műtárgy kollekciójáról, de mégsem akkora mint a Giovanny készlete.
Nincs olyan Msoll rezidencia ahol ne lenne kint a klán alapítójának a lefestett képmása, a nárcisztikus zsarnok képe.
Képességeik vegyesek.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Piros a szemük színe, azoknak akik kaptak vért Msolltól, a többségnek vegyes a fehéren világítótól, a sárgán izzóig, vagy szimplán fekete.
Lady Msoll:
Lady Jessy McRiver:

Elfeledett Arcok Vamp_f13

Straud klán - "A mindent tudó sötétség"
A majdnem kétezer éven át uralkodó, legtisztább vérvonalat képviselő vámpírok.  Legtöbb gyermeke eltorzult megjelenésű, de más fiatalon megtanítják nekik az álcakészítés művészetét, ami sötét, vagy más néven vámpír alkimia alapján készül. Aminek tudását megosztotta velük a Royal klán, akiknek a fennmaradásuk a Straud klánnak köszönhető.
Egy klán sem vitatja, hogy ők a legtisztább, és legértelmesebb leszármazottai Káinnak a teremtőjüknek.
Jelenleg a Matuzsálemi korú  N. S. Vladis Straud vezeti a klánt. Ők az egyetlen Lapset klán akiknél egy Matuzsálemi vámpír tartózkodik, és ő alakította ki a már létező klán rendszert, és magát a Lapsetet s annak hagyományait.
Információkat gyűjtenek, ellenőrzik, és alakítják át azokat amiket szükséges, az ő hálózatuk látja el hírekkel a szektát.

Magas intelligencia, különféle szakértelmek mesterei, szívósság, rejtőzés.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Korom fekete az egész szemgolyójuk.
N. S. Vladis Straud:
Straus:

Elfeledett Arcok Vamp_f18


Cardassian klán
- "Csillogó ígéretek"
Ősi Amerikai vámpír vérvonal, akik azt állítják, hogy Enoch városát elhagyó Káin Amerikába jött, és átadta vérvonalát a Maya Uralkodónak, ő pedig a kiválasztottjainak.
Bármi is igaz belőle, a vérvonaluk tiszta, mégsem látszik a testükön. Az a legenda járja körüket, hogy ők is mint a Straud klán részesültek a titkos, féltve őrzött vámpír alkímiának, és azzal rejtik el csúf megjelenésüket, de erről semmi bizonyítékra, megerősítésre nem került sor.
Ők a Maya szokásokat, és rítusokat követik, továbbá ők az egyedüliek akik megtagadják azt a lehetőséget, hogy más misztikus vérvonalú lénytől igyanak. Nem akarják keverni a vérvonalukat, így tehát vámpír vért sem isznak.
E klán előszeretettel foglalkozik, és mutatkozik emberekkel. A szórakoztató iparban vesznek részt. Filmek, színház, és egyéb közszereplőként.

Magas intelligencia, dominancia ( ebbe a csábítás is bele tartozik ), figyelem.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük.- Az egész szemük piros, de akadnak olyan tagjaik is akiknek piros a szem fehérjük, de a szivárvány test sárgán világít, általában a sokadik generációsoké.
Cardassians:

Elfeledett Arcok Vamp_f17


Salivary klán - "Brutális kötelékek"
Ők a Lapset szekta élharcosai, probléma megoldói, már több száz éve a náluk nagyobb hatalommal rendelkező szektán belüli klánok bérenceik. A kivételes vérvonaluknak köszönhetően kemények, és kevés olyan (humanoid ) ellenfél akad akikkel nem bírnának el brutális képességeikkel.
Mindazok ellenére, hogy tiszta vérűek, természetfelettieket tartja kordában, vagy iktatja ki őket a családok területeiről. Bőven meglenne a hatalmuk és erejük ahhoz, hogy kiemelkedjenek ebből az ősidők óta elkezdődő harcos szerepből, de eddig még nem sikerült, vagy nem is akarták.
A klánon belül, az ismert brutalitásukon, lobbanékonyságuk mellett vannak olyanok is akik jó diplomaták, ügyvédek, ezt a vonalat az idősebb Salivary-k képviselik. Ahogy a vámpír társadalomban, úgy a való életben is szeretnek minden problémát megoldani, és például sikerre vinni egy ügyet.

Brutális képességek, Gyorsaság, szívósság, Észlelés.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Szemük fehérje fekete, a szemük szivárványhártyája pedig piros.
Salivary:

Elfeledett Arcok Vamp_f15

Navoly klán - "Királygyík"
Középkortól kezdve inkább Bestiáknak tartották őket, mintsem civilizáltaknak. Vallásuk, és szeszélyeik kielégítésére bármire képesek.
Ez az egyetlen klán amelyet visszaengedtek a hatszáz évnyi kitaszítottság után a Lapset szektában. Lady Msoll volt az aki elfogadta érdekes nézeteiket, és  vallásukat, ami ember áldozatokat kíván, ezért csak Msoll klán fogadja el őket, a többiek csak megtűrik a jelenlétüket.
Minden más Lapset klánnál népszerűtlenebbek, de befolyásuk riasztóan nagy. Az ősi egyiptomi vallás az övék, Set vagy Settis a nagy kígyó, amely lenyelte Atont, amely elpusztította Oziriszt, és amellyel megküzdött az első fáraó de elpusztítani nem tudta. E véres istenséget (aki vámpír) követve emberi áldozatokat mutatnak be és sötét hatalmakat tisztelnek, de akad köztük olyan is, aki a Külső Istenségeket tisztelte, és fohászkodott feléjük, az ő sorsukat csak a klánon belüliek tudják.

Mindezek ellenére, számítani lehet rájuk. Jelenleg bizonyítani kívánják, hogy Amerika legerősebb szektájának igen is fontos pillére. Az ő vérvonaluk áldást kapott Settis a nagy kígyótól, ezért rendelkeznek egyfajta átalakulási képességgel, aminek hatására hüllőszerű lényként vetik bele magukat a harcokba. Mégsem tudja minden tagjuk, időbe telik mire egy Navoly elsajátítja, és vissza is tud változni. Nagyon vallásosak, és ez a képesség erős pillére a szertartásaiknak, ahogy az elérése is.
Egykoron Salivary klánnal együtt képezték Lapset szekta területeinek a védelmét a betolakodó természetfelettiektől, vagy magától a Hampaat vérszipolyaitól. Jelenleg Straud klánnak segítenek az információszerzésben.

Bestia forma, Rejtőzés, gyorsaság.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Zölden izzó  a szemük, aminek pupillája többnyire gyíkszerű.
Bestia forma:
Navoly:


Elfeledett Arcok Vamp_f14


Delyn klán
- "Véres politikák"
Örökösen azon voltak és vannak, hogy a világot reformálják. A politikát választottak már  a sötét középkortól kezdve. Még kezdetekben királyokat, és királynőket irányítottak, most már minden politikai oldalt. Sokan úgy tartják, hogy ők irányítják igazából a világot, ők lennének az elegancia, a nemesség, és az elitek képviselői vámpír köntösben, akik felhasználják halhatatlanságukat, de nem fürdenek benne, emberi szokásaiknak továbbra is hódolnak.
Lapset egy része nehezen viseli a sznob viselkedésüket, a Delyn Klán évszázadok óta azt hiszi, hogy ők a legnemesebbek, legtisztább vérvonal fenntartói.

Intelligencia, Dominancia, Illuzió keltést testesítik meg.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Kéken világító a szemük szivárvány része.
Gróf Simnus Alexander Delyn:
Delyn:

Elfeledett Arcok Vamp_f16

Royal klán - "Sötét művészetek"
Gúnyosan, és irigységgel telve Sápadt vérűnek nevezik őket a többi klán tagjai.
Ő az egyike azoknak a kevés klánoknak akiknek nagyon hasonló a világnézetük a Straud, egykori vezető klánéval, s mikor Msoll átvette a vezetést, úgy mint Straud klánnal egyetemben ők is lázadók csoportját bővítik.
A harmadik legidősebb klán a Lapset szektában, létrejöttük jóval még a keresztes háborúk előtte tehető. Ők voltak az elsők akik felfedezték az alkímia rejtelmeit, és tőlük származik a mágiával átitatott sötét alkímia, és maga a vérmágia is, amit csak egy vámpír származású misztikus lény képes úgy használni, hogy ő maga ne haljon bele. Ha nem a befolyásuktól, akkor a megkérdőjelezhetetlen hatalmuk miatt félik ezt klánt. Mindig is, és most Msoll klán uralkodása alatt is fontos tanácsadói szerepet tölt be e klán tapasztalt öregei. Még régebben egyedül a Straud klánnal osztották meg tudások egy nagyon csekély részét, de azóta senki mással.
Tudásukat féltve őrzik, és találmányaikat féltve őrzik a többi klántól.
A királyi színvonalat, eleganciát, és precizitást követik tagjai.

Vérmágia, magas intelligencia, szívósság, megfigyelés.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Lilán világít a szivárvány hártyájuk.
Royal:


Hampaat - Agyarak - szekta
Klán alkotja: 4

Hampaat:

Elfeledett Arcok Vamp_f22

- Kolmeto klán - Tizenhármak - "Torz alap" ők irányítják a Hampaat szektát.
Ősatyák egy elfeledettnek hitt csoportja volt, de csak képletesen, mert igazából ők alkották meg tizenhárom klánt ( a 14. létezését tagadják ), annak nem mindig nyomon követhető módján. ( Pl Cardassian )Többségük mély álmát alussza, de maroknyian nem tértek nyugovóra, és ugyan akadnak köztük olyan akiknek a teste már alig tud létezni a  több ezer évnyi kitartó küzdelem után. De ők, és a Matuzsálemek, Öregeik irányítják ezt a klánt. Hiedelem úgy tudja, hogy ők a 13 alapítóból az összes a tagjuk, de ez hazugság, Mindössze négyen vannak a soraikban közvetlenül, vagy közvetett módon. Egyedüli klán akiknél vannak Ősatyák, és Ősanyák, mégsem becsülik meg őket, és ők sem a Lapset elveit ( akik ébren vannak ), hagyományait.
Abszurd, morbid, és leírhatatlan szörnyűségeket tudnak alkotni hatalmukkal, és sötét tudásukkal, emberi testrészekből, mindezt a káoszban rejlő művészetért.
Képesek arra is hogy testüket tetszésük szerint formálják, ezért a szemük is változó, mikor milyen. A fekete keretes sárgán izzó szemtől kezdve, a felemásig.
Ők azok akik igazán megértik a Külső Istenek brutalitását, és groteszk világnézetüket, és legtöbben ( gyermekeik is ) úgy néz ki mint egy tengeri élőlény és egy ember keveréke.
Szerintük az emberek a művészetüket, és a táplálékukat hivatottak szolgálni.

Kevert képességek az egyediekig.
Szemük színe változó.
Kolmeto:
Elfeledett Arcok Vamp_f20

- Anarkist klán - " Bolondok "
Ez a klán is összegyűjti azokat a vámpírokat akik a káoszt, pusztítást, és az Anarhia teremtésének szentelik az életüket, az vonza őket, és ott érzik jól magukat.
Lapset szekta szerint ez egy fajta kórság lehet, mert minden eddigi ismert Klánoknál mindig voltak páran akik kifordultak önmagukból, és inkább a káosznak szentelték az életüket, de minderre még mindig nem derült fény.
Mindemellett vérszomjasok, és gyűlölettő fűtöttek a tagjai, akik sem kegyelmet, sem megbánást nem tanúsítanak.
Bárhogyan is, ez egy gyűjtő klán ami Hampaat szektát szolgálja már kilencszáz éve.

Kevert képességek.
Kevert szemszínek.
Anarkist:
Elfeledett Arcok Vamp_f19


- Vaisto klán - Ösztön -
"Kirekesztett"
Állatias vámpírok, közel állnak a természethez, és nagyra értékelik a magányt. Szeret távol maradni a más klánhoz tartozó vámpíroktól. Az természetet, és törvényeit tisztelik, imádnak vadásznak, és átengedni magukat az állatias énjüknek.
A vérvonaluknak és az életmódjuknak köszönhetően kialakult bennük egyfajta bestia felébresztése képesség, csakúgy mint a Navoly klántagok, ők is képesek átalakulni bestiává, és olyan formában harcolni.

Átalakulás, rejtőzés, szívósság.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Pirosan csillogó
Bestia forma:
Vaisto:

Elfeledett Arcok Vamp_f21

- Nostro klán - "Tiszta vérű fattyak"
Majdnem kétezer éve létező klán. Természetfeletti vámpírok alkotják, akik nagyon közel állnak teremtőjük igazi alakjához, akik bármennyire is közel állnak az eredethez, a Lapset szekta vámpírjai megvetik őket, és mint régen a Straud családnak, úgy nekik is bujdosniuk kell a társadalom elől, és az ő vérvonalukat hajlamosak nem számításba venni.
Jellemzőjük, hogy szőrtelenek, és a közepesen denevéres beütésű kinézettől, a majdnem éjszakai kísértet megjelenésig néznek ki a tagjaik.
Meg kell válogatniuk, hogy az emberekből miként isznak vért, az ő átkuk olyan erős, hogy óvatlan táplálkozás során képesek utódot létrehozni, akik pár fokkal kevésbé lesznek olyan eltorzultak mint ők.
Klánjuk, és rendszerük állatias, hasonló mint a többi klánnál, egy igazi vezető, és annak pár helyettese, de igazából gyakran falkában támadnak nagyobb küzdelem során.
Csakis az újszülöttek mellett vannak a vadászat, és a táplálkozás ideje alatt, a többiek maguk vadásznak. Az öregeknek pedig külön vadász falkája van.
Erősen terület védők, és nagyon civilizálatlanul viselkednek ha akad egy  váratlan vendégük.

Gyorsaság, szívósság, rejtőzés, Brutális képességek.
Szemük örökösen csillogó, és vörös.
Nostro:

A Függetlenek: Igyekeznek semlegesek maradni, és távol maradni a két másiktól.
Klán alkotja: 3Giovanny klán -

Europa származású dúsgazdag vámpír klán, akik megszállottan szeretik a művészet különféle megnyilvánulásait, kereskedést, és a pénzt. A művészet, ésa régiség kereskedés világában foglalnak helyet, de általában közvetítők által folyik mindez. Közülük eléggé sokan ha annyira amennyire lehet kerülik az emberek, és más lények társaságát. Nem elhanyagolható a hatalmuk. Ők a Független "szekta" alapítói, és legtehetősebb képviselői.  
Évek során ők voltak az egyedüliek akik Nekromanciát elsajátították, és ezt a tudást klánon belül is szerették alkalmazni

Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - halovány sárgán világít.
Giovanny:


Flemming klán -

Már évszázadok óta több kisebb klánmaradékból állnak össze. Sokan úgy tartják, hogy  csak egybe gyűjtik a céltalan, bolyongó vámpírokat, cserben hagyottakat, de olyan kevés hatalommal rendelkeznek, és semlegesek is, így ez a nemrégiben alakult klán nem sokakat érdekel.
Rejtély fedi őket, mert mindig csak a saját ügyeikkel foglalkoztak, és azok még nem szóltak bele a nagyokéba, mindezt hogyan oldják meg, szintén rejtély fedi.
Kevert képességek
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Kevert.
Felmming:

Silany klán -
Réges-régen létezett egy vérvonal, aminek örökösei képesek voltak a világot látomásokként látni. Mégis a nagy inkvizítori keresztes háborúban úgy  tudták a klánok, hogy teljesen kiirtották őket. Ami sajnos így is lett, mégis több száz évvel később, egy elátkozott helyen képes volt a vérvonal feltámadni, ám olyan lényként ami inkább tűnt démonnak, mintsem vámpírnak.
Összes vérvonal tagjának vaknak tűnő fehér szemei vannak, látványos ismertetőjel.
Szokásaik mások mint a többi vámpír klánnak. Csakis egy ideig képesek ember vérrel táplálkozni. Időnként vámpír vérre is szorulnak, ezért nem fogadták be őket a Lapset szektába, ahol akkortájt az ilyesmi tabu volt.
Orákulum vámpír vérvonal megtestesítői már a Független szektához tartoznak, s ugyan megváltoztak némely szabályok, és a Lapset már tárt karokkal várta őket ( az ellenére is, hogy inkább démoniak ), úgy döntöttek maradnak függetlenek. S nehéz időkben mindig igénylik a szolgálataikat, mint réges régen.
Rejtőzés, látnoki képességek, Dominancia
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Fehéren csillogó szemük van, de a legtöbbnek hó fehér az egész szeme.
Silany:

Assamite klán
- felbérelhető orgyilkos vámpírok.
A mesés kelet sivatagaiból jönnek, a rettegés fojtó levegőjét hozzák magukkal. Kegyetlen orgyilkosokként ismeri őket mindenki, bárkinek dolgoznak, aki megfizeti őket. Az ár pedig nem más, mint Vértestvéreik vére: az Asszamiták számára a vámpírvér szívása a legnagyobb szentség.
Amióta Msoll változtatott pár íratlan szabályon, és a vámpír vért inni már nem olyan nagy tabu mint régebben, ezért az Lapset nyitottabban áll Assamite klán alkalmazására, és az áraikat illetően.

Gyorsaság, Szertartások, Rejtőzés, Illúziók keltése.
Igazi szemük színét a táplálkozás metódusa képes előhozni, akkor egy ideig látható, ha nyitva van a szemük. - Nem tudni.
Assamite:

Tyr klán -
Kevesen tudnak a létezésükről, és nem is vannak olyannyira elérhető környezetben, hogy akárki találkozhasson velük. 14 gyermek közül ketten voltak azok, akik üresen hagyták elrejtve a koporsóikat, és meggyötört, ősöreg testükkel szemlélik a világot.
Akadtak olyan pletykák, hogy szándékosan rejtőznek, és szoros kapcsolatot ápolnak Lady Msollal, és igazából ők azok akik irányítják a kettő viaskodó szektát.
Mindez olyan pletyka mint a városi legendák, páran tudnak róla, de hamar el is felejtették, mert nem befolyásolja a világot.
Joseph, és Elizabeth alkotja a szerény klánt, megjelenésük öregemberes, mindazon ellenére, hogy vámpírok.
Megalakulásukat, szokásaikat, képességeiket, igazi céljaikat, és szándékaikat homály fedi.

Elfeledett Arcok Linese10

Mindezeken kívül nagyon sok Klán van a világon, Amerikában is, de a legtöbb más és más fajta Europába, és Eurázsiában található, és nem vetette meg a lábát Amerikában, ami jelenleg a legnagyobb központja a Vámpír szektáknak, és a valamicske befolyással rendelkező klánoknak.

Jelenleg egy nagy kultusz van ami a Lapset-nek lebonyolítja az emberek Felhajtását, a Vérkirálynő Kultusza. Velük több kisebb kultusz, szekta is kapcsolatban van, és vagy tőlük vesznek embereket, vagy pedig nekik segítenek az összegyűjtésben, az mellette, hogy a Vérkirálynő Kultusza is végez terep munkát.

Utóbbi időben, a kis gyerekek, misztikus vérvonalú személyek, és fiatal nőket - ritkább esetben fiatal férfiakat rabolnak el kérésre.
Az elmúlt száz évben a vámpír elitek áttértek a misztikus vér ívására. Előtte voltak olyan klánok - ugyan kevesen - akik azt vallották a legnagyobb szentség a másik vámpír vérét szívni. Amit sokáig Lady Msoll is így gondolt, de a dolgok változtak mikor a más fajta misztikusok - nem vámpírok - vére különleges plusszokhoz juttatják az ívóját. Így alakultak ki különleges képességű vámpír képességek.
Nem mellékes dolog, hogy a vámpírok is misztikusok, mert a vérük egyszerre átkozott és áldott is. Teremtő által átkozott, de Lilith által áldott.
Az Öreg, és Matuzsálem vámpírok nagyon is örülnek a változásnak, hogy nem az ő vérükre pályáznak a fiatalabbak. Ám mindez a "sport szenvedély" hatalmas katasztrófához vezethet, és nem a Maszkabál összeomlásáról van szó.


Rövid történelem

Azokban az időkben mikor az Külső Istenekből még nagyon sok volt, és ismertek, a világ számára a vámpírok nem voltak különbek azok a szörnyektől akiket az említett istenek alkottak meg, vagy átkoztak meg, vagy alakították át kedvük szerint. Bárhogyan legyen is tőlük származnak. A vámpírok pedig a legelső "Éjszakai kísértettől" Káintól származtatják a vámpírokat. Káin eredeti alakja nem volt nevezhető emberinek, de képes volt alakváltásra, és egy sápadt, fekete hajú, és dús fekete szakálló ember képét öltötte magára. Akinek három utóda lett, Enoch a bölcs, Irad az erős, Zillah a gyönyörű. Végül a vérének az átkát átadta szeretőknek, és Enoch város Uralkodójának, és Királynőjének. Végül elhagyta az ismert világot, és népét, az Enoch város pedig az özönvíz miatt eltűnt a föld színéről, de a könyv ami minderről szól a Nod könyve, fennmaradt évezredekkel később is.
Hosszú idő után kitört a nagy háború, vámpírok, és emberek között. Miközben a Külső istenek vagy aludtak, vagy más indok miatt nem tudtak véget vetni az emberiségnek.
A nagy háború végén alakult meg a maszkabál rendszere, aminek lényege a rejtőzés, irányítás. Emberek nem tudhatják meg, hogy léteznek vámpírok, miközben a régi időkben továbbra is vadásztak vámpírok, és vérfarkasok, mígnem elérkezett az összeomlás korszakai. Pár Külső Isten imádók megunták, hogy a mesterük tétlen, és felébresztették őket. Vége lett volna mindennek, ha nincsenek a Fény szolgái, és vámpírok, akik felkutatták azokat misztikus vérvonalú személyeket akiknek a vére ereklyéket képes alkotni, vagy lepecsételni az ősi gonoszt. Jól haladtak, de végül az utolsó Isten gyilkosuk is meghalt, mikor más csak Azatoth legidősebb gyermeke maradt a földön. S Azatoth fanatikusai segítettek elzárni őt a két gyengeségét felhasználva. A sötétséget, és a jég hideg sós tengervízét.
Kultisták eltűntek a sötétségben, a Fény szolgái megcsappantak, és nem volt szándékuk maréknyi vámpírt kergetni. A besegítő emberekből sem maradt sok, és ők inkább el akarták felejteni azt amiben részük volt, és józan, hátralévő életről reménykedtek, de sajnálatosan mindegyikük meghalt egy vagy kicsivel több év múlva. Mindenki nyalogatta a sebeit, ezért senki sem törődött igazán a misztikus vámpírokkal, és szép lassan, sok év múltán elfeledték. A Maszkabál továbbra is fennmaradt, és erősebb mint valaha. Ha tehette már minden természetfelettiről, és misztikusról azt állították a közvélemény számára, hogy legendák, mesék, babonák, így tehát semmi közük a valósághoz.
Traya
Traya
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 77
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 48
Join date : 2019. Feb. 28.

Karakteradatok
Főkarakter: Traya
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Little SW

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Thorhalla Csüt. 24 Okt. 2019, 10:30

Traya ugyan befejezte a mesélést, de ha a résztvevők szeretnék vinni a karaktereket, akkor engedm, hogy átkerüljenek a Reneszánsz (fő) világba úgy, ahogyan itt vannak és ott szívesen mesélek én nekik, h van rá igény.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Elfeledett Arcok Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Elfeledett Arcok Empty Re: Elfeledett Arcok

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.