Két Herceg

Go down

Két Herceg Empty Két Herceg

Témanyitás by Sandman Szer. 16 Okt. 2019, 14:31

New York by Night – V5; 2019 by Tibcsi

2019 szeptemberét írjuk. Az emberek társadalma és történelme megegyezik az IRL általunk ismertével. Legalábbis a felszínen. A felszín alatt, a politikai elit legfelsőbb rétege valamit a titkosszolgálatok beavatottjai tisztában vannak a ténnyel: mi Vértestvérek köztük élünk…
…most már nem csak rémtörténetek vagyunk és nem csak bábjátékosok a korrupt politikusok és az elmebeteg sorozatgyilkosok mögött. A különböző kém- és kémelhárító szervezetek összedolgozva az inkvizícióval és a Leopold társasággal, több ezer vértestvért azonosítottak, kutattak fel és pusztítottak el. Az egyik legfájóbb támadás a Tremere klán bécsi központját érte.
A modern inkvizíciónak eredményeképpen a Kamarilla megroppant, a Sabbath általunk ismert és érzékelhető formája eltűnt. Az Anarch mozgalom viszont olyannyira megerősödött, hogy merényletet követtek el a Ventrue klán és ezáltal a Kamarilla ellen. Theo Bell árulása a teljes pusztulás szélére is sodorhatta volna a Kamarillát. Szerencsére nem járt sikerrel…

…New York békés maradt, de kiürült. A Kamarilla egyelőre az Európai bástyáit próbálja megerősíteni, miközben az amerikai nagyvárosok mint önálló, az anyaszervezethez lazán kötődő városállamokká váltak. New Yorkból a Sabbath elleni háború hősei az elmúlt években elmenekültek vagy eltűntek. Néhányan biztosan meghaltak, de akadtak olyanok is akik csak elbújtak. A fiatalabb Vértestvérek viszont sikeresen töltötték be űrt amit a vezetők és az öregek hagytak maguk mögött.

New York két hercege
Biztosan voltak egyéb kihívók, de alapvetően két nagyhatalmú és befolyásos Vértestvér tudta magához ragadni a hatalmat a nagy almában.
Az egyikük a magát „Kormányzónak” kikiáltó David Lincoln. Ő a külső kerületeket, külvárosi környékeket uralja és a politikára van igazán ráhatása. Nézőpontja szerint a Vértestvéreknek érdemeik szerint kell pozíciókat és előjogokat osztani. Úgy tekint a saját működésére mint egy kormányzó vagy egy cégvezető. Gondolkodása is inkább üzleti alapon működik. Nem szívesen nyújt előre támogatást, viszont ha valaki elért a területén valamit, azt jutalmazza és befogadja a köreibe.
A másik vezető Vértestvér a magát „Hercegnek” kikiáltó Jonathan Thomas Dunning. A belső kerületek tartoznak a fennhatósága alá és elsősorban a pénzügyi szektorra és a kereskedelemre tette rá a kezét. Ő hűbérúrként működik. Szívesen osztogat címeket és segít területeket szerezni, ám azok megtartásába már nem szól bele.

A két „herceg” egymással megférve, békében…tökre…a
A játékosok szabadon alkothatnak karaktert a V5 könyv szabályai szerint. Amikor készen vannak a karakterek és néhány mondatos háttér bemutatásuk, akkor kapnak majd személyre szabottan egy listát az általuk ismert káinitákról és a velük való viszonyukról.

Governor - David Lincoln (Amerikai Ventrue)
- Kabinetfőnök – Seth Williams (Fehér Ventrue)
- Pénzügyi tanácstag – Rosemary David (Közel-keleti Ventrue)
- Politikai tanácstag – Vinnie Sorvino (Olasz-Amerikai Toreador)
- Vértestvérügyi tanácstag – Francis Skrein (Fehér Tremere)
- Általános tanácstag – Ralph (Nosferatu)
- Seriff – Riccardo Serratos (Hispán Brujah)
- Ostorzó – Catherin Reilly (Ír toreador)
- Elízium őr – Scott Green (Afro-Amerikai Malvaian)

- Ventrue primogén – Charlie Slattery (Fehér)
- Toreador primogén – Zoltan Balogh (Fehér)
- Malkáv primogén – Tracy Long-Short (Fehér)
- Nosferatu primogén – Frederico Dirty (Nosferatu)
- Általános primogén – Hilary Adams (Afro-Amerikai Brujah)

Prince – Jonathan Thomas Dunning (Brit Toreador)
- Udvarmester – Henry Brown (Fehér Ventrue)
- Pénzügyi titkár – Mark Newton (Fehér Toreador)
- Szociális titkár – Uri Roden (Fehér Malkavian)
- Seprűtár kulcsának őre – Stephan Hudson (Fehér Toreador)
- Seriff – Nick Ward (Fehér Toreador)
- Ostorzó – Samuel Wainwright (Fehér Toreador)
- Elízium őr – William Hogan (Fehér Toreador)
- Elízium őr – Theodore Anderson (Fehér Toreador)
- Elízium őr – Dan Murphy (Fehér Toreador)

- Ventrue Primogén –Nasser Tolour (Francia[Közel-keleti])
- Toreador Primogén – Martin Giannini (Olasz-Amerikai)
- Tremere Primogén – Isabel Malloy (Latin)
- Malkavian Primogén – Daryl Kennedy (Fehér)
- Nosferatu Primogén – Panda (Nosferatu)
- Általános Primogén – Viola Wander (Afro-Amerikai - Ismeretlen klán)_________________
A karmikus világlátás egyik alapgondolata, hogy az okok és következmények között pontosan meghatározott összefüggés létezik ~ Lhamo Donrup
Sandman
Sandman
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 802
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 43
Join date : 2012. Jan. 22.

Karakteradatok
Főkarakter: Sandman
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Little SW

Vissza az elejére Go down

Két Herceg Empty Re: Két Herceg

Témanyitás by Sandman Vas. 20 Okt. 2019, 20:52

Szaisztok

EZT részt nézzétek át és ha megoldható építsétek be a karakterek előtörténetébe. Nem kérek karakterlapot. Csak előtörténetet.

_________________
A karmikus világlátás egyik alapgondolata, hogy az okok és következmények között pontosan meghatározott összefüggés létezik ~ Lhamo Donrup
Sandman
Sandman
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 802
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 43
Join date : 2012. Jan. 22.

Karakteradatok
Főkarakter: Sandman
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Little SW

Vissza az elejére Go down

Két Herceg Empty Re: Két Herceg

Témanyitás by Xeth E'ron Szer. 23 Okt. 2019, 21:18

Név: Alethea Donovan
Egyéb név(i): Alethea Kerr, Donovan grófnő, Letti
Klán: Malkáv, 11. generáció
Nem:
Születési helye és idő: 1830, Skócia
Kor: 189 év
Család:
- Elisabeth Kerr (húg, halottnak hiszi)
- Victoria Halloran (mentor, toreador, nagyon halott)
Foglalkozás: Klubtulajdonos, Hárpia
Testmagassága: 172 cm
Testsúlya: 60 kg
Szeme színe: Zöld
Haja színe: Vörös
Bőre színe: Kaukázusi
Egészségi állapot/ betegségek: PTSD, Szinesztézia (hangok-színek), Hallucináció (hangok)
Predátor típus: Scene Queen

Életrajza:
- 1830-ban született Skóciában. Három bátyja és egy húga volt.
- 1846-ban az ír Donovan grófnak adták feleségül. Elrendezett házasság volt, amit a születése után nem sokkal intéztek.
- Folyamatosan erőszaknak volt kitéve, a férfitól született gyermekeket gyűlölte és félt tőlük.
- 1852-ben pszichiátriára került, ahol a korra jellemző „fantasztikus” gyógymódok nem sokat segítettek az állapotán, sőt, kifejezetten rontottak rajta. A PTSD ekkorra már rég kialakult, és ez időtájt kezdtek megjelenni a hangok is.
- 1853-ban, az egyik ápoló, aki sok éjszaka volt beszélgetőtársa és hallgatósága életét vette, viszont egy másikkal ajándékozta meg, egy halálon túli örökös léttel.
- Az átalakulásnak köszönhetően a hangok a fejében megerősödtek, főleg mivel a bestia hangja is közéjük keveredett, és kialakult a szinesztézia, aminek köszönhetően színeket kapcsol minden egyes hanghoz.
- Először a pszichiátria személyzetéből lakmározott, hogy az éhségét csillapítsa (egyiket se ölte meg), majd néhány éjszaka múlva a Donovan kúrinál jelent meg, ahol a gróf utolsó csepp vérét, és lelkét, is kiszívta. A gyerekeket a férfi még korábban megölte egy dührohama alkalmával.
- A szolgáló személyzetet nem volt nehéz a befolyása alá venni. Hivatalos dokumentumok szerint Donovan grófot álmában érte a halál, így minden vagyona, ingósága és ingatlana, az özvegyen maradt feleségére szállt. Mivel mindenki úgy tudta, hogy a nőnek egészségügyi gondjai vannak, így nem volt nehéz megmagyarázni, hogy nappal miért nem lehet vele beszélni.
- Néhány hét múlva egy nő jelent meg, egy másik vértestvér. Victoria Halloran volt a neve. Eredetileg azért jött, hogy megölje Aletheát, azonban meggondolta magát, jó „befektetésnek” tartotta, így hát maga mellé vette segítőnek. Ez természetesen azt jelentette, hogy tulajdonképp szolgáló volt, azonban akarva és akaratlanul is elég sok mindent megtanult tőle. Etikettet, nyelveket, a vértestvérek világának dolgait, miképp viselkedjen a társaságokban. Nagyon hamar megtanulta, hogy miként rejtse el azt, hogy melyik klánnak is a tagja, és viselkedjen úgy, mintha egy teljesen máshoz tartozna.
- Évekkel később már a nővel együtt utazgatott Európa szerte és egyre több s több kultúrát és vértestvért megismert.  Legnagyobb riválisa Párizs hercege lett, aki kifejezetten gyűlölte Victoriát, amiben egy idő után Alethea is osztozott, hiszen mikor a befolyása és az ereje is gyarapodott, inkább vált a nő riválissá mentorból.
- Néhány év, és komoly együttműködés árán érték el végül, hogy Victoria gyanakvása kellően csillapodjon ahhoz, hogy csapdába tudják csalni és lesöpörni a játéktérről. Azt ezt követő években elég sok mindent megtanult a hercegtől, ami az üzleti életet és vezetői szerepet illette, ahogyan egy udvar belső működésébe és az árnyjátékok árnyjátékába is betekintést nyerhetett ezzel.
- 1969-ben emigrált az Államokba, egyenesen New Yorkba. A megfelelő etikai körök után és azt követően, hogy kellemesen berendezkedett új életterébe alapította és keltette életre első és ez idáig egyetlen vállalkozását a „Crimson Queen” névre hallgató éjszakai szórakozóhelyet. Ennek köszönhetően, és mivel amúgy is imádta újjászületése után a társaságokat, vált úgynevezett „hárpiává” a társadalomban. Vagy ahogy a modern társadalomban nevezik „influenszerré”.
- A kettős vezetés alatt inkább a brit herceg, Jonathan Thomas Dunning irányába húz (legalábbis egyelőre).

Kinézet:
Két Herceg ZeUa9LM

_________________
Két Herceg 56127_s
Xeth E'ron
Xeth E'ron
Moderátor

Két Herceg FUn312o
Két Herceg 6fZaEMM
Két Herceg EoSHqZp
Utini!
Hozzászólások száma : 677
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 137
Join date : 2017. Apr. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Serenity
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3610-werda-cuw-eghoo-birodalmi-mnjk https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#74669

Vissza az elejére Go down

Két Herceg Empty Re: Két Herceg

Témanyitás by Thorhalla Vas. 03 Nov. 2019, 00:00

Név: Lady Elisabeth Kerr
Egyéb név(i): barátoknak Liz, vagy Lizzy
Klán: Tremere, 11. generáció
Nem:
Születési helye és idő: 1835, Skócia, Lothian Márkisága
Kor: 184 év
Család: egyedülálló
- Alethea Donovan (nővér, halottnak hiszi)
- Frederick von Hessen báró (atya (vámpír), „él”)
Foglalkozás: Kibernetikai biztonsági cég tulajdonos, webrogramozó, rendszergazda, hobbi drone tervező/prgoramozó, Könyvtáros
Testmagassága: 172 cm
Testsúlya: 60 kg
Szeme színe: Zöld
Haja színe: Vörös
Bőre színe: Kaukázusi
Egészségi állapot/ betegségek:
Különleges ismertetőjel: tetoválás a hátán
Predátor típus: – (lásd leírásban)
Oldal: Jonathan Thomas Dunning

Életrajza:
Liz 1835-ben látta meg a napvilágot Skóciában, azon belül is Lothian Márkiságában, John William Robert Kerr grófjának, 7th Marquess of Lothian (1794–1841) lányaként. Öt fiú és egy lány testvére volt, ő volt a legkisebb a családban. Már hamar, fiatalon kiderült, hogy a lány roppant tehetséges tudományokban, pénzügyekben, a grófság ügyeinek intézésében és mindez igencsak érdekli is. A korában is igencsak művelt személynek lehetett mondani, és gyakorta megfordult a nemesi udvarokban is. Néhány évig a későbbi Viktória királynő udvarhölgye is volt. Itt figyelt fel rá egy Ventrue vámpír is, York-i Jesper, aki manapság tért vissza Indiából, bár ő figyelmét értelemszerűen a lánynak azok a jellemvonásai keltették fel, amik a klánjának megfelelők lehettek. Hónapokon át kerülgették egymást Lizzel, majd egy kellő alkalommal, nagyjából, mikor a lány húsz év körül volt, akkor avatta be őt mindenbe. A vérkötéseknek, ahogyan ghoul lett belőle nem is igen tudott mást tenni, mintsem halálosan beleszeretni a férfiba, és így követte őt. Egy teljesen új világ nyílt meg Liz számára, mindent meg kellett tanulnia a vértestvérekről és arról, hogy kik ők, miként élnek, a többi klánról és persze a Ventrue-król is. Körbejárta a világot a következő években, elég sok időt töltöttek Indiában, ahol Jespernek igencsak sok érdekeltsége volt. Itt tanult meg gyárakat irányítani, pénzügyi, jogi és politikai tapasztalatokat szerezni. Igaz ebben a korban nőként nehezen boldogult, de azért sikerült helytállnia. Egészen a Brit Kelet Indiai társaság csődbemeneteléig és megszűnéséig maradtak itt, majd folytatták az utazásokat. Az 1900-as évek elején tértek vissza Európába, hol Németországban, hol pedig Ausztriában tartózkodtak a leginkább. Lizt mindig is érdekelték a technológiai vívmányok, így hatalmas könyvtárakban tudott olvasni és tanulni. Ekkoriban kezdték az okkultista tudományok is érdekelni, és szerencsére közel voltak Bécshez, így ha talált valamelyik Elíziumban olyan Tremere vámírt, vagy ghoult, akik nem voltak olyanok, mint a többi tremere – azaz híresen szexisták – akkor örömmel beszélt velük is ezekről a dolgokról. Ezekben az években keltette fel későbbi atyjának is a figyelmét Svájcban. Az első és a második világháború ideje alatt az USA-ban voltak, a tehetségei főleg a második világháború után tudtak kibontakozni, amikor végre valahára elkezdődött a női egyenjogúság rögös útja is. Most már nyíltabban és megkülönböztetés nélkül tudott napközben Jesper nevében cégeket vezetni, irányítani. Szerencsére gazdagok voltak, így tudta támogatni a számítógépek fejlődését a megjelenésüktől kezdve és őt magát is roppantul érdekelte. Már lyukkártyás időszakban is tudott programozni és ezt folyamatosan javította, tanulta az újabbakat. A saját korán felül a legjobban a hippi éveket szerette, amikor igazából bármilyen ruhát hordhatott, nem szólták meg érte. Szerette a fűzőn és hosszú ruhákon felül a lenge szoknyákat és felsőket is, mert ezek alatt is hordhatott úgy fűzőt, hogy az szinte senkinek sem tűnt fel. Ahogyan egyre gyorsabb volt az információáramlás hagyományőrző csoportok tagja lett, ahogyan anime fan is. Mivel szeretett egyébként is saját korabeli ruhákban járni, így ez tökéletes volt neki, főleg, amikor beöltözős, cosplayes találkozók voltak. Több okkultista találkozóra, továbbképzésre, előadásra is eljárt, ezek miatt gyakorta utazott vissza Európába. Az egyik ilyen út lett a veszte 1980-ban. Jesper elengedte, hiszen máskor is megtette már, megbízott a nőben még úgyis, hogy tudta, hogy Tremere ghoulok tartják ezeket. Egy ideje már viszonyt folytatott az egyik Tremere ghoullal, akivel szerették is egymást, akit nagyjából száz éve ismert már, igaz ekkor már nagyjából tíz éve nem találkoztak, így nem tudta, hogy időközben a férfiból vámpír lett. Frederick von Hessen, Hessen tartomány korábbi bárója volt a férfi, a nem túl szép része a dolgoknak, hogy kénytelen volt a náciknak dolgozni az okkultista tudása miatt. Az este úgy indult, ahogyan máskor is szokott kettejük között, azonban ezúttal Liz borába belekerült valami, amitől hamar az eszméletét vesztette. Mikor magához tért a Berlini Tremere menedéken volt, immáron, mint újszülött vámpír… Mindennek tizenöt éve már, hosszú évekbe telt mire képes volt megbocsátani Frednek azt, amit tett, de már nem lett ugyanolyan a viszonyuk, mint régen. A férfi ugyan felajánlotta a legerősebb vérköteléket kettejük között, kölcsönösen, de Liz elutasította. Ahhoz még túl frissek voltak a sebek, de nem vetette el a lehetőséget, hogy egyszer. Jesper nem állt vele többé szóba két évvel ezelőttig, addig még csak egy országban sem volt a lánnyal hajlandó tartózkodni, főleg nem egy Elíziumban. Az elmúlt időszakot végig tanulással töltötte, főleg, hogy most már hozzáfért a Tremere könyvárhoz. Ebben lelte a legnagyobb örömét és a programozásban. Igazából még mindig benne volt az előtte levő hosszú élet, hogy Ventrue ghoul volt, így a programozást és a kibertechnikai tudását kamatoztatta és ilyen irányú üzletet nyitott miután New Yorkba költözött. Először még nehéz volt, de ahogyan az internet terjedni kezdett és a technológia felgyorsult a nő lépést tartott vele és a cége is szépen kinőtte magát. a legjobb volt, hogy a háttérből lehetett ezt irányítani. Ugyanis azóta, hogy vámpír lett nem szívesen mutatkozott emberek között, már találkozókra sem járt, maximum az interneten követte az anime és cosplayes dolgokat. Egyébként azért is jött pont New Yorkba, mert nagy volt a város, könnyű eltűnni benne és egy elitiskolája is volt a Tremérknek itt, ahol meghúzhatta magát, vezethette a cégét, bár volt irodája is a városban, ahol alkalmazottak dolgoztak és egyetlen ghoulja, egy remek PR-os, Geremiah tartotta a frontot napközben, és amikor kellett. Saját maga közben végig a menedékében, a Tremere elitiskolájában húzta meg magát, ahol könyvtárosként és rendszergazdaként is tevékenykedett. A napjai 90%-át a számítógépek előtt tölti, vadászni sem nagyon jár ki szívesen, inkább zacskózott vért iszik, felügyeli az iskola védelmi rendszerét, készíti a honlapot és amikor tud, a cégével foglalkozik és hobbiból drone-kat tervez és programoz. Amikor pedig végre volt egy kis ideje is, akkor az interneten lóg, más anime, cosplay és rajzfilmrajongókkal chat-el, levelezik, ha éppen nem lövik le az internetét, hogy dolgozzon többet azért cserébe, hogy itt élhet. Ha teheti akkor az összes szociális élete az, hogy hetente egyszer kijár az Elíziumba, de még azt is akkor, amikor úgy véli, hogy a legkevesebben vannak ott. De persze, ha éppen tárgyalást kell folytatnia, akkor megjelenik az irodájában, vagy ahova ez meg lett beszélve. De még olyankor is teljesen emberinek mutatja magát, ételt és italt is fogyaszt, amitől a megbeszélés után szabadul meg. magánéletben egyébként csendes és közvetlen, inkább távolról kommunikál másokkal, ahol nem várják el tőle, hogy a könyörtelen cégvezető, vagy épp tremere legyen. Az üzletben és a klánja előtt keménynek és ridegnek igyekszik mutatkozni, de az elíziumban, főleg ha nincs jelen senki a klánból örömmel beszélget másokkal, és vállal munkát is más klánok tagjai számára is, hogyha megkeresik. Jesperrel néha igyekszik felvenni a kapcsolatot, de a férfi még mindig a sértettet játszotta és nem volt hajlandó vele beszélni. Saját maga pedig a saját atyjával nem.

extra dolgok:

Külső:
Két Herceg YK8NYbp
Két Herceg Oj8HdsC

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Két Herceg Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Két Herceg Empty Re: Két Herceg

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.