Alfaj: Zseni

Go down

Alfaj: Zseni Empty Alfaj: Zseni

Témanyitás by Thorhalla Szer. 11 Május 2011, 08:59

Zseni

Ez nem biológiailag egy alfaj csak játéktechnikai szempontból. A zseni nem az karakter, aki nagyon intelligens, hanem az, aki képes feltalálni dolgokat.

Példák:
- A Vasember filmben Tony Stark egy zseni, aki képes volt a szemétből páncélt gyártani, de a Stark vállalat feltaláló csak kész páncél alapján tudták lemásolni azt.
- Másik példa a képregénybeli Fekete Párduc, aki a föld nyolc legnagyobb elméje közé tartozik, bár nincs diplomája, de professzorokat megalázó szinten ért a kémiához, elektronikához és stratégiai katonai taktikákhoz, ellenben Peter Parker a pókember iq-ja nem igazán kiemelkedő mégis 15 évesen feltalálta a hálóvetőt.


Találmány

A zseni alfaj azt jelenti, hogy a karakter képes 5 kreditért találmányt feltalálni. A találmánynak csakis a fantáziája szab határt. Természetesen ahhoz, hogy feltaláljon valamit nem kell semmi, de az elkészítéséhez szüksége lesz a játékosnak nyersanyagra. Minél megfelelőbb nyersanyaga van a játékosnak annál jobban fog működni a találmánya.

Példák:
- Vasember feltalálta a vasember páncélt , ezt képes legyártani egy bunkerben terroristák által lopott lomokból, de az a páncél, alig fog működni. Ha ugyanezt a páncélt a legmodernebb nyersanyagaiból készíti el az sokkal jobb és kitartóbb lesz.
- Hank Pym (Darázs, Hangyaember, Óriás, Góliát) a képregényekben feltalált egy zsebdimenziónát járható teleport kapu technológiát, ő ezt képes megcsinálni egy szeméthegyből, de az valószínűleg alig fog működni és bármikor felrobbanhat, de ha Stark pénzéből kap támogatást örökké tartó bárhova elérő ajtókat építhet.


Új irányzat

Ha egy karakter valamiből zseni (mondjuk technológia) akkor 7 kreditbe kerül, hogy új teret tanuljon meg (legyen ez genetika), ez képesség fejlesztés esetén se növekszik.

Fajok és Képességek

Minden faj lehet zseni kivéve az asgardit (annak a halandó énje viszont lehet), ám minden képességgel rendelkező karakter számára feltalálás nehezebb szóval nekik 6 kredit. Képesség fejlesztés esetén újabb +1 kredittel lesz nehezebb a feltalálás. Ez a mágiára nem vonatkozik, nekik egyszerűen minden feltalálás állandóan 6 kreditbe kerül, ez mágikus képességeik fejlődésével sem növekszik. Az első találmánya a játékosnak ingyenes kivéve akkor ha van már képessége, mert akkor csak akkor lehet még találmánya is ha nulla kredittel kezd, Ez a mágikus képességre is vonatkozik viszont.

Páncél

A zseni készíthet magának páncélt, ezt egyszer kell feltalálnia, de innen kezdve azt bármikor képes összerakni ha megszerzi a nyersanyagot hozzá vagy egy részéhez. Az új találmányokkal lehet fejleszteni a páncélt, mint új ágyukat és programokat kitalálni.

Szuper-zseni

Jogosan merül fel, hogy mi lesz akkor, amikor egy karakter képessége a különleges intelligenciája vagy feltalálókészsége. Ez esettben a zseni, mint alfaj alapnak számít és neki a feltalálás 4 kreditbe kerül (ha rendelkezik képességgel, akkor 5 kredit), az új irány megtanulása pedig csak 5 kreditbe. Ellenben minden másra a kredit költés +1 kredittel több, mivel az elvonná a figyelmét a gondolkodásról.

Példák:
- Ilyen Forge és Box a két mutáns, akik az elképzelt gépeket képesek megalkotni.
- High Evolutonary, az ember, akinek tudása a galaxis legnagyobb tudású lényeit is felülmúlta képes volt asgardi mágiát manipuláló gépeket is feltalálni, genetikai ismeretének hála új fajt alkotott. (az új embereket)


Példa egy zsenire: Hank Pym (képregénybeli)
Két témában zseni technológia és genetikai kémia.
Találmányai:
- A méret változtató szérum
Saját laborjában elkészítve összetudta magát kicsinyíteni vele mikor belélegezte. Jobb körülmények között képes volt ezt már genetikai szinten beültetni valakibe (Darázsba). Később az angyalok bázisán Stark pénzéből elérte a növesztő hatását a szérumának és egy speciális adagolót, amivel nem kell belélegezni, hanem azonnal a vérébe áramlik a szérum.
- Hangya kommunikátor
Feltalált egy sisakot, amivel tud kémiai mintákat küldeni a hangyáknak, amit ők parancsoknak vesznek. Ennek kisebb verzióját használta a Góliát jelmezén is.
- Robotok
Képes gondolkodó intelligens robotokat gyártani (a képregényben ő készítette Ultront), ugyanígy tud távirányítású gépeket is készíteni.

Ez csak része a listának, hogy lássátok mikre gondoltunk, de ti csak legyetek kreatívak!

Írta: Zspider/Morsus/Zack

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Alfaj: Zseni Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.