Scott Summers - Küklopsz

Go down

Scott Summers - Küklopsz Empty Scott Summers - Küklopsz

Témanyitás by Mich Szer. 18 Jan. 2012, 20:53

Név: Scott Summers
Egyéb név: Küklopsz
Faj: mutáns
Nem: férfi
Jellem: Nagy az igazságérzete, nem szereti az unfair dolgokat. Alapvetően jó jellem, az a tipikus jófiú, bár ha a szükség úgy hozza, gyorsan le tudja ezt vetkőzni. Született vezető, a legtöbb emberrel megtalálja a közös hangot.
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: Anchorage, Alaszka, 1991.03.25.
Kor: 31
Család: Cristopher Summers (alias Kalóz, édesapja); Katherine Anne Summers (édesanyja, elhunyt); Alexander Summers (alias
Plazma, öccse) - Nem emlékszik rájuk.
Foglalkozás: Vállalkozó, kalandor
Testmagassága: 190 cm
Testsúlya: 88 kg
Szeme színe: vörös
Haja színe: sötétbarna
Bőre színe: kaukázusi fehér
Különleges ismertetőjel: Folyamatosan speciális szemüveget vagy vizort kell hordania, hogy ne törhessenek elő szeméből a gyilkos fénysugarak.
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: Teljesen egészséges.

Előtörténet:

Scott Summers volt az elsőszülött Cristopher Summers őrnagy, az Egyesült Államok Légierejének berepülő pilótája és a felesége, Katherine két fia közül. Cristopher éppen hazafelé repült a családjával egy vakációról, amikor a bolygóközi Siár Birodalom egy űrhajója megtámadta a gépüket. Katherine, hogy megmentse az életüket, kilökte Scottot és testvérét, Alexet a gépből az egyetlen használható ejtőernyővel. Scott fejsérülést szenvedett landolás közben, ami örökre megakadályozta őt
mutáns erői irányításában. Szüleik valószínűsíthető halála miatt a hatóságok elválasztották a két fiút. Alexet örökbe fogadták, de Scott egy évig feküdt kómában egy kórházban. A felépülés idejére egy árvaházban helyezték el a nebraskai Omahában, amelyet a háttérből későbbi ellensége, a gonosz genetikus Miszter Sinister irányított. Tiniként Scott Jack Winters, a Gyémánt Jack néven ismert mutáns bűnöző gyámsága alá került. Miután Scottnak erős fejfájásai kezdtek jelentkezni, specialistához küldték, aki rájött, hogy a rubinkvarcból készült szemüveg segít a problémán. Nem sokkal azután Scott mutáns ereje először tört elő a szeméből irányíthatatlan optikai erőként. A roham lerombolt egy darut, ezáltal a súly a rémült tömegre esett. Scott életeket mentett egy másik lökéssel, amely elpusztította a tárgyat, de a nézők azt hitték,
hogy meg akarja őket ölni és dühös tömegként gyűltek össze. Scott elmenekült, felszökve egy tehervonatra. Winters fel akarta használni Scott újonnan felfedezett tehetségét a bűnözéshez, és lelkileg megalázta a fiatal fiút, amikor az végül szembeszállt vele. Azonban Scott megmutatkozó ereje felkeltette a mutáns telepata, Charles Xavier professzor figyelmét, aki összeállt Fred Duncan F.B.I. ügynökkel, hogy közösen megtalálják Scottot. Xavier megmentette a fiút Winters karmaiból és megnyerte őt, mint első tagját az X-Mennek, a fiatal mutánsok csapatának, akiket arra tanított, hogy az erőiket az ember-mutáns egyenlőség iránti harcban használják. Küklopszként Scott lett az X-Men megbízott vezetője és bár született harctéri vezető volt, a szociális érzékei hiányoztak. Scott beleszeretett a csapattársába, Jean Grey-be, de tartózkodó viselkedése éveken át megakadályozta, hogy kimutassa az érzéseit iránta. 2015-ben egy hatalmas csatában meghalt, az X-men ezután feloszlott.
Scott a Barokkban feltámadt, ahol magányos farkasként próbálta túlélni azt a korszakot, majd amikor a világ helyreállt, valamiért ő is életben maradt. Új életet kezdett, egy vállalkozásba fogott, ami sikeresnek volt mondható, így anyagi gondjai nem voltak. Ideje nagy részét utazgatással töltötte, tetszett neki, hogy nem kell folyton bújkálnia és menekülnie, mint amit a Barokkban megszokhatott. Jelenleg New Yorkban van átmenetileg.
Megjegyzés: Scott a Barokk előtti részre nem emlékszik, így nem tudja, hogy X-men volt.

Képességek:

Küklopsz képes egy hő nélküli, rubinvörös színű, óriási erejű sugarat kivetíteni a szeméből, mely interdimenzionális nyílásként működik a mi univerzumunk és egy másik között. Küklopsz teste folyamatosan szívja magába az őt körülvevő energiákat - mint pl. a napfényt - a környezetéből a teste sejtjeibe, ami képessé teszi őt megnyitni a nyílást. Küklopsz elméje létrehoz egy pszionikus pajzsot, amely összehangolja az erőkkel, amik fenntartják a rést. Mivel ez a pajzs körbeveszi a testét, automatikusan visszatolja a másik dimenzióbeli részeket a helyükre, amikor azok a testével ütköznek. Így a teste védett a részek hatásától és még a szemhéja vékony rétege is elég, hogy blokkolja az energia kibocsátást. A mesterséges rubin-kvarc szemüveg lencséi úgy vannak kialakítva, hogy ráhangolták a pszionikus pajzsra és hasonlóan védettek. Küklopsz optikus lökésének szélessége az elméje pszionikus pajzsának ugyanolyan automatikus funkciója, mint a saját szemei fókuszáló képessége. Amikor Küklopsz fókuszál, a nyílás mérete változik és ez úgy működik, mint egy, a részecskék áramlását és a sugár relatív erejét irányító szelep. Küklopsz optikai lökésének csúcsát az általa viselt rostély beállítható hasítéka szabályozza. A sugár effektív lőtávolsága 2000 láb (kb. 640 méter) körül van. A fejsérülés következtében Küklopsz képtelen elzárni az optikai lökést az akaratával és állandóan viselnie kell a rubin-kvarc szemüveget, hogy a sugár blokkolva legyen.

Felszerelés:

A maszk, amit Küklopsz visel, hogy megakadályozza a véletlen lövést, por alakú rubin-kvarc kristályt tartalmaz. Egyesít két hosszirányban felszerelt lencsét, amelynek belső emelője egy folyamatosan változtatható méretű kimeneti nyílást biztosít. A fordított kagylóhéj mechanizmus miniatűr elektromos motorok kettős rendszerével működik. Biztonsági faktorként van egy állandó pozitív, rugalmas záró nyomás beépítve. A maszk maga nagy hatékonyságú műanyagból készült. Van egy nagy jelentőségű, ujj által irányított szabályzó mechanizmus a maszk mindkét oldalán és a normális irányítás a vékony mikrokapcsolókon át történik, amelyek mindkét kesztyű ujjvégeibe vannak beültetve.

Szakértelmek:

Kíválló pilóta, tehetségét apjától örökölte, bonyolult mutatványokat képes végrehajtani merev szárnyú repülőkkel.
Remek taktikus és stratéga, harci szituácikókban nagyon jól felismeri a lehetőségeket a győzelemre.
Küklopsz kiterjedt ismeretekkel rendelkezik a harcművészetekben és a fegyvertelen harcmodorban. Fekete öves szinten van az aikido-ban és a judo-ban. Ereje elég ahhoz akár csukott szemmel is képes elbánni egyszerre hat normál emberrel.
Utóbbi időben kicsit megkopott a tudása, de azért hamar visszarázódik egy kis edzéssel.

Szóljatok ha valami nem okés, akkor is ha rendben van, köszi.


Scott Summers - Küklopsz 142139-109060-cyclopsScott Summers - Küklopsz 233271-196836-cyclops

_________________
_____Sidonie________Küklopsz____
Scott Summers - Küklopsz Rspic__1__www.kepfeltoltes.hu_Scott Summers - Küklopsz Rspic_www.kepfeltoltes.hu_
Mich
Mich
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 335
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 22.
Age : 38

Karakteradatok
Főkarakter: Mich
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.