Beatrice Mortimer

Go down

Beatrice Mortimer Empty Beatrice Mortimer

Témanyitás by Serena Davidson on Vas. 17 Jún. 2012, 15:02

Név: Beatrice Grainne Rhiannon Mortimer
Egyéb név(i): Beatrice Mortimer, Bea, Rhi
Faj: mutáns
Nem: nő
Jellem: életvidám, felfedező, kalandor
Személyazonosság: nyílt (Brit és Wakandai kettős állampolgár)
Születési helye és idő: 2007. március 2. Wakanda
Kor: 16 év
Család: egyedülálló
- Sir Gerard Albert Mortimer – apa, él
- Dr. Eurolwyn O’Brien – anya, él
Foglalkozás: tanuló
Testmagassága: 167 cm
Testsúlya: 58 kg
Szeme színe: zöld
Haja színe: vörös
Bőre színe: kaukázusi
Különleges ismertetőjel: nincs
Repülési sebesség: nem tud repülni
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:
Beatrice szüleinek már a találkozása is kalandos volt, ahogyan a lány egész élete. Az apja angol kisnemesi család sarja és mint így régi Brit gyarmatokon voltak földjeik is. Így esett, hogy Wakandában is volt egy nagyobb birtokuk, azok után is, hogy Wakanda független lett. A család jómódú, pénzben soha sem szűkölködtek, így Gerard úgy döntött a nagykorúsága után, hogyha úgyis hivatásos vadász volt és emellett biológusi végzettsége Afrika vadvilágára szakosodva, akkor ő veszi birtokba az ottani kastélyt. Itt kezdett el kutatással foglalkozni és vadőr lett a kormány szolgálatában. Így védhette a vadvilágot és kutathatott is, ha szükség volt, akkor szafarikat vezetett és expedíciókat is. Az egyik ilyen alkalommal találkozott az akkor még egyetemista ír lánnyal, Eurolwyn O’Briennel. Hamarosan össze is házasodtak és megszületett Beatrice is Wakandában.
A kislány kettős állampolgár lett, lehetséges, hogy a legtöbb szülő nem olyan gyerekkort akar a gyermekének, mint amilyen Bea kapott, de ő imádta ezt az életet. A birtokuk hatalmas parkkal rendelkezett, ahova nem egy afrikai vad is bejárt és a szülők is tartottak otthon elkerített rész mögött sérült és beteg állatokat, amiket meggyógyítás után szabadon engedtek. A kislány alig kezdett járni, máris az állatok között volt, lovagolni tanult, talán előbb ült zebra, gazella és ló háton, mint ahogyan futni tudott volna. Természetes tehetséges volt ehhez, hogy az állatokkal bánjon. Mindehhez persze ügyesség és egyensúlyérzék is kellett, ami a gyakorlásoknak hála igencsak jól fejlődött a lányban. Ahogyan kellően idős lett, az apja lőni is tanítani kezdte, remélte, hogy majd a lány folytatni fogja azt, amit ő és az anyja elkezdett itt. Sokat voltak otthontól távol, szafarikon leginkább, ahova Bea is velük ment. Mivel az anyja ír volt, az apja pedig angol mind a ketten megtanították a saját nyelvükre a gyereket, a sajátjukon szóltak hozzá, így két nyelvet tanult alapból, illetve a nevelőnője Wakandai bennszülött volt, így a helyiekét is már folyékonyan beszélte alig hat éves korára. Ahogyan egyre idősebb lett, egyre gyakrabban tartott a szülőkkel, akik egyre többet voltak így otthontól távol, ezért iskolába sem tudott járni. Igaz erre nem volt szükség, révén a szülők tanították, és mivel mind a ketten igencsak műveltek voltak bőven megtudtak mindent tanítani Beának, amire szüksége lehetett és tananyag volt az iskolában. A lányt minden érdekelt, ami az állatokkal és növényekkel kapcsolatos volt és igencsak gyorsan tanult ilyen téren. Szeretett fára mászni, mindig aggódtak érte, de soha sem lett komoly baja, és ritkán pottyant csak le a földre.
Évente egyszer két hétre tértek vissza Londonba, ahol a Mortimer család többi része lakott, ezeket az időket Bea nem szerette, nem barátkozott meg soha sem a civilizációval, sokkal jobban szeretette a vadont és Afrikát, Wakandát, ahol igaz igencsak fejlett városok voltak, de a törzsi szellem is megvolt az ott élőkben és igencsak tartották magukat az ősi szokásokhoz. A nagyvárosok számára maguk voltak a börtönök és hideg is volt, nem szokott ehhez az Afrikai forróság után. Az apja boxra tanította, mivel régen Gerard tanult ezt és pusztakezes harcra, de a lány inkább a vadászpuskákat részesítette előnyben. Szabadidejében rajzolt és festett, állatokat és növényeket, amiket aznap tanult és ismert meg, anatómiai részletességgel festette meg őket.
Az évek során jó néhány barátot is szerzett a fővárosban, akikkel rendre összegyűlt játszani, mindannyian wakandai fiatalok voltak. A nagyobb változás akkor jött az életébe, amikor Apokalipszis elfoglalta a trónt és ő lett Wakanda királya. Az anyja mutáns volt szerencsére, így nagyobb megkülönböztetés nem érte őket, csak az AIM akarta a regisztrációt, de éppen a mutánsistenség és az AIM miatt az ekkori éveket leginkább a vadonban töltötték és a birtokon csak minimálisan, ha nagyon muszáj volt. 12 éves volt, amikor a Bukás megtörtént, Wakanda mindentől távol volt, így szerencsére ezt megúszták, de még távolból is látszott, ahogyan a Bosszú Angyalok csatáztak az uralkodóval, illetve az AIM és Apokalipszis seregei egymásnak estek. Hatalmas villámok szelték át az eget Thor miatt, aki végül megölte ellenfelét. Nem sokkal később új királyt avattak és újra a Fekete Párduc lett az uralkodó. Ekkor tértek csak vissza a birtokra. 2021-ben az apja megölt egy nőstényoroszlánt, aki emberekre támadott, egy kölyköt talált meg, aki még életben volt, azt a férfi hazavitte, hogy ellátják, utána vagy felnevelik, vagy pedig állatkertbe küldik. Bea megszerette az állatot, ami miatt végül kénytelenek voltak megtartani és magukkal cipelni mindenhova.
Ennek az évnek a vége felé az apja egy nagyobb szafarit vezetett, ahova persze Bea és az anyja is elkísérték, legalább nyolc kocsiból álló konvoj ment, majdnem harminc fő, hogy megismerjék Wakanda vadvilágát. Volt még egy olyan idős gyerek is ott, mint ő, az egyik este kiszöktek a táborból, vagyis a másik kamasz és Bea pedig utána ment, hogy visszahozza, mert veszélyes sötétedés után a vadonban sétálni. A turisták egyébként gazdag japánok voltak, kevés angol tudással. A fiút végül, aki elment megtalálta, de addigra már jócskán benne volt a japán a pácban. Két oroszlán volt ott a közelben és szorították be, mivel Bea tudta, hogy miként kell velük bánni, ezért próbálta elcsalni őket a fiútól. A sötétben nem látott rendesen és elesett, a két oroszlán pedig már a nyomában volt. Méterekre voltak csak, amikor a lány meghallott a szavaikat, ahogyan egymással beszéltek, vagyis addig csak morgást hallott, de utána nem. Hangosan kezdett könyörögni, hogy hagyják, a legnagyobb döbbenetére a két állat megállt, továbbra is hallotta a szavaikat, mire végül egy lövés zavarta el őket. Az apja volt az, visszatérve a táborba a japánokat is értette, és azok is őt. Még meg is dicsérték a szülőknek, hogy milyen jól tud a lány japánul. Itt derült ki, hogy valami nincs rendben, mert az apja angolul az anyja írül hallotta a szavakat. Sőt a saját oroszlánjával is tudott kommunikálni, beszélgetni.
Hazaérve a fővárosba vizsgálatok alatt derült ki, hogy a lány mutáns és a képességet pedig nem volt nehéz kitalálni ezek után. Őket a harmadik világháború sem érintette, de végül 2023-ban a szülők úgy döntöttek, hogy a lányt muszáj lesz iskolába küldeni, mert érettségit muszáj szereznie és nem árt, ha tovább tanulhat. Mivel az anyja halott a mutánsoknak szóló gimiről New Yorkban felvették velük a kapcsolatot és megegyeztek, hogy odamegy Beatrice érettségiig, esetleg tovább, ha tovább akar tanulni. Így végül a lány nagy bánatára az oroszlánját is hátra kellett hagynia és néhány nappal a démonok inváziója előtt meg is érkezett az iskolába és már sikerült berendezkednie a szobájába is.

Szakértelmek:
A lány eddig soha sem járt iskolába, hanem otthon tanult a szüleitől. Ennek hála rendelkezik a saját korosztályának megfelelő műveltséggel.
Kiváló céllövő, az apja tanította, a lány egészen kisgyerek korától kezdve tanult fegyverekkel bánni. Önvédelmi ismeretei is vannak, ez főleg boxra és utcai verekedésre terjed ki. Remekül tud lovagolni, mindezt tevén, struccon és egyéb afrikai patás állatokon is tudja űzni. A lány a képességén felül, amivel megért bármilyen nyelvet, anyanyelvi szinten beszéli/olvassa az angol, az ír és a wakandai nyelveket. Túlélési képességei is igen magasak a sok vadonban töltött idő miatt.
Mivel az apja vadász és vadőr az afrikai állatok anatómiáját igencsak behatóan ismeri. És az ott őshonos növényeket is felismeri és tudja is mindet, hogy mire lehet használni, így botanikai jártassága is van, hála anyja botanikus ismeretének. És a vadonban töltött éveknek hála az ügyessége és akrobatikus képességei élsportolói szinten vannak. Ezenfelül tehetséges rajzoló.

Képességek:
A képessége egyfajta telepátia, de nem szó szerint értendő ez. Az X gén, amikor aktiválódott szervezetében módosította az agya hallásért és kommunikációért felelős részeit. Ennek hála Beatrice minden nyelvet megért, legyen az emberi, idegen fajé, vagy állaté. Ha pedig beszél, akkor a szavait mindenki a saját anyanyelvén hallja. Ennek hála a lány bárkivel tud kommunikálni.
A képessége hátránya azonban, hogy mivel hallania kell a szavakat, így ha olvasnia kell az idegen nyelvi szövegeket a képessége haszontalan, csak azokat érti meg olvasás terén, amiket tényleg beszél is.

Külső:
Beatrice Mortimer 2143561-h
Beatrice Mortimer 2048195-gh12_hope3
Beatrice Mortimer 1844961-teon
Beatrice Mortimer 1844967-laurie
Beatrice Mortimer 1489291-hope_summers
Beatrice Mortimer 1895591-hope022
Beatrice Mortimer 1738621-genhope5_hope9
Beatrice Mortimer 1415014-uxm528_hope
Beatrice Mortimer 1300246-uxm_haos_0029
Beatrice Mortimer 1320509-uncanny_x_men_526_0012

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Serena Amelia Davidson/Lensherr; Adia, a szimbionta; Namor McKenzie/Wilhelm Davidson
NJK-k: Zacharias Waver-Davidson/Hood; Jövőből: Amelia (Serena) Davidson; Stephanie Davidson/Zaphire
F4 realitás: Serena Davidson; Végtelen Háború: Lorna Howlett; X-diák: Willow Moore
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Beatrice Mortimer 7ik0U8W
Serena Davidson
Serena Davidson
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1323
Hozzászólások régi : 1458
Korábbi szint/kredit : 11. szint - 25 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Reputation : 9
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t601-serena-davidson https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Beatrice Mortimer Empty Re: Beatrice Mortimer

Témanyitás by Serena Davidson on Vas. 17 Jún. 2012, 15:03

Kötelezőek:
- Világtörténelem (ókortól napjainkig)
- Kvantum biofizika, Molekuláris biológia és egyéb alapvető tudományos koncepciók
- Fizika
- Matematika
- Irodalom és nyelvtan
- Képességfejlesztés és használat
- Veszélytermi órák
(Nála az idegen nyelvnek nem sok értelme van és beszél 4-et)

Választott órák:
- Jövő történelem
- Túlélés a távoli űrben és idegen kultúrák
- Mutáns és emberi filozófia
- A harc művészete harccal és anélkül
- Mágikus tanok
- Hogyan használd az otthoni dolgokat fegyverként
- Etika
- Önvédelem

Tanórán kívüli események:
- Vadászklub
- Alternatív dimenziókat felfedező klub
- Boksz club – Kane Harris
- Vívó szakkör
- Lövészet szakkör
- Archeológiai szakkör
- „Erasmus program”: Attilan-ra, Wakandába (a jelenlegi háborús helyzet miatt a Kree és a Shi’ar birodalomban egy félév tanulás kizárva)

Egyéb elfoglaltságok:
- Archeológiai kirándulás Wakandában/Tibetben/Egyiptomban
- Túlélő kirándulás Vadföldre
- Épület/városlátogatások: Attilan-on, Asgardon, Atlantiszon, SHIELD-nél, Csúcs űrállomáson és Baxter-toronyban
- Sportmérkőzés a Bosszú és Árny Angyalokkal szemben

Órarend
Hétfő:
08-10 óra: Matematika (elmélet)
010-12 óra: Kvantum biofizika, Molekuláris biológia és egyéb alapvető tudományos koncepciók
12-14 óra: Jövő történelem
14-16 óra: Képességfejlesztés és használat
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Boksz klub

Kedd:
08-10 óra: -
10-12 óra: Túlélés a távoli űrben és idegen kultúrák
12-14 óra: Fizika
14-16 óra: Matematika (gyakorlat)
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Alternatív dimenziókat felfedező klub

Szerda:
08-10 óra: Világtörténelem (ókortól napjainkig)
10-12 óra: Mutáns és emberi filozófia
12-14 óra: Képességfejlesztés és használat
14-16 óra: A harc művészete harccal és anélkül
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Vívószakkör

Csütörtök:
08-10 óra: Irodalom és nyelvtan
10-12 óra: Mágikus tanok (elméleti óra)
12-14 óra: -
14-16 óra: Hogyan használd az otthoni dolgokat fegyverként
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Lövészet szakkör

Péntek:
08-10 óra: Képességfejlesztés és használat
10-12 óra: Etika
12-14 óra: A mutáns és sima művészet története
14-16 óra: Önvédelem
16-17 óra: Egy óra pihenőidő/szabadfoglalkozás
17-19 óra: Archeológia és vadászklub

Szombat: (nem kötelező órák)
12-14 óra: -
15-17 óra: -

Vasárnap: (nem kötelező órák)
10-12 óra: -
13-15 óra: -
15-17 óra: -

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Serena Amelia Davidson/Lensherr; Adia, a szimbionta; Namor McKenzie/Wilhelm Davidson
NJK-k: Zacharias Waver-Davidson/Hood; Jövőből: Amelia (Serena) Davidson; Stephanie Davidson/Zaphire
F4 realitás: Serena Davidson; Végtelen Háború: Lorna Howlett; X-diák: Willow Moore
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Beatrice Mortimer 7ik0U8W
Serena Davidson
Serena Davidson
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1323
Hozzászólások régi : 1458
Korábbi szint/kredit : 11. szint - 25 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Reputation : 9
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t601-serena-davidson https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Beatrice Mortimer Empty Re: Beatrice Mortimer

Témanyitás by Godlaw / Tao on Vas. 17 Jún. 2012, 15:16

Elfogadva.

_________________
"Ne az erődnek megfelelő feladatért imádkozz, hanem a feladatodnak megfelelő erőért." (Sai Baba)
Tao Mesélő Zyro William Tao Halál Ben Grimm Yeb-Nug Thack Godlaw Solam Munji
Godlaw / Tao
Godlaw / Tao
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 2831
Hozzászólások régi : 3697
Korábbi szint/kredit : 14.szint - 40 kredit
Aktuális szint/kredit : 16.szint - 50 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Feb. 20.

Karakteradatok
Főkarakter: Tao
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders, Little SW

Vissza az elejére Go down

Beatrice Mortimer Empty Re: Beatrice Mortimer

Témanyitás by Serena Davidson on Pént. 02 Nov. 2012, 10:39

Bea a táborozás során befogadott egy kóbor cicát, akit Szfinx-nek nevezett el és hazavitte a kollégiumba is.
Beatrice Mortimer OciCatB_004

_________________
Reneszánsz/Outsiders: Serena Amelia Davidson/Lensherr; Adia, a szimbionta; Namor McKenzie/Wilhelm Davidson
NJK-k: Zacharias Waver-Davidson/Hood; Jövőből: Amelia (Serena) Davidson; Stephanie Davidson/Zaphire
F4 realitás: Serena Davidson; Végtelen Háború: Lorna Howlett; X-diák: Willow Moore
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Beatrice Mortimer 7ik0U8W
Serena Davidson
Serena Davidson
11. szint - 25 kredit

Hozzászólások száma : 1323
Hozzászólások régi : 1458
Korábbi szint/kredit : 11. szint - 25 kredit
Aktuális szint/kredit : 13. szint - 35 kredit
Reputation : 9
Join date : 2011. Feb. 26.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t601-serena-davidson https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Beatrice Mortimer Empty Re: Beatrice Mortimer

Témanyitás by Tyranis on Csüt. 22 Aug. 2013, 18:05

Z-vel való egyeztetés után Bea-t átveszem Tyranissal, mert Serena-hoz egy Davidson-t készülök majd írni diáknak és jobb szeretném, ha együtt lennének, egy accounton és Tyanis-nál jelenleg úgysincs diák Smile

_________________
Reneszánsz: Tyranis;  Másik világból: Tyranis; Végtelen Háború: Tyranis, Angelica Butler, Világelme
Ultimate: Tyra Rel Brahe; Outsiders/Reneszánsz/AoA: Jonah Wright, Beatrice Mortimer; X-diák: Kaelyn Moore
Pólófelirat Reneszánsz: "Szóljatok, ha minden diákot elraboltak!"; Out: "A telepaták halkabban kiabáljanak!"
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Beatrice Mortimer CUS4rF8
Tyranis
Tyranis
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1607
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Dec. 27.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1127-tyranis https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Beatrice Mortimer Empty Re: Beatrice Mortimer

Témanyitás by Tyranis on Hétf. 04 Május 2015, 10:19

Bea is elvégezte az iskolát, őt a Wakandai egyetemre vették fel "általános biológia és botanika" szakra, Erasmus programmal azonban az első évét az USA-an kezdi meg, hogy egyelőre még tanulhasson Bestiától is tanulhasson tovább. Így NY-ban kezdi meg a tanulmányait ősztől, de marad a Xavier iskolában, hogy ott a Vadász szakkörnél, illetve az emelt szintű biológiánál segíthessen a diákoknak korrepetálni, ha szükséges, amolyan tanársegédnek. Azonban, ha szükséges az X-mennek a segítsége, akkor abban is kérhető a segítsége.

Képesség:
A képessége egyfajta telepátia, de nem szó szerint értendő ez. Az X gén, amikor aktiválódott szervezetében módosította az agya hallásért és kommunikációért felelős részeit. Ennek hála Beatrice minden nyelvet megért, legyen az emberi, idegen fajé, vagy állaté. Ha pedig beszél, akkor a szavait mindenki a saját anyanyelvén hallja. Ennek hála a lány bárkivel tud kommunikálni. - passzív révén változatlan
A képességének hátrányát elvesztette, most már képes a leírt idegennyelvű szövegeket is a saját anyanyelvén olvasni, úgy látha, mintha brit angollal lennének leírva. Fordítva azonban nem működik, aki nem ért angolul nem fogja tudni elolvasni azt, amit ő leírt.

_________________
Reneszánsz: Tyranis;  Másik világból: Tyranis; Végtelen Háború: Tyranis, Angelica Butler, Világelme
Ultimate: Tyra Rel Brahe; Outsiders/Reneszánsz/AoA: Jonah Wright, Beatrice Mortimer; X-diák: Kaelyn Moore
Pólófelirat Reneszánsz: "Szóljatok, ha minden diákot elraboltak!"; Out: "A telepaták halkabban kiabáljanak!"
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Beatrice Mortimer CUS4rF8
Tyranis
Tyranis
12. szint - 30 kredit

Hozzászólások száma : 1607
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2011. Dec. 27.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t1127-tyranis https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Beatrice Mortimer Empty Re: Beatrice Mortimer

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.