House Peregrin (Nagy ház)

Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Cerebro Szomb. 06 Jún. 2015, 14:09

Ház neve: Peregrin
Ház jelmondata: Tudás,és rejtelem.
Terület száma: 12. - Sancuary = Szentély
Ékkő:Peridot (Más nevén Krizolit, vagy Olivin )
Címer: ( a zöld gyémánt csiszolás jelzi a Peridot ásványt. Elnézést ha túl modelnnek tűnik, ilyet sikerült össze próbálnom. Egy egyszerűbb is van, de az medálban. )

House Peregrin (Nagy ház) Ciacutemer23.2_zpspejahzo3

Említett medál címer:
Említett medál, képzeljünk a közepére egy csiszolt Peridot ásványt.

Karakter neve: III.Marco Peregrin (Gúnyneve: A harmadik )
Karakter rangja/befolyása:Peregrin ház jelenlegi irányítója, és a hozzá tartozó területek teljhatalmú ura-parancsolója. „Legfőbb” hírszerzés igazgatója ( ezen esetben csak az igazgatásra kell gondolni). Dupla keresztesek rend Háznak a másod irányítója ( kiérdemelt, nem azonnali velejáró jog). - Beavatottaknak :Legfelső Hashassine -,Peregrin ház állat idomárok egyik mestere.

Karakter kép:
III.Marco Peregrin

Karakter leírása:

Jó ideje már, hogy a Peregrin ház vezetői része szakított az orgyilkosság, és egyéb piszkos munkákkal. Azt meghagyták azoknak a családoknak, akik máshogy nem tudnak pénzt keresni. Ebbe a generációba született bele az III.Marco Peregrin. „Mágikus” név ám ez, az első volt az, aki megváltoztatta a ház szokásait, és jobb útra tértek. A második is hozta az elvártakat, és most a harmadikon a sor. Ám az uralkodásának esélye sokáig kérdéses volt. Öt testvére – köztük a nagyja fattyú (ez a ház erősen hajlamos rá)-, mind a kialakult versenyszellem vezérelte, hogy uralkodók legyenek.
Különféle tornák, megpróbáltatások, taníttatások eredményei döntöttek jogosultságukról, vérszerintiségük ellenére. Csakhamar az amúgy szótlannak, és eleinte, fiatal korában tesze-toszának tűnő vér szerinti örökös csakhamar egyre csökkentette lehetséges versenytársainak számát. Semmi szabotálásról nem volt szó. Mindössze ő is kitartóan helyt állt (akik nem azok kiestek a versenyből), mint az utolsó versenytársa, az egyik bátyja, aki végül egy súlyos sérülés miatt alkalmatlanná vált az uralkodói székre. Nem minden fatty tudta azt az utánozhatatlan állat szelídítést megtanulni, vagy utánozni, ami a vér szerinti leszármazottakat illette.
E téren csakugyan kiváló volt III.Marko, fiatal kora ellenére sokáig csak úgy emlegették, hogy a szelídítők mestere (ami később nem csak kitalált lett). Persze nem csak ebben tűnt ki. Hanem méregkeverésben, vallásiságában, kard - tőr- kés - rejtett pengék használatában, különféle menekülésben ( e téren lovaglásban is ), és akrobatikában. Csakugyan örökölte apja (nyugodjék békében) mozgékonyságát, rugalmasságát, fürgeségét, mindenre gondoló túlkombinált elméjét (a ház védjegye, egyben néha hátránya).

III.Marko már jó pár éve az irányítói székben van, és nemrég töltötte be a huszonöt életévét. Ráadásul kivételes képességei miatt fiatalon kiérdemelte a legfelső Hashassine rangot az övéi közt(ennek következtében az gyűrűs ujja is odalett), ez nagydolog, az idő lesz a megmondója mennyire.
Sok olyan harcot megvívott, amiről nincs feljegyzés, és amiről ő is hallgat. Továbbra is igyekszik békét tartani az irányítása alá tartozó területein. Mindenesetre nem az a megfutamodó fajta ember, és nincs is miért félnie. Már azért sem, mert ha ő elbukik, jön helyette más. Peregrin ház nem igazán olyan rendszert képvisel, mint a megszokottak. Nehezen lehet, meginogtatni hitüket, bajtársi összetartásukat. Mindenesetre nem elhanyagolható tény, hogy jelenleg III.Markot tekintik népük kiválasztottjának, legalábbis a többség.
Jelenleg ő az egyik fő diplomaták közül, egyéb… veszteségek miatt.

Megjegyzés: Gyakorta van nála két menyét, akik az őket tartó kis rekeszben szoktak lenni. Általában nyom, szag keresésre szokta használni őket, no meg tolvajlásra, ha úgy hozza. Van egy sólyma, és egy farkasa, de azokkal nem mindig szokott utazni diplomáciai utazások során. Máskor előfordult, hogy ők is erősítették „oldalát”.
Kinézet: Rövid fekete haja van, gyakorta borostás az arca, amin néhol kisebb sebhelyeket lehet felfedezni. Körülbelül száznyolcvanöt centi magas, se nem túl izmos. Az a vékonynak tűnő, de annál nagyobb meglepetést nyújtó testalkattal rendelkezik. Ami kell is a harcmodorához.

Diplomáciai ruházata:
Diplomáciai ruha:
Fehéres, szürkés. Ha nem ebben, akkor a másikban van ( fentebb látható róla kép, amint ül. )
Fa harci maszk:
Egyben ezt a fa maszkot is hordani szoktak, míg meg nem érkezik a tárgyalásra, előtte, és utána hordja. No meg bevetéseken hasonlókat.


Ház leírása:

( Családfa igazi terjedelmét rejtélyek övezik, legalábbis nagyon ritkán nyilvánosak, legtöbbször akkor, amikor kötelező az adott részét kinyilatkoztatni, vagy felmutatni, bemutatni. Egy bizonyos: Miller házból egy leszármazott se díszítette a családfát. Ugyancsak ősi nép ők is, akik megválogatták kikkel hálnak. Legalábbis amikor tehették, ezért valószínűleg csak a környező birodalmak egyike - másikából adódhat pár vegyülés. Inkább a hozzájuk hasonlókkal, és a birodalomban lévőkkel!)

Már eléggé kevesen emlékeznek rá, de a Peregrim Ház, egykoron szívtelen orgyilkosok gyülekezete volt, s egy ambiciózus fattyú – akinek igen jól vágott az esze, és megragadta az alkalmat - , felhúzta az említett aprócska, ám annál hatékonyabb, és szolgáltatásait igénybe vett (házak által) a nemesi réteg szintjére. Megannyi intrika, bonyodalom, és számító cselekedett utána, úgy nézett, ki, hogy sikeresen megtartották az említett új helyüket a világban. Ám mindez az ősidőkre vezethető vissza. Azóta nagyon sok tél jött, és szállt tova.
Csakugyan elfeledték eme dolgokat réges-rég, a közemberek legalábbis. Némely család emlékezetei kevésbé voltak hajlamosak a megkopásra. Ugyanis a Peregrim ház nagyon is ismert volt, egy darabig még folytatott merényleteik miatt. Ugyan nem tudták rájuk bizonyítani, vagy ha mégis akkor hamar elhalkult a becsmérlő ének. Rájuk gondoltak azok, akiket tragikus elvesztést okozta sérelmek értek. Természetesen nem egy házat tanítottak az orgyilkosság, tolvajlás, mérgezés, piszkos harcmodor, menekülés, és egyéb olyan technikákra, amik remek merénylőkké, esetleg kémekké tehették az embert.
Ennek okán természetesen nem ők voltak az egyetlen olyan… ház, ami nem éppen a nyugalomra hajtott. Viszont kezdetekben ők voltak az egyedüli nemesi, és tehetős, akik ilyen múlttal rendelkezett (egy darabig, de nem sokáig – páran követték a példát köztük a Dupla keresztesek is.).

Tovább haladva a történelemben, az ismertebb információk róluk az, hogy egy idő után valami oknál fogva az árny leple alá bújtak, képletesen szólva. Az igazság az, hogy kitűnő hírszerzők lettek, különféle titkok, tudások, hírek, praktikák után kezdtek el nyomozni, majd azzal kereskedni.
Amiért generációkon át öröklődő merénylő, kém, orgyilkos, és még más piszkos tudást osztanak meg utódaikkal - és nagy tiszteletben álló más házakkal -, csakugyan sikeresen tudnak kikecmeregni bizonyos szorult helyzetekből.
Az érdekesség a házat illetően azok a technikáik, tudásuk: Már ősidők óta mióta léteznek kivalló állat idomárok, és betörők. Híresek továbbá a rejtett pengéikről, hatásos mérgeikről.

Rejtett penge:

Rejtett, apró ám hatásos (mérgezés miatt ), dobókéseikről. További a levelezési, és levelezést megtámadó technikáikról is. ( Több Ragadozó madár bevetése adott területen, vagy távolabb. )
A ház híres további a remek postagalamb, vagy sólyom levélküldéseikről. No, és… a területein található csapdáiról… Erről általában azok tudnak, akik valaha háborúztak velük.

- Színfalak mögött -: Továbbra is megtartották a Hashassine rendet ( bőrbe égetett billogot viselnek ), amibe az orgyilkosoktól elkezdve a tolvajokon át különféle sötét tudások, képzések, és ezeknek beteljesítői tartózkodtak. Érdekesség még, hogy a legrangosabb tagjaiknak nincs meg a bal kezük gyűrűsúlya. Kevesen tudják miért, beavatottak, és az… áldozataik, miután a rejtett penge beléjük hatolt.

Jelenleg, már százötven éve tagja a nemesi Peregrin háznak a Dupla keresztesek rendjének fő háza, annak uralkodója pedig a Semmi úrnője. Jelenleg ő a második legtehetősebb, és befolyásosabb ház az adott térségben, ráadásul nem csekély katonai haderőt tud megmozdítani a ház védelme érdekében.

További családok sorrendben: Flepny’t piros orrúak ház ( piros tetoválást van az egész orrukon, vagy az arcukon, és remekül bánnak a távolsági fegyverekkel, íjakkal, számszeríjakkal). Aloztor ház (különleges fegyvereikről, és precíz kés dobási stílusaikról híresek.
Laoreyv ház (ismert a lánc – tánc – harci stílusaikról. Legendák szólnak az íjakat kivédő technikáikról is). S még megannyi, akikről hírük miatt már kevesebbet tud a köznép.

Idomítások: Ló, farkas, kutya, párduc, tigris, galamb, sólyom, sas, karvaly, különféle kisebb-nagyobb rágcsálók. Régebben medvével is volt dolguk, de most már nem, helyváltozás miatt.

Megjegyzés:
- Az egyedüli kötővárosban van pár ágyú is, ami a védelmet szolgálja.
- A fény, és az árnyék mindig is kölcsönös megállapodást élvezett, a harmónia érdekében. A II. Marko a fény ( nap ) birodalmának köszönhetően világosodott meg, és vitte tovább a békés Peregrim utat. Mind a nép, mint a nemesi házak tisztelik őket. Hiszen harmóniát hoztak nekik, az árnyék meg rávilágította a fényt, hogy mitől kell továbbra is távol tartania magát.  = Kölcsönös szövetség Pentaghast házzal.
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Cerebro Csüt. 11 Jún. 2015, 16:15

House Peregrin (Nagy ház) N9nxs
Terület leírása:

Sanctuary története-helyzete:

Az itt élő emberek haja általában fekete, vagy sötétbarna, és a szemük színe is az említett két fajtát képviseli. Bőrük általában fehéres, de akad köztük barnás is.

Gyors ismérv:
Zöld területek – gyakori a kisebb-nagyobb vízesésesek, hangulatos erdei építmények, békés falvak – megyék találhatóak (városok kevésbé békések).

Dombos – hegyes- köves helyek: rejtekhelyek, járatok, bánya települések. Némely helyen vízesés látható.

Szigetvilágok: erődítményes faluk, fáktól ritkább zöld területek, ahol inkább több földalatti állatoknak adnak otthont. Régebben védelmi pozíciók voltak itt, részben azok még mindig.

Részletesebb:
A hosszan elnyúló szigetvonulatokból álló különálló területen többnyire mediterrán éghajlat uralkodik. Míg a dombosabb, hegyesebb szigetrészeken hegyvidéki.
A vallásnak itt nagy szerepe van. Maga az Árnyak úrnője az istenük, aki neve ellenére nem gonosz beállítottságú. Védelmezi a tolvajokat / igen, kissé klisé, de tetszik, azért rakom be./, és mindenkit, aki az árnyak segítségét kéri különféle sötét ügyletekhez, vagy a szent ügy érdekében. Semmi misztikusra nem kell gondolnia a laikusnak, mindössze a hiedelmek szerint az Árnyak úrnője magát az árnyékot (mint természeti jelenséget), használ arra, hogy segítse híveit, mert szereti őket.
A nagy Kalaksta-i erdőben található az egyik tradicionális építészet képviselő fő imádó helye. Ám minden tehetősebb háznak van, kisebb nagyobb fém, vagy sötét színre festett szobra az úrnőről.

House Peregrin (Nagy ház) 930e57fbe28aa3c60aee8be7d2b86bd5_zpsg4pvukrk
Említett ima hely.

Árny úrnő nagy szobor:
Említett Árny úrnő szobor, általában ilyen minőségben csak a nagyobb darabok láthatóak.
House Peregrin (Nagy ház) 11781797-8a1d-4f6a-9f96-895350513c3d_zpsrbiyew2v
Kézzel fogható változata.

Árnyn úrnő felé egy apró, ámbár megszokott ima:

Kit megteremtett a szükség
Óva inti kegyeltjeit
Anyai szeretetért hálával tartozunk
Hitünk benne örökké él
Kérlek áldj meg oltalommal,
jószerencsével, hogy továbbra is az utadon járhassak.
Ahogy az úrnő akarja.


A Peregrim ház területeiken a törvénykezés mondhatni nem a legvéresebb. Még mindig megtudták tartani a régi zsivány becsületüket, és azt, hogy ha más üzletének teszel keresztbe, akkor magadnak is. Többnyire kapnak egy második esélyt a helyiek, ha tolvajlásról vagy más kevésbé radikális bűntettről van szó. Ha merénylet, vagy gyilkosság a téma, ott csakhamar börtön lesz a legnépszerűbb döntés. A helyi uralkodó igyekszik fenntartani az egységes rendszert. Miszerint mindenki részesedik jogokban, ahogy kell ( mint egy rablóbanda közösség ).

E vidéken a leglakottabb rész maga a zöld terület, ahol egy nagyobb erdős térség is található. Réges-régen épült az erdő mélyén egy ősi építménysor, amit a fák gyökerei csakhamar benőttek.
Említett hely:
Szerencsével határos módon csak-csak kibírták a régi háborúkat, és a nagy földrészek szakadását okozó kataklizmát. Peregrin ház ritkán veszi igénybe eme nem túl sok, ám annál masszívabb építményeket. Viszont a földalatti járataikat annál inkább. A megmaradtakat kiegészítették, ugyanis azok nem maradtak teljesen épek a sziget eltolódások miatt. Mindenesetre, kevesen tudják, de az egész erdőség terület mélyen, - vagy nagyon mélyen- különféle járatok vannak kiépítve, amik tovább folytatódnak a közeli hegyekig, ahol a felszínen bányatelepek találhatóak. Pletykák szólnak arról, hogy nem csak járatok vannak az erdő gyökerei alatt, hanem egy város is. A Hashassine rend eldugott városa, ide keveseknek vezet út, vagy betekintés – Peregrin ház igazi birodalmába. Itt találhatóak különféle tudások, iratok, amiket évszázadok alatt gyűjtött a rend megannyi, világot járó tagja.

Az erdőben található a sziget legnagyobb védelme, mind a falvak, és városok miatt, mind a bármikor aktiválható csapdahálózatok miatt.
A zöld területeken csakugyan zajlik az élet, e hely legnagyobb ismerve a búza termesztés, agyag hasznosítása, különféle fa faragványok, különféle állattartások, gyógynövény (ide tartozik a bódító hatású kender*fű*), és más fajta – mint például a dohány termesztés - (mérgekhez is) növények termesztése. Zöldségekből, gyümölcsökből korlátozott fajtát tudnak csak termelni. Gyümölcsökből inkább citrusféléket, és nagyon kevés csonthéjasat. Míg a zöldségekből négy krumplifajtát (most vegyük úgy, hogy tudják mire jó), répákat, és retkeket tudnak termeszteni. Ezekből csak a krumplit szokták tovább adni kereskedelmi célra, és csak a fölösleget. A kendert, és a dohányt is tovább szokták adni, amennyi épp nem kell…
Megjegyzés: Állatidomítás is ezeken a területeken folyik a leggyakrabban. Néhol még találhatóak fahidak, fával borított talajok. Ám többségében már átálltak a kőhidakra.

Több föld feletti, és földalatti bánya falvak (és egy város), található. Különféle fémeket bányásznak, és e hely sajátosságát a Peridot-ot. A fennmaradó kőzetekből előfordult, hogy barikádot, vagy part menti megerősítést alkottak, de inkább a part menti állítólagos megerősítést használnak. Amik értő kezekben csakhamar képesek leomlani a váratlan betolakodókra.

Kikötő falvakból több található a különféle szigetláncolatokon, de mindössze egyet, ami város nagyságú. Ezeken a helyeken különféle hálok, kötelek, madzagok, megannyiféle halak, rákok, homárok, eladásával foglalkoznak. Vagy az éppen túltermelt egyik helyi cikk továbbadása.

A hegyvonulatokba, sziklás helyeken, temérdek búvóhely, rejtekhely, és járatott kreáltak tovább (többnyire régebbieket ).
Különféle különleges, és egyedi gyógynövény találhatók ezeken a helyeken. Hatásukat sokan dicsérik.

Szigetvilágokon a megmaradt erődítményekben állatidomítás, taníttatások, termesztések, és különféle tudások továbbadása folyik, amíg békés a hely.Területek:
Jelmagyarázat:
Fehér pöttyök: szárazföldi útvonalak.
Sárga pöttyök és keresztek ( utólag megjavult a paint - lol -) Hajózási útvonalak. Ahol a földre helyeztem, ott kialakított tovább jutási út van.
Erdőségben a nagy színes pötty: A föld feletti legnagyobb város, más házak számára a Peregrin ház fővárosa.
Narancssárga pötty: hegyben lévő földalatti város.
A sötétebb sárga pöttyök a szárazföldön: Kikötő faluk ( amik csak arra specializálódtak ). A legnagyobb pedig a jobb felső csücsökben pedig az egyedüli csak kikötő város.
Nagyobb fekete pötty(nem tudtam kockát nyomni): Város.
Kicsi, vagy a nagytól kisebb fekete pötty: Faluk.
A hegyvonulatokra helyeztem fekete pöttyök: Bánya telepek, bánya faluk.

Ismertebb városok:

Amik nincsenek felsorolva azok kevésbé ismertek mások számára. A továbbiakban ez változhat, és bővebb információk tudnak ki róluk, hogy ott mik is folynak.
Egyenlőre az ismerteknél is csak hézagos információkkal szolgálnak másoknak. Egyedül a szövetségesek tudják, de ők is csak azokat a város-falu képeket amiket oda vetítenek nekik. Amit általában észre sem vesznek.

Z’varazo – Kalaksta-i erdőben a legnagyobb felszíni város. ( ami kitűnik a megszokott városoktól: Fő idomítók helye, és kivételes idomított állatok gyűjtőhelye. Gyógynövények hasznosítási céhek. Nagy asztalos céhek. További ismeretlen.
Helako – a második legnagyobb város. Ami a nagy erdőn kívül található. ( Ami kitűnik a megszokott városoktól: Méreg keverési céhek, eléggé nagyüzemben (ugyanis kisebb sok helyen van ). Kender, és dohány felhasználás. További ismeretlen.

Kevésbé ismert városok:
Ambolo – erdőség nagyja területét körül ölelő úthálózat, és földalatti város. Az igazi Peregrin fő város. A rendűk otthona, és tehetősebb alsóbb házak gyülekező helye. ( nem jeleztem tréképen, már a terjedelme miatt is, aminek fele csak járatok, és raktárak. S azért, hogy a felszíni városok, faluk, látszódjanak.) További ismeretlen.
Brussazo – hajózással megközelíthető hegybe vájt város. Rejtekhely, és az alsóbb kevésbé tehetősebb házak ünneplő helye, tárgyaló helye. További ismeretlen.

Helyek rövid illusztrálása:
Rövid illusztráció:
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Cerebro Hétf. 15 Jún. 2015, 17:09

House Peregrin (Nagy ház) Tekercs2_zpshhlotmuo
Kapcsolat lista az áttekinthetőség érdekében.

Szövegesen:
Ház neve:Peregrin

Kereskedelmi hajók érkezése, vagy szárazföldi kereskedelem lebonyolításának a helye:
/ Térképen jeleztem zöldell, feltűnően! /
Kereskedelmi érkezések térkép.:

Megjegyzés: 5. terület határaira azért szállít a Peregrin ház árukat mert útközben lebonyolítja a többi útvonalat is ( általában, és nem egyedül ), így csökkentve van a nagy távolság okozta veszteség. No meg, tisztelik azt a területet, ez a tény is erősen befolyásoló. / Megjegyzem ez nem jelenti azt, hogy a többi területet nem! Mindössze a felfogásuk külön tiszteletet váltott ki belőlük. Ilyen tiszteletet élvez a 11. terület is. Többiekkel ugyan úgy tiszteletben tartják a békét, az egyezményeket, és a kereskedelmi kapcsolatokat. Miller házzal régebben sem, és még mindig semmi kapcsolatuk sincs, mondván észak felé nem mennek. Lentett fel vannak sorolva az indokok. /
A 10. területre árú szállítása nem hajóval történik, hanem a baráti szövetséget élvező 11. területen át, ami jobban megéri nekik, mintsem hajózzanak ki a 2. területlen, majd haladjanak le a 10. területre, majd hajózzanak vissza, esetleg a Miller ház területére. Már rakományilag is szét roppanna a hajó, ha meg több szállít akkor egyéb problémák adódnak... Peregrin ház nem szeret hajózni. Smile Hozzá köthető ez egy rendelethez, amit III. Marko hagyott jóvá. Ami korlátozott hajó kimenetelt és bemenetelt képez.
2. terület felé, a jobb oldali narancssárga pötty jelzésű nagy kikötő városból történik meg a kereskedés. Tehát keleten csökkenti a hajózások számát!
4. Terület felé a 6. és a 7. területet tudja érinteni utazás közben, amit általában nem tesz meg, legalábbis nem egy hajóval. A kacskaringós útvonalon jut el hozzájuk az árukkal.
Nyugatra hajózásoknál kivételen használ kettő vagy annál több kereskedelmi, vagy védelmi hajót. Mindegyik az adott célpontjánál áll meg, szállít árút, és vesz is fől ha tud.

A többit azt hiszem nem kell részleteznem.

Továbbá:

/ Kérlek legyetek tekintettel arra, hogy a Peregrin Ház mely területeire érkezhet árus, diplomáciai, vagy kicsi hajó! Köszönöm! /

House Peregrin (Nagy ház) Utvonal_zps6n7zp0po

Erős kék színnel, benne sötét lilával jeleztem a területeket, városokat, kikötőket!

Kereskedelem:
+Gyapjú (megmunkálatlan) - House Chromixen
+Vékonyabb gyapjú (félig megmunkált)
+Különféle gyógynövények, ritkák értelemszerűen eléggé drágák. - House Pentaghast, House di Avigon, House Eagleway, House Evergreen, House Pearlwater, House Carter, House Masaari-Singh
+Kender (nyugtató, és fájdalomcsillapító) - House Pentaghast, House Chromixen, House Eagleway, House Pearlwater, House Carter, House Masaari-Singh,
+Dohány - House Chromixen, House Eagleway, House Pearlwater
+Négy fajta krumpli - House di Avigon
+Citrus gyümölcsök - House Pearlwater
+Madártól pennák írásra(több fajta minőség – megszokott – nemesi - lusxus) - House di Avigon, House Eagleway, House Pearlwater, House Carter,
+Fa faragványok (ez lehet díszes táltól elkezdve, a szobrokon át a különféle használható eszközökig. ) - House Pearlwater
+Agyag - House Evergreen, House Pearlwater, House Masaari-Singh
/ Ami nem publikus, az nincs a listán! /

- Export: Kereskedelmi cikkek:
/ Hozzá tenném, hogy még jó pár dologgal kereskedhetnének, de nem teszik. Maguknak megtartják, és felgyülemlesztenek egyéb dolgok miatt. /
+Gyapjú ( megmunkálatlan ),
+Vékonyabb gyapjú ( félig megmunkált ),
+Különféle gyógynövények, ritkák értelemszerűen eléggé drágák.
+Kender ( nyugtató, és fájdalom csillapító )
+Dohány,
+Négy fajta krumpli,
+Citrus gyümölcsök.
+Madártól pennák írásra.
+Fa faragványok ( ez lehet díszes táltól elkezdve, a szobrokon át a különféle használható eszközökig. )
+Agyag

- Import:
+Vas.
+Szén.
+Réz.
+Üvegek.
+Festék.
+Bálnazsír.
+Távolsági fegyverek, és rövid kardok.
+Különféle tudások, szakértelmek.
+Guanotrágya.
+Gyöngyök.
+Csigafajta.
+Zafír tó vize.
+Marha bőr.
+Selyem.
+Bór.
+Fűszerek.
+Élelmiszer.
+Gyümölcs.
+Méz.
+Só.
+Méhpapir.
+Viaszgyertya.
+Gyémánt.
+Ametiszt.
+Ezüst.
+Gránit kő.

Amiket importálna még: Kén, Vörös Gránát, Fekete Zafir, Rodolite,Füstkvarc, Smaragd, Rubint, Borostyán, Kék Zafir, Égkék Topáz.

Szövetséges házak:
House Pentaghast: Barátias szövetség, és kereskedelem, egyben meg nem támadási egyezmény.
House di Avigon: Egyoldalú szövetség részükről, Peregrin ház felé. Ennek léte kevésbé publikus, Peregrin részről legalábbis, ha di Avigon ház kiadja az információt, akkor publikussá válhat.
House Chromixen: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
House Ramírez: Meg nem támadási egyezmény, se több, se kevesebb.
House Pearlwater: Meg nem támadási, és kereskedelem.
House Evergreen: Meg nem támadási, és kereskedelem.
House Masaari-Singh: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
House Carter: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
House Eagleway: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem.
House Belmont: Meg nem támadási egyezmény, és kereskedelem. / Peregrinek várnak a szövetségi ajánlatra.

Semleges házak: House Miller – semmilyen kapcsolat - Oka: Túl nagy távolság.
Ellenséges házak: – Békére törekszik.
Egyéb megjegyzések: A múlt okozta kevésbé jó benyomásuk miatt többségében nem számítanak többre mint meg nem támadási egyezmény. Békére törekednek, amit nehezen hisznek el róluk. Sőt, számítanak hátba szúrásra, árulásra. Ezzel is sugallva a Peregrin ház felé, hogy őket onnan fogja érni az árulás ahonnan nem számítanák: Nem Peregrinektől!

Adó 50%, annak nagy része ezüst, amit Belmont háztól vásárolt, a maradék gyapjú, és fa - faragványokból áll. ( Éves befizetéskor. )
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Peregrin Kedd 16 Jún. 2015, 19:15

Legfelső írnok.  – névtelen írnok - *Helyhez kötött segéd*

Kinézet:

Ha hetvenkettő éves egykori Legfelső Hashassine, most már a Legfelső írnoki címet viseli, aki általában az uralkodó tanácsadója, és fontos intézkedések felelőse az alsó városban, Hashassine rend fővárosában, Ambolo-ban. Vallásos beállítottságú, és a legnagyobb erénye a nyugalom, türelem, és a hibátlan emlékezete, kora ellenére.
Harci tudása egykoron legendákba illő volt, mostanra már elege lett a harcokból, és inkább a békére törekszik. Írnoki szerepe mellett, még tekintélyes gyógynövény ismeretekkel is rendelkezik.
Két fia van, és három lánya. Közülük nagyja bejutott a Hashassine rendbe, ezáltal büszkévé téve őt. Akik pedig nem, azok idomárok, vagy méregkeverők, amik szintén büszkeséget okozó besorolások.

Ara Dimon ház megmaradt részének az irányítója volt, ám végül arra kényszerült, hogy beolvassza a Hashassine rendben. Sok tekintetben – mint minden magas rangú Hashassine-t úgy őt is rejtélyek övezik. Mindenesetre a múlt sötét árnyait ő sikeresen hátra hagyta, hála egy zarándokútnak. Ő az a személy, aki többnyire sulykolta a békés utat III.Marco-nak.
A rendben ő mestere, s továbbadója a sánta harcmodornak, magyarán az álcázott küzdelemnek.Kestler Nrikzo * Ritkán használt írnok - bankár - kém - szabotőr -

Peregrin ház a kémkedést mint lehetőséget úgy oldja meg, hogy a Hashassine Rend két ágát erre a célra használja fől. A fehér ágat hírszerzésre használja, míg a szürkét háború esetén felderítésre.
Azok a tagok akik hírszerzést vállaltak el, azok diplomaták, vagy banki hálózat valamilyen alkalmazottjai.
Például gabonatárolókat jegyeznek fel, feltérképezték a hierarchiát, belső ellentéteket. De ők sosem lesznek olyan szintű kémek akiket teljes jogon, a gyanú árnyéka nélkül be lehetne illeszteni a társadalomba.
Pontosan ezért ( a diplomaták a kivétel ), a banki alkalmazottakat birodalmanként szét osztották, a nyelv ismerete miatt is, s az esetleges felváltások okán.
Ha valamelyikük lebukik, és van rá lehetősége akkor hazautazik, és más irányban helyezkedik el, persze ha túléli a lebukást.
Ennek eshetősége miatt ezek a tagokon nincsen Hashassine Rend billogja. Továbbá nem használhatnak feltűnően jól idomított madarakat.

Ehhez a különleges ághoz tartozik Kestler Nrikzo
Kinézete:
Már fél éve Borgardalr Központi bankba épült be az említett külhoni személy, a városi kirendeltségen. Kinézetileg erősen hasonlít a Tajtékhonon élőkre. A bankban dolgozik, mint írnok, tud írni, olvasni, ismeri az ottani nyelvet, és folyamatosan a környező bányákat járja, hogy jegyzetelje az adatokat. Hivatali papírjának köszönhetően mindig beengedték, hogy a munkáját végezze. Leginkább az Almandin bányákra állt rá. Eddig csak annak hordalékát gyűjtötte (ami bányászat közben keletkezhet), eléggé apró szemekről van szó, és parancsba kapta, hogy nem számít, ha nincs csiszolva, de szerezzen egy tojás méretű darabot, vagy annál kicsivel kisebbet.
A kicsi hordalékot már elküldte hajóval pár hónapja.

Tervei szerint a mostani ünnepség alatt, amikor leszáll az éj, bejárja a közeli bányákat, és a szállításra váró nyers Alamandinokból elvesz párat, és azzal megy el a kikötőhöz, vagy a madarához.
Ha pedig minden jól megy, akkor tovább áll, háta mögött hagyja a bankot, munkáját, és ő maga megy az uralkodóhoz, Ambolo földalatti városban. Egyik megbízható hajóra felszáll, új ruhával, kinézettel. Megjegyezendő, hogy a beépült írnok el akarja kerülni a harcot, de ha muszáj, akkor rákényszerül. Ő, és minden hozzá hasonló fehér ágba tartozó személy, az adott birodalomhoz tartozó vágási stílusokkal végez az ellenfelével, ám ez sosem olyan hiteles mintha tényleg egy ott élő harcedzett polgár, vagy tiszt tette volna. Nem használhat mérget, nem használhat Peregrin pengéket, és semmilyen olyan fegyvert, és harcmodort, ami hasonló a Peregrin ház birodalmában találhatókkal. Ezért sem tanítják meg nekik az eredeti, és tiszta Hashassine tollas utat. Hanem az árnyék harcmodort. Még ha ő elbukik, inkább hiszik tolvajnak, legrosszabb esetben felkelőnek, másik, ellenséges birodalomnak, szabotőrjének. Teljes mértékig elszánt a célja érdekében, mert tudja, hogy ezzel a Rendet erősíti, "csakis az Árny úrnő kiválasztottja képes rendet teremteni eme birodalom káoszában" (személyi kultusz egyben. ). Megszállottsága, és céltudatossága nem egyszer már-már embertelen kitartást adott neki.


A hozzászólást Jack Connor összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 18 Jún. 2016, 07:08-kor.
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Cerebro Kedd 14 Júl. 2015, 00:03

12. House Peregrin – olivin/peridot – méregimmunitás (egyelőre csak a halálos méreggel lehet kiiktatni, a többi semmilyen hatással nincs rá), lassú öregedés (3x addig élnek, mint egy átlagos ember 100-150 év, de ezt majd csak sokára tudja meg)
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Kiegészítések!

Témanyitás by Peregrin Hétf. 16 Nov. 2015, 21:13

House Peregrin (Nagy ház) Hashassine%20rend2_zpsw6rlhwoj
House Peregrin (Nagy ház) Hashasinne_zpsknrlgulx
Kissebb Hashassine rend jele. A nyolc szög a halhatatlanságot jelképezi.

Hashassine rendről: - Peregrin kiegészítés
//Évszámok: Ahhoz mérten, mint jelent kétezres évszámunk előtt is voltak több ezer évek, amikor értelmes( képletesen persze ) civilizációk éltek. Így a kataklizma előtt 100 ban nem értek teknologiától mentes lények. Lehetnek olyan népcsoportok akik akkor telepedtek le, és kezdtek el mindent, de vannak olyanok akik már több száz, sőt majdnem 1000 éve kezdték el a terjeszkedést, pl Rómaiak, Vikingek, Mayák, stb. Ílyen elven a kataklizma előtti 451 es évszám nem tekinthető túl korainak.//

Régmúlt:  
Ez a „rend” már a kezdetekből bajos volt. Sok gondot okoztak, züllött, és fokozottan elmeháborodott tagjaik. Amiir bűnözők kőre dobta föl az ötletet miszerint kellene egy orgyilkos rendet alkotniuk, magyarán elhatározni magukat. Az amúgy tolvajlással, zsarolással foglalkozók gyülekezete volt már húsz éve, de ez nem maradhatott így sokáig.
Vérvonalilag is erősen fűződik Amiir bűnözői család a Peregrinekéhez,
Végül pár nemzedékkel később megalakult az első, kezdetleges „Orgyilkos rend”, pontosan a kataklizma előtt 451-ben, amit Hashassi-nak neveztek el ( ez nem az-az orgyilkosok gyülekezete, amiből később a Peregrinek lettek ). Kezdetben pogány rítusokat végeztek, hogy azok segítsék őket feladataik során. Rítusok közben egy intenzív illatú növénynek a keverékének égésekkor keletkező füstjét szívták be mélyen, ami rövid kábulatot okozott, később főzetett csináltak belőle, ami hallucinációk egész sorát idézte elő a fogyasztónak. Általában ezt beavatáskor, és egy nappal azelőtt végezték, amikor nagy dolgokra készültek, tehát bevetések előtt.
A felemelkedésük 675-re tehető, amikor először megismerkedett az akkori Hashassi képviselője egy Peregrin nevezetű nagyravágyóval. Befolyásolta őt, hogy hozzon létre egy Orgyilkos szervezetet, ami pontosan 701-ben alakult meg, egyik utód által.
Ez a szervezet később betársult a Dupla keresztesek rendjéhez, és átvágva őket, végül nemesi rangra tettek szert, pontosan 794-ben, ekkor alakult meg a Peregrin ház is, így tehát házzá nőtte ki magát az említett Orgyilkos szervezet. Hashassi gyülekezet ekkor élte a fénykorát, szövetségük elkezdődött, és megmutatták a világnak milyen az igazi korrupció. Kereken 800-ban kapott a Hashassi gyülekezet névváltoztatást, és rendszeri átalakítást. Megváltak a bódító szerektől, és rend rendszerét öltötte magára, immár Hashassine rend néven. Orezanto nyelven így volt írandó még régebben: Hashassi-ne, ami azt jelenti, hogy a változás küldötte, a Hashassi=küldötte, a változás pedig a –ne. Idő múlásával ez elenyészett, és egybeírták, később mindig úgy ismerték. Végül mindegy is volt, hiszen változást kreáltak bármerre jártak. A rend és béke ellenségei voltak, maguk a káosz teremtők, ahol tudtak csak kárt okoztak. Korábban is rossz hírben álltak, de a Peregrinek befolyásával, és pénzével az oldalukon olyan dolgokat tehettek, mint például a tárgyalások szabotőrjei, ünnepségen az polgárok megmérgezői, királyok-örökösök gyilkosai, és még lehetne sorolni.

– Merényletek - - Szabotálás - - Erőszakos demonstrációk -
Száznegyven évvel később igen nagy ellenség tábort gyűjtött össze a Hashassine rend, és egyben rengeteg pénzt is sarcoltak, vagy jól fizetett a megrendelőjük, vagy loptak bevetéseik során.
Vészterhes időket követése után egy új, forradalmi gondolkozású személy vetett véget az örökös korrupciónak, az örökös káosz teremtésnek, az egész régi, mocskos Hashassine rendnek. Ő volt I. Marco Peregrin, aki zarándok útjáról visszatérve, Pentaghast ház bölcsességeit magáévá téve, Peregrin ház örökösi hatalmánál fogva megtehette, hogy hivatalosan felszámoltatja az említett rendet 950-ben. A világ színe előtt történt az egész… procedúra, ha lehet így nevezni. A Hashassine rend bajkeverői közül (vezetői), néhányan elmenekültek az az igazságszolgáltatás elől, de erről szinte senki sem tudott, még I. Marco se.
Viszont rejtélyes okok folytán I. Marco nem szüntette meg végleg a rendet magát, ennek állítólag az egyik oka az, hogy 955-ben a Peregrin ház egyik fő expedíciója sikerrel zárult, amikor is egy omladozó templom lejáratát felfedezték. Útvonalát újravájták, és végül megtaláltak egy ősi civilizációnak egy gigantikus földalatti romvárosát. Amit azonnal újra akartak építeni, I. Marco úgy határozott, hogy ez a város 956-tól az Ambolo nevet képviseli, ami ereklyét jelent. Hozzátéve döntéséhez, a Hashassine rendet újra alapítja, megtisztítva, felügyelve, immár ők lesznek a rend, tisztaság, és legjobbiság őrzői, küldöttei.
Pontosan Hashassine rend újjászületése 958-ra tehető, akkor még kicsiny gyülekezetként indult, akiknek elsődleges feladata Ambolo őrzése volt, és a lejuttatott tudások őrzése a jövő érdekében. Köztudott, hogy I. Marco hatalomra jutásától kezdve megszűntek az agresszív viselkedések, amik eddig jellemzőek voltak a Hashassine rendre, és a Peregrin házra. Új terve szerint hírszerzéssel fognak foglalkozni, ( 959-től)

Alapok után 961-től létrejött a Hashassine rendben az ágak rendszere, és a kisházak beolvasztása ezzel egy időben. Ami egyfajta ellenőrzés is, és persze az Hashassine rend erejének a növelését is szolgálta. 962-ben Marco elindított egy hitvallást, amit mások csak szokásnak, később nézőpontnak neveztek: – Állatok tisztelete, ebből adódóan csak ünnepekkor esznek húst, és az is áldásban részesül egy szertartás során. Később a hall kivételt képezett, annak evése engedett egy héten négyszer.
I Marco igyekezett továbbá olyan dolgokra rávilágítani a területen élőket, hogy minden élőlényt, és minden élőt értékeljenek. Ennek hatására alakult ki a növények, fák tisztelete, ápolása. S megannyi olyan klán, vagy gyülekezet, akik ezt folytatják ( még mindig 962-től) Már a kősség érdekeit nézve is az idő haladtával ez fontossá vált. Marco szerint minden energia, és nem mindegy, hogyan állunk azokhoz a dolgokhoz is, amik részese életünknek, étkezésünknek, gyógyulásunknak, fejlődésünknek. Még lehetne sorolni újításait, de a végeredményt még mai napig is érezni lehet Sanctuary területein.

Hashassine rend hat ág rendszerre nőtte ki magát 998-ban. Ez azt jelenti, hogy már sikeresen magába olvasztott tíz kisházat, és nyolc klánt. Ez akkoriban tekintélyes szám volt.
Több évvel később Castello vette át I. Marco helyét, és ő volt az aki a kataklizma okozta káoszban rendet tudott teremteni. Ambolo várost meglepő fordulatként érte a földek elsüllyedése, felemelkedése, szétválása. Meglepő módon Ambolo romváros alapjai tovább bővültek a természeti katasztrófák során. Elfeledett területek nyíltak meg az építkezők előtt, ezáltal bővült a lenti város, útvonalaikat kellet igazán rend betenni újfent. Ami időbe telt, ennek okán voltak éhínség általi halálozások. A korábbi Sanctuary terület jelentősen lecsökkent terjedelmileg, az első tíz év kemény volt, eltűnt személyek, és az élőlényeket még tovább súlyozta az élelem hiány, ami pár évig zajlott, míg helyre nem jött a mezőgazdaság, utána kellett szembesülni a megmaradt területek igazgatás kérdésével. Ahogy mint eddig, a terület legbefolyásosabb családja vette át az irányítást, bármiféle megkérdőjelezés nélkül. Castello erőskezű uralkodó volt amire nagy szükség volt akkoriban, ő tartotta egyben az ottani rendszereket, idővel biztos lábakra tudtak állni, és egy ilyen birodalmat adott át örökösének, Grossy-nak, aki tovább vitte az elveket, noha ő nem volt olyan erős kezű uralkodó.
Visszatérve a Hashassine rendre, a jó ideje épülő Ambolo virágzásnak indult pontosan a Katalkizma után 58-ban. Míg a felszínen még csak kezdeti sikerek mutatkoztak meg a gazdaságot, illetően. Évtizedek röpültek el, és Ambolo szépen bővült, ahogy az ott élő Hashassine rendtagok, mind különféle tudások, szakértelmek, praktikák, mind-mind a változás tárháza volt.
A felszíni gazdaság kataklizma után 105-ben állt olyan erős lábakra, mint még sose, ennek jelentős oka a bevezetet Többmagos rendszer, változtattak a fő terményeiken, és ennek okán megtalálták azt az élelmiszert, aminek legkedvezőbb az ottani megmaradt talajok, ez nem volt más, mint a gabona. Régebben termesztettek termesztésének mértékét lecsökkentették.
A leginkább jelentős esemény, a hatodik ág további bővítése volt. Ami pontosan a Kataklizma után 155-ben történt amikor Sanctuary szigetére érkezett egy szokatlan népcsoport egy pár fős családnyi mennyiséggel. Befogadták őket, majd idővel kiérdemelték, hogy csatlakozzanak a rendhez. Még későbbi jelentős időpont a 205-ös év, amikor szintén érkeztek hajóval egy másik népcsoport, őket hamarabb befogadták, mint az előzőket. Leginkább, azért mert megértették az ottani rendszerek mozgatórugóit: hűséget, hitet, és a bizalmat, és ezek szerint éltek, cselekedtek.
Ami talán még érdekes, hogy egyik népcsoportról sem tudni honnan jött, igazából miért jött, csak annyit mondtak, hogy mindig is ezen a térségen léteztek, de a katasztrófák, és egyéb dolgok arra kényszerítették őket, hogy valahol máshol letelepedjenek. Miért vártak ezzel ennyi évet, ez megválaszolatlan kérdés marad.
Mind a két népcsoport leginkább a hatodik ágat erősítette, mondhatni a gárdista réteget. Adódott olyan alkalom is, hogy más ágakba is eljutott egy-kettő ember az említett népcsoportokból. Tudásukat megosztották a Hashassine renddel, ezzel erősítve azt.

Napjainkban továbbra is beolvaszt kisházakat és klánokat, de most már nagyon alaposan megválogatják kikre vár a sor. Jelenleg tudások feldolgozásával, szakmák, képzések, harcmodorok, elmélyülés a hittben, és a különféle manufaktúrák űzését folytatják Ambolo városában. Az elmúlt több mint háromszáz évben csak pár áruló felkutatása, és a korrupció vadászata volt leginkább a dolguk, ha nem tartózkodtak Ambolo-ban. Ez természetesen maroknyi tagját illette csak.

Mondhatni csak a küzdelem imádatukat tartották, meg ami a rend múltjában is ott volt. Ám a többi, mind az ellentéte a régihez képest. Vagy mondhatjuk azt is, hogy a több évszázadon át tartó agymosás, és rendszerek kialakítása meghozta a gyümölcsét. Engedelmesek, alázatosak, hűségesek, vallás központúak, és törekednek az egységre. A mindennapi kiképzések, párharcok, mind-mind segítenek abban számukra, hogy a feszültségüket kiadják, és a nap többi részében nyugodtak legyenek, vagy éppenséggel boldogok a közösségben.
Ez törékeny dolog, és addig élvezik, amíg lehet.
Másban nem történt jelentős változás kataklizma után 205-től.

- Köztudatban: Hashassine rend egy vallástalan, veszedelmes, kártevők gyülekezete volt, amíg létezett. Rengetek baj, és megannyi káosz, katasztrófák alakítottak ki. A hírüket talán a veszélyességük ismerete múlta fölül.
Aztán egy nagyszabású esemény során Marco Peregrin nevezetű befolyásos ember felszámolta a rendet, mind hivatali szinten, mind látványos inkvizíció kíséretében. Azóta egy szó sincs róluk, eltűntek a világ fejlődésének forgatagában, még a nagy kataklizma előtt, úgy tűnik mindörökre.


- Beavatottaknál: A felsorolt történet szebbik, és szelektált egyvelege, tehát a kataklizma előtti Hashassine rendről csak annyit tudnak, hogy félte őket a világ, és pont. A kataklizma utáni történéseket aprólékosan tudhatják.
Természetesen az uralkodó tudatában lehet az egész múltnak, ha akarja. Ugyanis egy könyvben fel van jegyezve, aminek tartózkodási helyét mindig csak két ember tudhatja, és, hogy ők mit is tudhatnak, azt szintén csak két ember tudja.


További részletek a rendről:

- Felső rangokról -

Vannak vezető rangok, mint például a Legfelső Hashassine, Legfelső írnok, Legfelső ág mester. Mindössze ez a három létezik a rendben, ami igen magas pozícióval rendelkezik.

- A Legfelső Hashassine: Rang elérése a legnehezebb, A Legfelső ág mester címet birtokolnia kell. Majd a képességei, elméje, szelleme, mind újból megpróbáltatásra kerülnek, és a jó eredménnyel végezte el a próbát akkor eléri a Legfelső Hashassine rangot, amit eddig csak a legjobbak értek el, akiket egész életükben talán maroknyinál is kevesebben győztek le párbajban.
- A Legfelső írnok: Elérése már könnyebb feladat, mondhatni elég a Narancssárga ágat, és a Fekete ágat tökéletesen teljesíteni, és a végső lépés két dologból áll. Tanítónak kell lennie legalább tíz évig, majd ha betöltött egy bizonyos öregkor, akkor válhat valaki Legfelső írnokká, magyarán tanácsadóvá, és Ambolo helyettes vezetőjévé.
- A Legfelső ág mester: Mind a hat ágat ismernie kell mesteri szinten, majd egy sor próbán kell átmennie, hogy megkapja a Legfelső ág mester címét, ezt szintén kevesek érték el, és jelenleg nincs olyan ember, aki betöltötte.

Az ág rendszerekről:

Egész Hashassine rend alapkövének hat ága van: Mind színeket képviselnek, névileg, és az ágak képviselői ruházatukban is. Még régen egy-egy klán-kisházak jellegzetes szín használatuk (mint a zászlóknál), szokásaik, képességeik alakították ki végül ezt a hat ágat, ami további kisházakat is magába olvasztott az évszázadok alatt.
Az ágakban csoportok vannak, amik szervezet, és klánok egyvelege. Továbbá ezekben fellelhető rangsorok, amik ahány szervezet-klán – rend, annyi féle. Leegyszerűsítve, mindenki gondoljon a: legfelső mester (vezető), mester ( mesteri szinten van, lehetséges vezér jelölt, vagy helyettese), képzett (aki kijárta a képzést), tanító (elérte, hogy taníthasson), tanítvány (aki legalább már öt éve tanul), tanonc (növendékek, olyanok, akik nemrég kerültek az adott tanítóhoz.) titulusokra. Mindegyiknél hasonló rendszer látható, csak más névvel.

Minden ágrész mesternek van egy női, és egy férfi képviselője. Ebből kivételt képez a Piros ág, ahol több mester, és mester nő, van jelen. Ez nem azt jelenti, hogy csak egy-egy mestere lenne a másik öt ágnak:
- Minden ágnál ketten vállalják, hogy megosztják rejtett tudásukat a többiekkel, és központi tanításokat is tovább adnak, abban az ágban. Ebből kiindulva természetesen vannak bőven olyan mesterek, akik rejtett rangot viselnek, vagy nem akarnak tanítók, lenni.
A hatodik ágban pedig azért van több mester, és mesternő, mert abban az ágrendszerben három népcsoport van jelen: Orezanto, Arusiy(Török), és a Kenji(Kínai), mindegyiknek van kettő felvállalt mestere, így ennél az egyedüli ágnál van összesen hat mester képviselő.
Ambolo-ban egység rendszer van, így a nők ugyan olyan joggal rendelkeznek, mint a férfiak, ezért is vannak mester nők is. Több esetben jobban tisztelik a mester nőket, mint a férfi mestereket, több esetben jobbak is náluk. Tekintve, hogy Ambolo-ban senki nem tanít lovagi harcmodort, csak azt hogyan harcoljanak ellenük, így általában olyan technikákat tanulnak, amihez hajlékonyság, mozgékonyság, és kevés, ámbár precíz támadás sorozatok ismerete, elvegyülés és még sok mást tartozik. Így könnyen érthető, hogy a nők jobbak tudnak lenni.
Persze akadnak kivételek.
Nem csak lovagok ellen képezik őket, de ez talán a legérthetőbb dolog mind közül.


House Peregrin (Nagy ház) Ciacutemerekhezzoumlldk_zpsa2huwyvp
Zöld: -
Fő része: Méregkeverők, és Gyógyfüvesek. – Az öreg fűszeres üstje klán.
Többi része: Vadászok (ritka esetben állatra, gyakori esetben beépülve kutatják a korrupció nyomait), Nyom olvasók. Őrszemek (őrök, Idomárok. Kábítók. )

(Felszínen, távol állva Ambolo-tól )
- Zöldpengéjű nyíl – az őrszemek
A felszínen az őrszemek, nyomolvasók, és „vadászok” vannak jelen, mint biztonsági-rendfenntartói erők.
(Semlegesen, és békeszeretőek)
- Druydák – az erdők védelmezői, állatok védelmezői, természet imádói, erdők bölcsei. Maroknyi létszámmal rendelkező gyülekezet.

House Peregrin (Nagy ház) Ciacutemerekhezpirosk_zpshb3u0prq
Piros: -
Fő része: Különleges háromszög gárda - Vörös sárkány pikkelye. – Holdburkolók. (beolvadt házak, csoportok, népcsoportok, klánok. ) ( Többrétű vallás)
Többi része: Távolságiak, Védelmezők,

(Felszínre kivetült résszel gazdagodott már száz éve – köze van Ambolo-hoz )
- A Zöld őrzői (általában az uralkodói házat jelenti ez, és azt jelenti még, hogy a felszínen egy bizonyos létszámú rejtett testőrséget alkotnak. Mindig elrejtve kilétüket, bőrük színét is.)

House Peregrin (Nagy ház) Ciacutemerekhezfeheacuterk_zpsllblksjw
Fehér: -
Fő része: Világ Figyelői - hírszerzők – A mindent látó szem rendje.
Többi része: Levelezők.
A világ figyelői, beleolvadva az ottani társadalmakba. Ahol ez nem lehetséges, ott bankárként, írnokként vannak jelen. Fő feladatuk a figyelés, feljegyzés, és továbbítás.
( Ez az egyedüli ág ami csak követet módon van jelen Ambolo-ban, inkább a világ minden táján járnak s kellenek)

House Peregrin (Nagy ház) Ciacutemerekhezszuumlrkek_zpskdgt916r
Szürke: -
Fő része: Háború esetén felderítők.
Többi része: "Éjszakai figyelői" ( éjszaka kémkedők ), testőrség.
Diplomatákat kísérik mint testőrök, háború esetén, vagy háború előszeleként felderítenek mindent amit lehet, s azt jelentik a felettesének.
Éjszakai kémkedések, más néven figyeléseket szoktak létesíteni az adott országban. Ha háborús kimenetelű lenne a helyzet, őrök szokásainak figyelése, váltási időszak megjegyzése, s más "rendszerek" - szokások feljegyzése.
Ritkább esetben testőri kíséret este is ott marad a hajónál, akkor előfordulhat, hogy este mozgásba lendülnek a fentebb említett módon, helyi ruházatban amit korábban be szerezhetett valamelyik személy.
( Ez az ág rendszer nagy része kint tartózkodik a világban, a másik része Ambolo-ban, s amiért ott kerülnek kiképzésre, így sokkal közvetettebb módon állnak a Hashassine rendhez, noha ők sem kapnak billogot, de ez csak apróság. )

House Peregrin (Nagy ház) Ciacutemerekheznarancsk_zpsgrqlotug
Narancs: -
Fő része: Rend írnokok. Kutatótorony mesteremberei.
Többi része: Gyűjtők, Tanácstagok (részletezni), Tanoncok, Mesterek, Hír-adat feldolgozók, Kutatók. Alkatrész gyártók, régi tudások feldolgozói, könyvtárosok.
Ambolo legfontosabb rétege már több száz éve. Hisz ők dolgozzák fel a beszerzett adatokat, régi tudásokat, ők fejlesztenek mechanikai dolgokat, ők fejtik meg, és kreálják a kódnyelveket Sanctuary földjén.

House Peregrin (Nagy ház) Ciacutemerekhezfeketek_zpsgn7gq3ao
Fekete: -
Fő része: Orgyilkosok – Merénylők – B.U.K. Fekete Koponyások Szövetsége. Árny báró az istenük, határozottabb, és keményebb fellépésű, mint az Árny úrnő.
Többi része: Megfélemlítők, Fekete idomár - másik nevén: Az égi mészáros (légi posta gátlók). Robbantók. Elrablók. Eltüntetők.
Ők mondhatni a terror képviselői, a második legdemonstrálóbb a Piros ág után, és a kiváló harcosok rangsorán. Viszont a különbség a kettő közt elég sok. A Fekete ág teszi azt, amit másik ágak nem: a piszkos munkákat, az esetleges agresszív, kegyetlen dolgokat.

Piros ág egyedisége:
Mind a Vörös sárkány pikkelye (Kenji(Kínai), és az Arany szövet szablyája (Arusiy(Török), mind a ketten különböző évben érkeztek a 12. területre. Nem voltak sokan, négy-öt család érkezek fejenként, kettő hajóval.  A békeszerető, akkori uralkodnak hála letelepedhettek, viszont kikötötte, hogy csak a saját népcsoportba tartózókkal közösüljenek, náluk ez a szabály már sokkal előttük is így volt, és mindenki tiszteletben is tartotta, ha az uralkodón múlik így is marad még sokáig. Már a vér tisztán tartása miatt is. Ügyelni kellett a felmenőik büszkeségére, akik letekintve megvizsgálják, elég tiszta-e az adott utód, hogy örökölhessen az ősi családi vérvonalból, különféle adottságokat, hogy tovább dicsőítse jelenüket, jövőjüket.
Természetesen a Kenji-k egyből elfogadták a tényt. Az Arusiy-ok viszont nehezen, eleinte voltak viták is. Szó sincs arról, hogy sértésnek vették volna, ők csakugyan fejlet felfogásuk, hanem arról, hogy egyetlen „szabad” nő sem jött velük, és akik már nem szabadok azoknak volt férje-családja-gyereke. Ha bepróbálkoznának, többnyire gondokba ütköznének. Természetesen van náluk ágyas lehetőség, de ezt inkább személyek korlátozzák: Aki akar, annak van, aki nem, annak nincs, és ebbe nem lehet belekötni, bele kontárkodni egy harmadik, vagy negyedik fél kívánságai miatt. Hozzá jön még az is, hogy a másik ágyasa, vagy felesége nem lehet a másik uraságé is. Határozott emberek, hívei az egyszer jól meghozott döntésnek, amit nem lehet utána megmásítani. Ez viszont sokaknak keményfejűség, és túlságosan csőlátásra vall.
Kivételes esetet hozott elő az akkori uralkodó, és elfogadta az Arusiy-ok kérését, miszerint hadd közösüljenek az Orezanto, vagy hozzájuk hasonló népcsoportokkal ( külső jegyekben hasonló). Ehhez viszont külön kiválogatott egy csapat sötétebb bőrű hölgyet a felszíni városokból, és közös megegyezés alapján, mind a hölgyek, mind a férfiak részéről rendben volt a dolog, minden ment a maga menetében.

Elsőként az Arany Szövetség Szablyája jutott be Ambolo-ba, és később a Hashassine rend egyik ágába. Kivételes gondolkodásuk, és amiért rögtön megértették a 12. terület helyzeteit, lényegét, eszméét, hűség szükségességét.
Rövidesen csatlakozásuk után egy külön negyed részt kaptak, ahol a sajátos építészeti stílusuk szerint formálták a házakat, és az utakat.
Tizenegy év elteltével maguk a Kenji-k is bejutottak Ambolo-ba, nekik több időbe telt megérteni a helyzeteket, ám bőven bizonyították alkalmasságukat. Ők is kaptak egy külön részt amit alakíthattak kénye kedvük szerint.
Mindkét népcsoportból nem ment le mindenki, voltak olyan családok, akik megszokták a fenti létet, és nem akarták a harcos utakat választani, így ők semmit nem tudnak Ambolo-ról. Természetesen elenyésző számot alkotnak a felszínen maradt népcsoport tagjai. Ők általában manufaktúrára szakosodnak. Míg akik Ambolo-ban vannak azok csak a harcművészet, különféle harcmodorok, technikát, szertartási tradíciókat követnek, és folytatnak.

Csakhamar kiérdemelték, hogy csatlakozhassanak Hashassinbe rend legerősebb ágába, a Pirosba. Amiben olyan helyiek voltak eddig, akik a legjobbak, többségük maszkot hord, és különféle egyedi, vagy saját tervezésű fegyvereket használnak. Ez az ág különleges, mind a színessége miatt, mind a különféle harcmodora-technikái miatt, és a más, és más vallása miatt.

Kenji-k vallása:
Egy a Yukong névre hallgató vörös sárkányt istenítenek. Ő a bölcsesség, a szilárdság, a háború, és küzdelem Istene a szemükben. Az imájukat saját nyelvűkön ejtik ki, amit csak azok értenek, akik beszélik, vagy csak értik a nyelvezetüket. Felkészülésük a napi küzdelmekre, harcokra, a fegyvereik megtisztításával történik, aromás kencével, és végül egy tradicionális vörös anyaggal szokás befejezni a tisztítást, az anyagon aranyszínű írásjelek láthatóak.
Kenji-k úgy tartják, hogy a vörös sárkány akarata, hogy a szükség idejében mindenki megtapasztalja a vörösséget, és csak azok látnak benne, akik az igaz hívei, ezt az adományozott vérrel hitelesítették régebben, ám az Ambolo szellemisége megkövetelte, hogy sem állat, sem ember vérét nem ihatják, nem kenhetik fegyvereikre, sem magukra, oltáruknál se szerepeljen. Hashassine rend már több száz éve szakított sötét múltjával, és nem hajlandó olyan embereket befogadni, akik nem szakítottak esetleges saját sötét múltjukkal, sötét szokásaikkal. Ez is tartott jó pár évbe a Kenji-knek, hogy végleg átírják a régi tradíciót, és a vért magát a vörös színű anyag helyettesíti, amin ezek a szavak találhatók: Vér – dicsőség – áldozat – szentség – igazság.
House Peregrin (Nagy ház) Da1ab0732ef9aa5b9e74fed42d5893a0_zpshyk41j5q
Vezetőjük Cheng Yuky, aki a jövőbe tekintett egy álma által, és látta, a Peregrinek végét, méltatlan halálukat, bukásukat. Igyekszik úgy alakítania a dolgait, hogy népe szép lassan átvegye az uralmat, az egész Sanctuary területein, és elhozzanak egy erős korszakot, amit egy erős birodalom fog vezetni. A vezetést pedig a 12. területről tervezte, majd meghódítja a világot. Természetesen az elképzelései valószínűleg nem az ő életében fognak bevégződni, de megtett minden óvintézkedést, hogyha minden kötél szakad, a népét nem küldi a halálba, és ha szükséges az uralkodó ház ellen fordul. Kevesen maradtak népéből, és már tanult népe korábbi hibáiból.
Tea növényeket hozattak be a 12. területre, és elterjesztették a gyógyteák kevert, gyógyító kombinációit.
Cheng Yuky eszméi elsőre ellenségnek tűnik, de a rejtett szándékait nem mutatja ki. A színészkedés mestersége még a Semmi, és Minden úrnőjével is vetekszik. Cheng nagyon jól tudja, hogyha gondolatai kitudódnak, akkor ő akasztófára kerül, ezért is játszik óvatosan.

Arusiy-ok vallása:
Az Arany Szövet Szablyája, egy, még az ősidőkben uralkodó személyt imádtak, ki elsők között volt az A’lhan fizikai manifesztációjának. Feltevésük szerint még mindig él, és ők imádkoznak azért, hogy újból eljöjjön hozzájuk, és megvilágosítsa a hitetleneket. Akiket ők – talán mindenki helyett - tisztelnek, hiszen csakugyan olyan emberek, mint ők, mindössze más szokásokkal, tudással, úttal rendelkeznek.
A’lhan a tisztaság, a napfény, a ragyogás, az egyenesség, a határozottság, a béke, és a megértés Istene, szerintük. Napi két imát szoktak mondani az istenségnek, hogy elnyerjék áldását a napi feladataikhoz, és hogy meglássák az értéket minden helyzetben, és erőt a mindennapokhoz.
Kérdés, akkor miért is harcolnak? Remek harcosok a görbe Szablyáikkal, ágyúikkal, távolsági fegyvereikkel, gyulladó bombáikkal. Hálókat is előszeretettel vetnek be, és még egyéb trükköket. Sose vetették meg az igazán jó küzdelmet, de sose vitték túlzásba, ők egykoron vadságra voltak hajlamosak, de a vallásuknak köszönhetően a csatatéren is higgadtak, precízek, és céltudatosak tudnak maradni.
Ami szent számukra, azt minden áron megvédik, ezért harcolnak. További esélyeket, reményeket hozott nekik a Hashassine rend, és maga Ambolo, amit már az otthonuknak tekintenek.
Különféle édesség elkészítése szakaértelmet hozattak a 12.területre, és különféle szép szőnyegeket, s annak elkészítési technikáit.
House Peregrin (Nagy ház) D1d7a9df5f5be7fd5e7983fb34835a76_zps8rzo4gdl
Vezetőjük Din Adin, a nép maga választotta meg, csakugyan, mint a Kenji-knél Cheng Yuky-t. Gondolkodása mondhatni ellentéte a másik népcsoport vezetőjéhez képest. Ő teljes mértékig támogatja az uralkodói házat, népét biztonságban tudja, amíg marad két túlélő, ráér aggódni ha ez bekövetkezik. Békés, és megfontolt ember, hisz a sors szerűségben, és tudja, hogy a legnagyobb kárt akkor tesszük, amikor harcolunk olyan dolgok ellen amiket nem lehet küzdelemmel megváltoztatni, maximum halasztani, és az-az eshetőség általában nem sül el jól. Szabad folyást enged az eseményeknek, nem engedi, hogy a népét kételyek befolyásolják. Ők a nap felé néznek még a föld alatt is. S reménykednek az újkorban, ami kevésbé kaotikus, és pénzéhes, tehát a mostanitól mást várnak.

- Többi része:
Nem kerülheti el a figyelmünket az, hogy a Piros ágba érdekes módon a kékruhások, sárga ruhások, és vegyes ruhások is tartoznak. Ők a beolvasztott klánok, s azok legjobbjai kerülnek előtérbe. Némelyik vérvonalilag eltérő az Orezanto népcsoporttól, de általában kevés dologban különböznek tőlük. Nevük, és vallásuk sose került előtérbe, ennek okát talán ők tudnák visszamondani, de nem szándékozzák. Mindössze szakértelmüket lehet tudni, és ezáltal ők is rendelkezni férfi, és női felvállalt mesterekkel: Kék – az alkímia, a tudások, a felfedések hívei, a sárga vagy sárgás színű vegyes ruhát hordók pedig – a forradalmi harcmodorok kedvelői, a technikák keresztezésének mesterei, a titokzatosság gyakorlói.
Vegyes ruházatúak: akrobatika megszállottjai, és a trükkös, ellenfélre dobható csapdák kitalálói.


Elhelyezkedések:

Ambolo-ban: Hat ágnak vannak kereskedelmi sarkai a lakó negyedben, mindegyiken az adott ág zászlaja, és a hozzá tartozó klánok, és szervezetek címerei, más-más zászlókon. Említett hat kereskedelmi sarok, ami legfeljebb ( fejenként) kettő darab egyszintes házból, és kirakatokból áll.
Egy kép az ilyesfajta szakirányok kereskedelmi sarkáról:
House Peregrin (Nagy ház) Baf2673c9a7a46c4f039cde4b69ecfe8_zpss3r0uudd

Nap sarok: - Narancs ág
Hold sarok: - Szürke ág
Árnyék sarok: - Fekete ág
Dús legelő sarok: - Zöld ág
Fény sarok: - Fehér ág
Vörös égbolt sarok: - Piros ág

Ezeknek az ágaknak vak hat különböző tanodája, viszont Lakónegyeden kívül helyezkednek el.

Mindegyiknél jelen vannak az adott ág mestere, ők normál esetben sose hagyják el Ambolo-t.  Ezeken a helyeken található az adott szak ág irányzatának szakirányú cikkei, és egyéb segéd áruk is.(Ez bővülni fog az idő múlásával.)

Kiemelt hat ág mesterei:

Fehér:
Mester nő.
Férfi Mester

Szürke:

Mester nő
Férfi Mester

Fekete:
Mester nő
Férfi Mester

Zöld:
Mester nő
Férfi Mester

Piros:
Mester nő
Férfi Mester
Mester nő
Férfi Mester
Mester nő
Férfi Mester
Mester nő
Férfi Mester

Narancs:
Mester nő
Férfi Mester

- Lehetséges karakterek képei ide fognak kerülni, bővítésként. – ( Később )

Ambolo-ról városleírás:

Ambolo: Az ősi földalatti város, amit a Peregrin-ek virágzásuk korszakán találtak meg, és építettek tovább, vagy más szavakkal felújítottak egy régóta létező romvárost. A világ nem tud az egészről semmit sem. Ugyanis, még ha le is jutnak Ambolo-ba valamilyen csoda folytán, onnan már nincs visszaút.

Ambolo lejutásához a rendszer, és leendő tagok toborzása:

Ha nincs meg az adott szellem (képletesen a lelkesedésre értendő), vágy, hűség, lojalitás (fontosabb neki a maga az uralkodó, a rend, maga a House „tisztasága” (jelen esetben a meginoghatatlansága, aminek részben alapja az információk értő kezekben tartása), mint holmi pénzösszeg. Külvilágiak nem tudják, mert nem érezték azt a bajtársiasságot, az íratlan tiszta szabályok világát, a helyi vallás érzeteit, az összetartás a legjobb címért érzéseket, az egységet. Más birodalmak számára, csak egy korrupt bandának tűnik az egész, mert csak a felszíni birodalmat engedik nekik belátni. Mindazonáltal lehet, hogy azok, akik a felszínen élnek, azokból hajlamosak bármiféle korrupcióra, pénzért információkat kiadni, de ők nem tudnak semmit Ambolo-ról, magát ezt szót sem tudják. Az igazi kincsek, értékek, információk, az igazi szellemiség mind, egytől egyig lent van, mélyen a föld alatt, Ambolo városában.

Három lehetséges módon kezdődhet el a beválasztási „procedúra”:
Valaki beajánlja az adott személyt, hogy bejusson az „elit testőrségbe”.
Maga az uralkodó, ajánlja fel a lehetőséget, hogy oda becsatlakozzon az említett kivételes pozíciót magukra öltők körébe.
A személy maga járul az uralkodó elé, és kérvényezi az említett pozícióba jutást:
-  Ehhez elengedhetetlen feltételek ( már a megmutatkozás miatt is, ha politikában nem jártas személyről van szó ):
- A felszínen rendelkezzen minimum tíz éves őr múltja ( más szavakkal katonai ).
- Egy küzdelem során fel tudja mutatni harctéri képességeit, tehetségét. ( Ha az uralkodó jelenlétében a páros küzdelmet kell vívnia, ha éppen hogy sikerül győznie, akkor nem érdemli ki a válogatási időszakot. Tehát kérvénye elutasításra kerül, öt évvel később kap még egy esélyt a bizonyításra. )
Ha ezeknek megfelel, akkor az illető megkapja az „elit testőrségbe” jutáshoz elengedhetetlen válogatási procedúrát.
Procedúráról:
„ Ha egyszer valaki válogatásra kerül, onnantól kezdve az élete a vizsgáztatók kezébe kerül.”
- Sally

A lejutáshoz szükséges válogatás több évet vehet igénybe. Ha bizonytalan benyomásuk van az illetőről, hamar véget ér az egész, viszont akad két kivétel. Amikor a „gyűjtők” által begyűjtött kisgyerekeket Ambolo városába viszik le, és ott képezik át őket. Akik végül az Árny úrnő nevében cselekednek, agy mosottan, hűségesen, az ottani szellemiséghez kötődve. S azok akik Ambolo városában születtek (ők csakugyan nem kerülik el az átképzést, neveltetést, és végül az ág választását. Ugyanis ott lent nincs olyan személy, aki ne tartozna az egyikhez. Akár tehetség lakozik benne, akár egy átlagos, vagy egy balszerencsével megáldott (ez csakis az ott született emberekre értendő!).
Általában több „szakember” vagy más szavakkal jó, ember ismerők végzik a bírálásokat, és ők szabályozzák a szükséges időt.
Köztük akad olyan is, aki jól tud színészkedni is, ezáltal nagy valószínűséggel felismeri, ha valaki a színészkedés fortélyával próbálkoznak, noha nem egyből, mindenhez idő kell.
Békesség ellenére Ambolo lakosainak rejtve kell maradniuk. Ennek okán jött létre az általánossá vált több éves procedúra (elszoktak már a jelentkezők gyors lejutásától). Noha az ott élők harcosok, és árnyékok (harcmodorukat nézvén), de törekednek a Pentaghast ház eszméire, már az I. Marco tiszteletére is.

Mindig máshol történt meg az összejövetel, és a próbák sora.

Ha nincs min faragni, dolgozni, és már megvan, a kellő tisztasága akkor nem kell sokat várnia, ha pedig a kellő lendület ott van, a tiszta cél, motiváció, odaadás, akkor szép lassan rávezetik arra a személyt, amire ők kíváncsiak, majd várnak megérti e. Ha nem akkor nem alkalmas, ha igen akkor egy végső pár hónapnyi leigazolás után leengedik.

Hogyan is megy ez, a megmérettetett által kapott információk:
- Elit testőrségbe jutás.
- Elit testőrség hitvallásának tudása.
- Találkozik a testőrökkel, és elbeszélget velük, többször ők is a vizsgabizottság részesei.

Fontos, hogy a végső teszt egy éles küzdelem, aminek sikertelensége halállal végződhet, amit két beépített emberrel kell lejátszania, ha azt az utat választja. Ebben az esetben a beépített ember azt jelenti, hogy még sose találkozott velük, egyikük az áruló, korrupt szerepét játssza, akinek a pénz az úr. A másik személy pedig az Hashassine rend igazi hitvallását képviseli.
Általában sose ugyan az a történet, ám mindig az uralkodó, és a Peregrin házról van szó az utolsó tesztnél, és egy árulóról, aki merényletet intéz a jelenlegi uralkodó ellen, vagy éppenséggel hatalmat kínál neki, egy új tehetős pozíciót, meggyőzi arról, hogy hazudtak neki. Az Ambolo hitvallását követő pedig az elit testtörtség vezérének szerepében tetszeleg. Mind a ketten megkeresik őt idővel, a korrupt áruló megkörnyékezi, segítségét kéri, manipulálni próbálja. Ekkora már a teszt részvevője elég sokat tud, az igazi hitvallásokról, és miegymásról, amikkel bizonyítania kellett fentebb említve.
Nem tévesztendő el, hogy legelsőként az áruló környékezi meg őt, majd aznap, egy emlékeztetőként érkezik meg hozzá a jófiú, az ő szerepe csupán ennyi: sok szerencsét kíván az utolsó teszthez, és emlékezteti az egész lényegére.
A történések után Aznap magára marad, mind a kettő fél már közölt vele, egy útirányt, hova kell mennie, ha készen áll, mind a kettő hely ellentétes helyen helyezkedik el a másiktól. Az benne a tragikus, hogyha a korrupt utat választja, azzal bebizonyosodik, hogy könnyű manipulálni, és ezáltal gyenge láncszeme lenne a Hashassine rendnek, és már túl sokat is tud, ezáltal akihez megy, ő öli meg őt, biztosra menve, két másik képzett ember is várja. Ez egy változtatott szituáció, ugyanis amikor egy embernek kellett kivégezni az elbukottat, akadt olyan alkalom, hogy nem tudta, és elszökött a célpont, és más birodalomba utazott. S bosszúból kipletykál ezt-azt, akadt ilyen is, viszont nem tud annyit, hogy komolyan ki lehessen következtetni, hogy van egy földalatti város, s az elfeledett rend továbbra is él. Ám még így is elég információt tud kibocsájtani másoknak arról, hogy a Peregrinek ténylegesen titkolhatnak valamit. Csakhogy általában minden birodalom titkol valamit, ezáltal nem olyan biztos, hogy felkelti mások figyelmét hosszú időre.

A maroknyinál is kevesebb elszököttből százhatvanegy évvel ezelőtt volt az utolsó a listán. Mind magára haragította az egész Peregrin házat, és a titkos rendet. Egy bizonyos idő elteltével mindegyiket eltűntnek „nyilvánították”. A likvidálásukat sose kapkodták el, van, amelyikre csak tíz évvel később került sor, van, akire egy évvel később. Attól függ milyen könnyen lehetett őket hajózásra csábítani, csalni, becsapni, attól függ, hogy az adott személy mire hajlamos, mit hisz el leginkább. Mindig vagy a hajózáskor, kint a tengeren, vagy a kikötés előtt, esetleg utána éri végzetes baleset, és mindig a vízben landolnak. Ez tradicionális eljárás, azért teszik, hogy a víz, és annak hullámai mossák ki belőle a rosszat, züllést, és manipulálhatóságot, ezzel tisztuljon meg a lelke.

Rátérve a pozitívabb dolgokra. Ha a jó utat választja, és nem enged a korrupt manipulálásnak, akkor az Ambolo városának lejáratához jut, oda irányították. Egy elhagyatott, omladozó építmény maradékhoz, ami messze a falvaktól, és városoktól messze van, az erdő egy szegletében. Oda polgárok, és még inkább nemesek nem mászkálnak, már azért is, mert valamiért olyan veszedelmes energiát sugároz az egykori rom, amiről kevesek tudják, de egy templom volt egykoron. A bejárata általában zárva van, de értő kezek tudják a megoldást kinyitásához. Egy ősi szerezett ami fennmaradt, és amit nem az itt élők kreáltak.
House Peregrin (Nagy ház) 4b2d5490d8e0c82fa79fce360a96ef9b_zpsnhzcd4zz
( Oda evezéssel csónakban, vagy egy nehezen megközelíthető törmelékektől, és gyökerektől el lehetetlenedett szárazföldi útvonalon lehet odajutni.
Képen nyitva van a járat.)

Itt egy ősi járaton tudnak haladni Ambolo felé, ami néhol kanyargó, néhol beomlott, és tereléssel kiegészített járat, de végül eljutnak egy tágas barlangba ahol különféle sziklák, és talaj domborulatok találhatók, a távolban pedig egy átjáró szerűség, amit emberek védenek.
House Peregrin (Nagy ház) 6c9bcc19c5f25e8e99e47f01d7e0604b_zps0jh8ypih
Az új jövevények, vagy jövevény jöttéről előre hírt kap az uralkodó, így ő, és írnoka, vagy csak egyedül várja, a környező őrökkel az új jelöltet. Utána az uralkodó beavatja az elmaradt részletekbe a leendő Hashassine rendtagot. Arról is szó esik miért titkolták el ezt előle, és más elől. Ennek érve pedig a fenti korrupció, aminek majdnem mindenhol van füle, és szeme, és nem hagyhatja, hogy az elit testőrség rendszerét megbolygassák, lenti értékeket megfertőzzék, holmi káosz keltők. Ahogy az újonnan csatlakozó személy, s a régi tagok, mind jól tudják ennek fontosságát, a szellemiség tisztaságát, a hitvallás szilárdságát, és az egységet.
Részletezését azzal fejezi be, hogy egy darabig nem hagyhatja el a helyet, addig, amíg végérvényesen be nem töltötte az adott szerepét az itteni társadalomba, az uralkodó elit testörségébe, ami mint kiderül számára, hadsereg nagyságú. S több utat is választhat később, hogy csatlakozzon, hozzá, vagy közvetetten segítse felszínen, vagy Ambolo városában.

A beszélgetés után, egy ceremónia veszi kezdetét, amikor is hivatalosan is Hashassine rend tagja lesz, és kap, egy égetett billogot oda ahová kéri (ritka eset, amikor nem kapnak). Utána kiválasztásra kerül, hogy melyik ághoz csatlakozik, ezt az határozza meg, hogy mihez ért a legjobban. A becsatlakozás után tanoncként kezdi az adott klán, szövetség, csak csoportnál.

Természetesen, ha a leutazás közben esetleges lázadás fogná el a leendő Hashassine rendtagot, és el akarna, menekülni akkor azonnali kivégzésre kerül. Ám ha még le is győzi azt, akivel lesétált, a visszamenet utáni kijáratott több rejtett őrszem védi, és felügyeli. Mindenesetre ez csak egy utó biztonság, és nagyot kockáztatnak, ha engedékenyebbek a lebukást illetően.
A megnyugtató tény, hogy akik átmennek a végső teszten, nem szándékoznak lázongani, még az ellen sem, hogy lent kell élniük egy ideig, vagy éltük végéig, ha azt választják. Hosszú éveken át fent éltek, és látták, hogy változtatni kell. S sokan azért is akartak az uralkodó elit testőre lenni, hogy közelebb kerüljön az uralkodóhoz, és lépésre bírja az alávaló társadalmi elemek ellen. Ami már csak idő kérdése.
Előfordulhat olyan, hogy valaki valami miatt megelégeli az egész Hashassine rendet, valami radikális változás éri az ottlét során, és ki akart törni (ez ritkább, mint a fehér holló). Ez a lehetőség múltra visszavezetve nem volt lehetséges, és egy darabig itt most sem, a fokozott őrség miatt, magyarán a börtön állapot miatt. Szökésre egy lehetőség adott: esetleges háború kirobbanása. (Vagy egyeztetés alapján a helyi km levezetésével, egy esemény folytán. )
Azt viszont tudni kell, hogy idővel felfog tűnni a Hashassine rend egységes társadalmának, hogy hiányzik xy személy, hiszen mindenkinek megvan a dolga ott lent. Az eltűnéssel magára szabadítja a rend Fekete ágát, az elszököttek, és az árulók eltüntetőit. Ez lehet elrettentő tény is, de lehet csak ideiglenes állapot. Ez mind a játékoson múlik.
Jelenleg a gazdasági helyzet, és a gyűjtögetések miatt ( pénz, élelmiszer, fegyverek, egyebek ) már lassan ötven éven nem építettek új épületeket. Ám a felújítások sose maradnak el!

House Peregrin (Nagy ház) 9qzcdc

Éles pirossal jeleztem az új dolgokat, és vastag feketével. Mint látod régebben is számítottam szállításai problémákra, és azért alakítottam ki ezt így. Lent van egy kikötő és egy falu arrébb. Többnyire mezőgazdasággal foglalkozik. Fentebb a nagyobb fekete pont egy várost jelképez, alá berajzoltam fekete holdat, irányába piros pöttyöket. Olyan városba is megy hajó ahová amúgy nem szokott. A városban gabonát termesztenek, (több területen is, de most a fontosabbakat jelöltem be Ambolo-t illetően. ). Onnan is szállítanak búzákat, és burgonyát. A vastagon berajzold fekete terület jobb irányban, ott vastagon végig gabonaföldek vannak. Három közeli területen gabona terményekkel, gyümölcsfákkal, és burgonyákkal vannak tele, Ambolo hátsó bejáratához közel. Így tehát egy a földalatti létesítmény egy részéig bevándorol a tenger vize, amellett jóval arrébb ott van egy kristálytiszta forrás, amit a barlang repedései, és ásványvilága tisztított meg több száz év alatt.

Hajózási korlátozások vannak, e része érinti leginkább House Miller területeit, és a bejelölt lezárásokat. Maroknyinál kevesebb Peregrin hajós mehet a szigetek másik része felé, kialakult tényleges borzalmas tengeri viszonyok miatt. Persze ez egyszer volt, de így rá lett fogva, hogy nem lehet ott hajózni, sem messzire.

Hátsó bejárathoz közel van egy lenti kikötő, kettő rakomány hajóval, és egyéb dolgok. Hátulról kapnak élet utánpótlást a földalatti a Rend földalatti otthona (mostani új méretével). A nagyobb piros pont jelzi Ambolo hátsó bejáratát, nagyobb egy kicsit, mint egy normál termetű rakományhajó (persze az akkori korokban alkalmazott rakományhajók)

Megjegyezendő, hogy aki még nem hajózót Ambolo hátsó bejáratán, és a hajóra nem szerelt föl több olajlámpást, vagy másfajta fényforrást, akkor valószínűleg neki fog menni a hosszú járat egyik falának, hiszen egy szakaszon egyáltalán nincs semmiféle fény.


A hozzászólást Jack Connor összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 18 Jún. 2016, 11:23-kor.
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Peregrin Hétf. 16 Nov. 2015, 21:33


Új szereplő:

House Peregrin (Nagy ház) Fekete_zpsasqh3xpk
Korhoz hűen a ruházat jelen esetben illusztráció, minden bizonnyal nem ilyen szerkezetű a ruházata.

Uralkodó „felesége”
Karakter neve:  Katarina EnroSe
Karakter rangja/befolyása: Egykori Enrose család lánya. A Fekete Rózsa rend, volt vezére. Titokban III. Marco Felesége.
Karakter leírása:
Hosszú idők óta létező Élő Rózsa rendnek tagja két alapító család, az EnroSe, és a Benett. Katarina ez elsőbe született bele. Ennek köszönhetően hiába volt lány, hamar elkezdték a kiképzését. Náluk mindegy volt, hogy az Élő Rózsa vezetője nő vagy férfi. A nőket jobban preferálták az elmúlt évek során, mert hajlékonyabbak, gyorsabbak közelharcban, és a távolsági harcosaik pedig gyorsak, és pontosak is, míg a férfiaknál nincs erre garancia. Meglehet, hogy ez csak az a két említett családra érvényes. Valamiért a női leszármazottaik a legtehetségesebbek egész Sanctuary területein.

Elhagyva a legendákat, a Katarina EnroSe élete még kamasz korában kapott egy nagy fordulatot. Egy Tizenkettő Kéz névre hallgató szervezet áldozati báránynak használta az Élő Rózsa rendet, és azt a kettő családot, ami alkotta. A legkorruptabbak szervezet egész Sanctuary területén.
Az egyedül maradt Katarina céltalanná vált, majd felkarolta egy szabadúszó szövetség, akik különféle megbízásokat hajtanak végre. Tehetsége ott bontakozott ki leginkább, ahogy a bosszú vágya is. Közöttük rájött egy fontos feladatára, céljára.
Pár évre rá akkora lett a befolyása, és a híre, hogy alapíthatott egy új rendet, aminek a neve Fekete Rózsa lett.
Katarina arra használta a rendet, hogy minden áron végezzen a Tizenkettő Kéz szervezettel. Erőfeszítése ellenére csak kis nehézséget tudott okozni nekik, ugyanis nagyon tehetős emberek pénzelik a szervezetet, ezáltal, újra, és újra tudják alkotni.
Viszont a bosszúálló nő nem adta föl, újra le akart próbálni a lehetetlent. Ám a Tizenkettő Kéz szervezetet nem lehetett kétszer meglepni, már számítottak visszatértére.
Úgy mozgatták a szálakat, hogy Katarina a legígéretesebb trónörökös jelöltet, III. Marco-t találja meg, és higgye a Tizenkettő Kéz új vezetőjének. Ezzel két legyet ütnének egy csapásra, Ha Katarina megöli a trónörököst akkor egy jót akaró leendő uralkodóval kevesebb gondjuk van, és a nőt pedig felültetik, és elfogatják, majd pedig halálra ítélik, mert képesek olyasmire is. Ha pedig a nőt legyőzi III. Marco, nos, azzal is jól járnak, noha nem annyira, mint az első variációval.

A két fél küzdelme eltartott egy darabig, és sokáig egyenlő ellenfélként küzdöttek, ami jellemezte a nő kitűnő képességeit. Ugyanis III. Marco-hoz hasonlóan tehetséges harcos már rég látott Sanctuary területen élők. Aki sorra túlszárnyalta mestereit, és rendkívül nagy jövőt jósoltak neki. Ami csakhamar véget ért volna, a Katarina legyőzi. Nem sikerült neki, ugyanis a küzdelmük egy bizonyos fokán mind a ketten hibáztak, méghozzá ugyan akkor, így egymásnak betudtak vinni egy végzetesnek ígérkező támadást. Marco ki tudta annyira játszani a helyzetet, hogy ne legyen súlyos az a mellkasi sérülés, amit a nő okozott neki. Viszont amit a trónörökös okozott támadójának, az sokkalta hátráltatóbb erejű volt, ugyanis egy hosszú sebhelyet okozott, ami az egyik szeme fölötti, szembőrét, és a szem alatti részét vágta meg. A nő szerencséje az volt, hogy lecsukta a szemét, így nem vágta meg annyira, hogy a szeme károsodjon. Ráadásul a szemgödrének köszönhetően a mély vágás inkább a szem fölötti, és alatti részre összpontosult.  Mégis, nem tudta haszni azt a szemét egy darabig, a keletkezett vér, és a sérült szembőre miatt. Ezzel lecsökkent a térlátása, amihez nem volt hozzászokva. Őt nem tanították meg arra, hogyha megvakítják, akkor tudjon látás nélkül is harcolni, ha kell. Marco-t erre is megtanították, de neki most nem kellett élnie ilyesmivel. Az említett esemény után könnyedén letudta győzni ellenfelét. A nő egy szót sem szólt, Marco pedig bezárta őt Ambolo Zárt szekciójának egy elrejtett járat mögötti egyik házba.

Senki nem tudta, hogyan ért véget a küzdelmük, Marco ügyelt rá, hogy senki se lássa meg őt, vagy a letakart testű nőt. Ez sikerült e vagy sem, az nem derült ki. Hiszen a Tizenkettő Kéz szervezet, ha lép az ügyben, ha nem, nincs rá garancia, hogy tud, vagy nem tud bármit is. S talán ez a legveszélyesebb az egészben. Viszont Marco ezt még akkoriban nem tudhatta, sem a szervezetről. Mindössze egy dolog miatt rejtette el a nőt, ügyelve a nyomtalanságra: Szerelem. Furán hangzik, de az Orezanto népcsoportnál, és azok harcosainál gyakori, hogy a két ellentétes nemű harcos, ha megküzdenek egymással, akkor szerelem alakul ki első harcolásra. Mondván, akkor érzékelhetik a másik szenvedélyét, tudását, személyiségét, akaratát, igaz lényét. Így volt kettőjükkel is, a mindig merev személyiségű III. Marco szerelmes lett, ahogy Katarina is. Ez leginkább akkor derült ki, amikor a férfi kezdte el ápolni a sebesült nőt. Más nem ápolhatta, és a trónörökösnek meg kellett tanulnia a gyógyfüvekkel bánnia is.
Végül később a nő mindent elmondott, s a férfi ígéretet tett miszerint amint trónra kerül véget vett a felszíni korrupciónak, már a szerelmük miatt is. Ugyanis amíg a fent csak-csak előbukkan a káosz, addig nem mutathatja be Katarinát, mint hitvesét. Egyedül a Tizenkettő Kéz szervezet tudott még a trónörökös elleni merényletről, amit csakugyan felhoznának befolyásos kapcsolataik útján, hogy a nőt ki kell végezni, mert meg akarta ölni Marco-t.

Szerelmük kiteljesedése a trónörökös trónra jutása előtt kettő hónappal történt. Aminek későbbi megmutatkozó eredménye egy fiúgyermek volt.
Hatékony felszámolása csak annyit igazolt, hogy vagy négyszer semmisítette meg a Tizenkettő Kéz szervezet, de mindig újra alakult. Ez felemésztett egy évet, és fél évet, ebben az időben már a második utóda is napvilágot látott, aki egy kislány volt.
Ahogy múltak az évek egyre nagyobb gonddá vált mind Katarina számára a bezártság, és a gyerekeknek is. Ráadásul Marco nem tudja, hogyan fogja elfogadni a világ, hogy a feleségét rejtegetnie kellett, ráadásul két gyermekét is. Ezzel meginoghat benne a nép hite, de ez a jövő zenéje lesz. Katarina ötletekkel segíti Marco-t, hogyan tudna hatékonyabban haladni a nyomozásban, és a korrupció felszámolásában. Viszont a egyre ritkábban tudnak találkozni a felgyülemlett feladatok miatt.
Egy valami biztos, a korrupció többrétű a probléma, szerteágazó, és a Tizenkettő Kéz szervezet csak azoknak összefogója, ő csak a törzs, a szerteágazó gyökerek jelentik a gondot…
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Cerebro Kedd 17 Nov. 2015, 11:02

A leírásod alapján Ambolo-ról nagyon hamar tudomást fog szerezni mindenki, révén egy feketelyuk a hely az arany szempontjából. Csak az aranyat zabálja minden tekintetből, nagyon sokat, az országod gazdasága pedig így is ingatag és nem a legjobb a sok import miatt és ez rövid időn belül gazdasági összeomláshoz is vezethet.
A leírásod alapján a jelenlegi helyzetben nem sokáig fog tud működni Hashassine 2 ága, a szürke és a fehér. Egyszerűen nincsen rá kerete az országodnak és már beszéltük, hogy az efféle kémkedés egyszerűen nem működik. Tudom, hogy megpróbáltál meggyőzni, hogy de, de mindenki más is mondta, hogy nem. A kémekdés a középkorban sem úgy működött, ahogyan Te leírod, fantasy-ban, nagyon elszállt módon talán, de egyébként nem.
Szóval összességében a kémrendszered nem túl hatékony, ellenben vagyonokat emészt fel. Amennyiben nem értesz egyet, Paci-val vitasd meg, mert nekem is ő segített a dolgokban, de sanszos, hogy ő is ezt fogja mondani, amit én.

_________________
Cerebro központi adattára - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az XMR-el kapcsolatban!
XMR wikipédia - minden egyhelyen a megszokott wikipédia elrendezés szerint
Fórumon kívüli elérhetőségek - minden más XMR érintettségű oldal, topsite stb
Discord chat szerver - az oldal új chat központja, ahol szinte mindig sokan fenn vagyunk
Tutorialok - az oldal újításainak listája linkekkel, hogy mi hol található
Sith és Jedi archívum - ahol minden fontos információ egy helyen megtalálható az Little SW-vel kapcsolatban!
Cerebro
Cerebro
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 1406
Hozzászólások régi : 109
Korábbi szint/kredit : 2.szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 11.szint - 25 kredit
Reputation : 5
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Cerebro
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Mindegyik és egyik sem

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Sandman Kedd 17 Nov. 2015, 12:31

Ha már meg lettem szólítva.

Azért nem lehet ilyen kémszervezetet létrehozni, mert

- Nagyon drága
- Mindent összerakva nem lehet a kor körülményei között "mandzsúriaiakat" képezni. Távoli területekről rabolt gyerekeknek maximum a genetikájuk lesz ottani(Még a törökök is fanatizált frontkatonát csináltak belőlük pedig nekik ott volt a selyemzsinór és az ahhoz fűződő hagyomány). A helyi szokásokat, nyelvjárást, történeteket szokásokat hamar elfelejtik. Lehet valaki sok nyelven beszélő szuperkém, ha rossz ujjakkal mutatja hogy három whiskeyt kér (lásd Inglorious Bastards). Ezek a leheletnyi finomságok azok amiket a kor körülményei között pláne nem lehet elsajátítani.
- Nincsenek a társadalomnak olyan befogadó alrendszerei amikre rá lehetne külsősként csatlakozni. Mert mindenki ismer mindenkit. A szakmák mesterről fiúra szállnak és ezek ritkán költöznek. Az elméleti tudás átadása is zárt térben zajlik. Teljesen más nyelvezettel, szokásokkal.
- Nincs rá szükség. A kor körülményei között a kémkedés két területen zajlott. Katonai csapatmozgás, diplomácia. Utóbbi nem is igazán a klasszikus kémtevékenység volt mint amit ma elképzelünk, látunk. Ez mind azért volt, mert egyszerűen nem voltak a társadalomnak olyan globális alrendszerei amik megköveteltek volna ennél komplexebb tevékenységet. Persze az orvgyilkosság is van/volt, de azok megjelennek, lecsapnak, lelépnek.

Any question?

_________________
A karmikus világlátás egyik alapgondolata, hogy az okok és következmények között pontosan meghatározott összefüggés létezik ~ Lhamo Donrup
Sandman
Sandman
Adminisztrátor

Hozzászólások száma : 802
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 43
Join date : 2012. Jan. 22.

Karakteradatok
Főkarakter: Sandman
Főkari/multi: Multi
Síkok: Reneszánsz, Little SW

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Peregrin Szomb. 18 Jún. 2016, 11:51

Levelezések után megszületett az át alakított, elfogadhatóbb Ambolo + "kémszervezet" probléma megoldása.
Elvégeztem a változtatásokat a megbeszélt módon. Mind ide, mind a megnyitott helyekre, amelyiket érintette.
Továbbá a jövőben változtatásra, csökkentésre kerül a behozott áruk száma. Ami egy történés következtében fog megtörténni részemről.
Újból átnézhetitek ha gondoljátok, hátha akad még hiba. A megbeszéltekhez egy kis extrát is hozzá tettem az Ambolo részbe, ami nem itt van, hanem Z'varazo alatt. Ha gond az a plusz akkor kihúzom, gondoltam említést teszek rá.

Nagyobb változások:
- Ambolo terjedelmének háromnegyede eltűnik.
- Ambolo egy hátsó bejáraton kapja hajókkal az élelmiszert, és egy hónapban egyszer eszközöket, vagy nyersanyagot.
- Jobban részletezésre került a hajózás korlátozás maga a 12. birodalom területén.
- Kruamso - Pruzyso gyűjtők, megszűntek. Minden elnagyolt kémszervezetes tevékenység is. Helyettük a Fehér ág lesz a diplomata, és a beépült írnokok csoportja ( hírszerzők, és "kémek"). A Szürke ág pedig harc esetén felderítők. Bővebb leírás róluk fentebb olvasható az ág leírásoknál.

Nyugodtan írjatok, ha kihagytam valamit, vagy rosszul csináltam valamit, esetleg találtatok még bonyodalmas részeket. Előre is köszönöm!

Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

House Peregrin (Nagy ház) Empty Re: House Peregrin (Nagy ház)

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.