Az új világ

Go down

Az új világ Empty Az új világ

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 06 Jún. 2016, 19:19

Azt hiszem, hogy ideje lenne picit felrázni a síkot, ez a kaland a korábban talin és topicban is említett kaland.
Ugye megtörtént a 305 évente eljövő aszteroida, azonban most nem történt semmilyen katasztrófa a világon. Az égen és a kontinens felett azonban megjelent a jól ismert vulkáni hamu felhő. Azonban! Azonban sehol a királyságoknál nem volt vulkánkitörés. Az egyetemek tudósai arra jutottak, hogy kell lennie még egy kontinensnek valahol, ahol viszont voltak katasztrófák. Éppen ezért egy expedíciót hirdetnek, hogy megkeressék ezt a kontinenst és felfedezzék.

Röviden ennyi lenne a leírás, korábban már kerestem térképeket és egyebeket a másik földrészre, háttértörténet és minden majdnem egy éve kész van, csak nem írtam ki eddig.

Kik jöhetnek:
Házak küldöttei, tudósok, hajósok, igazából bárki. Ha nincs olyan karaktered, akit hoznál, akkor a szokásos szabályok érvényesek, 2-3 soros előtöri már elég 1-1 karakterhez, hogy itt játszani lehessen vele (ez a már megírt házak saját NJK-ira vonatkozik). Ez esetben 1-2 mondatot írjatok arról, hogy miért is megy az útra, mert kíváncsi, mert elküldték, parnacsba kapta, testőr, stb. Bármit, ami belefér Smile
Akinek nincs karaktere semmilyen, attól olyan fél oldalas előtörötit kérek, az ilyenek beszéljék meg illetékes házzal, hogy alá tartoznának, hacsak nem írnak sajátot, vagy nem független személyt hoznak, aki nem tartozik senki alá.

Remélem leszünk annyian, hogy eltudjam indítani a kalandot.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Az új világ Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Az új világ Empty Re: Az új világ

Témanyitás by Peregrin Szomb. 11 Jún. 2016, 09:22

Jelentkezek az expedícióra.
/ Elmaradásaim nincsenek elfeledve, egyenlőre azok pótlása későbbre tevődik, köszönöm a megértést. /
Már korábban szó volt erről a lehetőségről, s egy event szerkesztése közben találtam egy zenét, én ezt gondoltam félig meddig passzolónak a témához, érdekességként megosztom.


Az új világ Andess%20baacuteroacutei%20csalaacuted2_zpssphnnaob
Tekercsen ez áll: Andess Bárói család

A bórtermesztéssel foglalkozó családnak jól jött a kataklizma, a földjeik nagy része megmaradtak, és egy csomó vetélytárs kiesett a piacból. Így csakhamar megszedték magukat generációkon át tartó termesztés, és eladásoknak köszönhetően. Végül az ő boruk nélkül nem volt ünnepség a Szentély kis birodalomban. Később részben pénzel, részben megbecsülésüknek köszönhetően elérték a Bárói rangot, és hivatalos címerük is lett, nem hivatalos ékszer jelképpel.
Továbbra is a fő haszonszerzésük a kereskedés, lévén a borukról híresen, a Desyssa Porysa nevezetűről. Ám most már diplomáciával, és nyelvészettel is foglalkoznak, utóbbival még kezdetlegesen.
Jelük a hamuba meghempergetett fekete gyöngy, ami igazából csak egy jel, nincs gyöngyük, főleg a fekete fajta. Ékszerkén egy vulkanikus kőzetet használnak, aminek fekete a színe, ez nem más, mint a Tektit, amit több éve gyűjtöttek egy terület elhagyatott bányájából.
( Nem kívánom tudással felruházni, Tektit egy nem teljesen szilárd kötésű kőzet – ásvány, állítólag energiákat nyel el, de nem raktároz, nem tökéletes kötése miatt, egy idő után darabokra törhet, ha nincs ékszerbe foglalva. Tehát ha nem probléma én csak jelképként használnám. )


Az új világ Baroon_zpsui9conjj
Karakter neve: Andess Arvantilys Collaste (Mindenki az utolsó nevén szólítja)
Karakter rangja/befolyása: Andess Bárói család közvetítője, első szülött örökös, diplomata, nyelvész, Báró, kereskedő.
Karakter leírása: Collaste az Andess családba született bele, mint első fiúgyermek, később kettő másik örökös is követte. Kezdetektől kezdve nem kellett szűkölködnie. Megfelelő neveltetésben részesítették, hogy minél jobb kereskedő, tárgyaló, nyelvész, és diplomata legyen a bárói családnak, egyszóval a büszkesége.
Collaste még éppen ismerkedett a kamaszkorral mikor felnőttekhez mért határozottság, komolyság, merevség lett úrrá rajta, amit az idősebbek úgy neveztek, hogy: megkomolyodott.
Talán a folyamatos merev, elvárásokkal teli, és szeretetlenséget képviselő gyermeki léte okozhatta ezt ilyen korán, ám ez már mit sem számít.
Collaste tehetséget mutatott bármiféle nyelv logikájának felismerésében, s így rövid idő alatt megtanulni azt kezdő szinten. Természetesen az évek haladtával minél több nyelv fajtával találkozott össze, rájött, hogy nem mindegyiket ismeri ki elsőre olyan könnyen, mint az elején hitte, ám a tehetsége e téren még mindig kiemeli az átlag közül.
A másik dolog, ami kiemelkedő nála az-az ízlés, egy ételnek vagy italnak kiérzi az alkotóelemeit, a finom íz világokat, ám ennek áldása egyben átok is, miszerint a rossz ételnek rejtett íz világát is kiérzi, ezáltal érezve még rosszabbnak, mint amilyen.

Diplomáciához sokszor elengedhetetlen a diplomatikus viselkedés, miszerint gondolkozz, várd ki a pillanatot, és csak utána válaszolj, s ha ellenkező véleményed van, azt ne hangoztasd, hanem mond azt, amit a másik szeretne hallani, ezzel kerülve bizalmasabb kapcsolatba az adott szükséges esetekben. Vagy éppen az információk kicsalása céljából.
Magyarán megtanították vele:
Érzelmeit ne vetítse arcára.
Tudjon színészkedni.
Legyen empatikus, hogy megértse a tárgyaló fél álláspontját,
Lássa át a lehetséges helyzeteket, és tudjon érvelni.
Törekedjen nyugodtságra, megértésre.
S még olyan dolgokat, amiknek tudása elengedhetetlen a diplomáciai tárgyalásokhoz.

Továbbá kereskedői képzést is kapott, lévén a Bárói család régen egyszerű szőlő termesztők voltak, akik a borukat eladták másoknak.
Utóbbi pár száz évben ők voltak a bór eladás élén, már maroknyinál is kevesebben foglalkoznak bórtermesztéssel a Szentély területén. Pontosan ezért is töretlen még mindig a sikerük az Andess bárói családnak.

Colleste nem igazán szerette a se közel, se a távolsági harcokat, mégis egy bizonyos fokút meg kellett tanulnia. Apja kezdetektől fogva nagyon büszke volt rá, és a legjobb tanárokat fogadta fel az első számú fiú gyermekéhez. Így tehát amit Collaste bizonyos harci képzésnek nevez az nem más, mint a különböző közelharci, és különböző távolsági fegyverek használatát elsajátította, ráadásképp az atlétikában is jártas. Mondhatni szerénykedik a tudását illetően.
Amit igazán magáénak érzett az-az egykezes kard használata, és távolsági fegyvernél a késdobálás.
Ám ez nem elég ahhoz, hogy a mesterekkel egyenlő félként küzdjön. ( Lévén bármennyire is tehetséges lenne benne, a taníttatása másfelé terelődött inkább. )
Amikor eljött az idő a család kötelezte az első számú örököst, hogy házasodjon meg, és gyarapítsa az Andess Bárói családot. Így történt, hogy egy másik nemesi család lányával összeházasodott, és eddig két gyermekük született, egy lány, és egy fiú.
Collaste hajlamos volt nem sietni, csak a tanulásra koncentrálni, és így szaladtak el fölötte az évek, s egy kicsit megalázó, de a kötelezést a házasságra, még mindig nehezen heveri ki, noha ez már elég régen történt, s a gyermekei is már felnőttek.

Rövid leírás:
Maga Collaste báró, komoly, nemesi létet szerető, elveivel kapcsolatban merev, érzelmeit ritkán kimutató embernek tűnik, akinek a megjelenése (amíg meg nem szólal, stílusával) első látszatra akár ijesztő is lehet. Mindig igyekszik karbantartania a testét, hogy atlétikai, és más tudását ne csak elméletből tudja.
A Peregrin Uralkodó egyik alattvalója felkereste a családot, hogy szükség lenne egy olyan személyre, mint Colleste aki képviselni tudná a Peregrin-eket egy expedícióban, természetesen busás jutalom fejében.
Egy szigorúan titkos megbízatása is van, ha a becsült fordulatok úgy alakulnak.
Ha ezt is sikerre viszi, akkor az Andess család helyet kap a befolyásos házak között.

Karakter adatok: 190 cm / 110 kg (izmos) / 42 éves / félhosszú haja színe fekete, néhol őszes. Előkelő viselete rejt hat darab dobótört. Az övén hord egy kést, és egy kardot. Törekszik a tehetősséget sugárzó megjelenésre, és a frissen borotvált archoz. Ezért magával, hord egy borotvát is. Tektites ékszere mindig a nyakában van, ha teheti.
Peregrin
Peregrin
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 279
Hozzászólások régi : 10
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 4. szint - 10 kredit
Reputation : 0
Join date : 2014. Sep. 10.
Tartózkodási hely : Egy darabig itt, majd máshol.

Karakteradatok
Főkarakter: J. Maun Janus
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Az új világ Empty Re: Az új világ

Témanyitás by Thorhalla Vas. 12 Jún. 2016, 00:02

Elfogadva.

Elfogadott karakterek:
Andess Arvantilys Collaste báró (Peregrin - ház)

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Az új világ Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Az új világ Empty Re: Az új világ

Témanyitás by Thorhalla Vas. 17 Júl. 2016, 00:04

További jelentkezők? Tényleg senkit sem érdekel a kaland? Sad Pedig mondták többen is, hogy jönnek majd.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Az új világ Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Az új világ Empty Re: Az új világ

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.