York-i Jesper

Go down

York-i Jesper Empty York-i Jesper

Témanyitás by Thorhalla Pént. 14 Ápr. 2017, 19:34

Név: York-i Jesper
Egyéb név(i): -
Faj: vámpír (régen mutáns)
Nem: férfi
Jellem: jó, lojális
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1775. november 28. York
Kor: 253 év
Család: egyedülálló
- III. György – apa, halott
- Az angol és kb. az egész európai királyi családok távoli rokonai
Foglalkozás: Üzletember, védelmező
Testmagassága: 176 cm
Testsúlya: 65 kg
Szeme színe: vörös
Haja színe: fekete
Bőre színe: kaukázusi

Előtörténet:
Jesper még 1775-ben született, III. György király fattyaként. Elismerte a gyereket, így kapta a York-i titulust, amivel jelezték, hogy ugyan nemesi rangon van, de csak fattyú, így nem örökölheti soha sem a brit trónt. Már fiatal korára roppant művelt fiatalember lett, aki vívásban és lövészetben is jeleskedett. A királyi udvarban nem igen mutatkozott, tiszteletben tartotta a királyné érzéseit, hogy nem akarja őt ott látni. Éppen ezért az 1800-as évek elején Indiába utazott, hogy üzletember legyen, így csatlakozott ő maga is a Brit Kelet Indiai társaságoz, 1803-ban ott volt Delhi elfoglalásakor. Az ostromnál derült ki a férfi mutáns mibenléte, hogy képes teleportálni, így úszott meg több olyan támadást, amik halálát okozták volna. Ebben az évben ismerkedett meg egy angol nemes hölggyel, akinek a szeretője lett, a nőről egy évvel később derült ki, hogy vámpír már évszázadok óta és belefáradt a létbe. Vámpírrá tette Jespert – némileg a férfi akarata ellenére – és megeskette, hogy a nő leszármazottaira fog vigyázni, amíg csak él. Ez alól később Gabrielle Zielinska némileg felmentett az 2020-as években. A nő végül öngyilkos lett, egyedül maradt a férfi, de szerencsére kellően felkészítette a vámpírlétre a másik. A nő általtett szert a mágikus tárgyra, amivel képes a napon járni, egészen pontosan ráhagyta az „anyja”. Jesper egyik első útja Erdélybe vezetett, ahol maga Dracula élt és neki fogadott hűségesküt, hogy mindig is a Sötétség Hercegének útját fogja követni.
Teltek múltak az évek, évtizedek, évszázadok, a nagyobb háborúkban részt vett ő maga is, több regénye megjelent álnéven, hadtéri tudósító volt, és lehetne sorolni tovább. Körbeutazta a világot és megismerte, tanulmányozta a különböző kultúrákat, így is növelve a műveltségét. Jó időre elvesztette a leszármazottakat, akikre vigyáznia kellett, de végül 2020 körül ráakadt egyre Amerikában, így hát New Yorkba helyezte át a székhelyét. Itt ismerkedett össze, majd fedte fel magát Gabrielle Zielinska-nak, aki pár évvel később felmentette az eskü alól. Ekkor tért vissza Dracula-hoz a férfi, aki visszaküldte Amerikába azzal a feladattal, hogy Jesper vadássza le az összes olyan vámpírt, aki nem a Sötétség Hercegének útját és törvényeit követi. Egy dolgot teljes életben megőrzött, soha senkit sem ölt még meg azért, hogy táplálkozzon és táplálkozás közben sem tette, ha teheti titkolja, hogy vámpír és zacskós vért iszik.

Szakértelmek/Képességek:
Mutáns képessége, hogy fél-egy kilométeren belül képes teleportálni és egy tonna súlyt magával vinni.
vámpír általános képességek:
- A napfény-érzékenység. A vámpírt a napfény leghalványabb sugara is égeti. Pár pillanat alatt nyílt napfényen egészen elég.
- A vámpír nem élő így csak vér ivására van szüksége, se ételt, se italt nem kell magához vennie, de legalább heti egy kupányi vérre (1,2-1,4 liter) szüksége van mindenképpen.
- A vámpír számára a vér a legízletesebb ital, minden vámpír saját szájíze szerint érzi édesnek vagy sósnak, de tudatukban mindig tökéletes az íze.
- A vámpírok uralkodnak elhunyt testük felett. Maguk döntenek, hogy legyen-e pulzusuk, testhőmérsékletük vagy más hasonló fizikai tünetük.
- A vámpírok két felső szemfoga nagyobb és élesebb, mint az emberé.
- Képesek a regenerációra is, de minimálisan. Zúzódások apróbb sebek perceken belül eltűnnek, akár harc közben is, de a tűz, a napfény és a mágikus tárgyak okozta sebek csak pihenéssel és koncentrálással gyógyíthatóak.
- A vámpír úgy tanulhat varázsolni, mint más fajok.

Emberfeletti erő: Testük az emberénél sokkal erősebb, izomzatilag nem különböznek az embertől mégis képesek hatalmas erő kifejtésére. Fizikailag nem számít, hogy egy vámpír mennyire izmos, a testi erőt a vámpír esszenciája és vére fűti, hogy elérje célját. Egy átlagos vámpír könnyedén képes 250-300 kg sújt megemelni.

Természetellenes kitartás: A vámpírok holt lények, ez azt jelenti, hogy egy átlagos embernél nagyobb fizikai kitartással rendelkeznek. Képesek órákon át futni ha kell, mivel testük nem termel tejsavat, ahogy az embereké. Viszont egy idő után előtérbe kerül a tejsav kérdése, amit testük vérrel pótol. Ha egy vámpír intenzíven igénybe veszi testét vértartalékai gyorsabban kiürülnek, de még így is jóval ember feletti kitartásról beszélhetünk. Mivel akár ötször tovább képes fenntartani a mozgási sebességét a fáradás legkisebb jele nélkül.

Éles érzékek: A vámpírok már leginkább vadállatok, mintsem emberek. Érzékei sokkal kifinomultabbak, az emberi érzékelés határát átlépve hallása vetélkedhet egy denevérével, szaglása akár a vadászkutyáké és látása olyan éles akár a sasé. Emellett lévén, hogy a vámpír az örök sötétség fogja nem meglepő, hogy képessé vált a sötétségben való szinte tökéletes látásra. Ennek nagy használ is veszi, hisz a fény számára örök tabu.

Ismert vámpír képességek:
Előnyök:
Véremlék /3 kredit/: A vérszívó eme természetfeletti képessége akkor jelentkezik, amikor táplálkozik áldozata véréből. Emlékek, történések és néha érzelmeket és villózó képeket lát a vámpír, miközben elveszi a kellő vérmennyiséget. De vannak tiszta pillanatok, amikor az egész életen átívelő dolgokat lát, lepereg előtte áldozata eddigi élete.
Árnylépés (Minden szint megvásárlása kötelező, összesen 9 kredit!)
Első szint /3 kredit/: Ez a képesség nagyon ritka a fiatal vámpírok között, de az aggastyánok előszeretettel használják. A képesség lényege, hogy a vámpír kedve szerint mozgathatja az árnyékát, ha úgy tetszik képes azt életre kelteni. Bárhogy is mozdul a fény az árnyéka maradhat a helyén, vagy esetleg táncolhat is, míg a vámpír mozdulatlanul áll.
Második szint /+3 kredit/: A képesség ezen szintjén a használó árnyéka képes tárgyak mozgatására, ha érinti azok árnyékát. Persze ezek a tárgyak nem lehetnek túl nagyok, de hasznos képesség, ha észrevétlenül kell elcsenni például egy kulcsot, vagy pénztárcát.
Harmadik szint /+3 kredit/: Plusz három kreditért a vámpír képessé válik az árnyékával való egyesülésre. Az árnyékvilágban való lét nagy előnye a gyors és biztonságos közlekedés. Viszont míg beleolvas az árnyékába nem képes semmi másra, csak mozogni. Az „árnyék vámpírt” fizikailag nem lehet megsebesíteni, de a tűz, a napfény és a mágia ebben az alakban különösen erősen sebzi.
Villámgyors reflexek /3 kredit/: Misztikum övezi a vámpírok azon képességét, mely segítségével egy átlagembernél gyorsabban képesek reagálni, cselekedni és mozogni. A gyors reflexeknek köszönhetően a vámpírok képesek akár elhajolni töltények elől is, még akkor is, ha közvetlen előttük sütik el a fegyvert. (Érzékelés szempontjából és nem folyamatos mozgás miatt.)
Hátrányok:
Vörös szem, a szemei folyamatosan vörösek, kontaktlencsével eltudja takarni.
Múlthoz ragadt /3 kredit/: Nem képes használni az új kor eszközeit. Idegenkedik tőlük, nem bízik bennük, vagy nem képes felfogni a működésük elvét. Így csak azokkal az eszközökkel képes bánni, amik már az ő életében is léteztek. Ezért sem jelenkori fegyvereket, sem számítógépet, sem telefont, vagy egyéb, modernkori találmányt nem képes használni.

Jesper roppant művelt, remekül ismeri a történelmet, művészeti dolgokat, saját maga is ír, illetve rajzol/fest előszeretettel.
Kiválóan bánik a fegyverekkel, de ez sajnos főleg a saját korabeliekre igaz, mert a múlthoz ragadtság miatt a modernkori dolgokkal nem boldogul.
Sok nyelven beszél, akcentus nélkül is, de beszéd közben mindig meghagyja az angol akcentusát.

Külső:
York-i Jesper 1278216-janus4
York-i Jesper 1278215-janus1

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
York-i Jesper Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.