Erő / Misztikum

Go down

Erő / Misztikum Empty Erő / Misztikum

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan Hétf. 03 Júl. 2017, 16:55

Misztikum / Erő
A misztikum az Erő helyi megfelelője. Igyekeztünk olyat választani, ami eléggé hasonlít, mégis más eredetet ad neki és nem midicloriános.
Éppen ezért esett a választás a Főnix Erőre, avagy, ahogyan a helyiek hívják a Misztikumra.
Ebben a realitásban nem egy, hanem két darab Főnix élte túl az előző univerzum pusztulását. A szokásos vörös és egy kéklángú. Ez a Galaxis, amiben az Égi fény csillaköd található mindig is különleges volt. Tele van kék óriásokkal, kék csillagokkal a megszokott vörös és sárga csillagok helyett. A kék Főnix betért ebbe a galaxisba és eljutott oda, ahol manapság az Égi fény csillagköd található. Hiba volt a részéről, itt ugyanis olyan furcsa kozmikus energiák áramlottak, amik fogságba ejtették őt. Nem volt képes kiszabadulni, majd az itt munkálkodó erők egyszerűen darabokra tépték.
Erő / Misztikum 2100962-750px_pheonix_force__earth_616__point_one_vol_1_1
Ez a hatás volt, ami a csillagködöt létrehozta. A Főnix ereje, esszenciája pedig azóta is belepi a teljes ködöt, ami még különlegesebbé teszi ezt a helyet. Mivel a Főnix képes arra, hogy feltámadjon időről időre, úgy nagyjából 15.000 évenként azóta is próbálkozik a feltámadással, de mikor ez megtörténne, akkor az itt lappangó erők/energiák újra széttépik őt, ezzel is fenntartva az esszenciájának folyamatos áramlását. Minden bolygón, holdon, minden élőt elér ez, aki pedig fogékony minderre, az újabb erőkre, képességekre tesz szert ezáltal, hogy használja az esszenciát.
A Főnix alapból semleges (de tudjuk, hogy Fehér, vagy Sötét Főnixé válik a gazdatestétől függően), a hordozó, vagyis az érzékenyek nagyon kell, hogy figyeljenek arra, hogy miket gondolnak és tesznek, mert ez határozza meg, hogy miként tudják felhasználni ezt az erőt, hatalmat. Ha nem vigyáznak könnyedén elbukhatnak és a sötétség eluralkodhat rajtuk. (Lényegében a Marvelben is megvan ez, hogy a Főnix erővel vagy rombol valaki, vagy életet teremt, ez tökéletesen lefedi az Erő világos, vagy sötét oldalát.)
A kree-k és majd később a belőlük levő Urdrarr is rájöttek, hogy a helyi Örökkévalóknak (Aiper) és egyéb fajok fogékonyak a Főnix erőre és arra is, hogy a Főnixtől ered, így ők tudományosan is tudták magyarázni mi okozza ezt. Egy misztikus légkört adtak az egésznek, így ezt az erőt, ők maguk a legtöbbször Misztikum-nak hívták és ez terjedt el a közhasználatban is.

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág/fejvadászok, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
A Hármak emberei, Havoc Squad/Halálosztag, Rhand varázslói/Köztársaság Végzete, Csillag Kabal, Czerka Részvénytársaság, Császári család
Sith és Jedi archívum - Little SW világ segédlet |  Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Erő / Misztikum 59228_s
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 4179
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 246
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.