Olaf Svenson

Go down

Olaf Svenson Empty Olaf Svenson

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 07 Aug. 2011, 02:18

Az eredeti topic

Név: Olaf Svenson
Egyéb név: -
Faj: mutáns
Nem: férfi
Jellem: jó
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1960. július 1. Stockholm, Svédország
Kor: 59
Család: Anyja, apja és a húga – halottak, bátyja – él
Foglalkozás: komornyik és erkölcscsősz
Testmagassága: 186
Testsúlya: 75
Szeme színe: szürke
Haja színe: fekte
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: a komornyik ruhához piros nyakkendő
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:

Olaf 1960-ban látta meg a napvilágot Svédország fővárosában egy teljesen átlagos családban. Gyermekkora teljesen átlagosan telt, óvoda, és iskola. Átlagos eredmények és semmiben sem tűnt ki senkitől sem. Két testvére is volt, egy bátyja és egy húga. Az apja halászként ténykedett, az anyja pedig egyetemi tanár volt. A bátyja később papnak állt, míg a húga az anyjuk pályáját választotta és ő maga is tanárnak állt később. Olaf alapvetően lusta volt a tanuláshoz és soha sem volt képes semmilyen lecke, vagy dolog felett hosszasan ülni. Barátai nagy számmal voltak és velük igen gyakran sokáig is kinn maradt. A szabályokat szerette igazán szabadon értelmezni és szinte mindig kiskapukat kereset és igen gyakran sikerült is megtalálnia ezeket. Kicsapongó élete volt, középiskolába is éppen hogy csak felvették ott a jegyei pedig rohamosan romlásnak indultak. Szórakozni járt, iskolakerülő lett, gyakran jártak inni, szerencsejátékozni az iskola helyett. Mindez a lázadó korszak úgy tizenhat éves koráig tartott, amikor az egyik hétvégén elszökött otthonról és a barátaival leutazott egy vidéki házikóba. Ez a tél annyira nem volt kemény, mint a korábbiak, egy kis faházat vettek ki és ott akartak bulizni, szauna és jégfürdő utána. Ahogyan az északi népeknél ez teljesen megszokott. De a kis társaság nem érte be ennyivel, ők részegen még korcsolyázni is akartak a veszélyesnek kikiáltott tavon.
Olaf és két társa alatt beszakadt a jég a tavon. Az egyik társát sikeresen ki tudta még segíteni a vízből, a másiknak még úgy ahogyan próbált segíteni, de a víz jeges volt és rajtuk is sok ruha és egyre tovább és tovább maradt a víz alatt, mígnem mindent átvett a sötétség. Napokkal később ébredt csak fel a Stockholmi egyik kórház intenzív osztályán, fagyási sérülésekkel és, hogy közel tíz percig volt a fagyos vízben. Az orvosai nem bíztak abban, hogy rendbe fog jönni maradéktalanul, de mint utólag kiderült, hogy hatalmasat tévedtek. Ennek a stressz helyzetnek köszönhetően Olaf ugyanis megváltozott. Egyrészről sikerült teljesen felépülnie a dolgokból és kiderült egy idő után, hogy valami benne is megváltozott. Mutáns képessége a stressz hatására előjött és ekkortájt tűnt fel neki, hogy elég egyetlen egyszer elolvasnia valamit és emlékszik rá. Komolyabb lett és felelősségteljesebb ugyanis az egyik legjobb barátját már nem tudták megmenteni az orvosok ő volt az, akit nem tudott már kimenteni a vízből. A jegyei jobbak lettek és kezdte az iskolát is komolyabban venni. Igaz ez a teljes társaságra vonatkozott, hiszen ez mindenkinek egy nagy tragédia volt.
A képességéről senkinek sem beszélt, mert túlságosan furcsa lett volna, mindenki annak a számlájára írta, hogy egyszerűen megváltozott és azért javult a teljesítő képessége. Ő pedig csak némán hallgatott és hallgatott. Érettségi után egyetemre ment, úgy vélte, hogy neki egy olyan hely kell, ahol fel tudja hívni a fiatalok figyelmét, hogy mennyire veszélyes is lehet az, ha nem ügyelnek oda a szülők szavaira és olyan életvitelt folytatnak, mint ő maga is tette. Etika szakra iratkozott be az egyetemen, majd pedig diploma után úgy huszonöt éves kora környékén úgy döntött, hogy elmegy világot látni. Igazából nem is jutott túlságosan messzire, mert még itt Svédország fővárosában találkozott egy kedves fiatal házaspárral, akik itt töltötték a nászútjukat George és Elizabeth Smith-el. Egy újgazdag család, akikkel hamar összebarátkozott és hozzájuk csapódott. Velük együtt tért vissza az egyesült államokba New York-ba, ahol igen hamar munkába is állt, mint a komornyikjuk.
Nem vélte alantas munkának és így még lehetősége is volt arra, hogy közben tanulhasson és megfelelő anyagi háttérrel tehesse, amit a család biztosított a számára. Megtanult németül ezen időszak alatt és elvégzett egy komornyikképzőt is már itt Amerikában, ahol rengeteg etikett szabályt megtanult. Igen, itt érezte, hogy végre azzal foglalkozhat, amit szeret. George és Elizabeth mindig is barátként bántak a svéd férfival és igen hamar a család teljes értékű tagja lett. Olaf igen gyakran haza járt a szüleihez, akik végül 1998-ban mind a ketten elhunytak. A húga két évvel később 2000-ben, rákban hunyt el család nélkül, és csak a pap bátyja maradt életben. Ő maga soha sem házasodott meg, és nem is lett családja, egész életét arra tette fel, hogy a Smith családot szolgálja. Noha voltak szeretői, gyermekről soha sem tudott és nem is érezte annak hiányát. Nem is sejthette, hogy évekkel később a semmiből pottyan a család ölébe egy.
Az évek teltek és múltak, Smith-ék fiával foglalkozott az idő legnagyobb részében és őt tanította mindenfélére. 2004-ben, egy autóbalesetben elhunyt a fiú és ők képtelenek voltak újra gyermeket nemzeni, amivel a házasságuk is válságba került Olaf tett meg szinte mindent, hogy a pár továbbra is együtt maradjon és békesség legyen közöttük. Igen gyakran utaztak a világban, de úgy tűnt, hogy semmi sem akart jobbra fordulni. 2012 nyara, egy furcsa év volt a számára, vagyis a teljes Smith család számára. Az utolsó kísérlet volt George és Elizabeth számára, hogy megmentsék a házasságot és mintha isteni jelként jelent volna meg. Svédországban nyaraltak a nyaralójukban a tenger mellett, amikor furcsa zajra riadtak fel éjszaka, nyöszörgésre, a háznál a tenger partján egy súlyosan sérült fiatal szőke lányt sodort partra. Kórházba vitték és mint kiderült semmire sem emlékezett és nem tudta, hogy hol van és mi történt vele.
Olaf is segített a kutatásban a lány szülei után, aki lassanként rendbejött és egyre jobban kötődött a családhoz. Nem találtak semmilyen nyomot, ami hasznukra lehetett volna, és mivel George és Elizabeth is nagyon megszerette az addigra Stephany-nak elkeresztelt lányt, hogy fogadják örökbe. További hónapok teltek el és amikor a hosszúra nyúlt nyaralás után hazatértek New York-ba, már ő foglalkozott Stephany nevelésével, oktatásával is. Mindent meg kellett tanítania neki. etikett leginkább, hogy hamar beilleszkedjen a felsőbb körökbe és mindent megtanuljon az itteni életről. Hamar a szívébe zárta a fiatal lányt, aki neki és a nevelőszüleinek hála hamar beilleszkedett. Iskolába járt, remek jegyeket szerzett és Olaf szíve büszkeséggel volt tele ennek láttán. Ő volt szinte mindig mellette, ismerte minden gondját és baját. Így teltek el az évek és Steph szinte mindent megosztott a férfival. Amikor Stephany 2017-ben elköltözött otthonról ő ment vele, hogy a háztartást és a lakást vezesse és felügyelettel tartsa a lányt a barátai kérésére.
Azonban amit még ő is furcsállt, hogy 2018-ban változások álltak be a lány életében, szinte egyik napról a másikra változott meg. Már semmit sem mondott el az idős komornyiknak, a jegyesét kidobta és egyedül maradt. Nem igazán lett szüksége senkire sem. Minden írását olvasta és azok is megváltoztak, nagyon megváltoztak. Olaf döbbenten nézte a korábbi kedves történeket hogyan mentek át brutális csatákká, ahol szörnyek, mágusok és harcosok ölték egymást Thor és Loki pártján és rendre a Káosz istene aratott győzelmet a Viharisten felett. Próbált a lányból válaszokat kicsikarni, de az makacsul hallgatott, honnan is kellett volna tudnia, hogy Stephany Smith másik énje egy asgadi istennő Thorhalla? Így csak csendesen tűrte és próbált a lányra hatni, de nem sok sikerrel.
Később ő volt az, aki a leginkább örült annak a hírnek, hogy megtudta Stephanie és Jonathan újra kibékültek egymással és bejelentették, hogy a jegyességük újra él. Úgy tűnt, hogy az öreg komornyik életében is minden újra végre a helyére került.

Képességei: Képes egy szöveget memorizálni, ha azt elolvassa és tökéletesen visszamondani azt.

Szakértelmek: Angolul, németül és svédül beszél, és önvédelmi ismeretei is vannak. Ezenfelül szinte az összes etikett és etikai szabályt fejből ismeri, akárcsak rengeteg idézetet a Bibliából. És ezek mondogatásával tud Stephany idegeire menni.


Képek:
Olaf Svenson Walter
Olaf Svenson Walter

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Olaf Svenson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14952
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 57
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Olaf Svenson Empty Re: Olaf Svenson

Témanyitás by Thorhalla on Pént. 04 Okt. 2013, 10:18

Nem írok rendes bővítést, csak néhány mondatot.
Olaf-ot még a mutáns- és szuperhumánellenes törvény behozatala után "kimenekítették" Miller-ék, noha még mindig nem tudják, hogy az idős férfi mutáns, ő maga sem magáról, csak azért nem akarták, hogy a SHIELD-nél legyen, mert nem akarták, hogy vele zsarolhassák meg Milleréket és a férfi idős is, nem akarták ennek kitenni. Így ő maga is a Xavier birtokon volt, majd a mutánsellenses törvény eltörlése után, ahogyan a Miller kúria felépült az öreg komornyik is természetesen odaköltözött.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Olaf Svenson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14952
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 57
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.