Olaf Svenson

Go down

Olaf Svenson Empty Olaf Svenson

Témanyitás by Thorhalla Vas. 07 Aug. 2011, 02:19

Az eredeti topic

Név: Olaf Svenson
Egyéb név: Háború
Faj: mutáns
Nem: férfi
Jellem: semleges, Apokalipszis nézeteit vallja (korábban: jó)
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1960. július 1. Stockholm, Svédország
Kor: 62 év (30-nak néz ki)
Család: Anyja, apja és a húga – halottak, bátyja – él
Foglalkozás: Apokalipszis lovasa (Korábban: komornyik és erkölcscsősz)
Testmagassága: 186 cm
Testsúlya: 75 kg
Szeme színe: szürke
Haja színe: fekte
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: a komornyik ruhához piros nyakkendő
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:

Olaf 1960-ban látta meg a napvilágot Svédország fővárosában egy teljesen átlagos családban. Gyermekkora teljesen átlagosan telt, óvoda, és iskola. Átlagos eredmények és semmiben sem tűnt ki senkitől sem. Két testvére is volt, egy bátyja és egy húga. Az apja halászként ténykedett, az anyja pedig egyetemi tanár volt. A bátyja később papnak állt, míg a húga az anyjuk pályáját választotta és ő maga is tanárnak állt később. Olaf alapvetően lusta volt a tanuláshoz és soha sem volt képes semmilyen lecke, vagy dolog felett hosszasan ülni. Barátai nagy számmal voltak és velük igen gyakran sokáig is kinn maradt. A szabályokat szerette igazán szabadon értelmezni és szinte mindig kiskapukat kereset és igen gyakran sikerült is megtalálnia ezeket. Kicsapongó élete volt, középiskolába is éppen hogy csak felvették ott a jegyei pedig rohamosan romlásnak indultak. Szórakozni járt, iskolakerülő lett, gyakran jártak inni, szerencsejátékozni az iskola helyett. Mindez a lázadó korszak úgy tizenhat éves koráig tartott, amikor az egyik hétvégén elszökött otthonról és a barátaival leutazott egy vidéki házikóba. Ez a tél annyira nem volt kemény, mint a korábbiak, egy kis faházat vettek ki és ott akartak bulizni, szauna és jégfürdő utána. Ahogyan az északi népeknél ez teljesen megszokott. De a kis társaság nem érte be ennyivel, ők részegen még korcsolyázni is akartak a veszélyesnek kikiáltott tavon.
Olaf és két társa alatt beszakadt a jég a tavon. Az egyik társát sikeresen ki tudta még segíteni a vízből, a másiknak még úgy ahogyan próbált segíteni, de a víz jeges volt és rajtuk is sok ruha és egyre tovább és tovább maradt a víz alatt, mígnem mindent átvett a sötétség. Napokkal később ébredt csak fel a Stockholmi egyik kórház intenzív osztályán, fagyási sérülésekkel és, hogy közel tíz percig volt a fagyos vízben. Az orvosai nem bíztak abban, hogy rendbe fog jönni maradéktalanul, de mint utólag kiderült, hogy hatalmasat tévedtek. Ennek a stressz helyzetnek köszönhetően Olaf ugyanis megváltozott. Egyrészről sikerült teljesen felépülnie a dolgokból és kiderült egy idő után, hogy valami benne is megváltozott. Mutáns képessége a stressz hatására előjött és ekkortájt tűnt fel neki, hogy elég egyetlen egyszer elolvasnia valamit és emlékszik rá. Komolyabb lett és felelősségteljesebb ugyanis az egyik legjobb barátját már nem tudták megmenteni az orvosok ő volt az, akit nem tudott már kimenteni a vízből. A jegyei jobbak lettek és kezdte az iskolát is komolyabban venni. Igaz ez a teljes társaságra vonatkozott, hiszen ez mindenkinek egy nagy tragédia volt.
A képességéről senkinek sem beszélt, mert túlságosan furcsa lett volna, mindenki annak a számlájára írta, hogy egyszerűen megváltozott és azért javult a teljesítő képessége. Ő pedig csak némán hallgatott és hallgatott. Érettségi után egyetemre ment, úgy vélte, hogy neki egy olyan hely kell, ahol fel tudja hívni a fiatalok figyelmét, hogy mennyire veszélyes is lehet az, ha nem ügyelnek oda a szülők szavaira és olyan életvitelt folytatnak, mint ő maga is tette. Etika szakra iratkozott be az egyetemen, majd pedig diploma után úgy huszonöt éves kora környékén úgy döntött, hogy elmegy világot látni. Igazából nem is jutott túlságosan messzire, mert még itt Svédország fővárosában találkozott egy kedves fiatal házaspárral, akik itt töltötték a nászútjukat George és Elizabeth Smith-el. Egy újgazdag család, akikkel hamar összebarátkozott és hozzájuk csapódott. Velük együtt tért vissza az egyesült államokba New York-ba, ahol igen hamar munkába is állt, mint a komornyikjuk.
Nem vélte alantas munkának és így még lehetősége is volt arra, hogy közben tanulhasson és megfelelő anyagi háttérrel tehesse, amit a család biztosított a számára. Megtanult németül ezen időszak alatt és elvégzett egy komornyikképzőt is már itt Amerikában, ahol rengeteg etikett szabályt megtanult. Igen, itt érezte, hogy végre azzal foglalkozhat, amit szeret. George és Elizabeth mindig is barátként bántak a svéd férfival és igen hamar a család teljes értékű tagja lett. Olaf igen gyakran haza járt a szüleihez, akik végül 1998-ban mind a ketten elhunytak. A húga két évvel később 2000-ben, rákban hunyt el család nélkül, és csak a pap bátyja maradt életben. Ő maga soha sem házasodott meg, és nem is lett családja, egész életét arra tette fel, hogy a Smith családot szolgálja. Noha voltak szeretői, gyermekről soha sem tudott és nem is érezte annak hiányát. Nem is sejthette, hogy évekkel később a semmiből pottyan a család ölébe egy.
Az évek teltek és múltak, Smith-ék fiával foglalkozott az idő legnagyobb részében és őt tanította mindenfélére. 2004-ben, egy autóbalesetben elhunyt a fiú és ők képtelenek voltak újra gyermeket nemzeni, amivel a házasságuk is válságba került Olaf tett meg szinte mindent, hogy a pár továbbra is együtt maradjon és békesség legyen közöttük. Igen gyakran utaztak a világban, de úgy tűnt, hogy semmi sem akart jobbra fordulni. 2012 nyara, egy furcsa év volt a számára, vagyis a teljes Smith család számára. Az utolsó kísérlet volt George és Elizabeth számára, hogy megmentsék a házasságot és mintha isteni jelként jelent volna meg. Svédországban nyaraltak a nyaralójukban a tenger mellett, amikor furcsa zajra riadtak fel éjszaka, nyöszörgésre, a háznál a tenger partján egy súlyosan sérült fiatal szőke lányt sodort partra. Kórházba vitték és mint kiderült semmire sem emlékezett és nem tudta, hogy hol van és mi történt vele.
Olaf is segített a kutatásban a lány szülei után, aki lassanként rendbejött és egyre jobban kötődött a családhoz. Nem találtak semmilyen nyomot, ami hasznukra lehetett volna, és mivel George és Elizabeth is nagyon megszerette az addigra Stephany-nak elkeresztelt lányt, hogy fogadják örökbe. További hónapok teltek el és amikor a hosszúra nyúlt nyaralás után hazatértek New York-ba, már ő foglalkozott Stephany nevelésével, oktatásával is. Mindent meg kellett tanítania neki. etikett leginkább, hogy hamar beilleszkedjen a felsőbb körökbe és mindent megtanuljon az itteni életről. Hamar a szívébe zárta a fiatal lányt, aki neki és a nevelőszüleinek hála hamar beilleszkedett. Iskolába járt, remek jegyeket szerzett és Olaf szíve büszkeséggel volt tele ennek láttán. Ő volt szinte mindig mellette, ismerte minden gondját és baját. Így teltek el az évek és Steph szinte mindent megosztott a férfival. Amikor Stephany 2017-ben elköltözött otthonról ő ment vele, hogy a háztartást és a lakást vezesse és felügyelettel tartsa a lányt a barátai kérésére.
Azonban amit még ő is furcsállt, hogy 2018-ban változások álltak be a lány életében, szinte egyik napról a másikra változott meg. Már semmit sem mondott el az idős komornyiknak, a jegyesét kidobta és egyedül maradt. Nem igazán lett szüksége senkire sem. Minden írását olvasta és azok is megváltoztak, nagyon megváltoztak. Olaf döbbenten nézte a korábbi kedves történeket hogyan mentek át brutális csatákká, ahol szörnyek, mágusok és harcosok ölték egymást Thor és Loki pártján és rendre a Káosz istene aratott győzelmet a Viharisten felett. Próbált a lányból válaszokat kicsikarni, de az makacsul hallgatott, honnan is kellett volna tudnia, hogy Stephany Smith másik énje egy asgadi istennő Thorhalla? Így csak csendesen tűrte és próbált a lányra hatni, de nem sok sikerrel.
A szülők szívét sem akarta összetörni, így fedezte a lányt, amikor rövidebb időkre eltűnt, de az utolsó esetnél… amikor tudta, hogy Landraf tornyához ment betelt a pohár. Tudta, hogy ott volt utoljára, amikor mutánsok támadták meg a tornyot, de utána a lány eltűnt. Ugyanis közel négy hónap telt el azóta és Stephany még mindig nem került elő, senki semmit sem tudott róla. A szülők és ő maga is majd belehalt az aggodalomba, így nem tudott mi mást tenni, mint azóta a nap óta kutatja, hogy merre is lehet Stephany és a reményt soha sem adja fel, hogy megtalálja a lányt. És végre eleget tehet a barátainak tett ígéretében is, hogy hazaviszi hozzájuk.

Képességei: Képes egy szöveget memorizálni, ha azt elolvassa és tökéletesen visszamondani azt.

Szakértelmek: Angolul, németül és svédül beszél, és önvédelmi ismeretei is vannak. Ezenfelül szinte az összes etikett és etikai szabályt fejből ismeri, akárcsak rengeteg idézetet a Bibliából. És ezek mondogatásával tud Stephany idegeire menni.


Képek:
Olaf Svenson Walter
Olaf Svenson Walter
Olaf Svenson Walter_of_hellsing-13391
Olaf Svenson Walter-c-dornez-hellsing


És lenne egy kérdésem is akkor:
Hány képesség fejlesztésbe kerülne az, hogy szegény Olaf bármeddig képes legyen az emlékeiben megőrizni valamit kellően hosszú szöveget (Biblia hosszúságú egyszerre maximum), amit elolvasott és akarja is, hogy arra hosszú távon emlékezzen?

Köszike, akkor 2,5 pontért képesség fejlesztve, hogy Biblia hosszú szöveget is meg tudjon jegyezni és addig memorizálni, amíg akarja.


Egy kis kiegészítés a karakterhez. Olaf túlélte a Bukás-t és utána Shadow meglátogatta az öreg svéd komornyikot, akit Thorhalla küldött hozzá. A mutáns nő felfedte előtte Stephanie Smith kilétét, azaz, hogy a lány nem más, mint Thorhalla Lokidottir, Loki Laufeyson-nak a lánya. Napokkal a lány eltűnése után egy másik Asgardi is felkereste Vutha, aki újabb hihetetlen dolgokat mesélt neki. Utána még Jonathan Miller is megjelent nála, aki igazolta a történetet, majd pedig találkozott Danielle-vel és megtudta Dormammu létezését és annak a tervét, hogy megpróbálnak átjutni erre a világra. Az egész történet végén Olaf elmesélte Danielle-nek, hogy ki is Loki lánya, és csak reménykedni tud az idős komornyik, hogy mindezzel nem követett el hatalmas hibát a későbbiekre nézve.

Név: Olaf Svenson
Lakás / Létesítmény: Stephanie Smith lakása
Foglalkozás: Stephanie Smith komornyikja
Munkahely: Stephanie lakása
Pénz: 1000$
Bevétel/hét: 500 dollár
Eszközök: ami egy emberi otthonba kell
Felszerelés / Fegyverek: -

Vállalat: -
Szövetség: -
Törzshely, ahol megtalálható: Stephanie Smith lakása
Ismertebb szövetséges: Jonathan Miller
Ismertebb ellenség: -


A hozzászólást Thorhalla összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 28 Márc. 2012, 08:51-kor.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Olaf Svenson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Olaf Svenson Empty Re: Olaf Svenson

Témanyitás by Thorhalla Vas. 07 Aug. 2011, 02:20

Kiegészítés:
Név: Olaf Svenson
Egyéb neve(i): -
Faj: mutáns
Nem: férfi
Jellem: jó
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1960. július 1. Stockholm, Svédország
Kor: 61 év
Család: Anyja, apja és a húga – halottak, bátyja – él
Foglalkozás: komornyik és erkölcscsősz, polgármester jelölt
Egészségi állapot / betegségek: egészséges

Bővítés:
Olaf a Senki Földje hátralevő részében is tovább ingázott Stephanie lakása és AIMville között. Ifj. Ivan Pretyakov egy ideig még ott lakott nála, de utána egyik napról a másikra nyomtalanul eltűnt és az öreg svéd pedig tényleg egyedül maradt. Igazából az olvasáson és azon kívül, hogy igen gyakran lenn töltötte az idejét AIMville-ben nem nagyon tudott mit tenni. Újabb hetek és hónapok teltek el, Stephanie-ról pedig még mindig nem tudott meg semmit, és senki sem tudott róla semmi. Az egyetlen hír, amit hallott odakintről, hogy Miller a Bosszú Angyalainak vezetője, de a férfi sem jött el többet hozzá azóta, hogy egyszer járt nála. Odahaza volt, amikor VIHAR nagyerőkkel csapott le a városra, innen látta, amikor az ég és a köd vérvörössé változott, vörös villámok szelték át az eget és vér kezdett zuhogni az égből az eső helyett. Olaf tudta, hogy valami történik odakint, amit újfent nem biztos, hogy túlél a város. Már a Bukást is kész csoda volt, hogy átvészelték és akkor most még ez is itt volt a nyakukon. Repülő várost látott a szakadó esőben és Galactust, ahogyan megérkezett és legyőzetett a hősök által, a köd pedig nem volt többé. Asgardi okozta az előkerülését és asgardi omlasztotta össze, mint később megtudta. A köd eltűnt és hosszú hónapok után először újra nap sütött New York városára. Napokkal később a legnagyobb meglepetésére kopogtattak a lakás ajtaján. Smith és Miller voltak azok, akik eljöttek a régi öreg barátjukért. Igaz ekkor mind a ketten még mindig sérültek voltak, de megmászták a felhőkarcolót, hogy végre tudassák Olaffal, hogy a lány életben van, illetve magukkal vigyék az öreg svédet. Olaf a fiatalokkal tartott és a Bosszú Angyalaihoz került, Steph ragaszkodott hozzá, hogy a férfi nyugdíjasként legyen ott velük, de amilyen a svéd mindig is volt, ebbe természetesen nem ment bele és, mint komornyik kezdett el dolgozni. Jócskán meggyűlt a baja a rendetlen és illetlen viselkedésű személyekkel, igen elsődlegesen Logannal, Balthazarral, Björnulffal, meg Yvette-vel. Mindeközben folyamatos kapcsolatot tartott fenn AIMville-vel, és részt vett a két Jones mellett AIMville Corporation megalapításakor, noha semmilyen feladatot sem vállalt hivatalosan a társaságnál, csupán tanácsadóként funkcionált, mert más feladatai voltak, amiket sokkal jobban szeretett csinálni, az pedig, hogy komornyik lehet. Néhány hónappal később azonban ismét költöztek, ezúttal immáron egy frissen felépült felhőkarcolóba, ami a Projekt Pegazus építtetett fel saját bázisnak és a Bosszú Angyalainak minden tagja is ide költözött. Így Olaf is jött, Stephanie régi lakásából a legszükségesebb felszereléseket áthozták ide és ott már igen keveset, szinte semmit sem tartózkodtak.
Sikerült utánajárni a dolgoknak és kiderült, hogy mind Miller, mind pedig Smith szülei túlélték a Bukást és a VIHAR-t is, illetve még a saját bátyjával is sikerült beszélni, aki pedig Svédországban pap. Időközben megtudta, hogy milyen kapcsolat is van a két fiatal és a két asgardi között, akiket annak idején Stephanie is emlegetett. Július közepén ott volt, amikor végre valahára Jonathan és Stephanie összeházasodtak. AIMville Co. pedig szépen terjeszkedett és épült a város a régi Central Park helyén. Olaf nem igazán foglalkozott mással, mint a komornyikoskodással, illetve továbbra is át-átjárt a központi épületbe, amikor volt egy kis ideje. Ami azt illeti ez igen kevés alkalommal volt így, ugyanis amilyen rumlit és koszt tudtak hagyni az Angyalok maguk után kevés ideje volt. A napjai nagy része azzal telt, hogy Logan-t és Björnulfot próbálta rávenni, hogy ő nem azért van ott, hogy az elhajigált sörös dobozokat összegyűjtse, hanem egészen más miatt. Néhány viselkedési problémát leszámítva amúgy igen hamar megbarátkozott az új társasággal, az igen különlegesen vegyes tárasággal. Két Asgardi, abból az egyik egy uralkodó lesz, a másik egy törp, egy kree, mutánsok, egy android, és emberek. Nem hitte volna soha sem, hogy ilyen személyek mellett dolgozhat majd valamikor.
Lassanként munkával és munkával telt el az egy év a Bosszú Angyalainak lakhelyén, amikor már ki volt hirdetve, hogy hamarosan polgármestert fog választani a város és a legnagyobb megdöbbenésére Susan Jones őt kérte fel, hogy induljon a választásokon, mint AIMville egyik támogatottja, a másik Tao lenne. A férfi azt mondta, hogy meggondolja, de mivel az Angyalok nagy része támogatta ezen ötletben, ezért Olaf Svenson is jelöltette magát AIMville Corporation támogatottjaként a közelgő választásokon.

Képességei: Képes bármilyen szöveget memorizálni, ha azt elolvassa és tökéletesen visszamondani azt, legyen az bármilyen hosszú és bármeddig képes ezekre emlékezni.

Szakértelmek: Változatlan a korábbiakhoz képest, noha mostanra elolvasta az összes jogi könyvet, ami a keze ügyébe került és az AIM aktákból is azokat, amelyiket engedték neki a BA tagjai.


Név: Olaf Svenson
Lakás/Létesítmény: Stephanie Smith lakása, Manhattan, Bosszú Angyalainak lakhelye
Foglalkozás: Komornyik, polgármester jelölt
Munkahely: A Bosszú Angyalainak lakhelye
Pénz: (nem fogom kiszámolni, sok)
Bevétel/hét: 400 $
Eszközök: bármi, ami a BA tagjai elérhetnek
Felszerelés/fegyverek: -

Vállalat: AIMville Corporation
Szövetség: AIMville Corporation
Törzshely: Stephanie Smith lakása, Manhattan, Bosszú Angyalainak lakhelye, AIMville
Ismertebb szövetséges: Bosszú Angyalai, AIMville Co.
Ismertebb ellenség: -

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Olaf Svenson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Olaf Svenson Empty Re: Olaf Svenson

Témanyitás by Thorhalla Vas. 07 Aug. 2011, 02:22

Barokk:
Barokk előtörténet

Név: Olaf Svenson
Egyéb név: -
Faj: mutáns
Nem: férfi
Jellem: jó
Személyazonosság: titkos
Születési helye és idő: 1960. július 1. Stockholm, Svédország
Kor:62 év
Család: Anyja, apja és a húga – halottak, bátyja – él
Foglalkozás: komornyik és erkölcscsősz, időnként etika előadó az egyetemen
Testmagassága: 186 cm
Testsúlya: 75 kg
Szeme színe: szürke
Haja színe: fekte
Bőre színe: fehér
Különleges ismertetőjel: a komornyik ruhához piros nyakkendő
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:
Olaf 1960-ban látta meg a napvilágot Svédország fővárosában egy teljesen átlagos családban. Gyermekkora teljesen átlagosan telt, óvoda, és iskola. Átlagos eredmények és semmiben sem tűnt ki senkitől sem. Két testvére is volt, egy bátyja és egy húga. Az apja halászként ténykedett, az anyja pedig egyetemi tanár volt. A bátyja később papnak állt, míg a húga az anyjuk pályáját választotta és ő maga is tanárnak állt később. Olaf alapvetően lusta volt a tanuláshoz és soha sem volt képes semmilyen lecke, vagy dolog felett hosszasan ülni. Barátai nagy számmal voltak és velük igen gyakran sokáig is kinn maradt. A szabályokat szerette igazán szabadon értelmezni és szinte mindig kiskapukat kereset és igen gyakran sikerült is megtalálnia ezeket. Kicsapongó élete volt, középiskolába is éppen hogy csak felvették ott a jegyei pedig rohamosan romlásnak indultak. Szórakozni járt, iskolakerülő lett, gyakran jártak inni, szerencsejátékozni az iskola helyett. Mindez a lázadó korszak úgy tizenhat éves koráig tartott, amikor az egyik hétvégén elszökött otthonról és a barátaival leutazott egy vidéki házikóba. Ez a tél annyira nem volt kemény, mint a korábbiak, egy kis faházat vettek ki és ott akartak bulizni, szauna és jégfürdő utána. Ahogyan az északi népeknél ez teljesen megszokott. De a kis társaság nem érte be ennyivel, ők részegen még korcsolyázni is akartak a veszélyesnek kikiáltott tavon.
Olaf és két társa alatt beszakadt a jég a tavon. Az egyik társát sikeresen ki tudta még segíteni a vízből, a másiknak még úgy ahogyan próbált segíteni, de a víz jeges volt és rajtuk is sok ruha és egyre tovább és tovább maradt a víz alatt, mígnem mindent átvett a sötétség. Napokkal később ébredt csak fel a Stockholmi egyik kórház intenzív osztályán, fagyási sérülésekkel és, hogy közel tíz percig volt a fagyos vízben. Az orvosai nem bíztak abban, hogy rendbe fog jönni maradéktalanul, de mint utólag kiderült, hogy hatalmasat tévedtek. Ennek a stressz helyzetnek köszönhetően Olaf ugyanis megváltozott. Egyrészről sikerült teljesen felépülnie a dolgokból és kiderült egy idő után, hogy valami benne is megváltozott. Mutáns képessége a stressz hatására előjött és ekkortájt tűnt fel neki, hogy elég egyetlen egyszer elolvasnia valamit és emlékszik rá. Komolyabb lett és felelősségteljesebb ugyanis az egyik legjobb barátját már nem tudták megmenteni az orvosok ő volt az, akit nem tudott már kimenteni a vízből. A jegyei jobbak lettek és kezdte az iskolát is komolyabban venni. Igaz ez a teljes társaságra vonatkozott, hiszen ez mindenkinek egy nagy tragédia volt.
A képességéről senkinek sem beszélt, mert túlságosan furcsa lett volna, mindenki annak a számlájára írta, hogy egyszerűen megváltozott és azért javult a teljesítő képessége. Ő pedig csak némán hallgatott és hallgatott. Érettségi után egyetemre ment, úgy vélte, hogy neki egy olyan hely kell, ahol fel tudja hívni a fiatalok figyelmét, hogy mennyire veszélyes is lehet az, ha nem ügyelnek oda a szülők szavaira és olyan életvitelt folytatnak, mint ő maga is tette. Etika szakra iratkozott be az egyetemen, majd pedig diploma után úgy huszonöt éves kora környékén úgy döntött, hogy elmegy világot látni. Igazából nem is jutott túlságosan messzire, mert még itt Svédország fővárosában találkozott egy kedves fiatal házaspárral, akik itt töltötték a nászútjukat George és Elizabeth Smith-el. Egy újgazdag család, akikkel hamar összebarátkozott és hozzájuk csapódott. Velük együtt tért vissza az egyesült államokba New York-ba, ahol igen hamar munkába is állt, mint a komornyikjuk.
Nem vélte alantas munkának és így még lehetősége is volt arra, hogy közben tanulhasson és megfelelő anyagi háttérrel tehesse, amit a család biztosított a számára. Megtanult németül ezen időszak alatt és elvégzett egy komornyikképzőt is már itt Amerikában, ahol rengeteg etikett szabályt megtanult. Igen, itt érezte, hogy végre azzal foglalkozhat, amit szeret. George és Elizabeth mindig is barátként bántak a svéd férfival és igen hamar a család teljes értékű tagja lett. Olaf igen gyakran haza járt a szüleihez, akik végül 1998-ban mind a ketten elhunytak. A húga két évvel később 2000-ben, rákban hunyt el család nélkül, és csak a pap bátyja maradt életben. Ő maga soha sem házasodott meg, és nem is lett családja, egész életét arra tette fel, hogy a Smith családot szolgálja. Noha voltak szeretői, gyermekről soha sem tudott és nem is érezte annak hiányát. Nem is sejthette, hogy évekkel később a semmiből pottyan a család ölébe egy.
Az évek teltek és múltak, Smith-ék fiával foglalkozott az idő legnagyobb részében és őt tanította mindenfélére. 2004-ben, egy autóbalesetben elhunyt a fiú és ők képtelenek voltak újra gyermeket nemzeni, amivel a házasságuk is válságba került Olaf tett meg szinte mindent, hogy a pár továbbra is együtt maradjon és békesség legyen közöttük. Igen gyakran utaztak a világban, de úgy tűnt, hogy semmi sem akart jobbra fordulni. 2012 nyara, egy furcsa év volt a számára, vagyis a teljes Smith család számára. Az utolsó kísérlet volt George és Elizabeth számára, hogy megmentsék a házasságot és mintha isteni jelként jelent volna meg. Svédországban nyaraltak a nyaralójukban a tenger mellett, amikor furcsa zajra riadtak fel éjszaka, nyöszörgésre, a háznál a tenger partján egy súlyosan sérült fiatal szőke lányt sodort partra. Kórházba vitték és mint kiderült semmire sem emlékezett és nem tudta, hogy hol van és mi történt vele.
Olaf is segített a kutatásban a lány szülei után, aki lassanként rendbejött és egyre jobban kötődött a családhoz. Nem találtak semmilyen nyomot, ami hasznukra lehetett volna, és mivel George és Elizabeth is nagyon megszerette az addigra Stephanie-nak elkeresztelt lányt, hogy fogadják örökbe. További hónapok teltek el, és amikor a hosszúra nyúlt nyaralás után hazatértek New York-ba, már ő foglalkozott Stephanie nevelésével, oktatásával is. Mindent meg kellett tanítania neki. etikett leginkább, hogy hamar beilleszkedjen a felsőbb körökbe és mindent megtanuljon az itteni életről. Hamar a szívébe zárta a fiatal lányt, aki neki és a nevelőszüleinek hála hamar beilleszkedett. Iskolába járt, remek jegyeket szerzett és Olaf szíve büszkeséggel volt tele ennek láttán. Ő volt szinte mindig mellette, ismerte minden gondját és baját. Így teltek el az évek és Steph szinte mindent megosztott a férfival. Amikor Stephanie 2017-ben elköltözött otthonról ő ment vele, hogy a háztartást és a lakást vezesse és felügyelettel tartsa a lányt a barátai kérésére.
Azonban amit még ő is furcsállt, hogy 2018-ban változások álltak be a lány életében, szinte egyik napról a másikra változott meg. Már semmit sem mondott el az idős komornyiknak, a jegyesét kidobta és egyedül maradt. Nem igazán lett szüksége senkire sem. Minden írását olvasta és azok is megváltoztak, nagyon megváltoztak. Olaf döbbenten nézte a korábbi kedves történeket hogyan mentek át brutális csatákká, ahol szörnyek, mágusok és harcosok ölték egymást Thor és Loki pártján és rendre a Káosz istene aratott győzelmet a Viharisten felett. Próbált a lányból válaszokat kicsikarni, de az makacsul hallgatott, honnan is kellett volna tudnia, hogy Stephanie Smith másik énje egy asgardi istennő Thorhalla? Így csak csendesen tűrte és próbált a lányra hatni, de nem sok sikerrel. A lány pedig nem sokkal később teljesen eltűnt és hibába kerestették, sehol sem találták meg. Jonathan segítségével sikerült kideríteni, hogy miért és hova tűnt, és ekkor már az öreg svédnek is muszáj volt elfogadnia, hogy soha sem fogja valószínűleg a lányt újra látni. Így hát visszament a Smith szülőkhöz dolgozni, a mutáns képességét még mindig titkolta, főleg ezekben az időkben, nem mintha olyan nagy veszélyt jelentett volna bárkire is.
Mivel igen sok szabadideje volt végre elvégezte az egyetemet is etika szakon, nem meglepően kiváló eredménnyel, ezek után időnként eljárt konferenciákra, ahol egyszer már maga is tartott előadást etikáról. Ekkor figyeltek fel az egyetemen rá és visszahívták, hogy tartson előadásokat, mert olyan sikeres volt. Örömmel vállalta, és 2021-ben még tanári állást is kapott a bölcsészkaron. Heti háromszor tart előadást a Columbine egyetemen, és mellette még mindig komornyikként dolgozik. Jonathan-nal időnként még mindig tartja a kapcsolatot és bízik abban, hogy egyszer Stephanie végre kiszabadulhat Thorhalla markaiból is.


Képességei: Képes egy szöveget memorizálni, ha azt elolvassa és tökéletesen visszamondani azt. Illetve bármennyi ideig emlékszik azokra.

Szakértelmek: Angolul, németül és svédül beszél, és önvédelmi ismeretei is vannak. Ezenfelül szinte az összes etikett és etikai szabályt fejből ismeri, akárcsak rengeteg idézetet a Bibliából.A többi:
Miután a világ helyreállt Olaf is visszatért dolgozni a Bosszú Angyalaihoz a Pegazus főépületében, vagyis folytatta a munkáját, mint komornyik. Képességeiben és szakértelmeiben nem történt változás, egyedül annyiban változott az élete, hogy sokkal több munkája lett amiatt, hogy a teljes SHIELD kiépült és a Pegazusnál immáron két Angyal csapat lakott.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Olaf Svenson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Olaf Svenson Empty Re: Olaf Svenson

Témanyitás by Thorhalla Szer. 28 Márc. 2012, 08:58

Olaf évek óta már a Bosszú és Árny Anagyaloknak a komornyikja, mígnem az egyik nap eltűnt. Legközelebb már Apokalipszis oldalán tűnt fel, mint Háború. Nem tudni, hogy miként került oda és miért lett háború (ne kérdezzétek, userként sem tudom, Z nem árulta el), de az biztos, hogy már új ura nézeteit vallja az egykor hithű svéd komornyik. Bár be kell látni, hogy elég ultimate fegyver lett a korábbi társai ellen.

Ennek hála Olaf képességeiben is lett egy kis változás.
Genetikailag módosították, fiatalították, így újra úgy néz ki, mintha csak egy 30 éves férfi. A kondíciója kiváló lett, az erejét megnövelték, így most jelenleg emberi maximumon van (kb. 400 (egészen pontosan 363kg)kg tömegű dolgot képes megemelni.
A mutáns képsségét tökéletesítették, így most már nem csak az olvasott dolgokat képes megjegyezni (ez is bővült, most már nem csak Biblia hosszúságút, hanem bármennyit), hanem azt is, amit lát, így a harci mozdulatokat is játszi könnyedtséggel képes lemásolni és alkalmazni. Mivel az agya tárolja a "mentett" emlékeket, így a már megtanult dolgokat képességblokkolással sem veszti el csak azt a képességet, hogy megtudjon jegyezni dolgokat.
Mindezek mellett kapott egy nagyon kevéske kibenetikus beültetést a karjaiba, amiknek hála 25-30 méteres vékony acélzsinegeket (5-5 db) képes képes a kézfejéből kilőni és ezeket is fel tudja harcközben használni. A vége bent marad mindig a karjában, így bármikor egy pillanat alatt vissza is tudja őket húzni.

Néhány kép róla így:
Olaf Svenson 646px-Rejuvenated_Walter_and_the_Captain
Olaf Svenson 470672-1214345724760
Olaf Svenson 23423-471120_sexyyoungwalter_super_super
Olaf Svenson 471119-daeya_super
Olaf Svenson 379093-13791-walter-c-donez
Olaf Svenson YoungerWalter
Olaf Svenson Walter
Olaf Svenson L_61642d940f63d822b03763d924df10b1

Kedvenc fegyverével:
Olaf Svenson 451802-walter_c._dornez

Egy kis reprezentáció h miként harcol a zsinegekkel:
https://www.youtube.com/watch?v=pyK4Ys00k7gpyK4Ys00k7g

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Olaf Svenson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Olaf Svenson Empty Re: Olaf Svenson

Témanyitás by Thorhalla Kedd 03 Júl. 2012, 13:55

Ha már úgyis változott a foglalkozás/csoport leírás, akkor ehhez az új adatlap:

Név: Olaf Svenson
Lakás/Létesítmény: Akkaba Metropolis
Foglalkozás: Apokalipszis lovasa (korábban Bosszú Angyalok komornyikja)
Munkahely: Akkaba Metropolisz
Pénz: 48x500 dollár = 24000 dollár
Bevétel/hét: - (már nincs)
Eszközök: mindent megkap lovasként
Felszerelés/fegyverek:
- Amit csak akar, mindent megkap lovasként
- A kezébe épített drótok, amiket harcra tud használni

Vállalat: -
Szövetség/szervezet: Akkaba klán, Apokalipszis lovasai
Törzshely: Akkaba Metropolisz
Ismertebb szövetséges: Apokalipszis, Akkaba klán, lovasok
Ismertebb ellenség: Mindenki, aki nem Apokalipszis elveit vallja

Csoporttagságokból járó előnyök és hátrányok:
Akkaba klán
– Előnyök:

- Ingyen lakás az Akkaba Metropoliszban
- Magas rang érhető el a Mutáns isten szolgálatában
- Illetve jó esélyed van rá, hogyha éppen nincs Apokalipszisnek lovasa az itteniek közül fognak választani egyet
- Könnyedén beszerezhető kiborgizálás a tagoknak
Apokalipszis Lovasai
– Előnyök:

- Sereg vezetése
- Képességfejlesztés és kiborgizált beültetések
– Hátrányok:
- Nem járhatsz kalandokra, csakis olyanra, ami kifejezetten ezeknek a kariknak van írva
- Sűrűn van halálozás és csere
- Agymosás elképzelhető, ha az eredeti hozzáállás nem illik bele a Lovas poszthoz és Apokalipszis nézeteihez

Foglalkozásokból járó előnyök és hátrányok:
- régen komornyik volt, így nem jár neki semmi ilyen

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Olaf Svenson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Olaf Svenson Empty Re: Olaf Svenson

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 18 Jún. 2016, 00:00

Az aktuális korszakkaland diák részének végén Olaf-ot, akárcsak a többi lovast elfogták a Bosszú Angyalai. Így átemenetileg a Raftra került, ahol végül Steph helyrehozta, feltörte az agymosást és annak minden hatását eltörölte, így Olaf ugyanaz lett, mint régen. Kicsivel több, mint négy év után Olaf végre visszatérhetett a Miller családhoz, ahol továbbra is a komornyikoskodást folytatta, bár, ha szükséges volt, akkor ha megkérik, akkor Bosszú Angyaloknak is beugrik segíteni Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Olaf Svenson Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Olaf Svenson Empty Re: Olaf Svenson

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.