Az Astoria tava

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Az Astoria tava Empty Az Astoria tava

Témanyitás by Thorhalla Kedd 22 Feb. 2011, 15:17

Az úszás és horgászás tilos. Ám a hajókázás és vitorlázás nem csak szabad, de ajánlotis a békés és szép tavon.

Az eredeti topic.

Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Az Astoria tava Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Az Astoria tava Empty Re: Az Astoria tava

Témanyitás by Haward Maximoff Kedd 16 Aug. 2011, 18:15

Gondolataimat próbálom rendezni, ahogy a tó partján állok. Még csak néhány órája érkeztem meg és más ötlet nem lévén elindultam tenni egy felfedező utat, ahogyan azt kiskoromban is csináltam, amikor apámmal Angliába költöztünk. Hatalmas ez a város és pénzem sem maradt. Lehet, hogy kicsit elsiettem ezt a döntésemet, de cseppet sem bántam meg. Új lappal kell nyitnom. Még, ha nincs is hová mennem. A csendes tavat bámulva pörögnek a gondolataim. Ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy erőmet használva manipulálni kezdjem a vizet, de nem akartam lelepleződni. Nem hiányzik, hogy észrevegyenek, még ha most üres is a környék. Ismerem én már a szerencsémet. Nem kísértem a sorsot. Így hát leküzdöm a kísértést és inkább csak tovább álldogálok a festői környezetben. Próbálom kigondolni, mitévő is legyek új életemben. Először is lakás meg munka kéne. Na de ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani. Fejemet lehajtva kezdem nézegetni a tóban visszatükröződő tükörképemet. Mintha már rég nem láttam volna magamat.
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 112
Hozzászólások régi : 53
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Főkarakter: Haward Maximoff
Síkok:

Témanyitás by The Prof Kedd 16 Aug. 2011, 18:20

Az interjú után az Astoria tóhoz ment, mivel ez az egyik legkellemesebb és legnyugodtabb hely a városban. A taxit kifizette és el is indul, hogy sétáljon egyet. Már egy ideje sétálgat a tó partján, mikor megpillant egy ismerős alakot, persze az is lehet, hogy nem ismeri és csak messziről tűnik úgy, bár erre kicsi az esély. Ahogy közeledik egyre biztosabb benne, hogy ismeri a pasast, mikor már csak pár méterre van tőle, akkor jön rá, hogy régi barátja az, Ablert. Furcsállja, hogy itt találkozik újra a férfival, hisz legutóbb mikor látta az Oxfordon volt tanár. Odalép mellé és csak akkor szólal meg:
- Üdvözlöm Albert. -ha a férfi felnéz rá, akkor egy barátságos mosolyt ereszt meg felé. - Mi járatban van errefelé? Talán kutatómunkát végez az egyetemnek?
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 100
Hozzászólások régi : 0

Karakteradatok
Főkarakter: The Prof
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Kedd 16 Aug. 2011, 18:56

A tónál állva előbb lépéseket hallottam, majd valaki megszólított, kizökkentve ezzel eredménytelen töprengésemből. Ahogy odafordultam, jöttem rá, hogy ismerem a jövevényt. Régi barátom és vitapartnerem,
Marius az. Illetve Prof, ahogyan a többiek az iskolában hívták. Kivételes tehetség.

- Szép estét Marius!
Nézek fel rá, viszonozva mosolyát.
- Ami azt illeti, végeztem az egyetemmel. Jelenleg nem vagyok tanár, így a szokványos önözést is félretehetjük.
Ismét a tó felé fordultam.
- Az életem nagy változásokat vett és úgy gondoltam, hogy a kezembe kell vennem a jövőmet. Ezért megtettem azt, ami már rég esedékes lett volna. Elhagytam Angliát és idejöttem. Jóllehet semmim nincs, de nem bántam meg a döntésem. Hát te mi járatban? Csak nem itt élsz?
Érdeklődöm hogyléte felől.
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Kedd 16 Aug. 2011, 20:53

Régi barátja közli, hogy már nem tanár. Marius sajnálja, hogy ezt kell hallania, hisz remek tudós Albert és nem lenne baj, ha az új generáció közvetlenül tőle tanulhatná a tudomány eme ágát. Barátja két kérdéssel fejezi be mondandóját, amikre válaszolni is fog Marius, de ahhoz jobb lenne leülni, úgy kellemesebb.
-Talán üljünk le, úgy kellemesebb. -mondja.
Ha barátja beleegyezik akkor a legközelebbi üres padra leülnek és ott válaszol a kérdésekre. Ha nem akkor pedig a tóparton.
- Igen. Ide költöztem. Úgy gondoltam jó lesz egy kis környezetváltozás. Épp most jövök egy állásinterjúról. Felvettek az AIMville nevű céghez. Nem mintha annyira szeretnék ott dolgozni, de valamiből meg kell élnem. Az a helyzet, hogy mostanában szívesebben kutatok otthon. Tudod sikerült szerezzek egy külvárosi kis házat, aminek a pincéjébe egy labort rendeztem be. Tényleg neked van hol laknod? Nem lenne jó, ha a nyílt ég alatt kéne töltened az éjszakát. -fejezi be mondandóját és várja mit felel barátja.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Kedd 16 Aug. 2011, 21:04

- Rendben.
Leülök az üres padra a közelben és végighallgatom Mariust.
- Hát igen, a környezetváltozás nekem is jót fog tenni.
Ennél a résznél kissé el is mosolyodom. Önmagamat nevetem ki ezzel, mert eszembe juttatta a téma azt, hogy egy mennyire hirtelen ötlettől vezérelve jöttem el New Yorkba. Gyakorlatilag a semmiből. Ekkor azonban más kerül szóba és mosolyom lehervad.
- Nem, most nem igazán lakom sehol. Tudod, egy angol albérletben éltem, amikor az egyetemen tanítottam, de azt feladtam, ahogyan az egyetemi állásomat is. Az események nagyon összejöttek az utóbbi időkben, ezért magam mögött akartam hagyni a múltamat. Így kerültem hát ide.
Pár másodperces szünetet tartok, majd át próbálom terelni másra a témát. Csak, hogy oldottabb lehessen a beszélgetés.
- Na és korrektnek tűnik ez az AIMville?
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Kedd 16 Aug. 2011, 21:13

Úgy néz ki tényleg teljesen új életet akar kezdeni Albert, jó lenne tudni, hogy miért, eddig nagyon sikeres volt abban amit csinált. Mikor a lakásról van szó látszik, hogy nem szívesen beszél erről a témáról. Mariuson ne múljon, nem fogja csak azért is firtatni.
- Szerintem az. Igazából csak az igazgatóhelyettessel beszéltem, de ő rendes nőnek tűnt. Szerintem téged is felvennének. Biztos tetszene neked is. Kellemes, békés hely. Még a cég főépülete is tele van növényekkel. És mesélj valami új kutatásba belevágtál mostanában? Vagy csak az unalmas tanári életnek szentelted a mindennapjaidat? - jó lenne ha Albert is mesélne valamit magáról, kíváncsi rá mi történt vele.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Kedd 16 Aug. 2011, 21:30

Végighallgatom a barátom mondandóját. Mikor az AIM-ről beszél, csak bólintok egyet.
- Nos, lehet, hogy meglátogatom holnap ezt a vállalatot. Szükségem lesz egy munkára.
Azt már csak gondolatban teszem hozzá, hogy még sok minden másra is ezen kívül.
- Hát, imádtam a tanári munkámat, de rá kellett jöjjek, hogy igazából mást akarok. Kutatni és felfedezni. Imádom az oktatást, de nem nevelhetem mindig az ifjoncokat. Olyat akarok alkotni, amit a világ nem felejt el.
Amikor szóba kerülnek a kutatásaim, kapok a témán.
- Nos, ahogy hallottam ittlétem alatt, itt Amerikában igen nagy hangsúlyt fektetnek a hadiipar genetikai úton való fejlesztésébe, hogy ezáltal úgynevezett Szuper Katonákat hozzanak létre. Te biztos többet tudsz erről a témáról, mint én. Mit gondolsz erről a dologról?
Nézek rá kérdő tekintettel, mivel érdekel mi a véleménye erről az egészről.
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Kedd 16 Aug. 2011, 21:44

Miközben barátja beszél csak figyelmesen hallgat, majd a végén bólint egyet. Mikor azonban a Szuper Katona szérum kerül szóba rögtön megcsillan a szeme. Újra van valaki akinek kifejtheti a véleményét, anélkül, hogy az végig ásítozza az egészet.
- Hallottam a dologról, s azt sem tagadom, hogy nem olvastam utána. Szerintem ne olyan hatalmas fejlesztés, persze hasznos és remek, de sokkal többet is ki lehetne hozni a dologból. Véleményem szerint remek, hogy képesek szuper -erőt, -ellenállást és -kitartást adni az embereiknek, de csak ennyit. Sokkal jobb lenne ha egyedi képességeket kaphatnának, vagy a mostaniakat tudnák beoltani nekik, de még fejlettebb lenne. A gond csak az, hogy olyan nagy hangsúlyt azért még sem fektetnek a dologra, pedig az esélyek tárháza hatalmas. Biztos emlékszel a bio-kémiai doktorátusom bemutató előadására. A tökéletes fajról és annak egy esetleges létrehozásáról beszéltem. Nos, ez a szérum akár egy kezdetleges megoldás lehetne efelé a kutatás felé. A gond csak az, hogy nem variálható és abban se vagyok biztos, hogy minden generáció ugyan olyan erős lenne, ha egyáltalán örökölhető a dolog. Nekem mi a véleményed? -kicsit talán hosszas volt a gondolatmenet, de megszokhatták egymástól az ilyet.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Kedd 16 Aug. 2011, 21:57

Figyelmesen figyelem a gondolatait. Mindig is tetszett ha megosztotta velem személyes elgondolását a tudományi ágakról, mert ő az egyetlen akikkel tudtam ilyesmiről beszélni. Nagyon ismerős volt, ahogyan a tökéletes fajról beszélt. amikor elkapott a tudathasadás okozta őrület, úgy éreztem, mintha abban az állapotomban a másik énemként én is törölni akarnék. Eltörölni az embereket, hogy csak a jó maradjon. Így eszembe jut egy másik dolog is.
- Nos, ez az egyedi képesség és nagyobb erő dolog igen ismerős. Talán az evolúció már el is kezdte a munkát. A személyes véleményem szerint ezeket a Katonákat úgy kéne létrehozni, hogy az ehhez szükséges szérumhoz mást használnának. Különlegesek vérét, akikben már megvan ez az egyediség. Így a Katonáik tökéletesek lehetnének, mint.... a mutánsok.
Kissé lassabban és elnyújtva fejeztem be mondatomat, mert úgy éreztem, hogy ezzel valóban jobbat lehetne alkotni. Nagyobbat.
- A Tökéletes katonákat nem kell létrehozni. Mert már itt vannak köztünk. A mutánsokat kéne tökéletesíteni, hogy egy felsőbbrendű, domináns, uralkodó fajjá váljon.
Ezt kissé megszállottan adtam ki magamból, így féltem is, hogy gyanút fog. De hát, ha rákérdez... nem fogok hazudni. Én is mutáns vagyok. Nem fogom letagadni.
- Erről mit gondolsz?
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Kedd 16 Aug. 2011, 22:09

Végre kimondta Albert azt amit már régóta várt, a mutáns szót. A gondolatmenete is kezd afelé hajlani, hogy a mutánsok felsőbbrendűek. Ezt csak helyeselni tudja Marius, hisz ő már rég óta így gondolja.
- Azt, hogy igazad van. Tudom ritka az eset, de most mégis egyet értek. Én is ismerem a kutatásokat az X génről. Tudom, hogy mire lehet képes egy mutáns és talán tényleg ők lehetnének a tökéletes katonák. A gond csak az, hogy kevesen érik el a megfelelő erőszintet, vagy egyáltalán nem használják ki a képességüket. Kár, hogy elkallódik ez a sok remek lehetőség. A gond csak az, hogy az erejük fejlesztése lassú és hosszas folyamat. Kéne valami ami segítségével felgyorsíthatnánk ezt. Persze ehhez alanyok kellenének, magamon csak nem fogok kísérletezni. - csak miután kimondta veszi észre a nyelvbotlást, de már nem lehet visszaszívni. - Netán van valami ötleted ez, hogy lehetne lehetséges? -próbálja elterelni barátja figyelmét az előző gondolat befejezéséről, talán sikerül.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Kedd 16 Aug. 2011, 22:19

Úgy tűnik barátom egyetért velem. Ennek örülök. Régebben sokat vitáztunk, de úgy tűnik most egy az álláspontunk.
- Igen, pontosan erről van szó. Szerintem be kellene gyűjteni néhány fiatal mutánst, mert ők könnyebben is taníthatóak. Ha lenne valaki, aki megmutatná nekik, hogy az erejüktől nem kell félniük, akkor esetleg ki mernék feszíteni korlátaikat. Talán őket tanítva meg tudnánk figyelni ezeket a korlátokat és a tudásunkat használva képesek lehetünk a kormány szérumának fejlesztésével el is tüntetni ezeket.
Kezdtem eléggé belelendülni saját mondanivalómba, de azért folytattam.
- Ha a DNS-ük tartalmazza az X-Gént akkor azt bizonyos kísérletekkel hozzá lehet párosítani a Szuperkatona Szerhez. Ha pedig ez sikerül és ezt alkalmazzuk fiatal mutánsokon, akkor a szer tökéletesítheti azt, amit az evolúció elkezdett az X-Génnel. Az X-Gént pedig a férfi mutánsok 90%-a átadja az utódainak. Ha sikerül tökéletesíteni őket, akkor az örökké tarthat.
Itt tartok egy kis szünetet. Ekkor üti meg fülemet az a mondat, amit barátomtól hallok és ahogy eljut a jelentése a tudatomig, nem akarom elhinni, vagy csak nem tudom elhinni, amit mondott.
- Visszatérnél erre a magadon való kísérletezésre, kérlek?
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Szer. 17 Aug. 2011, 10:44

Albert belelendült a magyarázásba, ráadásul nem is mond hülyeséget. A fiatalokban rengeteg lehetőség van és megfelelő ráhatással elérhető az amit társa kifejtett. Úgy néz ki nem figyelt fel a bakira, ez pedig megnyugtatja Mariust. Ám, mint derült égből a villámcsapás, úgy éri a kérés, hogy térjen vissza az önkísérletezéshez.
- Nos, úgy gondolom akkor kezdem az elejéről. Még amikor a második doktorimon dolgoztam, akkor olvastam a kutatásokat az X génnel kapcsolatban. Megvizsgáltam néhány diák DNS-ét de nem találtam benne meg, heccből a sajátomat is áttanulmányoztam és csodák csodájára megtaláltam a DNS-emben. Arra mai napig sem jöttem rá, hogy lappangó X génem van, tehát nem jelenik meg semmilyen képességem miatta, vagy van képességem csak annak nincs kézzelfogható bizonyítéka. Nem tudok dolgokat irányítani, teleportálni és telepata sem vagyok. Bár van egy elméletem, miszerint azért tudtam már tizennégy éves koromban egyetemre menni és tizenöt évesen volt, hogy már előadásokat tartottam, mert az intelligenciámmal lehet kapcsolatos az adottságom. Ez viszont csak egy teória. -mondja el mi a helyzet, majd várja mit szól hozzá a barátja.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Szer. 17 Aug. 2011, 13:26

Figyelmesen hallgatom barátom mondandóját. Szóval ő is mutáns, akár csak én. Annyi a különbség, hogy én már tudom róla az igazságot, de ő rólam még nem. Talán így is kéne maradnia. Elvégre nem kérdezett rá, én viszont minek traktáljam őt ezzel. Gondolom nélkülem is van épp elég problémája. Bár barátok vagyunk és ő őszinte volt velem a témában. Vagyis megbízik bennem. Az igazság pedig az, hogy én is benne. Talán mégis el kéne neki mondanom a saját kis titkomat. Bár még a szuper képességeimmel talán nem is lenne gondja, de vajon merjem-e elmondani neki azt a gyilkossági incidenst? Elvégre apámat lecsukták miatta, már halott, az ügyet lezárták és nincs semmi, ami hozzám vagy a régi "családomhoz" lenne köthető, akkor meg minek hánytorgatnám fel a múltat? Bár megint a bizalom jön elő. Bízom benne, de vajon hogy viszonyul majd ehhez az egészhez? Na jó, menjünk szépen sorban. Az egyetemi időkről majd később mesélek neki. Nem fogom letámadni az összes titkomat ráöntve.
- Nos, ami azt illeti, be kell valljam, hogy megfordult már ez a fejemben. Elvégre kivételes elméd van. Ilyet én még senkinél nem láttam. Szerintem is a benned lévő mutagén az agyaddal áll kapcsolatban. Esetleg a hatására talán te több agysejtet tudsz felhasználni, mint más emberek. A tudásod elképzelhető, hogy növekedett az X Gén aktiválódásának hatására. Ez többnyire pubertás korban kezdődik meg, így bele is illene a képbe, mert ezzel könnyedén mehettél egyetemre 14 évesen.
Ezen a ponton egy kissé elgondolkodom. Sok minden értelmet nyer, így, hogy ezt megtudtam. Úgy érzem, nekem is őszintének kell lennem vele.
- Ezzel nincs is gond. A mutánsok fejlettsége elképesztő. Sokszor összevesztünk a tanár kollégáimmal még az egyetemen, mert szerintük túlságosan is a mutánsok pártját fogom. De ha választanom kell, akkor tényleg a saját fajomat választom inkább. Ha pedig már így témánál vagyunk...
Kezemet a tó felé fordítom, majd koncentrálni kezdek. A tóból kiemelkedik a képességeim hatására két apró vízgolyó, amiket elkezdek körözgetve lebegtetni, miközben közelebb hozom magunkhoz a padhoz, hogy barátom is jól lássa, mit is tudok. Egy darabig így mozgatom őket, majd egyesítem, hogy egy nagy vízgömbbé váljanak, majd egy darabig még tartom azt és feszült figyelemmel várom barátom reakcióját.
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Szer. 17 Aug. 2011, 16:25

Albertet nem lepik meg a dolgot, előfordulhat, hogy már sejtette. Abban is egyet ért, hogy a képessége valószínűleg az agyával kapcsolatos, de kár most ezt firtatni. Most azonban olyat mutat a kolléga amit nem várt volna Marius. Kiemel a tóból némi vizet, majd a levegőben mozgatja azt. Végül a közelükbe irányítja a lebegő víztömeget. Úgy néz ki ő is mutáns, mert mágia nem lehet, abban nem is hisz Marius. Az enyhe döbbenetet egy mosoly váltja fel és odafordul Albert felé.
- Látom barátom neked valami hasznos képesség adatott meg. Minden folyadékot tudsz irányítani, vagy csak a vizet? - a kérdés magától értetődő, elvégre szeretné tudni barátja mire is képes pontosan.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Szer. 17 Aug. 2011, 16:38

Nos, barátomat úgy tűnik nem borzasztotta el a tudat, hogy én is mutáns volnék. Ezt gy mosollyal nyugtázom, majd meghallom kérdését, amire választ is adok.
- Bármit. Legalábbis eddig mindennél bevált, amit próbáltam. Kivéve az emberi test folyadékait. Gyanúm szerint ebben az élő szövet, azaz a bőr akadályoz, amely beborítja az emberek testét. Ez a szerves anyag valahogy képes legátolni az erőmet.
Itt tartok egy kis szünetet, majd lassan visszairányítom a tó felé a vízgömböt, majd kezemet lassan leeresztve, a manipulált vizet is a tóba lebegtetem. Egy darabig csak nézem, ahogy rövid hullámokat idéz elő, majd mikor azok elülnek, Mariusra nézek.
- A bőröm az X Gén hatására elraktároz a testnedvekből és a napfényből. Valami olyan reakciót hajt végre, mint a növényeknél a fotoszintézis. Olyan energiát állít elő, amellyel rezgéshullámokat tudok létrehozni. Ezekkel a különös energiákkal manipulálom a folyadékokat.
Ezzel hátradőlök a padon, majd figyelem Marius reakcióját.
- Mélyebben még nem merültem bele a dologba. Csak irányítani tanultam meg az erőmet. Még nem próbáltam jobban kiterjeszteni a korlátokat. Ezekhez pontos vizsgálatok kellenének, de mindeddig nem jutottam el odáig, hogy jobban belegondoljak.
Ezen a ponton Mariusra nézek.
- Na és te? Nem gondolkoztál azon, hogy jobban megvizsgálod az erődet?
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Szer. 17 Aug. 2011, 22:16

Érdekes amit Albert mond, jó lenne megvizsgálni ezt a bőrréteget. De, hogy az élő szövet miért blokkolja, az is furcsa dolog. Jó lenne mélyrehatóbban tanulmányozni a dolgot.
- Sajnos a vizsgálatokat nem tudom, hogyan tudnám elvégezni. Szerintem itt némi agysejtre lenne szükség, de ahhoz komoly orvosi beavatkozás kéne. Abban viszont biztos vagyok, hogy amit még tizenéves koromban tanultan most is úgy tudom felidézni, mintha tegnap lett volna. Valószínűleg egy jó darabig nem fogom őket elfelejteni. De akármilyen vizsgálathoz hosszú időre lenne szükség, már csak azért is mert egy sima ember is ha megtanul valamit, nem felejti el könnyen. Ezért próbálok olyan mutánsokat keresni akiknek a képessége fizikailag is tapasztalható következményekkel jár. Mondjuk mint te. -fejezi be a dolgot.
Kérdése nincs, remélhetőleg a barátja mond valamit, nem lenne jó ha kifulladna a beszélgetés.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Szer. 17 Aug. 2011, 22:26

Csendben ülve hallgatom barátom szavait. Csak bólintok egyet a vizsgálatokra.
- Hát igen, viszont előbb-utóbb jobb lesz a dolog végére járni. Bármilyen mutációnak lehetnek negatív hatásai. Sok tanulmányomban hallottam már olyasmiről, hogy például valakit elevenen pusztított el a saját ereje, vagy különleges betegségeik lettek belőle.
Itt hirtelen elnémulok, mert eszembe jut az örökletes tudathasadás. Úgy érzem azzal, hogy a képességemet olyan fiatalon oly sokszor erőltettem, talán elősegítette nálam a személyiségzavart és nem szeretném, ha Marius is hasonlóan járna. Túl kiváló elme ő ahhoz, hogy úgy járjon, mint én. Amikor a mutánsok begyűjtése szóba kerül, úgy érzem ezt nem hagyhatom egyedül őrá. Kivételes tehetség, de azért elkellhet neki egy kis segítség.
- Hát, én szívesen segítem a kutatásaidat, ha kell. A mutánsok begyűjtése jó ötlet. De kéne egy szállás, ahol lakhatnak, ahol képezhetnék magukat.
Nézek rá, hátha tud hasonlót.
- Ahol nem kell félniük.
Fejezem be gondolatmenetemet, majd várom a reakcióját.
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Csüt. 18 Aug. 2011, 17:55

Albertnek igaza van, kéne egy hely ahol biztonságos, de sajnos ilyen egyenlőre nincs a birtokukban, Marius háza pedig nem elég nagy több ember számára.
- Sajnos ilyennel nem rendelkezem. De ha eljönnél hozzám, lakhatnál nálam, akkor a te képességed is tudnák tanulmányozni. Kezdetnek jó lenne, persze csak ha hajlandó vagy belemenni a dologba. Majd később összeszedhetnénk néhány ígéretes fiatalt, akiknek segítenénk megérteni az erejüket és fejleszteni azt. Ahhoz azonban előbb mi is meg kell értsük a dolgot, s rá kell jöjjünk, hogy lehet a leghatásosabban kiterjeszteni egy képesség korlátait. Mit gondolsz? -egyenlőre ennyi amit mondani tud, reméli a barátja nem lesz mérges rá, azért mert őt használná kísérleti nyúlnak.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Csüt. 18 Aug. 2011, 18:07

Figyelmesen hallgatom mit mond Marius és azt kell mondjam, teljesen igaza van. Először önmagunkat kell megismernünk, ha másokat is fejleszteni akarunk. Pár másodpercig csak némán ülök és magamban mérlegelem a dolgaimat. Barátom tehát befogadna a házába és még a képességeinket is jobban megvizsgálhatnánk. Közben pedig majd talán egy itteni munkát is találhatok.
- Hát, ha nem okozok gondot neked az ittlétemmel, akkor benne vagyok.
Eresztek meg egy mosolyt Marius felé. Majd felállok kinyújtóztatni a végtagjaimat. Mikor megvagyok, ismét a barátomra tekintek, közben visszaülök mellé a padra.
- Na és azon eltűnődtél már, hogy hol kezded a keresgélést? Bár talán még lényegesebb kérdés az, hogy gondoltál-e már arra, mi lesz, ha sikerrel járunk és a "kutató munkánk" beindul? Ha az emberek megneszelik, már pedig nem tarthatjuk titokban a végtelenségig, hogy az irányításra pályázunk, akkor nem fognak csak úgy fejet hajtani.
Itt komolyan barátom szemeibe nézek.
- Arra is fel kell készülnünk, hogy háború lesz.
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Pént. 19 Aug. 2011, 11:11

Amikor barátja azt kérdi, hogy nem lesz-e gond az ittléte, Marius csak egy nemet int a fejével. Ezután azonban jön egy komoly kérdés, vagy inkább felvetés. Mi van ha háború lesz? Marius arca elkomorul, persze ez egy érthető reakció.
- Szeretném elkerülni a háborút, vagy legalábbis minél tovább elhalasztani azt. Persze tisztában vagyok vele, hogy ha sikerrel járunk előbb vagy utóbb a kormány, s az emberek, veszélyesnek fognak tartani minket. Vagy csendben elbukunk, mint akik sosem léteztek. Vagy szembe szállunk velük és reménykedünk a győzelemben. Albert, őszinte leszek hozzád. Nem tudom mi lesz ha sikerül véghezvinnünk amit akarunk, de abban biztos vagyok, hogy komoly következményei lesznek. Te is tisztába vagy vele szerintem, hogy nem egy mindennapos dologba vágjuk bele a fejszénket. - hangja végig komoly, egy pillanatra sem vicceli el a dolgot.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Pént. 19 Aug. 2011, 15:21

A felvetésem Mariust is elkomorítja, biztosan gondolt már erre az eshetőségre. Nem örülne egy esetleges háborúnak az emberek ellen, legalábbis nagyon szeretné elkerülni. Ennek, ha már így szóba jött, én is örülnék, csak sajnos a megvalósításában vagyok némiképp hitetlen.
- Én is tudom, hogy veszélyes és visszafordíthatatlan munkának készülünk nekiállni, de őszintén szólva én vállalom a kockázatot, ha ezzel végre egy jobb hellyé tehetjük ezt az emberek által elfecsérelt világot. Nem vagyok vallásos ember, ezt te is tudod, csak a tudománynak hódolok. Így hát tudomány hívőként beszélve, azt mondom, hogy az evolúció ezzel a lépcsőfokkal adott nekünk egy új esélyt, hogy helyrehozzuk az emberek hibáit. Ők ezt vagy elfogadják vagy nem.
Az én hangom is végig komoly és komolyan is nézek barátom szemeibe.
- Meg kell ragadnunk az evolúció adta lehetőséget, hogy magasabb szintre fejlődhessünk. Erre a legjobb alátámasztás a te tanulmányi kutatómunkád is, amit még az egyetemen végeztél. Mutációnk törzsfejlődésünk kulcsa. Ennek köszönhetően jutottunk egysejtűktől, bolygónk uralkodó fajáig. Az emberek megkapták a maguk esélyeit, de elszúrták. Most rajtunk a sor. Igazi béke soha nem lesz az emberek és a mutánsok között. Naivitás volna abba a hitbe ringatnunk magunkat, hogy az emberek majd harc nélkül fejet hajtanak előttünk. Ők tartják magukat a csúcsragadozóknak és nem fogják tétlenül végignézni, amint egy új faj lelöki őket a trónról. Sosem hittem a békében és az emberek esetében különösen tabu a harmóniában való együttélés olyanokkal, akik mások, mint ők. Ezt te is tudod.
Ezzel befejezem mondandóm és várom, mit reagál rá Marius barátom.
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Pént. 19 Aug. 2011, 15:31

Mikor Albert befejezi, egy enyhén gúnyos mosoly jelenik meg az arcán, hogy ez minek köszönhető nem tudni, de valószínűleg az emberek lenézése csalta elő belőle.
- Igazad van és én is jól tudom. Őszintén szólva nem is az emberek zavarnak, mivel őket könnyen eltörölhetjük. De ott vannak azok a mutánsok, vagy egyéb képességgel rendelkező fajok, kik nem szeretnék ha az emberek kipusztulnának. Nem tudom mit szeretnek azokban a gyenge, megvetést érdemlő teremtményekben. Az elején elég ha csak mi ketten végzünk kutatásokat, de utána muszáj támogatókat szerezzünk és itt nem a fiatal mutánsokra gondolok. Olyan emberek kellenek akik már régóta részesei ennek a láthatatlan háborúnak és a mi elveinket vallják. Persze az még messze van. Jobb lenne a jelenre koncentrálni egyenlőre. Szerinden mivel kezdjünk neki? -a kérdés jogos, és amúgy se szeret egy lehetséges háborúról beszélni.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Haward Maximoff Pént. 19 Aug. 2011, 15:46

Figyelmesen hallgatom végig barátom szavait. Kiérződik mondataiból, hogy ő is szívből gyűlöli az embereket, mivel képtelenség velük élni. Ám arra is komoran bólintok, amit a támogatókról mond. Mélyen egyet kell vele értenem.
- Igazad van, olyanok fognak kelleni, akik már régi játékosok ebben az egészben.
Mondom neki és magamnak is, mivel teljesen igaz, hogy az embereket könnyedén el lehet törölni, ám eme fajnak a pusztulása más fajok haragját vonhatja magunkra. Rövid töprengés után azonban egy ötlet jut eszembe.
- Akkor hát, majd ha eljön az idő, kutakodnunk kell. Olyan egyedeket kell keresnünk a fiatal mutánsok mellé, akik más fajokhoz tartoznak, de támogatnak minket. Biztos vannak ilyenek. Más lények, akik szintén gyűlölik az embereket.
Aztán visszatérünk a kiinduló témára és én ismét eltöprengek.
- Nos, én azt mondom, hogy először önmagunkat kéne tesztelni. Úgy értem gyakorlatban. Ha kiismerjük egymás képességeit, közelebb kerülhetünk a kérdéseink megválaszolásához. H már ismerjük képességeink gyakorlati alkalmazásait, ráérünk megvizsgálni egy fejlett kutatólaborban a további hatásokat. Szerintem erre tökéletes lenne az AIM Vállalat egyik laborja. Ha kapnék ott munkát, tudnánk magunknak hozzáférést biztosítani egy fejlettebb laborhoz, ahol a dolgok mélyére áshatnánk. Ezt kéne megoldani valahogy.
Itt ismét eltöprengek és némán ülök egy pár másodpercig, majd visszafordulok Marius felé.
- Mit gondolsz?
Haward Maximoff
Haward Maximoff
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by The Prof Pént. 19 Aug. 2011, 15:54

A felvetés jó, s még megoldani is meg lehet. A többiben is igaza van Albertnek.
- Én is erre gondoltam. Azt hiszem meg tudjuk oldani majd a dolgokat. Egyenlőre azonban rendes kerékvágásba kell hoznunk az életünket, legalábbis a tiedet. Már csak azért is, hogy ne legyünk gyanúsak, bár a mai rohanó világban nem hiszem, hogy sokan felfigyelnének ránk. Egyenlőre azonban jól esne egy kis pihenés. Ha gondolod elmehetünk hozzám, van egy vendégszoba, ott nyugodtan berendezkedhetsz. A csomagjaid nálad vannak? -mára elég volt a hatalmas világ megváltó dolgokból, itt az ideje egy kicsit a magán élettel is törődni.
The Prof
The Prof
2. szint - 6 kredit

Karakteradatok
Síkok:

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.