Dr. Erwin Vayne

Go down

Dr. Erwin Vayne Empty Dr. Erwin Vayne

Témanyitás by dr. Erwin Vayne Szer. 26 Nov. 2014, 22:42

Név: dr. Erwin Vayne
Egyéb név: -
Faj: génmanipulált ember/szuperzseni
Nem: férfi
Jellem: Cél szentesíti az eszközt hozzáállás.
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: 2075.08.20, New York, alternatív realitás
Kor: 24
Család: Vállalat-nevelt lombikbébi, ezért nincs neki.
Foglalkozás: Tudós
Testmagassága: 170 cm
Testsúlya: 60 kg
Szeme színe: Fekete
Haja színe: Fekete
Bőre színe: Fehér
Különleges ismertetőjel: -
Egészségi állapot/ betegségek: -

Életrajz:

Már 10 perc. 10 perce bent kéne lennem. 10 perce az Aperture Science vállalat fejeivel kéne beszélnem. Direkt váratnak. Tudni akarják, mennyire vagyok megbízható stressz alatt. Hiába vagyok az egyik legjobb tudósuk, akkor sem bíznak meg bennem. Több hónapja készülök a találkozóra. Ha szeretik az ötletem, akár egy életre be lehetek biztosítva. Folyamatos munka. Gyakorlatilag érinthetetlenné válnék. Minden egyes tanulással és tervezéssel töltött este megéri majd. Ekkor szólítanak. Megemberelem magam, lecsökkentem a remegésemet egy elfogatható szintre. Belépek.
- Üdvözlöm, Mr. Vayne. Az előzetesen értesítettek az ötlete miben létéről. Ha jól értem egy különleges chipet akar nekünk eladni. - szólított meg a három igazgatósági tag közül, az első. Mindegyikük arca el volt sötétítve. Ez a tény kombinálva azzal, hogy körülbelül felettem 5 méterre ülnek, elég ijesztő.
- Az úgynevezett „Pókember” képességein alapulót. Mért is érné meg ez nekünk? - kapcsolódott be a második árnyék.
- Pontosabban a Pókérzéket. Nos, eme képesség a történelem során többször bizonyult hasznosnak harci körülmények között. Úgy gondolom, ezen program elindítása rengeteget segítene a vállalatnak egy olyan sereget létrehozásával, akiket szinte lehetetlen meglepni. – Pénz, hatalom és a rivális lejáratása. Ezzel a 3 dologgal lehet motiválni bármilyen adott cég vezérigazgatóját.
- Az Alchemaxnak már van egy ilyen lénye…- szólal meg a harmadik igazgatósági tag.
- Nem teljesen ilyen. Neki pont ez az egy tulajdonsága nincs. De még egy ok, hogy Önöknek is legyen egy sereg a kezük alatt.
- Befejezhetném? De az elhagyta a céget és ellene fordult. Erről mi a véleménye.
-Az övék genetikailag jött létre. Nincs semmi biztonsági módszere. Amit én ajánlok, az egy chip. Számtalan módszerrel meglehet védeni és folyamatos megfigyelés alatt lehet tartani.
Itt egy kis szünet következet. Az arcok egymásra néztek. Szinte érezhető volt a feszültség.
- Megfontoltuk. Egy prototípust chipet építhet és a tesztek után tárgyalunk.
- Gondolom számíthatunk a beadott tervben leírt határidő teljesítésére, igaz?
- Természetesen.
- Rendben. Itt találkozunk, amikor kész lett. Távozhat.
Mosollyal az arcomon léptem ki a tárgyalóból. Siker.

Pár hónappal később

- Tudod Erwin, néha megijedek tőled. – mondta Liu King, a kínai származású neurológus. Ő volt a projekt másik vezetője, mellettem. Egy remek szakember a területén, még úgy is, hogy ő az első a családjából a vállalatnál. Elég ritka, hogy ilyen magasra jutna egy cégen kívüli családból származó személy, de Lou bizonyított. Éppen az egyik vállalati ebédlőben reggeliztünk. Egy kicsit meglepett a kijelentése.
- Jól teszed. A nagy agyaraim meg szörnyszerű kinézetem miatt igazán megérdemlem. - nevetem el magam. Persze tudom, hogy mire gondol, de akkor is jó egy kicsit poénkodni.
- Ne hülyéskedj. Pontosan tudod miért mondom. Néha rémisztő meddig elmentek a hozzád hasonló cégneveltek génkezelésében.
- Azt teszik amit kell. A hozzám hasonló zsenin túli intelligencia nélkül sokkal lassabban haladt volna a fejlődés. Tudok pár példát sorolni ha érdekel.
- Nem kell. Persze, sokakból csinálnak zsenit, de nem sok olyan van, mint te.
- Nos, ez az előnye egy sikeres kísérlet alanyának lenni. Nem mintha te magad teljesen természetes Ádámszerű lény lennél.
- Persze, de azt hiszed, nem állítanának félre, ha lenne egy cégnevelt, aki el tudná végezni a munkámat? Látom a jeleket, nem vagyok hülye. Félnek, hogy eladom a találmányt és a félelemben mind követünk el hibákat.
- Jaj, hagyd már abban a nyavalygást. Nincs hozzád hasonló cégnevelt még vagy 10-15 évig. Addig kész leszünk és bebiztosítjuk a helyünket. De ha már kísérletekről beszélünk. Mi a legutóbbiak eredménye? – kérdésemre előveszi a holografikus kijelzőt. Pár kézmozdulattal végignézi a legfrissebb eredményeket.
- 10-ből 8 patkány agya kisült. A maradék kettő megőrült.
- Hm, végül is haladás. És az emberi tesztalanyok?
- 10-ből 5 sülés.  3 őrült, 2 öngyilkos még az őrület kezdetén.
- Na, javulunk. De mégis kell egy plusz processzor. Úgy tűnik, az emberi agy nem tudja feldolgozni a plusz információt.
- Az övék nem, de a tiéd talán igen. A te génmódosított agyad képes lehet ezt a rengeteg mennyiségű információt is feldolgozni.
- Talán, de előbb beleteszem a plusz procit. Ha az sem segít, akkor beszélgethetünk róla. Majd akkor kezdünk turkálni az én agyamban, amikor biztosan veszélytelen. Vagy kifogytunk az elítéltekből.
- Szerinted melyik jön előbb?
- Ha nem megyünk vissza dolgozni, akkor az utóbbi.

Újabb pár hónappal később

- Legyen szíves felidézni. hogy mi történt mióta legutóbb találkoztunk. - Most csak egy igazgatósági tag ül velem szemben, ám még mindig elsötétített arccal.
-Már majdnem kilenc hónapja dolgozunk a projekten és a kísérletek eredménye elég biztató. Már 10ből 9 kísérleti alany képes golyókat kikerülni bekötött szemmel és befogott füllel. De csak így, ugyanis ha több érzékszerv működik, 9ből 8an az első 10 másodpercben kisülnek. A maradék egy követi őket a 11.-ben. Bár még sok munka kellene, az utóbbi időben megszakadt a kommunikáció Liu-val. –
Minden erőmet összekellett szednem, hogy ilyen szépen beszéljek. A fejem majd szét robbant, a szám száraz volt és csak félig voltam magamnál. Megvakartam hátul a fejemet, hátha mulasztja a fejfájásom. Eltelt pár másodpercbe mielőtt észrevettem volna a változást. Nem volt hajam! Ijedten néztem az igazgatósági tagra.
– Látom észrevette a műtét nyomait. Figyeljen jól, mert csak egyszer mondom el. A társa felmondott és átrohant, hogy eladja az Alchemaxnak a chipet. Hogy most mi fog történni? Visszaszerezik. Maga agya úgy tűnik elég jól bírja a chipet, szemben a többi tesztalannyal. Maga is része lesz az osztagnak, aki behatol az Alchemax titkos kutató laborjába. Maga feladata az esetleges csapdák idő előtti érzékelése lesz. Mivel semmi harcászati oktatása nincs és a chip is új, ezért egy hónapos gyorstalpalót fog kapni. Érthető voltam? Remek. A feladat teljesítése után beszélünk. Viszlát.
Ezzel távozott. Ekkor láttam utoljára. Az egy hónap nagyon gyorsan eltelt. Ez alatt megtanultam kihasználni a chipet közel, középtávú és távolsági harcban, viszonylag halkan mozogni, lőni és még a fizikumom is fejlődött. Ki gondolta volna, hogy a felsőbbrendű intelligenciám ilyen dolgokra is jó?

Dr. Erwin Vayne papír alapú naplója

Mint kiderült, ez rossz ötlet volt. Valaki nagyon elrontott valamit és minden robbant. Mikor felkeltem a egy sikátorban találtam magam. Több évtizeddel a múltban. Itt még nincs se Alchemax, se semmi. Szinte kőkor. Ha szembe jön egy mamut meg se fogok lepődni. Remek. Élvezni fogom az itteni létet.


Képességek: Pók-érzék mikrochip, amit Erwin talált fel. Egy érzékelő chip, ami előre jelzi a veszélyt és annak forrásának irányát. Nagyjából. A „veszély” fogalma Erwin eddigi tapasztalatain alapszik. Mindezt olyan 30-40 méteres gömbben tudja megtenni. A génmanipulációjának hála szuperzseni.
       
Szakértelmek: Technológia, általános műveltség a realitásának világából. Egy hónapos minimális kommandó képzés.

_________________
"We do what we must because we can"

"Research is what I'm doing when I don't know what I'm doing."
dr. Erwin Vayne
dr. Erwin Vayne
6. szint - 14 kredit

Hozzászólások száma : 450
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 0
Join date : 2013. Nov. 15.

Karakteradatok
Főkarakter: Darren Cain
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.