Ötödik Kerületi Börtön (Bronx)

Go down

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Empty Ötödik Kerületi Börtön (Bronx)

Témanyitás by Thorhalla Szer. 23 Feb. 2011, 16:15

A topic eredeti helye

Más néven A Harlemi Sírbolt

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Harlem6a
Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Harlem1a

Az intézményt 1885-ben hozták létre, eredetileg abból a célból, hogy az Ötödik Kerületi Bíróság ideiglenes fogvatartóhelyéül szolgáljon, de aztán, ahogy a város nőni kezdett úgy növekedett a börtön is egyre nagyobbra és nagyobbra. Valamikor az 1920as években még tizenhat, női foglyoknak szánt cellát is készítettek, természetesen elkülönítve.
Eddigre a börtön már nívós, ámde különösen kegyetlen fegyintézménynek számított a városban, egyfajta kis sing-singnek, ahova a legnagyobb mocskokat (általában feketéket, és azokat a fehéreket, akiket meg akartak szívatni) szállították.
Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Harlem2a

1940-re a földalatti börtön jelentős bővítésen és átalakításon esett át, modernizálták a "lakóhelyeket" és a biztonsági rendszert, de ettől még persze egy patkánylyuk maradt, ahol rendszeresen verték a rabokat, és a női részleg lakói gyakorlatilag a szexrabszolga szintjéig süllyedtek. Minden létező korrupciós és végrehajtási törvényt megszegtek a börtönben, ami csak létezik.

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Fremantle%20Prison%20interior

Majd a Második Világháború előtt egy rab tisztázatlan körülmények között megszökött a fegyintézetből és menekülés helyett tálalt a hatóságoknak. Az ügyészség által rendezett nagy tisztogatási hullámot ez a börtön sem élte túl, 1945-re bezárták.

Majd eljövél a mutánskorszak, meg a hősök kora, és a bűnözés sosem látott méretekben csapott át a városon, szabad rablás, ugráló maskarások a háztetőkön és a velük küzdő őrültek, új horizontot nyitottak a büntetés-végrehajtás terén. 1970-ben újra megnyitották a felujított börtönt, ahová a kevésbé veszélyes mutánsokat zárták, azzal az egyszerű kitétellel, hogy minden szökési kísérlet automatikusan a SHIELD-nél letöltendő életfogytiglanival jár. A rövidebb büntetéseket töltő és békésebb mutánsok mai napig is a Sírboltban raboskodnak...

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Prison

Leírás:

A Börtön gyakorlatilag a föld alatt található, még mindig a régi bíróság épületéhez közel. Csak egy kis dühöngőt, akarom mondani szabadteret alakítottak ki, hogy a legminimálisabb rabtartási törvényeket kielégítsék az úgynevezett "yardon".

A jobb magaviseletű, illetve enyhébb büntetést kapott rabok már-már jónak mondható körülmények között laknak.

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Prisoncell

A veszélyesebb mutánsok, a szökésgyanús egyedek, és azok, akik egyszerűen csak hagyj szívjanak, pedig egy ilyen remek cellában tengethetik mindennapjaikat:

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Prison--toilet

Állítólag több, helyi átlag zsaruk által elkapott rosszfiú idekerült, akik túl nagy trófeák ahhoz, hogy átengedjék őket a SHIELD-nek. De végül rájönnek, hogy bezárni még csak-csak könnyű volt, de kiengedni már nem annyirra vicces a pirokinetikus mocskot. Így vannak cellák, amiket évekig nem nyitnak ki.
És kaját sem adnak be...
Ettől eltekintve a Sírbolt már híres a jó bánásmódról, akik idekerülnek általában örülnek a szerencséjüknek és nem balhéznak sokat, a legjobb magaviseletűek közmunkákat is végezhetnek a város utcáin, illetve a bíróság épületét takarítják.

A börtön két és fél szintes, és három jól elkülöníthető szakaszra, az ideiglenes cellákra, az állandó cellákra, és "egyéb" területekre oszlik meg, amibe beletartoznak a börtönőrök szállásai, az étkező és az edzőtermek/fürdők is.
Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Arch-drawing-03r


A topic eredeti helye

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Empty Re: Ötödik Kerületi Börtön (Bronx)

Témanyitás by Thorhalla Kedd 01 Márc. 2011, 10:14

#2 2010-02-05 12:32:42
Thorhalla
Akik maguknál voltak egy sötétített kocsiban utaztak végi a városon, fényeket láttak, rengeteg embert, ennyit még soha sem láttak értelmesszerűen, nyüzsgés és minden ilyesmi, furcsa dolgok, amik a Csatabolygón soha sem voltak. Dave-nek ez megszokott, enm először utazott így. Egy börtönbe vitték a társaságot a földiek rájöhetnek, hogy melyik is ez. Egy hatalmas földalatti részre vittek be mindenkit, és egy üvegfalu helységben helyezték el a kis társaságot. Emeletes ágyak voltak itt, így mindenkinek volt egy hely, ahol le tudott feküdni. Órák teltek el az ébenlevők számára, senki sem jött, csak egymás társasága volt nekik, majd az eszméletlenek is lassan kezdte felébredni elég erős fejfájással és enyhe szédüléssel. Freydis körbe-körbejárt a saját társai között és figyelte, hogy jól vannak-e. Lassan mindenki magához tér, de még senki sem jött le a csoporthoz.

– Elárulnátok, hogy merre vagyunk és egyáltalán mit keresünk itt? – nézett körbe Freydis, Dave-n, Alg-on és Sam-en.
Végül a lány odalépett Alyra elé is és fejet hajtott előtt.
< - Nem hittem volna, hogy a saját fajunk közül is találkozunk már valakivel – mosolygott. – Freydis Einardottir vagyok, Thorhalla Lokidottir és Einar Thorson idősebbik gyermeke, Amora, Thor és Loki unokája, ha így egyszerűbb... remélem ha ők nem is te tudsz segíteni nekünk abban, hogy tisztázódjon ez a helyzet, hogy mibe is keveredtünk.. >


#3 2010-02-05 13:19:54
Shadow
//előzmény: Centrál Park (órákkal később)//

…Nem tudom mennyi idő telik el, de mikor magamhoz térek, akkor igen alaposan fáj a fejem, s mikor próbálok felállni igen hamar kiderül, hogy nem csak a helyzet magaslatán nem állok, de még a saját mancsaimon se stabilan...
„- Hogy az a jóó... -” sziszegem, s az egyik falig tántorgok, aminek neki dőlök... < - Mennyi ideig nem voltam eszméletemnél? - > pillantok kérdőn Freydisre, majd a plafonra emelem a tekintetem < - és hol a fenébe vagyunk? - > a fejem fogom, majd tekintetem a többiekre siklik, akiket nem ismerek... emberek, vagy mutánsok, legalábbis jó részük...
- Bocs... ti ezt beszélitek... a bemutatkozás elmaradt, de ahogy látom, most van rá időnk... Shywa vagyok... bár hamarosan a többi lánytól hallatok még egyéb jelzőket is... - tekintetem főleg Lornara siklik most, hiszen tőle várom, hogy rögtön nekem ront, bár eme fejfájás mellett gondolkozás nélkül könyökölök bele a képébe és az se érdekel, ha megkarmol... bár ez az esetlegesen többi harcias kedvűre is vonatkozik, aki nekem ront... Én tudom, hogy nem kezdeményezek verekedést, csak élvezem a hűvös falat, s a fejfájás „örömeit”.
- Anyám mesélt az ilyen helyekről... egy ideig váratnak minket, figyelnek, majd megjelenik valaki aki kérdezget, infót próbál szerezni, ígérget dolgokat cserébe, meg fenyegetőzik, ha nem kap válaszokat... Csak idő kérdése... - ha senki se akar nekem rontani, akkor a fal tövébe leülök, s a szárnyaim közel húzom magamhoz, miközben a farkam az ölembe húzom... Nincs kedvem hason feküdni egyenlőre az ágyon... úgy mond jó lesz nekem itt is egyenlőre... Anya meséi szerint, úgy se szokták sokáig húzni a dolgot, így aztán elhallgatok, s a többiekre figyelek. Azért remélem, hogy a felszerelésem nem teszik tönkre, mert akkor valakit kinyírok az tuti...


#4 2010-02-05 15:15:12
Hjuchia Sakura
Előzmény//

Sikerül két fazont levernem de utána vége volt a mókának mert belémlőttek pár kámító lövedéket. Szépen minden elsötétült és kicsengettek rendesen.

//Cella

Nem tudom mennyi időre voltam kikapcsolva de ahogy kinyitom a szememet és kezdek magamhoz térni rámtör a fejfájás rendesen. Megfogom a fejemet és kábán körbenézek. Üveg, üveg, üveg. Eeez nem jó hír. Felülök törökülésbe és figyelek fel, hogy valószínűleg tőlem is kérdezte az ismeretlen, hogy mi ez a hely. Kicsit megdörzsölöm a szememet, hogy jól látok-e és, hogy tényleg hozzám szólt de igen tényleg.

-Börtönben, nem tudom, majdcsak.

Válaszolok szépen röviden tömören. Fáj a fejem és még ez is. Közben még valaki motyorászik valamit. Oda fordulok és látom, hogy az a nő, vagy valami mondta aki kifutott hozzánk. Bemutatkozik ő is. Húzom a szám és rá nézek.

-Szóval még neve is van? Ha már esze nincs...

majd visszafordulok és rámászom az egyik ágyra. Nagy kedvetlenül felülök rajta és körbenézek a kis üvegkalitkába. Némi fehéredés jeleit mutatom majd megfogom a fejemet ismét és kicsit megvakarom a kobakomat.

~Anya kifog nyírni ezért...~


#5 2010-02-05 16:11:00
Tao
Lassan térek magamhoz, azt hiszem szédülök, bár fogalmam sincs miért. Az émelygő érzés hamar elmúlik, és hamar kitisztul a fejem. Idegenek is vannak itt, Freydis éppen bemutatkozik beszélget velük, Shywa is bemutatkozik, mire az egyik keserű választ ad. Felkelek az ágyból, igen különös hely ez, üvegből vannak a falak, és nincsen természetes fény. Hol lehetünk?
-Szólíthattok Zyronak, ha kell - szólok oda az ismeretleneknek, miközben az üvegfalat vizsgálom. Biztos, hogy valójában nem csak üveg, azt könnyedén betörhetnénk, inkább vlami ellenálló anyagból építenek börtönt, és csak azért átlátszó, hogy megfigyeljenek minket. Bizonyára ez a céljuk. Shywa is mondta, meg akarnak tudni dolgokat rólunk, és a legjobban úgy lehet megfigyelni valakit, hogy az nem tudja, hogy figyelik. Bár nem tudom, mi szükség van erre, kézségesen elárulnánk bármit magunkról, nem hinném, hogy lenne titkolni valónk. Megkopogtatom az üveget óvatosan, hogy miféle anyagból lehet valójában, aztán körbejárok a térségben, közben hallgatva a beszélgetéseket, amik félig-meddig más nyelveken zajlanak. Nehéz így megérteni mindent.


#6 2010-02-05 17:22:24
Halloween
Pár lövedék eltalál, és pár másodperc múltán már álomföldén járok... Ezek tudnak valamit! A tanáraim sem voltak soha ilyen sikeresek, még a legunalmasabb magyarázataikkal sem, pedig ez nagy szó. Nem tudom, mennyi idő után térek magamhoz, egy teljesen ismeretlen helyen. Az újak közül valaki egyből kiszúr magának, és elkezd felvágni azzal, hogy neki milyen menő ősei vannak, ráadásul mennyi.
< - Balder lenyúzza rólam a bőrt is, ha ezt megtudja... - > morgom, miközben majd széthasad a fejem.
< - Elnézést, Alyra Ragnardottir vagyok. Fogalmam sincs, hogy mi történt, pont ennek a kivizsgálására mentem oda a parkba, egy Zacharias Morsus nevű ember kérésére, akinek Balder parancsára nyújtok segítő kezet... Talán Victoria többet tudna mondani. - > nézek körbe a másik lány után. Ha megtalálom, finoman segítek magához térni, majd bemutatom az asgardnak.
< - Ő Victoria. Arra kérdésedre pedig, hogy mibe keveredtünk, a válasz az, hogy bajba. Az okát, és pontos mibenlétét nem tudom, de a kellemetlen helyzeteket mindig felsimerem. Elégszer volt már részem bennük. - > osztom meg borulátó, és nagy eséllyel tökéletes analízisemet Freydis-szel, bár a végét már csak mormogom. Közben leülök az egyik ágyra, kezeimmel hátranyúlva támasztom meg magam, onnan nézem a többieket.
~ Zack valószínűleg öt percen belül kijuttatna minket innen... De még ha büntetés nélkül úsznám is meg azt, hogy így sikerült elrontanom az első feladatomat, személyesen akkor is pocsékul érezném magam miatta. Tehát egyedül kell kimásznunk belőle, és akkor még ha tudomást is szereznek róla otthon, nem vethetik a szememre, mert kijavítottam a csorbát. ~ Derülök fel rövid gondolatmenet után, és innentől kezdve, a fejfáfás ellenére pimaszul vidáman nézem a többieket.#7 2010-02-05 19:06:37
Max Evans
A parkban nem pattogtam, mikor körbe zártak feladtam, Al-t se sikerült megállítanom és őt meg leszedték. Csak fejemmel jelzem, hogy mekkora hülyeséget csinált, miközben a katonák elfognak. Békésen viselem az utat és azon gondolkozom, hogy történhetett, ennyi szar velem pár nap alatt.

Mikor a többiek felkelnek én épp a kezemet nézegetem, a bemutatkozásoknál elmosolyodok, majd mikor a nagy többség bemutatkozott én is ezt teszem.
- Én Dave vagyok. – Mondom oda se figyelve, majd hátrébb dőlök az emeletes ágy felsőbbik ágyán és nézem a plafont unotttan.


#8 2010-02-06 10:21:48
Tyler
//Előzmény:Central park//

Egy jól irányzott csapással elintézem az egyik katonát, aztán egy rúgással a következőt. Na aztán valaki eltalált és a földre zuhantam. Lüktető fejjel ébredek fel, valami cella szerűségben. A többiek is itt vannak, legalábbis a hangokból ítélve. Szédelegve felülök.
-Jól vagy?-
Kérdezem Lornát, ő is most ébredezik. Feltápászkodok, Freydis az egyik lánnyal beszélget. Aki asgardi hiszen asgardi nyelven társalognak egymással. Érteni nem sok mindent értek belőle, úgy hogy nem is foglalkozok vele. Ha fontos Freydis úgyis megosztja velünk.
-Hol a büdös francban vagyunk úgy egyébként? Ja amúgy szólítsatok Manónak....-
Azzal fogom magam és leülök Lorna mellé az ágyra. Mást úgysem tehetek, egyenlőre.
-Nem tudja valaki hogy a szüleink hova tűntek el olyan hirtelen?-


#9 2010-02-06 10:50:36
Henry White
Némán tűröm hogy megbilincseljenek. A felsorolásra nem szólok semmit, nem akarom még jobban bajba keverni magunkat. Remélem egyenlőre senkinek nem jár el a szája, hogy honnan jöttünk. Betuszkolnak egy kocsiba. Furcsa és idegen az sok ember és hangok amiket a kocsiból lehet látni, hallani. Azt hiszem idő kell mire megszokjuk ezt a világot. Innen onnan hallom hogy egy börtönben vagyunk. Nem igazán jó kezdet.
<-Shywa légyszíves ha jön valaki, akkor fogd vissza magad egy kicsit rendben? Ha kiderül hogy miért voltunk a parkban, még nagyobb bajba kerülhetünk.->
Odalépek Freydishez és a másik lányhoz aki asgardiul szólal meg. Kicsit izgatottan lépek oda hozzá, hisz még életemben nem láttam más asgardit a többieken kívül.
<-Freyr Johnson vagyok. Helló. Ha jól értem akkor téged azért küldtek a parkba mert mi megérkeztünk oda. Tehát akkor mások is tudják hogy itt vagyunk, hátha valaki kivisz minket innen...>


#10 2010-02-06 11:00:19
Serena Davidson
//Előzmény: Central Park, Manhattan//

Sikerült leütnöm az első, majd még a második katonát is, amikor szúrást éreztem a nyakamban, még annyi erőm és időm volt, hogy odakapjak és kirántsam magamból azt a valamit amit a nyakamba lőttek, egy furcsa hegyes valamit, majd minden tagom elnehezedett és átvett a sötétség. Elterültem a földön, hangokra tértem magamhoz a fejem fájt és arra tértem magamhoz, hogy Shywa okítja a népet, hát ez még mindig életben volt? Lassan nyitottam ki a szemem és egy üvegfalu helyen voltunk. Csodás! De legalább semmi bilincs és hasonlók. Felültem és megdörzsöltem a halántékaimat.
- Fogd már be te átokverte Gyík! – mordultam fel. – Remélem az apám konzervet csinál belőled végre! Azt sem értem Thorhalla miért nem sütött meg elevenen... ja megvan! Ekkora idiótákra az erejét sem pazarolja az a boszorkány! Evolúciós zsákutca! Az asgardok, a mutánsok és a démonok szégyene, te korcs! Kirohanni a rejtekhelyről, kár, hogy nem éles lőszert használtak! Neked kellett volna meghalnod Chris helyet! – vicsorogtam a gyíkra.
Az egyik új srác, egy fiatal is hasonló véleményen volt, mint én, meg még páran Shywa-t illetően. Felpillantottam, amikor Manó leült mellém, hozzábújtam és a fejemet a vállára hajtottam és most már végre válaszoltam is a kérdésére. Vagyis arra, amelyikre tudtam.
- Most már igen – vigyorogtam egy pillanatra Manó-ra, majd a többiek felé, vagyis az újakra néztem. – Lorna vagyok.
A hol vagyunk és miért pedig egy igazán remek kérdést volt, és bíztam benne, hogy igen hamar választ kapunk erre a kérdésre is.


#11 2010-02-06 11:23:27
Thorhalla
A lány fejfájással ült fel
- Victoria – mutatkozott be. – Azt hiszem, hogy tudom hol vagyunk és a miértre is van egy nagyon jó ötletem. Egy S.H.I.E.L.D. börtönnek tűnik, valószínűleg New York-ban még, rosszabb esetben Cape May központi bázisban. A miértre igazából pedig az ittlévők az okok, akiket elkaptak a Central Parkban. Ti kik vagytok? – kérdezte a lány. – Az időseket felismertem, a 25 évvel ezelőtt eltűnt szuperhősök és bűnözők voltak, igazam van? Mi folyik itt?
Freydis elmosolyodott azon, amikor Balder-t említették, eddig csak a családtagjaitól hallott a kétszeresen is nagybátyjáról, de most legalább
< - Majd igyekszem elintézni a nagybátyámnál, hogy ne ártson neked, vagy a többieknél, bár a hallottak alapján nem tűnt Balder túl vérszomjasak – mosolygott. – Ha te kerülsz bajba, én mit szóljak úgy, hogy a káoszistennő a szülőanyám? Megoldjuk és kijutunk innen, ígérem. >
- Ti pedig nyugodjatok már meg! – mondta a többiek felé fordulva. – Hibázott igen, már megkapta a magáét, legyen elég! Freydis vagyok – biccentett az újak felé, majd Manóra nézett. – Teleport készülék és térmágia. Minket is akartak vinni, de azt hiszem, hogy a sugár blokkolta azt, hogy minket is menekíteni tudjanak...
Végül Victoria felé nézett.
- Nem téve...

A lány már nem tudta befejezni a mondani valóját, mert az üvegfal túloldalán többen jelentek meg és a kis csapatot kezdték nézni. Mindenki láthatta, hogy Victoria reménytelenül nézett a kintiekre és a kezeibe temeti az arcát. Az ajtó végül kinyílt és egy alak lépett be a helységbe, egy középkorú nő volt, fekete kosztümben és azon pedig katonai kitüntetések.
- Miss Miller – nézett a lányra. – Maga tisztázva van, távozhat és az édesapja, Miller ezredes beszélni akar önnel.
Amennyiben a Földiek kinéznek az ablakon odakint megláthatják az említett Miller ezredest is, és ők tudják a hírekből, médiából és még történelem könyvekből is, hogy ő Jonathan Miller, aki a S.H.I.E.L.D-et újraalapította 2026-ban. A lány végtelen lassúsággal állt fel és kínosan ment ki a helységből egyenesen az apjához... A nő megköszörülte a torkát, aminél mindenkitől figyelmet várt és ha ezt megkapta, csak akkor folytatta.
- Nos, ami magukat illeti a legtöbbűknél papír sem volt, semmi – mondta. – És még nyilvántartásban sem voltak. Kérem kövessenek! Kapnak reggelit és lehetőséget tisztálkodásra, utána már csak maguktól függ, hogy mikor távozhatnak innen.
Képességei továbbra sincsenek meg senkinek sem, ha azzal próbálkozott volna ezzel valaki. Először átkísérték a társaságot egy nagy helységbe, ahol valóban reggeli fogadta őket, és zuhanyzók váltóruhákkal. Amint mindenki végzett ezekkel minden fiatalt egy-egy helységbe kísértek, ahol egy-egy papírt toltak mindenki elé tollat is kaptak, hogy ki tudják tölteni.

Neve:
Egyéb nevei:
Faja:
Neme:
Kora:
Születési helye és ideje:
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai:
Hozzátartozóinak nevei és faja:
Testmagassága:
Testsúlya:
Vércsoportja:
Haja színe:
Szeme színe:
Egészségi állapota (fizikai és mentális):
Különleges ismertetőjelei:
Szakértelmei:
Képességeinek pontos leírása:
Egyéb megjegyzések:

És még egy kérdés a lap legalján: "Mit keresett a parkban a múlt éjjel?"

Amint ezek kitöltésével mindenki végzett visszakísérték őket a nagy helységbe.


#12 2010-02-06 12:14:18
Halloween
A jókedvem hamar letörte az érkező őrök csapata. Alig pillantottam meg őket, még felénk se igen nézhettek, már lépek is az ügyben. Mosolyom olyan gyorsan vedlett át sírásra görbülő szájra, a viselkedésem hasonló, "ártatlan vagyok, mit akarnak tőlem?" stílusba, mintha az előbbi soha nem is létezett volna. Victoriát különszakítják tőlünk, ami nem jó, de hogy melyik fél járt rosszabbul, azt nem tudom. Alighanem én is az ittmaradtakat irigyelleném, ha Balder valamelyik küldötte kopogtatna a cellaajtón, hogy már szabad vagyok... Hamarosan elkísérnek minket, ahol kapunk enni, tisztálkodhatunk, majd kapunk egy kitöltendő "kérdőívet".

Neve:Alyra
Egyéb nevei: -
Faja: asgard
Neme: nő
Kora: 23
Születési helye és ideje: Svartalfheim, 2022 (arra az esetre, ha nem tudnának 2045-ből kivonni 23-mat...)
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai: Korábbi: nincs, Jelenlegi: Hírvivő Balder (Asgard uralkodója) szolgálatában
Hozzátartozóinak nevei és faja:Svala Kolldottir (asgard), Ragnar Yngvarson (asgard)
Testmagassága:195-200cm között, nem tudom pontosan
Testsúlya: megközelítőleg 170kg
Vércsoportja:Fogalmam sincs, hogy ez mit takar...
Haja színe: Fekete
Szeme színe: Fekete
Egészségi állapota (fizikai és mentális): Fizikai: Jelenleg kicsit beteges Mentális: Nem vagyok pszicho-doki, hogy meg tudjam állapítani
Különleges ismertetőjelei: Nincs tudomásom róla
Szakértelmei: Asgardi alapkiképzés
Képességeinek pontos leírása: Asgardok között gyengének számítok, de egy embernél erősebb vagyok. Pár hónapja elkezdtem mágiát tanulni, de lassan haladok vele, és csak az alapoknál járok.
Egyéb megjegyzések: Feladatom teljesítése közben siettem át a parkon, mert nem volt tudomásom arról, hogy ezt nem lenne szabad, mikor egy beszélgetés hangjai ütötték meg a fülemet az anyanyelvemen. Mivel tudomásom szerint más asgard jelenleg nem tartózkodott Midgardon, elindultam, hátha otthon történt valami, és arról hoztak hírt, így kerültem a környezetemben talált személyek közé.

Töltöm ki unottan a papírt, néhol kozmetikázva az eredményt, bár az egész csak nézőpont kérdése. Az, hogy apám félvér, nem lényeges, egy asgardnak kilenc-tíz év ugyanannyit számít, mint pár hónap, és a legendás viharistenekhez képest a tudásom még az alapoknál is kisebb, a fizikai erőm tényleg sok más asgard mögött elmarad, a jelenlegi környezettől belebetegszem az unalomba, az egyéb nevek részt csak simán nem kommentáltam, és a megjegyzések részben sincs semmi, ami ne lenne igaz, csak nem teljesen egyértelmű, mivel kihagytam pár részletet... De amit leírtam, az mind igaz!


#13 2010-02-06 13:06:07
Max Evans
Még egy kis párbeszéd a bentiek között, amivel nem igazán foglalkozom, inkább a cellánkat nézegetem. Majd hirtelen pár alakot látok meg a cella előtt, kiviszik az egyik lányt, az apja érte jött és mint kiderül, nem egy helyi földműves. Majd egy nőci még vakerál nekünk kicsit, majd elmehetünk enne-inni, mosakodni. Bár én most éhes vagyok inkább kihagyom a dolgot és egyből a szobába megyek ahol megkapjuk az ötletes kérdő ívet, amit elkezdek unottan töltögetni, néha el-el mosolyodom, majd a végén át tolom a lapot az asztal túl oldalára és hátra dőlök a székben amíg nem történik semmi. Megpróbálom magam kényelembe helyezni, amennyire ebben a környezetben ez lehetséges. Közben az asztalon egy nagyon régi green day szám dallamát ütögetem a tollal.

Neve: David Turner
Egyéb nevei:-
Faja: mutáns?
Neme: férfi
Kora: 18
Születési helye és ideje: New York, 2027 jan 20
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai: óvodai vár építő, most tanuló
Hozzátartozóinak nevei és faja: Apa : Bill Turner Anya: Mary Turner Hugi: Betty Turner, elvileg mind ember, másról nem tudok, de még lehet akármi.
Testmagassága: 179 cm
Testsúlya: 71 kg
Vércsoportja: jó kérdés, szégyellem de nem tudom.
Haja színe: barna
Szeme színe: barna
Egészségi állapota (fizikai és mentális): kösz, megvagyok, de mára elég volt ennyi börtön látogatás.
Különleges ismertetőjelei: szép barna szemeim vannak
Szakértelmei: gyorsan nagyon menő haj belövése reggelente
Képességeinek pontos leírása: Palacsinta sütés:
A titka a hozzávalók megfelelő aránya, a serpenyővel való zsonglőrködés csak a látványért felelős, az íze nem lesz másmilyen.
Egyéb megjegyzések: A parkban jó a levegő és addig se vagyok a gép előtt.


#14 2010-02-06 15:23:56
Shadow
Megkapom a magamét rendesen, s ha nincs Freydis, akkor ezután neki is rontottam volna Lornanak... ő a nagy tökéletesség, akinek csak a harcon jár az esze... tuti, csak azért van ilyen nagy szája most, mert Mano nem engedte kiugrani, de mindegy is. Elfordítom a tekintetem. Mikor Viktoria kérdez a végén, akkor csak halkan jegyzem meg.
- Majd megtudod... - többre nincs időm, mert egy kisebb csapat gyülekezik odakint, akik közül egy nő bejön... tudom, hogy katona, anyám meséi alapján. Nézem, ahogy Victoria kimegy, majd a nőre nézek ismét, s várom, hogy mit is mond. Bólintok, hogy felfogtam, majd megindulok kifelé... nem érzek semmi változást továbbra se... egy másik terembe visznek minket, ahol van étel, s zuhanyzási lehetőség... Ettem egy keveset, majd elmentem tusolni egyet, bár új ruhát nem kerestem... Nincs most még hangulatom, meg tuti időm sincs átalakítani valamelyiket. Biztos nem gyakoriak itt se a szárnyas lények. Amint végeztem, s a többiek is, akkor mindenkit külön-külön egy-egy helységbe vittek. Őszintén szólva egy faggatózó emberre számítottam és nem egy papírra, na de úgy fest, hogy változnak az idők... A papírra nézek, s elkezdem lassan töltögetni.

Neve: Shywa
Egyéb nevei: Árny (gúnynevek: Szárnyaska, Gyík)
Faja: Keverék
Neme: Nő
Kora: 20

A következő kérdésnél kicsit számolgatnom kell, hogy ott mennyit is írhatnak most. Némi gondolkozás után újra írni kezdek.

Születési helye és ideje: Ismeretlen, 2025
Korábbi és jelenlegi foglalkozása: „Harcos”
Hozzátartozóinak nevei és faja: Apám Vutha (Fél Démon, fél Asgard) Anyám Shadow (mutáns, alakváltó)
Testmagassága: 165 cm
Testsúlya: 90 kg
Vércsoportja: nem tudom.
Haja színe: vörös
Szeme színe: piros
Egészségi állapota (fizikai és mentális): Egészséges
Különleges ismertetőjelei: egy pár szárny, sárkány fülek, 3 pár szarv, térdnél felfelé álló kinövések, karmokban végződő sárkány mancsok, hosszú erős farok.
Szakértelmei: Kardforgatás, nyomkövetés és Midgardi lőfegyverekkel való bánás, speciálisan nagy hatótávú fegyverek, mesterlövészet.
Képességeinek pontos leírása: Nincs plusz képességem a külsőmet és az embereknél nagyobb fizikai erőm leszámítva. Embereknél erősebb vagyok, asgardiaknál és démonoknál gyengébb.
Egyéb megjegyzések:
- Angol, Asgard és Démon nyelveken beszélek, írok és olvasok, bár Démon nyelven még nem teljesen tökéletesen.
- Képes vagyok repülni, bár ez következik a szárnyaimból, de gondoltam leírom.
- Papírjaim azért nincsenek, mert nem itt születtem, Apámról lehet azért nem találnak sok mindent, mert Asgardon élet, Anyámról, meg, hogy mit találnak, az jó kérdés. Az életéből rengeteg dolgot én se tudok, mert titkos és nem árulta el. Annyit tudok, hogy katonának képezték ki.

Mit keresett a parkban a múlt éjjel?
Sikerült visszatérnie a szüleimnek és velük tartottam az ismeretlen bolygóról... hogy pont a parkba, az véletlen volt. Annyi esélye volt, mint hogy a nyílt víz felett, vagy akár hol máshol jelenjünk meg.

Ezután lerakom a tollat, s felállok, majd az ajtóhoz lépek. Egy hangot nem adok ki, s nem érdekel, hogy mit tesznek a papírral. Amikor az ajtó nyílik és vezetni kezdenek, akkor csak a kísérettel tartok egy hang nélkül, majd a terembe az egyik falhoz megyek, s leülök... nem nézek a többiekre, csak várok, hogy most mi lesz. Ez alapján be tudnak azonosítani, bár csak annyira, hogy kiknek a kölyke vagyok, de több, mint a semmi. Bár egyik se a lehető legjobb, hiszen nem tudom, hogy anyám most hogy tartják számon, ahogy apám se a legjobb hírnek örvendett régebben. Így az én jövőm se a legfényesebb ezek alapján, de azért remélem, hogy megkérdeznek engem is. Még számítok arra, hogy akarnak vizsgálgatni, de az ilyenektől anyám óva intett, így önként nem fogom hagyni, hogy valamit is beadjanak az biztos.


#15 2010-02-06 17:07:57
Hjuchia Sakura
Motoszkálás és mormogás, macerás az egész de hirtelen hallgat el mindenki. Felnézek az ajtó felé és látom, hogy egy nő állt ott és egyikünk lett kitessékelve a "faterod vár" megjegyzéssel. Minket meg elvezettek, ehettünk ihatunk fürödhetünk. Hát jó. Nem eszem se iszok, tusolni sincs kedvem így ugrottunk elég hamar "egyszobábanegyasztalnálegytollalegypapírravéssél" akcióra. Végig olvasom a papírt és egy nagyot sóhajtok. Kezembe veszem a tollat és megvizslatom közelebbről. Aztán jó gyerek módjára elkezdem kitölteni a kérdőívet:

Neve: Al
Egyéb nevei: -
Faja:
Neme: Férfi
Kora: 15
Születési helye és ideje:
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai:
Hozzátartozóinak nevei és faja:
Testmagassága:
Testsúlya:
Vércsoportja:
Haja színe:
Szeme színe:
Egészségi állapota (fizikai és mentális):
Különleges ismertetőjelei:
Szakértelmei:
Képességeinek pontos leírása:
Egyéb megjegyzések:

Mit keresett a parkban a múlt éjjel? :

Sütit?

--------------------------------------------

Elég hamar kitöltöm a kérdőívet. A tollat leteszem az asztalra. A papírt is lefordítom és leteszem. Aztán felkelek a székről és elindulok visszafele a nagy terembe ahova elvileg mindenkit visszahajtottak miután kitöltötték a papírt. Páran már voltak ott. Bizonyára jógyerekként mindenki kitöltötte gyöngy betűkkel. Nem értem, hogy mire jó ez az egész. Nem is itt kéne lennünk Dave-el hanem a rendőrkapitányságon garázdaságért bennaludni pár napot aztán hazarugdosni minket mondván többet ártunk ha elzárva tartanak mintha kint lennénk. Bár mindegy.

Fogom magam és a nagyteremben keresek egy széket, padot, párkányt és hasonló bármit amin szépen leteszem a fejem és elhúzom a lóbőrt hazáig.


#16 2010-02-06 19:52:59
Tao
Megjelenik egy nő, és az egyik embert elengedi, a többit, velem együtt, átkíséri egy másik helyiségbe. Azt mondja, tisztálkodhatunk és reggelizhetünk... Reggeli? Ilyen sokáig lettem volna kiütve? Nem vagyok éhes, és a kosz nem szokott zavarni, majd keresek egy tavat később. Viszont megkérnek arra is, hogy töltsek ki egy lapot, ez már érdekesebb. Leülök, tollat ragadok, és megnézem, mit is kéne írni.

Neve: Zyro Tao
Egyéb nevei: -
Faja: Kree (félig)
Neme: Férfi
Kora: 24 év
Születési helye és ideje: 24 éve egy másik bolygón
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai: Írok és utazok
Hozzátartozóinak nevei és faja: az anyám, Ko-Rel, kree
Testmagassága: kb. 185 cm
Testsúlya: kb. 75 kg
Vércsoportja: nem ismerem ezt a kifejezést, röstellem
Haja színe: fekete
Szeme színe: kék
Egészségi állapota (fizikai és mentális): ép
Különleges ismertetőjelei: kékebb vagyok a megszokottnál
Szakértelmei: Írok és utazok
Képességeinek pontos leírása: alkalmazkodom a fizikai hatásokhoz, erősebb és gyorsabb vagyok az embereknél
Egyéb megjegyzések: maguk nem túl vendégszeretőek, fogadtak már barátságosabban is
Mit keresett a parkban a múlt éjjel? Nem kerestem semmit, a családommal és az ismerőseimmel jöttem épp meg.

Azt hittem, valami kreatívabb feladat lesz, de azért igyekeztem értelmesen kitölteni, figyelve arra, hogy az emberi logika szerint járjak el. Ez a toll... Remek szerszám, tinta nélkül is működik, kár, hogy nem tudtunk ilyet készíteni a másik bolygón. Visszaadom a papírt a nőnek, aki itt a vezetőnek tűnik.
-Sajnálom, de az egyik kérdésre nem tudtam a választ, remélem nem okozok ezzel gondot.


#17 2010-02-07 08:18:35
Serena Davidson
Shywa még nekem is jött volna láttam az arcán szóval fájt neki az igazság. Remélem megeszi a bűntudat ott ahol van, bár ahhoz lélek és szív is kellett volna, így kizárt, hogy ilyen szerencsénk legyen. Egy nő jött be az egyik lányt pedig még el is engedték innen. Jó neki, hogy nem kell itt lennie. Végül minket is átvezettek egy másik helyre, ahol gyors ruhaváltás és mosakodás után bevezettek egy helységbe. Semmi olyan nem történt, amit Shywa mondott, paranoiás is a gyík, majd egy papírt kaptam magam elé és egy tollat. Felpislogtam, majd jobb híján nekiláttam kitölteni.

Neve: Lorna Howlett
Egyéb nevei: Morgó
Faja: mutáns
Neme: nő
Kora: 20 év
Születési helye és ideje: Csatabolygó, avagy VH, 2025
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai: nem volt ilyen
Hozzátartozóinak nevei és faja:
- Serena Amelia Davidson, anya - mutáns
- James Howlett, apa – mutáns
- Jack Howlett, testvér – még nem tudni, valószínűleg mutáns
Testmagassága: 168 cm
Testsúlya: 60kg
Vércsoportja: nem tudom
Haja színe: fekete
Szeme színe: barna
Egészségi állapota (fizikai és mentális): kifogástalan és egészséges.
Különleges ismertetőjelei: kezemből előtűnő karmok
Szakértelmei: közelharc, mechanika, 3 nyelven beszélek, angol, spanyol és egy kicsit asgardi
Képességeinek pontos leírása: passzív regeneráció, ezen felül két-két csont karom van mind a két kezemben, amit az akaratommal tudok előhívni
Egyéb megjegyzések: -
Mit keresett a parkban: Éppen ide érkeztünk meg egy másik realitásból... így véletlen, hogy arra jártunk.

Amint végeztem visszakísértek a nagy helységbe, ahol korábban is voltunk, majd pedig szereztem egy szendvicset és azzal a lendülettel ültem is le várva, hogy Manó is végezzen és megérkezzen a helységbe.


#18 2010-02-07 18:39:24
Tyler
Lorna kicsit talán túlságosan is lehordta Shywat, de végül is ilyen a természete. Az apja sem egyszerű eset, az egyszer biztos. De legalább nem esett semmi baja. Végre valaki bejön, és el is engedik az egyik lányt, majd át kísérnek minket egy másik helységbe. A zuhanyt kihagyom a kaját viszont betámadom. Betömök pár szendvicset, fogom a papírt amit a kezembe nyomnak, egyik kezemben egy szendvics másikban meg a toll és a papírt kezdem kitölteni.

Neve: Ethan Jackson
Egyéb nevei: Manó
Faja: félig földönkívüli, félig mutáns (kéretik nem kísérletezni rajtam)
Neme:férfi
Kora:21
Születési helye és ideje: Hát izé, 21 évvel ezelőtt egy tök kihalt bolygón
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai: Eddig is csak a bajt kavartam főleg
Hozzátartozóinak nevei és faja:Anya Ko-Rel-Kree, Apa: Tyler Jackson-mutáns, Tesó: Zyro Tao-fél kree, fél mutáns
Testmagassága: 178kg
Testsúlya: 65kg
Vércsoportja: Vérem az van, csak a csoportját nem tudom
Haja színe: fekete
Szeme színe: fekete
Egészségi állapota (fizikai és mentális): egészséges vagyok, a mentálist néhányan firtatják
Különleges ismertetőjelei: Nézz rám és meglátod
Szakértelmei: Izé, bajkeverés felsőfokon, ja meg beszélek kree nyelven meg gagyogok asgardiul is egy kicsit.
Képességeinek pontos leírása: Acélbőr
Egyéb megjegyzések: Vannak ennél hülyébb kérdéseik is?
"Mit keresett a parkban a múlt éjjel?" A szüleink nyitottak egy dimenzió közi átjárót miután lezúztuk Thanost, és épp a parkba érkeztünk. Bocs a zűrért de elengedhetnének már minket!

Oda adom a papírt a nőnek, kicsit ugyan kajafoltos lett, de attól még egészen olvasható. Leülök Lorna mellé.
-Remélem hamar kijutunk innen, apáék biztos nem hagyják annyiban hogy itt csücsüljünk bezárva, miközben semmit sem csináltunk.-
Na jó leütöttem pár katonát, de hát senki sem tökéletes.


#19 2010-02-07 19:28:33
Henry White
Többiek is kiosztják Shywat, és egyesek talán kicsit a keleténél jobban is. Freydis próbálja lecsillapítani a hangulatot. Shywához fordulok.
<-Bocsánat, csak kicsit ideges vagyok a helyzet miatt, nem akartalak ennyire leszúrni...->
Hirtelen többen is beállítanak, Victoriát el is engedik. Kicsit tátva marad a szám mikor kiderül hogy ki az apja. Nem más mint Einar régi halandó énje. Talán Victoria képes meggyőzni az apját arról hogy engedjenek el minket. Átvezetnek minket egy másik helységbe. Gyorsan veszek egy zuhanyt és felkapok egy szendvicset is, bár igazából annyira nem vagyok éhes. Elkezdem kitölteni a papírt.


Neve: Freyr Johnson
Egyéb nevei: Nincs
Faja: fél asgard, fél mutáns
Neme: férfi
Kora: 20
Születési helye és ideje: Egy alternatív csatabolygó
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai: Mágus
Hozzátartozóinak nevei és faja:
Alice Johnson – anya-mutáns
Laaksonen Wornugson – apa-asgardi
Thordin Wornugson-nagybácsi-asgardi
Nathalie Watson-nagynéni-ember
Kaalhina Thordindottir-unokatestvér-félvér
Testmagassága: 178cm
Testsúlya: 70kg
Vércsoportja: Sajnálom de nem ismerem
Haja színe: kékes fekete
Szeme színe: aranysára
Egészségi állapota (fizikai és mentális): minden szempontból egészséges vagyok
Különleges ismertetőjelei: Nincs
Szakértelmei: Mágia, asgardi és angol nyelv ismerete
Képességeinek pontos leírása: Mágia, víz irányítása teremtése
Egyéb megjegyzések: Nincs

"Mit keresett a parkban a múlt éjjel?" A szüleinket egy titokzatos hatalom elvitte egy másik dimenzióba, hogy harcoljanak a gonosz ellen. A csata vége az lett hogy azon a kihalt bolygón maradtak. Aztán sikerült a gyerekeknek, az az nekünk legyőzni Thanost aki épített egy gépet ami képes volt minket visszajuttatni a Földre. Éppen a parkba érkeztünk meg.

Visszaadom a papírt és vissza sétálok a többiekhez. Lefekszek az egyik szabad ágyra. Az erőmnél csak az egyiket írtam, de nem kell tudniuk mindenről. Remélem apáék csinálnak valamit és kijutunk innen hamar. Megpróbálok aludni egy kicsit, rámfér.


#20 2010-02-07 21:40:27
Thorhalla
A lány is követte a többieket és végül ő maga is megkapta a papírt, amin rajta volt az egész lista, amit ki kellett töltenie.

Neve: Freydis Einardottir
Egyéb nevei: Valkűr
Faja: Asgardi
Neme: nő
Kora: 25 év
Születési helye és ideje: Csatabolygó, avagy VH, 2020
Korábbi és jelenlegi foglalkozásai: viharistennő
Hozzátartozóinak nevei és faja:
- Einar Thorson – asgardi, apa
- Thorhalla Lokidottir – félig jégóriás, félig asgardi, anya
- Bard Einarson – asgardi, fivér
Ezek után még 2 oldalon át jöttek a rokon leírva...
Testmagassága: 191 cm
Testsúlya: 180 kg
Vércsoportja: nem tudom
Haja színe: szőke
Szeme színe: zöld
Egészségi állapota (fizikai és mentális): kifogástalan és egészséges.
Különleges ismertetőjelei: hatalmas termet, mindig kardot hordok
Szakértelmei: fegyveres harc, viharok manipulálása
Egyéb megjegyzések: -
Mit keresett a parkban: Hazaérkezés egy másik világból.

Ezek után ő maga is kimegy a helységbe...

A kis társaság tagjai körübelül egyszerre végeznek a papír megírásával, kivéve, aki három oldalt írt tele a családfájával, illetve azok, akik semmit sem írtak a papírra. Bent a helységben igazából senkinek sem volt ideje arra, hogy elaludjon, enni lehetett közben is, mert az a lány érkezik vissza, akit korábban kiengedtek, illetve az a férfi, akit láttatok az előző helységnél. A férfi végignéz rajtatok és a fejét csóválta.
– Szép jó reggelt mindenkinek! Jonathan Miller ezredes vagyok, a S.H.I.E.L.D. vezetője – köszöntötte a férfi őket. – Mr. Hjuchia , Mr. Turner, még szerencse, hogy benne voltak az adatbázisban, ez főleg Mr. Hjuchia-ra igaz, aki üresen adta be a papírt, aminek a kitöltésére felkérték, mindezek ellenére maga ellen eljárást leszünk kénytelenek indítani, mert hátráltatta a hatóságok munkáját. Alyra magát tisztázták, így amint végeztünk távozhat is, bár úgy értesültem idefelé Balder-től, hogy az állítás már nem igaz. Az éjszaka folyamán lemondott a trónról és a hazatérő bátyja lett az uralkodó, egészen pontosan a fia és annak felesége. Így úrnőm, mint Asgard trónörököse, engedje meg, hogy a Földön köszöntsem önt – nézett Freydis-re. – Ami a többieket illeti, még szerencse, hogy voltak olyanok, akik emlékeztek a negyed évszázada történt és a Central Parkból elszökő hősök megkeresték ismerőseiket, így mostanra már tudjuk, hogy kik maguk. A szüleik kérésére néhány napig itt maradnak, hogy felkészülhessenek arra, ami odakint van. Miss Miller, Lady Alyra, Mr. Hjuchia és Mr. Turner, akárcsak az itteni személyzet segítségükre lesz ebben, hozzájuk nyugodtan fordulhatnak kérdésekkel, ők válaszolni fognak mindenre. Mr. Hjuchia és Mr. Turner amennyiben segít a jelenlevőknek nem emelnek vádat önöknek és a néhány nap elteltével szabadon távozhatnak, a szüleiket pedig értesítjük, hogy merre is vannak. Egyéb kérdés?


#21 2010-02-07 22:19:51
Tao
A papír leadása után bejön egy férfi, már láttam korábban is, mikor az üveg börtönben voltam, és most be is mutatkozik. Elmondja, hogy páran közülünk elmehetne, meg ilyesmi.
-Bocsánat, de tulajdonképpen miért hoztak minket ide? Tettünk valami rossz dolgot? Nem kellett volna eloltani a lángoló házakat? Vagy a parkban rossz helyen voltunk? Tényleg érdekelne, hogy legközelebb ne idegesítselek fel. És tényleg a szüleink kérték, hogy maradjunk itt a föld alatt, hogy felkészüljünk arra, ami kint van? Ez nem tűnik logikusnak. Elvégre mi lehetne odakinn, ami veszélyes ránk nézve?
Azért nem akarok túl sokat beszélni, és nem is akarok offenzívnak tűnni, inkább érdeklődőnek, így nem állok túl közel hozzá, tartom a másfél méteres távolságot, és a kezeimet leengedem, ezzel is növelve a bizalmat. Na jó, legalábbis az állatvilágban bejönne.


#22 2010-02-07 22:57:04
Hjuchia Sakura
Jönnek vissza a nemrég távozók majd felróják, hogy üresen adtam vissza. Nyújtózok egyet egy ásítás kíséretében odavonulok eléjük. Mikor befejezte a mondókáját szólaltam meg én is.

- Na mert nagyon kikel ahhoz töltenem, hogy tudjátok ki vagyok. Biztos találnak egy poros aktát a nevemmel az anyámé mellett. Tudják csak 10-ed olyan vastag és poros mint az övé. Szükségtelen és felesleges volt a papír kitöltése.

Kicsit elgondolkozok majd körbe nézek az idegenek között.

- Ha az anyámnak nem szóltok segítek. Oké? Oké. Ömm azért a Bokeneket visszakaphatom?

Remélem nem tartanak fakardokat veszélyes fegyvereknek és odaadják. Nagyon a szívemhez nőttek. Kicsit igazgatok a frizurán meg a ruhámon. Aztán a többiek felé fordulva szólalok meg.

-Na jó, esküszöm bővebben fogok válaszolni nektek mint először csak kérdezzetek. Lehetőleg a következőket mellőzétek: Általános iskolai tananyagok. Történelem, biológia, művészet, közélet, sajtó, tartástok szem előtt csak 15 éves vagyok így a miheztartást végett az idősebbekhez tartozó témákat, mellékesen a területi vitákról, katonai állapotokról, bandákról, régió felosztásról és hogy hova nem érdemes menni vagy hova érdemes menni illetve rólam ne kérdezzenek. De bármi más dologra szívesen válaszolok maguknak. Ja és Al vagyok.

Mosolygok rájuk kedélyesen és talán sikerült a témák 99%-át kilőnöm vagy ha nem is inkább mástól érdeklődnek. Csak az a gyík valami ne jöjjön a közelembe mert akkor férfiasan felsikítok és elbújok a sarokba.


#23 2010-02-08 03:09:12
Shadow
Freyr-re pillantok a szemem sarkából, miközben bocsánatot kér.
< - Ami történt, megtörtént, s igazatok is volt, meg nem is... Hibáztam, ti is, mert hogy én elő ugrottam, nem lett volna törvényszerű, hogy ti is... de fölösleges rágódni tovább rajta... már múlt... s itt vagyunk... - > ezzel le is zárom, a lehetséges folytatást egyenlőre... majd a teszt megírása után...
Figyelem a bejövő férfit és a lányt... Apa és lánya... az Ezredes minden szavát hallgatom, miközben közelebb sétálok a társasághoz, s van amit hitetlenkedve fogadok, de amíg nem végez nem szólok közbe. Majd utána én is megszólalok, miután kicsit kihúztam magam, s szárnyaim is közelebb húztam magamhoz.
- Elnézést Ezredes úr, de anyámat és a múltja pár részletét ismerve kicsit nehezen hihető számomra, hogy azt akarja, hogy itt töltsek néhány napot. Ha szabad tudnom, ez pontosan kinek az ötlete volt? - tartom a távolságot, főleg a férfi rangja miatt, bár én nem vagyok katona, de azért a tiszteletet is megadom. - Bár ez mellékes, s majd erről anyám, vagy apám megkérdezem később. Amit viszont Öntől szeretnék kérdezni, hogy kaphatunk e valami összefoglalót az utóbbi 25 évről, amiből megtudhatunk néhány dolgot az elmúlt időszak eseményeiről? Meg, hogy mikor kaphatjuk vissza a cuccainkat. Például én a ruháim, személyes tárgyaim, kardom, puskám lőszerrel együtt? - egy kicsit elhallgatok, majd hozzá teszem – És még egy egyenlőre elméleti kérdés. Ha teszem azt a szülői kérés ellenére, én azt mondom, hogy még ma elmennék innét, akkor megpróbál megállítani valaki, vagy lesz valami következménye? Persze ez egyenlőre csak elméleti kérdés, de nagyon érdekelne az őszinte válasz rá Ezredes úr. - tartom a távolságot, s tisztelet ott van a rangja miatt, azonban tudom, hogy ha ilyen infókat akarok és nem mellé beszédet, akkor muszáj tőle kérdeznem közvetlenül, próbálok megfelelni anyám tanításainak és nem kimutatni az érzelmeimet most, de azért érezhető, hogy ezt még gyakorolni kell, hiszen eddigi életem során, akikkel beszélgettem, azok mind születésem óta ismertek, de itt most egy olyan rendszer egyik tagja előtt állok, aki ráadásul még magas rangú is, akikről anyám meséiből és tanításaiból tudok csak. Testtartásom se fenyegető, miközben Miller ezredeshez beszélek, bár lehet csak szerintem, hiszen, már maga a kinézetem vadabbnak mutat, mint amilyen alapjáraton vagyok, legalábbis azoknak akik nem ismernek. Folyamatosan figyelem, hogy reagál az Ezredes, majd miután válaszolt, tekintetem Al felé fordul, aki szinte mindent felsorol azon listában, hogy mit nem kérdezhetünk tőle, majd közelebb is lépek hozzá.
- Remek... van valami, amiről tudsz, vagy kérdezhetünk akkor téged? - pillantok rá kérdően, majd a plafonra nézek. Ezután Millerre nézek újra, vagy arra aki megszólal.


#24 2010-02-08 13:37:35
Halloween
Miután visszakerülünk önkéntelenül választott szobánkba, hamar újralátom Vic-et és az apját is megismerhetem. Kicsit karót nyelt típus, de ez lehet csak a munkájának és rangjának köszönhető. Abból amit mondd, többek között azt szűröm le, hogy ketten közülünk már nem első alkalommal van ilyen helyzetben. Amikor említi, hogy tisztázva vagyok, vetek egy hálás pillantást Victoriára, de amivel folytatja, attól magamban felmordulok.
~ Szóval a mellettem tébláboló kislány nem csak flancos családdal büszkélkedhet, de egyből trónörökös is lett? Bár igaz, szegény nem tehet arról, hogy milyen elcs*szett ősei vannak... ~ hűtöm le magam gyorsan, mindeközben ebből kifelé nem látszik semmi.
< - Példának okáért én. Bár én Asgardon tartózkodtam az elmúlt időben, oda azért több dolog jutott el, mint hozzátok, hogy mi folyik itt, és még így is van jópár dolog amivel nem vagyok tisztában. Általában én sem rajongok érte, hidd el, de ezt a fejtágítást megéri kibírni. - > torkollom le a közben megszólaló szárnyaskát. Ezután az egyik srác - az amelyik üresen adta vissza a papírt -, felsorol szinte minden, az ittlevőket érdekelhető témát, majd megkér, hogy ezeket hanyagoljuk a kérdéseink során. Tetszik a hozzáállása.
- Nekem egyébként lenne egy kérésem. Külön szobák, ha nem túl nagy gond. - fordulok még az ezredes felé, mielőtt távozik, és közben vetek egy jelentőségteljes pillantást a szobában levők egy bizonyos csoportjára. Konkrétan a fiúk képezik a cselekmény tárgyát. Mert az hagyján, hogy általam teljesen ismeretlen személyekkel kell esetleg lennem, de azért vannak bizonyos határok!


#25 2010-02-08 15:49:14
Tyler
Remek, nincs idő pihenésre mert Máris jön Miller ezredes és mindent katonásan elmagyaráz nekünk, nehogy félreértsünk még itt a végén valamit. Fancsali ábrázattal hallgatom a pasast.
-Nem akarok papagáj lenni, de biztos hogy a szüleink kérték hogy maradjunk egy börtönben?-
Apáék soha nem hagytak volna itt minket. Ha azt akarják hogy beleszokjunk ebbe a világba akkor amit tudni kell azt ők is megtaníthatták volna nekünk. Vagy nem...
Al felé fordulok, aki felajánlotta hogy miről ne kérdezzük őt meg.
-Te figyelj már, mi az a vércsoport?-

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Empty Re: Ötödik Kerületi Börtön (Bronx)

Témanyitás by Thorhalla Kedd 01 Márc. 2011, 10:18

#26 2010-02-08 15:57:22
Henry White
Épp csak lehunyom a szemem, mikor Miller ezredes és Victoria visszatérnek. Felülök és úgy hallgatom az ezredest. A férfi valahogy merevnek tűnik, de talán mert katona. Érdekes, senki sem akarja elhinni hogy a szüleink azt akarják hogy maradjunk itt néhány napig. Én sem nagyon, de ha már így alakult úgy sem tehetünk ellene semmit.
-Ezredes lehetne egy kérésem? Nem kaphatnánk egy vagy két személyes szobákat? Vagy esetleg kicsit kényelmesebb szállást?-
Elég szűkösen leszünk itt azalatt a néhány nap alatt amit kénytelenek vagyunk itt tölteni. Így is elég nagy már a feszültség néhányunk között.


#27 2010-02-08 16:43:34
Serena Davidson
Végül mindenki végzett és megjelentek idekint. Nem volt sok időnk várakozni, mert a korábbi lány, aki kiment visszaérkezett egy férfival. Ó, úgy tűnt, hogy apa és lánya a két személy, náluk legalább együtt a család, nem mintha hiányolnám, hogy apa megint morogjon és fejbe verjen az ostoba kérdéseim miatt. A fickó elmondta, hogy a szülők kérték, hogy maradjunk, ez olyan jellemző, hogy ők, pedig úgy tűnt, hogy senki sem akart hinni neki. Freydis felé pillantottam, szóval hazaértek az Asgardiak és a hercegnő megszólítás hivatalos is lett. A Gyík csak nem tudta befogni, követelőzik, fenyegetőzik, lője le valaki, vagy belezzék ki, csak ne kelljen hallgatnom tovább!
- Hogy nem ők? Ez annyira jellemző rá! – morogtam. – Vércsoport? Manó, Ethan a ti anyátok az orvos... még én is tudom mit jelent, csak azt nem, hogy az enyém mi... Shywa menj! Kérem ezredes ne tartsa fel, ha meg is hal odakint csak megváltás lenne a világnak – vicsorogtam. – A kérdéseket pedig már feltették, bár az érdekelne, hogy turista kiránduláson részt veszünk-e majd – vigyorodtam el. – Valami állatkert félében, ahol a ritka és furcsa lényeket – mutogattam ujjal Shywa felé. – Ott tartják és csodálhassa az egész világ!
A többi rész nem érdekelt első sorban, csakhogy ne kelljen egy helyen lennem vele. Al-re pillantottam, amikor minden témát kizárt, hogy mit ne kérdezzünk tőle, bár nekünk minden új lenne itt, így bármit mond az nekünk új lenne. Shywa-ra sandítottam és ugrásra kész voltam, ha nekem támad, akkor egyből tudjak majd védekezni is ellene.


#28 2010-02-09 01:16:42
Thorhalla
Victoria hallgatta, amit mondott az apja a többieknek, furcsa volt tudni, hogy azok a fiatalok, némelyik idősebb, mint ő, de mindannyian a régen eltűnt hősök és egyebek leszármazottai a többieket kivéve, akik bemásztak a kerítésen. Még mindig alig akarta elhinni, a szülők számára élő legendák voltak. A kérdéseket végighallgatta, amiket a többiek tettek fel és döbbenten nézett az igen furcsa kinézetű lányra, aki egy igen vad dolgot hozott elő. Már vette volna fel a támadóállást, amikor az apja a kezét emelte fel elé, hogy ne tegye. Amint végeztek a kérdésekkel ő szólalt meg.
- Amire ő nem tud válaszolni forduljatok nyugodtan hozzám – mondta barátságosan.
Freydis döbbenten nézett a belépő alakra főleg, amikor bemutatkozott, hallott már róla korábban, ő volt az, akiben az apja lelkének lenyomata volt található. Ez a férfi volt, akibe a lelke tovább élt a halála után, hogy együtt lehessen az anyjával. Victoria-ra pillantott, akkor az a lány valamilyen szinten a testvére lett volna? Nem tudta hova tenni a dolgot és érezte, hogy elvörösödik, amikor Miller felhozta, hogy trónörökös. Soha sem járt Asgardon, de máris az örököse lenne.
- Köszönöm a kedvességét uram – mondta. – Nekem egyelőre nincs kérdésem magukhoz, csak Alyra-hoz, hogy elmesélhetné, hogy Asgardon mi a helyzet és mit kell tudni mi folyik ott a családom hazatértét nem számítva.

Miller látta, hogy a lánya ugrana Shywa-nak a szavai után így kitette a karját, hogy megakadályozza a lányt ebben, majd elkezdett szépen lassan válaszolni mindenkinek a kérdésére.
– Mr. Hjuchia, amennyiben nem hajlandó együtt működni velünk roppant sajnálatos módon értesítjük az édesanyját, hogy mit is tett és nem valószínű, hogy örülne ennek – mondta a férfi. – Mr. Tao nem börtönben lesznek, hanem a S.H.I.E.L.D. egyik helyi bázisán. A bázis területén bárhova mehetnek, és használhatnak minden eszközt. Igen mondhatjuk így is. Mágikus aktivitást észleltünk azon a helyen, ahol maguk megjelentek, a parkban amúgy is sötétedés után tilos tartózkodni, erről a fiatalember is be tud számolni. Egy akciót hiusítottak meg a tűz eloltásával, emberek nem voltak veszélyben, ellenben bűnözőket szándékozott a kirendelt taktikai csoport elfogni, akik így megszöktek. Az Őrszemekben kárt tettek, illetéktelen fegyvertartás is bűntett. Hogy mi veszélyes odakinn? Minden, ugyanis nem ismernek semmit, a fiatalember erről is tud beszélni – nézett szigorúan Alg-ra a férfi. – Ami a szobákat illeti kapnak rendes szállást, egy-két ágyas szobákban, így a hölgyek és az urak külön lesznek egymástól. Kié? Ahogyan Miss Howlett mondta, Logan, avagy Rozsomák ötlete, hogy senkinek se essen baja, amíg nem tudják, hogy milyen itt az élet. Kapnak, teljes hozzáférést a számítógépes hálózathoz, történelem- és egyéb könyveket, amikből tájékozódhatnak. A holmijaikat, amint átfáradnak majd a szálláshelyükre, ami a fegyvereket illeti hölgyem a „feltételes” kérdése után főleg az a válaszom, hogy amint betöltötte a nagykorúságot és szerez hozzá fegyvertartási engedélyt, utána. De más esetben is ezt mondtam volna, mert ez a törvény. Addig felejtse el őket. Ha szülői kérés esetén távozna? Nos nem teheti meg, maga kiskorú ebben az államban, így a szülei döntenek arról, hogy mit tesz, nem maga. Ha próbálna minden esetben erőszakot kellene alkalmaznia az alkalmazottaimon és ezen esetben ők is ezt tennék. Nem hölgyem nincs ilyen hely – nézett még Lorna-ra. – Az apja kilátásba helyezte, hogy nyugodtan fejbe csaphatom, ha ilyeneket beszél, de megnyugodhat, nem emelek kezet önre, de lehetőleg ne provokáljon veszekedést. A vércsoporttal kapcsolatos kérdéseikre is fognak találni választ majd az elérhető adatbázisban.
Még körbenézett a fiatalokon újra, majd ismét megszólalt.
– Ha még van kérdés, akkor kérem tegyék fel, ha nincs Mr. Hjuchia elkezdheti a mesélést.


#29 2010-02-09 03:57:34
Shadow
Lornara pillantok, s szemeim összeszűkülnek, de nem teszek semmit egyenlőre, csak a tekintetem Miller felé fordítom és hallgatom nem törődve Victoria és a többiek reakciójával. Majd mikor Miller elér hozzám, akkor egy kicsit várok, hogy végezzen, majd Lornara bökök.
- Logan ötlete a kis pukkacsra vonatkozik, akinek csak azért nagy a szája jelenleg Miller Ezredes, mert Mano lefogta és nem hagyta az embereinek a torkának ugrani korábban. - Victoriara siklik a tekintetem – Nyugi... Bár a kis pukkancs hülyének néz, de közel se vagyok az. Csak beszélgetünk, s felmérem a lehetőségeket. - majd vissza fordítom a tekintetem az ezredesre. - Szóval itt még gyerek vagyok... remek... Akkor ezek szerint Logan ötlete valóban nem vonatkozik rám, mert nem az apám, de ennek ellenére maradok egyenlőre, mert érdekel, hogy mi történt negyed évszázad alatt, s utána anyámmal szeretnék beszélni, hogy ő egyáltalán tud e erről valóban, s azt szeretné, hogy itt maradjak. - hangom nyugodt, bár érezhető, hogy egyre jobban fogy a türelmem, s Lornara való pillantásaim el is árulhatják, hogy nem az ezredes miatt. - Ez így elég törvényes megoldás lesz Miller ezredes? Így én is tudom, hogy anyám tud erről, s ön is, hogy anyámnak mik velem a további szándékai, az elkövetkező még pár hónapban, amíg el nem jön a következő születésnapom, amire remélem eme engedély mizéria is megoldódik. - próbálok hozzá kedves mosolyt vágni, de csak a komoly kép marad... mégis csak egy Ezredes. Ezután Freydisre pillantok, s oda megyek hozzá, majd csendesen megszólalok.
< - Egyre jobban bánom, hogy ide jöttem Freydis... Boldogíthat a tudat itt, hogy újra gyerekként kezelnek a korom miatt és anyámtól kérhetek engedélyt, aki kitudja, hogy hol van, ráadásul, még a saját tulajdonomban lévő fegyverektől is csak úgy megfosztanak... Ennyit arról, hogy felnőttként kezelnek... Egyenlőre itt talán a szüleink örülnek ennek, hogy hazatérhettek... de ez számomra nem otthon... egy idegen világ, ahol néhány szám adat alapján azt hiszik, hogy tudnak valamit a másikról. Esélyem se lesz bizonyítani, hogy tudok valamit, amíg nem leszek 21 éves... Lorna meg csak a beszólásaival rátesz erre... - > szándékosan asgard nyelvet használok, s csendesen, majd Miller ezredesre pillantok, majd a fiúra, aki végig sorolta, hogy miket nem kérdezgethetünk.
- Engem még érdekelne valami... pontosabban valaki. Natali Gordon, orvos... meg lehet tudni valahogy, hogy esetlegesen él e még, s ha igen, akkor hol lehet megtalálni? - Tekintetem Victoriára, majd az Ezredesre siklik a kérdés közben a fiúról. Ezután várom a mesét, s figyelek, mi is derül ki.


#30 2010-02-09 09:51:38
Hjuchia Sakura
Mikor megemlíti kedves Miller, hogy ha nem vagyok mesélős kedvemben akkor szól anyámnak. Kicsit kikerekednek a szemeim és mint aki karót nyelt le hírtelen, vigyázba vágom magamat és mikor Miller és Shywa befejezte a mondókáját akkor lelkesen csapom össze a tenyeremet és némileg aggódó arckifejezéssel nézek végig a társaságon. Majd egy nagy levegővétel után belekezdek.

- Oké úgy érzem mesélős kedvembe lettem hírtelen. Szóval több csoport tevékenykedik jelenleg kedves hazánkban. Első helyezettem a Testvériség, Magneto irányításával. Ők egy ember ellenes banda. Aztán a második hejezettem az N.F.H.L. Ők egy mutáns ellenes gyülekezet. Vadásznak a mutánsokra és gyilkolják őket. Aztán vannak a Tiszta vér társasága. Ez egy motoros banda, hölgyeket futtatnak. Bár ezt nem értem mit akar takarni. Aztán meg korcs mutánsokra vadászik a banda.- ekkor félmosollyal tekintek Shywa-ra - Aztán van nézzük csak a Dormammu hívei. Ezek valami démonban hisznek és hölgyeket rabolnak el hogy rituálisan feláldozzák őket istenüknek. Nem válogatnak, lehet áldozatuk fiatal, öreg, beteg, egészséges, ember vagy más. Nekik csak az számít, hogy hölgy legyen. Aztán van még a La Familia. Ez egy drogbanda. Talán a legnagyobb itt. Van még pár kissebb drogbanda mint a Fekete sójmok meg Arany peták de ezeknek semmijük sincs a hülye nevükön kívül mert azt tudják terjeszteni amit kapnak a La Familia-tól. Ja majdnem elfelejtettem. Van valami Loki imádó bagázs is, bár anyu azt mondta, hogy meg se próbáljak a közelükbe menni mert akkor odaad valamelyik rasszista bandának, hogy szedjenek cafatokra. De annyit említett róla, hogy Brookly-nt kell kerülnöm. Szal valszeg otlesznek azok. Ha nem tudnátok mik a csoportok akkor elmagyarázom azt is. Szóval a szociológiában csoportnak nevezik az egyének olyan együtteseit, amelyeket bizonyos közös ismérvek jellemeznek, kötnek össze. Az egyes csoportok tárgyalásánál meg szoktak különböztetni informális csoportokat és formális csoportokat. Formális csoportnak nevezik azokat a csoportokat, amelyeket a szervezeti szabályok definiálnak. Ilyen például az intézmény egy-egy osztálya. Informális csoportnak nevezzük azokat a csoportokat, amelyeket nem formális szabályok definiálnak, hanem személyes kapcsolatok, szimpátiák, közös érdekek és azok képviselete tart össze. Lehet mondtam még fura szavakat. Szóval. Rasszizmus. A 19 század óta használjuk ezt amely a francia race kifejezés egy átformált alakja, amely emberfajtát jelent. A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján hierarchiát állít fel. A rasszizmus nyelvi alapon megnyilvánuló formája a lingvicizmus. A lingvicizmus a nyelvi diszkrimináció egy fajtája, olyan ideológiák és struktúrák neve, amelyek a nyelvi alapon elkülönülő közösségek közötti egyenlőtlen hatalommegosztást segítik elő, illetve reprodukálják. A latin eredetű diszkrimináció szó önmagában szétválasztást, megkülönböztetést jelent. A hierarchia jelentése egy olyan fölé- és alárendeltségének rendszere, amiben az emberek vagy dolgok valamilyen szempont pl fontosság, képesség, pozíció alapján vannak elrendezve, kategorizálva. Talán erre legjobb példa a katonaság. Van Nyílt, Rejtett, Szimbolikus, Intézményesített, Kultúrális rasszizmus. Ne ijedjetek meg, a város folyamatosan bandaháború színtere. Ezért gyakran égnek, robbannak, omolnak, zuhannak, repülnek, süllyednek el épületek, emberek, hajók, repülők, államtitkok, osztagok. Sok tűzharc, merénylet és hasonló ember és más által elkövetett merénylet van nap mint nap zajlás alatt. Szóval hogy lángolt a város az egy egész hétköznapi jelenség hála a bandáknak akik nagy mocsokba nyúltak bele vagy csak szeretnek kötözködni más piti bandákkal mint amilyen mellesleg a mienk is. - levegő - És azt hiszem volt egy kérdésünk is a bal sarokban. Mi is a vércsoport? Szóval. A vércsoportrendszerek az emberi vért a benne megtalálható fehérjék antigének, antitestek alapján kategorizálják. Ma 29 ilyen rendszert fogad el a tudomány. A vérátömlesztés során csak az ABO- és az Rh-rendszereket veszik figyelembe, mivel az indirekt antiglobulin teszt és a keresztpróba segítségével kiszűrik az egyéb antigén/antitest-inkompatibilitást a donor vére és a transzfúziót befogadó között. Valamikor széles körben felhasználták a vércsoportokat a törvényszéki orvostanban és az apasági tesztek során, ám használatukat fokozatosan felváltja a DNS-profil analízise, mini- és mikroszatelliták alapján, ami jóval nagyobb biztonságot ad. A vércsoportvizsgálatot inkább csak az apaság valószínűsítésére illetve kizárására alkalmazzák, olcsósága miatt itt még szerepet kaphat. Az ABO rendszert Karl Landsteiner fedezte fel 1900 és 1901 között a bécsi egyetemen, miközben azt vizsgálta, miért menti meg a vérátömlesztés egyes betegek életét, mások viszont miért halnak bele. Felfedezését később Nobel-díjjal jutalmazták. Az emberek fenotípus szerint e rendszer alapján 4 vércsoport valamelyikébe tartoznak. Ezek a csoportok: A, B, AB, 0. Az A és B betűk valójában két antigént jelölnek, az 0-s vércsoportú embereknek ezek egyike sem található meg a vörösvértesteken. Ezeknek az antigéneknek a kialakulásáért egy gén felel. Mivel a génnek három változata létezik (A, B, 0) és ezek kodominánsan öröklődnek, az emberek genotípus szerint 6 csoportot alkotnak hiszen a sorrend mindegy, azaz az A0 és a 0A nem külön eset. Ha nem tudnátok egy egyed fenotípusán érthetjük teljes fizikai megjelenését, vagy egy specifikus jelleg megjelenését, úgy mint a szemszín, amely variálódik az egyedek között. A fenotípust a genotípus, vagy az egyed kromoszómáin hordozott allélek jelenléte alapján határozhatjuk meg. Ez is közre játszott például, hogy szexi fehér hajam lett mint az anyámnak. De vissza a témához. A fenotípus a legtöbb esetben számos géntől és a környezeti hatásoktól együttesen függ. Azonban nem minden allél jelenlétéből lehet következtetni a fenotípusra. És ha esetleg ezt se tudnátok a genotípus egy egyed genetikai felépítése, általában DNS formájában, ami az egyed fenotípusát kódolja. Mellékesen megjegyzem a véradási szabály szerint senki nem kaphat olyan vért, amiben számára idegen antigén található, ugyanis azok antitestjei megtalálhatóak az ő vérében azaz egy A-s ember vérében a B antigén antitestjei jelen vannak. Így az AB-s mindenkitől kaphat, a 0-s viszont csak 0-stól kaphat, de bárkinek adhat. Ha lehetséges, csoport azonos vért adnak a betegeknek. Remélem sikerült válaszolnom a kérdésedre. És nem tudom ki az a Natali Gordon. - Nézek Miller-re - Tényleg nem tudom.

Szinte hihetetlen módon de majd egy levegővétellel elmondtam az egész sztorit így hirtelen, folyamatosan, megszakítás nélkül. Valószínűleg most kicsit Miller átgondolja, hogy ő biztos meg akarta-e kérni ezt a gyereket arra, hogy beszéljen? De mindenesetre eleget tetem a kérésének és bőven, szépen, kifejtve válaszoltam a nekem feltett kérdésre és még el is magyaráztam nekik sok mindent. Veszek megint levegőt és mintha mi sem történt volna figyelek rájuk hátha megint akarnak valamit kérdezni. Teljesen véletlenül épp beszélgetős kedvembe lettem hirtelen.


#31 2010-02-09 12:00:17
Tao
Mr Tao? Hm, nem neveztek még így eddig.
-Visszakaphatom a könyvemet meg az íróeszközeimet... Vagy esetleg egy-két itteni tollat? - Teszem fel még a kérdést a Miller nevű férfinak, aki látszólag eléggé szigorú, de azért úgy tűnik, nem akar nekünk rosszat. Használ néhány olyan kifejezést, amit nem értek, de a lényeg kiderül, Logan azt akarja, maradjunk, úgyhogy maradunk. A hirtelenszőke srác felé nézek, aki beszélni kezd, és csak mondja, és mondja... Elképesztő, mennyi mindent tud, és nem csak általános ismeretekről beszél, hanem nyelvi és tudományos definíciókat mond, pedig az imént azt említette, hogy csak tizenöt éves. Sokat tanulhatnak a gyerekek ezen a helyen, biztos már kiskoruktól kezdve öntik beléjük a tudást. Elmond olyan dolgokat, amikről már volt fogalmam, de a legtöbb azért még teljesen új, így figyelmesen hallgatom. Amikor befejezi, csak akkor veszem ésre, hogy mosolygok a jelenségen, ez a fiú minden bizonnyal kiemelkedő még ezen a bolygón is. Bámulatos.
-Te aztán tudsz, kölyök! - Jegyzem meg vidáman, aztán Ethan mellé lépek.
-Azt hiszem jól kell viselnünk a helyzetet, nem hozhatjuk anyánkat és apádat kínos helyzetbe, úgyhogy fogadjunk szót Millernek. - Aztán visszafordulok Al felé.
-Jut eszembe, mi az a S.H.I.E.L.D.?


#32 2010-02-10 17:30:25
Tyler
-Jó lenne ha mindenki lenyugodna egy kicsit!-
Emelem fel a hangom mikor mindenki kezd kicsit bekattanni, bár inkább csak Shywának és Lornának szól. Aztán végighallgatom Miller szövegét. Remek szóval valami fokozottan őrzött helyen leszünk, ahol naphosszat unalmas adatokat kell bemagolnunk. Lehet Zyro élvezni fogja, de én már előre látom hogy halálra fogom unni magam.
-Bocs lehet hogy alul művelt vagyok ehhez világhoz...-
Válaszolok Lornának tetettet sértődéssel a hangomban. Aztán az egyik fickó kis előadást tart. Az elejére még csak-csak figyelek de a végét már totálisan nem értem, meg nem is érdekel.
-Remélem ezt megkapjuk írásban is....-
Zyro lép mellém, és osztogatja a jó tanácsait. Nem mintha ellenem lenne.
-Oké, tegyük amit az ezredes mond, nem mintha tudnánk mást csinálni. Mellesleg a te apád is, nem csak az enyém...-


#33 2010-02-10 18:00:58
Serena Davidson

Komolyna, ha nem lett volna ennyi őr itt és az ezredes sem, akkor már kicakkoztam volna a szárnyait. Ennyi hülyeséget hogyan lehetett összehordani? Argh! Mintha a korcs anyádat, vagy mégkorcsabb anyádat érdekelné, hogy mi van veled, szerintem inkább örülnek, hogy nem kell együtt lenniük veled. Kis híján felnevettem, amikor Miller közölte vele, hogy nem kapja vissza a fegyvereit csak milyen kritériumok mellett. Kellemetlen! Nem válaszoltam a sértéseire, ha azt hiszi, hogy nincs bennem tartás és visszaszólok, vagy nekitámadok, akkor nagyon tévedett. Több és különb voltam, mint ő.
- Én nyugodt vagyok – vigyorogtam Manó-ra. – Csak az idiótákat nem tudom elviselni, már tudom, hogy miért laktunk a város átellenes végében tőlük.
Al-ra pillantottam, amikor végül beszélni kezdett, csak pislogtam, amíg beszélt, annyi mindent mondott, egy része még stimmelt is abból, amit tudtam, de a helyi dolgok, bandák, istenek, démonok, szekták, vércsoportba is belement olyan ismeretlenek voltak. De legalább tudtuk, hogy merre kell Shywa-t elhagyni, ha el akarjuk hagyni. Úgy tűnt, hogy Freydis nagyapja még mindig lelkesen aktív volt, pedig olyasmit hallottam, hogy megölték, úgy tűnik változnak az idők, de így ha ilyen sok mindent tud, akkor talán az én kérdéseimre is válaszolhat.
- Ó, mi az a Terminátor? Illetve Jason és Freddy Krüger? – pislogtam Al felé. – Valaki mesélt ilyesmit még emlékszem rá. És Tapsi Hapsi? Meg a Weapon X?
Ekkor lépett oda Zyro is hozzám meg Ethan-hoz, és már megint egy családi veszekedés készült kialakulni, hogy kinek ki az apja és ki nem. így inkább beleszóltam, bőven elég volt Shywa sírását hallgatni.
- Én inkább a sajátom miatt aggódnék, nem Tyler bá miatt – néztem a testvérekre. – Ő dühösebb és elviselhetetlenebb tud lenni...
Rájuk vigyorogtam, bíztam benne, hogy ennyivel sikerült elrendezni az egészet.

//Folytatás: Titkos létesítmény//


#34 2010-02-11 15:15:12
Henry White
Megkönnyebbülök mikor kiderül hogy nem kell itt maradnunk, ki tudja mennyi ideig összezárva. Néhány szófoszlányból ítélve már nem csak Lorna és Shywa tépi egymást. A fiú rögtönzött előadását hallgatom de őszintén szólva ez az információ így sok egyszerre.
-Loki bandájáról tudsz esetleg többet is mondani?-
Visszafordulok Miller felé.
-Mikor megyünk át a másik helyre? Lenne egy észrevételem, mi hozzá sem nyúltunk az őrszemekhez. Se mi se a szüleink, szóval nem tudom hogy akkor mi károsodott meg bennük.-


#35 2010-02-11 15:50:48
Thorhalla
Freydis a fejét csóválta azon, amit Shywa csinált, valahogyan megértette Miller ezredest, hogy miért is mondta azt, amit. De a lány csak tovább hisztérikázott, ami sem az ő, sem pedig a többiek helyzetén nem javított.
< - Akkor igazán csöndben maradhatnál, mert csak a saját helyzeteden rontasz Shywa – mondta Freydis komoran. – És tényleg úgy viselkedsz, úgy hisztizel, ahogyan már tőlünk három éves korban sem tűrte el az anyánk. >
Ezek után figyelmesen hallgatta végig, amit Al mesélt, nem mintha sokat értett volna belőle, a bandák leírása még világos volt számára és idegesen kapta fel a fejét, amikor Loki-t emlegette a fiú.
- A nagyapám? – kérdezett bele a mesébe, amikor Loki-t emlegették. – De úgy tudtam, úgy tudtuk, hogy meghalt a Bukáskor...
Hallgatta a kérdéseket és a választ is, amit Al mesélt nekik. Furcsa volt számára, hogy néhány ilyen alapvető dolgot nem tudnak, ami számukra igazából azóta teljesen triviális, amióta megszülettek. Nem csoda, hogy nem akarták őket azonnal kiengedni a szüleik a városba, ebbe a világba, nem sokáig maradhattak volna talpon.
- Zyro ugye? – nézett a lány a fiúra. – Had válaszoljak én, mi a S.H.I.E.L.D. egy rövidítés, a „Strategic Hazard, Intervention, Espionage Logistics Directorate”-nak vagy a „Supreme Heaquarters, International Espionage, Law-enforcement Division”. Az Amerikai Szövetséges Államok elsődleges terrorista-elhárító és hírszerző szervezete, ami az egész Földet behálózza. Igyekszünk megakadályozni a Földön a katasztrófákat és közbelépni, ha bármi olyan dolog történik, ami pánikot okozna, mint a ti feltűnésetek. Még szerencse, hogy éppen a közelben volt egy osztag, nem tudom, hogy mi lett volna, ha a rendőrség és New York kormányzata talál rátok. Freyr ugye – nézett a másik fiúra. – A szüleitek mágiája sértette a gépeket, nem ti.

< - Mert úgy viselkedik, mint egy gyermek, hölgyem – nézett Miller Shywa-ra. – Fogadja meg a lá... Lady Freydis tanácsát. >
- Nem, Natalie Gordon-t megölték néhány órával ezelőtt, és a pukkancs kifejezést Mr. Howlett magára használta hölgyem, nem pedig Miss Howlett-re, illetve valamilyen szájkosarat említett, hogy nem árt magának, mert nehezen kezelhető és problémás személy. Amíg gyerekként viselkedik, ne várja, hogy mások felnőttként gondoljanak magára, amúgy Miss Black, az édesanyja is kérte, hogy tartsuk itt, mielőtt ostobaságot csinálna, de ezt nem akartam a többiek előtt mondani, de nem hagy választási lehetőséget – felelte a férfi komoran. – Nos természetesen kap tollakat Mr. Tao, ha szeretne és a felszereléseik is már várják magukat a szállásukon. A fegyvereket leszámítva. Kérem egy helyre gyűljenek, mert azonnal indulunk is!
Miller megvárta, amíg mindenki összegyűlt egy kicsit közelebb, majd a karján levő szerkezeten megnyomott néhány gombot, mire éles villanás következett és teleportáció egy új helyszínre.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Ötödik Kerületi Börtön (Bronx) Empty Re: Ötödik Kerületi Börtön (Bronx)

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.