Brahe és Rain (Halloween 2028)
1 / 1 oldal • Megosztás
Brahe és Rain (Halloween 2028)
Brahe Elaine McKenzie és Rain Akerman játéka.
Re: Brahe és Rain (Halloween 2028)
Brahe Elaine McKenzie
Időutazó, X-diák, mágiahasználó
Játékostárs(ak) neve: Rain Akerman
~ Helyszín: Bálterem ~
- kép:
Végül Brahe mégsem augusztus végén kezdte meg az iskolát, hanem még majdnem két hónapja volt arra, hogy az e kori emberek között szocializálódjon. Mindez annyira nem volt könnyű, hiszen teljesen más világban éltek, más szokásokkal, mint a fiatal lány. Hozzá legközelebb talán a Végsők álltak, de ott meg nem igen tudott maradni hosszabb távon a Végsőknek szükséges veszélyes sugárzás miatt. Utána olvasott ennek az ünnepnek, amit október végén tartanak az emberek, a Halloween-nek. A halál és halottkultusz számára sem volt idegen, ez mindig is volt, csak éppen akkoriban nem próbálták átverni a lelkeket jelmezekkel, és a gyerekek sem tartottak édesség vadászatot, mint most. Igaz ezt kifejezetten aranyosnak találta. Azt javasolták neki, hogy jöjjön el a bálra, hátha itt sikerül, ha barátokat nem is, de ismerősöket találni, lehet, hogy még azokkal is összefut, akiket megismert a múltban. Ez az eshetőség, lehetőség még tetszett is neki, amit sikerült megtudnia, hogy Rain volt az, aki korban nagyjából vele egy idős, a többiek idősebbek, így neki örült volna talán a legjobban. Sikerült is megfelelő ruházatot találnia magának, egészen pontosan kölcsön kérni, így ebben érkezett meg a bál helyszínére, a bálterembe.
Egyelőre, mivel nem volt túlságosan ismerős az itteni szokásokban, hogy mit kell tenni, miket lehet és sorolhatta volna, így egyelőre úgy döntött, hogy inkább leül az asztalokhoz és onnan figyeli, hogy a többiek mit tesznek. Úgy vélte, hogy ebből tudja a legtöbbet tanulni ebben a helyzetben és hátha kiszúr egy ismerőst, akit aztán „leszólíthat”, jelezve neki, hogy ő is itt van. Remélhetőleg a korábbiak után nem fogják ellenségesen fogadni őt, hiszen együtt okozták a robbanást és talán azt hiszik, hogy miattuk süllyedt el a két kontinens, ami persze nem volt igaz, súlyosabb árat is fizethettek volna azért, hogyha nem ez történik. Lehet, hogy mindenki meghalt volna a világon.
- felszerelés:
:: Halloween 2028
:: Játékos társ: Brahe Elaine McKenzie
- Felszerelés / egyéb:
- ruha:: edzőcipő, farmer, sötétkék könyékik érő ujjú póló, alkar kesztyű mindkét kezén ami befut a póló ujja alá::
egyéb:: hüvelyk és mutató ujján ragtapaszok tekerve jobbon is balon is
Valamennyire jókor jött ez a halloween. Egy ok amivel kilehetett tolni engem a szerelgetésemből amivel majd hogy mindig lefoglaltam magamat. Utoljára akkor lazultam kicsit mikor az egyik diákkal ebédeltem egyet aztán meg elaludtam a kanapén. Talán nem is lesz rossz egy kis tömeg a bálon. Reggel még felkelés után rutin szerűen szedtem be mindent aztán meg jött a folytatása a rutinnak még amíg el nem érkezett az idő a bálra. Legutóbb felöltöztem maskarába de most nem éreztem úgy, hogy nagyon szeretnék. Gyorsan kinőttem belőle, nincs kedvem? Minek? Sok minden, de most csak a kaja miatt jöttem el legfőképpen. A bálterem ajtaján belépés előtt még nyújtózkodtam egyet, eléggé be voltam görnyedve az asztal felett, már kellett ez a kis nyújtás.
A terembe belépés után pedig körbe is pásztázom a termet, kik jöttel el már meg milyen a hangulat is. Természetesen minden rendben van, nincsen semmi extra első ránézésre. A tekintetemet végül az egyik asztalnál magában üldögélő fogja meg. Elsőre nem is tűnt fel a maskarája miatt teljesen más képet fest magáról de ott az Ő, Brahe. Oda megyek hozzá és leülök mellette az asztalhoz miközben az egyik kikészített poharat oda is húzom magamhoz.
- Nem baj ha csatlakozok?
Kérdezem tőle mosolyogva. Furcsa, hogy csak így itt ül egymagában, hisz biztos megtanították ezekre a szociális estékre meg minden, biztos tudna ha akarna elbeszélgetni mindenkivel és jól szórakozni. Gyerekeknek úgy is sokkal élvezetesebbek ezek az ünnepségek, eventek.
Hozzászólások régi : 0
Karakteradatok
Főkarakter: Akerman
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz
Brahe Elaine McKenzie
- kép:
Brahe egyelőre még mindig a tömeget bambulta, akik itt voltak; továbbra sem látott egyelten ismerős arcot sem. Nem mintha olyan sok ismerős arcot ismert volna itt. Konkrétan az igazgatót, a két helyettest, Godlaw-t és Rain-t ismerte, rajtuk kívül pedig Ms. Frost-ot és Mrs. Miller-t. Ehhez képest pedig több százan jártak az iskolába és tanárokból is jócskán több volt. Ami az ételt illette furcsa volt a számára, az Örök Városban és Attilanon is teljesen mást kapott, más íz világgal, ezt még nagyon szoknia kellett, ahogyan az italokat is. Otthon, a régi Atlantiszon nem igen ajánlották a sima víz fogyasztását, hiszen nem tudták tisztítani, itt meg pont az volt a gond, hogy túl tiszta. Így ezzel és effélékkel való gondolkodással volt elfoglalva, amikor meghallotta, hogy valaki a megszólítja. A hang ismerős volt és azonnal a felé fordult. Amint ezt megtette, akkor már meg is ismerte. Túlságosan sok személlyel találkozott, amióta a jelenben volt, így ezért nem tudta elsőre hova tenni mindezt. Amint meglátta és megismerte Rain-t, akkor elmosolyodott.
~ Szia! Örülök, hogy látlak! ~ üzente telepatikusan, ahogyan az örömöt is, amit érzett. ~
Így legalább Rain is tudhatta, hogy a lány öröme valós és nem pedig megjátszott, mint az emberek többségéé.
~ Nem, ülj csak le, úgysem vártam senkit, csak lejöttem nézelődni ~ „mondta”. ~ Furcsa ez az „ünnep” ~
Itt némi zavart küldött Rain irányába, ebből a szempontból talán nyíltabb volt, mint mások, mert nem fogta vissza magát abban sem, hogy érzelmeket közvetítsen, neki ez a természetes kommunikációhoz tartozott, ahogyan azt a múltban a fiú is tapasztalhatta már az első beszélgetéseikkor.
~ Egészen pontosan az egész világ furcsa ahhoz képest, ahol én éltem, még nem igazán találom a helyemet ~ hadarta. ~
- felszerelés/egyebek:
- Felszerelés / egyéb:
- ruha:: edzőcipő, farmer, sötétkék könyékik érő ujjú póló, alkar kesztyű mindkét kezén ami befut a póló ujja alá::
Helyet foglalok, hogy nem volt Brahe ellenére az érkezésem és az asztalon lévő poharak közül egyet megfogtam és magam elé vettem. El is felejtettem, hogy telepatikusan beszél, elsőre meg is lepett így hallani a hangját de igazából csak így hallottam még beszélni mikor a múltban is találkoztunk. Bár így vissza gondolva rá, majd kell találnom egy megfelelő pillanatot amikor elnézést kérek tőle. Nem igazán adtam sok gondolkodási időt a múltban felé mert teljesen elkönyveltem azt egy fix eseménynek és most lássa mindenki, itt a kis hölgy élőben.
- Furcsa mi? Hát, főként a gyerekeknek szól szerintem. A sok cukorral és jelmezzel, kopoktatva végig az ajtókon az édességekért.
Írom le kicsit egyszerűen az egészet mivel sok alkalmam nekem sem volt, sőt alkalmam nekem sosem volt az ilyesmihez. Utóbbi évben volt elég erőm, hogy kijöjjek a bálra és most.
- Bár gondolom már kinőtted azt a kort te is, hogy csak úgy menj ajtókon kopogtatni cukorkáért.
Mosolygok rá, igazából jó kérdés, hogy hány éves lehet, olyan fiatalnak fest, meg a múltban is annak festett. Bár az biztos, hogy a tizen éves kort már kinőtte, de még is fel van öltözve jelmezbe. Mondjuk tavaly én is fel voltam meg az igazgató úr is.
- Ez mondjuk várható volt, nem? Hogy furcsa számodra a mi időnk, még is csak egy nagy időugrás után vagy. Az lenne a meglepő ha minden értelmes lenne. Itt a suliban pedig mindenki kedves és segítőkész is, szóval nem kell tartani semmitől.- Felnézek Brahe-ra és elmosolyodom- És még a kaja is jó.
Bár egyértelműen vidámítani próbáltam ezzel egy gyors pillantást vetettem az italos pultra. Szerencsére semmi alkoholosat nem szolgálnak fel így nem kell nagyon válogatnom sem nehogy véletlenül olyant vegyek el amit nem kéne és miután kiszúrtam egy flakon szénsavas üdítőt az hamar meg is jeleni előttem és megfogom mielőtt lekoppanna az asztalra. Leteszem finoman és egyenlőre ott hagyom, elégszer lőtt már arcon az ilyen, hogy hagyjam kicsit leülni a nagy eséllyel felrázott szénsavas italt.
- Említve is az ételeket, mennyire bírod a főztöket? Gondolom teljesen más mint amit eddig kóstolhattál.
Karakteradatok
Brahe Elaine McKenzie
- kép:
A lány figyelmesen hallgatta végig, hogy mit is mondott Rain erről az ünnepségről. Most csak érzelmeket közvetített a fiú felé, hogy aranyosnak találja ezt az egész szokást és mulattatja mindez. Valóban így volt, de egyben szokatlan is, de az nem igazán zavarta. Úgy vélte ugyan, hogy valószínűleg van mélyebb vonal is húzódik ezen szokás miatt, de most csak az egyszerűbb és emészthetőbb dolgokat kapta meg információ gyanánt. Majd utána kellene olvasnia könyvekben… vagy az interneten, amit még ő maga is csodás vívmánynak ítélt meg.
~ Aranyos szokás, ha jól gondolom a gyerekek jól szoktak szórakozni rajta ~ üzente. ~
A kíváncsiság ismét ott volt az átküldött érzelmek között. A következőn elmosolyodott, és bólintott is.
~ A ti időszámításotok szerint tizenhatnak felelek meg, azaz jó négy éve felnőttnek számítok. Vagyis számítottam otthon. Amíg Attilan-on voltam ott is e ként kezeltek, felnőttnek, és az Örök Városban is. Csak itt az emberek között nem… hanem buta gyereknek. Rosszul esik. ~
A közvetített érzésekből is érezhető volt, hogy valóban rosszul esett neki mindez. Már csak azért is így volt, mert odahaza főparancsnok volt, hadvezér, aki emberek ezreit vezette csatába, itt meg teljesen máshogyan kezelték. Pedig ő maga is olyanokat látott, élt meg, amiket más nem biztos, hogy megfog. A következőkkel teljesen egyetértett, mindezt át is küldte Rainnak, hogy egyetért vele, miután a fiú befejezte, akkor ő „szólalt” meg.
~ Igen, valóban gond lenne akkor – mosolyodott el. ~ A legjobb dolog a jelenben eddig az internet. Sokkal egyszerűbben vannak a dolgok leírva, mint a Végsők rendszerében. ~
Az ételekre felvonta a szemöldökét, majd figyelte, ahogyan Rain szerzett egy üdítőt magának. Rá is lett kérdezve, hogy ezekkel hogy áll, ez egy nagyon jó kérdés volt, amin el is gondolkodott egy kicsit.
~ Határozottan más! ~ értett egyet. ~ Sokkal több minden van most, más az ízük, ennyi fűszert nem is ismertünk és minden hús szárított volt szinte. A kenyér, a gabonák más ízűek, de ízletes, jó, hogy ilyen sok féle ételből lehet válogatni. Szinte már-már pazarlásnak érzem. ~
Néhány pillanatig habozott, hogy a következő kérdést feltegye-e, de végül is megtette.
~ Miért kezdik ebben a korban olyan későn felnőttként kezelni az embereket? ~ kérdezte. ~
- felszerelés/egyebek:
- Felszerelés / egyéb:
- Nagyon is élvezik az már biztos.
Igazolom vissza neki, bár kár, hogy nem tudom ezt persze tapasztalatból mondani hanem csak egy bátorításként, hogy igen ez egy jó dolog a gyerekeknek és élvezetes. Amikor mondja, hogy hány évesnek is számít a mi időnk szerint csak elkönyvelem magamban, igazán örülök, hogy elő lépett vele mert nem tudtam volna megmondani, hogy mennyi is lehet most hisz elég apró termetűnek mondanám és nem is csodálkozom azon, hogy gyermekként kezelik hiszen az is. Már a mi időnk szerint szóval valószínűleg ez nem tetszik neki.
- Ezt ne vedd magadra, csak azért van mert a mi, hát vallásnak meg hitnek nem inkább törvények szerint még annak vagy tekintendő.
Egy pillanatra elmerengek majd kicsit kínomban kacagok egyet. Elnézve a közelmúltunkat és ilyeneket azért nem annyira békés a dolog de még mindig jobb mint amit ő élhetett át a háború verte időben szóval bőven több dolgot élhetett át már most mint mások kétszer ennyi év alatt mint ő élt még csak. De igen el tudom képzelni, hogy miként érezheti magát, hogy csak gyereknek nézik attól függetlenül, hogy milyen pozícióban volt.
- Próbálj inkább úgy tekinteni rá mint egy lehetőségre, hogy azt csinálhatsz amit csak szeretnél. Sok mindent kipróbálhatsz és szórakozhatsz.
Remélem, hogy ez valamelyest jobban fogja érinteni, lehet hogy fiatalként, gyerekként kezelik de neki sem kell már parancsokat osztania és sereget vezetnie harcokba és folyton élet halál szituációban lennie, szóval tud is gyerek lenni.
A következőkre csak bólogatni tudok.
- Igen az internet csodái, bármi ami létezik az fent van rajta, vagy mondhatni ami nincs rajta az nem létezik!
Artikulálok a kezemmel közben.
- És persze a kaják, ahány nemzet annyi féle! Bár vannak bőven olyanok amik nem valóak a gyomromnak. Remélem tervezel evő turnét tartani, ahogy mondtad is rengeteg fűszer és minden van szóval bőven van mit megkóstolni és kiélvezni az ízeket.
Bátorítom rá majd megfogom az üdítős flakont és kinyitom azt, kínálóan Brahe felé mutatom, hogy kér-e és ha igen akkor neki is öntök egy pohárba majd magamnak. Az ételekről még én is nagyobb lelkesedéssel beszéltem mint másról. Persze nem lepődök meg magamon hisz csak mióta a suliba vagyok vannak egyáltalán igazi étkezéseim ami nem valamilyen túl processzált ételnek nevezett vacak volt. Persze az instant kaják megint mások. Ez az intézet mindenképpen jobb mint amiben voltam régen.
Karakteradatok
Brahe Elaine McKenzie
- kép:
Bólintott, noha nem tudta, hogy tényleg úgy van-e, ahogyan Rain mondta, de a korábbi szavaiból gyanította, hogy igen. Vagyis a gyerekek tényleg igencsak élvezhetik az ilyesmit. Már a saját idejében szerették az efféléket, nem tartotta lehetetlennek, hogy ez ne változzon ennyi idő után sem. Utána felhozta, hogy zavarta, hogy gyereknek kezelik, hiszen már régen nem volt az, minderre is kapott magyarázatot, hogy a törvények határozták meg, hogy hány éves korig az valaki. Ez nem tetszett neki, főleg, hogy nagyon sokáig kitolták, amennyire látta ebben az államban 21 év volt ez a kor. A saját idejében sokan ezt a kort meg sem élték már! Persze nem Atlantiszon, hiszen az övék ritka fejlett kultúra volt az őskorban, de a többi civilizációban nem éltek eddig az emberek.
~ Az én koromban a mi népünket leszámítva a többi népnél a 18-21 éves személy már hajlott öregember volt, vagy halott ~ üzente. ~ Nálunk Atlantiszon eléltek az emberek olyan 40-50 éves korukig is. Ahogyan olvastam ez úgy az 1700-1800-as évekre volt jellemző, hogy akkor jött ez az átlagéletkor, vagy még később. ~
Fejtette ki, hogy őt magát is miért is zavarja mindez és miért olyan furcsa neki. Tehet bármit, amit szeretne? Minderre igencsak elkomorult és ezt az érzést közvetítette is Rain irányába a szavaival egyetemben.
~ Épp azt nem tehetem ~ mondta. ~ Nem hívhatok össze hadsereget a nevelőapám ellen, hogy hadba vezessem őket. Megőrjít a tétlenség! Nincs meg a varázserőm jelentős része, lényegében kommunikálni tudok veled és kisebb tárgyakat felrobbantani. Pedig láttad, hogy mire voltam képes! ~
Ő maga is elmosolyodott az internetes dolgon.
~ A Végsőknek is van hasonló, csak az jóval több, révén 65 millió év alatt sok minden összegyűlt ~
A következő, ami szóba került az ételek voltak, itt is figyelmesen hallgatta, hogy mennyi minden van. Az ő idejében tényleg kevés volt, mindenkinek hasonló minden.
~ Úgy olvastam, hogy vannak ilyen élelmiszer-kiszolgálók… étterem azt hiszem ez a neve, ami egy-egy kultúrára épül. Majd ajánlhatnál néhányat, vagy elmehetnénk közösen enni valahol valamit ~ hozta fel. ~
Ahogyan az üveget felé nyújtotta Rain, akkor a poharát odamutatta és hagyta, hogy a fiú teletöltse.
~ Köszönöm ~ üzente hálásan. ~ Remélem nem zavaró, hogy nem tudok semmilyen kézjelet, vagy szavakat formálni, csak így gondolatban üzenni neked. ~
- felszerelés/egyebek:
- Felszerelés / egyéb:
Nem tudtam sok mindent csinálni mint sem elmosolyodni, hogy az ő korában én már aggastyánnak számítottam. Nem tudtam elképzelni, hogy én olyan nagy öreg lennék már hiszen olyan fiatal vagyok még.
- Azért én nem tűnök olyan öregnek, ugye?
Kérdezem meg tőle bár ez csak költői volt. Tudom, legalább is remélem, hogy tudja most már ez egy nagyon fiatal kor még. Legalább hetven vagy nyolcvan éves korukig is elélnek az emberek már, sőt vannak akik még tovább. Az ezt követő érzésst is amit közvetített a szavaival nem mondhattam egy hálás érzésnek. Egyértelművé teszi ha nem tetszik neki valami de nem kicsit lepődtem meg, hogy amit csinálni akar az hadsereg felállítása és vezénylése meg az ereje. Hát igen az jócskán megcsappanhatott az időugrás miatt. Nem tudom mit mondjak neki erre, már olyant amivel nem haragítom magamra csak jobban.
- Rengeteg minden változott a korhoz képest amiből érkeztél, sajnos alkalmazkodni kell a jelen szabályaihoz, ha nem is értesz egyet velük.
Kissé szomorúbban fejezem be a mondatot ahogy vissza emlékezek egy nekem nagyon régi történetre. De végül egy mosolyba formálom át az arcomat és kedélyesen tartom magamat Brahe előtt.
- Igen vannak éttermek, különböző nemzeti ételekkel általában. A városban egész sok van, de étterem mellett még vannak gyors kajáldák is. Bár utóbbit nem mindig lehet nevezni természetes ételnek.
Töltöttem mindkettőnknek a kólából majd miután letettem a flakont megfogtam a poharamat és felemeltem kicsit kitartva Brahe felé.
- Elviszlek majd ilyen éttermekbe, mit szólsz?
Karakteradatok
Brahe Elaine McKenzie
- kép:
A lány megrázta a fejét a kérdésen és elmosolyodott. De azért úgy érezte, hogy még hozzá kell tennie valamit a dolgokhoz.
~ Itt nem, de emlékszel a hadnagyaimra, akinek a testében voltál, voltatok? ~ kérdezte. ~ Ők olyan 22-24 év körül voltak ~
Azt már tudta, hogy manapság az ötvenes, hatvanas évek beliek néznek ki úgy, ahogyan az ő emberei tették. De akkoriban tényleg más világ volt. Arra megrázta a fejét, hogy alkalmazkodnia kellene ehhez, ami itt volt. Nem akart, igazából soha sem volt túlzottan az erőssége, mindig is ambiciózus személy volt, erős jellemmel párosulva, azért is volt ott tizenhat évesen, ahol. Tudta, hogy szocializálódni küldték ide, de neki mindez igencsak nehéz volt. Főleg ennyi megkötéssel. Azt látta, hogy a fiatalok élvezik, hogy azt tehetnek, amit akarnak, bulizhatnak, szórakozhatnak, még úgyis képesek voltak arra, hogy mennyi csapás érte a bolygót. De saját maga nem.
~ Lehet, hogy visszamegyek Attilan-ra, ott felnőttként kezelnek ~ mondta. ~ Érdekes, hogy az összes fejlettebb faj visszavett a korokból, az embertelenek 15 éves kortól felnőttek, a shi’arok 14-től… csak az emberek nem. ~
Ez után valamivel normálisabb és jobb téma került szóba, az ételek. Érdeklődve hallgatta, hogy mit is mondott Rain, hogy tényleg sok ilyen étterem van a városban is. Erről jutott eszébe, hogy még nem is látta Salem-et.
~ Nagyszerű ~ üzente boldogan. ~ A nem természetes étel mit jelent? Ahogyan a gyors kajálda? Gyorsan kell enni? ~
Az efféle szleng és kifejezések még nem voltak tiszták neki, nem is volt még ideje utána nézni sem ezeknek.
- felszerelés/egyebek:
Similar topics
» X Halloween 2028. (X event)
» Felicia és Gwen (Halloween 2028)
» Tyra Rel Brahe
» Brahe Elaine McKenzie
» Brahe Elaine McKenzie szobája
» Felicia és Gwen (Halloween 2028)
» Tyra Rel Brahe
» Brahe Elaine McKenzie
» Brahe Elaine McKenzie szobája
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.