Keth Tye E'ron (Köztársasági - MNJK)

Go down

Keth Tye E'ron (Köztársasági - MNJK) Empty Keth Tye E'ron (Köztársasági - MNJK)

Témanyitás by Rhyssa Edaara Quillan Hétf. 10 Jún. 2019, 00:02

Név: Keth Tye E’ron
Egyéb név(i): Kistestvér (Xeth által)
Faj: Humanoid (klón), erőhasználó
Nem: Férfi
Jellem: Megfontolt, távolságtartó, ridegnek tűnő (Rhys-t kivéve, lényegében csak irányában vannak érzelmei)
Születési helye és idő: Dromund Kaas, MU 3 (negyedik hónap közepe) (klóné, nem magáé a személyiségé)
Kor: Rituáléval: 11,5 (ME 8 végén jött létre), ~ 2 év (külön személyiségként, MU 2 nyolcadik hónapban vált külön Xeth-től a személyiség), 1 év (külön, ebben testben)
Család:
- Rhyssa Edaara Quillan-E’ron (feleség)
- Lord Xeth - „ikertestvér”
Foglalkozás/kaszt: szürke jedi, a Havoc Squad még mindig a tábornokának tekinti
Testmagassága: 182 cm
Testsúlya: 77 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Fekete
Bőre színe: Kaukázusi
Különleges ismertetőjel: Lila színű „Xesh” betű tetoválva az arcára, hátára és a karjaira;

Életrajza:
Fogalmazhatunk úgy, hogy Keth élete nem éppen ideálisan indult és alakult, és akkor ez még enyhe kifejezés lenne. Maga a személyiség és a szerep Lord Hiuval segítségével született meg, amikor eldöntötték Xeth-el, hogy a férfi Tython koordinátáiért beépül Jedi rendbe. A rituálé eltörölte a férfiban a sötét oldalt teljes mértékben. Azonban ekkor még nem is lehetett tudni, hogy micsoda árat fog ezért a későbbiekben fizetni plusz a későbbi események miatt. A háttértörténet alapján Keth Tye E’ron a 9.szektor egyik bolygóján született, majd került be az Arkinnea-i jedi templomba, ahol nevelkedett, majd itt is lett jedi lovag belőle. Ő szerencsésen megúszta Lord Xeth támadását és mészárlását, amikor kiirtott mindenkit, aki a templomhoz tartozott. Nem tudta, de egy túlélő volt, akinek létére tizenkét évvel később derült csak fény. A történet alapján Keth még időben ki tudta lopni a helyi adattárat és azzal indult Coruscantra, amiben persze a hamis adatok voltak, hogy ő is ott élt.
Így Xeth immáron Keth-ként elindult ME 8 végén, hogy csatlakozzon a kitalált hátterével a Köztársasághoz, ahova már előre küldte az egyik megbízható Halálosztagosát is, Gilad Romet-et is, hogy épüljön be a Köztársasági seregbe. Valamilyen oknál fogva nem egyenesen a köztárasági bázisra ment, hanem olyan érzése volt, hogy a legjobb ha egy teljesen elhagyatott környéken egy tónál a dzsungelben, szó szerint a semmi közepén haladt. Itt érezte meg, hogy valaki kétségbeesetten hívja és kér segítséget az Erőn keresztül a tóból. Még éppen időben mentett ki egy fiatal vörös hajú lányt onnan, még újra tudta éleszteni őt mielőtt egyé vált volna az Erővel. Elsőre padawannak hitte, de a lány élből leszólta, hogy nem az, már amennyire az erejéből tellett ebben a helyzetben. Szerelem volt az első látásra, a férfi az első pillanatban beleszeretett a nála jó hat évvel fiatalabb lányba és létrejött közöttük az életkötelék is. Később mindez hatalmas segítség volt ahhoz, hogy Keth önálló személyiség legyen. Már az is felkeltette a figyelmét, hogy mennyi mindenre képes Rhyssa pedig soha senki sem tanította őt erőre.
A hamis adatait a jedi rend elfogadta, meg sem kérdőjelezte azt, hogy tényleg az, akinek mondja magát. Ezek után vállalta el a háborúban a Havoc Squad feletti tábornokoskodást, mert Romet is oda került be. Közben pedig a lánnyal is tartotta a kapcsolatot, de mivel Jedinek adta ki magát és fenn kellett tartania a látszatott, így nem kezdeményezhetett irányába, de érezte, hogy a lány is vonózik iránta, így diszkréten elültette a lány fülében a bogarat, hogy képes lehet bekerülni a Havoc Squad-ba és utasította Romet-t is, hogy tegyen meg ennek érdekében mindent. Mint kiderült remek döntés volt, mert évekkel később Rhyssa már a Köztársaság legjobb pilótái között volt. Közben persze végig igyekezett megtudni a Tython helyzetét, távolról Lady Stradd nagy közreműködésével vezette a birodalmi hírszerzést is. Mikor a lányt áthelyezték a Havoc Squad-ba, akkor Romet kezei alá került, de mivel túlságosan is görcsölt így messze nem hozta a formáját, Keth sietett a segítségére és tanított neki pár trükköt, hiszen képzetlen volt az Erőben a lány, még ha nagy potenciálok is voltak benne. Ezen idő alatt érezte meg először, hogy a lány már nem csak vonzódik hozzá, hanem kölcsönösen egymásba szerettek. Ennek fényében nem mondott nemet, amikor a lány megkérte, hogy a férfi tanítsa.
Úgyis egy helyen szolgáltak és a háború miatt szinte folyamatosan a 9.szekotrban voltak, így nem látta akadályát sem, főleg, hogy mostanra már megalapozta a bizalmat maga irányába és nem merült fel az sem, hogy gond lehet. Xeth-nek nem tűnt fel, de Rhys folyamatos közelsége elkezdte felgyorsítani a rituálé mellékhatását és Keth egyre inkább önálló kezdett lenni és a két személyiség noha nagyon hasonló volt, mégis kezdett elválni egymástól. Főleg, ahogyan egyre jobban ismerték megy egymást, elkezdték tegezni is egymást és a kapcsolatuk is mélyült. Remekül szórakoztatta ekkoriban, hogy Rhys túljutott azon, hogy jedi és próbált flörtölni vele, majd ME 4 végén az egyik edzés végén a fiatal nővé serdült lány meg is csókolta, amit ő is viszonzott, de végül mivel tartani akarta magát a küldetéséhez úgymond elküldte Rhys-t, hogy jediként ezt neki nem szabad. Ez a rész Keth volt, mert Xeth-et nem érdekelte volna ebben a helyzetben.
Néhány héttel később, már ME 3-ban már Xeth aratott győzelmet Keth felett és a titkos bázison eltöltötték első közös éjszakájukat és ettől kezdve voltak együtt. A következő években a két személyiség egyre jobban távolodott egymástól, a feladathoz azonban nem nagyon jutott közelebb, mert mintha senki sem tudott volna a Tython-ról semmit. Közben boldog kapcsolatban éltek Rhys-el, egyre inkább hármasban, mintsem ketten. A két személyiség hasadásán az sem segített, hogy a Mon Calamari-n kénytelen volt sötét oldali erővel meggyógyítani a szeretett nőt, akit utána hetekig rejtegetnie kellett, hogy nehogy bárki észrevegye rajta mindezt. Következő évben nagyon közel volt a lebukáshoz a Hylarin ostrománál, ahol egy sith eljutott hozzá, aki tudta is, hogy kicsoda és itt a harc kettejük közt tényleges volt és a Hírszerzési szféra nagyúri címéért ment, persze Keth győzött, így a titka és a küldetése sem került veszélybe. Mellette Rhys szinte ragyogott, a háború szörnyűségei ellenére is mindig vidám, boldog és lelkes volt, ebben a tekintetben talán Xeth-hez illett jobban, mert a férfi mutatta ki az érzelmeit inkább, míg Keth visszafogottabb és távolságtartóbb volt, ahogyan egy jeditől elvárják.
Miután vége lett a háborúnak noha Keth is ugyanannyira szerette a nőt, mint Xeth, de ő inkább gondolt a lány biztonságára, mint abban a percben Xeth, de ismét Xeth győzött és megkérte Rhys kezét. Saját maga is határtalanul boldog volt, amikor a nő igent mondott, mert szerette volna feleségként is maga mellett tudni. Jassa-t avatta csak be ebbe korábban, ahogyan az esküvő megszervezésébe is. Így lényegében Rhys mindkét férfihoz feleségül ment azon a napon a Toruga-n, ahova már jó ideje eljártak, hogy gyedül legyenek és ott edzhessenek. Eddigre Xeth azt már tapasztalta, hogy Keth-t a küldetés sem érdekli, nem köteleződött el csak Rhys felé, bármi más, ami ilyesmivel járt volna hidegen hagyta a másik felét, ezt már ekkor gyűlölte benne. Az esküvő után jött a szokása - valószínűleg egyik férfi sem tudja, hogy melyikőjüktől jött az ötlet - hogy Rhys-nél hagyták a fénykardot, szerelmi zálogként és csak a küldetésük után vették vissza. A következő két évben végig boldogan éltek, eddigre már nagyon elhatárolódott a két személyiség, de egyik félnek sem tűnt fel, így már volt, hogy tényleg csak maga volt a nővel, vagy épp csak Xeth. Úgy éltek jó ideje szerelmi háromszögben, hogy ez senkinek sem tűnt fel. MU 2 nyolcadik hónapig.
Rhys ekkor pár napja, vagy egy hete már gyengélkedett, Jassa arra tippelt, hogy a nő terhes. Pár nappal később pedig Xeth is megérezte, hogy tényleg ez a helyzet. Egy pillanatra bepánikolt a hírre, és ekkor egyetlen gondolat erejére megfordult a fejében, hogy lehet, hogy végeznie kéne a nővel - amit saját maga sem gondolt komolyan - és ez volt a pillanat, amikor a két személyiség ténylegesen szétszakadt és létrejött a „tudathasadás”, hogy Keth megvédhesse Rhys-t. Az utolsó közös éjszakájukon Keth irányított, majd reggel elbúcsúzott egy hazugsággal, hogy hamarosan visszajön a feladata végeztével.

A rendnél is hazudott, a lehető legtávolabb futott Rhys-től, hogy Xeth ne bánthassa, aki pedig annak a gondolatnak a bűntudatától átbukott a sötét oldalra, pedig a rituálé előtt sem volt sötét oldali, csak szürke. Ekkor már a nagyúr is rájött, hogy Keth különvált tőle, és Keth akkor irányított csak, amikor épp nem volt a páncél sisakja Xeth fején. Minden ereje arra ment el, hogy ne hagyja, hogy Xeth felvegye a kapcsolaott Rhys-el, amit egyébként sem tett meg a bűntudat miatt, ami még mindig mardosta az ezáltal egyre feketébb lelkét. Az urak helyzetén az sem segített, hogy az életkötelék a nő felé erősebb lett, mint valaha és a távozásukkal valami megváltozott. Úgy tűnt, hogy Xeth hátrahagyott egy „ajándékot” óvatlanul, vagy az életkötelék révén Rhys megtanulta tőle az Árnyjárást, mert egyre gyakrabban tűnt fel. Egyik félnek sem volt könnyű végignézni, hogy miként megy tönkre a nő a Köztársaságban és keresi őket. Keth élete szinte folyamatos háború lett, egyrészt azért, hogy megmaradjon mint tudat és ne semmisüljön meg, másrészt, hogy megvédhesse Xeth-től Rhys-t. mindez addig sikerült is, amíg külön nem váltak fizikailag is, addig Xeth nem mutatott nagyobb hajlandóságot arra, hogy Rhys érdekelje. Vagyis nagyon jól titkolta a másik fele előtt. Egyszer avatkozott be, amikor a nőt kishíján megölte az egyik szövetségesük, ott megszállta őt, hogy ezzel megóvja. Ekkor kapta Hiuvaltól is a parancsot, hogy buktassa át.
Mikor Rhys erősödött és nyomokat követve besétált a csapdába Ruusan-on, valószínűleg az ottani Erőnexusnak köszönhetően teljesedett ki az életkötelék közöttük és jött létre Keth-nek is Xeth, illetve Rhys irányába, így Rhysnek is már mindkét fél felé volt. Az életkötelének hála először találkozott Rhys Xeth-el, és Keth kénytelen volt végignézni, hogy szavakkal megkínozza a másik fele a nőt a parancs értelmében. Ez az egész mindhármuknak legalább olyan fájdalmas volt, az illúziót végül Keth fájdalma, üvöltése és ereje zúzta szét mielőtt Xeth még sikerrel járt volna. azt így is elérte, hogy Rhys igent mondjon neki, hogy a tanítványa lesz azért, hogy Keth-t békén hagyja, hiszen a nő nem tudott még semmit.

Néhány héttel később Xeth végrehajtotta Dromund Kaason a rituálét, aminek köszönhetően Keth megszületett fizikailag is. Kettőbe tépte saját magukat, Xeth ki karta szedni magából azt a gyengeséget, amit Keth okoz. Azonban nem teljesen úgy sikerült, ahogyan akarta, ez pedig az életét mentette meg. Keth került a klónba, saját maga maradt az eredeti testében. A nagyúr és Coruscanton Rhys is kidőltek ettől, a férfi pár napra, a nő hetekre kómába került, Keth maradt csak talpon. Annyi ereje volt, hogy a nagyúr komlinkjéről lementse Rhys üzeneteit - főleg azt, amikor boldogan újságolta, hogy gyermeket vár, Keth azóta is ezzel kínozta magát folyamatosan - és Xeth páncéljában szökött el Akmul (Aerith) segítségével.
A költözés nem volt a legsikeresebb, mind Xeth-ben, mind Keth-ben létrejött egy-egy Erőnexus a rituálé nyomán, Keth pedig haldoklott a klón testben, tudta, hogy Xeth orgyilkosokat küld a nyomába, így menekülniük kellett. Végül az Aing-tii bolygójára mentek, ahol a helyi szerzetesek kezdték gyógyítani. Keth többeket megölt, amíg félig, vagy addig sem volt magánál, de mindenáron Rhys-hez akart menni, akkor is, ha belehal, nem érdekli. Hónapokat töltött ebben az állapotban, míg végül Akmul meggyőzte a helyieket, hogy hozzák ide Rhys-t. Az assassinok, akik Xeth-nek dolgoztak a nőt és a társát követve elértek a táborig, ahol Keth is volt. Kegyetlen választás elé állították Rhys-t, akinek lelki fájdalmára ébredt fel a férfi, aki legyőzte az orgyilkosokat, majd mivel még közel sem volt ereje teljében, így a harc végén újra kidőlt.

Mikor legközelebb magához tért már Coruscanton volt, ahol szembesülnie kellett vele, hogy a felesége már nincs itt, mert azalatt a nagyjából másfél nap alatt, amíg ide értek a nőt elvezényelték máshova és nem hagyták, hogy visszajöjjön a fővárosba. Mondani sem kell, hogy nagyon morcos volt ennek hírére. A következő hónapokban lényegében a templom fogja volt, a jedik szerencsére nem adták ki, hogy kicsoda, de őket el kellett információkkal látnia. Közben nem tudta ugyan, de Xeth Rhys miatt visszahívta az assassinokat, akiknek meg kellett volna őt ölnie. Most ő vette át a felesége korábbi szokását, hogy minden nap hívja és üzen neki, mert a nő elkezdte kerülni. Látta rajta, hogy mennyire fáj neki a helyzet és kétségbe van esve. A jedik tovább gyógyították a testét és erősödött a templom falai között, bár még mindig nem volt ereje teljében. Érezte, amikor Rhys ott járt, hogy beszélni akar vele, de nem engedték közel hozzá. A Jedi tanácsból csak hárman voltak az oldalán, Morwen, Rix és Kes’vora.
A higgadtságát akkor vesztette el nagyon, amit valószínűleg a templomban mindenki érzett, amikor Rhys a rakta fénykardja elé ugrott és halálosan megsérült, hogy Xeth-et védje. Különösen aggasztó volt, hogy ugyan a másik fele meggyógyította a feleségüket, de a következő közel három hónapra teljesen elzárta tőle őt, semmilyen módon nem tudta elérni a nőt, ahogyan Aerith sem tudott közelebb jutni. Elég bizonytalan és nyomasztó időszak volt, közben a tetoválásokat újra visszatetette, mert még korábban Rhys megkérte minderre.
Több, mint fél éve ült a templomban és nem tudta, hogy mikor engedik ki végre, ha egyáltalán kifogják, mikor Rhys visszatért a Birodalomból látta rajta, hogy megváltozott, mennyire Xeth befolyása alá került és közel a sötét oldalhoz, ő maga pedig semmit sem tudott tenni, mert az igazságot nem komvonalon át akarta elmondani a nőnek, hanem személyesen. Aki közben ugyan szerette, de nagyon távol került tőle, mert látta rajta, hogy a reményt is elvesztette, hogy valaha még látja kint Keth-t. mivel eddigre már úgy-ahogyan visszanyerte a teljes erejét, a következő nagyjából két hónapban Aerith-el figyeltette Rhys-t és megvizsgáltatta, de Xeth nem tette vele semmit. Ő maga pedig ugyanazt tette, amit a nagyúr korábban, ezúttal ő tartotta Xeth-t távol Rhys-től.
Végül az a negyedik hónap közepén végre kiengedték a templomból, az első útja pedig nem túl meglepő módon a feleségéhez vezetett.

Képességei: Pontosan ugyanazokat a dolgokat tudja, mint Xeth.

Külső:
Ugyanaz, mint Xeth esetében, csak Keth-nek nem aranyszínű a szeme.
A páncélban különbség, mert más milyet hordanak.
Keth Tye E'ron (Köztársasági - MNJK) 06vQTqp
Keth Tye E'ron (Köztársasági - MNJK) KGnRL5T
Keth Tye E'ron (Köztársasági - MNJK) RJ2VpIy

Páncélban:
Keth Tye E'ron (Köztársasági - MNJK) L8AX6WY

_________________
Mesélői, Sith birodalom, Köztársaság, Hutt kartellek/alvilág/fejvadászok, FRK/FRSz, Chiss fennhatóság, Mandaloriai Birodalom, Örök Birodalom
A Hármak emberei, Havoc Squad/Halálosztag, Rhand varázslói/Köztársaság Végzete, Csillag Kabal, Czerka Részvénytársaság, Császári család
Sith és Jedi archívum - Little SW világ segédlet |  Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Keth Tye E'ron (Köztársasági - MNJK) 59228_s
Rhyssa Edaara Quillan
Rhyssa Edaara Quillan
Lil'SW KM

Hozzászólások száma : 4179
Hozzászólások régi : 0
Reputation : 246
Join date : 2017. Jun. 13.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Multi
Síkok: Little SW

nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t3658-rhyssa-edaara-quillan-eron https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.