Jonathan Miller

Go down

Jonathan Miller Empty Jonathan Miller

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 07 Aug. 2011, 01:43

Az eredeti topic

Név: Jonathan Miller
Becenév: Black Jack
Faj: Ember
Nem: Férfi
Kinézet: Fiatalos külsejű férfi, 186 cm magas és ehhez 76 kiló párosul. Remek fizikai kondícióban van, hála annak, hogy folyamatosan edzésben van és gyakorol. Fülig érő szőke haja, és kék szemei vannak. Ami megismerhetővé teszi, hogy a kezein páncélkesztyű szerűséget szokott viselni, főleg csatában, hiszen ezzel így nagyobbat tud ütni és páncélnak is valamelyest jó, az ütések ellen mindenképp. Egyetlen különleges ismertető jele van, a jobb tenyerében egy tetoválás.
Képességek: mivel ember nincsenek képességei, hacsak nem az, hogy Pym szérum van a tulajdonában, amivel akárcsak Hank Pym képes a magasságát megnövelni.
Csapat: Ellenállók

Előtörténet:
1978. február 14.-én New Yorkban látta meg a napvilágot egy katonacsaládban, így igazából nem is volt kérdéses, hogy neki milyen pályafutása lesz a későbbiekben. Mindkét szülő, Thomas Miller ezredes és Catherina Tyler őrnagy a légierőnél szolgált és a kötelezettségeik miatt folyamatosan költöztek, illetve a szülőket is többször volt, hogy igen keveset látta a folyamatos bevetések miatt, amik ekkoriban voltak. Az általános iskolát is már nyolc különböző helyen járta, és a középiskola minden osztályát is máshol kezdte meg. Barátai éppen ezen okból soha sem voltak igazán. Az eredményei átlagosnak voltak mondhatóak, azonban a fegyverek, katonaság, sportok iránt igen fiatalon kezdett érdeklődni. Sportolási lehetősége versenyszerűen soha sem adatot meg, mert a költözések miatt erre sem volt nagyon lehetősége. Igazából próbált beilleszkedni minden egyes évben egy teljesen új környezetbe, körülmények közé, amik rengeteg tapasztalatot adott a számára a későbbiekben. A gyerekkora ezenfelül teljesen átlagosan telt, noha, mint említve lett, eleinte kissé nehezen viselte a folyamatos költözéseket, hogy nincsen semmi állandó mellette, de viszonylag hamar tényleg képes lett ezeket kezelni. Néhány barátot azonban így is sikerült szereznie, akikkel később még a kapcsolatot is tartotta. Dallas volt az a hely, ahol annak idején elkezdte a középiskolát tizennégy évesen. A folyamatos utazások és környezetváltozások ellenére a jegyei egy megszokott átlagot hoztak és soha sem esett egy bizonyos szint alá. Noha, ahogyan egyre idősebb lett egyre nehezebben viselte a folyamatos költözéseket és fel-fel lázadt a szülői akarat ellen, mert szeretett volna megállapodni, és egy helyen maradni, hogy ne kelljen ismételten és ismételten elválni a barátoktól, a megszokott környezettől, iskolától. Egy kis állandóságot szeretett volna az életében végre. Előbb vagy utóbb ez úgyis bekövetkezett volna, ugyanis, ha egyszer bejut valamelyik egyetemre, vagyis jelen esetben a Katonai Akadémiára, akkor jellemzően úgyis egy helyen lesz majd a kiképzés és tanulmányok ideje alatt. Végül mindkét szülőt áthelyezték újra keleti partra és irodai munkát kaptak, így a család végre le tudott telepedni New York-ban. Így már itt érettségizett le a fiatal fiú 1996-ben, továbbra is teljesen átlagos eredménnyel.
Érettségi után azonnal jelentkezett az Amerikai Légierőhöz, ahova fel is vették. Igaz ez azzal járt, hogy máris megint el kellett költöznie a megszokott környezetből, mert Colorado-ba kellett mennie, ahol az akadémia is volt. A négyhónapos alapkiképzés következett még Tisztképző főiskola előtt, és elméleti oktatás. Noha soha sem volt kiemelkedő tehetség, de itt még az elméleti oktatásokon is meg kellett felelnie. Megtudott sok dolgot a katonaságról, olyanokat is, amikről odahaza soha sem beszéltek neki. Közelharcot tanult az alapkiképzésen és megtanult a lőfegyverekkel is bánni. Matematikából és fizikából soha sem volt jó tanuló, de itt muszáj volt felzárkóznia, hiszen ehhez szükség volt ahhoz, hogy vadászpilóta lehessen. Igen sok időt töltött a szimulátorokban, heteket mire egyáltalán oktató mellett odaengedték valamelyik vadászgéphez, vagy helikopterhez. F-15ön és MIG21-en tanult meg vezetni és mire huszonhárom évesen elvégezte az akadémiát – 2001-ben – több további gép irányítását is megtanulta. Itt az akadémián kapta meg a „Black Jack” nevet, amit később is előszeretettel használt. Az Akadémiát várakozáson felül végezte el a legnagyobb meglepetésre, így pedig a lehető legmagasabb tiszti rangot is kapta a diplomájához. Majd pedig aktív szolgálatot vállalt. Ekkoriban került elő a mutánsok ügye és a világ is megtudta a létezésüket. Igazából soha sem érdekelte ez a téma, számára ugyanúgy emberek voltak azok is, mint mindenki más is. A szülei úgy nevelték, hogy véletlenül se legyenek benne rasszista érzések, hiszen a katonaságnál ez hátrányos tényező lehetett volna a számára. 2001-ben ismerte meg a későbbi feleségét is Stephanie Smith-t. A diplomája után nem sokkal később áthelyezték New York-ba, és itt egy olyan feladatot kaptak, hogy a felsőoktatási intézményekben népszerűsítsék a katonaságot és segítsenek toborozni fiatalokat, az egyik ilyen alkalommal ismerkedett össze Stephanie Smith-el az egyik NY-i egyetem bölcsészkarán, ahol a fiatal lány is tanult. Néhány találkozás után, ahogyan lennie kell egymásba szerettek, noha a lányt egyáltalán nem érdekelte akkoriban a katonaság, sem pedig a harcok, ennek ellenére mindenben bíztatta Jonathan-t. A férfi többször is megfordult az évek során a háborús zónákban, ahova kivezényelték aktív szolgálatra. A mutánskérdés továbbra sem érdekelte, ő maga nem félt tőlük és úgy vélte ekkoriban, hogy ők is csak túlélni próbálnak és az nem megoldás, amit tesznek az emberek. Főleg akkoriban kezdett velük különösen szimpatizálni, amikor a menyasszonyáról kiderült, hogy ő maga is egy a mutánsok közül.
2004-et írtak, amikor Stephanie-val közösen sétáltak és vásároltak – és ekkor csináltatták meg a tetoválást is a tenyerükre – karácsonyra készülve, hiszen ezt meg kellett tenni, mert teljesen közös családi vacsora készült, és ezen alkalommal akarták azt is bejelenteni, hogy össze szándékoznak házasodni. A bevásárló központban egy ideig minden rendben volt, azonban az egyik ékszerbolt előtt haladhattak el, amikor bentről egy fegyveres alak rontott ki és lövöldözni kezdett. Jon remekül kezelte a helyzetet, azonban a lány bepánikolt. A férfi feléjük fordult és a lányra lőtt. Steph-et lilás védőpajzs vette körbe és az felfogta a lövedéket. Itt ekkor derült ki, hogy telekinetikus képességei vannak és ez az itteni sokk hozta ki. Természetesen ez hatalmas felháborodást keltett még a családon belül is. A lány nem akart regisztrálni, sem pedig alávetni magát a gyógymódnak, inkább ő is úgy tett, mint a mutánsok többsége a Csendes háborúban, fejlesztette a képességét és próbálta leplezni, hogy saját maga is az. Mindezek azonban Miller-t nem tántorították el a terveitől és egy évvel később 2005-ben feleségül is vette a lányt. Egy évvel később 2006-ban meg is született a két gyermekük Donald és Jane. A kisfiúban mint már ekkor kiderült egy vizsgálattal jelen volt a szunnyadó X-gén, míg a kislányban nem. Ez sem könnyítette meg a férfi és a család helyzetét. Ugyanebben az évben történt az Alcatraz-i események, aminek végén legalább úgy tűnt, hogy a világ elfogadta a mutánsok létezését.
Ekkoriban jött létre, alapult meg a Stratégiai Honvédő Iroda Elhárító és Logisztikai Divizója, röviden a S.H.I.E.L.D. Ők ajánlottak Jonathan-nak munkát és immáron századosként visszavonult az USAF kötelékéből, hogy ezzel a munkával foglakozhasson, mit végül vegyes érzésekkel ugyan, de elfogadta. Itt kellett először műszaki és technikai dolgokat is tanulnia a katonai képesítése mellett. A munkája veszélyes volt, főleg amikor Henry West került az elnöki székbe, ugyanis a férfi a S.H.I.E.L.D. és a Stark-industries-zel közösen létrehozta az Őrszem programot. Ez pedig Miller családját is veszélyeztette, ugyanis a családja fele mutáns volt. annak az egy dolognak legalább örülhetett, hogy a családja, Steph és a fia nem voltak Xavier birtokán és a fiúban még nem jelentkeztek a képességek, így ők egyelőre megmenekültek a mutáns vadászat elől. Ekkor történt azonban a legnagyobb katasztrófa, Magneto visszakapta a képességeit és hatalomra tört, West-et kivégezték és lerombolták a Fehér házat. Ez azonban csak egy dolog volt, feltörték az Őrszem programot és az egykori mutánsvadász gépek az embereket kezdték vadászni. Ezen a napon alapult meg a Mutáns Világ és változtatta meg a férfi egész életét.
Jonnak is menekülnie kellett, hiszen a S.H.I.E.L.D. adatbázisából ezek után a mutánsok könnyedén ki tudták szedni, hogy kicsoda és hol lakik. Hazament, ahol elbúcsúzott a feleségétől és a lányukat magával vitte. Itt tudta meg, hogy az anyja és az apja is meghaltak az őrszemek egyik támadásánál. Szíve szerint Donald-ot és a nejét is vitte volna, de ahova ment fogalma sem volt arról, hogy miként fogadnák az emberek egy Magneto-hoz hű mutánst és annak mutáns gyermekét. Mikor magára hagyta a családja felét még nem tudta, hogy mi fog velük történni. A képesítése és ismeretségi köre alapján találtak rá az ismerősei. Ők addigra már az Ellenállók tagjai voltak és Jon-t is beszervezték oda. Igaz eleinte a felesége miatt még nem vitték le az UnderTown-nak nevezett részbe, de a férfi bizonyított a teszteken, hogy teljesen megbízható. Esze ágában sem volt meghajolni Magneto rendszerének, igaz a mutánsokkal nem volt baja továbbra sem, csak azokkal, akik Magneto pártját fogták. A feleségét továbbra is szerette, még úgyis, hogy azon az oldalon állt, ahol, de ezzel egyelőre nem tudott mit kezdeni.
Ennek volt köszönhető az is, hogy nem regisztrált, így túlképp tényleg nem volt más választása, mint az, hogy az Ellenállók között éljen a lányával együtt. Noha a kislánynak teljesen más életet szánt és jobb sorsot ezért is küzdött. Ahogyan végre bejutást kaptak nekiállt tanulni, mert rá kellett jönnie, hogy annak, amit a katonaságnál, a tisztképzőn, majd a S.H.I.E.L.D.-nél tanult vajmi kevés lesz. Itt lent robbantást tanult és a robbanószerekkel való bánást, akárcsak elektronikai és informatikai is igyekezett felszedni jobban, mint amit eddig tudott, igen jól fejlődött, így manapság egészen jól tud programozni és hackerkedni is, igaz ehhez a megfelelő felszerelésre is szüksége lehet. Annak ellenére, hogy tanult nem mondott le a rajtaütésekről sem. Sokat volt terepen, ahol csak tudott szabotázsakciókat hajtott végre Magneto és emberei ellen. A katonai tudása is remekül jött a gerilla harcstílushoz, az újoncokat segített kiképezni és tanította őket. Ha bármikor hívták egy akcióhoz, ő szó nélkül ment, soha sem próbálta magát kihúzni a munkából, talán csak az egyetlen felróható hibája az volt, hogy túl sokat vállalt el, igaz egyelőre még nem hibázott. Arról mindig is mélységesen hallgatott a legtöbbek előtt, hogy ki és mi a felesége, bőven elég volt, hogy a közvetlen ismerősei és az Ellenállás vezetője tud erről, másnak nem kellett, hacsak nem felettébb szükséges. Az egyik sikeres rajtaütés során, amit saját maga vezetett és harcolt végig sikerült a Mutáns Milíciától egy rakomány kémiai cuccot ellopni. Később derült már ki az Ellenállás bázisán, hogy mik is voltak ezek, különböző szérumok, amiket a katonák használtak az Ellenállókkal szemben. Itt sikerült Pym szérumot és az előállításának módját is megszerezni. Ezen rajtaütés után került kapcsolatba fizikailag is a Pym szérummal, mert úgy ítélte meg a vezetőség, hogy ezt ő a képességeivel igen jól tudná használni a mutánsok elleni rajtaütések során. Ismét gyakorolnia kellet, hogy a szérum hatása alatt is mindent ugyanúgy meg tudjon tenni, mint a megszokott testmérete mellett, ami egyes helyzetekben igen bonyolult és nehézkes volt. Hetekkel az első próba után már élesben is tesztelték a szérumot igen remek hatékonysággal, ami az Ellenállást így még hatékonyabbá tudta tenni az itt élők számára. Végre maguknak is volt valami olyasmi fegyvere a mutáns milícia ellen, ami szinte már-már mutáns képességgel ér fel, de mégsem az és már ők is elő tudják állítani. Így telt s múlt az idő, miközben nevelte a lányát, aki igen nehezen viselte az ikertestvére és az anyja hiányát Jon tovább foglalkozott rajtaütésekkel, haditervek kidolgozásával, és szépen lassan egész jó híre és befolyása lett az Ellenálláson belül, hiszen és bármikor lehetett rá számítani, akár az éjszaka kellős közepén is, mindezeknek köszönhetően a pályafutása az ellenállók között igen remekül alakult és viszonylag hamar igen magas beosztásig jutott.

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jonathan Miller Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14898
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 47
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Jonathan Miller Empty Re: Jonathan Miller

Témanyitás by Thorhalla on Vas. 07 Aug. 2011, 01:44

Adatlap
Név: Jonathan Miller
Becenév: Black Jack
Faj: Ember
Nem: Férfi
Kor: 32 év
Származás: New York, Amerikai
Idegen nyelv: Angol, svéd (mindkettő anyanyelvi szint)
Szakértelmek/Foglalkozás: Mivel katonai kiképzésen esett át és tiszti rangban van az USAF-nál, magas fokon jártas a közelharcban, mind pusztakezes, mind fegyveres (tőrrel) harcokban. Lőfegyvereket is magas fokon képes használni, ez a pisztolyok szinte minden fajtájára igaz, akárcsak a gépfegyverekre és robbanóanyagokra. És mivel az USAF kötelékébe tartozik, vadászgépeket, helikoptert is képes vezetni. Amióta azonban átvette Magneto a hatalmat kénytelen volt egyéb dolgokat is megtanulni, így kénytelen volt némi elektronikai és informatikai tudást is felszedni, így valamilyen szinten, egészen jól tud programozni és hackerkedni is. Korábban katona volt (százados (légierőnél), visszavonult), ex-SHIELD ügynök, ma az Ellenállók az egyik vezető alakja
Felszerelések: laptop, mobilok, hacker felszerelés, kém felszerelés (adóvevők, jelzavarók, lehallgató készülék, stb.), térkép, glock 30, katonai kés, fém darabok, amik páncélkesztyűként és lábszárvédőként működnek
Anyagi javak: nagyjából ugyanaz, mint a felszerelése
Család: házas
- Thomas Miller –apja, halott
- Catherina Tyler – anyja, halott
- Stephanie Miller – feleség, él
- - Donald Miller – fia, él
- - Jane Miller – lánya, él

Kreditek: 4
Elköltött: 4 (1 kredit, Jane Miller – njk, 2 kredit, egy glock 30 pisztoly, 1 kredit 1 katonai kés)
Fennmaradó: 0

Külső: (nem a karimnak a szeme nem világít, hanem csak kék színű)
Jonathan Miller Jonhom
Jonathan Miller Jonhom4
Jonathan Miller Jonhom2
Jonathan Miller Jonhom3
Jonathan Miller 366928-113833-jemerik-meer

A tetoválás:
Jonathan Miller Crossgen-sigil1

Pym szérum hatása:
Nagyító hatás 3 fokozat, az erő folyamatosan növekszik a nagysággal, azonban egyre kevesebb ideig tudja fenntartani.
1. szint: 3 méter magasság, 500 kg megmozgatása, 15 kör
2. szint: 7,5 méter magasság, 10 tonna megmozgatása, 10 kör
3. szint: 30 méter magasság, 30 tonna megmozgatása, 5 kör

Kicsinyítő hatás, nagyjából ugyanaz a hatás, csak éppen itt képes még legkisebb formában is megőrizni az eredeti fizikai erejét
1. szint: 30 cm magasság, 15 kör
2. szint: 15 cm magasság, 10 kör
3. szint: 3 cm magasság, 5 kör

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
Jonathan Miller Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14898
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 47
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.