II/5. fejezet: A múlt árnyai

Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 27 Aug. 2011, 14:34

Újvilág – II. korszak

5. fejezet: A múlt árnyai

Izland, 1945. január 18.

A II. világháború utolsó hónapjai.

1943-ban fordulat következett be a háborúban, amelyben addig a Harmadik Birodalom állt győzelemre. Ebben az évben az utolsó német csapatok is kapitulálnak Sztálingrádnál, és brit és amerikai csapatok szállnak partra Szicíliában és Dél-Olaszországban. Egyre több rémhír terjeng a német csapatok között egy amerikai „szuperkatonáról”, akinek a vezetése alatt a szövetségesek rendre győzelmet aratnak minden hadszíntéren. Amióta az Egyesült Államok 1941 decemberében belépett a háborúba, a Harmadik Birodalom számára jóval nehezebbé vált a terjeszkedés.

1944-ben a szövetségesek híres normandiai partraszállása megnyitja a második európai frontot, majd szovjet ellentámadás is indul a keleti fronton. Októberben a vörös hadsereg Kelet-Poroszországnál már eléri a német határt is.

1945 januárjára a Wehrmacht kénytelen volt visszatérni eredeti kiindulási állásaiba. A szövetségesek egészen közel kerültek ahhoz, hogy átkeljenek a Rajnán, és nagy erőkkel benyomuljanak Németországba.

Ám a szövetséges katonák között még korántsem volt ennyire egyértelmű a győzelem. Többen hónapok óta mást sem láttak, csak vért, halált és a nácik kegyetlenségeit, így nem csoda, ha a sikeres hadjáratok ellenére a morál még mindig meglehetősen alacsony volt. Ebben az időszakban küldtek egy közepes amerikai osztagot egy titkos izlandi bázisra, ahol a németek a hírek szerint egy utolsó, elkeseredett próbálkozással valamiféle „csodafegyveren” dolgoztak.

Az osztagot maga a „szuperkatona”, Amerika Kapitány vezeti. Ugyan valóban csodálatos hírek keringtek ekkor róla, de nyilvánvalóan a legtöbb katona ezt nehezen hitte el. Egy tökéletes, elpusztíthatatlan, zseniális stratéga, aki sosem veszít? Hihetetlen.

A kalandban részt vevő amerikai katonák már több európai hadszínteret megjártak, de ezzel az állítólagos Amerika Kapitánnyal most találkoznak majd először. Jól tudják, milyen kemény védelemmel látták el a németek az izlandi bázist, és hogy ez a küldetés gyakorlatilag öngyilkos akció – „szuperkatona” ide vagy oda.

Könnyen lehet, hogy hőseink számára ez a csata lesz a végső…

Ebbe a múltban játszódó kalandba bárki bekapcsolódhat, még az is, akinek amúgy nincs újvilági karaktere! A jelentkezés feltétele mindenkinél ugyanaz:

– Törzsgyökeres amerikai katonákat várok, igazai hazafiakat, lehetőleg férfiakat, akik az életüket is hajlandók feláldozni a győzelemért.
– A karakterek a 20-as, 30-as éveikben járjanak.
– Minden karakter ember. Mutánsok vagy egyéb szuperhumánok ekkor még nem léteztek – leszámítva a híres, de rejtélyes Amerika Kapitányt, és pár egyéb figurát, akikről ekkor még nem tudtak.
– A karakterek egyszerűbb tisztek, akik egy osztagban szolgálnak, és Franklin D. Roosevelt ekkori amerikai elnök személyes utasítására mind együtt indulnak a németek izlandi bázisára.
– A karakterek mit sem sejtenek a náci seregben megbújó idegen erőkről, úgymint a Chitaurikról, vagy korábban Lokiról.
– Nem kell külön témát nyitnotok a karaktereitek adatlapjaihoz, elég, ha itt jelentkeztek és beírjátok a főbb adatokat és egy rövidke előtörténetet.

Egy tökéletes amerikai tiszthez persze nem árt némi történelmi ismeret sem. Ebben is kaptok egy kis segítséget:

Franklin D. Roosevelt elnök programja a II. világháború idején:

Roosevelt 1938 után elérte az USA újrafegyverzését, és kivezette országát az izolacionizmusból, miközben a világ a háborúra készült. Széles körű támogatást nyújtott Winston Churchillnek, és segítette az Egyesült Királyság háborús erőfeszítéseit, mielőtt a Pearl Harbour-i támadás a harcba lépésre késztette volna az Egyesült Államokat.

A II. világháború alatt Roosevelt határozottan vezette országát a nemzetiszocialista Németországgal szemben. Az Egyesült Államokat a szövetségesek első számú fegyverszállítójává és finanszírozójává tette. Az USA Roosevelt vezetésével vált a „demokrácia fegyvertárává”, és 16 millió amerikai öltött egyenruhát. Mindezek mellett titokban új, biológiai fegyverek kísérletezését is elrendelte, és megszületett az első szuperkatona-program, az X-Fegyver. Ennek keretei között születtek az első mutánsok, ekkor kapta az erejét Nick Fury, valamint persze maga Amerika Kapitány – de mindez nyilván nem volt publikus.„Nem hátrálunk. Nem elég megállni a talpunkon: Amerikaiakként megyünk előre, országunk javáért, Isten akaratából.”

„A puszta győzelem nem elég, azontúl is mindent latba kell vetnünk, hogy fölébe kerekedjünk a gyanakvásoknak, a félelemnek, a tudatlanságnak és a kapzsiságnak, amelyek lehetővé tették ezt a szörnyűséget.”


Franklin Delano Roosevelt alakja a mai napig az egyik legmeghatározóbb elnökkép az Egyesült Államokban és világszerte mindenütt. Népszerűsége mindvégig töretlen volt, és az amerikai történelemben egyedülálló módon háromszor is megválasztották az USA elnökének, így 1933-tól egészen 1945-ös haláláig tartotta posztját, és valószínűleg a negyedik ciklusát is végigvihette volna.

II/5. fejezet: A múlt árnyai Roos10

Akár régi, akár új játékos vagy az Újvilágban, itt jelentkezz a kalandra, melynek címe tehát:

II/5. fejezet: A múlt árnyai 01150

(Kapcsolódó Ultimate-kiadványok: Ultimate Origins #1-5 és The Ultimates #1.)

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Thorhalla Hétf. 29 Aug. 2011, 11:55

Név: Gregory Jonathan Miller
Egyéb név(i): Greg, Őrmi
Faj: ember
Nem: férfi
Jellem: semleges, hazafias
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: 1908. február 7, New York
Kor: 37 év
Család:
- Jack Miller – apa, halott
- Laura Miller – anya, él
- Angelica Miller – nővér, él
- Elisabeth Miller – feleség, él
--- George Miller – fia, él
Foglalkozás: katona, őrmester, mesterlövész
Testmagassága: 185 cm
Testsúlya: 76 kg
Szeme színe: kék
Haja színe: szőkésbarna
Bőre színe: kaukázusi
Különleges ismertetőjel: általában dohányzik, borosta
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: dohányos

Előtörténet:
A Miller család Észak és Dél óta katonacsaládnak volt nyilvántartva, és egy ilyen állapotba született bele Gregory is. Apja második házasságában született, az előző felség gyermekszülés közben halt meg, a fiú pedig így tíz évvel volt fiatalabb a nővérénél. Annak ellenére, hogy katonacsalád voltak igencsak jómódúnak számítottak, a férfi felmenők gyakran szolgáltak zsoldosként is előkelő helyen, így anyagilag igen jól álltak. Manhattanben éltek a Times Square környékén, de a családnak vidéken voltak birtokaik is, igaz azokat főleg Greg katonaságtól visszavonult nagyapja vezette még. Gyermekkora teljesen átlagosnak mondható, de a hazafiasságot már igen fiatalon megtanulta, hiszen az apja és az apai nagyapja igencsak hamar belénevelte mindezt, akárcsak készítették fel a fiút arra, hogy egyszer ő maga is katona legyen. Bár a férfi egy ideig kacsingatott az ügyvédi szakma felé is, de végül mégsem e mellett döntött. Az iskolában viszonylag jó eredményei voltak, igaz nem szeretett oda járni, sokkal jobban szerette azt az időt, amikor az apjával vagy a nagyapjával a vidéki birtokra mehetnek és lövészetet gyakorolhat. Az ügyvédi pályát akkor kezdte hanyagolni, amikor 1918. elején az apja elhunyt. Az egyik tengeralattjárón szolgált az Első világháború során, amit a németek kilőttek. Ettől kezdve itta a nagyapja történeteit, hogy milyen is katonának lenni. Az anyja próbálta erről lebeszélni, de a fiú hajthatatlan volt. A középiskolában remek focizni kezdett, hátvédként és nagyon jól ment neki ez a sport. Az anyja reménykedett, hogy előbb vagy utóbb kap majd egy jó ösztöndíjat és profi lesz a fiából és ez remélhetőleg kiveri Greg fejéből a katonaságot. Félig meddig meg is történt mindez, a fiú valóban kapott sportösztöndíjat az egyik legjobb egyetemre, de nem élt vele, hanem ahogyan befejezte az iskolát azonnal elment katonának jelentkezni. Eddigre volt barátnője, akit már el is jegyzett és az év végén tervezték az esküvőt is, amit a bevonulás miatt kénytelenek voltak elmulasztani.
Mire végzett a katonai alapkiképzéssel két évvel később a lány nem várta meg, már egy másik férfi felesége volt és az első gyermeküket várták. Ettől kezdve a barátaival igen gyakran mentek el szórakozni, ahol a kiskatonaságukat kihasználva nem egyszer vittek el lányt is haza. A következő években folyamatosan aktív szolgálatot teljesített, ahova küldték őket, ő ott volt az embereivel. Őrmesteri rangig vitte, majd 1935-ben megismerte a későbbi feleségét, akit a háború kezdetén 1939-ben feleségül is vett. Az első gyermekünk 1941. december 7-n született meg, másnap lépett be az USA a világháborúba és Gregory-t is behívták. Azóta sem volt lehetősége, hogy otthon legyen és lássa a feleségét és a fiát. Szinte azonnal az Európai fontra küldték, az általában jó hangulatú és nagy hangjáról híres Gregory a fronton is próbálta az embereit jó hangulatban és a körülményekhez képest emberséges szinten tartani. A kevéske pénzét, cigarettáját és egyebet, amije volt, azokat elcserélte a fronton kártyára, dartsra, és további játékokra, újságokra, hogy az ott harcolók kicsivel jobban érezzék magukat és közelebb magukat az otthonukhoz. Ahova beosztották szinte mindenhol hamar a csapat szíve és lelke lett ezekkel a megmozdulásokkal.
Járt az olasz fronton, akárcsak Franciaországban és Benelux államokban és a németek ellen is többször harcolt már. A csatamezőkön rengeteg barátot szerzett, de még többet vesztett, saját maga egyszer sérült meg súlyosabban, amikor vállon lőtték, hetekig ki sem tudott menni újra harcolni és majdnem elvérzett. A feleségével a kapcsolatot levelezés útján tartotta és így látta csak, ahogyan a fia milyen szépen gyarapodik. Hallotta saját maga is a pletykákat a szuperkatonáról, akiről olyan sokat beszéltek manapság, de nem igen hitte el. Úgy volt ezzel, hiszi, ha látja. A németeket végre sikerült némileg visszaszorítani, de a korábbi győzelmeik és tetteik miatt még mindig eléggé rémes volt a hangulat és nem hittek a katonák sem sokszor a győzelemben. Mikor Greg úgy hitte, hogy végre hazamehet pár hétre Amerikába, jött a következő parancs, ezúttal személyesen Roosevelt elnöktől, hogy őt és még néhány másik személyt Izlandra küldik, ahol a nácik valamivel kísérleteznek. Szinte öngyilkos küldetés, mert Greg is tudta, hogy átkozottul jól védett hely volt az, ahova mennek, az egyetlen pozitívumnak azt tartotta, hogy legalább most jó alaposan megnézheti magának a halála előtt ezt az Amerika Kapitányt, mert hát kivételesen ő is úgy gondolta, hogy ahhoz a csodafegyver is kevés lesz, hogy azt az Izlandi bázist bevegyék.


Szakértelmek:
Mivel katonai kiképzésen esett át és altiszti magas fokon jártas a közelharcban, mind pusztakezes, mind fegyveres (tőrrel) harcokban. Lőfegyvereket is magas fokon képes használni, ez a pisztolyok szinte minden fajtájára igaz, akárcsak a gépfegyverekre. Képes harci járműveket vezetni. Robbantásban is igencsak jó szakértelmekkel rendelkezik, de igazából, amiben a legjobban járatos és mesterien űzi az a mesterlövészet.

Képességek:
Ember révén nincsenek képességei.

Külső:
II/5. fejezet: A múlt árnyai 289992-155676-sgt-rock_super
II/5. fejezet: A múlt árnyai 664663-11306_400x600
II/5. fejezet: A múlt árnyai 681880-sgtrlb_cv6_new
II/5. fejezet: A múlt árnyai 614864-11143_400x600
II/5. fejezet: A múlt árnyai 541945-10504_400x600
II/5. fejezet: A múlt árnyai 322453-103819-sgt-rock
II/5. fejezet: A múlt árnyai 590663-4
II/5. fejezet: A múlt árnyai 926794-sgt_rock___easy_company

Megjegyzés: Igen, Jon dédnagyapjáról van szó Very Happy
Egy kis hangulatkeltő zene hozzá, erre írtam az előtörit és passzol hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=4JrHhXPG6qE

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
II/5. fejezet: A múlt árnyai Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Hétf. 29 Aug. 2011, 16:27

Na, tökjó! Örülök az első jelentkezőnek! A többieknek mondom, hogy még odébb van a kezdés, ráértek megírni az előtörténeteket, de szívesen látom őket addig is!

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Dr. John Huniver Hétf. 29 Aug. 2011, 20:58

Én is jelentkezem! Amint lesz időm, megírom az életrajzot.

_________________
Az anyag nem vész el, csak általam.
Szólj, ha kicsinek érzed magadat!
---------------------------------
Laura Pedersoli X-diák
Ribar, atlantiszi lázadó
Dr. Rolihlahla Zuma NYAN nagykövete az ENSZ-ben
A Végtelen Háború világa: Judy Huniver-Frost
Outsider: Dr. John Huniver (Quad)
Újvilág II/5 A múlt árnyai: Lt. Patrik James O’Connor
2210 - Az utolsó küldetés: Nagamushi Fakamuko/Slob’Nyic
Avalon: Art, a kelta vajákos
Dr. John Huniver
Dr. John Huniver
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 325
Hozzászólások régi : 206
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Kedd 30 Aug. 2011, 13:23

Rendben, várom!

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Dr. John Huniver Szomb. 03 Szept. 2011, 00:23

Név: Patrik James O’Connor
Egyéb név: -
Faj: ember
Nem: férfi
Jellem: náci és japó ellenes
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: Boston, 1919.VII.13.
Kor: 25 éves
Családi állapota: nőtlen
Foglalkozás: tengerésztiszt, hadnagy, gépész
Testmagassága: 184 cm
Testsúlya: 62 kg
Szeme színe: barna
Haja színe: vörös
Bőre színe: kaukázusi
Különleges ismertetőjel: -
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:
Bostonban született egy bevándorol ír család sokadik gyermekeként. Szülei szegény sorsban élő, de hithű katolikusok. Apja a helyi szövőgyárban gépszerelő, a későbbiek során saját szerelőműhelyt nyit, autók számára is. Anyja szövőnő a szövőgyárban. Patrik már fiatalon a hajók nagy kedvelőjévé vált. Eleinte még papírból készítette, később már fából faragta hajómodelljeit. Így már fiatalon eldöntötte, hogy tengerész lesz és egyszer egy hajó kapitánya. Az anyagi lehetőségek nem voltak túl jók, így már idősebb testvéreihez hasonlóan munkába kellett állnia, apja műhelyében. Így már fiatalon megismerkedett a gépekkel, elektronikával. Sőt külön épített egy elektronikus meghajtót egyik hajómodelljéhez.
Katolikus iskolában járt, ahol főleg matematikából, fizikából és testnevelésből tűnt ki. Így érettségi után nagy bizalommal felvételizett az Annapolis-i Haditengerészeti akadémiára. Ott a gépészeti tudományokban mélyedt el.
Az akadémia elvégzésével megkapja a zászlósi rendfokozatát.
II/5. fejezet: A múlt árnyai 60px-US_Navy_O1_insignia.svg
Első állomáshelye a USS Yorktown (CV-5) repülőgép-hordozó. A hajó az Atlanti-óceánon tevékenykedik, főként konvojkíséretekben vesz részt. Ez az 1941-es év nyara és ősze, mikor már kereskedelmi egyezség kötetett az USA és Nagy-Britannia között, de még nem álltak háborúba Németországgal. Így is gyakran volt riadó, mikor egy-egy német tengeralattjárót kellett levadászni, így védve a szállító hajókat. Kitartó szolgálatáért megkapja az Amerikai honvédelmi szolgálatért járó kitüntetést.

II/5. fejezet: A múlt árnyai 60px-American_Defense_Service_ribbon.svg

Miután kitört a háború, a hajót a Csendes-óceánra vezénylik. Első komoly csatája az 1942 május 4-8 között lefolyt Korall-tengeri ütközet. Hősiesen helyt állt a harcok idején, ezért arany díjcsillag kitüntetéssel jutalmazzák.
II/5. fejezet: A múlt árnyai 100px-Ribbonstar-gold.svg
A hajót ezután sem ítélik tétlenségre, rögvest tovább vezénylik a következő hadművelethez, a Midway-szigetekhez. Alig egy hónappal később ott vesz részt a nagy tengeri csatában a japán hadihajók ellen. A hajó súlyos sérüléseket szenved, a későbbiek során elsüllyed. Patrik helyt állt a gépházban, sőt több társát is kimentette a hajóból. Ezért megkapta a második arany díjcsillagot, sőt a „V” (Valor) bátorsági kisdíszítés is.
II/5. fejezet: A múlt árnyai 65px-Valor_device
Az orvosi vizsgálat szolgálatra alkalmasnak találta, így USS Chicago (CA-29) nehézcirkálóra osztják be, már mint HadnagyJunior rangfokozatú másod-gépészmesternek.
II/5. fejezet: A múlt árnyai 60px-US_Navy_O2_insignia.svg
Új feletteseivel nem igazán jött jól ki, ellenben a gépeket jól működtette. Hajója 1943 január 29-30 között vett részt a Rennell-szigeti csatában, ahol súlyos találatot kapott és elsüllyedt. Őt és a legénység túlélő tagjait még idejében kimentették. Legnagyobb bánatára nem menthette meg a hajót a mentő csapat. Így Patrik újra hajó nélkül maradt, de csak rövid időre.
A USS Enterprise (CV-6) repülőgép-hordozó épp személyzet hiányba szenvedett, így Patrikot oda osztották be, már teljes jogú hadnagyi rangban.
II/5. fejezet: A múlt árnyai 60px-US_Navy_O3_insignia.svg
A hajó az elkövetkezendő másfél évben sok felé megfordult a Csendes-óceánon, mire komolyabb összecsapásban vett volna részt. Erre 1944 októberében, a Fülöp-szigeteki Leyte-öbölben került sor. Ezen időszak igen megterhelő volt Patrik számára. Még a kazán is felrobbant egy alkalommal, mikor is embereit kellett mentenie. A csata után ezen bátorságáért megkapta a harmadik Arany díjcsillagot.
A hajót visszavonják a frontról. Pearl Harborbe 1944 december 6.-án visszatérő hajóról azonnali hatállyal áthelyezik, és a haditengerészeti főparancsnokságra vezénylik. Ott kapja meg új megbízatását az izlandi akcióra, mint tengerész és gépész technikus.

Szakértelem: Ügyes papírhajó, fahajó modell építő. Jó érzéke van a műszaki tudományokhoz és az ahhoz kapcsolódó matematikához és fizikához. Gyakorlati tudása van gépezetek működtetéséhez és javításához. Valamelyest ért az elektronikához is.

Megjegyzés: A Doki rokona. Ha túléli, akkor a nagyapja.

_________________
Az anyag nem vész el, csak általam.
Szólj, ha kicsinek érzed magadat!
---------------------------------
Laura Pedersoli X-diák
Ribar, atlantiszi lázadó
Dr. Rolihlahla Zuma NYAN nagykövete az ENSZ-ben
A Végtelen Háború világa: Judy Huniver-Frost
Outsider: Dr. John Huniver (Quad)
Újvilág II/5 A múlt árnyai: Lt. Patrik James O’Connor
2210 - Az utolsó küldetés: Nagamushi Fakamuko/Slob’Nyic
Avalon: Art, a kelta vajákos
Dr. John Huniver
Dr. John Huniver
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 325
Hozzászólások régi : 206
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 03 Szept. 2011, 09:22

Nagyon ügyes és részletes, elfogadva!

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Csüt. 15 Szept. 2011, 21:26

Újvilág – II. korszak

5. fejezet: A múlt árnyai

Aki még szeretne jelentkezni a kalandra, az most tegye meg, mert már elég közel került a kezdés! Várom az előtörténeteket!

Eddigi karakterek:
Gregory Jonathan Miller
Patrik James O’Connor

II/5. fejezet: A múlt árnyai 01160

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Pént. 23 Szept. 2011, 18:42

Ha nem jöttök többen, ezt a kalandot nem tudom elindítani…

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 08 Okt. 2011, 12:53

Igazából ezt a kalandot elkezdhetnénk, ha lenne még pár jelentkező legalább. Elég szorosan kapcsolódna a főszálhoz, ezért is lenne külön fejezet, de ha nem akarjátok, akkor csak szimplán leírom majd az itt történteket, nem kell lejátszanunk.

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Vas. 09 Okt. 2011, 20:04

Név: Marty Sherwood
Egyéb név: -
Faj: ember
Nem: férfi
Jellem: patrióta
Személyazonosság: nyílt
Születési helye és idő: Austin, Texas, 1923.XI. 19.
Kor: 21 éves
Családi állapota: nőtlen
Foglalkozás: katona, tizedes, robbantási szakértő
Testmagassága: 175 cm
Testsúlya: 57 kg
Szeme színe: kék
Haja színe: barna
Bőre színe: kaukázusi
Különleges ismertetőjel: -
Repülési sebesség: -
Egészségi állapot/ betegségek: egészséges

Előtörténet:

Marty családja tősgyökeres texasi. Ez egyaránt jelenti a marhapásztorkodást, a pisztolyviselést és a mexikóiak és úgy alapjáraton mindenfajta külföldi iránti ellenérzést. Valamint a vallási buzgóságot. Ilyen erőteljes környezetben nem meglepő, hogy a srác is igazi vad, kissé fanatikus texasinak nevelkedett. Családja farmerkodásból élt, egy igen tekintélyes méretű marhanyáj révén. A kis Marty így már fiatalon megismerkedett a marhapásztor életformával. Szülei azonban, akárcsak testvéreinek, úgy neki is másfajta életet képzelt el. Így erőteljesen szorgalmazták iskolai tanulmányok végzését. Marty-t inkább érdekelte a csibészkedés, lógás és az állatokról való gondoskodás, mintsem az iskolapad vagy a könyvek. Ezért gyakorta elverte édesapja, amit pár csendes, rendes nap követett.
Kamasz korában csak súlyosbodott a helyzet, hiszen már a lányokról is kezdett gondoskodni, és már miattuk vállalt fel csibészségeket. Ezzel nem lopta be magát a szomszédok szívébe. Új hobbival is elkezdett foglalkozni, nevezetesen a hatlövetű pisztollyal való célpontokra lövéssel. Így már fiatalon hozzá szokott a lőfegyverek használatához.
A középiskolát sikerült befejeznie, de az egyetemi felvételit elbukta, így apja mérgében elzavarta marhapásztornak. Marty ennek nagyon örült. Vígan élt volna így, ha ki nem tör a háború. Sok hozzá hasonló fiatal között ő maga is önként ment sorozásra. Alkalmasnak is találták és tavasszal már meg is kezdhette a kiképzést. Itt elég sok gondja akadt a fegyelemmel, gyakran kerül zárkába, büntetésre, mert nem tudott engedelmeskedni kiképzőinek és feletteseinek. Ennek az lett a következménye, hogy bár végül sikerült elvégeznie a kiképzést, de nem küldték frontszolgálatra, hanem a katonai táborban kellett őrszolgálatot ellátnia. Nem igazán örült ennek a feladatnak, és éppen ezért újfent a női szoknyák után kezdet el szaladgálni, ami nem sok jóhoz vezetett. Kikezdett ugyanis a táborparancsnok lányával. Ennek köszönhetően megkapta áthelyezését az óvilágba, Nagy-Britanniába, az ott gyülekező megszálló erőkhöz. Újabb kiképzések, partraszállási gyakorlatok következtek, ami mind testileg úgy szellemileg megedzették a fiút és végül férfit faragtak belőle. Külön kiképezték a robbanószerek használatára.
Elközelgett a D-nap, mikor Marty átesik a tűzkeresztségen. Az elsők között szállt partra Normandiánál. Szakasztársait rögvest el is veszítette, ő is csak úgy maradt életben, hogy meglapult. Ekkor értette meg igazán, hogy mi is az élet. A második hullámmal már bátran mert előre törni. Életében akkor ölt embert, németet, de akkor sebesült meg először golyótól. A sérülés nem volt súlyos, de biztosította pár hétig a frontról való eltávott. Azután már érett katonaként harcol új szakaszában Franciaország és a többi megszállt ország felszabadításáért. Hősiességéért többször kitüntették, és tizedessé léptették elő. Épp az ardennek-i német offenzíva megkezdése előtti napot vonták vissza szakaszát a főhadiszállásra. Ott tudta meg, hogy önkénteseket keresnek egy életveszélyes akcióra egy náci titkos fegyver elpusztításához. Marty már jól ismerte a halált és a nácikat, tudta jól, hogy mit kell tennie. Önként jelentkezett a feladatra.

Szakértelem: Jó céllövő. Ért a kézitusához és közelharcos, valamint a robbanószerekhez és gránátokhoz is. Ezen felül jó marhapásztor. Egész jó marhasültet tud készíteni. Tud lovagolni is.

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Vas. 09 Okt. 2011, 20:24

Újvilág – II. korszak

5. fejezet: A múlt árnyai

Hah, hát mégis van remény! Rendben, 3 emberrel talán már le lehet mesélni elég izgalmasan a kalandot, köszönöm a jelentkezést! Ha mindhárman jelzitek, hogy készen álltok, és nem leszünk többen, el is kezdhetjük majd a kalandot.

Eddigi karakterek:
Gregory Jonathan Miller
Patrik James O’Connor
Marty Sherwood

II/5. fejezet: A múlt árnyai Bb11

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Thorhalla Vas. 09 Okt. 2011, 20:27

Felőlem kezdhetünk. Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
II/5. fejezet: A múlt árnyai Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ziltor/Paul Pachner Vas. 09 Okt. 2011, 20:46

Abszolút készen állok... vagyis most ülök Razz

_________________
Ziltor midgardi őrző
Paul Pachner kampós kezű norvég halász
Lucy Huniver
T'Nak
Ziltor/Paul Pachner
Ziltor/Paul Pachner
2. szint - 6 kredit

Hozzászólások száma : 179
Hozzászólások régi : 68
Korábbi szint/kredit : 1. szint - 4 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Sep. 05.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Multi
Síkok:

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Dr. John Huniver Vas. 09 Okt. 2011, 22:01

Én már készen születtem! mrgreen

_________________
Az anyag nem vész el, csak általam.
Szólj, ha kicsinek érzed magadat!
---------------------------------
Laura Pedersoli X-diák
Ribar, atlantiszi lázadó
Dr. Rolihlahla Zuma NYAN nagykövete az ENSZ-ben
A Végtelen Háború világa: Judy Huniver-Frost
Outsider: Dr. John Huniver (Quad)
Újvilág II/5 A múlt árnyai: Lt. Patrik James O’Connor
2210 - Az utolsó küldetés: Nagamushi Fakamuko/Slob’Nyic
Avalon: Art, a kelta vajákos
Dr. John Huniver
Dr. John Huniver
4. szint - 10 kredit

Hozzászólások száma : 325
Hozzászólások régi : 206
Korábbi szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Aktuális szint/kredit : 6. szint - 14 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 08.

Karakteradatok
Főkarakter: Dr. John Huniver
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by BlackMail Hétf. 10 Okt. 2011, 07:44

Részemről, habár jeleztem, hogy érdekelne a kaland, sajnos nem tudok jelentkezni. Érettségi és magánéleti okok miatt szeretnék kimaradni ebből a kalandból. Sad
BlackMail
BlackMail
1. szint - 4 kredit

Hozzászólások száma : 59
Hozzászólások régi : 121
Korábbi szint/kredit : 2. szint - 6 kredit
Aktuális szint/kredit : 3. szint - 8 kredit
Reputation : 0
Join date : 2011. Aug. 07.

Karakteradatok
Főkarakter: BlackMail
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok:

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Hétf. 10 Okt. 2011, 20:52

És a kaland kezdetét vette: tessék idekattintani!

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ultimate Guru Szomb. 23 Feb. 2013, 13:04

Véget ért az 5. fejezet, és már jelentkezhettek is a folytatásra itt: Az ördög maga!

Sajnálom, hogy a végén megcsappant a játékosok száma, így kicsit rövidebb lett a kaland, és máshogy alakult pár dolog, de talán majd legközelebb többen leszünk!

_________________
II/5. fejezet: A múlt árnyai 01129
Ultimate Guru
Ultimate Guru
Moderátor

Hozzászólások száma : 4100
Hozzászólások régi : 8282
Korábbi szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Aktuális szint/kredit : 19. szint - 65 kredit
Reputation : 1
Join date : 2011. Aug. 04.
Age : 38
Tartózkodási hely : Budapest

Karakteradatok
Főkarakter: Ultimate Guru
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Ultimate / Újvilág

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Thorhalla Szomb. 23 Feb. 2013, 23:38

Semmi gond, így is nagyon élveztem és köszönöm a mesélést/kalandot Smile

_________________
Reneszánsz/AoA/Outsiders: Thorhalla Lokidottir/Thordottir; Dr. Stephanie Miller; Jonathan Miller; Olaf Svenson
Mesélő, Einar Thorson/Skurgeson, Eyjolf Ragnar Miller, Gunnhild Morsus/Smed, Svanhild Ragnardottir, Lionheart
Harcimadár, Kaylyn von Hessen; VH: Freydis Einardottir, Victoria Miller; Ultimate: Stephanie Lyesmith, Jonathan Miller
Egyéb karaktereim - Nefadar, Nefi, Fórumanyu
II/5. fejezet: A múlt árnyai Q8r3UTy
Thorhalla
Thorhalla
Fórumanyu

Hozzászólások száma : 14971
Hozzászólások régi : 7452
Korábbi szint/kredit : 18.szint - 60 kredit
Aktuális szint/kredit : 33.szint - 135 kredit
Reputation : 59
Join date : 2011. Feb. 19.

Karakteradatok
Főkarakter: Thorhalla
Főkari/multi: Főkarakter
Síkok: Reneszánsz, Ultimate/Újvilág, Age of Apocalypse, Végtelen Háború, Outsiders

https://xmenreneszansz.hungarianforum.net nefadar https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t594-thorhalla-lokidottir https://xmenreneszansz.hungarianforum.net/t29-multik#3460

Vissza az elejére Go down

II/5. fejezet: A múlt árnyai Empty Re: II/5. fejezet: A múlt árnyai

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics
 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.